2017-07-18 1211 瀏覽
街外下着滂沱大雨 ,正在要找餐廳興生的地點 ,生日小天使便想來了這間特別的意大利餐廳這間外表看來有點像瑞士街頭的小店,兩旁都是放著少少的花卉,在下着微微小雨頗有詩意裏面的裝修整齊得蠻可愛 還點綴着七彩的餐牌 他們有多種啤酒選擇,全都是入口的 這款還特別清香易入口 對一向小飲酒的我,飲起來都感覺好新鮮 我們order了三款食物 分別是千層闊條麵及看起來很像好普通的肉眼扒和很特別的鹽焗海鮮意大利飯 千層闊麵吃得多 他這個吃起來不太肥膩 那碎肉和麵皮配合得好好不會太多,不會搶了彼此的味道而那肉眼扒 ,肉質很嫩滑 ,配菜也不錯,而最好味及特色的鹽焗海鮮意大利焗飯 我真的不可不讚,廚師真係做得好好,上枱的時候很特色 裏面的海鮮是用鹽焗熟的 這種自然的煮法,把所有海鮮的味道帶了出來 所以有非常新鮮的感覺 最後老細還很好,送給我們一道甜品 是意大利婆流行的紅酒蜜梨 整晚的氣氛很是開心 沒有比外面的大雨影響到 真的是很感恩 亦覺得很是幸福 我知我是必會再去的 因這餐廳由頭到尾都給我很好的印象

裏面的裝修整齊得蠻可愛 還點綴着七彩的餐牌

因這餐廳由頭到尾都給我很好的印象
2017-04-27 1252 瀏覽
湯既口感比較流質, 好似水咁, 但味道其實唔淡, 好濃郁, 好多顆粒同絲不過比較油, 而且個人唔太鐘意太水田螺加左好多調味, 蒜蓉 醋 香料...... 感覺上有點過火, 不過仍可以接受, 入口都係好味既薯蓉非常實身 而且比例上實在太多!! 不過店員話因為通常遇大班人食所以較多~~咁應該田螺都多D呢個真係不得了!!! 推推推本身以為長腳蟹係凍食先好味  黎到既時候 仲奇怪緊住熟咁熱食D肉咪"階"晒?點知!? 一放落口 嘩好好味~好滑好滑好滑好滑估唔到煮完仲滑過平時刺生, 而且好鮮甜!!   另外,  魚子醬份量超多, 老闆真大方XD但好咸..太膩了~~ 都係少D 拎黎吊吊味就最好超特別既味道 顛覆牛既感覺 !! 好有新鮮感!重點就係塊木板, 聖誕樹@@ 真係好重木味 好似紅酒咁😂 仲有少少芝士味既感覺切開見到D肉超紅 好似生肉咁!  但食落竟然唔會有生食既感覺!! 仲好好咬感~~講起都掛住呢塊牛牛同塊木板XD店員話D肉係用風一路吹 吹吹吹到皮乾~~外皮脆卜卜
野菌忌廉湯
湯既口感比較流質, 好似水咁,
但味道其實唔淡, 好濃郁, 好多顆粒同絲

不過比較油, 而且個人唔太鐘意太水
法式田螺

咁應該田螺都多D
長腳蟹魚子醬意粉
呢個真係不得了!!! 推推推

點知!? 一放落口 嘩好好味~好滑好滑好滑好滑
估唔到煮完仲滑過平時刺生,
但好咸..太膩了~~ 都係少D 拎黎吊吊味就最好
雪松木板燒牛

超特別既味道 顛覆牛既感覺 !!
好有新鮮感!

仲好好咬感~~講起都掛住呢塊牛牛同塊木板XD
店員話D肉係用風一路吹 吹吹吹到皮乾~~外皮脆卜卜
題外話/補充資料: 呢度既食物都比較大份, 多D人食先好, 唔好以為係小食前菜就睇少佢@@
2017-03-16
長腳蟹魚子醬意粉
雪松木板燒牛
2017-04-08 980 瀏覽
平安晚就梗係要食慶祝餐。呢間店由細細店變左個變左大間小小,樓面仍然得一個人,所以你咪話,佢真係忙到發癲。等一等就係在所難免~芝士拼盤黎啦黎啦!我未食過頂級既半島芝士火鍋。只食過了意*屋跟必*客的,就是商業大眾芝士味。我們選擇加了點藍芝士,不過不是人人接受到,若食不了太酥的,就不要加了。但這種這樣厚實的芝士口感不是每個地方能食。芝士配蘋果,薯粒真的是太邪惡了蘑菇湯都真的好好喝飯都不錯,只是食完芝士鍋都已經覺得好飽了餐廳還有很多酒選擇,不過真的飽飽飽了。
平安晚就梗係要食慶祝餐。

等一等就係在所難免~

芝士拼盤
黎啦黎啦!
芝士配蘋果,薯粒真的是太邪惡了
蘑菇湯都真的好好喝
飯都不錯,只是食完芝士鍋都已經覺得好飽了

餐廳還有很多酒選擇,不過真的飽飽飽了。

2016-12-24
  • 芝士火鍋拼盤
2017-01-17 1338 瀏覽
今日中午, 同同事諗住行遠D, 試下新野, 見門面設計幾吸引, 入面裝修又幾靚, D菜式好似幾吸引, 又唔洗等位, 就試下。裏面既裝修係幾別緻既!我叫左個鐵板雜扒, 叫之前問個侍應有咩, 佢淨係話有豬扒同雞扒, 冇講有牛扒, 因為我唔太鍾意食牛扒, 點知黎到有好多野, 有雞扒, 豬扒, 牛扒, 芝士腸, 煙肉, 如果佢一早話我知有牛, 我通常都會轉做雞或豬, 豬扒同雞扒肉質麻麻, D肉比較鞋, 牛扒可能煮耐左, 好韌! 同事叫左牛扒鐵板燒, 無問佢幾成熟, 黎到都係好韌, 同事話60分合格的話, 只給50分。女同事叫既龍脷柳意粉, 反而Ok. 塊龍脷柳肉質嫩滑, 整體合格。用餐途中, 侍應生態度不太禮貌, 我地事後都話下次唔會再幫襯。
裏面既裝修係幾別緻既!
女同事叫既龍脷柳意粉, 反而Ok. 塊龍脷柳肉質嫩滑
, 整體合格。

2017-01-17
2016-09-28 1989 瀏覽
今次嚟到大角咀食西餐,好朋友一早訂好位,入到餐廳一眼就見到一張特大餐枱。人到齊開始有得食蟹肉沙律 酥皮忌廉湯 蝦多士 鵝肝多士 藍青口 牛肋骨 豬手 意大利雲吞 墨汁意粉 只能講一句“抵食夾大件”
2016-09-24
  • 燒牛肋骨
  • 墨汁海鮮意粉
2016-09-04 1511 瀏覽
星期五晚本來訂咗大角咀博文街一間意大利餐廳,點知8點半去到仲要等,朋友話附近咁多餐廳不如兜吓,結果行過呢間,其實我記得佢之前都係博文街,都幾多人去,但今晚經過只得兩枱人,我同個朋友都好猶豫,最後都入去試。間餐廳只有一名侍應,但人唔多都夠,餐牌有幾個,有少少混亂,最後叫咗海鮮墨魚麵($120)同牛油果蟹肉沙律先。個侍應話啲份量好大,夠我地食。果然黎到係好大碟,海鮮墨魚麵都幾多海鮮,有蝦同魷魚等,但出色係個沙律,份量大之餘,蟹肉好新鮮我哋另外叫多個腸盤,但原來有薯蓉做底,有啲滯,食唔哂兩個人埋單唔使$400,抵食。可能條街比較靜,冇乜人去

我哋另外叫多個腸盤,但原來有薯蓉做底,有啲滯,食唔哂

兩個人埋單唔使$400,抵食。可能條街比較靜,冇乜人去

2016-09-02
  • 牛油果蟹肉沙律
2016-08-31 1128 瀏覽
朋友大推呢間芝士火鍋既小店店仔細細 約有6-7張2人枱食之前仲記得一定要訂位好多時都full bookingMenu上芝士火鍋有好幾款set我地揀左呢個雜錦款 樣樣有d滿足晒我芝士鍋底超濃厚芝士一點一浸 拎起個時長長既芝士絲 正估佢吾到原來蘋果點芝士禁好食芝士咸味中食到蘋果既甜味 有驚喜不過其他配菜如腸仔薯仔等都比較油所以點埋芝士食就好快飽晒2個黑洞食到無晒胃其他小食
朋友大推呢間芝士火鍋既小店
店仔細細 約有6-7張2人枱