呢間紅磡嘅𝗖𝗮𝗳𝗲好特別,一半係髮型屋一半餐廳座位唔多,由落單到煮都係同一位員工負責 見佢全程好有調理又有禮貌🫶🏻,真係好勁😆 不過因為咁出餐真係會比較耐⏰,趕時間嘅真係要注意 以𝗖𝗮𝗳𝗲嚟講價錢都合理,而且真係幾好食❣️ .📍雙層雞排芝心牛蛋漢堡($128)𝗗𝗼𝘂𝗯𝗹𝗲 𝗙𝗿𝗶𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻, 𝗖𝗵𝗲𝘀𝘀𝗲 𝗦𝘁𝘂𝗳𝗳𝗲𝗱 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿 𝗦𝘁𝗲𝗮𝗸𝘀 𝗮𝗻𝗱 𝗘𝗴𝗴 𝗕𝘂𝗿𝗴𝗲𝗿- 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗕𝗕𝗤 𝗦𝗮𝘂𝗰𝗲 一個漢堡滿足晒2個願望🍔,有雞排又有牛肉 牛肉漢堡鬆軟𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆仲夾有流心芝士🧀 雞排有啲似麥樂雞,外層香口中間軟腍🍗 另外仲夾住隻太陽蛋、蔬菜同𝗕𝗕𝗤醬,好食❤️‍🔥 .📍半份薯角($20) (蛋黄醬/番茄醬/燒烤醬/巴馬臣芝士) 𝗣𝗼𝘁𝗮𝘁𝗼 𝗪𝗲𝗱𝗴𝗲𝘀 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗠𝗶𝘅 𝗮𝗻𝗱 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵 薯角有得揀半份🍟,可以自選醬汁我哋揀咗巴馬臣芝士 薯角乾身咗啲🤏🏻,都係配番個𝘀𝗮𝘂𝗰𝗲好啲 .📍沙爹牛肉貝果($88) 𝗦𝗮𝘁𝗮𝘆 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹 真係俾呢個港式風味嘅沙爹牛肉𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹驚艶到😍 沙爹味道濃郁,仲食得出幾香花生味🥜 牛肉有咬口🤤,加埋流心煎蛋🍳,好惹味🔥

呢間紅磡嘅𝗖𝗮𝗳𝗲好特別,一半係髮型屋一半餐廳
座位唔多,由落單到煮都係同一位員工負責
見佢全程好有調理又有禮貌🫶🏻,真係好勁😆
不過因為咁出餐真係會比較耐⏰,趕時間嘅真係要注意
以𝗖𝗮𝗳𝗲嚟講價錢都合理,而且真係幾好食❣️
📍雙層雞排芝心牛蛋漢堡($128)
一個漢堡滿足晒2個願望🍔,有雞排又有牛肉
牛肉漢堡鬆軟𝗷𝘂𝗶𝗰𝘆仲夾有流心芝士🧀
雞排有啲似麥樂雞,外層香口中間軟腍🍗
另外仲夾住隻太陽蛋、蔬菜同𝗕𝗕𝗤醬,好食❤️‍🔥

📍半份薯角($20)
(蛋黄醬/番茄醬/燒烤醬/巴馬臣芝士)
📍沙爹牛肉貝果($88)
𝗦𝗮𝘁𝗮𝘆 𝗕𝗲𝗲𝗳 𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹
真係俾呢個港式風味嘅沙爹牛肉𝗕𝗮𝗴𝗲𝗹驚艶到😍
沙爹味道濃郁,仲食得出幾香花生味🥜
牛肉有咬口🤤,加埋流心煎蛋🍳,好惹味🔥
雖然比較重口味,不過妹妹就係中意佢夠邪惡😈🤟🏻

📍雪糕配抹茶紅豆窩夫($88)
𝗜𝗰𝗲 𝗖𝗿𝗲𝗮𝗺 𝘄𝗶𝘁𝗵 𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗥𝗲𝗱 𝗕𝗲𝗮𝗻 𝗪𝗮𝗳𝗳𝗹𝗲
抹茶窩夫口感脆身🧇,不過唔多食得出有抹茶味
配咗一大球雪糕➕紅豆🫘🍦,再自行淋上抹茶醬💚
雲呢拿雪糕香滑,加埋一齊食都唔錯🤟🏻

📍60%牛奶朱古力($45)
60% 𝗖𝗵𝗼𝗰𝗼𝗹𝗮𝘁𝗲
凍朱古力口感香滑🍫,不過味道唔算濃郁

📍𝗠𝗮𝘁𝗰𝗵𝗮 𝗱𝗶𝗿𝘁𝘆($45)
抹茶➕牛奶溫和唔甜膩🥛🍵

2023-05-02 137 瀏覽
由大馬歌手龔柯允夫妻開的Coffee Shop前門是咖啡店,後面則是髮型屋原想著會很大陣髮型屋的染發劑氣味幸好只聞琴食物跟咖啡的香氣坐了好一會兒,咖啡店已有不少熟客仔幫襯人情味滿滿的感覺~𓂅 炸雞煙肉芝士蛋窩夫 (ᴴᴷᴰ 118)就是為了它而來,而它絕對無令我失望;平時吃鹹食窩夫最怕配料、醬汁弄得窩夫又濕又淋,這裡的窩夫雖然普通,但配上炸雞、煙肉、芝士跟太陽蛋也實在太好吃了✨𓂅 自家製手撕豬肉菠蘿貝果(ᴴᴷᴰ 88)單吃手撕豬肉既有原來的BBQ醬味,也有微微菠蘿的那種甜味在,貝果偏韌,整體不錯~𓂅 高柏火腿牛肝菌芝士闊面(ᴴᴷᴰ 88)味道方面都正正常常,就是闊面挺令人印象深刻,口感偏軟身但又可以好好的掛到醬汁𓂅 Latte (ᴴᴷᴰ 40)𓂅 Americano (ᴴᴷᴰ 40)𓂅 冷萃蘋果茶 (ᴴᴷᴰ 50)
由大馬歌手龔柯允夫妻開的Coffee Shop
前門是咖啡店,後面則是髮型屋
原想著會很大陣髮型屋的染發劑氣味
幸好只聞琴食物跟咖啡的香氣
坐了好一會兒,咖啡店已有不少熟客仔幫襯
人情味滿滿的感覺~

𓂅 炸雞煙肉芝士蛋窩夫 (ᴴᴷᴰ 118)

𓂅 自家製手撕豬肉菠蘿貝果(ᴴᴷᴰ 88)

𓂅 高柏火腿牛肝菌芝士闊面(ᴴᴷᴰ 88)

𓂅 Latte (ᴴᴷᴰ 40)
𓂅 Americano (ᴴᴷᴰ 40)
𓂅 冷萃蘋果茶 (ᴴᴷᴰ 50)
2023-04-19 222 瀏覽
跟其他咖啡店裝潢不一樣,這裡的室內設計獨特,以黑白做主色調。ᴄᴀғᴇ 座位不多多,店內有3-4張2人枱。餐單貴精不貴多,主打貝果及自家製闊條麵。

∗ 自家製手撕豬闊面 $98掙扎了很點這個還是喇沙蝦意粉,最後決定試自家製手撕豬。調味比想像中濃味 對我這個重口味人士來說很剛好。醬汁的甜辣香味完全滲入在豬肉及意粉。整體無論是賣相或口味都很不錯∗ 大啡菇牛油果芝士貝果 $88喜歡貝果的嚼勁跟濃郁的大啡菇配搭~配上溶化了的芝士,整體感官會提升
∗ ᴅɪʀᴛʏ
∗ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴅɪʀᴛʏ
主菜方面看得出下了不小心思及功夫。份量都比想像中大,價錢亦很親民,推薦給住附近的鄰舍

∗ 自家製手撕豬闊面 $98

∗ 大啡菇牛油果芝士貝果 $88

∗ ᴅɪʀᴛʏ
∗ ᴍᴀᴛᴄʜᴀ ᴅɪʀᴛʏ

2023-04-16 190 瀏覽
畢業多年後重回舊地,這條街道的店舖已重新洗牌,果然要感概「十年人事幾番新」!而這間「Duet Cuts & Cups」集髮型屋和cafe於一身,正是近年興起的salon cafe。闊麵條口感煙韌,而且非常掛汁。牛肝菌汁香氣撲鼻,加上芝士碎絲和鹹香的高柏火腿片,整道意粉味道濃郁。見到多人推薦他們的手撕豬,於是點了一款bagel試試。手撕豬juicy塗上了燒烤汁,配搭香甜的菠蘿片,好有夏威夷風情的感覺。至於貝果麵包質感紮實,入口有嚼勁,但就較難切開。窩夫厚身,食前先淋上抹茶醬,令到抹茶味道更突出。入口外脆內鬆軟,帶微微茶香。紅豆大粒有蜜香,和抹茶味好配。而一球雪糕正是畫龍點睛的存在,雲呢拿味好濃,伴上窩夫同吃更加滋味。蘋果茶冰凍解渴,茶香與果香並在。

高柏火腿牛肝菌芝士闊面

闊麵條口感煙韌,而且非常掛汁
自家製手撕豬菠蘿貝果

。至於貝果麵包質感紮實,入口有嚼勁,但就較難切開。
雪糕配抹茶紅豆窩夫

,雲呢拿味好濃,伴上窩夫同吃更加滋味

Latte
冷萃蘋果茶

蘋果茶冰凍解渴,茶香與果香並在。
2023-04-15
自家製手撕豬菠蘿貝果
雪糕配抹茶紅豆窩夫
冷萃蘋果茶
2023-04-15 167 瀏覽
最近更新餐牌的 Duet Cups,以多款亞洲菜式作發想,提供創意十足的美食選擇。沙嗲牛肉貝果 以Sleepy Worker Bakery 的原味貝果,夾入港式茶餐廳常見的沙嗲牛肉,再加上半熟蛋,一濃一淡平衡得宜,是出乎意料的驚喜滋味。另一道 娘惹喇沙大蝦闊麵,用上寬意粉令掛汁能力更強,令人能夠好好品嘗香辣帶椰香、正宗的的南洋風情。With a recent refresh of their main menu, Duet brings the authentic Asian vibe into Western cuisines, including Nyonya laksa prawn fettuccine and satay beef bagel featuring Hong Kong style satay beef.
沙嗲牛肉貝果
沙嗲牛肉貝果
2023-04-12 119 瀏覽
呢間型格咖啡店結合咗理髮同Cafe於一身,概念新穎,店舖分兩邊,一邊係理髮區另一邊係飲食區,可以嚟歎杯啡食吓嘢或者歎住啡理髮~▫️沙嗲牛肉貝果$88鍾意食沙嗲牛肉嘅我望到呢個配搭已經好想試,沙嗲牛肉濃香惹味同嚼勁十足嘅Bagel好夾,加埋流心蛋增添口感。▫️娘惹喇沙大蝦闊面$98呢度嘅意粉配搭走fusion 路線,價格定位合理($78-$98),揀咗呢款較重口味嘅闊面,配搭創新,辣度適中,闊面彈牙,香炒味道更加惹味。▫️咖啡二重奏$60呢款係呢度嘅招牌咖啡,可以一次過品嚐到黑咖啡同牛奶咖啡,黑咖啡味道非常香濃,飲一啖牛奶咖啡就可以中和一下,可以自行調校濃度,非常推介呢個配搭。▫️牛奶咖啡$40 咖啡同牛奶嘅比例剛好,香氣濃郁,甘醇順口。見到呢度嘅咖啡師每杯咖啡都用心調校,鍾意飲咖啡嘅朋友要嚟試吓呢度嘅精品咖啡,配返個pasta/waffle/bagel就很圓滿~

▫️沙嗲牛肉貝果$88

▫️娘惹喇沙大蝦闊面$98

▫️咖啡二重奏$60

▫️牛奶咖啡$40
咖啡同牛奶嘅比例剛好,香氣濃郁,甘醇順口。

• 咖啡二重奏
  • 娘惹喇沙大蝦闊麵
紅磡黃埔一帶有不少咖啡店水準皆不錯‼️這次和朋友到訪的小店除了是咖啡店,同時也是一間髮型屋‼️💇🏻‍♂️ ▫️到訪的當天食客不少‼️唯一的男店員由沖咖啡到烹煮食物游刃有餘輕鬆搞定,很厲害‼️👍🏻▫️❥$𝟵𝟴 娘惹喇沙大蝦闊麵🍝闊麵的醬用喇沙煮成,很濃郁還愈吃愈有辣勁,相當惹味‼️👏🏻👏🏻 闊麵煮得剛剛好,而且份量也不少‼️🫦 整體很喜歡,略嫌大蝦肉質有點"霉"‼️🫣▫️❥$𝟯𝟬 貝果🥯 (炒蛋另+$𝟭𝟬)貝果Q彈有嚼勁,鋪上滑溜的炒蛋,獨享一份也很滿足呀‼️😘▫️❥$𝟳𝟴 自家製肉桂馬沙拉蘋果窩夫配雪糕🍦窩夫控友人ʙᴏᴏᴋᴍᴀʀᴋ要吃的甜品‼️😂 外脆內鬆軟的窩夫堆疊著🧇 鋪上肉桂蘋果,最後頂部再來一球雲呢拿雪糕,看著已令人心心眼‼️😍 冰凍的雪糕和窩夫,還有甜滋滋的楓糖漿,配搭很完美‼️👍🏻▫️❥$𝟰𝟱 ꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ☕️❥$𝟰𝟬 ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ☕️兩杯咖啡的水準也不錯,滿意‼️🙌🏻

❥$𝟵𝟴 娘惹喇沙大蝦闊麵🍝

▫️
❥$𝟯𝟬 貝果🥯 (炒蛋另+$𝟭𝟬)
貝果Q彈有嚼勁,鋪上滑溜的炒蛋,獨享一份也很滿足呀‼️😘

❥$𝟳𝟴 自家製肉桂馬沙拉蘋果窩夫配雪糕🍦

❥$𝟰𝟱 ꜰʟᴀᴛ ᴡʜɪᴛᴇ☕️
❥$𝟰𝟬 ᴄᴀᴘᴘᴜᴄᴄɪɴᴏ☕️
兩杯咖啡的水準也不錯,滿意‼️🙌🏻

復活節假期眨吓眼就已經結束咗,真係有啲唔捨得🥹 不過好彩趁住假期都去咗唔同地方試新嘅餐廳,其中去咗紅磡一間相當有特色嘅cafe,佢嘅特色係在於將salon同cafe mix埋一齊,今次就嚟介紹吓👀突然間想食下bagel,所以就嗌咗,仲加咗cream cheese($8)同埋炒蛋($10)😆 牛油果蓉同cream cheese塗滿咗成個bagel面,入面嘅煙三文魚有三大塊,份量真係好豐富 !而bagel口感偏chewy,炒蛋就好滑,整體都好唔錯😋我同男友平時都鍾意食牛肝菌pasta,所以就嗌咗呢個意粉,估唔到都幾有驚喜,闊麵彈牙又掛汁,最緊要係個汁好濃牛肝菌味,我同男友都好鍾意🥰 再加上鹹鹹哋嘅火腿,令到成個意粉好鹹香,好易食唔停口😌飲品嗌咗平時少見嘅Matcha Dirty,飲落有抹茶嘅甘香,同時又不乏牛奶香,幾唔錯👍🏻飲落有好濃郁嘅咖啡豆香,味道偏nutty,男友幾鍾意,飲落亦好順滑,係杯靚啡~

牛油果煙三文果貝果

高柏火腿牛肝菌芝士闊麵
Matcha Dirty
Flat White
2023-03-22 180 瀏覽
嚟親紅磡我都會嚟呢間cafe飲咖啡,前面係cafe後面係髮型屋,簡單setting又唔會太多人,好適合同朋友食野飲啡傾計catch-up。自家製手撕豬闊面 $98BBQ pulled pork Fettuccine意粉好有咬口幾爽身,自家手撕豬好入味,又軟腍,醬汁帶少少微辣惹味,非常唔錯。沙爹牛肉貝果 $88Satay Beef Bagel好港式的沙爹牛,沙爹汁怕得住茶餐廳個啲喎,超惹味有花生香微辣,牛肉亦夠腍唔老,幾高質喎,唔食bagel的佢都有個沙爹牛意粉值得一試!貝果好實正,要大力拉扯咬個種,但略為乾硬咗少少🤏🏻,但配個沙爹醬汁就啱啱好👍🏻

自家製手撕豬闊面 $98
BBQ pulled pork Fettuccine
沙爹牛肉貝果

沙爹牛肉貝果 $88
Satay Beef Bagel
2023-03-13
沙爹牛肉貝果
去得多木系cafe 黑色系cafe都少見 唔係黑白係純黑wor🫢如果間cafe仲要cross埋salon呢 我地就坐係前半部分 一面雜誌牆隔開左我地同salon嘅空間 但係都會聽到吹頭髮嘅聲🤣除左近門嘅進食位 戶外都有一小片空間可以飲咖啡!雖然呢間飲品咖啡選擇都幾多 但係唔算咖啡愛好者嘅我地就決定嗌多樣甜品😛嗌完野食之後坐係開放式廚房+cafe bar面前可以望住廚師整野食同沖咖啡 仲見到佢即時開抹茶粉 攞個好專業嘅掃開!上餐嘅速度都好快 好有效率 D野食來到都係熱辣辣😋🥯沙嗲牛肉貝果💰88沙嗲牛同bagel分開見得多 佢哋嘅合體我都係第一次見😹不過一般嘅cafe好似都冇bagel嘅選擇 普通包類都係正常 講真配埋bagel好似仲減輕左沙嗲牛嘅罪惡感🫢bagel切開兩等份 上半部分較plain 係有韌勁嘅口感 麵包體組織幾好 都難切開 下半部分就蓋滿左沙嗲牛 但係頑皮嘅沙嗲牛根本唔會乖乖地呆係bagel上面 份量多到佢哋已經趴左係碟度!分開兩半嘅溫泉溏心蛋都特別引人注目 流心嘅橙黃色蛋黃再加厚左充滿花生香味嘅沙嗲風味 蛋白就係啱啱烚好吹彈可破嘅狀態 滑嘟嘟咁比較清淡 沙嗲醬嘅味道幾正

🥯沙嗲牛肉貝果

下半部分就蓋滿左沙嗲牛 但係頑皮嘅沙嗲牛根本唔
會乖乖地呆係bagel上面 份量多到佢哋已經趴左係碟度!分開兩半嘅溫泉溏心蛋都特別引人注目 流心嘅橙黃色蛋黃再加厚左充滿花生香味嘅沙嗲風味 蛋白就係啱啱烚好吹彈可破嘅狀態 滑嘟嘟咁比較清淡 沙嗲醬嘅味道幾正 唔會特別重口味 但係就令下半部分嘅bagel索左汁之後更軟熟易切左!好彩有D火箭菜負責清爽小小 整體幾有gimmick值得試下🫶🏻

🧇雪糕配抹茶紅豆窩夫
💰88
話咁快甜品都隨著正餐嘅腳步上埋 本身以為抹茶窩夫只係多小小抹茶粉 原來係開完抹茶粉之後倒埋落麵粉漿度 咁所以成個窩夫嘅內裡都會係綠色的 味道更濃厚!成個窩夫堆砌到好似座抹茶山咁 兩層窩夫底上面有紅豆粒 最上面仲有個曲奇雪糕 插住一片抹茶旗幟(其實係薄荷葉🤣)

曲奇雪糕唔知係咪homemade 因為曲奇碎超級大粒!!紅豆粒甜得來都唔係鬆散開 佢哋好有組織咁痴埋一齊 有D似醬嘅質地 碟面仲淋左一圈焦糖醬 如果驚抹茶窩夫唔夠甜都可以點埋 滋味更上一層樓!抹茶窩夫自己外脆內軟 外面好容易切開 入面組織都幾黏糯 不過我個人比較鍾意被雪糕浸過嘅部分 就會更加軟熟😋

🍝高柏火腿牛肝菌芝士闊麵
💰88
cafe來講呢個價錢嘅pasta都算抵食!選用左闊麵 令牛肝菌cream sauce更加掛係麵上面 撈開之後唔驚有麵係冇味嘅✌🏻除左底下濃密嘅cream之外 上層都有好多芝士碎 融化左更惹味 麵嘅本身唔算特別al dente 不過浸完汁都算ok!

牛肝菌唔同其他cafe 份量真係比得好多 仲要切得好大片 每次畢都可以食幾條😙高柏火腿一共有兩塊薄片 所以兩個人分開之後都可以食一片 火腿雖然有D鹹 但係入口即融 口感好滑 都算ok!

我地晏晝偏早去所以幾少人 但係都幾多人係個度整頭髮 我覺得一路整 一路飲返杯咖啡都唔錯呀👐🏻

📌 Duet Cuts & Cups (紅磡)
紅磡黃埔天地百寶坊(第3期)地下G28號舖
2023-03-17
  • 雪糕配抹茶紅豆窩夫
2023-03-18 114 瀏覽
好耐無食過bagel,心血來潮想去試試他們的沙嗲牛肉bagel!平日早上10點鬆啲經過未開燈以為摸門釘,好彩朋友堅持兜多個圈,如果唔係就真係錯過左 🥲🤣Cafe走型格路線黑銀風,除左係cafe仲係salon!Satay Beef Bagel之前曾經食過某cafe的沙嗲bagel但嗰時d牛肉又肥又韌 好難食今次呢個bagel賣相出色外味道都好夠 沙嗲汁好香好濃仲有少少辣味 似足人哋嗰啲串燒沙嗲汁絕對好過茶餐廳的沙嗲牛而且牛肉一d都唔韌加埋煎蛋不得了!非常有回頭意欲係bagel難切左少少Scramble Egg & Bacon Bagel自選左一個bagel 因為散叫會平啲bacon煎得好脆又入味炒蛋好大份Dirty好耐冇飲過dirty 今次個漸層好靚分明的好緊要而且唔會放一陣就即刻mix埋不過今次oat milk個感覺冇平時甘甜

Cafe走型格路線黑銀風,除左係cafe仲係salon!
Satay Beef Bagel
今次個漸層好靚分明的好緊要
而且唔會放一陣就即刻mix埋
不過今次oat milk個感覺冇平時甘甜
2023-03-13 98 瀏覽
Salon與Cafe兩者本身全無關係,偏偏位於黃埔嘅Duet Cuts & Cups就將兩者結合,剪頭髮同時亦可chill住嘆咖啡,甚有特色😌🍝娘惹喇沙大蝦闊麵($98)喇沙湯濃縮成creamy醬汁,配闊麵同食,既fusion又掛汁,入口帶椰香,味道酸辣惹味,另三隻大蝦亦爽口彈牙,蝦頭仲有好多蝦膏,值得一試😋🍝自家製手撕豬面肉闊麵($98)豬面肉撕成一絲絲,肉質軟腍,闊麵唔會煮得太腍,咬落有口感,另掛滿酸甜牆汁夠惹味😋🍫60%牛奶朱古力朱古力味濃香,奶味重又唔甜,適合喜歡朱古力但唔好甜人士,另可加錢轉燕麥奶😌☕️Cappuccino 咖啡味香濃,泡沫幼滑,飯後嘆一杯真不錯😌

🍝娘惹喇沙大蝦闊麵($98)

🍝自家製手撕豬面肉闊麵($98)

🍫60%牛奶朱古力

☕️Cappuccino
咖啡味香濃,泡沫幼滑,飯後嘆一杯真不錯😌
2023-03-12 91 瀏覽
原來黃埔都有間咁靚咁型格嘅cafe仲好特別 係salon + cafe一齊營業去剪髮又可以歎杯咖啡一站式概念今次我就嚟食嘢 坐戶外位可帶寵物娘惹喇沙大蝦闊面 $98用喇沙配闊條面 係好夾嘅fusion配搭好香!辣辣地好惹味!味道好香濃!醬汁好夠 每條面都掛汁 仲有3隻大蝦好有驚喜 cafe都有重口濃味選擇 好食炸雞煙肉芝士蛋窩夫 $118呢到窩夫好似唔錯 我就揀咗食咸嘅款式賣相好豐富好多嘢 而且呢個組合係好食!炸雞雖然淋咗啲 但味道搭救 +脆邊嘅煙肉+流心芝士蛋 +外脆內軟窩夫 成件事得咗!冷萃蘋果茶 $50天氣有啲曬 好想飲杯又凍又fresh嘅飲品呢杯蘋果茶完全啱哂 唔會太甜又夠茶味四季春 $50嚟呢到唔揀咖啡 都有茶呢項選擇有幾款茶可以揀 仲有茶壺沖出嚟
原來黃埔都有間咁靚咁型格嘅cafe
仲好特別 係salon + cafe一齊營業
去剪髮又可以歎杯咖啡一站式概念
今次我就嚟食嘢 坐戶外位可帶寵物

娘惹喇沙大蝦闊面 $98
用喇沙配闊條面 係好夾嘅fusion配搭
好香!辣辣地好惹味!味道好香濃!
醬汁好夠 每條面都掛汁 仲有3隻大蝦
好有驚喜 cafe都有重口濃味選擇 好食

炸雞煙肉芝士蛋窩夫 $118
呢到窩夫好似唔錯 我就揀咗食咸嘅款式
賣相好豐富好多嘢 而且呢個組合係好食!
炸雞雖然淋咗啲 但味道搭救 +脆邊嘅煙肉
+流心芝士蛋 +外脆內軟窩夫 成件事得咗!

冷萃蘋果茶 $50
天氣有啲曬 好想飲杯又凍又fresh嘅飲品
呢杯蘋果茶完全啱哂 唔會太甜又夠茶味

四季春 $50
嚟呢到唔揀咖啡 都有茶呢項選擇
有幾款茶可以揀 仲有茶壺沖出嚟
下午茶
  • 娘惹喇沙大蝦闊麵
📍 @duetcups in WhompoaCafeFood: 💛💛💛💛💛Décor: 💛💛💛💛💛Service:💛💛💛💛💛Price Value: 💛💛💛💛💛Price: 💰 $300Favorite:💖 BBQ pulled pork and pineapple bagel ------------------------------✅ Located at Whompoa Garden Site. Takes only 3 minutes walk from Whompoa MTR station. Super convenient.✅ Great idea to cross over between a salon and a cafe✅ The menu offers a wide variety of delicious and mouthwatering food. Incredibly varied choices of bagel and coffee menu.✅ Everything is prepared fresh and comes nicely prese
📍 @duetcups in Whompoa
Cafe

Food: 💛💛💛💛💛
Décor: 💛💛💛💛💛
Service:💛💛💛💛💛
Price Value: 💛💛💛💛💛
Price: 💰 $300

✅ Everything is prepared fresh and comes nicely presented.

✅ The BBQ pulled pork and pineapple bagel is wonderful with homemade onion pickle

✅ Authentic and excellent

✅ Portions are generous and value for money

✅ All fresh ingredients

✅ Environment is very comfy and relaxing with different types of rocks and mineral decoration

✅ Can’t wait to return and wouldn’t hesitate to recommend it to anyone looking for somewhere to chill with friends or family gathering.
✅ A delightful experience.
✅ Overall the food quality was outstanding
✅ Very nice food as usual. I would highly recommend this place for its food and drink.
✅Servers are also great and always efficient, happy, and polite

𝙿𝚕𝚎𝚊𝚜𝚞𝚛𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚕𝚒𝚙𝚜, 𝚕𝚒𝚏𝚎𝚝𝚒𝚖𝚎 𝚘𝚗 𝚝𝚑𝚎 𝚑𝚒𝚙𝚜 🐰

𝙻𝚒𝚙𝚜 𝚏𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 : @eatwithbunny_ ✨

#globaleats #eatwithfoodiez
2023-03-12 32 瀏覽
今次去咗一間咖啡店兼髮廊😃 環境非常舒適放鬆。除咗咖啡,美髮服務,他們仲提供美味嘅食物選擇~娘惹大蝦喇沙意粉意粉煮得恰到好處,口感非常細緻~ 喇沙醬汁濃郁而味道豐富,加上大蝦的鮮甜,幾合我口味~炸雞煙肉芝士蛋窩夫賣相非常誘人😍 炸雞和煙肉的香氣讓我口水直流🤤 窩夫非常脆口,熱騰騰嘅炸雞和煙肉,味道非常豐富和滿足😆🤎🤍來到咖啡店當然要品嘗他們的咖啡啦🤍🤎兩杯咖啡都非常好喝~Latte咖啡味道濃郁,而且泡沫非常綿密~Flat White咖啡味道更加濃郁,而且口感更加濃郁和柔滑~

娘惹大蝦喇沙意粉

炸雞煙肉芝士蛋窩夫

🤎🤍來到咖啡店當然要品嘗他們的咖啡啦🤍🤎
兩杯咖啡都非常好喝~
Latte咖啡味道濃郁,而且泡沫非常綿密~