2025-06-13
今日同朋友一齊去咗El Cerdo食lunch,真係一次好愉快嘅用餐體驗。呢間餐廳位於香港中環蘇豪區,環境優雅,裝修風格獨特,令人感到舒適同放鬆。我哋揀咗二個中午套餐,包括咗El Cerdo沙律、蟹肉玉米餅、烤雞胸肉、El Cerdo海鮮飯、咖啡同甜品。每一道菜都令我哋大開眼界,味道非常出色。首先,El Cerdo沙律新鮮爽口,蔬菜嘅清甜同醬汁嘅酸甜完美結合,令人胃口大開。蟹肉玉米餅外皮酥脆,內餡豐富,蟹肉嘅鮮美同玉米嘅香甜相得益彰。烤雞胸肉嫩滑多汁,調味恰到好處,令人回味無窮。蟹肉蛋餅都好好食❤️El Cerdo海鮮飯色香味俱全,米飯粒粒分明,海鮮新鮮美味,令人食指大動。最後,咖啡香濃醇厚,甜品精緻美味,為呢次用餐畫上咗完美嘅句號。總括嚟講,El Cerdo嘅食物質素非常高,每道菜都經過精心烹製,味道非常出色。而且,餐廳嘅服務態度非常好,令人感到賓至如歸。如果你鍾意西班牙菜,咁El Cerdo絕對係一個唔可以錯過嘅選擇。
蟹肉蛋餅都好好食❤️