2024-09-13
新界區揾食,今次黎到馬鞍山we go mall,如果係駕駛人士就非常方便,因為商場設有滿額消費免費泊車。加上商場真是寵物有善,好多餐廳都俾你帶埋寵物入去進餐☺️ 繼續慶祝生日篇🌟今次揀左間意大利🇮🇹墨西哥🇲🇽菜 揀呢間餐廳純粹係貪方便 本身唔會對佢有好大期望 食完發現有驚喜😍閑日17:00-20:00仲有happy hour時段🥳 啱晒一班人吹水飲野 Angus T-Bone Steak (16 oz) 💰310 牛扒種類都有比較多選擇,今次揀咗T-Bone 五成熟,牛扒口感嫩口,只不過落鹽方面有少少重手🥹 咸左少少 配上粗薯條😍 少少沙律菜同埋蕃茄仔Tropical Hawaiian 💰150全部Pizza都係新鮮手拋😍 口感上比較煙靭 餅底唔會太厚😋 職員推介夏威夷風格或者四重芝士 份量都比較大 適合三至四人分享Truffle Mushroom Ravioli 💰118 意大利松露蘑菇雲吞😍 呢個好有驚喜 多數都係得手工意粉地方有得食 分量比想像中多 個sauce 可以揀cream/tomato 今次揀左cream 口感比較多層次 不過如果鍾意口感爽口 可以試吓蕃茄醬😋 Mexica
Tropical Hawaiian 💰150
Truffle Mushroom Ravioli 💰118
Mexican quesadilla - chicken 💰98
墨西哥玉米餅比想像中好食😋 本身唔太特別好墨西哥嘢都覺得好有新鮮感 個玉米餅唔會太乾太脆 配有蕃茄沙司 酸忌廉 同牛油果醬
今次仲有好多嘢未試~一定會再黎🥳 全部waiter都係外國人 有少少去咗外國餐廳嘅感覺🤣