2022-06-03 29 瀏覽
今日同朋友預祝生日🎂黎到呢間充滿少女心既pink pink shop🥰😍心情特別開心🥳由於我呢個路痴唔識路,搞到遲曬入座!得返15分鐘last order🫣🫣喺好趕急既情況下,好彩都叫得切😂😂我地叫左卡邦尼意粉🍝 黑松露薯條🍟仲有宇治抹茶疏乎厘士多啤梨牛角窩夫🧇另外仲叫左2杯特飲,分別係彩虹梳打及草莓蘋果梳打佢哋既食物都整得有心思,但飲品就略嫌普通!可以再加以改進另外服務亦可以推高少少🤏因不知是否臨近下班時間,上餐時餐飲遲遲未到,加上進食時覺得有點口渴,於是我與友人前後叫了兩次才給水我們,實在有點慢,而且當時店舖一點也不忙!希望他們可以改進一下!

我地叫左卡邦尼意粉🍝
卡邦尼意粉
黑松露薯條🍟
仲有宇治抹茶疏乎厘
士多啤梨牛角窩夫🧇

另外仲叫左2杯特飲,分別係彩虹梳打及草莓蘋果梳打

佢哋既食物都整得有心思,但飲品就略嫌普通!可以再加以改進

2022-06-02
慶祝紀念
生日
2022-06-02 15 瀏覽
最近呢間Cafe超級紅!除咗因為Cafe裏面有好多打卡位之餘而且佢哋仲用咗error做主題!唔怪得知平日夜晚都超級多人好多fans慕名而來打卡!不過食物質素都唔差~
最近呢間Cafe超級紅!
除咗因為Cafe裏面有好多打卡位之餘
而且佢哋仲用咗error做主題!
唔怪得知平日夜晚都超級多人
好多fans慕名而來打卡!
不過食物質素都唔差~
2022-06-01 21 瀏覽
最鍾意打卡嘅餐廳,之前見到其他人share見到呢間位於旺角上樓嘅error 19,有個粉紅花花牆韆鞦打卡位📸已經超想去了!當然除咗打卡影相之外,食物質素都好重要~呢間餐廳一次過滿足晒兩個願望✨除咗有多個打卡位之外,食物質素都相當之唔錯,尤其是係甜品🍮每款都好好食😋好值得支持呀~香煎頂級牛柳配鵝肝$368牛柳果然夠頂級,又唔會太肥,肉質軟嫩夠軟腍,肉汁亦豐富~仲配搭一大件鵝肝,鵝肝口感入口即溶,香味獨特!香煎鱸魚配龍蝦汁$238鱸魚總共有兩大件,皮煎得夠香脆,魚肉緊實唔會好容易散,配搭龍蝦汁好惹味!配菜仲有薯仔、西蘭花、同埋粟米仔。宇治抹茶十勝紅豆潛艇$68新出品嘅一款甜品,係最近流行嘅牛角窩夫🧇口感酥脆,配上抹茶澀澀哋嘅味道、甜甜嘅紅豆🫘真係絕配呀!特濃朱古力榛子拿破崙$88必食之選❤️拿破崙餅皮香脆,朱古力榛子味道濃郁,cream幼滑,食到停唔到口呀🍫冬瓜益力多梳打$50非常特別嘅一杯飲品❤️有台式風味嘅冬瓜茶,混合左益力多同埋梳打,味道豐富特別!熱情果烏龍$50烏龍茶味濃郁,熱情果味就唔算太突出,唔會太甜,口味比較清爽。

香煎頂級牛柳配鵝肝$368

香煎鱸魚配龍蝦汁$238

宇治抹茶十勝紅豆潛艇$68

特濃朱古力榛子拿破崙$88

冬瓜益力多梳打$50

熱情果烏龍$50

Mirror, Error, 花花,甜品,粉紅色…其實真係中曬港女嘅要求!自問係港女嘅我當然唔可以錯過嘩!個hazel nut朱古力拿破崙真係正到呢連我平時唔食甜品都覺得好掂佢啲酥皮唔厚、好脆口啲醬係帶黑朱古力嘅甘味係大人口味而面層啲脆脆粒好有層次伴碟嘅cream咁滑自然唔可以放過好大件,好抵食!拍得住酒店水準!飲品冬瓜益力多梳打都幾過癮飲落有啲似薏米水又估唔到兩種味無遺和感喎小食嚟講炸雞翼好味油到金黃又唔油膩不過炸雞扒多士就麻麻即使好多沙律醬亦彌補唔到雞肉嘅乾身塊包同樣比較乾硬炸魷魚就無想像中酥脆都係普通咗啲場內好多應援物品啱曬fans去呀!
Mirror, Error, 花花,甜品,粉紅色…

其實真係中曬港女嘅要求!
自問係港女嘅我當然唔可以錯過

嘩!個hazel nut朱古力拿破崙真係正到呢

連我平時唔食甜品都覺得好掂
佢啲酥皮唔厚、好脆口
啲醬係帶黑朱古力嘅甘味
係大人口味
而面層啲脆脆粒好有層次
伴碟嘅cream咁滑
自然唔可以放過

好大件,好抵食!
拍得住酒店水準!

飲品冬瓜益力多梳打都幾過癮

塊包同樣比較乾硬

炸魷魚就無想像中酥脆
都係普通咗啲

場內好多應援物品

啱曬fans去呀!
2022-05-31 17 瀏覽
朋友係Mirror的粉絲,所以今天帶她來試試Erro19啦!整間餐廳都放滿Mirror的海報,作為粉絲的她非常興奮,而且餐廳又有打卡,雖然我不是粉絲,但都好想拍照呀。芝麻雞翼 $ 681碟有4隻芝麻雞翼,份量比想像中多呀!雞翼炸得脆口,而且好多肉汁,幾好食喎!煙三文魚吐司 $68三文魚配上牛油果醬,感覺好健康。煙三文魚好肥美,油份充足,而麵包好軟熟,絕對不是隔夜貨呀!香辣蒜片大蝦意大利麵 $138有點辣度的蒜片大蝦意大利麵,好開胃。大蝦有四隻,隻隻彈牙,意粉炒得乾身,唔錯呀!
芝麻雞翼 $ 68

煙三文魚吐司 $68

香辣蒜片大蝦意大利麵 $138

2022-05-29
最近去了人氣打卡餐廳Error19吃晚餐,一到步已看到大大個打卡吊椅,即刻忍不住走過去拍照呀。埸內用上大量粉色去裝條,好有少女情懷,好有青春活力的感覺呀😌。餐廳提供大量食物款式,有鹹有甜,當中的甜品最吸引我,所以我們一人叫一個甜品,一齊試試啦😙。宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘班戟 $95震震吓的班戟實在好吸引,難怪枱枱客人都叫啦😍。抹茶醬味道偏苦,味道很濃,配上甜蜜蜜的十勝紅豆會更加好食呀!404肥仔重朱古力窩夫 $78用朱古力忌廉和白忌廉堆砌而成的窩夫,果然好邪惡呀。窩夫脆身,有點蛋香,若果可以再加多點朱古力醬就更正啦!

宇治抹茶十勝紅豆梳乎厘班戟 $95

404肥仔重朱古力窩夫 $78

2022-05-29
2022-05-30 15 瀏覽
最近呢一間旺角新開嘅樓上Cafe 用粉紅色來做主調 超有少女心💕好推介呢度嘅pancake🥞$100都唔使超大份!食落口感非常之鬆軟濕潤 蛋香味十足🥚揀咗宇治抹茶味🍵不過個茶味就唔算好濃 但係pancake係好食嘅!
2022-05-30 19 瀏覽
見到梳乎厘好吸引,特登去試。 但冇一次入到去食。第一次,仲係疫情6pm後冇堂食嘅日子,4點幾近5點去到,店員話佢哋收5點。係我唔啱諗住餐廳會開到禁堂食前最後一刻,冇check清楚關門時間。第二次,4:05pm去到,店員話4pm已截單第三次,3:50去到,店員話已經截咗單 因為佢哋5pm關門嘅。我問店員:「你哋唔係4pm截單咩?未到4pm喎。」店員話:「甜品係3:45pm截單嘅。」 Ok, fine. 我諗我同呢間餐廳真係好冇緣份。(我之前2次嚟,你哋都唔講3:45pm截甜品)其實如果5pm落場,3:45pm截單係咪可以寫係社交平台或OpenRice 呢? 同埋,如果店員拒客入,係說話前或後加句 唔好意思 客人會感覺好啲。$80-95/份梳乎厘 好多地方都可以食到,我都係行多2步去第二度啦。
見到梳乎厘好吸引,特登去試。
但冇一次入到去食。
第二次,4:05pm去到,店員話4pm已截單
Ok, fine. 我諗我同呢間餐廳真係好冇緣份。
(我之前2次嚟,你哋都唔講3:45pm截甜品
近日同🐢🍯去左一間粉紅色主題、充滿少女心既Cafe【Error 19】🌈一出lift已經見到好靚既粉紅鞦韆打卡位,入面既裝修都好靚好華麗,被粉紅色同心心所包圍🤣💗裡面全部都係用梳化凳🛋️,所以坐得好舒服😌✨好適合女生黎打卡、傾密計💬值得一提既係,Cafe內貼滿Mirror(特別係教主👱🏻‍♂️)同Error既相片,播既歌都係Mirror同Error,鏡粉、錯粉一定要黎呀‼️一定食得特別開心🥰💗意式肉丸意粉🍝 $108醬汁係酸酸甜甜既番茄味🍅,非常開胃😋肉丸係自家製,有驚喜,咬落口有滿滿既肉汁,好正🤤💗19牛堡🍔 $108Burger好厚身,牛肉大大份,牛味香濃,唔會煎到好老好乾身,連埋大大片番茄、生菜🥬加埋鹹鹹香香既半溶芝士一齊食😝味道好夾,口感都好豐富,滿足🥰💗芝麻雞翼 $68外皮炸到金黃色,好香脆,雞肉嫩滑多汁,好食😋💗芒果拿破崙🥭 $78賣相好靚,打卡一流😍 拿破崙好酥脆,芒果份量都幾多,裡面有大量cream同吉士醬,甜甜地都幾好食!💗桂花烏龍茶 $58/壺有桂花既清香,烏龍茶味好濃🥰最正係店員會不斷幫你refill,沖左幾次茶味都無咩點變淡👍💗彩虹梳打🌈 $50賣相唔錯💖味道酸酸

💗意式肉丸意粉🍝 $108

💗19牛堡🍔 $108

💗芝麻雞翼 $68
外皮炸到金黃色,好香脆,雞肉嫩滑多汁,好食😋

💗芒果拿破崙🥭 $78

💗桂花烏龍茶 $58/壺

💗彩虹梳打🌈 $50
賣相唔錯💖味道酸酸甜甜,容易入口,梳打好清爽解渴😚
2022-05-16
2022-05-26 31 瀏覽
如果你係Mirror同埋error嘅粉絲,呢間餐廳真係啱晒你!入邊全部都係佢哋嘅海報,一邊食飯一邊睇到偶像💛講返餐廳入邊其實都係靚靚粉紅色餐廳,仲有一個corner位打卡「粉紅吊床」1.大蝦蒜香意粉🍝味道適中 唔會好鹹 大🦐都好多粒2.黑松露意大利飯職員上菜時已經聞到陣陣黑松露味道 味道10分濃郁 可以話未食就聞到浸味 飯粒粒分明💛我鍾意 加上黑松露醬汁 很適合!3.芝士焗薯條🍟薯條上嚟熱辣辣 但係過咗一陣芝士凍咗之後就變成一pat 所以大家如果叫呢個薯條記得要趁熱食!4.士多啤梨疏附你味道適中 中規中矩 疏乎厘質感有空氣感😌值得讚5.最後,嘆吓熱茶💛💚🧡食完咁多鹹嘢同埋甜品 飲茶就最啱啦

1.大蝦蒜香意粉🍝
味道適中 唔會好鹹 大🦐都好多粒

2.黑松露意大利飯

3.芝士焗薯條🍟

4.士多啤梨疏附你
味道適中 中規中矩 疏乎厘質感有空氣感😌值得讚

5.最後,嘆吓熱茶💛💚🧡
食完咁多鹹嘢同埋甜品 飲茶就最啱啦
本身望見大家打卡嘅甜品十分吸引,所以喺一個十分causal嘅下晝就約咗朋友食tea!入到去又係mirror又係error,加上靚爆嘅裝修,係不能錯過嘅打卡地方!menu上面嘅甜品樣樣賣相都好正,揀唔落手,無奈得兩個人食唔到好多,最後叫咗粉紅梳乎厘同埋404肥仔重朱古力窩夫!粉紅梳乎厘大推!雖然等咗一啲啲時間,但呢個梳乎厘不負眾望,十分鬆軟,軟如浮雲嘅口感令人十分滿意。404肥仔重朱古力窩夫相比之下窩夫就有點失色,就咁食落去,窩夫有啲乾,所以配cream食就啱啱好,朱古力味都ok,但個名令我哋期望更重嘅朱古力味,所以有點失落呀。

粉紅梳乎厘

404肥仔重朱古力窩夫
話說上星期同朋友誤打誤撞嚟咗呢一間粉紅色少女心樓上Cafe,名為error 19。入到嚟見到好多關於error嘅poster先發現,咦唔通真係同error有啲關係(?)唔理啦,對Foodie來講食物比較重要,照食。同朋友唔算好肚餓,係咁以叫啲嘢食啦。我哋嗌咗炸魷魚、蒜片辣椒大蝦意粉、黑松露炒蛋吐司、宇治抹茶紅豆梳乎厘同一壺桂花烏龍茶。大部份食物都不過不失啦,不過個意粉質地比較乾,比較辣,朋友唔食得辣就比較辛苦。吐司來講佢都係比較乾身,所以我哋揀咗桂花烏龍茶去搭配都係一個明確嘅選擇。個疏乎厘賣相都唔錯。餐廳嘅侍應感覺上年紀好細,唔知係咪除咗我同朋友所有人都係error嘅粉絲呢?🤣係粉絲嘅都不妨一試。
2022-05-23 32 瀏覽
話說呢排要氹返女朋友俾佢話事揀間餐廳我請佢食,仲諗住好彩唔係超貴fine dining,點知上網睇相系間嘅打卡cafe,超粉紅、超唔係我style,仲有好多某團體嘅裝飾相,唔怪得餐廳叫Error,好啦,為左氹下佢,就容許我做下前夫啦一到門口就已經係一個打卡位,係好fancy 嘅圈圈韆鞦+花花背景,係靚嘅,我諗冇乜邊個女仔會唔鍾意。牆上面仲有好多某團嘅相,仲播埋歌,作為前夫只可以淚目本身對野食冇咩期望,始終係樓上cafe 丫嘛。咁諗嘅我就錯啦,估唔到係野食方面都有heart 喎,係有驚喜嘅先嚟兩杯野飲,芒果洛神花、冬瓜益力多梳打,淨係聽d combination都好error。作為試伏專員已經有晒心理準備,咦?又ok 喎,洛神花嘅酸配芒果香、冬瓜糖嘅甜配益力多嘅酸,你係唔會諗到點解可以咁match。實冇error 嘅選擇,新鮮炸出嚟仲要熔熔地嘅芝士,點埋黑松露醬,係會自動波「快吞轟」。一d 都唔求其嘅肉醬意粉,最鍾意佢粒粒blend 爛嘅蕃茄蓉,唔係純一pat 茄汁,意粉仲要煮到al dante 煙煙韌韌,正架!雞胸煎得香,係有dd 過火有d 位食落乾d,有d 位食落就啱啱好,其實d 野
話說呢排要氹返女朋友

冬瓜益力多梳打

肉醬意粉

香煎雞胸(野菌燒汁)

雞胸煎得香,係有dd 過火
有d 位食落乾d,有d 位食落就啱啱好,其實d 野菌爽爽地又夠香,我覺得幾好食(我知我錯重點)

Tiramisu  梳乎厘

Well , 食得cafe 我都預咗女朋友只係想食甜品,其實我都係個甜食家,所以唔會反對
呢個梳乎厘係超級梳乎嘅soft,相影唔到佢嘅動感,冇錯,係動感,係會好似日本布甸個種搖嚟搖去
面頭審左浸咖啡粉,個底又有平時tiramisu 手指餅,苦苦地,呢種大人的味道完全啱晒我,當然最緊要女朋友鍾意。

仲諗住無啖好食嘅我係有d surprised 嘅,我絕對唔介意嚟再做前夫嘅
冬瓜益力多梳打
肉醬意粉
香煎雞胸(野菌燒汁)
Tiramisu  梳乎厘
今日因為要去旺角買運動用品,順便去做404!Error 19原來係running燒同呑POT嘅姐妹店,主打粉紅色系、公主風裝飾,店舖入面仲有大量Error既posters同其他週邊,一路食飯一路都播住Mirror同Error嘅歌,超岩fans食飯打卡!黑松露芝士薯條($48)前菜叫左個焗薯條,今次係幼薯條上面舖左芝士去焗,記得趁熱食,蘸埋特製黑松露醬就鹹度岩岩好!肉醬意粉($108)一上枱就係超香濃嘅蕃茄肉醬味,肉碎、蔬菜碎、香料同茄醬煮成嘅sauce撈埋軟硬剛好嘅意粉,份量都唔細,可以幾個女仔share。香煎雞胸 配 野菌燒汁($168)高蛋白質之選,兩塊雞胸煎得好香,有少少焦糖化,原本驚肉會乾柴但都幾軟腍,配埋甘筍、粟米條、菜同雜菌,感覺幾健康!Tiramisu 梳乎厘($95)即叫即整要等大概15至20分鐘,記得預定時間,又厚又軟彈嘅梳乎厘班㦸,咬落好濃嘅蛋香,配埋吉士醬同手指餅有多層次口感,個人覺得如果苦嘅元素多啲就好啦!芒果洛神花($50)用左好可愛嘅杯上突顯兩層飲料,上面係洛神花茶,下面係芒果醬,呢個酸度好開胃!冬瓜益力多梳打($50)好特別既飲品,原本入口係益力多味好濃,

冬瓜益力多梳打($50)好特別既飲品,原本入口係益力多味好濃,但慢慢就會飲到冬瓜嘅香甜!
芒果洛神花
Tiramisu 梳乎厘
芒果洛神花
Tiramisu 梳乎厘
《#mirrorhk #errorhk #打卡 #afternoonteahk 之選》只有一張相是食物,因為篇幅有限😜醉翁之意亦不在酒😁食物味道不錯但四周的相片更吸引☺️粉紅裝修配上靚燈光裝飾亦是 #粉紅控 朝聖項目