2023-10-27
聽人講呢間嘢幾好食,但只做到月尾,就專程去支持吓。真係估唔到咁就自投羅網,親身體會到呢間野點解會執。叫咗個火炙五色丼($88),店員問跟唔跟餐(加$20),見睇個餐牌又麵豉湯,又茶碗蒸,又小食又飲品都叫唔錯就加啦。結果攞嘅時候茶碗蒸又冇,小食又冇,走返去問個店員佢就好理直氣壯咁話茶碗蒸太熱外賣俾唔到你,個小食都好莫名其妙咁順便無埋。佢哋又識玩啊,明知外賣加$20得碗麵豉湯同支嘢飲仔都唔會出聲,問跟唔跟餐時唔會主動講外賣唔包茶碗蒸同小食,就算問佢跟餐有乜嘅時候都只會答麵豉湯飲品嗰啲,等人自然以為其他都跟,提都唔會提茶碗蒸又冇小食又冇。到攞餐發現乜都冇嘅時候問個店員佢先講所謂加二十跟餐就係得碗麵豉湯同埋支嘢飲,其餘乜都冇,你買嘅時候冇了解清楚就係你問題。個店員熟練嘅應對應該都唔係第一次,應該就係睇死啲客唔會追究個廿雞。最好笑嘅係茶碗蒸又冇俾,小食又冇俾,但外賣盒就收足你三個嘅價錢。真係連嗰一蚊都要貪到盡。個飯味道就正正常常,不過成肚氣食乜都冇心情。真係唔知係就執所以咁唔老實,定係咁唔老實所以先要執。不過如果之前嘅經營手法都係咁唔老實嘅話都真係難怪冇回頭客,俾你呃到人一次當你叻啦,但你覺得有
真係唔知係就執所以咁唔老實,定係咁唔老實所以先要執。不過如果之前嘅經營手法都係咁唔老實嘅話都真係難怪冇回頭客,俾你呃到人一次當你叻啦,但你覺得有客會中過一次招之後仲幫襯你第二次?為咗賺多個十幾二十,搞到自己個名臭晒,值得咩?