2020-01-16 2546 瀏覽
🦁獅子山下體現土地問題,一班朋友成日都要苦惱喺邊度gathering,呢間party room唔單止可以唱K🎤打麻雀,仲可以燒烤🍢或打邊爐。.樂壇名人關家姐曾經有一句歌詞講到:「家中餐枱不想招呼三五知己。」(暴露年齡系列🙈,未聽過呢首歌可以自己search下)點解唔想招呼人? 原因好簡單,就係屋企豆腐潤咁細,轉身射個三分波🏀都冇位,成班人嚟到企晒喺度,你話幾冇癮,仲要而家啲上車盤全部老鏈咁遠,黎到打兩舖機🎮食兩條腸已經執得包袱,仲gather乜鬼嘢ing姐!.所以,gathering真係要搵間就腳又夠大嘅party room。小妹以前觀塘區返工,約舊同事通常都嚟返呢頭,search到有間新party room,竟然有得BBQ!本身天氣涼涼地想去郊野公園BBQ🔥而家可以喺市區添😱10條友黎,每人只係消費$300-450,可以唱下K🎤打下牌,再加埋燒烤(有得任燒海鮮!🦐)或打邊爐,玩左成四粒鐘,其實真心幾抵玩。.呢度啲食材好新鮮,老闆話係日日清,唔會擺隔夜,個別食材會因應當日的供應而調整,今次食左大頭蝦,蠔,青口,帶子,魷魚筒🦑等。.最鐘意就係魷魚筒🦑由日本空運到港,開始收水時,塗上微甜蒲
最鐘意就係魷魚筒🦑由日本空運到港,開始收水時,塗上微甜蒲燒鰻魚汁,燒好後切條,入口彈牙而且有嚼勁,仲有少少焦香添。
另外,燒蠔,青口,帶子一分鐘後加啲自家制的蒜蓉醬,令本身已經好鮮甜嘅海鮮變得惹味,我燒左好多轉😋。而大頭蝦亦都係我最喜歡之一,我當日食嘅係大頭蝦🦐蝦肉非常有彈性同新鮮,有啲仲食到入面有甘香嘅蝦籽。
🥩肉類方面,大家燒烤通常會用蜜糖🍯但嚟到呢度我推介大家燒扒類時搽蒲燒鰻魚汁,相當夾。想讚一讚佢地啲肉冇雪藏味,唔會出晒水,而店家醃制肉類時特登唔加豉油,色澤雖然冇咁靚,但燒出嚟無咁容易焦黑⚫而且竟然又夠入味喎,我都好想知佢到底點醃。
如果你去party room除左for 一班人👯‍♀一齊玩,仲想食好西,我推介你地試下呢度。👍🏻
  • 燒扇貝
  • 燒魷魚筒
2019-11-29 2185 瀏覽
平時去party house主要都係因為貪地方夠大可以一大班人一齊gathering,又夠私隱,所以都唔會太講求食物質素,因為都預左食物水準好一般。但係呢次去fabulous party house好有驚喜,地方夠大之餘,仲鬼咁乾淨(岩哂我呢d屋企一家大細有老有嫩🤣),我地當日揀左$350既海鮮餐,好新鮮!而且紙包飲品,支裝飲品,罐裝汽水同啤酒都係任飲!店主都好nice,因為我地傾計傾得太投入,差d燒燶左d海鮮,好在得店主提醒🤣呢間fabulous party house係我去過咁多間party house 最有水準,最滿意,最有人情味既一間 ,價真貨實!環境舒適夠大夠乾淨!雖然價錢唔係最平,但真心覺得比多少少錢好過食垃圾!而且呢個場仲有麻雀打,Switch玩,仲有K唱,而且音響唔差,D歌都幾新,值得一去👍🏻,絕對會再有下次!!
2019-11-23 1555 瀏覽
呢度位於觀塘嘅新開party room~有BBQ或者火鍋選擇,仲可以升級揀海鮮餐添!我今日同三五知己就揀海鮮火鍋餐,因為呢幾日涼左,好想打翻個邊爐😬😬一入到去地方都好大,好啱好多人一齊玩,有時去啲party room,我會嫌比較狹窄,呢度一定夠空間行👍🏻食物方面非常吸引~見到都流晒口水😋😋😋海鮮係店主每日新鮮響街市買返嚟,所以可能每次都會有啲唔同!啲蝦啊,扇貝啊⋯非常之新鮮!仲郁下郁下🤪🤪🤪海鮮種類我覺得party room黎講係好值回票價👍🏻👍🏻👍🏻牛肉靚仔😉係咪睇到好肚餓呢😆😆😆我想講d海鮮係按人頭份量供應,但其實都好大份,一定夠食,仲食到好飽添!🥳🥳🥳而其他食物就任食,飲品任飲(冇酒精)唱K音響幾好架😬😬最後,講埋個價錢,平日火鍋海鮮餐星期一至四$300/@人頭,星期五至日$350/@人頭,甘嘅價錢性價比高!最緊要係咩啊,係自己唔使執嘢🤣🤣🤣🤣🤣店主重好好人,好好傾添!🙏🏻thx大家有興趣就book場玩返晚😉😉

食物方面非常吸引~見到都流晒口水😋😋😋

牛肉靚仔😉

係咪睇到好肚餓呢😆😆😆

唱K音響幾好架😬😬
大家有興趣就book場玩返晚😉😉
2019-11-14 969 瀏覽
是日朋友生日,一行三十人同埋我兩位“boss”去左觀塘呢間新開嘅party house, 位置唔算難搵。一入到去,係長方形設計,比較家居feel, 有個open kitchen, 再入啲有張大枱,出面露台就bbq,今次我地揀左bbq 海鮮餐, 啲海鮮好生猛,仲識郁。 至於肉類,有豬扒,牛扒,雞扒,雞翼等等,出乎意料地好食,醃得好好味,又無雪藏味!露台有三張方形bbq爐,可以選擇用叉吉住黎燒或者放喺燒烤網度燒總括而言,好適合一大班朋友黎玩(我地成班人食完野圍住玩狼人殺😂),小朋友的話就建議佢地自己帶啲玩具黎玩啦

2019-11-09
慶祝紀念
生日
2019-11-08 646 瀏覽
同朋友gathering bbq,見到有間新開嘅partyhouse可以室內bbq仲要喺市區就諗住試下,價錢唔算好貴,我地叫左個海鮮bbq餐每人都係$350,上到去地方都幾乾淨同舒服,仲有得唱k同打麻雀,感覺有少少反左屋企嘅feel, 同埋最正係有個露台可以bbq同食煙😂😂啲海鮮超級新鮮,啲蝦仲跳下跳下好生猛😋同埋佢地有個蒜茸醬係自己調味夾落啲海鮮度燒 一流👍🏻👍🏻啲扒同雞翼就算唔落密糖都好正都好好食😋😋值得一試 可以再去😬
啲海鮮超級新鮮,啲蝦仲跳下跳下好生猛😋
值得一試 可以再去😬
2019-11-06 271 瀏覽
昨晚同朋友去左Fabulous Party (官塘)BBQ,一入去有一個好大地方去唱K,幾個朋友約埋一齊唱下K,傾下計外面有一露台可以十幾人一齊BBQ,感覺都幾開心,有好多款飲品在雪櫃,有好多肉類選擇,肉類的味道系好好味,有雞亦、雞扒、豬扒、牛扒、粟米、翠肉瓜、雞肶菇、茄瓜、芝士腸、金菇加埋蒜蓉醬一齊整好正,有好新鮮的海鮮,帶子加埋秘製嘅蒜蓉醬一齊燒超好味,青口、蝦、燒時仲跳下跳下超新鮮,燒完肉質好爽口,芋頭魚肉好滑,加埋檸檬帶出魚嘅鮮味,仲有生蠔都好新鮮,一群朋友一起好開心,傾下講下唔覺時間就過去了,不過有小小烟,抽風系統欠小小,下次再約埋朋友一齊BBQ,地點都方便容易搵到,相聚好地方
2019-11-05 214 瀏覽
最近朋友生日約出嚟gathering,加上呢排天氣轉涼,成日都心思思想燒野食,發現觀塘有間新開既party room,唔駛去郊區,唔駛自己預備野食,掂!😆場所空間唔算太大,長長方方,有啲似屋企feel~十幾人岩岩好,一入去客廳有長梳化同大電視,可以唱K打機,另有開放式廚房,方便預備食物。廚房後面位置有一有門衣櫃可以掛外套~唔駛吸晒打邊爐/燒野食啲味~仲有張大bar枱,可以靜靜地吹下水或者玩下broad game~對面幾個雪櫃放飲品同食物 - 小妹幾鍾意個食物雪櫃,好似餐廳既放題咁,想食乜夾乜得嚟乾淨衛生,唔似得平時bbq幾盤野食就咁放枱面幾粒鐘~再行出去就係天台,兩旁牆上有2幅大掛畫,尤其喜歡希臘白色小屋~玻璃頂掛埋燈飾,真係好好feel~如果聖誕🎄再喺度搞下party一定好好feel😆呢度有2個燒烤爐BBQ,四四方方,爐邊仲有少少位夠擺碟得嚟唔熱,唔駛下下轉身去搵櫈搵枱放碟🤣食物方面,我地order左套餐+海鮮~醬汁:秘製蒜蓉(配海鮮茄子,菇類一流🤤)、鰻魚汁、牛油、蜜糖、幾款香料(最愛孜然粉🥰)海鮮: 燒蠔夠鮮甜肥美、大頭蝦喺雪櫃果陣仲見到識跳架!帶子、青口、原條烏頭、最推介日本空

食物方面,我地order左套餐+海鮮~
海鮮: 燒蠔夠鮮甜肥美、大頭蝦喺雪櫃果陣仲見到識跳架!帶子、青口、原條烏頭、最推介日本空運魷魚配鰻魚汁,冇得頂
肉類:有雞扒、雞翼、金沙骨、豬扒、牛扒等等,完全冇雪藏味!全部醃料都冇落豉油等佢地燒既時候冇咁易燶~牛扒燒到全熟都唔鞋~唯一今次美中不足冇order到羊架😭
另外仲有雞脾菇、金菇、翠肉瓜、茄子、蕃薯、香腸、雞尾腸、牛丸,墨魚丸,真係眼花繚亂每樣食一件都飽晒🥰

總括嚟講,下次gathering 可以再嚟😋
燒蠔
大頭蝦
茄子
秘製蒜蓉,鰻魚汁,蜜糖,牛油
2019-11-05 156 瀏覽
這天同事安排了一家別出新穎的party room, 它位於觀塘,鄰近觀塘地鐵站,路程約需十分鐘左右, 地理上還算方便,為於大廈的中層, 內裏冷氣充足,座位舒適,而它分為兩個部分,就是室內及室外。不同飲品,自助發揮。bbq也有新的配搭, 不會只是蜜糖這麼單調。這天我們特意選擇了barbecue, 食物選擇多, 除了一般大眾也有的丸類及香場外, 更有大量海鮮, 包括蠔,扇貝,海蝦,青口等等。 燒烏頭,充滿特色, 魚肉香滑, 加入適量檸檬汁,更帶點泰國風情。

不同飲品,自助發揮。

bbq也有新的配搭, 不會只是蜜糖這麼單調。

2019-11-04 264 瀏覽
星級海鮮BBQ🤤$350/位秋風起,最好就係BBQ😛仲要有個大嘅Party Room😏同三五知己一邊食一邊打牌唱K🥳真係最好不過😎食材全部由店主負責😉海鮮全部都係即日採購😋保證新鮮🤩見到啲鮮蝦不停跳動🦐已經急不及待想食☺️仲有廣島蠔🦪扇貝丶青口同蜆😊全部任飲任食😍肉類選擇都幾多😛而且醃製得非常入味😉牛扒、雞扒、豬扒😇唔駛加調味料都已經好好食🤤加埋店主秘製蒜蓉醬😌味道更特別出色😍另外,如果怕熱氣🙈仲有火鍋選擇𠻹😆Fabulous Party (觀塘)觀塘觀塘道396號毅力中心4樓S室
星級海鮮BBQ🤤$350/位

秋風起,最好就係BBQ😛
仲要有個大嘅Party Room😏

加埋店主秘製蒜蓉醬😌
味道更特別出色😍

另外,如果怕熱氣🙈
仲有火鍋選擇𠻹😆

Fabulous Party (觀塘)
觀塘觀塘道396號毅力中心4樓S室