由打開𨋢門嗰一開始就被Pixel打卡外牆 x 被迫營業嘅告示牌吸引🤣🤣推開門嗰一刻更加覺得別有洞天同時設室內及室外座位,地方寬敞, 特色燈牌 +少少Cyber元素 嘅裝修,特別型格, 沿路樓梯直落空中花園落咗幾場大雨終於有涼意, 就想BBQ,大班朋友一邊圍住個爐一齊圍威喂,又可以一邊燒住野食吹下水,輕輕鬆鬆咁聚下,成件事就會好CHILL, 仲可以帶狗仔.食飽飽返上去飲下酒唱下k先, 店員同客人都好鍾意狗仔仲同金金玩得好開心~So FunBartender 原來係際調酒師協會會員仲獲得獎, 唔怪得知由佢調教出嚟嘅 cocktail咁好飲Tailor made cocktail 唔止好好飲,味道特別,有我喜愛嘅麻辣味🤣🤣而且仲好靚, 淡淡嘅紫色朋友仔試咗花旗參/ 山梨 嘅cocktail 上面鋪滿淡忌廉啖啖芝麻綿滑濃香olmeca tequila算是一隻比較少人知道的龍舌蘭酒,不過卻是純飲酒的常勝軍,擁有清新的柑橘果香、龍舌蘭、香草與橡木桶香氛,入口帶有柑橘味且帶有餘韻, 就咁飲都好正一流的飲品選擇、氛圍、餐單及熱情好客員工,原來逢星期4晚上會有Live Band, 想同一班朋友開個記憶點

一流的飲品選擇、氛圍、餐單及熱情好客員工,原來逢星期4晚上會有Live Band, 想同一班朋友開個記憶點滿滿嘅打咭,一定要叫多啲朋友一齊嚟玩

2024-09-25
已經好幾年沒有BBQ了,因為一般BBQ的地方都比較偏僻,要花時間在交通和準備食物上太花時間和精力了。這次找到了在市區可以BBQ的地方,而且十分方便就在銅鑼灣,港鐵站走幾分鐘就到了,我和朋友下班就可以去,一解我們的BBQ癮唷!餐廳大門掛上被逼營業中的牌子,很有趣呢~而且遇上白色的衣服物件都會呈夜光,大家走過的時候也可以玩玩唷~打開門進去,適逢就到中秋節餐廳裏面都掛上了中秋的燈飾應應節。而這裏最特別的地方是集酒吧🍸 live Band 🎸唱K🎤BBQ🥩於一身,有飛鏢玩以及有音響等的專業設備,平日就可以給客人唱K,星期四會有Live Band駐場,live band 結他手是由尹光主唱歌曲Dear myself的作曲人 ,在YouTube四個月點擊率就超過180萬啊!這裏不論是幾個朋友還是一大群朋友聚會都很適合,可以找到各自喜歡的東西去玩,整個晚上也不會覺得沉悶啊!除了live band的結他手外,這裏的調酒師也不簡單啊!他是國際調酒師協會會員,而且曾經得獎,所以我們都很放心給他發辦。首先給我調配了一杯用上大馬士革玫瑰花的Cocktail,粉粉美美易入口的,適合女生們飲用唷~而另一杯是未放進
已經好幾年沒有BBQ了,
因為一般BBQ的地方都比較偏僻,
要花時間在交通和準備食物上太花時間和精力了。
這次找到了在市區可以BBQ的地方,
而且十分方便就在銅鑼灣,港鐵站走幾分鐘就到了,
我和朋友下班就可以去,一解我們的BBQ癮唷!

餐廳大門掛上被逼營業中的牌子,很有趣呢~
而且遇上白色的衣服物件都會呈夜光,
大家走過的時候也可以玩玩唷~

有飛鏢玩以及有音響等的專業設備,
平日就可以給客人唱K,星期四會有Live Band駐場,

這裏不論是幾個朋友還是一大群朋友聚會都很適合,
可以找到各自喜歡的東西去玩,
整個晚上也不會覺得沉悶啊!

除了live band的結他手外,這裏的調酒師也不簡單啊!
他是國際調酒師協會會員,而且曾經得獎,
所以我們都很放心給他發辦。

首先給我調配了一杯用上大馬士革玫瑰花的Cocktail,
粉粉美美易入口的,適合女生們飲用唷~

而另一杯是未放進口裏已經聞到香濃的橙味,
放進口裏除了鮮甜的橙味之外,還有酸辣味,
一杯集酸、甜、辣三種味道,十分特別,
真的是百味交集呢!
大家不用擔心,辣味味道也可以接受,
辣味轉眼即逝,不會留在口腔裏殘留的唷~

而樓梯下去是BBQ的地方,
座位有點像去了camping一樣,
配上燈飾氣氛不錯。

🥩食物方面,合家歡樂套餐$388有牛扒、豬扒、雞扒、豬頸肉、廚師腸、芝士腸、雞翼、多春魚、魚片頭、鮮蝦腐皮卷、丸類等,
而飲品有罐裝汽水和樽裝茶類等,套餐可以3小時任飲非酒精飲品的呢!
燒烤爐炭火火候很夠,所以很快就燒好可以吃了,
只是我們顧着聊天,所以一不留神就把食物燒焦了一點,哈哈!
在繁忙喧鬧的的鬧市中看着車來車往的行車天橋和天空BBQ,另有一番風味。

📍最近CAMPING風大行其道 偶然發現銅鑼灣鬧市有間主打露營風BBQ燒烤的玩味酒吧~踏出𨋢門好似去咗另一個空間🤖 原來樓高兩層 設有室內/ 戶外空間 上層係酒吧/ Live Band位置 一層之隔就係戶外燒烤場啦🌝🌀 合家歡樂套餐- 唱karaoke + 3小時任食任飲BBQ 沿住樓梯而落 迎面係打卡深淵鏡🪩 反射出多層倒影 BBQ空中花園以露營裝飾及小光燈怖置 幾有小出遊感覺 BBQ任食款式亦都唔少 配有蜜糖及泰式酸辣醬汁 自行調味!🔅肉類: 牛扒/ 豬扒/ 雞扒/ 豬頸肉/ 香芽雞翼/ 蒜蓉雞翼/ 椒鹽雞翼/ 多春魚 幾款肉類醃得好入味 豬頸肉口感嫩脆 配以泰式酸辣醬汁就更惹味 🔅丸子配料類:大粒魚蛋/ 墨魚丸/ 龍蝦丸/ 貢丸/ 牛丸/ 魚片頭/ 鮮蝦腐皮卷/ 芝士腸 鮮蝦腐皮卷烤完熱辣辣 酥酥脆脆又有蝦味考慮到BBQ太大煙💥問題 餐廳用咗備長炭作為燃料 唔會吹到成面灰😹 食物又好快就熟 (不過有時好搶火 唔好掛住傾計唔認真燒) 值得一讚 空中花園透風度🌬️幾高 而且放置咗吹風機 相當涼爽好鍾意店舖善用擺設營造出整體玩味氛圍 DoLeMeFaSoo🎸 伴隨門口每次開關門 上

📍

好鍾意店舖善用擺設營造出整體玩味氛圍 DoLeMeFaSoo🎸 伴隨門口每次開關門 上方小結他都自動彈奏 結他聲好療癒!

門口掛著「被迫營業中」牌子 充滿玩味 呢個無奈感令人會心微笑! 星期4 仲有駐場 Live Band表演 結他手原來係 (尹光AIDear Myself) 作曲人黎 下次過黎可以試埋特色 Cocktails tim!
2024-09-30 279 瀏覽
收工約咗朋友,食cafe打邊爐又食到悶,今日就有啲新意去咗Falò Bistro BBQ。原來餐廳有兩層,上層係酒吧,下層係BBQ平台。佢哋嘅BBQ任食選擇非常豐富,有肉類、海鮮同埋素食,任你選擇!肉類方面,牛肉、豬肉同雞肉都好嫩滑,海鮮方面嘅蝦同埋魚都新鮮。最特別係,佢哋仲有多款醬汁可以配,真係好味到唔想停手。可以喺市區BBQ真係非常難得!BBQ到口渴,非酒精飲品仲係任飲!今晚嘅重頭戲就係cocktail. 樓上bar位置裝修非常有新意,牆上「禁止毆打顧客。(除非忍唔住)」非常精警直接!原來酒吧逢星期四仲有駐場live band, 可惜當日星期三!下次有機會一定要來一次欣賞live Band嘅表演。店內Bartender亦係國際調酒師協會會員,榮獲多項獎狀,所以我哋今晚都非常之放心交俾佢發辦,調製再兩杯cocktails.兩杯都係山梨whiskey做base,一杯加上黑芝麻cream,另一杯加上冰同埋花旗參,非常容易入口,黑芝麻嘅cream同埋花旗參都意外同whiskey好夾.餐廳:Falò Bistro地址:銅鑼灣駱克道447-449號中威商業大廈5樓#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #fo

餐廳:Falò Bistro
地址:銅鑼灣駱克道447-449號中威商業大廈5樓
#銅鑼灣 #銅鑼灣美食 #foodie #hkfoodie #銅鑼灣BBQ #香港BBQ #銅鑼灣酒吧 #香港酒吧
2024-09-30 274 瀏覽
銅鑼灣空中花園🔥BBQ , 鬧市中都仲可以嚟番個港式barbecue😜, 好處就係一定唔會俾蚊咬😂, 而且冇咁熱所以一路燒都好舒服唔會熱辣辣😚, 而且樓上嗰層仲係室內酒吧有卡拉OK🎤同掟標, 啱晒一大班朋友聚會來玩, 佢哋逢星期四晚仲會有live Band添🎵🎶👩‍🎤🧑🏻‍🎤👨‍🎤鍾意飲酒嘅朋友啱晒佢哋啲🍹🥃Cocktail好正, 因為佢哋嘅Bartender係國際調酒師協會會員仲攞咗獎添🥳佢哋星期一至三有任食Barbeque,仲有非酒精飲品任飲🥳🥳🥳星期四晚佢哋就有Live Band +小食同埋Cocktail😛

>>>>好多打卡位 酒吧型格 花園仔好chill<<<<>>咩味嘅cocktail 都難唔到調酒師<<佔地二千呎嘅酒吧加上空中花園,有得玩飛鏢、唱K,仲可以望住銅鑼灣嘅夜景BBQ~⭐️ 任燒唔嬲:雞、牛、豬扒,仲有豬頸肉、多春魚同魚蛋脆皮腸,份量都幾多下⭐️非酒精飲品任飲,主要係汽水同無糖茶⭐️啱日子仲有現場樂隊表演,氣氛超正!⭐️由攞過獎嘅調酒師坐鎮,一定啱心水!佢整嘅桂花雞尾酒,真係好好飲鍾意燒烤同埋輕鬆嘅環境,好啱一班人嚟玩!PS 國慶期間10月1 - 10月10號 消費全單8折

>>>>好多打卡位 酒吧型格 花園仔好chill<<<<
>>咩味嘅cocktail 都難唔到調酒師<<

⭐️非酒精飲品任飲,主要係汽水同無糖茶
⭐️啱日子仲有現場樂隊表演,氣氛超正!

鍾意燒烤同埋輕鬆嘅環境,好啱一班人嚟玩!
PS 國慶期間10月1 - 10月10號 消費全單8折
2024-08-26 259 瀏覽
天氣開始涼返🍁! 心郁郁想去烤野食!!餐廳位置好方便!銅鑼灣站行3分鐘!! 餐廳分兩層,室內酒吧同戶外燒烤區!燒烤區有曬帳篷同波波燈! 📸📸📸簡左最基本3小時任飲任食套餐!食物大概有20款左右,牛扒,豬扒,雞扒·多春魚,丸類等等⋯⋯🍖🥩🐟不過蔬菜選擇比較少(🫢🫢好彩我食肉獸!)哥哥仔幫你快速開爐🔥呢下好加分!! 👍🏻👍🏻👍🏻醬料同用具都準備曬!! 完全係懶人福音!!🩵🩵不過包棉花糖係我自己準備!! 哈哈!! 🤪🤪室內酒吧可以仲唱K同 Shiisha! 正呀!!🎶咪同音響設備靚過曬K 房/ Partyroom! (獻醜啦😂)套餐只包無酒精飲品, 另外叫左2 杯特色Cocktail !🍸桂花+ skyy Vodka 🥃 花旗蔘+山梨Whisky桂花好適合女仔打卡! 飲落甜甜地! 好飲!!📸📸📸花旗蔘飲落好有驚喜!! 估唔到咁夾!!❤️❤️
天氣開始涼返🍁! 心郁郁想去烤野食!!
餐廳位置好方便!銅鑼灣站行3分鐘!!
餐廳分兩層,室內酒吧同戶外燒烤區!

燒烤區有曬帳篷同波波燈! 📸📸📸
簡左最基本3小時任飲任食套餐!
不過蔬菜選擇比較少(🫢🫢好彩我食肉獸!)
哥哥仔幫你快速開爐🔥呢下好加分!! 👍🏻👍🏻👍🏻
醬料同用具都準備曬!! 完全係懶人福音!!🩵🩵
不過包棉花糖係我自己準備!! 哈哈!! 🤪🤪

室內酒吧可以仲唱K同 Shiisha! 正呀!!
桂花好適合女仔打卡! 飲落甜甜地! 好飲!!📸📸📸
花旗蔘飲落好有驚喜!! 估唔到咁夾!!❤️❤️
  • 桂花skyy Vodka
  • 花旗蔘Whisky
位於銅鑼灣FALO BISTRO,可以享受有兩層2000呎的燒烤酒吧體驗,適合生日派對、寵物聚會同埋公司聚會等活動!場地可容納至80人~呢度提供空中花園露天BBQ、現場樂隊Live band、KTV唱歌、掟飛鏢🎯創意Cocktail同各式家鄉菜,Bartander仲係國際調酒師協會會員并曾獲得獎盃,cocktail調製得好好飲❤️另外仲係寵物友善餐廳,等你同心愛嘅寵物🐶🐱一齊享受美好時光。🔸燒烤💰388/位🔸加💰200可以享用海鮮等高級食材🔸每日6-9pm happy hour($78起買一送一)🔸星期五會有紅白free flow & prossecco優惠🔸每逢星期四都會有 Live Band Show

🔸燒烤💰388/位
🔸加💰200可以享用海鮮等高級食材
🔸每日6-9pm happy hour($78起買一送一)
🔸每逢星期四都會有 Live Band Show
BBQ 食物高質,丸同扒都好好食,特別是墨魚丸、春卷和豬扒天台set up 自然簡單感覺舒適,可望到天上的白雲在飄Live band 好好聽,感覺他們很enjoy音樂,特別欣賞結他手Cocktail 好好飲,柚子味的tailor made 很有温度能觸動人心,飲到調酒師的熱誠和體貼這是一個很有温度的聚腳地方插曲:今天是我們的週年紀念,抱歉不小心打破了酒杯,謝謝店主温柔的安慰和收拾希望很快能再來enjoy,過了一個難忘的日子
BBQ 食物高質,丸同扒都好好食,特別是墨魚丸、春卷和豬扒
天台set up 自然簡單感覺舒適,可望到天上的白雲在飄
這是一個很有温度的聚腳地方
希望很快能再來enjoy,過了一個難忘的日子
2024-08-22
慶祝紀念
紀念日
用餐優惠
團購
2024-08-19 257 瀏覽
有冇諗過銅鑼灣鬧市都可以bbq? 呢間位於銅鑼灣2千呎室內外兩層酒吧!今次就係佢地嘅空中花園BBQ ! 第一層就見到室內酒吧+唱K Section🎤,Bartander是國際調酒師協會會員并曾獲得獎盃 ,原來逢星期4晚上會有Live Band。Live Band 結他手為尹光AI歌曲 Dear Myself 的作曲人😂下層就係空中花園可以 BBQ雖然依加夏天,但BBQ 一啲都唔熱,可以好滿足咁燒嘢食,食物款都幾多,雞翼、多春魚、扒類等 ,乜都有!仲可以叫杯Cocktail! ⁠每日6-9pm happy hour($78起買一送一)但係星期五會有紅白free flow & prossecco + 1枝 $350/head, 好抵飲又好玩wor~
有冇諗過銅鑼灣鬧市都可以bbq?

2024-08-18 145 瀏覽
集live Band表演同BBQ任食酒吧有分兩層,全場有2000尺。落樓梯下面就係天台可以BBQ嘅地方、BBQ任食,一大盆丸類同扒類!有啲熱嘅時候可上去嘆冷氣。合家歡套餐係空中花園享受自助BBQ放題,坐喺露營椅同朋友一邊燒烤,一邊傾偈,有Feel,好似電視劇情咁。食物醃得入味,尤其係燒雞翼食到飽飽地,仲見到隻狗仔落嚟陪我哋玩,原來呢間係寵物友善餐廳。之後可以上去有live Band表演唱歌,盡情聽流行音樂,chill返一晩先。
集live Band表演同BBQ任食

酒吧有分兩層,全場有2000尺。

2024-08-10 148 瀏覽
相約了從外國回港的朋友吃晚飯,他們提議港式BBQ,但天氣實在太熱了,盛情難卻,我們就相約晚上BBQ吧。在網上發現了這間銅鑼灣鬧市中的酒吧,還有天台BBQ,非常特別!BBQ後還可以在酒吧喝杯飲品,聽着歌,聊聊天,很 chill!一出𨋢,就被門口的 Pixel 打卡外牆吸引,上面還有一個「被迫營業中」的牌子,充滿玩味,我們當然要打卡!酒吧分為兩層,上層是頗有格調的酒吧,更設有飛鏢機,live band位置,人們還可以唱K。下層為空中花園BBQ,面積都算大。任食BBQ放個題晚上天氣不是太熱,空中花園擺放着露營裝飾和一些彩燈,令人恍如置身郊外露營一樣。空中花園的透風度也不俗,爐火點着後,伴着美味晚風,還開着大風扇,比想像中清涼,也不是太熱。這裏的食物種類也頗多,有扒類、丸類和蔬菜等,我們選了合家歡樂套餐,有牛扒 、豬扒、雞扒 、豬頸肉等,還有貢丸、魚片頭 、鮮蝦腐皮卷、粟米、多春魚等,汽水、茶等任飲。如果要吃好一點,還可以加錢吃海鮮。今晚我們都吃得太飽了,所以沒有額外加錢,覺得食物已十分足夠。餐廳的食物質素不俗,肉類亦醃得入味,各樣食物都水準之上,頗有驚喜呢。最好味的是一碗泰式醬汁,酸酸甜甜辣

任食BBQ放個題

這裏的食物種類也頗多,有扒類、丸類和蔬菜等,我們選了合家歡樂套餐,有牛扒 、豬扒、雞扒 、豬頸肉等,還有貢丸、魚片頭 、鮮蝦腐皮卷、粟米、多春魚等,汽水、茶等任飲。如果要吃好一點,還可以加錢吃海鮮。今晚我們都吃得太飽了,所以沒有額外加錢,覺得食物已十分足夠。餐廳的食物質素不俗,肉類亦醃得入味,各樣食物都水準之上,頗有驚喜呢。最好味的是一碗泰式醬汁,酸酸甜甜辣辣的,燒好的食物蘸着吃,更加好味,簡直是錦上添花。

燒完嘢食後,我們回到上層坐坐。上層就是酒吧,酒吧逢星期四晚上會有 Live Band。Live Band 結他手為尹光AI歌曲 Dear Myself的作曲人,該歌曲4個月YouTube點擊率超過180萬,他們還會邀請不同嘉賓表演,氣氛很好。今晚唱歌的歌手聲音甜美,悅耳悠揚。另外,店內的Bartander 是國際調酒師協會會員,曾獲得獎盃,會應個人口味調製最合適嘅cocktail 或 mocktail,我們就坐下,涼涼冷氣,飲一杯Cocktail消暑,熱氣全消。原來這些酒都是Bartender自己浸的,擁有獨特口味,例如桂花、花旗參、杜松子、乳香等。桂花Gin酒入口很順滑,口感非常好,又不會過濃。我這個不嗜酒的人都能夠呷入口。酒吧越夜開始越多人,聽着歌,傾談着,氣氛十分好呢!

店員告訴我們這裏的小食很出名:秘制座椒魚皮、爆辣夫妻肺片、泰式麻辣枝豆。但我們很飽了,唯有寄望下次一定要早些來試,還要聽live Band演出呢!

2024-08-10 162 瀏覽
無骨泰式鳳爪一啖一個就是爽,酸辣味平衡剛剛好,不會過酸,無影響到酒的風味🍸麻辣魚皮緊實脆口,非常爽口,嘴唇辣到好麻,完全比得上外面專賣店的水準🍻辣煮枝豆味道咸咸辣辣,適合配酒,湯汁好惹味🥂夫妻肺片麻辣油潤,四川風味,好入味,一口接一口停不下來,令人想接住飲酒🍹桂花Dry Martini是經典martini的精緻改良版,將桂花的細膩花香與杜松子酒和乾苦艾酒的清爽口感完美結合,有一絲淡淡的甜味和芬芳🌸辣版Tequila Sunrise味道近似tequila sunrise,base是西柚汁,酸酸微甜,加入tabasco,後勁相當嗆辣,好新穎的味道,味蕾上的衝擊🤩#foodiblum酒吧 #fopdiblum西式
無骨泰式鳳爪

麻辣魚皮

辣煮枝豆
味道咸咸辣辣,適合配酒,湯汁好惹味🥂

夫妻肺片

桂花Dry Martini

辣版Tequila Sunrise

#foodiblum酒吧 #fopdiblum西式
2024-08-10
2024-07-25 116 瀏覽
我就在在銅鑼灣鬧市有一家餐廳 Falò Bistro, 餐廳雙層設計可拍出不同風格。下層為戶外天台 BBQ 區,上層為室內酒吧及 KTV。即使在市中心也能享受燒烤的體驗。Falò Bistro使用備長炭作為燃料,溫度高而且少煙,可以讓食物更快熟透。即使在炎熱的夏日,餐廳的通風設備也能確保用餐環境不太悶熱:而BBQ 食材約20多種,包括牛扒、豬肉、雞肉及腸等,並有特製泰式醬汁和蜜糖可選。Falò Bistro的雞尾酒 由國際調酒師協會會員並得獎者調製,更有Omakase定制服務,為每位客人量身調配獨特雞尾酒。為我定製的是桂花山梨配伏特加,以花旗參做嘅山梨,飲落有花旗參嘅甘味,襯配襯酒的味道逢星期四仲有 Live Band 表演,加上天台夜景,Falò Bistro位於銅鑼灣駱克道,提供3小時任食任飲的BBQ套餐,讓你在市中心也能盡享燒烤及酒吧的夜生活

2024-07-21 85 瀏覽
一搭𨋢上到嚟就見到個Pixel打卡外牆好搞笑啊,寫住「被逼營業中…」😏🤣🤣呢度都幾大㗎 - 兩層2千呎室內外兩層酒吧,下層為空中花園 BBQ有高質Cocktail , 聽講Bartander 係國際調酒師協會會員并曾獲得獎盃😎1/ 桂花 cocktail 💛桂花既清淡優雅香氣微酸微甜,gin 酒味都幾濃郁2/ 乳香羅漢果紅酒🍷 中式版嘅sangria 有橙皮嘅香味,幾特別3/ 花臉🍺呢隻手工啤酒係以煮出糖化法製成,萃取麥芽精華,香氣柔和,味道醇厚,芳口留韻 另外小食有爆辣夫妻肺片,泰式鳳爪夠晒辣 配酒最好
一搭𨋢上到嚟就見到個Pixel打卡外牆
好搞笑啊,寫住「被逼營業中…」😏🤣🤣

呢度都幾大㗎 - 兩層2千呎室內外兩層酒吧
,下層為空中花園 BBQ

另外小食有爆辣夫妻肺片,泰式鳳爪
夠晒辣 配酒最好