2013-10-14
果日禁啱有個朋友(女的)生日,陪佢行完街之後,打算一齊食餐晚飯,禁啱行過呢間餐廳到試下。間餐廳雖然比較細,而且....有啲貴,不過D野食都算唔錯,算係物有所值,最令我深刻既係服務XD個沙律D蔬菜食得出幾新鮮,之後個湯,我個人覺得個龍蝦湯唔錯,只係我朋友覺得個雜菜湯有D淡。之後既主菜我同我朋友都覺得唔錯,我食果個羊架D肉幾嫩,又無咩酥咩,加上D汁,幾好食,只係份量比較少,好彩個侍應肯幫我個食咗一半既菜加個飯。而我朋友食果個龍蝦天使麵,佢話覺得個龍蝦好香,又多肉,可能女仔食得少啲,對佢黎講份量剛剛好,食完主菜已經話好飽。到上甜品既時候,我點咗個芝士蛋糕,我個人就無咩特別既感想,點係....可能個侍應誤會啦,佢係我朋友個芝士蛋糕上寫咗D字,我諗大家都應該知道大約字咗D咩啦(奸笑)。可能因為呢件事,我同果位朋友(依加要改口啦XD)關係有所拉近(笑)。呢間餐廳對我黎講,感覺頗特別,有幾深刻既記憶。
呢間餐廳對我黎講,感覺頗特別,有幾深刻既記憶。
題外話/補充資料:
想多謝一下果個女侍應 XD