2013-10-14 229 瀏覽
果日禁啱有個朋友(女的)生日,陪佢行完街之後,打算一齊食餐晚飯,禁啱行過呢間餐廳到試下。間餐廳雖然比較細,而且....有啲貴,不過D野食都算唔錯,算係物有所值,最令我深刻既係服務XD個沙律D蔬菜食得出幾新鮮,之後個湯,我個人覺得個龍蝦湯唔錯,只係我朋友覺得個雜菜湯有D淡。之後既主菜我同我朋友都覺得唔錯,我食果個羊架D肉幾嫩,又無咩酥咩,加上D汁,幾好食,只係份量比較少,好彩個侍應肯幫我個食咗一半既菜加個飯。而我朋友食果個龍蝦天使麵,佢話覺得個龍蝦好香,又多肉,可能女仔食得少啲,對佢黎講份量剛剛好,食完主菜已經話好飽。到上甜品既時候,我點咗個芝士蛋糕,我個人就無咩特別既感想,點係....可能個侍應誤會啦,佢係我朋友個芝士蛋糕上寫咗D字,我諗大家都應該知道大約字咗D咩啦(奸笑)。可能因為呢件事,我同果位朋友(依加要改口啦XD)關係有所拉近(笑)。呢間餐廳對我黎講,感覺頗特別,有幾深刻既記憶。
間餐廳雖然比較細,而且....有啲貴
,不過D野食都算唔錯,算係物有所值,最令我深刻既係服務XD

可能因為呢件事,我同果位朋友(依加要改口啦XD)
關係有所拉近(笑)。
呢間餐廳對我黎講,感覺頗特別,有幾深刻既記憶。
題外話/補充資料: 想多謝一下果個女侍應 XD
2013-08-05
生日
2013-09-29 124 瀏覽
老婆突然提起一間見到好多年,但從沒幫襯過的餐廳,晚上七點半走去睇睇,星期六預左多人要等,點知成間餐廳只得四人外籍客人,仲好!最怕等位。睇下個menu,價錢都算幾進取,咁我當然對佢的出品有要求了。老婆點左個大蝦卡邦尼寬條面set+龍蝦湯,我就點左白雪魚set+意大利西蘭花忌廉湯,waitress幾有禮貌,上菜都好快。同老婆都有一個疑問,星期六晚得咁少人客點生存?是否價錢比較高?但以前間雅閣都好多人,不停地有問號。上頭盤沙律,不過不失,D蔬菜唔算特別新鮮,但個黑醋幾香。龍蝦湯唔夠熱有d fishy,其實龍蝦湯超易整得好,所以應該係唔夠新鮮。西蘭花忌廉湯比較watery,咸左少少, 我唔識呢個湯,唔俾評語了。寬條面幾彈牙,大蝦都彈牙,老婆話個卡邦尼好"溜",唔食甜品了。我個魚煎得幾好,裡面幾juicy,可惜個汁味道好flat,食唔出用咩材料打出黎。奇怪在個汁,表面有層衣,唔會用mircowave同我翻熱卦?仲有兩個main course的碟崩得咁嚴重既?餐茶凍飲+$3,我就+$15要杯Iced Mocha。杯Mocha飲一啖我即刻俾返佢,成杯低糖谷古咁,一D咖啡味都冇,換翻杯餐飲熱咖啡算把啦

上頭盤沙律,不過不失,D蔬菜唔算特別新鮮,但個黑醋幾香。

餐茶凍飲+$3,我就+$15要杯Iced Mocha。杯Mocha飲一啖我即刻俾返佢,成杯低糖谷古咁,一D咖啡味都冇,換翻杯餐飲熱咖啡算把啦。

餐廳硬件不算差,相信開業初時老闆幾花心機想做好佢,不過出品真係要管理一下,咁少客人一定有原因的。堅持咁多年唔通係自置物業?唔係自置物業,咁的質素又點做到咁多年呢?真係一間非常難得的餐廳!

埋單加一$433,無計我之前果杯Funny Mocha的$15,個人認為要收咁的價錢就要提升出品質素。就俾夠你$460(聽到話之前的客人只俾$3貼士,唔想再令職員受打擊,呵呵),下次再試你的Set Tea ,希望有改善啦。

2013-09-28
$216.5 (晚餐)
2013-02-03 70 瀏覽
午膳時間,小小的餐廳坐滿食客,侍應有禮。怕Set lunch的食物質素普通,order了比Set lunch 貴一倍的扒餐。 先上麵包餐湯,蒜蓉包和餐湯一樣,淡而無味。 主菜的雞扒肉身又硬又"鞋",另一個魚扒又燶又硬,薯菜雖然薯條多,可惜"林林"的,不要看兩個主菜的汁料顏料不同,但味道卻是一樣。 估不到連餐飲也令人失望,奶茶又稀又淡,連最基本的茶味也沒有,而凍檸水,真的是檸檬加水,連蜜糖水也沒加。這午餐真的是極度失望。
午膳時間,小小的餐廳坐滿食客,侍應有禮。

這午餐真的是極度失望。
2012-05-07 58 瀏覽
環境很好,播放優雅既英文舊歌,可惜食物真的太遜了,下午茶點了三十九元黑椒牛柳絲炒扁意粉,扁意粉淡而無味得過份,而且烹煮時間太長,已失去意粉應有彈性及淡淡小麥味,加上廚師試用大量黑椒掩飾,反而令意粉更失敗。焦糖咖啡,亦沒有焦糖味,咖啡亦很普通,這樣咖啡也需要另加十元,未必太沒用心了
黑椒牛柳絲炒扁意粉
2012-05-07
2012-04-01 26 瀏覽
話說係一個無心理準備既時候經過呢間野…咁岩男人又肚餓~就企係門口望下個餐牌啦~點知個老細﹙應該係啦~﹚就好殷勤咁係咁介紹佢d lunch~咁又未食過咪試下囉~價錢有平有貴~$40+ - $90+都有~咁我見唔餓就無自己叫一個餐~男人叫左個蒜汁雞排飯~咁我淨係飲個餐湯+沙律+cake都夠飽了~餐具放法好一般…先泥個沙律…唔太得…個sauce好酸好水…成碟野好冰凍…之後係湯~我叫左白湯~忌廉海鮮湯~唔錯~都幾creamy~之後到主菜~雞排唔錯!夠味~ 口感都幾好!泥埋個Cheese cake~ 其實有Tiramisu、blueberry同new york cheese cake揀的~我要左New York~不過好可惜…太甜…芝士味唔夠…有d失望…更加美中不足既係…佢無比多隻叉我食cake…不過值得一提既係個裝修~好有心思!燈光唔錯~我見佢上面仲有排射燈~我諗夜晚會開的~男人話下次試下個dinner wo~有機會再寫dinner既食評啦~~^^
話說係一個無心理準備既時候經過呢間野…
咁岩男人又肚餓~
就企係門口望下個餐牌啦~
咁又未食過咪試下囉~

價錢有平有貴~$40+ - $90+都有~
咁我見唔餓就無自己叫一個餐~
男人叫左個蒜汁雞排飯~
咁我淨係飲個餐湯+沙律+cake都夠飽了~

餐具放法好一般…
先泥個沙律…
唔太得…
個sauce好酸好水…
成碟野好冰凍…
+$10沙律
之後係湯~我叫左白湯~
忌廉海鮮湯~唔錯~都幾creamy~
餐湯
之後到主菜~
雞排唔錯!夠味~ 口感都幾好!
蒜汁雞排飯
我要左New York~
不過好可惜…
太甜…芝士味唔夠…
有d失望…更加美中不足既係…
佢無比多隻叉我食cake…
+$15既New York Cheese Cake
不過值得一提既係個裝修~
好有心思!燈光唔錯~
我見佢上面仲有排射燈~
我諗夜晚會開的~
男人話下次試下個dinner wo~
有機會再寫dinner既食評啦~~^^
題外話/補充資料: 呢間餐廳唔係唔好… 不過舖仔細細…waiter好多… 睇佢d扒既價錢又唔係話好貴…都係一般中價位… 點解可以有咁多員工呢? 仲有…老細同員工既態度太大分別了~ 老細好友善~起碼對住d客係笑笑口的… d員工就…一般般lo~ 不過我都覺得可以試下既~ 其他野食既賣相都唔錯架~~
2012-04-01
餐湯
+$15既New York Cheese Cake
蒜汁雞排飯
2012-03-25 7 瀏覽
相信這是我暫時最貴的下午茶。星期六去完女兒學校取成績表後,有兩個午歺....下午茶選擇,熱狗或牛扒。先去熱狗店,超多人...所以牛扒。已是下午茶時間,但那些set卻由30多元至70-80元不等,由於女兒想吃牛扒,侍應給我們另一個歺牌,先選西冷,但沒有...為由選肉眼。可能下午茶很少人吃扒,侍應落單時忘了叫我女兒選湯,和肉眼幾成熟。雜菜湯 - 喝了一匙是為了試味,較淡而沒過重肉味,不太熱是敗筆,如果加入少量意粉或通粉,相信會更好味蒜蓉飽 - 比較乾身,像餅乾脆口,失望肉眼 - 可能吃開A4級,所以這個可算普通,肉味不太重,Order5成熟,算是熟咗D,肉質淋。焗薯要重點推介,需然是伴菜,能夠全熟并有薯香和甜味,少有。 最值一提是碟,很熱..夠細心,可令食物保持熱量鵝肝凱撒沙律 - 鵝肝可能用匈牙利鵝肝,像法國鵝肝香,也會是中國那些乾硬,70幾元有一大片,算錯吧。凱撒沙律的芝味吾夠熱咖啡 - 能把杯也是蒸熱,即磨咖啡,貴得有價值凍奶茶 - 茶味吾夠濃,一般共360元

,如果加入少量意粉或通粉,相信會更好味

蒜蓉飽 - 比較乾身,像餅乾脆口,失望

。 最值一提是碟,很熱..夠細心,可令食物保持熱量

。凱撒沙律的芝味吾夠

熱咖啡 - 能把杯也是蒸熱,即磨咖啡,貴得有價值

凍奶茶 - 茶味吾夠濃,一般

共360元
肉眼
焗薯
雜菜湯
鵝肝凱撒沙律
蒜蓉飽
2012-02-25
焗薯
2月14同女朋友去左呢間餐廳食,其實2年前都食過,但唔知係咪轉左手,d野變到好差,個套餐加到去差唔多400蚊一位,有個前菜,係三文魚,呢個都無問題,有個湯,係忌廉海鮮,味道非常淡,仲差過我自己屋企煮can soup,d海鮮好明顯係雪藏,無味,我平時都食過花園餐廳,真係無諗過fan fan 會變到咁既水準!!之後主菜係牛扒,個牛扒幾大份,可惜無味,似係平價野,汁亦都唔好食,呢舊肉都唔入味,食到我好無心機,我女朋友個主菜係魚柳,我覺得正常好多,最後來個甜品,係一個雪糕同一d 好難食既酒味啫喱,同2年前比真係無得比。。。我覺得呢個價唔係平,唔知點解俾d咁無heart既野野我地,所以我以後都唔會再幫襯!!!好失望!!!
2012-02-14
情人節
2011-08-23 18 瀏覽
本人住在何文田區已有11年了. 還記得約5,6年前看見FANFAN Café 出現心想這一個鋪位隔壁是太太時裝店,麵包店,藥房,7仔,OK. 但突然殺出一間價錢也尚算高上的cafe,會否很難生存呢?不經不覺,這間FANFAN Café 已有5,6年了,依然仍在這鋪位. 但這5,6年,我也一次還未光顧過. 因總覺得,如要拿這一個高價錢外出吃飯,揀選的地區都會圍繞著尖沙咀,旺角,銅鑼灣這一些身邊朋友比較熟識的地方.今天是本人的生日.每一年的生日,even身邊有沒有另一半. 我都是和家人一起渡過. 因生日對於我和家人是比較著重一點,特別是懷胎10個月的母親大人,所以生日的正日總喜歡和家人渡過.今晚也是一樣. 不過,由於我們家庭成員最快8:00才available,所以我今晚也不想離開我家太遠. 突然想起FANFAN Café,這麼多年也未曾來過,但每一次經過總愛望一望. 好,今晚便決定和家人一起來過我的生日了.這麼多年也未曾來過,今晚終於有機會入來享受了. 當我們一來到,便覺得這餐廳很像一個古堡,也很像摩登士家庭裏的古堡,而且有一種神秘的感覺.來到FANFAN Café ,職員便送上4份me

來到FANFAN Café ,職員便送上4份menu給我們,過了數分鐘,職員便走過來介紹他們的美國安格斯西冷,介紹這一個西冷肉質鮮嫩,她形容這個安格斯這麼好,我們便order了一客,就是這樣我們便上了當了.

1) 美國安格斯西冷-$208
我們一家四口對這一個美國安格斯西冷同樣失望. 可能是職員介紹這一個西冷形容他們的西冷是什樣好什樣好,當我一切,心想,這麼難切呀. 不用多說,難切的原因只有一個,就是肉"韌",但我們order是6成熟的. 唉,又話肉質鮮嫩,好juice,全是騙話. 雖然是"韌",但我們四人一起share慢慢"趙",都能吃光.這一碟美國安格斯西冷價值$208,如好吃的話,我完全覺得值,但...... 真的登我姐姐的荷包肉頭.
美國安格斯西冷
今晚,我們四人order了三個散叫主菜,一個set dinner. 現在就說說這一個set dinner

落單時,職員也提及了幾次,散叫的話+$20就有沙律,湯,甜品及餐茶,如果想要龍蝦湯再加$10. 但我們堅決不加了(心想,要留肚回家後品嚐我姐姐親手造給我的生日蛋糕).

今晚唯一一個set dinner便是春雞. 在評春雞之前,就讓我談談set dinner的頭盤,包,湯及主菜春雞

2a) Set dinner來的便是沙律. 沙律是我的母親大人品嚐的,她說沙律很普通,幾塊生菜+茄汁蝦,沒有什麼好評.
Set dinner裏的沙律
b)龍蝦湯
我們是在set dinner裏+$10變換這一碗龍蝦湯. 先是母親大人品嚐,我的母親大人品嚐了幾口後,很直接便說,這一碗龍蝦湯,真的感受不到是用龍蝦肉來烹調出來,相反覺得是用龍蝦殼慢慢弄出來. 嘩,我完全相信母親大人所說的話,不竟她入廚及當家庭主婦已有30多年的經驗. 分不出鮑魚殼及鮑魚肉的味,但都能分辨得到龍蝦殼及龍蝦肉煮出來的味.
龍蝦湯
c)多士/包.
全是蕃茄醬. 但,如果有得揀,請給我蒜蓉多士吧!
餐多士/包
d)春雞.
雖然這一個春雞是set dinner裏的主菜.但這一個set dinner價錢也要$108.為何食物的質素和高級一些大型外國化的超市熟食部的質素差不多,只不過這一碟是加上汁的高級超市春雞.
春雞
3)原排羊仔架-$148
原排羊仔架暫時是今晚最有價值的一碟. 羊不騷,本人能接受到. 而且最怕連羊都會"韌",幸好沒有. 講真,如果連羊仔肉煮出來也會"韌"的話,這間餐廳的廚師一些要離職. 羊仔,即是小朋友. 老人家話小朋友的肉是最嫩滑.
原排羊仔架
4)扒開邊龍蝦鮮茄伴天使麵-$168
問心.這一碟扒開邊龍蝦鮮茄伴天使麵價值$168,真的不值. 不值的原因,不是龍蝦的份量,而是烹飪手法十分普通,一點驚喜也沒有.直接些說,和一些有龍蝦意粉的茶餐廳差不多,只不過茶餐廳的龍蝦細件一些. 還記得最後吃完這龍蝦是我的姐姐,她把這龍蝦吃得十分乾淨,只剩餘蝦殼,她吃完後還說,將龍蝦殼集中一起讓這餐廳煲龍蝦湯.
扒開邊龍蝦鮮茄伴天使麵
由於我們其中order了一set dinner,dinner裏的甜品就是

芝士蛋糕.
這碟芝士蛋糕細小,我也有心理準備.但最詁不到這一小件芝士蛋糕很大陣雪櫃味.母親大人也吃得出,之後還說,芝士蛋糕很大陣雪櫃味好可能是長時間沒有把雪櫃清洗. 我的母親大人30多年家庭主婦經驗,我完全相信這一點.
芝士蛋糕.
今晚,我的父親大人也說,這餐廳雖然是黑漆漆的,但如果開白光管一看,便能看得出這餐廳很多鬼祟位也是很污的. 後來我們一家四口也看,看見貼著水吧的某一個角位有蜘蛛網. 還有,放在枱的擺設也有不少塵埃.
五年前曾想,這餐廳是否捱得住呢? 一來格調高上,二來價錢也不平的. 三來附近都是茶餐廳多或一些平價美食.

但今晚來到,這一個point完全明白為何能撐得住.撐得住原因不是食物質素高,服務態度有幾好(大家也可以看看其他食評吧!) 而是食物環保,而且也不用花時間及金錢在清潔方面,但食物的價錢抬得這麼高,還有凍飲是要加$3的,這樣手法,一定撐得住.

今晚,我真的登我家姐不值. 本來想一家人開開心心不理價錢好好的去享受一頓晚餐來慶祝我生日,但換來的只是一個"不值". 失望!

2011-07-16
生日
餐多士/包
  • 原排羊仔架
2011-07-03 9 瀏覽
我一直以來都係CD-ROM一名,但係最近去兩間食肆都好唔搞,所以決定要同各位分享,好讓大家參考。話說今日第一次幫襯呢間餐廳,入去既時候剛好两點半下午茶,咁我就揀左個蒜片蜆肉天使面,我太太就選左白汁焗雞肉天使面,當個待應來到我已經打個突……,完全係茶餐廳嗰種。 都算啦,其實間餐廳都整得幾精緻,當時除左我之外得一枱明顯係食完午餐既,個老闆(可能係經理)就自己坐一枱掛住玩電話。最後,係我等左半個鐘,咩都冇得食,仲要係連水都冇杯,叫個老闆跟吓啦,點知聽到厨房入面好大聲鬥出來,話休息一陣都唔得咩,搞到我都唔敢再追,結果我係得到一碟有好似湯咁多汁既天使面,勁無奈……
2011-07-03
2010-09-07 6 瀏覽
之前去過2次晚餐都可以的. 但今次去午餐就完全令人失望, 是服務. 那天我和老公Shopping完拿往1袋2袋, 想找間舒適的餐廳, 就去了這餐廳. 侍應安排了一張4人抬給我們, 有位可以放我們的袋, 是令人滿意的. 餐廳裡其他的3-4張4人抬都是坐着2人. 跟着門口來了3位客人, 侍應叫了3位客人入來, 竟在那3位客人面前要求我們轉抬, 轉到廚房門口的一張2人抬, 話可以幫我地放D嘢入去(廚房?) . 我們袋入面又有手提電腦, 又有貴重嘢, 當然唔肯啦. 最後我們就去了另一間餐廳. 比個侍應逼走咗....
2010-08-31 10 瀏覽
8月9日(星期一)晚,這天終於也要來到了!自開始溫習後,一直以來的心情都非常矛盾複雜,一方面想著過了這天以後便可以“自由自在”,但另方面又不想面對這天的來臨,因實在準備不足。經歷了三個小時的煎熬,終於得到真正的解脫了,不過害了女友在試場外苦等良久,實在感到非常內疚。和女友會合後,當然是盡快找個地方吃晚飯,在不想再花心思去選擇的情況下,就決定來這間小小的西餐廳罷。晚上約十時來到,人客祇有兩、三檯,我們就坐在近水吧的那張檯,餐牌內食物選擇不少,以套餐為主,牆上亦掛了幾塊寫上推介套餐的黑板。女友要大蝦卡邦尼扁意粉套餐,配鮮蝦咯嗲和意大利菜湯,我就要香草燒羊架,再加錢配鵝肝沙律($30)和龍蝦湯($10)。鵝肝沙律和鮮蝦咯嗲用的沙律菜都是一樣的,尚算爽脆,鵝肝煎得香脆軟綿,“鮮”蝦亦尚算爽滑;龍蝦海鮮湯則離譜得很,形狀似嬰兒吃的糊仔而味道祇有淡淡的龍蝦味,肯定是用罐頭貨,女友的意大利菜湯也相信如此,味道偏鹹;香草燒羊架的份量看似很大,實則每件羊架有約一半是肥羔,可幸的是羊架的肉味夠濃且帶點羶香,在這種地方吃已算合格了;女友的大蝦卡邦尼扁意粉也算是不錯,兩隻大蝦份量不少且肉質不霉,扁意粉也算是有

鵝肝沙律和鮮蝦咯嗲用的沙律菜都是一樣的,尚算爽脆,鵝肝煎得香脆軟綿,“鮮”蝦亦尚算爽滑;龍蝦海鮮湯則離譜得很,形狀似嬰兒吃的糊仔而味道祇有淡淡的龍蝦味,肯定是用罐頭貨,女友的意大利菜湯也相信如此,味道偏鹹;香草燒羊架的份量看似很大,實則每件羊架有約一半是肥羔,可幸的是羊架的肉味夠濃且帶點羶香,在這種地方吃已算合格了;女友的大蝦卡邦尼扁意粉也算是不錯,兩隻大蝦份量不少且肉質不霉,扁意粉也算是有點嚼勁;甜品是買來的Cheese cake,芝士味雖濃卻有點過硬。
以小店而言,這店的西餐算是不錯,兩位年輕的女侍應雖是在學兼職,服務雖有錯陋但總算將勤補拙,其中一位主要負責樓面,就算被坐在我背後的男士當著同行的女伴面前不斷地“撩”,也祇會以笑遮羞,實在不得不讚讚她的服務態度。
餐牌
2010-08-09
餐牌
芝麻麵包
2010-01-06 10 瀏覽
呢度店子小小,不算寬敞但也幾舒服,招呼也不錯。我哋order咗兩份午餐。忌廉湯 - 味道一般,甜咗啲,蒜蓉包都幾脆。海鮮麵 - 有帶子和魚配白汁,個汁冇乜味,我叫Waitress比啲蒜蓉汁,Pasta口感不錯,帶子和魚都係不過不失啫。豬仔脾配薯角 - Honey 話豬仔脾味道唔錯,薯角也佷脆。仲有杯餐茶tim。

呢度店子小小,不算寬敞但也幾舒服,招呼也不錯
。我哋order咗兩份午餐。

忌廉湯 - 味道一般,甜咗啲,蒜蓉包都幾脆

豬仔脾配薯角 - Honey 話豬仔脾味道唔錯
,薯角也佷脆。

仲有杯餐茶tim。
2009-03-10 2 瀏覽
同同事lunch去咗喱間餐廳食,貪佢冇咩人,又近,同埋環境幾好咁,点知......明明裏面只得一枱,侍應都可以安排我哋坐門口位,莫名奇妙?我哋叫坐兩個商務套餐:餐湯:青豆湯 - 好稀,冇咩味1) 素菜天使麵一般喇,份量都o.k.,但油咗啲......2) 咖哩吉列斑塊啲咖哩汁都o.k.嘅,但啲斑塊硬咗啲囉。唔知点解啲嘢食咁快凍!
明明裏面只得一枱,侍應都可以安排我哋坐門口位,莫名奇妙?

我哋叫坐兩個商務套餐:
餐湯:
青豆湯 - 好稀,冇咩味

1) 素菜天使麵
一般喇,份量都o.k.,但油咗啲......

2) 咖哩吉列斑塊
啲咖哩汁都o.k.嘅,但啲斑塊硬咗啲囉。

唔知点解啲嘢食咁快凍!

2009-03-09
2008-06-22 4 瀏覽
約左朋友去打波, 向何文田等於是周圍搵早餐食, 本來南華都幾好, 不果都想搵 d 新意所以去左呢間食, 典知佢都幾利害, 竟然爆哂喎 好彩有位, 後來仲見到一行 8 個人黎到, 原來要 book 位添 不過唔怪得之既, 佢 d 早餐又真係幾唔錯, 叫左個麥皮+蛋治d 麥皮同南華差好遠, 夠哂奶味兼夠滑, 杰度又岩岩好, 蛋治又好大份下廿幾蚊, 雖然貴過南華, 但有質素即係有質素, 貴多幾 $ 都 ok 既, 好過去大x樂, 大x活 多多啦 !!遲 d 再去試下佢 d lunch 先
所以去左呢間食, 典知佢都幾利害, 竟然爆哂喎

好過去大x樂, 大x活 多多啦 !!

遲 d 再去試下佢 d lunch 先

$26 (早餐)
2008-02-25 7 瀏覽
店子不大,但氣氛一流,柔和的燈光,播放着音樂,人客不多,感覺舒服,很有遠離繁囂的感覺。食物質素不過不失,價錢適中,就是我們光顧的理由。麵包- 外脆內軟的麵包熱辣辣,像澳門的豬仔包,不錯前菜- Caesar Salad(普通)湯- 白菌忌廉湯(太甜)主菜- 燒春雞(雞肉較韌,雞皮又燶,不過成隻燒春雞幾抵食)餐飲- 熱cappuccino(OK)甜品- chocolate brownie(OK)這個dinner set$108不算貴。

食物質素不過不失,價錢適中,就是我們光顧的理由。

麵包- 外脆內軟的麵包熱辣辣,像澳門的豬仔包,不錯
前菜- Caesar Salad(普通)
湯- 白菌忌廉湯(太甜)
主菜- 燒春雞(雞肉較韌,雞皮又燶,不過成隻燒春雞幾抵食)
餐飲- 熱cappuccino(OK)
甜品- chocolate brownie(OK)

這個dinner set$108不算貴。