2020-06-16
好朋友生日,選址呢間餐廳主要因為靚,要食裝修環境feel嘛。呢間位置都幾方便 啱啱就係上環某一個地鐵站出口對面,所以對於冇乜方向感嘅人,都唔會做到迷路小羔羊。好正呀好鍾意呢啲英式feel,真係好想有個靚仔鬼佬坐係我隔離同我摸下酒杯底。餐廳地方好大,每個角落都有唔同嘅味道。每個座位都好寬闊,好適合一大班朋友過嚟傾偈聚會。穿過呢條走廊就係餐廳嘅另一邊呢間餐廳每一日都有唔同嘅promotion除咗好多酒精飲品之外,甜品都係一個唔錯嘅選擇。淨係睇個Menu都覺得好吸引!生牛肉他他:今次呢個加咗啲青椒口感同喺SOHO食嘅法國餐廳,及喺灣仔嘅西班牙餐廳都真係有啲唔同。如果第一次食嘅話我覺得都可以接受,但係可能自己本身已經食過好多次啦。我個人唔係咁鍾意加青椒。。。招牌青口:呢個係1kg份量,青口比較細隻燒牛扒:四個好朋友大家都認同呢個菜式好食,大家都好滿意。個牛扒燒到啱啱好,肉質好鬆軟,有牛味,最重要係肥瘦適中。最意料唔到係個拌菜,你睇落去都係一棵生菜啫,冇乜嘢汁,但係出奇地爽脆好好食。如果要嫌棄嘅話應該係個薯條,唔夠脆口因為今晚係女主角生日,我哋分別叫咗兩個甜品。甜品賣相係咪好靚呢?味道絕對係相等
穿過呢條走廊就係餐廳嘅另一邊
呢間餐廳每一日都有唔同嘅promotion
因為今晚係女主角生日,我哋分別叫咗兩個甜品。
甜品賣相係咪好靚呢?味道絕對係相等,特別係個窩夫,真係生色不少。女主角攞住個窩夫自拍咗好多張相,就算食緊都唔放過。。。
雖然睇落呢一餐唔係好多嘢食,但係當我地叫埋嘢飲之外其實都真係好飽!呢度個環境氣氛都真係好好,我哋決定咗七月再過嚟食飯㗎🥂