2020-03-10 1735 瀏覽
終於有時間去食👉🏻 FRITES Belgium on Tap 👈🏻 既 “星期一每位$195青口放題” 👅 想食好耐喇我➰.💁🏻‍♀️話明放題就梗係要試晒所有味喇‼️ 一共有6款口味: FRITES HOUSE MUSSELS、HOEGAARDEN、PROVENCALE、MARINIERE、LAKSA 同 MEDITERRANEAN🥘 ..第 1️⃣ round 就叫左味道較淡既FRITES HOUSE MUSSELS 同 2款含酒精既 ”HOEGAARDEN” 啤酒味、 “MARINIERE” 白酒味,雖然成日都會見到白酒煮青口,但今次MARINIERE的酒味較濃,令到個汁好香配麵包一流👍🏻 .第2️⃣ round 就叫左 “PROVENCALE” 、”LAKSA” 同 “MEDITERRANEAN” 個人覺得LAKSA 味好正,超濃椰香味,味道濃郁🤤 另外,青口亦都好鮮甜加上薯條,係無得輸既是配搭💯