行街行到一身汗,頂唔順要去食返D凍野降下溫來到呢間美國連鎖Gelato-Go試下先~店鋪內只有少數幾張檯凳,當日係紅日人流都好多,好彩搵到位,店內各種蛋糕同Gelato選擇都不少~而且都十分吸睛!呢度連鹹食同三文治等簡餐都有提供,可惜今日目的並不在此~好多好多不同顏色既Gelato啊~雖然三球要 $75 不算平,但勝在一球份量都不少,一次過要左三個口味試下~上層:🍃薄荷巧克力推薦:⭐⭐⭐⭐薄荷味道不算好強,反而有好多朱古力碎片係入面非常有咬口,不錯中層:🍓Mascarpone & Wild Berry推薦:⭐⭐⭐偏甜不酸的莓味,較為普通少少下層:🌰開心果推薦:⭐⭐⭐⭐⭐果然係招牌口味!食落好順滑,開心果味好重,但又不會太甜而且咬落每一淡都有開心果果碎係呢三款味中最值得一試的味道!見到朱古力味都好濃好順滑咁樣,下次想試試~~!
行街行到一身汗,頂唔順要去食返D凍野降下溫
來到呢間美國連鎖Gelato-Go試下先~
店鋪內只有少數幾張檯凳,當日係紅日人流都好多,
好彩搵到位,
店內各種蛋糕同Gelato選擇都不少~而且都十分吸睛!
呢度連鹹食同三文治等簡餐都有提供,
可惜今日目的並不在此~
好多好多不同顏色既Gelato啊~
雖然三球要 $75 不算平,
但勝在一球份量都不少,
一次過要左三個口味試下~
3 Scoop
上層:
🍃薄荷巧克力
推薦:⭐⭐⭐⭐
薄荷味道不算好強,反而有好多朱古力碎片係入面
非常有咬口,不錯

中層:
🍓Mascarpone & Wild Berry
推薦:⭐⭐⭐
偏甜不酸的莓味,較為普通少少

下層:
🌰開心果
推薦:⭐⭐⭐⭐⭐
果然係招牌口味!
食落好順滑,開心果味好重,但又不會太甜
而且咬落每一淡都有開心果果碎
係呢三款味中最值得一試的味道!

見到朱古力味都好濃好順滑咁樣,下次想試試~~!
2021-06-14
5 分鐘 (堂食)
3 Scoop
  • 開心果
2021-06-28 103 瀏覽
話說今日係同隻豬嘅紀念日啊去咗享受完嚟自瑞士嘅午餐哇為咗儲肥我隻豬點可以咁少呢帶咗佢轉戰去食意大利甜品啦呢間最出名嘅係意大利雪糕唷當然主打嘅仲有意大利蛋糕呀發現除咗甜點仲有鹹點食添喎一場嚟到一於每樣都要試下先-Gelato x 3 ($65)Mango 芒果甜度極高 口感細滑Salted Caramel 海鹽焦糖先鹹後甜 味道濃郁Chocolate 朱古力味道較濃 強烈推薦-Millefeuille ($50)法式千層酥 ($50)揀咗呢個甜品俾自己 係最愛嘅千層蛋糕吖面上鋪咗士多啤梨粒 每層仲有吉士醬添架食落酥脆可口 而且有陣陣清新嘅檸檬香味柔滑嘅吉士醬配上濃郁嘅牛油香 真係好夾-Strawberry Rose ($50)揀咗呢個甜品俾隻豬 玫瑰花太吸引啦面上絲絨架 入面嘅忌廉芝士好細滑啊好中意個餅底 食落有啲童年嘅感覺哇配上士多啤梨軟心朱古力 幸福嘅感覺-Ham Cheese Croissant ($25)火腿芝士 ($25)隻豬好中意食鹹點 話呢個好好食 俾佢食晒
話說今日係同隻豬嘅紀念日啊
去咗享受完嚟自瑞士嘅午餐哇
為咗儲肥我隻豬點可以咁少呢
帶咗佢轉戰去食意大利甜品
呢間最出名嘅係意大利雪糕唷
當然主打嘅仲有意大利蛋糕呀
發現除咗甜點仲有鹹點食添喎
一場嚟到一於每樣都要試下先
Gelato x 3 ($65)
Mango 芒果
甜度極高 口感細滑
Salted Caramel 海鹽焦糖
先鹹後甜 味道濃郁
Chocolate 朱古力
味道較濃 強烈推薦
Millefeuille ($50)
法式千層酥 ($50)
揀咗呢個甜品俾自己 係最愛嘅千層蛋糕吖
面上鋪咗士多啤梨粒 每層仲有吉士醬添架
食落酥脆可口 而且有陣陣清新嘅檸檬香味
柔滑嘅吉士醬配上濃郁嘅牛油香 真係好夾-

Strawberry Rose ($50)
揀咗呢個甜品俾隻豬 玫瑰花太吸引啦
面上絲絨架 入面嘅忌廉芝士好細滑啊
好中意個餅底 食落有啲童年嘅感覺哇
配上士多啤梨軟心朱古力 幸福嘅感覺
Ham Cheese Croissant ($25)
火腿芝士 ($25)
隻豬好中意食鹹點 話呢個好好食 俾佢食晒
2021-02-16
5 分鐘 (堂食)
用餐優惠
試食活動
2021-06-15 122 瀏覽
話說今天同朋友係尖沙咀食生日飯⋯⋯食完中午飯後就想去食下甜品啦😃有朋友提議去食意大利雪糕🍦本人未試過所以就抱著興奮嘅心情去試吓啦😋雪糕來來去去都係果幾隻味,而價錢都不是便宜架兩球雪糕要$63碎筒再加多$2.咁要柸裝啦坐係度慢慢食😋。店舖環境舒適店員亦好有禮貌,但我覺得D雪糕和雪芭偏甜🥲可能外國人口味偏甜啦,我個人就係不太喜歡😆我都朋友就覺得好好味☺️

2021-05-25 107 瀏覽
🧊 為開心果再嚟🧊推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️夏天為大地帶來汗水,天氣熱到溶掉身心。約咗一班朋友去尖沙咀,首先同開心果控搵個地方休息一下,就係食gelato 啦,佢記得我講過好好食!2個人3個球啱啱好呀~🍨3球Gelato:質素仍然穩守,食落質地濃稠細緻軟滑🤤 HKD75✨荔枝:荔枝味清淡,食落唔假,甜度適中。✨開心果:必食推介,亦係今次主角。開心果味濃郁,果碎增加口感。✨Cappuccino:咖啡味突出,食完仲有after taste,略略甜咗啲。食物 ❤️❤️❤️❤️❣️環境 ❤️❤️❤️❤️🤍服務 ❤️❤️❤️❤️❤️.··🏠 Gelato-go (尖沙咀)📍尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
🧊 為開心果再嚟🧊
推介指數 ❤️❤️❤️❤️❣️

3球

✨荔枝:荔枝味清淡,食落唔假,甜度適中。

食物 ❤️❤️❤️❤️❣️
環境 ❤️❤️❤️❤️🤍
服務 ❤️❤️❤️❤️❤️
🏠 Gelato-go (尖沙咀)
📍尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
3球
  • Gelato
  • Cappuccino
  • Lychee
2021-05-23 79 瀏覽
香港好食既gelato執下執下都所剩無幾尖沙咀呢間趁夏天都要去食下😋———————————《雙球雪糕 - 開心果+lemon ginger 》$65開心果好濃郁幼滑creamy 唔會太甜仲有啲開心果粒,有啲crunchy口感Lemon ginger好夠酸配埋薑既微辣好消暑可能因為真係無乜添加野 雪糕好快融———————————價錢都唔貴 份量都多 好抵食😈可惜餐廳內部唔係好夠涼大街啲熱氣湧哂入去 坐得唔算好舒服見佢有其他甜品 不過無乜大興趣試下次會再試埋其他口味😋
香港好食既gelato執下執下都所剩無幾
尖沙咀呢間趁夏天都要去食下😋
———————————
《雙球雪糕 - 開心果+lemon ginger 》$65
開心果好濃郁幼滑creamy 唔會太甜
仲有啲開心果粒,有啲crunchy口感
Lemon ginger好夠酸
大街啲熱氣湧哂入去 坐得唔算好舒服
見佢有其他甜品 不過無乜大興趣試
下次會再試埋其他口味😋
2021-05-20 79 瀏覽
之前去意大利旅行,日日都要整返一杯gelato食下😋但當然意大利嘅gelato真係平好多,係香港閒閒地都要幾十蚊一杯,真係唔平!🥱.由於疫情關係已經好耐冇去旅行,真係好想食返杯gelato 過下癮先!於是就黎左呢度買啦🤣.唔好以為呢間鋪淨係有得食雪糕,但其實仲有咖啡同埋包買嘅! 🤣🤣有埋早餐可以食架!.因為我男朋友話好飽唔食,所以我諗住淨係叫一球。去買嘅時候個收銀哥哥叫我買兩球話平啲,但我就話唔洗啦我男朋友唔食。之後佢竟然話不多啲比我in case 我男朋友想試😀🤣 認真貼心!而最後我男朋友係有食到嘅😅🤣 開心果味最好食!😋

開心果味最好食!😋
when in with my son as it was too much to walk further to trim Sha tsui to get a proper lunch. It was a very sunny day that time!We happened to pass by and my son saw thus huge ice cream display asked me if we could have a look. we'll why not!?We ordered the croissant with ham and cheese plus drinks.My coffee isn't even a coffee. mashed up bubbled soapy looking so called latte? ew My son got an ice chocolate. he enjoyed it until....... WE SAW QUIET LOT OF CURLY HAIR ALL OVER HIS CHOCOLATE. Defin

My son got an ice chocolate. he enjoyed it until....... WE SAW QUIET LOT OF CURLY HAIR ALL OVER HIS CHOCOLATE. Definitely disgusting.

Then we here we go Gelato. Curly Hair guy smashed our Gelato and there again his hair! how gross. please wear a hair net? yes thanks!

they were nice to us untilllllll.... A white man and his Chinese girl came in and gave them an outanding service like like a 5 star hotel!

so just enter if your white! not dark skin!

never again and I can't forget your curly hair all over our drink and Gelato. EWWW. You can keep them to your
self!
  • NONE OF THE ABOVE
2021-05-16 75 瀏覽
5月咋,條街已經熱到好似蒸籠甘,終於忍吾住要食雪糕好中意e間有位可以坐係到涼住冷氣食,行街行到攰都可以休息下ma...有好多隻味可以選,企係雪櫃前諗左好耐,最後選左芒果係最頂,開心果係中間,同 cappuccino係最底,3隻味最抵75蚊。全部都超好食,芒果酸甜度剛好,開心果最,平時冇咩機會食到一定要試! cappuccino 咖啡味都好濃,中意飲咖啡ge朋友會中意,但偏苦的,下次再試其他味啦佢仲有好多cake我都想試,但個胃太細裝吾落下次下次,下次大概可以。。。
5月咋,條街已經熱到好似蒸籠甘,終於忍吾住要食雪糕

,開心果最

佢仲有好多cake我都想試,但個胃太細裝吾落
下次下次,下次大概可以。。。

2021-05-03 61 瀏覽
🍦開心果味Gelato $40 (4.5/5)話說有日係九龍公園打完波,突然好想食雪糕😛咁啱見到對面馬路有間食gelato,口味都有十幾廿款咁多,認真花多眼亂,但當我一見到有開心果就二話不說揀左🤪一杯既份量都唔少,其實好似兩杯咁多😂味道好香好濃郁,口感好滑。唔怪得店員話開心果係最多人揀👍🏻.唔好以為佢淨係食gelato,其實佢仲有咖啡蛋糕個啲,所以行街行到累想揾地方坐下食少少野,呢度都可以選擇🤗
開心果
🍦開心果味Gelato $40 (4.5/5)

• pistachio
美國人氣連鎖意式雪糕店𝙂𝙚𝙡𝙖𝙩𝙤-𝙜𝙤,大大話話都係香港開左幾年,主打多款新鮮意式雪糕及雪葩,連一向都甚少吃雪糕的我都被綠色門面吸引著,當日有20多款雪糕口味、蛋糕和咸點可供選擇,有時間的話亦可以座低嘆下咖啡,仲有Tea set可以嗌添。🚩 開心果 $40✣  外籍既店員鬼死咁重手,杯仔細細份量鬼咁多堆成小山丘size,招牌開心果,甜度適中口感細滑,如果重啲開心果味就好了,另外開心果粒好似冇乜。唔知有冇人好似我咁,覺得一盤盤既意式雪糕拉花真係好靚好吸引☺️

🚩 開心果 $40

1K
2021-04-14 82 瀏覽
“2 Scoop Gelato: Smurf + Pistachio”($63)成日經過尖沙咀呢間美國嚟嘅雪糕店都人頭湧湧🍦今次經過終於忍唔住入咗去食🤣Gelato口味算幾多😋店員會好熱情咁叫你試😆喺咁多款入面有一款最吸引到我就係藍色嘅smurf藍精靈💙店員介紹話原來係blue vanilla試咗一啖覺得好好味最後要咗一球🤣另一個味就係店員推介嘅開心果食落開心果味真係幾香濃,入面仲有啲碎果粒呢道gelato入口都好夠順滑😋除咗雪糕,呢道仲有提供啲蛋糕,輕食,咖啡,奶昔等喺尖沙咀食完飯嚟食返個甜品都係唔錯嘅選擇😝

成日經過尖沙咀呢間美國嚟嘅雪糕店都人頭湧湧🍦
今次經過終於忍唔住入咗去食🤣
Gelato口味算幾多😋店員會好熱情咁叫你試😆
喺咁多款入面有一款最吸引到我
就係藍色嘅smurf藍精靈💙
店員介紹話原來係blue vanilla
試咗一啖覺得好好味最後要咗一球🤣
另一個味就係店員推介嘅開心果
食落開心果味真係幾香濃,入面仲有啲碎果粒
呢道gelato入口都好夠順滑😋
除咗雪糕,呢道仲有提供啲蛋糕,輕食,咖啡,奶昔等
喺尖沙咀食完飯嚟食返個甜品都係唔錯嘅選擇😝
2021-04-09 1079 瀏覽
每次經過都好想食既Gelato雪糕店佢係來自美國既人氣連鎖甜品店,單單Gelato口味已經有成廿幾款咁多😚 每日使用新鮮材料手工製造,低脂並且無添加人工色素食多幾球都無問題啦✌ 除左雪糕外,店內仲有多款甜點🍨、鹹食🥪及咖啡☕等俾忙碌的你停低歇一歇,來個輕鬆放空時光☺·🍦Gelato 1 scoop $40, 2 scoops $63, 3 scoops $75Dragon fruit💖 + Coconut🥥雪糕質感就咁睇上去帶點黏稠,揀左火龍果同椰子🥥2款生果口味,鮮粉紅色💖既火龍果口味視覺上令人心心眼😻 味道雖然稍為甜左啲,但味道幾真實,同原本就咁食既甜度一致😉 雪糕上面仲有粒粒黑色既果籽,嗜甜既朋友可以試試。而🥥椰子口味相對就無咁甜,仲食到微微椰絲椰肉口感🤩 質感幼滑軟滑,不錯啊~·🥧法式千層酥 $50千層酥一共分為三層,千層夾住檸檬吉士醬🍋 檸檬味道來得清新😙吉士醬甜度啱啱好,但可惜的是千層不夠酥脆🤔 口感偏向濕潤感多一點💦·🧀芝士菠菜蛋批  HKD$40芝士🧀菠菜🌱蛋🍳既組合估唔到咁夾👍哩個批底就夠酥脆啦😋 焗一焗佢芝士仲有啲拉絲😍 好味呀!
每次經過都好想食既Gelato雪糕店

俾忙碌的你停低歇一歇,來個輕鬆放空時光☺

Dragon fruit💖 + Coconut🥥

🥧法式千層酥 $50

🧀芝士菠菜蛋批  HKD$40

芝士🧀菠菜🌱蛋🍳既組合估唔到咁夾👍

哩個批底就夠酥脆啦😋 焗一焗佢芝士仲有啲拉絲😍 好味呀!
2021-02-14
下午茶
2021-04-04 66 瀏覽
今日經過尖沙咀見到一間買gelato嘅雪糕今日先知原來最大嘅分別係佢嘅雪糕係比較健康低卡路里之後勁想食$40一杯同埋店員超好可以俾你試味不過最後我試咗一個蛋糕 ($50)覺得有點太甜但是超飽肚的佢係中間有層芝士忌廉其實都有啲貴🥲🥲
今日經過尖沙咀
見到一間買gelato嘅雪糕
今日先知原來最大嘅分別係
佢嘅雪糕係比較健康低卡路里
之後勁想食
$40一杯同埋店員超好可以俾你試味
不過最後我試咗一個蛋糕 ($50)
覺得有點太甜
但是超飽肚的
佢係中間有層芝士忌廉
其實都有啲貴🥲🥲
2021-04-04 76 瀏覽
🙂唔錯呀Ham and Cheese Quiche火腿芝士蛋餅係比較乾身但唔錯,兩個人分黎食啲就岩晒自選雪糕組合🙈 Pistachio 開心果+🌰Hazelnut榛子🌰 +🍷Rhum Raisin 冧酒提子乾🍇選擇困難既我睇左一陣,一個食客好真誠推薦試下nuts, 所以我揀左以上,味道好出,好好味,份量都唔少呀咸食、雪糕、蛋糕都好多樣化,行過既一定會比佢吸引到,下次都會坐低慢慢嘆🤤
🙂唔錯呀

Ham and Cheese Quiche
火腿芝士蛋餅

係比較乾身但唔錯,兩個人分黎食啲就岩晒

自選雪糕組合🙈

下午茶
2021-04-03 184 瀏覽
喺尖沙咀想食甜品,可以選擇Gelato-go。這家店是美國的人氣連鎖店,喺加州、佛羅里達州等地都有分店,專門售賣多款新鮮意式雪糕和雪葩,全部都係每日新鮮製作,加埋多達20款口味。Gelato同雪糕唔同,用較少的忌廉製作,空氣含量較少、密度高,而且仲無咁肥添。除咗Gelato之外,睇睇個玻璃櫃仲有精緻甜品,最近迷上食Tiramisu,所以即刻要一個。Gelato $75/三球必點招牌之一嘅開心果口味,濃濃嘅開心果中有少許果碎,鍾意開心果嘅話必食;冧酒提子有冧酒味同提子乾,又唔會太甜;海鹽焦糖就係有海鹽中和焦糖嘅甜味,都可以一試。Tiramisu $60食落好滑好creamy,又有陣陣咖啡味,重點係唔會好太甜太漏,好味道。

gelato

Gelato $75/三球