2022-08-28 116 瀏覽
位於佐敦既位置夠哂方便,見到咁多款𝗚𝗲𝗹𝗮𝘁𝗼簡真係好吸引呀❤️𝗚𝗲𝗹𝗮𝘁𝗼一般比雪糕低脂較健康~食多少少都唔怕啦🤫見到佢地有埋輕食同蛋糕都相當精緻!下次經過可以一試🥳➣雙球+熱美式咖啡(💰𝟴𝟬)雪糕我簡左開心果同乳酪味😆食落兩款都好𝘀𝗺𝗼𝗼𝘁𝗵~開心果隻色唔算好綠但都重開心果味呀🤑但我呢杯冇𝗻𝘂𝘁𝘀既🤣🙈 乳酪就正常發揮唔算特別~下次再試其他味✨雙球加杯熱𝗔𝗺𝗲𝗿𝗶𝗰𝗮𝗻𝗼好似差𝟭𝟬幾蚊就試埋啦😆食完甜品再加杯熱咖啡真係一流☕️👍🏻🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟴𝟬🚩 𝔾𝕖𝕝𝕒𝕥𝕠-𝕘𝕠尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖

➣雙球+熱美式咖啡(💰𝟴𝟬)

🔸𝙍𝙖𝙩𝙞𝙣𝙜: 𝟳.𝟱/𝟭𝟬
💰𝙥𝙚𝙧 𝙝𝙚𝙖𝙙: ~$𝟴𝟬
🚩 𝔾𝕖𝕝𝕒𝕥𝕠-𝕘𝕠
2022-08-26 97 瀏覽
意大利雪糕愛好者注意‼️呢間美國人氣連鎖意大利雪糕店進駐香港已經有兩年幾了,之前一直都冇機會黎試😛2 scoop - Tiramisu & 提子冧酒🍇 💰$68兩球嘅份量都非常大,fill 滿晒隻杯🤩而且口感好滑,入口即溶!Tiramisu 入面既mascarpone cheese味好出,而且咖啡味香濃,甜度適中🤤提子冧酒雪糕食落每一啖都有酒香,香甜醉人,仲有粒粒提子☺️絕對係我食過最好食既gelato!店內仲有其他甜品,下次留定個肚黎食先😆
意大利雪糕愛好者注意‼️

兩球嘅份量都非常大,fill 滿晒隻杯🤩
而且口感好滑,入口即溶!
提子冧酒雪糕食落每一啖都有酒香,香甜醉人,仲有粒粒提子☺️
絕對係我食過最好食既gelato!
店內仲有其他甜品,下次留定個肚黎食先😆
2022-07-24 212 瀏覽
中價位gelato, 尖沙咀食完晚飯行過去要行一陣,消化吓啱啱好。晚飯後時段都唔少人,坐滿哂㗎。呢到好多口味揀,尤其是係生果味。食gelato 罪疚感真係少過食雪糕😝~所以都嚟過食幾次,不過有啲跌watt感覺,同埋再嚟意慾減低咗。最主要係環境方面,之後幾次嚟可能人流多咗,枱面嘅垃圾冇人清,開始癡笠笠,好似污污糟糟咁。呢到仲有熱點嘅,牛角包、批類、咖啡,都適合如果朋友仔唔啱食凍嘢,可以叫其他嘢食一齊坐一齊傾偈。
呢到好多口味揀,尤其是係生果味。

食gelato 罪疚感真係少過食雪糕😝~

2022-06-02 358 瀏覽
意大利雪糕不褸都係好食好煙靭,仲好食過些什麼名品牌雪糕反而我唔太喜歡食品牌雪糕,這間店服務態度好好,有笑容👍🏽我當日帶埋我女去食,大約5歲半一個人食哂成支甜筒,佢話超級正,我都係咁話正,下次一定再去食,食埋其他食物和飲杯咖啡😉

• Gelato
2022-05-29 286 瀏覽
gelato-go 既開心果味永遠唔會令人失望暫時食過咁多間,venchi,gelato-go,dood 呢三間就覺得最好食其實都黎食過好多次比起venchi , gelato-go 就相對無咁甜而且中間會有開心果碎And the price is more competitive 份量不過有時有啲飄忽不過都相對地多過venchi 另一個推介係yogurt Fresh and balance 入邊會有一啲果jam 食落唔會膩 值得一試
gelato-go 既開心果味永遠唔會令人失望
暫時食過咁多間,venchi,gelato-go,dood
呢三間就覺得最好食

其實都黎食過好多次
比起venchi , gelato-go 就相對無咁甜
而且中間會有開心果碎
份量不過有時有啲飄忽不過都相對地多過venchi

另一個推介係yogurt
Fresh and balance
入邊會有一啲果jam
食落唔會膩
值得一試

2022-05-16 270 瀏覽
Gelato 嘅牛奶同cream含量比其他低,感覺食起來都健康啲😂🍨Salted Caramel 三款口味中之最😍雖名為海鹽焦糖,但幸好味道唔會過甜,入口更有陣陣海鹽鹹香,鹹甜交替,非常夾👍🏻🍨Pistachio 每次食gelato必叫嘅味😋濃厚開心果味充斥味蕾,雪糕煙煙韌韌,又有少少果粒😇再多啲果粒就好啦😍🍨Rhum raisin小失望😩比起上面嘅味係平平無奇,唔夠酒味、亦未有甜味

🍨Salted Caramel
三款口味中之最😍

🍨Pistachio
每次食gelato必叫嘅味😋

🍨Rhum raisin
小失望😩
比起上面嘅味係平平無奇,唔夠酒味、亦未有甜味
2022-04-26 262 瀏覽
雪糕好好味!Super Yummy! 開心果有果仁味,Rum酒提子都好滑,不會死甜。個人覺得是The best gelato In Hong Kong! 美式咖啡好飲,u may take it with 2 scrolls to mark a combo! 80蚊好超值!Value for money and no regret choice! It's just a small cafe but u still can take a seat to enjoy a cup and sunshine in Saturday afternoon. 店員很友善也不會見你hea收晒野迫你走,非常relax. Love it much!

2022-03-21 355 瀏覽
📍Gelato-go 📍💡尖沙咀經過見到呢間雪糕店咁有feel,坐滿哂人,即刻望多兩眼,有雪糕有蛋糕,望望下俾佢個tiramisu 吸引左tim☺️🐥Tiramisu ($60)Tiramisu 賣相好靚,表面滿滿既可可粉,但咖啡味唔係太濃比較淡,食落蛋糕好creamy 好滑,唔會好甜同膩#尖沙咀 #尖沙咀美食 #美食日記 #食好西 #香港美食指南 #香港美食 #香港美食 #香港 #hkfoodie #hkfood #hkfoodie #homekong#hkrestaurant #hkiger #hkfoodstagram #hkfoodlover #hkig #hkfoodshare #foodiesinternationalchat #globaleats#gelatogo
📍Gelato-go 📍
💡尖沙咀

🐥Tiramisu ($60)

#尖沙咀 #尖沙咀美食 #美食日記 #食好西
#gelatogo
2022-02-28 345 瀏覽
店內有很多款口味選擇 : rum 酒葡萄乾🍇,榛子,oreo, cappuccino☕, 薄荷朱古力,椰子🥥,榛果朱古力,朱古力🍫,海鹽焦糖,開心果,合桃,荔枝,芒果🥭,柑🍊同士多啤梨味🍓 薄荷朱古力&開心果味gelato $68 (兩球)🍽甜品~小好選了2款口味的gelato,分別是薄荷朱古力&開心果味😋 每一球gelato 的份量都超大,一球gelato已填滿了雪糕杯,完全一點空隙也沒有😍薄荷朱古力味的薄荷味十分突出,配上超多的朱古力片(個人覺得這些朱古力碎都頗大塊的😂),口感很fresh 而且很有咬口感~~但個人比較喜歡開心果味gelato,開心果味超超超~香濃的!!!而且還配上開心果粒,真是極度推薦開心果同好去嘗試🤩 總結: 店鋪gelato 質素高,而且價格合理,另外店鋪亦有供應蛋糕和咖啡,聽聞味道不錯,下次應該會嘗試下 🙈

店內有很多款口味選擇 :

薄荷朱古力&開心果味gelato $68 (兩球)
🍽甜品~

2022-02-20 210 瀏覽
山林道不嬲都好多好嘢食,食完主食之後當然就要喺附近搵返啲甜品嚟食~有時食得太多糖水都會厭,今次就搵咗平時少食啲嘅甜品gelato黎試下~喺意大利嘅時候每一日都要食一杯,返嚟香港已經差唔多唔記得佢嘅味道應該係點haha 依間gelato-to-go都做到gelato本身應有嘅稠密質感,味道選擇都足夠多,今次揀咗tiramisu同檸檬兩款味道對比比較強烈嘅款式去試一試。小店有大概10個座位可以坐低慢慢食,定價都唔算貴,$50有找有兩球份量算大嘅gelato~
2022-02-13 268 瀏覽
來自美國嘅【Gelato-Go】,主打多款新鮮意大利傳統雪糕及雪葩,由於脂肪含量偏低,所以Gelato比起一般雪糕更健康! 最啱鍾意食但又怕肥嘅朋友。淨係雪糕口味都超過20款,另外仲有其他輕食:沙律、蛋糕第一次喺LA食,試過念念不忘!難得係香港插旗,梗係要回味下!今次就試咗4款口味招牌開心果:甜度啱啱好,口感細滑,仲食到開心果脆粒奧利奧:最正係食到仲係香脆嘅曲奇碎士多啤梨:甜度適中,口感順滑荔枝:口味清新,唔會太甜總結:係幸福嘅味道 🌸📍Gelato-go (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
Gelato

今次就試咗4款口味
招牌開心果:甜度啱啱好,口感細滑,仲食到開心果脆粒
奧利奧:最正係食到仲係香脆嘅曲奇碎
士多啤梨:甜度適中,口感順滑
荔枝:口味清新,唔會太甜

總結:係幸福嘅味道 🌸

📍Gelato-go (尖沙咀)
Gelato
2022-01-27 187 瀏覽
超鍾意食雪糕既我🍨經常都會去開襯哩個意大利雪糕店📍Gelato-go😻😻😻佢位置極方便,係彌敦道,尖沙咀與佐敦之間,每次經過都忍唔住入去買雪糕食😛另外佢除左雪糕提供外,重有好多款cake同coffee,正情當cafe咁hea都得🤣最推薦係Pistachio口味既gelato😋😋我係香港食過最好味!🍨 Gelato ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️🍰 Red Velvet Cake ⭐️⭐️⭐️🍽 環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️🤵🏻‍♀️ 服務 ⭐️⭐️⭐️💵 CP值 ⭐️⭐️⭐️🤓 Overall ⭐️⭐️⭐️⭐️😇 回頭度⭐️⭐️⭐️⭐️

🍨 Gelato ⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️
🍰 Red Velvet Cake ⭐️⭐️⭐️
🍽 環境 ⭐️⭐️⭐️⭐️
🤵🏻‍♀️ 服務 ⭐️⭐️⭐️
💵 CP值 ⭐️⭐️⭐️
🤓 Overall ⭐️⭐️⭐️⭐️
😇 回頭度⭐️⭐️⭐️⭐️
  • pistachio
@gelatohongkong 之前有喺venchi瘋狂買開心果雪糕🍦食🤣因為喺香港好難搵,之前去土耳其旅行個陣就食好多🤣🤣比較下,我地都覺得呢到既開心果雪糕出色d,之後就轉戰呢到😂Pistacchio flavour $168呢個款係佢地預設好既gelato ,唔使揀黎揀去👋🏼都幾大杯,上面有好多開心果碎❣️😳好正,配埋綠色既應該都係開心果醬☺️成件事全部都係開心果👍🏼鍾意既人就有福了❣️🙌🏻📍 Gelato-go (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖

@gelatohongkong

Pistacchio flavour $168

📍 Gelato-go (尖沙咀)
2022-01-02 163 瀏覽
美國人氣連鎖店~除了有Gelato同Sorbet外,還有6-7款蛋糕~另外還有蛋批/三文治/牛角包等咸點~👉🏻Gelato - Pistachio & Yogurt 不管哪家冰店~只要口味裡有pistachio,我就一定會無條件選它!這店的gelato果然不負重望~口感順滑~綿密夠Rich🤤🤤沒碎冰感~真材實料👍🏻然後pistachio 濃厚得我秒心心眼😍😍 酸甜酸甜的yogurt 也同樣出色~真的好吃❤️🎈總歸一句:大概是香港最好吃的gelato~可以無限回頭🥰🥰

👉🏻Gelato - Pistachio & Yogurt

🎈總歸一句:
大概是香港最好吃的gelato~可以無限回頭🥰🥰
Pistachio & Yogurt
外賣自取
Pistachio & Yogurt
2021-12-25 177 瀏覽
冬天食雪糕應該有另一番滋味, 心動不如行動, 於是我同有人就去到山林道一間雪糕店去食甜品。店舖門口擺咗一個雪糕造型嘅擺設, 入去就點咗意大利兩球雪糕 (可以選配兩種唔同嘅口味) 。我點咗乳酪味同今日限定口味, 雪糕一食落口令我真切體會到一分錢一分貨嘅道理, 意大利雪糕 奶味香濃味道比坊間其他嘅雪糕有過之而無不及, 乳酪味亦唔係太酸對我而言尚算可以接受, 今日限定口味( 雖然我都唔知係咩味) 都幾好味兩種口味有兩種唔同嘅享受,對味蕾而言,係 係一種享受。😊