2022-11-01 38 瀏覽
凍冰冰食雪糕係種反差萌。凍到經已分唔出係我有敏感牙齒,抑或寒底體質對凍嘢敏感。Gelato最抗拒唔到pistacchio,幼滑creamy嘅texture開心果濃度中中挺挺,不敗組合係配多球fruit-base 嘅口味,lemon🍋💁🏻‍♀️Lemon 口味酸中有甜,食落其實都係偏甜,不過酸度同時同開心果夾到之餘又唔突兀。個人認為最抵食係3球,不過一個人食就真係太full,想解膩可以跟set配指定嘅咖啡產品

2022-10-30 51 瀏覽
朋友都知我最鍾意食雪糕,尤其係意大利雪糕gelato,以前去意大利旅行真係每日都要食,不過香港唔算多,近排愛上尖沙咀嘅gelato-go😍佢口味好多,有creamy啲嘅vanilla、oreo等,又有light 啲嘅芒果同焙茶等,好似每日都有啲唔同,我仲未試晒咁多款呀🤣我食過嘅口味嚟講,我就推介mascarpone wild berries、開心果同埋焙茶☺️真係好好味😋而朋友就每次都一定會叫薄荷朱古力,再配搭其他兩款,因為三球最抵食🤣成日食完晚飯經過都會忍唔住入去買雪糕,明知好邪惡,不過食完真係會開心好多☺️

2022-10-30 531 瀏覽
25-10-2022 (Tue)同老公放假周圍逛,經過呢間,趁呢日天氣熱熱地,就入嚟食啦,入到嚟睇見佢係食雪糕外,重有蛋糕同牛角包,睇完一輪,老公揀$75.00有兩球嘅雪糕,揀咗薄荷朱古力同雲尼拿,我就見到有大有細嘅雪條,問店員幾錢,佢答嘅$45.00,細嘅我唔記得佢講幾錢喇,於是揀大嘅開心果味.我哋開動喇,開心果味雪糕雪條味道濃濃地,雪糕好滑,唔錯嘅.味道:3.5分薄荷朱古力雪糕嘅薄荷味唔好食,同平時食嘅唔同,唔單止冇冰涼感覺,重要似係苦苦地,唔通落唔夠糖?朱古力碎就正常嘅.而雲尼拿味好似唔多夠味只有甜,不過將佢同薄荷朱古力一齊食,就中和咗唔好食嘅薄荷味.口感就唔算好厚.兩款味道都係2分環境:上面話呢日熱熱地,入到去都覺得熱,到我哋開始食嘅時候,應該係啱啱返工嘅女店員開冷氣. 抵食係1.5分
睇完一輪,
大嘅開心果雪糕雪條
我哋開動喇,開心果味雪糕雪條味道濃濃地,雪糕好滑,
唔錯嘅.
味道:3.5分
薄荷朱古力同雲尼拿雪糕
薄荷朱古力同雲尼拿雪糕

口感就唔算好厚.

兩款味道都係2分

環境:
抵食係1.5分
2022-10-25
$60 (其他)
2022-10-29 35 瀏覽
座落於山林道街口顯眼位置,美國過江龍連鎖雪糕店🇺🇸「Gelato Go」主打多款意式雪糕及雪葩🍨夜晚喺尖沙咀食完飯,就要發動🐻食甜品嘅另一個胃,齊齊食雪糕😎.🌟Coffee With Gelato (2 Scoops)💰$80.🍨開心果Gelato必選味道💕開心果仁味夠濃郁,口感滑溜🥰.🍨乳酪酸酸甜甜好清新,好香奶味🥛.🍨Tiramisu淡淡酒香,再夾雜咖啡味☕️層次豐富😋.🍨Oreo食到粒粒Oreo餅碎🍪口感特別😚.☕️Americano味道較nutty,陣陣焙烘香,同雪糕配搭得非常好👍🏻.除咗雪糕,店鋪即提供多款精美蛋糕、包點、三文治、奶昔等,下次都想試埋其他😌

💰$80
🍨開心果
Gelato必選味道💕開心果仁味夠濃郁,口感滑溜🥰
🍨乳酪
酸酸甜甜好清新,好香奶味🥛
🍨Tiramisu
淡淡酒香,再夾雜咖啡味☕️層次豐富😋
🍨Oreo
食到粒粒Oreo餅碎🍪口感特別😚
☕️Americano
味道較nutty,陣陣焙烘香,同雪糕配搭得非常好👍🏻

• Gelato
  • pistachio
美國人氣連鎖甜品店Gelato-go於尖沙咀開設香港首間分店,主打各款 Gelato意大利雪糕及水果雪葩,每天由意大利雪糕師新鮮即製,雪糕口味超過20多款,包括招牌開心果、香濃朱古力、薄荷朱古力、Tiramisu、雲尼拿、芝士榛子朱古力醬、焙茶、提拉米蘇、乳酪等,可以選擇杯裝或筒裝,更可選配不同toppings配料,增添滋味。選了香濃朱古力、焙茶、招牌開心果及薄荷朱古力,細緻綿密的獨有口感,令人無法抗拒,百吃不厭。除了雪糕,還提供多款蛋糕、牛角包等,賣相精緻吸引,下次來要試一試。

2022-10-28 31 瀏覽
Happy Friday 今晚食雪糕🍦Gelato-go,品牌來自意大利,採用最天然的方法製作意大利雪糕。無添加人造色素、香料、任何防腐劑或乳化劑,以百份百全天然成份製成。雪糕口味都幾多元化、色彩仲好鮮豔,除咗一般朱古力和水果口味,仲有 Kinder、Oreo等口味。呢度仲可以試食唔同嘅味道。我點左2球雪糕,分別係雲呢拿同開心果。暫時係我食過最重開心果味的開心果雪糕,每一啖都有陣果仁味,仲有一粒粒開心果碎。另外揀咗個雲呢拿味,質地好滑,好creamy ,好香雲呢拿味。除了主打的意大利雪糕,旁邊仲有一系列意大利特色蛋糕、甜品等。我今次點咗「藍莓芝士蛋糕」,芝士蛋糕軟滑帶少少咸,藍莓醬不太甜,整體都幾啱我口味。

Happy Friday
今晚食雪糕🍦

我點左2球雪糕,分別係雲呢拿同開心果。

Gelato-go 美國過江龍Gelato店🍨🇺🇸位於尖沙咀既Gelato-go,成日經過都好多人食緊。餐廳主打意式雪糕🍨🇮🇹,每日都有提供大概20種口味既gelato。主要選用來自意大利既材料🇮🇹,係香港新鮮製作。Gelato 脂肪含量較低比較健康👏🏻,食多啖都冇咁有罪惡感😋。餐廳亦有提供鹹、甜點同飲品。可以要一球、兩球或三球,再選擇杯裝🍵或者cone。如果第一次食仲可以試完味先再揀要邊幾款口味架🌟開心果味同椰子味🥥開心果味好香濃,裏面有一粒粒嘅開心果,好鍾意呢隻味😋椰子🥥最比較清新啲,都係會食到一粒粒嘅椰子肉Gelato食落口感軟滑,味道唔會好甜,不過都會溶得比較快,所以要食快啲。🌟火腿芝士牛角包 🥐$30🌟芝士菠菜蛋批 $45呢到都有小量嘅鹹點,味道都正常,我幾鍾意牛角包,熱食都幾酥脆。📍Gelato-go @gelatogohk 尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
Gelato-go 美國過江龍Gelato店🍨🇺🇸

🌟開心果味同椰子味🥥
開心果味好香濃,裏面有一粒粒嘅開心果,好鍾意呢隻味😋
椰子🥥最比較清新啲,都係會食到一粒粒嘅椰子肉

🌟火腿芝士牛角包 🥐$30
🌟芝士菠菜蛋批 $45

📍Gelato-go @gelatogohk
尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
🌟餐廳:Gelato-Go📍地址:尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖💰價位:~$50- $100⏰營業時間:星期一至四08:00 - 23:00                      星期五08:00 - 24:00                      星期六07:00 - 24:00                      星期日08:00 - 23:00📱電話:2383 9118打完邊爐好想食返杯冰凍既雪糕清新吓味蕾~經過尖沙咀,見到有個超立體雪糕模型,原來係Gelato-Go!除左招牌Gelato,仲有多款意大利甜點、三文治、蛋批、咖啡等等,成間coffee shop咁,一個地方可以食齊勁多樣野,正!———————————————————🔹Gelato雪糕櫃整齊排列各種口味既Gelato,色彩繽紛,見到都開心~作為甜品控既我一定係揀三球,可以試哂三隻唔同口味~最鍾意就係Pistachios開心果味!食落充滿果仁香,味道香滑夠哂Rich~Mango芒果味好清新,好似食緊愛文芒果咁香甜,食落勁Fresh!Hojicha Tea焙茶味茶味香濃,味道出色,甜度岩岩好,突
🌟餐廳:Gelato-Go
                      星期六07:00 - 24:00
                      星期日08:00 - 23:00
📱電話:2383 9118

🔹Gelato

Hojicha Tea焙茶味茶味香濃,味道出色,甜度岩岩好,突出濃郁茶味!
好推薦呢度既Gelato,滑順綿密,入口香甜而不膩,超正啊~~

🔹意大利甜點
餐廳仲提供各種意大利甜點,有法式千層酥、芝士蛋糕、檸檬撻等等。
最後揀咗Rocher金莎朱古力撻,用上意大利朱古力,味道特別香濃,切開仲有一層層朱古力醬夾雜鬆軟蛋糕,外邊再鋪滿花生碎,口感層次超豐富!!最鍾意朱古力牛油餅底,香脆有咬口,正。

😋味道:4/5
🏢環境:3.8/5
💁🏻‍♀️服務:4.5/5
💵價錢:4/5
🤟🏻性價比:4/5
👅整體小總結
咁多款Gelato 點揀好呢!!唔使擔心~店員超友善,提供Gelato比客人試味,可以慢慢揀岩自己心水口味!今日實在太飽,下次等我lunch time 再黎,試試意大利蛋批、三文治同咖啡先!

2022-10-26
宵夜
2022-10-26 48 瀏覽
✨GelatoHazelnut 榛子味道突出 帶有濃濃果仁香Gelato口感較厚滑 密度唔算高Pistachio開心果味幾香濃 間中仲會食到開心果粒令口感更豐富Cappuccino 咖啡味夠香濃 唔太甜Tiramisu重奶香 有淡淡忌廉芝士味咖啡同可可味就唔算突出✨Caffe Latte奶泡同咖啡質感都係偏薄身咖啡味道夠香 帶有突出烘焙咖啡豆香 但飲落唔算好濃 味道冇乜果酸味 食物種類雪糕口味選擇多有座位供堂食 呢點疫情下真係好需要服務正常 價錢可以
✨Gelato

食物種類雪糕口味選擇多
有座位供堂食 呢點疫情下真係好需要
服務正常 價錢可以

2022-10-25 47 瀏覽
Gelato-go 🇮🇹 .The vibes and decor genuinely reminded me of my last visit to Italy🥹.🍧3 scoops HKD 80~ Pistachio, apricot, chocolate .My favourite is still pistachio🥰 It’s just such a unique and perfect gelato flavour! .Chocolate is my go-to flavour for any dessert, this was a dark chocolate and perfect for me😍 .Apricot is not a flavour that I come across over and they really nailed it, subtle without being artificial or weirdly sweet..Their gelato is a little less dense than some of the other pla
Gelato-go 🇮🇹
🍧3 scoops HKD 80

Their gelato is a little less dense than some of the other places and doesn’t leave you feeling as weighed down, which also means you can consume a few more scoops in one go 😉
3  scoops
  • Gelato
  • pistachio
⭕️短評:全港最好的gelato之一,可媲美Venchi。講飲食,始終還是意大利人識食,好吃的意式雪糕(gelato)各款質感風味大有不同,完美發揮該食材的特色,吃之不厭,遠勝美式雪糕(ice cream),情況就像cappuccino和flat white遠勝americano。這裡的Pistachios果仁味極為香濃,質感滑溜,是我的最愛,沒有之一。Coconut清甜帶有椰肉,也是不錯的選擇。但,Chocolate就明顯遠遠不及Venchi,味道像極了一杯好喝的凍唂咕,相對失色。💵Budget: $88 for 3 scoops 📍 Gelato-go (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖

💵Budget: $88 for 3 scoops

📍 Gelato-go (尖沙咀)
2022-10-15 83 瀏覽
好懷念意大利🇮🇹雪糕今日開會前見有少少時間就想搵個地方坐下來經過佐敦呢間 GELATO-GO忍不住走咗入去😂😂雖然有好多款口味,但我都係鍾情朱古力味食吓 GELATO-GO 止吓思鄉之情🥰最鍾意食佢哋嘅香濃朱古力雪糕又香又滑,入口即溶,勁好味!🤩有時仲會食幾個球先夠喉🤣呢間最好喺有位坐,職員都係外國人真係好好似去咗外國食雪糕咁🥰Gelato-go (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
好懷念意大利🇮🇹雪糕

今日開會前見有少少時間
就想搵個地方坐下來
經過佐敦呢間 GELATO-GO
忍不住走咗入去😂😂
雖然有好多款口味,但我都係鍾情朱古力味

食吓 GELATO-GO 止吓思鄉之情🥰
最鍾意食佢哋嘅香濃朱古力雪糕
又香又滑,入口即溶,勁好味!🤩

有時仲會食幾個球先夠喉🤣
呢間最好喺有位坐,職員都係外國人
真係好好似去咗外國食雪糕咁🥰

Gelato-go (尖沙咀)
2022-10-01 127 瀏覽
Gelato-go🍨 @zono.diaryTiramisu ☕Rum酒同奶既味道偏重 令咖啡味冇咁突岀 Strawberry 🍓 質地有啲似雪葩 食得出有士多啤梨既果肉 不過有少少甜😳Pistachio 佢個味道好得意 有淡淡嘅開心果味 所以感覺會好清新🥰 而且食得出佢有開心果碎係入邊 Rhum Raisin🍇佢有一陣好清新嘅rum酒味 令到唔食提子乾嘅我就算要挑晒啲乾出嚟 我都堅持要嗌呢隻味😤Mint chocolate 鍾意食牙膏嘅同志請舉手🤩佢呢個薄荷朱古力真係冇得頂 唔會太甜 同時有好陣清新嘅薄荷味 加埋啲脆卜卜嘅朱古力粒😭好食Mango🥭佢呢個芒果味一啲都唔假 而且個味仲要好濃郁 但佢食落個口感比較似雪葩 Chocolate 🍫 朱古力味好好食!佢唔會太甜 而且有好濃郁嘅朱古力味 食落去好smooth😍Mascarpone Wild Berries🍓🫐會食到好大粒嘅莓肉 第一啖有好香既雲呢拿味 之後個雜莓味會慢慢滲出黎 酸酸地 可以中和返雪糕既膩🤤呢度啲雪糕係每日新鮮製造㗎買之前仲可以試味 😍嗰度除咗Gelato 仲有好多其他蛋糕可以食 亦有少少鹹食同咖啡 ❄️溶得比較快
Gelato-go🍨 @zono.diary

Rhum Raisin🍇

Mango ➕Mint chocolate

Mint chocolate

Mango🥭

Chocolate➕ Mascarpone Wild Berries

Chocolate 🍫

推介:👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻
🍴Gelato-go
📍 尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
2022-09-22 204 瀏覽
喺金妹記大排檔食完晚飯,要搵啲甜品食吓中和啲鹹香味我哋去咗食雪糕Gelato-Go個燈箱好大就咁就俾佢吸引咗入去雪糕櫃有好多款意式雪糕顏色非常奪目,色彩繽紛見到都想食另外一邊有一個蛋糕櫃蛋糕雖然細細個,但係好靚好吸睛小朋友俾啲色彩繽紛嘅雪糕吸引所以我哋就揀咗食雪糕食之前可以試味1️⃣球雪糕$402️⃣球雪糕$683️⃣球雪糕$80如果想加配料每款$5,用甜筒食加$2雪糕我哋揀咗朱古力,開心果同埋雲呢拿($80)。雪糕好有質感,有𡁻口,真心好味。下次經過會再幫襯。服務員態度好好,值得加分Gelato-go (尖沙咀)尖沙咀彌敦道176The Nate號地舖
喺金妹記大排檔食完晚飯,
要搵啲甜品食吓中和啲鹹香味
我哋去咗食雪糕
Gelato-Go個燈箱好大

就咁就俾佢吸引咗入去
雪糕櫃有好多款意式雪糕

顏色非常奪目,色彩繽紛

見到都想食
另外一邊有一個蛋糕櫃
蛋糕雖然細細個,但係好靚好吸睛
小朋友俾啲色彩繽紛嘅雪糕吸引
所以我哋就揀咗食雪糕

食之前可以試味
1️⃣球雪糕$40
2️⃣球雪糕$68
3️⃣球雪糕$80
如果想加配料每款$5,用甜筒食加$2

服務員態度好好,值得加分

Gelato-go (尖沙咀)
2022-08-29 148 瀏覽
Able to get a corner seat and do some people watching by the windows while having the coffee. The place was comfy enough. The gelato looks quite nice, they do have dairy and non-dairy options available. Also there is pasta menu if you would like a quick lunch there. Coffee was not too bad considered they are a gelato vendor

The place was comfy enough.