2023-05-04 112 瀏覽
在openrice訂座及已按時出席,但不明白收到openrice通知訂座取消訊息??餐廳裝修工業風,半自助食物質素及選擇偏少,味道中下,食品感覺有點不太新鮮,不會再到這店光顧。

2023-05-03
2023-04-25 614 瀏覽
如果您正在尋找一間物超所值的海鮮自助晚餐餐廳,那麼Give me 5自助晚餐餐廳絕對是您的最佳選擇!他們的自助餐涵蓋了各種海鮮、刺身、燒海鮮、燒澳洲牛肉、沙律吧、甜品、凍蟹、黃金螺、藍青口、凍海蝦等等,品種十分豐富,滿足您挑剔的味蕾。而且,餐廳的優惠非常實惠,凡在社交平台上Like&Share每位即減$50,還可以無限追加生蠔 $58 (12隻),星期一至星期四每位成人特價每位$378+10%(減至$328),星期五六日及公眾假期成人特價每位$398+10%(減至$348)。此外,我們還提供了飛鏢和桌球等多種設施,讓你可以在用餐之餘盡情娛樂。
星期五六日及公眾假期成人特價每位$
398+10%(減至$348)。
沙律撰擇不多,熱食亦是,南瓜湯很滑很香不錯。環境很好,有飛標有桌球可以玩。剌身師傅的服務很好,剌身亦算新鮮,但剌身帶子有怪味很難食。沙嗲串燒有如柴皮,好難食。主食的肉眼扒還不錯,但卡幫尼意粉很油很怪的,都幾難食。燒海鮮原本都很期待,但想食燒琵琶蝦,一等再等三又等,一次次見燒好之後都係收起哂,要向燒烤師傅乞食咁乞,等完又等先食到一隻又細又無肉燒琵琶蝦,呢個經驗極差,工業區搵嘢食都想經濟好味夾大件,但要好似做乞兒咁要乞求先食到隻無肉細蝦,心中在講粗口。甜品種類唔多,其中有啫喱,但魚膠粉太重好硬太膠。飲品種類唔錯,滿意。
沙律撰擇不多,熱食亦是,南瓜湯很滑很香不錯。
環境很好,有飛標有桌球可以玩。
剌身師傅的服務很好,剌身亦算新鮮,但剌身帶子有怪味很難食。
沙嗲串燒有如柴皮,好難食。
主食的肉眼扒還不錯,但卡幫尼意粉很油很怪的,都幾難食。
甜品種類唔多,其中有啫喱,但魚膠粉太重好硬太膠。
飲品種類唔錯,滿意。
自助餐
題外話/補充資料: 無停車場。
2023-04-15
用餐優惠
信用卡優惠
  • 雪糕任食
青口尚可,但個包真心麻麻地,又軟又難咬開,考牙力嘅時候到啦😂沙律一般,無咩特別,而鰹魚又係唔好食到一個點,我終於知點解落甘多麻醬,原來係為左掩飾鰹魚難以下嚥嘅味道😇呢個餐湯味道一般🙃重頭戲先係佢,先唔講佢唔好食,硬到又係考牙力😑嗌左5分熟,黎到點睇都似全熟,開食第一啖,成件事完左難得嘅一束光🕯唯一食得落肚,算係好味嘅物體😹布朗尼味道一般,甜得滯👽食後感:經一事長一智✍🏻

法式白酒煮藍青口

炭燒鰹魚野菜沙律

忌廉野菌湯

呢個餐湯味道一般🙃
澳洲肉眼扒(8安士)配燒汁

黑松露野菌意大利飯

難得嘅一束光🕯唯一食得落肚,算係好味嘅物體😹
布朗尼配雪糕球

布朗尼味道一般,甜得滯👽

食後感:經一事長一智✍🏻
2023-02-11
黑松露野菌意大利飯
2023-04-04 807 瀏覽
呢間佔地過千呎嘅半自助餐餐廳,非常闊落,最岩一大班朋友相聚基本上正式自助餐有嘅食物佢都有供應:沙律、刺身(三文魚、吞拿魚、帶子等等,師傅好大方,份量俾好多!!)、小食(壽司、燒賣、魚餅等等)、燒物(蠔、鮑魚、青口、雞軟骨、栗米、菠蘿等等,師傅燒完會直接拎去你張枱,服務好好)、海鮮(凍蟹、青口、海蝦等)、熱食(燒澳洲牛肉、脆豬腩)、雪糕(Movenpick),食多幾杯已經回本。而佢有樣賣點係,有九款主菜可以無限追加!!真係食到捧住個肚走呀!!主菜我就正係嗌左份8安士嘅澳洲肉眼扒(五成熟)~有牛香,肉質易入口,肉汁鎖住唔會乾爭爭!!相當唔錯~咁多野食,但星期一至四成人都只係需要$378一位咋!!(+10%服務費),而係社交平台like & share仲有得即時減$50~非常抵食呀!!
呢間佔地過千呎嘅半自助餐餐廳,非常闊落,最岩一大班朋友相聚

基本上正式自助餐有嘅食物佢都有供應

沙律、
刺身(三文魚、吞拿魚、帶子等等,師傅好大方,份量俾好多
!!)、

小食(壽司、燒賣、魚餅等等)、

海鮮(凍蟹、青口、海蝦等)、

熱食(燒澳洲牛肉、脆豬腩)、

雪糕(Movenpick),食多幾杯已經回本。

2023-03-15
2023-04-04 608 瀏覽
觀塘工廠區一向都多野食,今日就約左朋友黎呢度覓食。🥳呢間餐廳環境寬敞,有得食自助餐人或者單點或者套餐,價錢唔貴,但本身唔太餓,自助餐就留番下次先食啦😝我地今次叫左個二人餐,而家做緊特價$398,包既野食都好豐富~1️⃣ 🦪APPTIZER - 法式白酒煮藍青口白酒汁煮得好食,同青口都好夾👍🏻青口無雪藏味 ,而且份量都有成六隻,伴碟仲有烘麵包🥰烘得香脆點埋白酒汁👍🏻👍🏻2️⃣ 🥗 SALAD - 炭燒鰹魚野菜沙律炭燒鰹魚好少見,梗係要叫黎試下😝鰹魚口感似刺身,食落都幾滑,而且沙律菜都好新鮮,加埋胡麻醬好開胃😊3️⃣ 🍲 SOUP - 紫薯湯紫色既湯我第一見😹以為餐湯都係普通既忌廉湯或羅宋湯等等,無諗過係紫薯。湯底飲得出係好足料🥰質感係比較杰身,係滿滿既紫薯打成既,亦好香紫薯味, #紫薯控 要試下!4️⃣ 🥩 MAIN A- 美國安格斯肉眼扒(8安士)配紅酒燒汁 (+$58)肉眼扒我哋揀咗7成熟,餐廳嘅牛扒唔會煎得過熟👍🏻牛味都好足,點埋紅酒燒汁食味道都好夾😘5️⃣ 🍕MAIN B - 千島蟹肉雙重芝士披薩Pizza用左薄批底,焗得好香脆🥳面頭有好多芝士,同千島醬同蟹肉味道都好夾,亦食到蟹肉既鮮甜😝6️⃣ 🍰

1️⃣ 🦪APPTIZER - 法式白酒煮藍青口

2️⃣ 🥗 SALAD - 炭燒鰹魚野菜沙律

3️⃣ 🍲 SOUP - 紫薯湯

5️⃣ 🍕MAIN B - 千島蟹肉雙重芝士披薩

6️⃣ 🍰 DESSERT PLATTER
甜品有特濃朱古力蛋糕配雪糕😘雪糕餐廳比左綠茶味同芒果味我地,屬於奶味比較重既口味~朱古力蛋糕既朱古力味道都好香濃,食到有朱古力粒😝
2023-03-28 540 瀏覽
午餐,晚餐都是半自助式,午餐點一個主菜紅白酒任君飲,自助沙律吧蔬菜水果款式多,有熱湯,有甜品和雪糕飲品種類多。晚餐主菜無限點。環境整潔寬敞,傾偈也好,價錢合理。
2023-03-24 579 瀏覽
呢間觀塘西餐價錢實惠,以自助吧為賣點,有沙津、熱盆、餐湯、甜品、水果、雪糕,仲有得任飲紅白酒,應有盡有,而且食材都好新鮮,定期更換食材😋燒澳洲羊T骨配燒汁($158)好驚艷,T骨肉的肉質非常嫩,入口即化,而且燒得非常恰到好處,外層焦香,內裡柔嫩,份量都夠大深海石斑配香草忌廉汁($138)肉質鮮美,口感十分滑順,而且燒得非常恰到好處,味道不會太重也不會太淡。配上香草忌廉汁更是絕配,忌廉汁的質感非常綿密,味道也十分香濃,唔會蓋過石斑的味

燒澳洲羊T骨配燒汁($158)

深海石斑配香草忌廉汁($138)
2023-03-24 541 瀏覽
係觀塘返工既朋友仔都知道附近有好多餐廳,今次我就黎到依間位置距離地鐵站8分鐘既西餐semi-buffet,價錢合理,地方闊落。自助bar: 沙律, 中湯, 甜品, 水果, 任飲紅白餐酒主菜都有10款可以選擇: 有牛扒, 羊T骨, 意粉同埋意大利飯,德國豬手同Pizza 印度正宗馬沙拉雞肉飯$118咖喱汁香濃, 襯飯一流👍🏻👍🏻👍🏻燒澳洲羊T骨配燒汁$158羊可以選擇3, 5, 7成熟好貼心, 調味唔錯,有薯菜伴碟,份量適中!甜品有啫喱杯同六款細細粒方形cake, tiramisu 唔太甜小小酒味 & lemon cake 好fresh雪糕有3款味: 沖繩海鹽,玄米茶,比利時焦糖餅包一杯飲品: 咖啡或茶

自助bar: 沙律, 中湯, 甜品, 水果, 任飲紅白餐酒

印度正宗馬沙拉雞肉飯$118
咖喱汁香濃, 襯飯一流👍🏻👍🏻👍🏻

燒澳洲羊T骨配燒汁$158

甜品有啫喱杯同六款細細粒方形cake,

雪糕有3款味: 沖繩海鹽,玄米茶,比利時焦糖餅

包一杯飲品: 咖啡或茶
2023-03-23
午餐
  • 澳洲羊T骨
一直都想再嚟黎間半自助餐嘅餐廳😋因為上次食完後返尋味,又應誠咗帶少爺黎比佢enjoy吓😍啦😁Woo今次仲正主菜係任叫㗎,即係除咗出面概自肋bar外,餐牌內的主菜全部任叫任食只要你食得晒😍😍呢次發達啦😋😋😋嘩😁出面自助bar選擇勁多應有盡有,有湯、麵包、莎律、海鮮、串燒、刺身、魚生、熟食、飲品、甜品、雪糕etc.....任食主菜嘩💯好多選擇呀😁😁我揀咗🐟同🦬😁😁脆炸紐西蘭龍利柳配他他汁❤️❤️嘩💯真係成條魚脆到脆卜卜啲肉滑捋捋好新鮮, 仲有個薯容‘’正‘’呀❤️澳洲肉眼扒配燒汁,7成熟好多汁好惹味,d肉軟淋淋入口即溶super yummy💯💯💯今日餐湯紅菜頭忌廉湯仲有脆卜卜右🥖包包同🍎Apple crumble,個湯好正好creamy,第一次食apple crumble 😋Woo原來好好味架。。攪到我係咁示停encore🤣🤣Salads Bar d莎律菜🥬🥒🌽🥦🍅同蔬果都勁新鮮,d莎律汁又勁多種選擇好正呀💯海鮮Bar又有蝦🦐、龍蝦🦞、蟹🦞、螺🐚、青口多選擇又好味👍👍飲品有🍺啤酒、支裝汔水🥤、茶🫖、果汁🧃、韓式茶🍵多到飲唔晒呀😁😁串燒區勁啦💯有燒蠔、帶子、聖子、鮑魚、蜆、扇貝、冬菇、茄子、雞翼、

任食主菜嘩💯好多選擇呀😁😁我揀咗🐟同🦬😁😁

串燒區勁啦💯有燒蠔、帶子、聖子、鮑魚、蜆、扇貝、冬菇、茄子、雞翼、燒腩肉、燒牛肉,焗芝士西蘭花、西班牙蛋餅、chesse pizza,種類多又好味,尤其係佢嘅燒腩肉個皮好脆好好味呀👍仲有啲魚生同刺身好新鮮架😁😁熟食估你唔倒嘅竟然有燒賣👍👍仲有東風螺又咖哩又手瓜餅仲有白飯,真係應有盡有好抵食呀❤️❤️

任食movenpick 雪糕及本地品牌雪糕勁多味道選擇架💯💯

仲可以免费玩桌球,而玩掟飛標都係10蚊就有兩局玩家啦🎯真係有得食有得玩好正💯💯💯

keep住Encore嘅餐廳,下次要食lunch😁😁😁

Give Me 5
地址: 觀塘鴻圖道90號5樓
2023-03-15 560 瀏覽
難得平日有假放~瞓醒就同媽咪去食晏,上網見到呢度中午有半自助餐!!價錢合理,環境都唔錯,所以決定試一試😚😚呢度個場地好大,仲有得玩飛鏢同桌球添!!另一邊就係自助食物區~有多款蔬菜沙律同涼拌冷盤,亦有小食炸物💕仲有熱湯餐包同甜品水果,連紅、白酒都可以任飲✨我同媽咪分別要左羊T骨同肉眼扒🤤🤤兩款既賣相都幾吸引~肉眼扒厚切肉嫩,羊T骨調味不錯😊😊每碟都有薯菜伴碟,份量適中👍甜品區既質素有小驚喜~法式燉蛋做得好出色,自己都encore左幾杯🤣🤣而玄米茶口味既雪糕都幾好食!!每個set仲包埋一杯coffee or tea架🤗🤗🤗
難得平日有假放~

瞓醒就同媽咪去食晏,上網見到呢度中午有半自助餐!!

價錢合理,環境都唔錯,所以決定試一試😚😚

呢度個場地好大,仲有得玩飛鏢同桌球添!!

另一邊就係自助食物區~

有多款蔬菜沙律同涼拌冷盤,亦有小食炸物💕

仲有熱湯餐包同甜品水果,連紅、白酒都可以任飲✨

我同媽咪分別要左羊T骨同肉眼扒🤤🤤
兩款既賣相都幾吸引~

肉眼扒厚切肉嫩,羊T骨調味不錯😊😊
每碟都有薯菜伴碟,份量適中👍

甜品區既質素有小驚喜~

法式燉蛋做得好出色,自己都encore左幾杯🤣🤣

而玄米茶口味既雪糕都幾好食!!

每個set仲包埋一杯coffee or tea架🤗🤗🤗
2023-03-15 357 瀏覽
💛 #觀塘 #Giveme5今日又同同事去咗公司附近呢間半自助西餐餐廳食嘢~ 呢度環境寬敞明亮,坐位好舒適,好適合一班朋友一齊聚會傾計、放鬆吓🥰🦆🍗 自助吧+法式油鴨肶畔紐倫堡腸 ($128)今次揀咗呢個特別啲嘅鴨肶餐,佢係有埋腸仔嘅,豬肉腸好長身,都幾juicy好味㗎~ 個鴨肶啲肉好軟腍,鹹鹹哋又夠晒香😋🐮🥩 自助吧+澳洲肉眼扒(8安士)配燒汁 ($168)肉眼扒叫咗七成熟,食開五成嘅我都覺得唔會韌,切開啲肉都幾粉嫩,唔錯😌! 兩個餐都配有伴菜:creamy嘅薯蓉、薯仔、紅椒,仲可以出去自助吧拎熟食、沙律、湯、甜品、雪糕同酒🤩!
💛 #觀塘 #Giveme5

🦆🍗 自助吧+法式油鴨肶畔紐倫堡腸 ($128)

🐮🥩 自助吧+澳洲肉眼扒(8安士)配燒汁 ($168)

2023-03-13
午餐
2023-03-15 327 瀏覽
朋友介紹一間自助餐餐廳幾唔錯👍🏿因為有親戚外地回來,所以想吹下水,就安排左一間房,食物係每人一個主菜,其他自己出去攞,任飲、有刺身、海鮮冷盤、沙律、湯、熟食主要係串燒、甜品有好多款蛋糕👍🏿其實大廳出面氣氛都好好,一班人傾下計幾舒服👍🏿同埋服務態度幾好👍🏿人係貪心嘅😏希望可以再加多啲野食💪🏿💪🏿👍🏿Give me 5依家每位重有$50減只要like &share 社交平台 If即可
Give me 5
依家每位重有$50減
只要like &share
社交平台
If
即可
2023-03-03 407 瀏覽
今日下午難得放假,老公又攞咗假,梗係陪囡囡去玩, 夜晚食埋飯先返屋企, 咁就唔洗煮🤣🤣上網search 觀塘地鐵站有咩好介紹, d 間都多人推介, 同埋見到夜晚可以揀dinner buffet or set dinner , 𣎴過我地唔算好肚餓, 所以今次選set dinner 。.2 人dinner set:法式白酒煮藍青口- 青口大隻,配埋法包, 沾個sauce -齊食, 唔錯燒牛肉凱撒沙律-已mix 沙律醬, 份量多, 蔬菜新鮮, 健康之選美國安格斯肉眼扒(8安士)配紅酒燒汁+58-我地叫5 成熟, 煎得剛剛好, 唔靱, 已幫忙切開, 細心💕牛油煎琵琶蝦鹹蛋黃忌廉意大利粉- 個sauce 好特別, 有創意,第一次試, 好味,推介藍莓芝士餅配雪糕球

2 人dinner set:

藍莓芝士餅配雪糕球
2023-03-02
2023-02-24 382 瀏覽
餐廳晚市有自助晚餐或二人套餐選擇 今次簡左二人套餐 好抵食❤️有前菜、餐湯、沙律、兩個Main、甜品同飲品🍽.▫️前菜簡左青口 大約有6粒左右 肉夠肥美同鮮甜🤤青口用左忌廉汁煮 超Juicy ▪️牛油煎琵琶蝦鹹蛋黃忌廉意大利粉必食呢個意粉😍😍😍一上菜已經聞到好香鹹蛋黃香 食落仲有鹹蛋黃沙 Mix埋忌廉煮超香濃 同埋食落一啲都唔會膩 另外意粉上仲有一隻琵琶蝦🤤大大隻 肉質彈牙鮮甜▫️澳洲肉眼扒(8安士)配燒汁叫左7成熟 岩岩好 肉質粉嫩 唔會鞋 味道仲有少少焦香💛▪️餐湯及沙律餐湯係薯仔湯 飲落較傑身 睇得出好足料🤩沙律就簡左燒牛肉凱撒沙律🥗有4大片牛肉 沙律份量都好足 面頭仲有好多芝士粉😍😍▫️甜品有朱古力蛋糕同雪糕🍦朱古力蛋糕中間仲有朱古力粒😋蛋糕細細舊 岩哂飯後甜品食!💰:$398兩位 (未加一)

▫️前菜

▪️牛油煎琵琶蝦鹹蛋黃忌廉意大利粉

▫️澳洲肉眼扒(8安士)配燒汁
叫左7成熟 岩岩好 肉質粉嫩 唔會鞋 味道仲有少少焦香💛

▪️餐湯及沙律

▫️甜品

💰:$398兩位 (未加一)