2021-12-07
呢間餐廳最近好受歡迎,原因係餐廳有兩層,設計時尚,環境舒適,大玻璃窗可以望到樂富外圍,感覺有少少似去咗台灣旅行。加上作為《大叔的愛》嘅拍攝場景,吸引唔少人嚟打卡,而餐廳食物質素亦都好唔錯:佢嘅set lunch 包括沙律🥗或西湯,有幾片薄麵包,然後主菜可以揀pasta, pizza or meat。我經常點明太子忌廉手工意粉,同埋四重芝味薄餅。先講明太子忌廉手工意粉,明太子配上忌廉,令到個意粉好香。意粉做到Al Dente,口感好好,雖然冇其他配料,但作為意粉怪,我經常都成碟掃晒!不過特別想介紹吓四重芝味薄餅!佢嘅特別之處係配蜜糖食,食嘅時候芝士香濃,蜜糖甜甜地,冇諗過兩件事會配合得咁完美。不過如果一個人食可能會有啲制,建議有朋友share就最好😋😋跟餐可以加甜品,我試過食佢嘅Tiramisu,味道亦都相當好,值得推介。Set lunch 每位$138,好適合朋友慢慢坐低傾偈。食物質素亦高,算是樂富比較高檔的西餐廳😊