2021-10-23
之前聽講呢間餐廳係拍攝大叔的愛嘅場地,一路都未有機會去試吓,終於今次一行四人,九龍區大家都方便返屋企,又近地鐵站,附近重有巴士總站。不過原來我已經好耐冇去樂富啦 ,當中變化萬千我都差啲唔識路。估都估唔到周圍都係屋邨竟然會有一間樓高兩層嘅食肆,仲要係有得飲嘢又可以chill 下嘅地方(唯獨係個景觀爭少少🤏⋯⋯😂)究竟呢度會唔會係好似中環/尖沙咀咁吸引到一班人放工嚟chill 下呢?因為我最早到,大致上我都已經參考過餐牌同埋食評介紹,其實已經有心水想食啲乜,朋友嚟到主要都係揀佢哋自己想飲嘅嘢。一場嚟到避唔開要飲啲有酒精成份嘅飲品啦😆,其實係我自己唔夠戒口啫,見到佢Menu有杯檸檬限定特飲心思思想試吓,講到好似好巴閉咁,點知令我非常失望😮💨已經打定底問咗侍應會唔會係超勁酒精,等我一心以為係強勁嘅檸檬味,點知一飲係超級苦嘅烈酒味,賣相又唔吸引,淨係杯入面擺咗兩個去皮檸檬好彩我朋友捱義氣同我交換乍,如果唔係可能我已經暈低響餐廳。🍹 cocktail 真係唔可以亂叫😜都係另一個男性朋友有先見之明,叫杯朱古力。我地重笑佢咁乖,點知又平d 又靚d又IGable. 😔食物方面我哋叫左雞翼/pizza
食物方面我哋叫左雞翼/pizza /意粉
我堅持唔叫set , 因為我始終覺得叫set 唔係全部自己想食嘅嘢冇咁開心😚
雞翼係有脆漿包住炸果款,係好脆嘅~不過朋友話唔係佢想食果種。
皇后Pizza只係用咗芝士茄醬,反而我覺得咁樣簡簡單單仲好味😋pizza係手制㗎,食得出有啲唔同👍🏻Pizza始終都係現場即刻食最好食
意粉我哋就揀咗都幾出名嘅海膽意粉,非常creamy, 不過係份量少咗啲啦, 我哋四個人分每人得好少咋。少食多滋味😄
最美我又堅持要試吓佢哋呢度嘅Trimisu, 食評話依度招牌喎, 不過我哋都覺得好普通囉😵💫😵💫仲叫咗兩個添