2008-07-24
上回我個朋友勁古惑,上個食評那四杯雪糕我專登為佢而設寫了那四款味的comments俾佢參考,我原意當然讓佢可以決定買邊款返屋企慢慢嘆啦!誰不知佢上星期用左我嗰d comments黎幫我再encore囉!佢真客氣+曳曳=縱容了我咁我最鍾意食的belgian choco當日就缺貨,佢就把心一橫買了ivory同dark choco這兩款。雪糕詳情就不多說,四款味可參考舊食評。就是因為這朋友的古惑,令我早幾日忍唔住逛下godiva睇下有咩零食好食…睇brochures睇到個口痕想食野順手買了milk chocolate hazelnut$52!買返屋企即時食當日原本表現平平,初時有點失望的,因為榛子唔見得很脆,表層的朱古力亦因為係牛奶朱古力唔見得會令我很動心<--我不嬲只鍾意食黑朱古力,我買佢時都係因為榛子咋!基於天氣酷熱兼濕度高的關係,我索性買返黎當日食左幾粒就擺入雪櫃。估唔到三日後的今日忽然記起包榛子,雪櫃拎出黎食原來好好味架喎!仲好味過我三日前即日食嗰效果,我覺得好味的食法就係「咬」,即係連埋朱古力一齊咬!^^v平日我不嬲食朱古力係唔鍾意咬,但呢隻係例外,因為咬的時候真係有很香濃
雪糕詳情就不多說,四款味可參考舊食評。
平日我不嬲食朱古力係唔鍾意咬,但呢隻係例外,因為咬的時候真係有很香濃的榛子味同feel到榛子係好香脆,連埋朱古力食真係perfect!<--我覺得俾我揀我鍾意食呢個多過strawberry乾嗰隻!
食後感:
食物味道我就寫左,至於服務我都係聽朋友講,我做代寫。
兩次佢都係同一間分店買黎,兩次個職員都係問清楚佢要幾多乾冰,咁朋友就話要兩個小時既乾冰…都差不多啦!由cwb黎大埔的車程。