2024-02-02 592 瀏覽
食物又貴但cp值又好低:雞唔夠味好淡,其他嘢食魚板湯及炒年糕就好鹹。服務態度差:服務員唔正眼望人,講完嘢都唔應人就自己轉身走咗去,好冷淡,放食物都好用力,發出好大聲響。去到時餐廳得兩、三枱客人,其他全都空座,可能因為咁都冇心機服務人掛,但作為客人無端端被咁對待,實在係令人好失望。唔會再食亦完全唔推薦大家去食,係其他地方更便宜就可以食到更好食一模一樣嘅菜式。

2024-01-22 470 瀏覽
Goobne Chickens 🐔 又再次Goobne烤雞😈,烤雞香味不會輸炸雞,而且食落無咁多油健康點,食得多又會喉嚨痛,外賣自取還有9折優惠。 Le Sserapick Truffle Steak Chicago Pizza :整個pizza充滿了黑松露及芝士味,非常惹味,牛扒條有點似軟身的肉乾,pizza邊超級脆口。 Seafood-Jeon (Seafood Pancake):韓式海鮮薄餅,配上微酸的醬汁。 Cheese Flying Fish Roe Egg Roll:雞蛋卷入面包著軟滑芝士🧀️,外層加上蟹籽配千島沙律醬,入口creamy。 Honey Alio Chicken:無骨的蜜糖蒜香雞,啖啖雞肉,岩晒喜歡食肉的朋友,就算小朋友食都唔驚會哽骨。 Honey & Curry Basasak Chicken:蜜糖咖喱雞,香濃的咖喱配上甜甜的蜜糖,一點都唔會辣。*以上為個人自費食評。
Goobne Chickens 🐔

韓式海鮮薄餅,配上微酸的醬汁。

Honey Alio Chicken:

蜜糖咖喱雞,香濃的咖喱配上甜甜的蜜糖,一點都唔會辣。

*以上為個人自費食評。
2024-01-21 309 瀏覽
星期六晚跟朋友看完電影一齊晚飯食韓式焗雞, 大概9時15分一位外籍服務員提醒我們9時50分關門。 到了大概九點半,另一位外籍服務員用英語問我們吃完未,因為要洗碗碟如果未吃完可以外賣拿走。我們覺得很奇怪,雖然可以繼續坐,但已經不可以吃東西。 最後到9點40分一位說廣東話的服務員告訴我們他們要關門了, 基本上我們覺得很莫名其妙, 餐廳的營業時間應該至晚上十時😡, 食物質素還可以。
2024-01-20
2023-12-07 583 瀏覽
最近喺香港開嘅韓國餐廳越來越多,因為喺香港都算幾受歡迎,而係林林總總嘅韓國餐廳入邊,Goobne都算係開得最多分店嘅其中一個連鎖韓國餐廳之一。嗰日去咗中環嘅分店試過,明白到佢受歡迎嘅原因。去韓國餐廳點都要食啲炸雞或者焗雞,而呢度食嘅就係焗雞,唔知佢哋用咩方法整,焗雞煮出嚟唔單止外皮好脆,入邊嘅肉仍然好軟熟同埋多汁。食焗雞亦冇食炸雞咁有罪惡感。講一次我哋兩個人嗌咗兩款炸雞,份量十足,所以最後都食唔晒要打包,睇嚟要再去多次試埋其他嘢食先得。
食焗雞亦冇食炸雞咁有罪惡感。
2023-11-25 397 瀏覽
今天行完山跟朋友一起去了這家,早晨就預訂好了這家店。有次跟學姐去過,在東湧,然後炸雞味道不錯,甜辣的也不是多辣,今天還有9折優惠,非常划算。有個菜里有菇我不吃店家還好心幫我們換了一份,服務好。
今天行完山跟朋友一起去了這家,早晨就預訂好了這家店。
  • UFO芝士火鍋
  • 蜜糖蒜香烤雞
2023-10-12 599 瀏覽
最近真的有不少親古 都去韓國旅行 無咁多假嘅我 只是可以用一個羨慕的目光看著🥺在香港 要食到好食嘅烤雞 一定會來這間吃它們的烤雞 真的很好吃😋晚上過去 點了個社內相親套餐揀了Set A: 甜辣烤雞 x 蜜糖BBQ芝加哥薄餅 這家的甜辣烤雞 可說是每次去依間舖 都會揀的味道偏甜少辣 正合我口味 今次揀了無骨 但也是特別好食😋肉質嫩滑多汁 一試便會愛上薄餅是厚餅底 食到滿滿的澱粉質 特別膩口 食了一片已經很膩 雖然係好食 但絕對需要多幾位人一齊去吃才可以
晚上過去 點了個社內相親套餐
揀了Set A: 甜辣烤雞 x 蜜糖BBQ芝加哥薄餅
這家的甜辣烤雞 可說是每次去依間舖 都會揀的味道
偏甜少辣 正合我口味 今次揀了無骨 但也是特別好食😋
肉質嫩滑多汁 一試便會愛上
2023-09-04 743 瀏覽
Goobne chicken 中環店,每一次去都覺得無論食物同服務都係相當滿意。UFO芝士火鍋(無骨)6種口味中揀2種口味,我哋揀咗甜辣烤雞,三重芝士烤雞,中間芝士用上馬蘇里拉芝士、車打芝士同巴馬臣芝士。首先要煮溶D芝士,然後就可以將D芝士捲住雞肉嚟食,店員服務好好,會主動幫你捲住一件芝士烤雞比你,非常貼心,烤雞外皮好脆,雞肉嫰滑多汁,軟軟芝士捲住雞肉一齊食,味道超夾。鐵板海鮮煎餅煎餅裏面有蝦、魷魚、蛤蜊同香葱,兩面都煎得好香脆,略嫌海鮮餡料太少。食韓國嘢點少得凍飲,一人叫咗一杯特飲,賣相吸引,好飲感覺透心涼。

UFO芝士火鍋(無骨)

鐵板海鮮煎餅

2023-09-03
  • 三重芝士烤雞
  • 芒果沙冰
  • UFO芝士火鍋
☞ 中環 Goobne Chicken ☜ ———————————————呢間主打烤雞而唔係炸雞,感覺上比較健康🤪———————————————◊ 甜辣烤雞+蜜糖蒜香烤雞 ◊兩款嘅雞肉都好滑,外皮烤到有少少脆。甜蜜味比較惹味,蜜糖味就比較甜,但食食吓兩款口味其實都有啲似🙈美味程度: ㊣㊣㊣㊣/5◊ 韓式玫瑰醬炒年糕 ◊少少辣味帶點酸甜味,好適合平時怕辣炒年糕太辣嘅人食。年糕份量好多,仲有啲煙韌彈牙嘅麵、魚糕、煙肉,豐富又滿足😚美味程度: ㊣㊣㊣㊣㊣/5◊ 韓式雞蛋卷 ◊好多時出面食嘅雞蛋卷都淨係包住芝士,但呢個就係壽司咁,入面包住唔好餡料,特別之餘味道都多層次好多😋美味程度: ㊣㊣㊣㊣.5/5———————————————📍:Goobne Chicken中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 5樓#為食豬在中環 #中環美食#foodblog #韓國菜 #炸雞 #炒年糕 #蛋卷 #香港美食 #香港餐廳
☞ 中環 Goobne Chicken ☜
———————————————
呢間主打烤雞而唔係炸雞,感覺上比較健康🤪
◊ 甜辣烤雞+蜜糖蒜香烤雞 ◊

中環威靈頓街2-8號威靈頓廣場M88 5樓

#為食豬在中環 #中環美食
2023-07-11
2023-05-20 1230 瀏覽
中環實在太多餐廳,如果唔係朋友想食炸雞,我估我可能都唔會去試依間出名嘅韓式炸雞KFC。炸雞有好多口味可以揀,我哋想食原味,但係蒜香又好吸引。最後都係揀咗蒜香醬油,無揀錯。😄雞好滑,有唔同部位,全部都滑同唔油。飲品主要係啤酒同燒酒調酒,其實都幾甜,但襯炸雞係可以嘅。下次可以試吓其他味

下次可以試吓其他味
2023-05-09 884 瀏覽
It was a non peak hour, no staff no service, the worst customer service ever, rest assured never going back

外賣自取
中環食晏成日都好多人,今次我哋一早喺OpenRice訂好位,準時嚟到呢一間Goobne chicken食lunch,食晏唔使周圍撲位真係舒服呢度嘅半半烤雞款式繁多,我哋最後就揀咗Goobne原味烤雞+蜜糖香滑烤雞,呢款烤雞呢係只限有骨嘅啫,唔會提供無骨嘅,佢保留咗雞肉嘅原汁,食落去又夠晒Juicy,而且啲雞肉亦都好鮮嫩,原味同埋蜜糖甜甜地,而且份量都好多,兩個人食都食唔晒最後要打包另外我哋叫咗個韓式雞蛋卷,裏面包咗黃瓜,醃紅蘿蔔,餐肉,海苔,芝士,有別於一般嘅紫菜包飯,佢係用雞蛋卷嚟包晒啲材料,之後再配合埋佢嘅醬汁,口感超豐富😍
半半烤雞

韓式雞蛋卷

半半烤雞
韓式雞蛋卷
  • 蜜糖咖哩烤雞
  • 特製雞蛋卷
  • 蜜糖蒜香烤雞
2023-04-25 585 瀏覽
衝住pizza而黎果然冇令我失望好芝味超多既芝cheese輕鬆可以拉絲pizza皮微脆似食pie會為呢款pizza回訪雞蛋卷好快會變凍食所以一上碟要盡快清凍左味道會有影響
衝住pizza而黎

好快會變凍食
所以一上碟要盡快清
凍左味道會有影響

2023-04-15 610 瀏覽
喺中環ot有時又想食好少少 自從上次食左咯咯雞之後一路都好想食炸雞🍗今次就嚟到位於威靈頓街嘅韓國烤雞店💁🏻‍♀️❣️果味醬油蒜香烤雞 ($205)烤雞可選有骨或無骨 烤雞外脆內軟 肉質嫩滑而且juicy 而個醬油調味都幾出色 蒜香味十足 但佢地嘅醬油只係流於表面唔係好入味 一大舊雞入面只有外皮係有醬油味 而中間既雞就無咩味🥺感覺烤雞無炸雞咁熱氣 啱哂想食雞而又怕熱氣嘅朋友ʕ•ᴥ•ʔ 但份量真係有點太多 如果可以嗌半份就好🥺❣️蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 ($128)相反我比較鍾意食呢個🥰雞蛋卷煎得啱啱好唔會過老 而且充滿蛋香 入面仲有芝士拉絲 啱哂芝士控🤍上面鋪滿蟹籽同埋千島沙律醬 又增加咗一點口感層次😋❣️餐廳位置寬敞舒適 而且中環分店晚市唔算多人唔駛等位 但美中不足係佢呢到得烤雞 我自己就比較鍾意食炸雞🥺推薦指數:🌟🌟🌟【𝐏𝐫𝐢𝐜𝐞: 3/5 𝐅𝐨𝐨𝐝: 3/5 𝐄𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭: 3.5/5】

❣️果味醬油蒜香烤雞 ($205)
烤雞可選有骨或無骨
烤雞外脆內軟 肉質嫩滑而且juicy
而個醬油調味都幾出色 蒜香味十足
感覺烤雞無炸雞咁熱氣 啱哂想食雞而又怕熱氣嘅朋友ʕ•ᴥ•ʔ
但份量真係有點太多 如果可以嗌半份就好🥺

❣️蟹籽沙律醬芝士雞蛋卷 ($128)
相反我比較鍾意食呢個🥰
上面鋪滿蟹籽同埋千島沙律醬 又增加咗一點口感層次😋

推薦指數:🌟🌟🌟
今日唔想飲茶,同啲小朋友想食下其他嘢,但又怕難搵位,咁啱見到中環呢一間可以訂位,咁就決定去呢間試吓。叫咗個蒜香烤雞拼甜辣烤雞,小朋友就好鍾意食蒜香烤雞,覺得好好味,皮夠脆,少少甜好好味。我就覺得雞肉未夠入味,可能有骨嘅關係,因為之前試過食無骨係入味好多嘅。牛肉炒粉絲都幾好食,上枱時都夠熱,小朋友都鍾意食。最後再叫咗蟹籽沙律芝士雞蛋卷,呢個係成個午餐裏便最好食嘅,免頭鋪滿好多蟹籽,芝士係旦卷裏便係流心狀態,好好食。

牛肉炒粉絲都幾好食,上枱時都夠熱,小朋友都鍾意食。

• 蟹子沙律醬芝士雞蛋卷
2023-02-05 796 瀏覽
之前已經知呢間炸雞好食,一路未有機會試,今日諗住同朋友去咗中環飲咖啡,就順便試吓兩個人只係食到一份炸雞,於是叫咗兩款口味,甜辣同果味醬油蒜香,我哋鍾意蒜香味多啲😋冇骨炸雞,淡淡肉👍🏻👍🏻唔知係咪本身都食得辣,覺得甜辣味唔辣,而蒜香整體味道好好,蒜味又唔會太勁。不過兩款味都同芝士好夾,正🤤