2021-05-02 846 瀏覽
BBQ 醬煙燻烤雞:呢款bbq醬偏甜,好似蜜糖醬禁,但煙燻味吾出,烤雞juicy軟林,呢款味道比較普通 7.2/10蜜糖香滑烤雞:烤雞面淋左蜜糖芥末醬,雞肉juicy 軟林,份量岩岩好,兩個人食都夠飽 7.4/10蕃茄奶油炒年糕 $145次次食甜辣炒年糕,今次就試下其他味,蕃茄奶油同炒年糕估吾到都幾夾,配料有意粉、蝦、章魚🐙蕃茄醬汁酸甜creamy,本整體好好味 8.0/10藍燈沙冰 $58飲落酸酸甜甜,橙味都吾會好假,藍色岩曬打卡,味道幾開胃又好飲 7.4/10

蜜糖香滑烤雞:

蕃茄奶油炒年糕 $145

藍燈沙冰 $58
2021-04-14 962 瀏覽
朋友本想食韓式炸雞, 不過另一友人建議食呢間烤雞店,感覺無咁熱氣😅,多數服從少數, 所以決定試下有幾間分店的Goobne Chicken蜜糖咖哩脆烤雞不要以為有咖哩就一定辣,混合蜜糖,反而甜甜地,烤雞外皮香脆,肉質嫩滑完全唔乾身韓式雞蛋卷煎蛋內包住黃瓜,醃紅蘿蔔,餐肉,海苔同埋芝士。蛋卷夠香滑,餡料適中芝加哥薄餅豐富嘅餡料,食落口有拉絲芝士,薄餅底焗得好脆口, 有驚喜
Goobne Chicken

蜜糖咖哩脆烤雞

芝加哥薄餅
豐富嘅餡料,食落口有拉絲芝士,薄餅底焗得好脆口, 有驚喜
2021-04-01 869 瀏覽
韓式烤鷄比炸鷄健康位置近蘭桂坊入囗十分方便離地鐵出口不到三分鐘!整棟大廈很多食市選擇!我在星期日六時晚飧只得數桌客人!選了蜜糖烤鷄中等評價!再選了海鮮煎餅不錯!再加了一個牛肉抄粉絲!很多什菜粗粉絲亦有咬口!啤酒有二送一特價!整體食物OK環境也清靜暢適的!但如沒有特價應難生存了!
韓式烤鷄比炸鷄健康
2021-03-27
  • 蜜糖香滑烤雞
2021-03-16 960 瀏覽
行左成日一行4人訂左7點,侍應都幾有禮貌一入去探熱填紙登記後安排入座,過程都好順利。由於太肚餓叫左成台都係,大致上食物都ok,唯一個蛋卷同海鮮煎餅麻麻地,下次再試其他
5 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
生日
  • 蜜糖香滑烤雞
2021-02-22 1068 瀏覽
之前開party,食唔成烤雞,之後每日都心掛掛,好想食goobne chicken🔥🔥🔥🔥🔥 好開心今日終於有機會😄😄因為做嘢嘅緣故嚟到中環,搵埋喺附近返工嘅朋友一齊食晏,即刻係OpenRice預約😎😎Lunch set 價錢同埋食物都非常吸引,$128 就已經包括左沙律,湯,白飯,炸薯角,烤雞半份(仲要可以自選口味),同埋嘢飲。烤雞需要嘅時間比較耐,唔同一般快餐店嘅炸雞。所以都等咗十幾分鐘。但絕對係值得㗎 !我揀嘅BBQ醬汁烤雞,非常非常非常Juicy!外面嘅醬汁甜甜地非常惹味👍🏼雞肉肉厚 冇骨,啖啖肉,正而且份量可以話係啱啱好,夠晒滿足

我揀嘅BBQ醬汁烤雞,非常非常非常Juicy!
外面嘅醬汁甜甜地非常惹味👍🏼
雞肉肉厚 冇骨,啖啖肉,正
而且份量可以話係啱啱好,夠晒滿足
上次陪朋友兩個人食,芝士鐵板年糕同幾足料,好多芝士,兩個人食都唔會嫌少;雞叫左兩種味,一個係果味醬油,一個韓風甜酸,兩款口味都調得幾吸引,食落一啲又都濟,整體評分唔錯,一定會再去!
2021-01-28
  • 芝士年糕
2021-02-18 833 瀏覽
預約來吃炸雞啦選了BBQ醬和甜辣醬~整體的芝士很好吃拉絲也很長!就是雞塊的醬汁太少了我覺得多一點才入味雞肉也是嫩的就是等太久可能午市人太多了吧好像等了二十分鐘有多才上菜員工就收銀處的小哥哥比較照顧人。其他的都忙到不見人影了😂
預約來吃炸雞
選了BBQ醬和甜辣醬~

整體的芝士很好吃
拉絲也很長!

就是雞塊的醬汁太少了
我覺得多一點才入味

雞肉也是嫩的
就是等太久
可能午市人太多了吧
好像等了二十分鐘有多才上菜

員工就收銀處的小哥哥比較照顧人。
其他的都忙到不見人影了😂
2021-02-06 882 瀏覽
韓國出名食炸雞,但其實我比較鍾意食烤雞,健康啲,以往每年都會去韓國一次✈️,而家冇得去旅行,都可以喺香港食到韓國嘅風味❤️❣️蜜糖咖喱燒烤雞$215呢個係必叫嘅,蜜糖同咖喱味道突出,但係唔辣嘅,份量都有一隻雞,烤雞裏面都算多汁嫩滑🍗❣️凱撒沙律$108呢個一般般,純粹係想食啲菜所以叫嚟食🥗❣️韓式雞蛋卷$148雞蛋包住好豐富嘅材料,口感好豐富❣️韓式香辣海鮮湯$178呢個推介比食得辣嘅朋友,湯底有泡菜嘅酸,加上大量嘅海鮮,冬天飲不得了🌶❣️柚子蜜雞尾酒$165呢個似普通嘅燒酒,但加咗柚子蜜容易入口,不過價錢有啲貴好味度:8.5(10分滿分)每次都係為蜜糖咖喱烤雞而嚟,未試過嘅朋友要黎試吓食物都偏向大份,建議大班朋友,先可以試到更加多款嘅菜式
❣️蜜糖咖喱燒烤雞$215
❣️凱撒沙律$108
呢個一般般,純粹係想食啲菜所以叫嚟食🥗
❣️韓式雞蛋卷$148
雞蛋包住好豐富嘅材料,口感好豐富
❣️韓式香辣海鮮湯$178
❣️柚子蜜雞尾酒$165
呢個似普通嘅燒酒,但加咗柚子蜜容易入口,不過價錢有啲貴

好味度:8.5(10分滿分)
蜜糖咖喱燒烤雞
凱撒沙律
韓式香辣海鮮湯
柚子蜜雞尾酒
2020-12-26
$223.9 (午餐)
蜜糖咖喱燒烤雞
韓式香辣海鮮湯
  • 蜜糖咖哩烤雞
2021-02-01 614 瀏覽
今日打算去買嘢就在OpenRice search下附近有咩食。見到呢間韓式烤雞,決定試吓!下午二時半到,walk-in. 全店得一枱有客,我們就被安排坐窗口位,外面沒什麼風景,只係望對面樓,不過今日天氣好,透著少少陽光也不錯。本身是四人枱,限聚令下全變二人枱,有膠板在邊沿隔著。侍應很nice很後生,態度友善,手腳快快。我們二人食late lunch,唔叫得幾多野,只點了一客泡菜煎餅及鐵板芝士雞塊(menu 叫呢個做UFO芝士火煱)可以揀兩款雞,我見menu有16件雞便問下侍應,侍應話兩個人一定夠食。我們選了火山烤雞及蜜糖滑烤雞,即係一個辣一個唔辣。先上了一個酸白蘿白作appetiser,給了我們一支水及杯自己serve.等了不久,泡菜煎餅就到,以鐵板serve,已一開四,餅邊燶燶地脆脆的,內裏爽口泡菜不會乾,很香口很好吃!侍應放下一個gas爐及一小碟碎芝士及一個長柄木勺,無耐個主菜就到,賣相一流,也是鐵板,中間圓鍋形已放著未熔的芝士,鍋邊排列著16件雞,件件都有兩三件麥樂雞咁大,份量十足!紅色的是火山烤雞,黃色的是蜜糖滑烤雞,點著gas 爐,d芝士就慢慢熔成一餅咁,再加埋之前放在枱嗰碟

侍應很nice很後生,態度友善,手腳快快。

我們二人食late lunch,唔叫得幾多野,只點了一客泡菜煎餅及鐵板芝士雞塊(menu 叫呢個做UFO芝士火煱)可以揀兩款雞,我見menu有16件雞便問下侍應侍應話兩個人一定夠食。我們選了火山烤雞及蜜糖滑烤雞,即係一個辣一個唔辣。

侍應放下一個gas爐及一小碟碎芝士及一個長柄木勺,無耐個主菜就到,賣相一流,也是鐵板,中間圓鍋形已放著未熔的芝士,鍋邊排列著16件雞,件件都有兩三件麥樂雞咁大,份量十足!紅色的是火山烤雞,黃色的是蜜糖滑烤雞,點著gas 爐,d芝士就慢慢熔成一餅咁,再加埋之前放在枱嗰碟仔芝士,溶埋一齊就可以熄火,似pizza上的芝士,不會變成液態的,所以不是可以好似火煱咁浸,極其量係撩一pat去黐住舊雞咁,其實D雞已有味,我點少少芝士吃,幾好玩。紅色嗰啲雞脆皮的,黃色嗰啲就無咁香口,唔知如果燒板多陣會唔會再香D。

以我們二人每人已吃了兩件泡菜煎餅為前提,基本上女仔再食三件雞已飽左,男仔就應該食到6件。我哋最後也是打包。值得一提,我哋打包前再開火熔下D芝士,之後貼著煱底芝士烤成脆片般,我們特登當飯焦咁剷起來吃,又幾好味喎。

另外一提,洗手間真係又細又窄,地下漏水,同餐廳嘅感覺格格不入。
2021-02-01
2021-01-08 686 瀏覽
晌openrice睇下晌邊間餐廳book位,比我發現經openrice訂Goobne Chicken有85折,所以我地即刻訂位過黎食😍😍😍兩個芝士控當然係過黎食UFO芝士火鍋。今次我地揀左兩隻味,一個係果味醬油蒜香烤雞,令一個係火山烤雞。我覺得火山烤雞就咁食會覺得幾辣,辣得好過癮😋,但加埋芝士個辣度就啱啱好啦。呢個芝士火鍋真係好正,但美中不足係唔夠芝士,下次一定要加芝士。今次我哋仲叫咗兩杯啤酒,宜家佢地做緊promotion, buy 2 get 1 free. 好開心。 最後埋單$400都唔洗,真係好開心既lunch

兩個芝士控當然係過黎食UFO芝士火鍋

最後埋單$400都唔洗,真係好開心既lunch

UFO  Fondue
2021-01-07
2020-12-20 743 瀏覽
疫情去到第四波,2人限聚真係好難堂食!lunch time 個個同事都想食炸雞!好吧!search 下外賣apps 邊度有,見倒一向食開嘅Goobne 有做一人定食立即試啦喂!款款一樣價錢嘅餐盒$128, 可以揀唔同口味嘅炸雞。我地點左3種,有果味蒜香,韓式BBQ醬 ,同原味烤雞,睇相分別不大。另外經外賣apps訂海鮮煎餅做緊30% OFF 。🍗食過呢度嘅雞就知佢地係用韓國雞黎烤焗, 非常嫩滑雞肉香,瘦瘦地嘅雞入味而且唔太隻。 餐盒入面嘅雞並唔似係平時食嘅雞咁,餐盒內一共有 4件雞塊。外皮好香脆,肉有少少硬,但個醬汁係香嘅。成個餐盒🥡整得好靚,有沙律菜🥗有卷蛋,酸蘿蔔,仲有腸仔薯角+白飯。絕對食得過嘅。但係個海鮮煎餅就麻麻地。

2020-12-10 787 瀏覽
韓式炸雞第一樣野會諗起好食,第二樣都應該係會覺得好熱氣,Goobne 就係食烤雞而唔係炸雞,聽落都覺得健康少少同無咁肥蜜糖咖喱脆烤雞個烤雞香脆既程度絕對唔差得過炸雞,無咁油膩仲好juicy,蜜糖既甜加上咖喱香辣,好惹味鐵板泡菜煎餅泡菜煎餅雖然油左d,但都幾香口,入面既泡菜酸酸辣辣,越食越開胃,連本身覺得油既感覺都無埋韓式雞蛋卷呢款雞蛋卷同韓式飯卷既餡料差不多,都係有餐肉,醃蘿蔔,蟹柳等餡料,最大分別就係將飯換成玉子,玉子好厚呀,再加埋芝士,好豐富好飽肚韓式炒牛肉粉絲一款傳統既韓式食品,牛肉加上雜菜炒,粉絲好夠味,整體不過不失呢度烤雞真係無得輸,亦都係我最鍾意的,下次再黎我會叫晒雞,全部都係雞唔叫其他野食😜

蜜糖咖喱脆烤雞

鐵板泡菜煎餅

韓式炒牛肉粉絲

2020-11-14 687 瀏覽
這間餐廳以前有吃過堂食,今次卻試了它的外賣😜疫情之下,很多餐廳都會推出外賣,我想知一間餐廳的質素如何,試它的外賣卻是最好不過...如果連外賣都能保持水準,那它的堂食一定不會差哪😂Goobne Chicken的雞有分有骨或無骨(雞塊),這次選了兩款無骨(雞塊)的外賣...👉 蜜糖香滑烤雞非常有驚喜,蜜糖醬汁非常濃郁,雞塊本身也很香脆,咬落去好juicy😜😜😜👉 辣椒脆烤雞外皮有一點酥脆,這可能是運送過程當中的小遺憾,但味道還是不差的,辣椒味會在口中發麻,但還好只是一點點辣,可以接受😉

👉 蜜糖香滑烤雞

👉 辣椒脆烤雞
2020-11-05 709 瀏覽
主打韓手式烤雞🍗比炸雞健康但味道口感都很不錯🥰·<果味醬油蒜香烤雞|甜辣烤雞> ʜᴋᴅ 238雞件烤後再裹上醬汁,烤得脆脆的,即使被醬汁包覆也不失脆度🌟果味烤雞聞著有濃郁蒜味🧄吃著返而不太搶風頭,還帶甜味,果味醬油大概是甜甜咸咸又帶點特別的味道,是坊間少見的😋甜辣烤雞相對就沒有太大驚喜,比較普通,相對前者更甜一點,反而辣味不太明顯😛·<番茄奶油炒年糕> ʜᴋᴅ 145抱著嚐鮮的心態試試這西韓合壁的料理🆕結果剛上桌便被驚訝到:有意粉,而且量還比年糕多😨醬汁很稀,完全掛不上意粉或年糕,番茄味也不明顯,不推不推😟·<香桃韓式米酒> ʜᴋᴅ 150只有0.7%酒精濃度的米酒,不喜歡酒的我在朋友勸誘下小呷了一口😗酒味不濃,桃味還不錯👌🏻友人都說像在喝果汁🍹放置一會會分成兩層奶泡和果汁,可以像喝奶蓋般飲用🙈·試過幾間韓國餐廳,感覺烤雞/炸雞水準高,但其他配菜就表現一般🙈
主打韓手式烤雞🍗比炸雞健康但味道口感都很不錯🥰
<果味醬油蒜香烤雞|甜辣烤雞> ʜᴋᴅ 238
雞件烤後再裹上醬汁,烤得脆脆的,即使被醬汁包覆也不失脆度🌟

<番茄奶油炒年糕> ʜᴋᴅ 145

<香桃韓式米酒> ʜᴋᴅ 150

2020-10-04 877 瀏覽
lunch食芝士炸雞真係好邪惡🙈超級多人,基本上一定要訂位。UFO Fondue🧀🧀🧀🧀🧀🧀有三種芝士mix埋的芝士火鍋,芝士控必食,食唔厭!可以揀2款口味的雞,中間的芝士俾你加熱後沾雞食。其實黎左好多次所以6隻口味都試過晒,如果食辣最好味係火山烤雞。雞肉本身都好嫩滑,就咁食唔沾芝士一樣正。另外試左個黑椒烤雞,就唔係好得,味道麻麻。雞蛋捲個人認為有粉絲個款比較特別,上面有茄汁加芥辣,令到個蛋食落冇咁膩。泡菜餅海鮮餅煎得幾香,但份量偏小。飲品有幾杯果味偏向藥水味,荔枝已經比較好,不過都係好甜。韓式拌粉絲清爽,好多雜菜,好香麻油味!如果覺得食到好膩可以食下酸蘿蔔。
lunch食芝士炸雞真係好邪惡🙈
超級多人,基本上一定要訂位。

UFO Fondue🧀🧀🧀🧀🧀🧀
有三種芝士mix埋的芝士火鍋,芝士控必食,食唔厭!
可以揀2款口味的雞,中間的芝士俾你加熱後沾雞食。

雞肉本身都好嫩滑,就咁食唔沾芝士一樣正。

另外試左個黑椒烤雞,就唔係好得,味道麻麻。

雞蛋捲

泡菜餅海鮮餅
煎得幾香,但份量偏小。

飲品
有幾杯果味偏向藥水味,荔枝已經比較好,不過都係好甜。

韓式拌粉絲
清爽,好多雜菜,好香麻油味!

如果覺得食到好膩可以食下酸蘿蔔。