口淡淡想食韓國嘢尤其是係炸雞但係又想健康就不期然諗起呢間連鎖正宗Number one韓國烤雞”Goobne Chicken”. 💯用烤箱烤焗完全唔落油夠健康,低卡路里、低膽固醇、低反式脂肪同低鈉,而且仲可以更容易品嚐到雞肉嘅味道. 👏🏻除咗烤雞佢哋午餐仲有多款韓式湯麵飯等選擇. 真係快靚正之選.⭐️烤雞午市套餐呢個套餐超抵食,本身$195而家$125就可以食,超豐富. 有超多口味可以揀,本身就包咗半隻烤雞,口味成八款咁多,今次就叫咗蜜糖蒜香烤雞. 烤雞外脆內嫰,咬落去勁Juicy醬汁甜甜地嘅有蜜糖香味又有蒜味,真係越食越惹味. 配菜有焗薯同埋烤粟米係一個超好嘅配搭. 另外有前菜同埋湯. ⭐️香辣海鮮湯麵個碗好巨型,入面好足料,有蝦、青口、蜆、魷魚等海鮮夠鮮爽彈牙. 韓式辣湯底夠晒惹味辣得過癮. 成個定食套餐上桌擺盤精美好豐富. ⭐️韓式海鮮湯散叫左呢個湯,入口濃郁鮮甜,湯底有大量海鮮仲有新鮮蔬菜,清清地中和完食濃味食物的口腔. 呢個品牌全港有好多間分店,約食飯夠晒方便. 而且食物質素有返咁上下保證,價錢合理,午餐Menu仲好抵添. 或者可以考慮OpenRice book位都有九折㗎.

⭐️烤雞午市套餐

⭐️香辣海鮮湯麵

⭐️韓式海鮮湯

• 香辣海鮮湯麵
  • 韓式海鮮湯
  • 烤雞午市套餐
  • 蜜糖蒜香烤雞
2024-09-14 431 瀏覽
我最愛的炸雞店 推介比大家UFO 芝士火鍋配無骨雞 $2886款口味中可以揀兩款口味無骨雞肉,配咗馬蘇里拉芝士、車打芝士同巴馬臣芝士,芝士🧀味道夾埋,三款芝士味道口感細膩,奶香溫和,帶淡淡的酸甜味,芝士加熱做出拉絲效果超打卡🤤果味醬油蒜香烤雞 Fruity Soy Garlic Chicken✅三重芝士烤雞 Deep Cheese Chicken甜辣烤雞 Sweet & Spicy ChickenSpicy蜜糖香滑烤雞 Honey Mellow Chick火山烤雞 Volcano ChickenSpicy蜜糖蒜香烤雞 Honey Alio Chicken✅揀左✅個2款無骨雞果味醬油蒜香烤雞-烤雞雞皮香脆,醬油蒜香味好突出,唔會好鹹蜜糖蒜香烤雞- 蜜糖味道不會過甜,食同芝士好夾2款雞肉都係好滑,完全冇雪藏味,啖啖肉口感,唔洗lur骨🦴🤤加埋芝士 每次拉絲都拉得高高的😆👏🏻overall下次都係會再食返呢個UFO,食唔同口味既無骨雞先😝韓式玫瑰醬炒年糕$165平時都係食開最normal既辣炒年糕,今次有玫瑰醬炒年糕當然要食呢款啦,玫瑰醬絲絲既甜味,炒年糕係一口既size,口感好煙韌,好好咬
我最愛的炸雞店 推介比大家

火山烤雞 Volcano Chicken
Spicy
蜜糖蒜香烤雞 Honey Alio Chicken✅

揀左✅個2款無骨雞
果味醬油蒜香烤雞-烤雞雞皮香脆,醬油蒜香味好突出,唔會好鹹

蜜糖蒜香烤雞- 蜜糖味道不會過甜,食同芝士好夾

韓式玫瑰醬炒年糕$165
絲絲既甜味,炒年糕係一口既size,口感好煙韌,好好咬
另外配埋意粉🍝同韓式魚糕,味道索曬玫瑰醬,辣味同玫瑰醬都好出色 好濃郁喔👏🏻

香桃韓式米酒🍶 $150
1 Jar 超大壺👏🏻
米酒既酒精濃度只係0.7% 超低 飲完完全唔覺得自己飲緊酒精飲品,口感好似飲緊smoothie,乳酪味好濃另外最後有桃肉粒,好香甜
  • 果味醬油蒜香烤雞
  • 香桃韓式米酒
  • 蜜糖香滑烤雞
  • UFO  fondue
2024-10-18 132 瀏覽
這間餐廳炸雞的午餐性價比好高,可惜員工服務態度麻麻,可能是永遠坐唔滿的原因。1. 一入到餐廳,門口企左幾分鐘都冇人理,只好自己直入搵位。2. 本身張4人枱只放了2人的餐具, 我們3個人,店員都唔醒目加多一份餐具。3. 要求補回餐具及加3杯水,竟然只提供了餐具,水冇理會。4. 再要求後,同一店員竟然仲問你地個餐有兩支水,係唔係都要3杯水,真係啞口無言。5. 落了單才發覺有OPENRICE有訂座優惠,店員堅持不提供。本來想多點幫親,希望它不會結業,睇黎餐廳真係要檢討下服務先。
3. 要求補回餐具及加3杯水,竟然只提供了餐具,水冇理會。

2024-10-18
2024-10-09 183 瀏覽
今晚心血來潮,放完工同老公都好想食韓式炸雞,返到將軍澳醒起Goobne chicken!成日經開都見到好多人係入面食炸雞,睇menu我見佢都幾多口味,又有果味醬油蒜香炸雞、又有三重芝士炸雞、甜辣烤雞、蜜糖香滑烤雞、火山烤雞、蜜糖蒜香烤雞,其實見到款款都想試🫣🤣開頭睇以為全部都只可單款,原來都有雙拼😍開心!UFO 芝士火鍋:最尾我地揀左雙拼雞之餘,仲要係有邪惡既芝士火鍋😌職員會過來幫你整好芝士,整傑身d去到拉絲既狀態😝芝士係用左三款,分別係馬蘇里拉芝士、車打芝士同埋巴馬臣芝士😍雞我地就揀左果味醬油蒜香烤雞,蜜糖既味道唔會過甜,連埋蒜香幾惹味!另一款就揀左三重芝士烤雞,係用左芝士粉,味道好濃郁!佢d雞肉好嫩滑,係無骨雞,方便食凱撒沙律:d沙律菜幾新鮮同埋爽,沙律醬佢係另上,可以自己控制個份量。面頭有唔少bacon,食落鹹香鹹香!

2024-10-07 138 瀏覽
呢間韓國菜成間都有韓國人打理 廚師同埋侍應都係韓國人所以一入到去就有一種去咗韓國嘅感覺韓國餐廳當然係必食炸雞 所以點咗一份甜辣炸雞 有骨( $218 ) 炸雞皮脆肉嫩砂鍋魚片湯($158 ) 魚片香濃好入味 加埋有少少微辣好正最吸引我就係呢杯鯊魚的眼淚( $88 )淨係個樣已經好呃like 下次想食韓國嘢都會返嚟呢間
呢間韓國菜成間都有韓國人打理 廚師同埋侍應都係韓國人
所以一入到去就有一種去咗韓國嘅感覺

最吸引我就係呢杯鯊魚的眼淚( $88 )
淨係個樣已經好呃like

下次想食韓國嘢都會返嚟呢間
  • 鯊魚之淚
  • 甜辣烤雞
今日去左POP CORN行街,發現除左POP CORN搵好野食外,仲可以經商場通去天晉匯, 好方便同埋好舒服,今日就去左食人氣超強既goobne,聽到服務員講韓文,真係好正同埋好開心。平時會叫炸雞,今日有D特別想試下其他野,今日叫左:鐵板泡菜煎餅:現場食真係必食呀,好脆,泡菜質素好好,酸酸辣辣又惹味,真係好愛依個煎餅。韓式炒牛肉粉絲:粉絲好有驚喜,真係我好喜歡既味道,炒得好香,而且超足料,有牛肉,配料有菇、雲耳、洋蔥,真係好好味!Shark blood rita 加西柚沙冰兩杯都好正,鯊魚個杯真係夠兩個人飲,西柚味酸酸甜甜,都係我愛既口味。

平時會叫炸雞,今日有D特別想試下其他野,今日叫左:

鐵板泡菜煎餅:

韓式炒牛肉粉絲:

Shark blood rita 加西柚沙冰
2024-09-25 173 瀏覽
位於將軍澳天晉滙2既韓式人氣烤雞店Goobne Chicken🐓主打多款口味既烤雞,星期一至五提供午市套餐,價錢幾親民💁🏻‍♀️🍴鐵板辛奇煎餅($115)泡菜煎餅煎到表面焦脆👄粉漿唔會好厚,加入泡菜口感更有嚼勁👍🏻配埋沾醬,味道酸酸辣辣,幾醒胃~🍴烤雞午市套餐($128)套餐包括自選口味烤雞半隻、沙律🥗魚片湯、薯角、粟米🌽同飲品。我哋揀咗有骨烤雞,份量都幾多,啖啖肉👅外皮幾脆,肉質嫩滑👍🏻烤雞口味方面,分別揀咗果味醬油蒜香同蜜糖蒜香味。前者醬油味道濃郁,帶微微蒜香🧄後者蒜味更突出,配上香甜既蜜糖🍯味道幾夾👐🏻

🍴鐵板辛奇煎餅($115)

🍴烤雞午市套餐($128)

2024-09-23 152 瀏覽
主打健康,無粉漿嘅韓式烤雞先以一個前菜醒醒胃,凱撒沙律🥗清新生菜搭配上凱撒醬醬汁芝士碎+酥脆麵包粒,增加了沙律嘅口感層次再選擇了一盤半半雞原味烤雞 +蜜糖香滑烤雞無骨啖啖肉🤤外皮金黃酥脆,雞肉鮮嫩多汁。配上兩款特製醬汁後,更獨特。而蜜糖香滑烤雞則有另一番風味。烤得恰到好處嘅雞肉,外層帶有蜜糖🍯嘅閃亮光澤,咬落去時,香甜蜜糖嘅包裹住鮮嫩雞肉🍗一流👍🏻👍🏻藍莓特飲🫐酸酸甜甜,清爽涼快!

主打健康,無粉漿嘅韓式烤雞

先以一個前菜醒醒胃,凱撒沙律🥗
清新生菜搭配上凱撒醬醬汁
芝士碎+酥脆麵包粒,增加了沙律嘅口感層次

再選擇了一盤半半雞
原味烤雞 +蜜糖香滑烤雞

而蜜糖香滑烤雞則有另一番風味。
烤得恰到好處嘅雞肉,外層帶有蜜糖🍯嘅閃亮光澤,
咬落去時,香甜蜜糖嘅包裹住鮮嫩雞肉🍗一流👍🏻👍🏻

藍莓特飲🫐酸酸甜甜,清爽涼快!
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗將軍澳調查呢間烤雞店,餐廳係韓國過江龍,喺當地有多間分店,係當地人氣炸雞店之一,啲雞全部用烤焗處理,不經油炸,主打食得健康🍗黃金蒜香脆烤雞 $228🙋🏻‍♂️表示個烤雞烤到金黃色,香味撲鼻,外皮酥脆,肉質嫩滑,面頭鋪滿蒜片,食落充滿蒜香,配上香甜帶微辣嘅甜辣醬同濃郁嘅芝士醬,點邊款醬都咁惹味🍱辛奇炒飯 $88🙋🏻‍♂️表示個炒飯用泡菜同午餐肉炒成,面頭放咗隻太陽蛋,炒飯充滿香濃泡菜味,午餐肉令個飯食落好有口感,套餐配上雞蛋卷,小銀魚,泡菜同魚片湯,好滿足🦈鯊魚之淚 $88 🙋🏻‍♂️表示呢杯沙冰係該店嘅招牌飲品,成條鯊魚造型嘅公仔插咗喺杯入面,非常吸晴,飲落有檸檬同香桃味,味道清甜📈吃貨指數😋好味度 8.5/10🔙返啅度 8.5/10
🍗黃金蒜香脆烤雞 $228

🔙返啅度 8.5/10
辛奇炒飯
鯊魚之淚
2024-09-22 159 瀏覽
這家韓國連鎖烤雞店,比一般炸雞店更健康,味道又好,所以我很喜歡吃。🌟果味醬油蒜香烤雞雞肉外皮烤得金黃酥脆,散發著誘人的香氣。醬汁的果味配合得很好,為雞肉增添了豐富的層次感。每一口都能感受到雞肉的鮮嫩多汁。另外還提供了蘿蔔解膩,很美味。🌟韓式雞蛋卷韓式雞蛋卷的材料相當豐富,有紅蘿蔔、青瓜、蟹柳、芝士、蘿蔔、午餐肉和魚糕等多種食材的搭配。雞蛋卷的口感柔滑,入口仍是熱的,內餡新鮮,特別是芝士的融化讓整道菜品增添了濃郁的奶香味。可以配上千島醬、芥末和茄汁醬,不同的醬料為雞蛋卷帶來了多樣的風味。

🌟果味醬油蒜香烤雞

雞肉外皮烤得金黃酥脆,散發著誘人的香氣。

另外還提供了蘿蔔解膩,很美味。

🌟韓式雞蛋卷

2024-09-18 120 瀏覽
呢日想食韓國菜,就來咗將軍澳Goobne Chicken,有個UFO芝士火鍋我好想食。🩵UFO芝士火鍋邪惡芝士拉絲UFO火鍋加上2款不同味道烤雞,滋味加倍。無骨烤雞食得好放心,有6款味道,選2款,我哋選了蜜糖蒜香烤雞同三重芝士烤雞,超好食!不愧為韓國最受歡迎的烤雞,醬料好香,雞肉嫩滑,外皮烤得香脆。職員會幫忙開火煮好芝士,然後自己拉絲芝士包住烤雞食。芝士味道不會鹹,食多了都不用追住飲水。🩵韓式玫瑰醬炒年糕餐廳好貼心,辣度可以調節,啱晒我哋呢啲想食辣,但又唔太食得辣人士。裏面有年糕、魚膏同埋粉,醬汁濃稠掛汁,好味。🩵Peach Makgeolli (Jar)蜜桃味米酒,昜入口,甜甜地好好飲。餐廳坐位舒適,韓風簡約設計,好適合一大班朋友聚會。

🩵UFO芝士火鍋
邪惡芝士拉絲UFO火鍋加上2款不同味道烤雞,滋味加倍。

🩵韓式玫瑰醬炒年糕

🩵Peach Makgeolli (Jar)
蜜桃味米酒,昜入口,甜甜地好好飲。

餐廳坐位舒適,韓風簡約設計,好適合一大班朋友聚會。
2024-09-09
2024-09-13 201 瀏覽
韓式烤雞芝士火鍋‼️🇰🇷🔹喜歡請like & follow🫶🏻對我來講是很重要的支持🔹好想去韓國宵夜瘋狂食炸雞啊暫時未有得去,在香港食住,止住癮先~Goobne Chicken 的烤雞永遠不會令人失望多年後回訪,烤雞仍然皮脆肉嫩,由滿滿的醬汁包裹著今次加倍瘋狂,叫了芝士火鍋,搭配拉絲芝士,超邪惡!令人回想起在韓國食的芝士豬肋排 Cheese Rib 💡他家是主打非油炸烤雞,以7種香料醃製最少24小時後再烤所以是烤雞,不是炸雞喔!比起炸雞更健康,大大降低油膩感① UFO 芝士火鍋 $288份量好大,每款口味有8件🐔店員會幫手炒芝士,望住芝士融化,畫面好治癒選了果味醬油蒜香烤雞+蜜糖蒜香烤雞 (無骨)醬汁調味出色,不會太甜膩② 韓式玫瑰醬炒年糕 $165比起原味辣炒年糕,我們更喜歡玫瑰醬!加入了白醬後,中和了原本辣炒年糕的辣度並帶有奶油香味,整體味道甜甜的粉嫩色調也很賞心悅目意粉、年糕煙煙韌韌及入味③ 白桃韓式米酒 $150白桃味突出,甜甜地幾好飲感覺酒精濃度低,酒量差的我也沒有醉意喔📍Goobne Chicken銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓尖沙咀赫德道4號The Hart 2樓
韓式烤雞芝士火鍋‼️🇰🇷

好想去韓國宵夜瘋狂食炸雞
暫時未有得去,在香港食住,止住癮先~
Goobne Chicken 的烤雞永遠不會令人失望
多年後回訪,烤雞仍然皮脆肉嫩,由滿滿的醬汁包裹著
今次加倍瘋狂,叫了芝士火鍋,搭配拉絲芝士,超邪惡!

令人回想起在韓國食的芝士豬肋排 Cheese Rib

💡他家是主打非油炸烤雞,以7種香料醃製最少24小時後再烤
所以是烤雞,不是炸雞喔!
比起炸雞更健康,大大降低油膩感

① UFO 芝士火鍋 $288
份量好大,每款口味有8件🐔
店員會幫手炒芝士,望住芝士融化,畫面好治癒
選了果味醬油蒜香烤雞+蜜糖蒜香烤雞 (無骨)
醬汁調味出色,不會太甜膩

② 韓式玫瑰醬炒年糕 $165
比起原味辣炒年糕,我們更喜歡玫瑰醬!

加入了白醬後,中和了原本辣炒年糕的辣度
並帶有奶油香味,整體味道甜甜的
粉嫩色調也很賞心悅目

意粉、年糕煙煙韌韌及入味

③ 白桃韓式米酒 $150
白桃味突出,甜甜地幾好飲
感覺酒精濃度低,酒量差的我也沒有醉意喔

📍Goobne Chicken

• 果味醬油蒜香烤雞
  • 果味蒜香烤雞
  • UFO Fondue
2024-08-08 326 瀏覽
💡最愛嘅韓式炸雞店之一要想起食炸雞,Goobne Chicken一定係我其中一間至愛,炸雞選擇口味眾多,而且仲好好味,最正係分店有好多,想食的時候就好方便。🍽蜜糖蒜香烤雞🍗烤雞外皮酥脆,雞肉香嫩多汁,表面肉汁滿滿,蜜糖和蒜香滲透其中。蜜糖蒜香味好香口,唔會太甜膩,醬汁真係非常出色,愈食愈想食😍😍🍽韓式韓式炒牛肉粉絲 🐂材料好豐富,有牛肉、冬茹、紅蘿蔔、洋蔥等等,薯粉炒得夠乾身,煙韌彈牙同軟嫩的牛肉好夾。而且牛肉份量頗多 🥩 ,加上韓式調料的微辣香氣,層次豐富,回味無窮。
💡最愛嘅韓式炸雞店之一

🍽蜜糖蒜香烤雞🍗

🍽韓式韓式炒牛肉粉絲 🐂

2024-08-07 340 瀏覽
呢間嘅韓國烤雞好出名,所以今次帶咗朋友嚟試吓,一來烤雞冇咁熱氣,二來仲有好多款口味可以揀。見到有套餐可以揀,所以就揀咗烤雞同pizza嘅套餐。辣椒脆烤雞🍗套餐有三款口味可以揀,而且仲可以揀有骨定冇骨,鍾意啖啖肉嘅我就梗係揀無骨啦,仲揀咗一款比較辣嘅口味,係以韓國特有既青陽辣椒烹調,味道好特別,食吓食吓都真係覺得幾辣,肉質好嫩滑,一啲都唔鞋!蜜糖BBQ 芝加哥薄餅🍕而Pizza就揀咗有香濃蜜糖同BBQ豬肉嘅芝加哥pizza,用蜜糖喺鹹味嘅Pizza帶出啲甜味,又估唔到係咁夾,海量嘅芝士傾盆而出,薄餅邊同平時嘅好唔同,厚厚地但又好脆口,超級推介!呢個套餐好抵食,兩個人嚟講確實有啲多,不過食得好滿足!

見到有套餐可以揀,所以就揀咗烤雞同pizza嘅套餐。

辣椒脆烤雞🍗

蜜糖BBQ 芝加哥薄餅🍕

呢個套餐好抵食,兩個人嚟講確實有啲多,不過食得好滿足!
2024-08-01 326 瀏覽
韓國No.1嘅烤雞店 Goobne chicken主打健康嘅韓式烤雞。烤雞款式都有十幾款,仲有分有骨同無骨,價錢都係二百幾蚊,價錢十分親民。除左烤雞之外,餐廳仲有沙律、薄餅、雞蛋卷、韓式煎餅、韓式年糕、韓式炒飯、韓式湯等等提供。今日兩個人,就叫左一份烤雞同一份年糕試一試。果味醬油蒜香烤雞( $218)烤雞外皮酥脆,咬落去肉嫩多汁而且有蒜香味,配上清新蘋果檸檬醬汁,食落甘甜而咸脆,令人越食越想食,一口接一口。辣炒年糕 ($145)辣炒年糕煙煙韌韌,勁有咬口, 濃郁嘅甜辣湯底入面仲有魚糕,係一份誠意十足嘅辣炒年糕。Sapporo ($38)食烤雞,點可以無啤酒!當然要叫返枝啤酒,啤一啤佢。

今日兩個人,就叫左一份烤雞同一份年糕試一試。

果味醬油蒜香烤雞( $218)

辣炒年糕 ($145)

Sapporo ($38)
食烤雞,點可以無啤酒!當然要叫返枝啤酒,啤一啤佢。
2024-07-31