2021-01-09 902 瀏覽
本身諗住去食UFO,點知去到已經話無哂有骨,有禮貌咁問多兩句點解無無骨,點知換黎就係啲待應西口西面,諗住要杯水飲下仲要扮聽唔到,到底係咩服務態度,呢間野唔會再去第二次

2020-11-28 1120 瀏覽
最近睇咗套韓劇,睇睇下又想食吓炸雞,於是就過咗嚟將軍澳pop corn附近食呢間連鎖炸雞餐廳是日唔使等位,兩個人入到去安排到四人位餐廳有消毒紙巾同食雞手套供應,非常衛生同貼心因為今次得兩個人食嘅關係,每隻味唔可以太多件,今次我哋叫咗甜辣烤雞+果味醬油蒜香烤雞($218) 可能因為今日廚房少人,我哋等咗30分鐘先有得食雞甜辣烤雞唔會話好辣,個甜味適中,有啲位仲脆脆哋,幾好味個果味醬油蒜香烤雞個味幾特別,之前食炸雞未食過呢種味不過我都係鍾意前者多啲肉質方面唔會好鞋,亦無雪藏味,係新鮮嘅份量方面我覺得兩個人食有啲多,下次都係三個人或以上嚟先叫雞會好啲
是日唔使等位,兩個人入到去安排到四人位
餐廳有消毒紙巾同食雞手套供應,非常衛生同貼心
甜辣烤雞唔會話好辣,個甜味適中,有啲位仲脆脆哋,幾好味
個果味醬油蒜香烤雞個味幾特別,之前食炸雞未食過呢種味
不過我都係鍾意前者多啲
肉質方面唔會好鞋,亦無雪藏味,係新鮮嘅
2020-11-05 1188 瀏覽
個人覺得佢哋嘅炸雞好食 但其他食物一般 食過幾隻口味覺得 甜辣炸雞最好食係將炸好嘅炸雞 外面沾滿醬汁 雖然皮就唔會好似普通炸雞咁脆 但就唔會咁幹 而且食炸雞因為多油好易膩 甜辣將就會令你更加開胃
個人覺得佢哋嘅炸雞好食 但其他食物一般

食過幾隻口味覺得 甜辣炸雞最好食
2020-11-02 945 瀏覽
餐廳嚮新既私人屋苑商場,好舒服,好似去左外國咁。係專門食雞既韓國餐廳。裡面夠大,其實仲有另一邊嫁。提供埋濕紙巾同埋膠手套,好細心。每枱有個鈴,叫侍應吾使舉起手。烤雞午市套餐有沙律,魚片湯,醃蘿蔔,餐飲在麥米茶。香辣烤雞有半隻咁多,我仲要㨂無骨既,又有薯角又有飯,細食既真係可以2個人食1個餐😄韓式bbq醬煙燻雞,呢個我反而覺得好味過香辣烤雞,味道比起香辣烤雞無咁重味😋烤牛肉蓋飯 - 除左雞,都仲有其他野揀。呢個真係會食到好飽。鋪嚮面既牛肉好多,又滑又大塊,再加埋d韓式醬粉絲😋我見午餐都人叫呢個,真係好大份😂其實都好想叫個signature drink,隻鯊魚飲品,無奈太飽喇,留番下次😉總括而言,味道吾錯,價錢合理,坐得舒服。同埋我地消費過左hkd350,有支500ml(如無記錯)搓手液送。

裡面夠大,其實仲有另一邊嫁。

提供埋濕紙巾同埋膠手套,好細心。
每枱有個鈴,叫侍應吾使舉起手。

烤雞午市套餐有沙律,魚片湯,醃蘿蔔,餐飲在麥米茶。

我見午餐都人叫呢個,真係好大份😂

2020-10-25 732 瀏覽
以前試過堂食,今次外賣自取韓國店主/店員好有禮貌提升左對食物嘅觀感外賣返屋企食一樣好味今次我點左火山烤雞同三重芝士烤雞,都係有骨嘅,如果有得無骨會更好,因為第一次用openrice訂外賣,所以留意唔到有冇骨,唔知係咪無得揀。今次食火山口味,果種辣味,超好食,推薦俾鍾意食辣嘅朋友仔!!!會食上癮呀(雖然依舊懷念以前有嘅山椒口味,同曾經係荃新天地果間食過嘅麻辣口味)唔食得辣嘅朋友,推介你地食三重芝士😁,都一樣惹味。
以前試過堂食,今次外賣自取
韓國店主/店員好有禮貌
提升左對食物嘅觀感
外賣返屋企食一樣好味
唔食得辣嘅朋友,推介你地食三重芝士😁,都一樣惹味。
火山烤雞,三重芝士烤雞
2020-10-24
5 分鐘 (外賣自取)
慶祝紀念
生日
火山烤雞,三重芝士烤雞
  • 火山烤雞
  • 三重芝士烤雞
2020-09-15 1098 瀏覽
將軍澳位置較偏僻,但是明友介紹,所以特登去吃這間韓國餐廳,果然很好,無論環境,衛生和食物質素值得稱讚,我們叫咗蜜糖烤雞,配啤酒簡直一流,另外,韓國粉絲味道非常好,下次可以再试吓芝士烤雞
2020-09-14 1028 瀏覽
打電話去訂雞時個女侍應態度OK,好細心解答BBQ同黃金脆皮的分別,原來開粉個Apps係冇黃金脆皮雞,睇相以為佢係BBQ原味雞,所以搞到上次叫錯。好彩打電話多口問一句而個女仔又很細心解釋。但攞嘅時候嗰個四眼仔就非常之怪,多謝都冇句,隔個口罩都見到佢黑口黑面,我比張卡佢嘅時候佢竟然大聲話"呢度",乜嘢料啊你?本人同自己講我絕對唔會同呢啲咁嘅侍應講多謝唔該等等,必要時甚至要破口大罵以免助長佢哋氣焰。以前都去過呢間舖頭,嗰啲後生仔女態度係好差劣,唔通佢哋以為自己幫韓國公司打工就高人一等當自己係嗰啲經常歧視香港顧客的韓國侍應?今次隻黃金脆皮雞就比較多汁,好食過上一次的原味燒烤,二人份量其實可以夠三個人食,總之好食過KFC好多。最重要係啲雞肉食得出醃料,而且食完之後絕對唔會口渴。老實講佢嘅份量同KFC係差唔多,亦都食得出佢哋啲油比較健康,隻雞咁多部份最好食係皮。但呢度啲雞點好食呀比起銅鑼灣分店都差幾皮,人哋嗰啲食完之後係再三回味,食咗四次呢種感覺都唔會退色。而且講態度銅鑼灣會比將軍澳好得多,都冇興趣再嚟呢一間

黃金脆皮雞
黃金脆皮雞
2020-08-23 802 瀏覽
6月去食 等左大概30-60mins去到tko唔知食咩好之前食過一次 今次再食叫左UFO芝士火鍋因為唔知食咩好叫左無骨款因為懶叫左甜辣烤雞同三重芝士味個甜辣味同佢個ugo芝士好夾相反個三重芝士就一般 就甘食都麻麻跟著多手再叫多左個泡菜煎餅飽到痴線😂😂😂😂😂最後食唔曬但overall ok
6月去食 等左大概30-60mins
泡菜煎餅
ufo芝士火鍋
泡菜煎餅
2020-07-10 1093 瀏覽
看了广告之后找了介绍看之后,决定过去试一下, 平日晚上人还不算太多,不需要排队, 我们点了奶酪招牌烤鸡和火山烤鸡,火山烤鸡上有辣椒标志,问了服务员是否真的很辣,服务员没有回答出一个所以然,就是说狠辣。 餐厅不提供冰水或者大麦茶,有瓶装水售,奶酪锅从下单到端上来差不多要半小时,奶酪无骨炸鸡味道很不错,火山辣鸡不辣,也没有太多味道 不推荐,可能甜辣会好一点。奶酪给的分量足,1大人1小朋友没有全部吃完,2个成人的话建议加点小食。

2020-06-26 918 瀏覽
我地係同朋友食生日飯,而個日係平日,所以唔係好多人,唔洗等位,嘢食都唔洗等好耐,30分鐘左右就開始有得食。Waiter都態度好好,我地叫佢refill咗幾次水同酸蘿蔔都冇態度唔好,可能因為冇咩人。所以用用餐體驗好好。會再食既韓式烤雞店甜辣烤雞 ($195)個人認為最好食既口味,佢係烤雞上撈埋甜帶辣既醬料,所以唔食得辣既都可以試下。而且啲肉唔會好乾爭爭,仲會有少少肉汁,所以整體係好recommend:D鐵板海鮮煎餅 ($118)我期待既係佢個底會係脆既,但係同想像中唔同,佢出到黎係軟既,只要你大力小小夾都會爛個種,不過佢都好足料,如果你鐘意食比較軟身既煎餅,呢個可能會岩你。 三重芝士烤雞 ($228)相比起甜辣烤雞,我無咁鐘意呢個口味,因為佢既肉乾,而且佢上面又撒咗乾既芝士粉,唔難食但比較推介甜辣烤雞,如果唔食得辣都可以試下呢個。
所以用用餐體驗好好。會再食既韓式烤雞店

甜辣烤雞 ($195)

鐵板海鮮煎餅 ($118)

三重芝士烤雞 ($228)
題外話/補充資料: 之前佢仲有係到食嘢就送口罩,不過依家唔知仲有冇呢個promotion
2020-01-18
慶祝紀念
生日
  • 甜辣烤雞
2020-06-03 1160 瀏覽
好耐冇食韓國菜,所以選擇了附近一間韓國餐廳,原本侍應安排我們坐近廚房的位置,說真的望着廚房沒有太好的胃口,嘗試要求調位,卻沒有位置可調🤷🏻‍♀️牛肉炒年糕的味道不錯,不過愈食愈口渴,味精太勁,而且與想像中的有分別,超級多湯,變湯年糕,但又沒有碗給我們吃⋯只好放在碟子中,一邊用匙羹飲湯。最出色的是芝士蛋卷,蛋卷香滑厚身,沒有想過份量這麼大,裏面包着一絲絲的芝士!因不想吃炸雞,又想無骨,所以選擇不多,只好叫蜜糖咖喱芝士烤雞,份量超多,要多人吃才沒有那麼膩。雞肉肉質嫩滑,芝士可以再流質一點,會更易纏在雞上。環境是頗寬敞的,設計時避免要客人對著廚房吃會更好。晚上時間都多人等侯,可選擇外賣呢~
韓式牛肉炒年糕

韓式雞蛋卷

蜜糖咖喱烤雞

韓式牛肉炒年糕
韓式雞蛋卷
蜜糖咖喱烤雞
2020-05-01 1325 瀏覽
這店在將軍澳已有兩年多,但未有機會一嘗。 因我通常喜在Popcorn,將軍澳中心覓食,很少移步到天晉匯二期探索。今日突心血來潮一口氣慢慢逛盡天晉匯一、二及三期,徹底了解這三個商場有什麼值得光顧的食肆。來到此餐館門前,看看餐牌資料介紹,其主打菜式烤雞是不經油炸,所以外層香脆,肉質嫩滑充滿肉汁云云,而且午巿套餐還大削價,由$195降至$128,我們便不作它想決定進店一試。 食店以快餐店刑式裝潢,店中間有一大屏幕,不停播放K pop。因疫情關係,店客不算多,但三位樓面服務員分工有點亂,三人一同忙著帶我們入座,卻沒人遞上餐牌,我們等了一會要向收銀位的店員示意她才醒覺。午餐時段是12時至5時,有多款套餐可選,我們點了烤牛肉盖飯套餐和原味烤雞套餐(有骨)。 牛肉蓋飯牛肉一般,沒有如餐館所述的甜咸烤牛肉味道。  原味烤雞可能烹者需時,大約二十分鐘才奉上。烤雞份量十足,味道頗佳,但不知是否烹調方法或是調味料的原因,整個下午我的咀裏還殘留一些咸味感覺。  整體來說,可能我不太跟上韓流,沒大驚喜。而且,二人旳午餐需$220 ,性價比不算高,在很俱競爭性的將軍澳區實在有很多更佳的選擇。最後,看到Openri

最後,看到Openrice 關於此店的食評,很多評語說炸雞很好味,大家對烤雞的慨念好像不太強。

Heston B 睎月藍
烤牛肉盖飯套餐
原味烤雞套餐(有骨)
2020-04-29
原味烤雞套餐(有骨)
2020-04-16 1226 瀏覽
宅家看韓劇的這幾天,看到劇裡出現的炸雞和啤酒簡直流口水,打開手機發現家附近的幾家韓式炸雞店有幾間韓,那不然就試試韓國的人氣炸雞腿 「Goobne Chicken」 一進去吃這家烤雞他們的服務態度不錯,上菜的速度都可以。 「Goobne Chicken」這家的特色就是烤雞,不會像炸出來那麼油膩,每一個都外層香脆,肉質嫩滑,充滿肉汁。完全吃不到油炸的感覺。<UFO芝士火鍋> 一共有六個味道可選二,我們點了甜辣雞腿,甜中帶酸,好惹味,還有一個是三重芝士烤雞,烤雞加上三重芝士,又有口感,芝士還可以拉絲呢!!! 看著就超級過癮,烤雞加啤酒,難以形容,簡直是無敵! 雖然熱量滿滿,但是在美食面前真的難以抗拒。

2020-04-12
15 分鐘 (堂食)
  • 三重芝士烤雞
  • UFO Fondue
2020-04-14 1073 瀏覽
Goobne Chicken應該大家都唔陌生架啦😚 但今日想介紹下佢地的lunch set! $98加一,幾抵食如果細食的女仔,兩個人都會夠😂 因為佢有沙律,魚糕湯,半隻烤雞,薯角,一碗飯,仲有嘢飲🤭 雖然沙律菜有小少唔新鮮,薯角都唔完全系熱,但性價比都ok🤪 我地揀左三重芝士味的無骨烤雞😋熱辣辣 噴晒煙,個皮脆脆地👍🏻 用烤的方法所以冇炸咁油🤓 雞肉雖然係無骨但都好嫩,好juicy🥳 面頭勁多芝士粉,因為有啲油所以可以裹住啲粉,都幾濕潤☺️ 最緊要係芝士味好濃,甜甜地的芝士味,好惹味,真系停唔到口。可以一啖飯一啖雞,再一啖可樂,好爽!😍 我係將軍澳分店食,唔知其他分行有冇呢,但點都好,佢地的雞系唔錯🤤

2020-04-01 874 瀏覽
📍將軍澳📍...韓國烤雞係呢呢幾年隨住韓劇就黎到左香港,😮😯可惜我唔睇韓劇🤭🤭我香港試過既烤雞唔多,🤭但另外聽一d食無數間韓國炸雞既朋友都會話Goobne係做得最好.😊😊呢間goobne chicken我都食過4次了。 但每次都係食蜜糖咖哩味👉🏻👈🏻因真係好好好好食😯😯 要鼓起勇氣試下新野了🥺🤡🤡然而好好彩, 呢個味都好好好好食😭😭...📍甜辣烤雞💰within HKD195.00呢個味係exactly 係我地香港义燒既味😂😂 真係好貼切個味道, 佢既辣度好輕, 唔會辣, 你地睇下段片, d肉汁都流緊😂😂😆😆 而且係熱都出煙🥺😂😆真係好好食, 朋友佢就教我一淡雞一舊蘿蔔咁去食, 又真係都好好食😭😭😭😭所以點解碟雞係要等好內( 都25分鐘) , 其實好值得等, 因為真係出哂煙😂😂🤡❤️...📍凱薩沙拉💰within HKD 108.00本身我話我減肥, 最多只食一舊雞, 但最後😂😂😂盤沙拉菜好大盤, 食極都仲有,味道正常不過不失, 新鮮, 都真係好化算性價比好高, 好少食到份量多到咁既沙拉菜, 4個大人食都夠, 個日得我地兩個人去.朋友話食沙拉都飽左 ( 沙拉黎先, 因為佢地餐廳整雞要要d
📍將軍澳📍
📍甜辣烤雞
💰within HKD195.00
📍凱薩沙拉
💰within HKD 108.00
本身我話我減肥, 最多只食一舊雞, 但最後😂😂😂盤沙拉菜好大盤, 食極都仲有,味道正常不過不失, 新鮮, 都真係好化算性價比好高, 好少食到份量多到咁既沙拉菜, 4個大人食都夠, 個日得我地兩個人去.朋友話食沙拉都飽左 ( 沙拉黎先, 因為佢地餐廳整雞要要d時間)
📍環境:6.5/10分
📍Outdoor area is not available
📍不可帶寵物黎餐廳🐶
📍要加1