2024-08-19
我覺得其中一個最治癒減壓嘅時刻,就係一邊大大啖食炸雞,再飲凍冰冰嘅酒 🤩 當然啦,炸雞脂肪比較高,食太多都真係搞唔掂 🙈 Goobne Chicken 就係用焗嘅方式處理雞肉,焗出嚟香噴噴,個皮又夠脆,有炸雞嘅口感,但相對地健康好多,所以食多兩舊都唔怕 🤤甜辣烤雞 & 果味醬油蒜香烤雞韓式嘅甜辣醬酸酸甜甜,唔會好辣,食落特別醒胃;至於一款嘅蘋果檸檬醬油就好清新,配埋濃濃嘅蒜香,食落去好有驚喜 👍🏻 烤雞全部都好Juicy,雞肉又夠滑 😋韓式雞蛋捲煎蛋入邊捲住好多配料,青瓜、蘿蔔、餐肉同埋芝士等等,口感非常之豐富,好似食緊蛋味嘅韓式飯卷咁 😍 仲有茄汁同埋芝士醬、芥茉醬可以點,非常特別 👍🏻鐵板海鮮煎餅個煎餅好足料啊,又有蠔同埋魷魚,嗰邊煎到卜卜脆,加上又夠厚身,點少少醬汁食,好惹味 🙌🏻韓式海鮮湯呢個湯口味就比較清少少,但佢入邊有好多蔬菜,海鮮多好多,有青口、蜆同埋蝦,入口好鮮甜,配烤雞食好夾 🤤西柚韓式米酒冰凍嘅西柚韓式米酒舒舒甜甜好解膩,叫一 jar 份量好足,唔使就住就住飲,超爽 🍻有時心思思想食炸雞嘅時候,Goobne Chicken 都係一個幾好嘅選擇,起碼烤出嚟嘅雞冇咁肥膩
甜辣烤雞 & 果味醬油蒜香烤雞
韓式雞蛋捲
鐵板海鮮煎餅
韓式海鮮湯
西柚韓式米酒
有時心思思想食炸雞嘅時候,Goobne Chicken 都係一個幾好嘅選擇,起碼烤出嚟嘅雞冇咁肥膩同埋冇咁大罪惡感,而且去分店都好多,正宗港九新界都有 😂 不過因為貪佢近地鐵站 🙈