忠粉冇可能唔識嘅 Goobne Chicken,最出名用焗爐烤,低反式脂肪同卡路里嘅健康烤雞,好幾間Goobne分店我都有去食過,最靚景一定係今次去銅鑼灣Vpoint呢間食,一上到去25樓發現個景真係好靚,可以一邊睇海景一邊食雞,可以話係滿分享受,menu都有十幾種烤雞揀,我地坐嘅位置仲望住維港靚境添。🍗new蜜糖蒜香烤雞蜜糖蒜香烤雞- 烤至薄脆嘅外皮,雞肉嫩滑仲好juicy,加上面層薄薄嘅蜜糖醬汁勁正,啖啖雞肉都有醬汁包住,香味濃郁又唔會過咸,半隻雞份量好足!烤雞果然係冇咁油膩!而且外皮焗到好脆,平時唔食雞皮嘅我今次都食哂👍👍👍🍕Goobne芝加哥薄餅 $188介紹話有五款優質特色芝士加入薄餅入面,當時上網Check左一下,包括具細膩拉絲口感的「瑪蘇里拉芝士」、軟滑香甜的「瑞可達芝士」、味道較濃郁的「羅馬諾羊乳芝士」、帶獨特鹹香的「格魯耶爾芝士」及醇厚的「巴馬臣芝士」,食入口真係每一啖都係好濃郁芝士係你口入面,如果你係同我一樣好鐘意食芝士既人,黎食呢個一定明,好幸福既感覺。🥤飲品只係點了可樂,自己最鐘意食🍗雞配可口可樂。

🍗new蜜糖蒜香烤雞
🍕Goobne芝加哥薄餅 $188
🥤飲品只係點了可樂,自己最鐘意食🍗雞配可口可樂。
2024-03-04 502 瀏覽
平時黎親都係食炸雞,其他韓國菜今次試下Lunch set嗰泡菜炒飯🥰-原來都幾好食!不過都幾辣🥵泡菜唔會好酸,有午餐肉一齊炒太陽蛋流心撈飯幾好食😋有埋魚糕湯沙律菜,麵包粒醃蘿蔔,泡菜仲包埋杯茶整體都幾抵食~有埋咁多款小菜

平時黎親都係食炸雞,其他韓國菜
今次試下Lunch set嗰泡菜炒飯🥰
原來都幾好食!不過都幾辣🥵
泡菜唔會好酸,有午餐肉一齊炒
太陽蛋流心撈飯幾好食😋
有埋魚糕湯
沙律菜,麵包粒
醃蘿蔔,泡菜
仲包埋杯茶
整體都幾抵食~有埋咁多款小菜
2024-03-04 246 瀏覽
份量十足嘅雞蛋捲好啱打卡😻而且仲好好味多料至於配埋醬一齊食又唔會太over而且食入口好滿足😌米酒有唔同口味甜甜地又易入口加上一大壺同幾個朋友share就最好啦!炒得好香而且肉同其他蔬菜配料都幾平均係覺得粉絲可以多dd~不過整體味道都唔錯好香麻油味添呀!炸雞同烤雞各一雞肉好嫩滑呀🥹炸雞嘅芝士粉都帶有少少甜甜地食完都唔會好膩而且仲有醃蘿蔔爽口酸甜可以清新一下~~仲有其他多款韓國菜煎餅呀嗰啲都唔錯咁下次再試!
份量十足嘅雞蛋捲
好啱打卡😻而且仲好好味
多料至於配埋醬一齊食又唔會太over
而且食入口好滿足😌

米酒有唔同口味
甜甜地又易入口
加上一大壺同幾個朋友share就最好啦!

炒得好香而且肉同其他蔬菜配料都幾平均
係覺得粉絲可以多dd~不過整體味道都唔錯
好香麻油味添呀!

炸雞同烤雞各一
雞肉好嫩滑呀🥹
炸雞嘅芝士粉都帶有少少甜甜地
食完都唔會好膩
而且仲有醃蘿蔔爽口酸甜
可以清新一下~~
仲有其他多款韓國菜煎餅呀嗰啲都唔錯咁
下次再試!
2024-01-22 664 瀏覽
經過銅鑼灣登龍街,就想食邪惡嘅炸雞。嚟到。vpoint的goobne chicken 🐔 餐廳環境唔錯,坐窗邊可以望到銅鑼灣景色。餐廳服務態度好,食物選擇多,主打pizza同炸雞。飲品款式更加唔使講,酒類梳打,米酒全部都齊😍特別推介芝士炸雞,熱辣辣,脆卜卜,芝士係自己煮到熟及溶,然後炸雞熱辣辣,捲着啲芝士特別好食,加上冇咁熱氣🫶🏻🫰部隊鍋都唔錯,但口味同其他韓國餐廳嘅部隊鍋冇咩分別,所以唔特別推介😂不過勝在材料好足,唔會太辣😊啱晒啲太食到辣嘅朋友仔!

2023-12-16 743 瀏覽
Goobne Chicken - Hongkong Causeway Bay朝聖韓劇同款烤雞❤️最近睇完韓劇《社内相親》,一直都想去Goobne chicken朝聖!特登去銅鑼灣分店。銅鑼灣Goobne Chicken位於高樓層,如果早d book位仲可以留到海景位tim! 今次 order《社内相親》set B 社內相親烤雞(果味醬油蒜香)+蜜糖BBQ芝加哥薄餅 份量相當多,三個人都夠食!唔想食炸雞的朋友們可以試下炸雞,雞肉多汁,好juicy!食物: GBP set B 社內相親烤雞(果味醬油蒜香)+蜜糖BBQ芝加哥薄餅價錢:$388地址: 25f, v-point, 18 登龍街銅鑼灣

食物: GBP set B 社內相親烤雞(果味醬
油蒜香)+蜜糖BBQ芝加哥薄餅
價錢:$388
地址: 25f, v-point, 18 登龍街銅鑼灣
🛸UFO芝士火鍋 (無骨) $288本身其實已經試過這家烤雞的外賣,覺得味道不錯然後想想堂食應該試試外賣不了的餐點,所以就選了這個芝士火鍋(而且看看左右兩旁的客人也有點這個呢)火鍋底下放著小型的石油氣爐來加熱及保持溫度上桌後首先店員也會幫忙將鍋中的芝士碎攪拌至完全溶化之後就可以自行將烤雞沾著芝士吃了我們選了果味醬油蒜香烤雞+火山烤雞果味醬油蒜香烤雞 - 味道稍甜(像柚子醬那般),蒜味對我來說不太足夠火山烤雞 - 辣度十足,就是韓式辣醬的味道,配芝士吃更是過癮但要小心一點,吃的時候火不要開太大,也要保持不斷攪拌否則鍋底便會起了一塊烤芝士(像片中一樣),不能再把它溶化了🥘鐵板辛奇煎餅 $115以鐵板上桌的煎餅是薄身的,因此煎得香脆最欣賞的是煎餅裡泡菜的份量頗多,約佔一半以上每一口都吃到泡菜,味道也夠,附上的酸汁也令煎餅更加開胃另外這間餐廳窗邊的景觀也不錯,有位置還可以看到海景呢店內還在播New Jeans的歌,同場也有韓國人的顧客,氣氛不錯
🛸UFO芝士火鍋 (無骨) $288

本身其實已經試過這家烤雞的外賣,覺得味道不錯
然後想想堂食應該試試外賣不了的餐點,所以就選了這個芝士火鍋
(而且看看左右兩旁的客人也有點這個呢)
火鍋底下放著小型的石油氣爐來加熱及保持溫度
上桌後首先店員也會幫忙將鍋中的芝士碎攪拌至完全溶化
之後就可以自行將烤雞沾著芝士吃了
我們選了果味醬油蒜香烤雞+火山烤雞
但要小心一點,吃的時候火不要開太大,也要保持不斷攪拌
否則鍋底便會起了一塊烤芝士(像片中一樣),不能再把它溶化了

🥘鐵板辛奇煎餅 $115
以鐵板上桌的煎餅是薄身的,因此煎得香脆
最欣賞的是煎餅裡泡菜的份量頗多,約佔一半以上
每一口都吃到泡菜,味道也夠,附上的酸汁也令煎餅更加開胃

另外這間餐廳窗邊的景觀也不錯,有位置還可以看到海景呢
2023-11-23
2023-11-28 613 瀏覽
这一锅是芝士致死量哇ufo炸鸡🚀真的顶,双重芝士在加热过后变得更加能拉丝,🧀️给炸鸡裹上了厚厚一层浓郁奶香与热量,还多了一些小哽楸的口感🥢,芝士与炸鸡的结合让人吃的很爽!韩式鸡蛋卷是不带一粒米的寿司蛋卷🫔,口感像绵软轻盈的厚蛋烧,但又能感受到层层叠叠的丰富层次,还意外的管饱但别说一阵不吃又馋了
这一锅是芝士致死量哇
但别说一阵不吃又馋了
2023-11-20 593 瀏覽
Goobne Chicken(V point)餐廳位於樓上高層,還有落地玻璃🌇好有feel ,但價錢比較高。如果聚會慢慢食,沒限時時都可以。一定要叫炸雞係必食嘅推介👍👍甜辣烤雞+蜜糖蒜香烤雞甜辣烤雞不會很辣,小小辣接受到✌️蜜糖蒜香烤雞蒜香味很濃👍烤雞非常juicy ,肉質潤滑,令人食到停不了口😄韓式雞蛋卷蛋捲好厚身用了新鮮好味,內有青瓜、蘿蔔、餐肉、海苔及芝士。非常豐富。呢個地方係聚會傾談嘅好地方👍
Goobne Chicken(V point)
一定要叫炸雞係必食嘅推介👍👍
甜辣烤雞+蜜糖蒜香烤雞
甜辣烤雞不會很辣,小小辣接受到✌️
蜜糖蒜香烤雞蒜香味很濃👍
烤雞非常juicy ,肉質潤滑,令人食到停不了口😄

韓式雞蛋卷

呢個地方係聚會傾談嘅好地方👍
  • 韓式雞蛋卷
  • 蜜糖香滑烤雞
  • 蜜糖蒜香烤雞
平日晚餐時段walk in,感啱有位即時可以入座。餐廳位於大厦高層,仲有落地玻璃窗,勁好feel,但係價位偏高。如果book到窗邊位,表白 紀念日 嘅不二之選,但有個缺點係枱同枱好近,環境有啲吵,因為座位多。菜式係韓式炸雞同pizza為主,外加小小韓式副食。 蜜糖蒜香+甜辣烤雞蜜糖蒜香烤雞上面有乾蒜片,食落超級香口 有蒜香但完全冇辣味,值得一試。相反甜辣就冇感有特色,較為普通 同埋食得多會膩。 魚糕湯湯底飲落蔬菜嘅清甜帶小小胡椒味,飲到上曬癮,配合炸雞食 完美幫助解膩。而且材料豐富完全馬虎各式各樣嘅魚糕餅每樣都有幾件,仲有少少蔬菜。黎到一定要試!

蜜糖蒜香+甜辣烤雞

魚糕湯
2023-10-06
5 分鐘 (堂食)
2023-09-15 933 瀏覽
Goobne Chicken 最近唔知係咪睇得多韓綜所以特別想食韓國炸雞,就約咗朋友去食聽落好似健康啲嘅烤雞。佢OpenRice 唔係間間分店可以book,所以最後就去左銅鑼灣分店食。Goobne 原味烤雞+蜜糖香滑烤雞 $248叫左個雙併既烤雞,每一份會另外配一碗醃蘿蔔同兩款醬。先講啲雞,烤出黎嘅皮唔算話好脆,但係好香,雞肉亦都唔乾,原味就會食得出有炒過嘅香料味,但唔算太重。蜜糖味就係甜甜地,有啲似蜜糖芥末嘅味道,兩者相比下蜜糖烤雞顯得出色好多。同埋其實兩款味都唔太需要點醬就已經好夠味😋炸醬炒年糕 $145碟野係有太陽蛋、魚餅、年糕同麵,佢就係好典型嘅炸醬麵味道,有少少甜甜鹹鹹咁,如果大家有食過農心嗰啲炸醬麵的話,隻味幾乎係一模一樣。而年糕係偏向有咬口,其他都係正常發揮。鐵板海鮮煎餅 $125個海鮮煎餅有唔少嘅魷魚,但係夾起煎餅落自己碟嘅時候,啲魷魚就會成粒咁跌落嚟,但係煎餅就唔應該發生咁嘅情況,魷魚係應該要同啲粉漿痴實至係。同埋好明顯佢個煎餅亦都唔夠脆口,個口感就同味道就好似就咁食粉漿咁,點左個汁先叫放得下入口。Overall: CP值偏低同定價都真係有啲貴。雖然佢比起其他炸雞舖唔
Goobne Chicken

Goobne 原味烤雞+蜜糖香滑烤雞 $248

炸醬炒年糕 $145

鐵板海鮮煎餅 $125

Overall: CP值偏低同定價都真係有啲貴。雖然佢比起其他炸雞舖唔同,佢主打嘅係烤雞,但係食物質素同價錢就唔成正比,佢不論係烤雞定其他野食嘅定價亦都比較高。雖然坐落都幾舒服,但上菜略嫌有啲慢。

味道:🌕🌕🌑🌑🌑

荃灣楊屋道1號荃新天地地下G29號舖
東涌達東路20號東薈城名店倉7樓701號舖
將軍澳唐賢街19號天晉匯II期1樓119A號舖
屯門屯隆街2號屯門時代廣場北翼1樓45-46號舖

#dog銅鑼灣 #dog尖沙咀 #dog旺角 #dog中環 #dog荃灣 #dog東涌 #dog將軍澳 #dog屯門
2023-08-22 837 瀏覽
14:02 入座已經無人招待,自己搵位坐,剛剛打算坐下,被全店其中一位男侍應大聲喝止及指示坐邊度,感覺唔係太好,坐低後沒有無何服務,等了5分鐘主動搵服務員問午餐牌,對方的不耐煩態度回應話無,真令人無胃口,我即時話唔啱食,我走,男侍應同時亦轉身離開。
2023-08-22
午餐
2023-08-20 815 瀏覽
我們二人八月二十日中午十二時半到餐廳,向前臺職員取位取位。當時餐廳不太多人,約有一半空位,首先一段時間沒有職員出來。之後一名四眼男性肥職員出來用不禮貌的語氣問前面一位客人「做咩事」,到我們說2位,聽到後翻白眼,就用行動指示帶位,一句不說,態度極差。之後我們詢問有否窗口位,他極不耐煩說:冇!未見過咁冇禮貌既職員😮‍💨極度趕客明白不是什麼五星酒店,米芝連餐廳,但態度都不能極差!以後不會再去任何一間Goobne Chicken!
未見過咁冇禮貌既職員😮‍💨極度趕客
明白不是什麼五星酒店,米芝連餐廳,但態度都不能極差!
以後不會再去任何一間Goobne Chicken!
2023-08-20
1 分鐘 (堂食)
2023-07-10 1179 瀏覽
🍕+🍗 feast!!.🍕Chicago pizza - Black edition w/ black pepper steak, black truffle cream sauce, three cheeses in squid ink black crispy dough .🍗Golden chicken basasak w/ curry sauce .💭Thoughts: The pizza was loaded with cheese with crispy edges and a thin bottoms crust😍 The flavour was reminiscent of the good old 芝士焗飯 (rice baked with cheese and sauce) from my childhood! .This is the latest edition to their baked chicken menu! So crispy and tender with a delicious curry sauce dip - so satisfying! .
🍕+🍗 feast!!
😋Recommend? ✅
👩🏻‍🍳Food rating: 4/5
👩🏻‍⚖️Overall experience rating: 4/5
2023-06-21 941 瀏覽
我最近去了Goobne😁有維多利亞港景的餐廳,這裡擁有絕佳的景緻,銅鑼灣夜景,好靚!除此之外,這家餐廳的食物和環境也都得到了好評。特別是烤雞芝士火鍋和年糕,這些菜式對小朋友來說非常開心,他們非常享受這種烤肉與火鍋的結合方式。另外,飲品和蛋卷也得到了讚賞,飲品非常特別,喝起來很清新。蛋卷的口感非常好,入口即化,給人留下深刻的印象。另外,餐廳一款泡菜薄餅,整得非常好,口感酥脆,配上泡菜的酸辣味,讓人回味無窮。整體來說,這家餐廳的食物和環境都非常值得一試,特別是對於喜愛海景的人來說,這裡是一個非常不錯的選擇。我很喜歡這家餐廳,希望能有機會再次光顧。對這家餐廳的整體印象非常好

對這家餐廳的整體印象非常好
2023-06-16
  • 韓式雞蛋卷
  • 香辣炒年糕
  • 韓式雞蛋捲
  • 鯊魚之淚
2023-06-19 740 瀏覽
Goobne Chicken是一家以烤雞著名的餐廳,近日推出了全新菜單。首先,部隊鍋的份量十分足夠,建議共享。鍋中有豐富的配料,包括新鮮的蔬菜、香菇、年糕和雞肉。鍋底的湯頭非常濃郁,味道很好。聞起來就讓人食慾大開。雞肉是這道鍋的主角,非常鮮嫩多汁,口感極佳。蔬菜和年糕也都煮得恰到好處,入口即化,非常好吃。香菇的味道也很突出,非常適合喜歡香菇的朋友們。除了部隊鍋,Goobne Chicken的烤雞也非常有名。烤雞的表皮烤得很酥脆,內部卻十分嫩滑,而且油脂分布均勻,吃起來不會覺得太油膩。還有他們的薯條和沙拉也很好吃,是搭配烤雞的絕佳選擇。

2023-05-27
午餐