2024-03-21
忠粉冇可能唔識嘅 Goobne Chicken,最出名用焗爐烤,低反式脂肪同卡路里嘅健康烤雞,好幾間Goobne分店我都有去食過,最靚景一定係今次去銅鑼灣Vpoint呢間食,一上到去25樓發現個景真係好靚,可以一邊睇海景一邊食雞,可以話係滿分享受,menu都有十幾種烤雞揀,我地坐嘅位置仲望住維港靚境添。🍗new蜜糖蒜香烤雞蜜糖蒜香烤雞- 烤至薄脆嘅外皮,雞肉嫩滑仲好juicy,加上面層薄薄嘅蜜糖醬汁勁正,啖啖雞肉都有醬汁包住,香味濃郁又唔會過咸,半隻雞份量好足!烤雞果然係冇咁油膩!而且外皮焗到好脆,平時唔食雞皮嘅我今次都食哂👍👍👍🍕Goobne芝加哥薄餅 $188介紹話有五款優質特色芝士加入薄餅入面,當時上網Check左一下,包括具細膩拉絲口感的「瑪蘇里拉芝士」、軟滑香甜的「瑞可達芝士」、味道較濃郁的「羅馬諾羊乳芝士」、帶獨特鹹香的「格魯耶爾芝士」及醇厚的「巴馬臣芝士」,食入口真係每一啖都係好濃郁芝士係你口入面,如果你係同我一樣好鐘意食芝士既人,黎食呢個一定明,好幸福既感覺。🥤飲品只係點了可樂,自己最鐘意食🍗雞配可口可樂。
🍗new蜜糖蒜香烤雞
🍕Goobne芝加哥薄餅 $188
🥤飲品只係點了可樂,自己最鐘意食🍗雞配可口可樂。