位於銅鑼灣V Point高層的韓國餐廳,晚餐時間被安排到靠窗座位,可以邊吃美食,邊欣賞銅鑼灣夜景,心曠神怡。倆口子Order了烤雞 x Pizza套餐,份量很大,熱辣辣,非常美味,CP值很不錯!CHI PI CHI PI $388果味醬油蒜香烤雞 (無骨)Fruity Soy Garlic Chicken (Boneless)這裡的烤雞並不是原味烤雞加醬汁,而是完全入味的烤雞。本身蒜香烤雞已無得輸,這個加入清新而香濃的蘋果檸檬醬汁,更是惹味而不膩口,果香味道頗為醒胃,引起食慾。一份無骨有15+件,份量很足。蜜糖BBQ芝加哥薄餅Honey BBQ Chicago Pizza9"大的芝加哥薄餅十足一個芝士餡餅,餅底較一般Pizza更酥化,中間堆滿不同款式的芝士和薯蓉,香濃軟滑,加上微甜的蜜糖點綴,還有大大粒鹹香BBQ烤豬肉,不但有邪惡的拉絲視覺效果,還有層次豐富而滿足的味覺享受,已立刻列入大愛名單之中。

CHI PI CHI PI $388
果味醬油蒜香烤雞
果味醬油蒜香烤雞 (無骨)
Honey BBQ Chicago Pizza
蜜糖BBQ芝加哥薄餅
海景中一吃雙味的韓式烤雞專門店大麻成,小麻成,為食妹及puffy4位小朋友一起來到銅鑼灣的VPoint高層品嚐韓國的特色烤雞及粉絲,晚上約6時30分到達,入座率已近8成,幸好有提前來到~幸運地,店員安排了有海景的座位,可以一邊吃烤雞,一邊欣賞夜景,頗為浪漫~價錢公道,環境乾淨,店員有禮,難怪在香港有10間以上的分店~果味醬油蒜香烤雞(有骨) & 蒜香蜜糖烤雞(有骨)一吃雙味的烤雞!十年前可能比較流行炸雞,但近年烤雞較為受歡迎,因為健康一些及變化較多,此店提供兩種口味的烤雞,令顧客感到相當滿意~兩種味道都各有特色,有甜有咸,而且都十分滑,大大啖伕吃下去好滿足!韓式炒牛肉粉絲及焗薯條味道濃郁,非常有韓式風味的炒牛肉粉絲,沒想到的是足料又大碟,粉絲煮得剛剛好不會太軟身,加入醬汁令味道更為突出~Goobne Chicken (V Point)銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓#goobnechicken #銅鑼灣 #登龍街 #Vpoint #hongkong #為食妹 #大麻成 #puffy #fatty #烤雞 #puffy #happyhappy #chicken #friedchi
海景中一吃雙味的韓式烤雞專門店

果味醬油蒜香烤雞(有骨) & 蒜香蜜糖烤雞(有骨)

韓式炒牛肉粉絲及焗薯條

Goobne Chicken (V Point)
銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓

#goobnechicken #銅鑼灣 #登龍街 #Vpoint #hongkong #為食妹 #大麻成 #puffy #fatty #烤雞 #puffy #happyhappy #chicken #friedchicken #韓國菜 #koreanfood #korea #首爾 #炸雞 #韓式炸粉絲 #kumamon #熊本熊 #部長 #開心開心
2025-02-23
20 分鐘 (堂食)
2025-02-07 167 瀏覽
Goobne Chicken (V Point) (銅鑼灣)📍銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓Chicken & More Combo $308🔶果味醬油蒜香烤雞 (無骨)果味醬油好入味~蒜味好香☺️☺️味道偏甜~雞肉好juicy 但係烤雞吾算好熱🫠整體味道吾錯~😝😝😝🔷鐵板辛奇煎餅啖啖都食到泡菜泡菜小小辣🤣🤣煎餅好脆身~點埋靈魂醬汁酸酸辣辣 🌶️ 味道👅吾錯✏️價錢⭐️⭐️⭐️📝味道⭐️⭐️⭐️🗒️環境⭐️⭐️⭐️⭐️
📍銅鑼灣登龍街18號V Point 25樓

Chicken & More Combo $308

🔶果味醬油蒜香烤雞 (無骨)
果味醬油好入味~
蒜味好香☺️☺️

✏️價錢⭐️⭐️⭐️
📝味道⭐️⭐️⭐️
🗒️環境⭐️⭐️⭐️⭐️
2025-02-06 222 瀏覽
好吃!這道韓式烤雞真是令人驚艷!外皮金黃酥脆,肉質鮮嫩多汁,散發著誘人的香氣。配上特製的醬料,味道層次豐富,讓人一口接一口停不下來,完美呈現了韓國料理的精髓。在香港的這家餐廳,絕對是滿足味蕾的絕佳選擇,值得每一位食客來一試!
坐在靠窗的位置,面對壯麗的維港景色,即刻食唔到食雞嘅過程變得高級咗🥰🍯蜜糖BBQ芝加哥薄餅🍕餡料豐富滿足,香甜鬆脆嘅蜜糖煙肉,加上薄餅的底部酥脆,搭配著香甜的BBQ醬,口感與別不同。🧀芝士波波外層金黃酥脆,香脆可口,咬下去後彈牙鬆軟的拉絲芝士,濃郁的奶香味撲面而來。🥗招牌凱撒沙律新鮮的生菜、香脆的培根和特製的凱撒醬,清爽可口,健康有益。🥛Milkis Original飲品獨特的奶香和微微的氣泡,清新解喝。值得一提的是,這裡的侍應服務態度親切,總是面帶微笑,熱情地推薦菜式,讓人感受到賓至如歸的氛圍。

🍯蜜糖BBQ芝加哥薄餅🍕

🧀芝士波波

🥗招牌凱撒沙律
新鮮的生菜、香脆的培根和特製的凱撒醬,清爽可口,健康有益。

🥛Milkis Original飲品
獨特的奶香和微微的氣泡,清新解喝。

2025-01-26
下午茶
2025-02-05 174 瀏覽
乙巳年正月初八下旬朕與友人微服出巡到銅鑼灣V Point御膳此地方位於21樓 一邊享受雞塊 一邊君臨天下可謂完美期間更品嚐鯊魚與藍海的味道 是甜的鯊魚 雞塊 卡邦尼 是海陸空的味道
乙巳年正月初八下旬朕與友人微服出巡
到銅鑼灣V Point御膳
此地方位於21樓 一邊享受雞塊 一邊君臨天下
可謂完美

期間更品嚐鯊魚與藍海的味道 是甜的
鯊魚 雞塊 卡邦尼 是海陸空的味道

2025-02-02 160 瀏覽
年初5晚飯時間walkin 唔洗等就入得第一次嚟呢間分店食,原來呢間分店仲有個海景望住,人流又唔算好多,環境唔會好嘈 食物味道一如既往好味!下次再嚟都會揀呢間分店!
年初5晚飯時間walkin 唔洗等就入得
下次再嚟都會揀呢間分店!

人蔘雞湯
2025-02-02
人蔘雞湯
2025-02-02 132 瀏覽
已吃過幾次,韓國雞仍能保持水準!每件都好滑,好入味!值得推介!BBQ Pizza 野味!會再光顧!卡邦尼年糕,好Juicy!環境清靜,舒適!(是次是家庭聚會你係咪,由小朋友都坐得舒適)

BBQ Pizza 野味!會再光顧!
卡邦尼年糕,好Juicy!
環境清靜,舒適!
(是次是家庭聚會你係咪,由小朋友都坐得舒適)
2025-02-02
2025-02-01 113 瀏覽
果味醬油蒜香烤雞鮮嫩多汁,外皮香脆,搭配風味的醬汁,讓人欲罷不能。店內環境明亮舒適,提升了整體用餐體驗。適合與朋友分享美食。價格適中,總的來說,是一個值得推薦的選擇!

2025-01-31 124 瀏覽
炸雞好吃,環境很開闊。晚上的夜景也應該很好看。我覺得這個地方也是值得和朋友家人一起來的地方,要是有國外的遊客,我想我也會帶他們來這裡。午餐的時間不是很多人,坐得也很舒服,兩個人一份炸雞和炒年糕也很飽了
2025-01-31 247 瀏覽
好耐冇食過韓式烤雞,今日就同咗男朋友過嚟食 我哋揀咗半半烤雞口味係甜辣同埋蒜香蜜糖烤雞 佢有得一份嗌兩隻口味,啱晒我哋可以試唔同嘅口味 烤雞兩款口味都非常之出色 蒜香蜜糖烤雞上面勁多炸咗嘅蒜片超香脆醬汁好香濃 而另外一款甜辣辣烤雞呢佢一啲都唔辣,但係又甜甜地酸酸地好開胃 🤤而雞就烤到好嫩滑啖啖肉好正 仲叫咗海鮮煎餅 入面海鮮嘅份量都唔少同埋煎到好香脆 配埋佢個醬汁酸酸地就更加開胃 跟住我哋仲嗌咗mozzarella cheese Ball 佢個芝士波食落口感有啲似芝士年糕咁樣煙煙韌韌而芝士入邊就係拉絲嘅好香濃好邪惡鍾意食芝士波嘅人一定要嗌 🤪我哋會因為個烤雞而返嚟再食配埋佢嘅夜景真係絕啊😎🫶🏻
好耐冇食過韓式烤雞,今日就同咗男朋友過嚟食
而雞就烤到好嫩滑啖啖肉好正

🤪

我哋會因為個烤雞而返嚟再食
配埋佢嘅夜景真係絕啊😎🫶🏻
2025-01-26
2025-01-30 217 瀏覽
近銅鑼灣地鐵,店内環境好,空間大,坐得舒服,能睇到部份維景海景,用餐份圍很舒服。芝士炸雞,份量足夠兩個人食,而且能吃飽,炸雞皮身夠脆,肉感好,芝士份量多,沒有失望
2025-01-30
1 分鐘 (堂食)
芝士炸雞
  • UFO芝士火鍋(無骨)
  • ⼀⼁⼁⼂乛⼂
2025-01-28 180 瀏覽
好耐無食過韓國烤雞啦,見到Goobne係 V-Point上去睇睇,個景好正,已經食慾大增,重好chill 吓….nice scene!重有日落!雞件一如以往的好味,juicy!值得推介😋😋

雞件一如以往的好味,juicy!值得推介😋😋

2025-01-28 187 瀏覽
Goobne chicken啲野性價比好高。由其出名嘅烤雞,款式多。好岩一班人gathering黎。UFO芝士火鍋(無骨)超級大鍋,烤雞可以揀兩款,每款8隻雞,舖滿鍋邊,啲雞全部大大隻,而家又外脆內嫩。烤雞可以點中間嘅芝士食,拉絲可以拉到企喺度都唔斷😂證明芝士量真係好多!大癲!韓式玫瑰醬炒年糕個鍋入面除左年糕,都仲有魚糕同埋意粉。幾款配料都索晒啲醬汁,好好味。個醬唔會好辣,反而係好香tim!年糕嘅口感好好,煙un又大舊!呢兩個鍋都真係好大份,4個人絕對夠食!

UFO芝士火鍋(無骨)

韓式玫瑰醬炒年糕
呢間餐廳環境好正,有一邊落地玻璃向住維港, 睇夜景一流。如果有啲咩喜慶日子更可以睇到煙花👍餐廳分咗幾個zone, 如果人多應該可以包起一個zone , 無論係聚會定係慶祝,都係一個唔錯嘅選擇👍❤️甜辣烤雞無骨雞肉肉質鮮嫩,醃製嘅甜辣醬汁令雞肉帶有一種微辣嘅香氣,口感滑嫩,好好食❤️鐵板海鮮煎餅煎餅外脆內軟,海鮮味濃郁,仲有一啲香脆嘅蔬菜,係一個完美嘅搭配,令人一試成主顧。❤️馬蘇里拉芝士球金黃酥脆,咬落去芝士流出,真係好享受!食韓國炸雞梗係要再搭配一杯🥃Hoegaarden 啤酒,清爽又微甜,仲可以中和辣味,整個餐點更加升華!

❤️甜辣烤雞無骨

❤️鐵板海鮮煎餅

❤️馬蘇里拉芝士球
金黃酥脆,咬落去芝士流出,真係好享受!

• 馬蘇里拉芝士球
  • 鐵板芝士泡菜炒飯