Very funky place with a lot of eye-catchy and intriguing elements. A good one if you are coming with friends. Crab legs pizza baked with cheese. Each slice has one leg, I don’t mind if their leg size could be bigger haha. Baked crab paste in shell and risotto with lobster sauce. Quite creamy, yet again I don’t mind having a bigger portion and some additional crab meats. A bowl of deep fried tidbits, including wings, fries and tempura shrimps. A good day can’t be completed without something crisp

A bowl of deep fried tidbits, including wings, fries and tempura shrimps. A good day can’t be completed without something crispy, if you’re on my side.

Their menus were a pleasure to read. Make sure to spend some time appreciating the little graphics and remarks.
2024-06-26 182 瀏覽
餐廳新出海鮮拼盤,小編都係衝住去試吓,5款新鮮海鮮放在大大冰盤,加上兩杯白酒,用心打造值得一試。◇ 海鮮拼盤澳洲波士頓龍蝦:大大隻肉質爽口,剪開蝦鉗更係多肉日本磯燒鮑魚:磯燒鮑魚肉厚之外更係特別入味新西蘭青口:4隻青口本身淡味,沾上辣味醬汁提升味道法國虎蝦:4隻虎蝦鮮甜爽口加拿大翡翠螺:翡翠螺,size大肉質Q彈爽口◇ 素食者沙律食完海鮮食返沙律平衡一下,這道素食者沙律以牛油果為主,配以沙律菜,加上酸甜醬汁,清新又開胃◇ 焦糖朱古力芝士蛋糕餐廳甜品一直有水準,這款焦糖朱古力芝士蛋糕,表面設計跟一般做法,但三款味道三款口感令整體感覺豐富,愛不釋手◇ 宇治抹茶澀澀地抹茶味latte放在梵高杯上,有點高貴感覺◇ 今日飲益力多柚子沙冰每次嚟都係這款,念念不忘

◇ 海鮮拼盤
澳洲波士頓龍蝦:大大隻肉質爽口,剪開蝦鉗更係多肉
日本磯燒鮑魚:磯燒鮑魚肉厚之外更係特別入味
新西蘭青口:4隻青口本身淡味,沾上辣味醬汁提升味道
法國虎蝦:4隻虎蝦鮮甜爽口
加拿大翡翠螺:翡翠螺,size大肉質Q彈爽口

◇ 素食者沙律

◇ 焦糖朱古力芝士蛋糕

◇ 宇治抹茶澀澀地
抹茶味latte放在梵高杯上,有點高貴感覺

◇ 今日飲益力多柚子沙冰
每次嚟都係這款,念念不忘
素食者沙律
宇治抹茶澀澀地
午餐
素食者沙律
宇治抹茶澀澀地
2024-06-26 84 瀏覽
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯前一排父親節我就約左屋企人去一間我幾鍾意既餐廳,餐廳環境特別又搞鬼,地址又方便係尖沙咀,菜式都好正又有新搞作比較特別係佢個海鮮拼盤$398有澳洲波士頓龍蝦,新西蘭青口,法國虎蝦加拿大翡翠螺最重要套餐係包括兩杯白酒成個套餐價錢實惠,而且都好有儀式感Honey Grilled Citronella Pork Jowl 蜜糖香烤嘅豬扒肉,加上香茅做配料,營造出外脆內軟嘅口感。可以配搭木魚絲和蝦片一齊食味道就更佳。Half Cooked Tuna Pizza 厚身嘅吞拿魚外層烤到焦香內層粉嫩。放上香脆嘅Pizza皮,大量芝士和蔬菜,估唔到咁夾呀。如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯#

比較特別係佢個海鮮拼盤$398
有澳洲波士頓龍蝦,
新西蘭青口,
法國虎蝦
加拿大翡翠螺
最重要套餐係包括兩杯白酒
成個套餐價錢實惠,而且都好有儀式感

Half Cooked Tuna Pizza

你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️

⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯

GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)
尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓

#
2024-06-25 82 瀏覽
Mamaday一向受歡迎,除了裝潢充滿玩味,食物高質亦適合打卡。三文魚牛油果莎莎 ($88)三文魚混合紫洋蔥粒和牛油果醬,質感軟滑中帶爽脆,味道微酸清新,讓人胃口大開。英國熟成28天西冷 ($268)西冷切面呈粉紅色,相當誘人!肉質軟腍,肉汁豐盈,牛味濃厚。好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲 ($258)龍蝦肉厚身,份量多,粉絲乾爽入味,充滿蒜香,非常惹味,令人停不了口。豆腐豆腐豆腐咖啡 ($56)最廣為人知的必點飲品,當然不會錯過啦!腐雪糕creamy,帶陣陣豆香,與咖啡互相融合,風味十足。提拉米蘇聽過未(常温)($56)口感柔滑,層次分明,入口的風味令人沉醉,tiramisu控絕對不可錯過!
三文魚牛油果莎莎 ($88)
英國熟成28天西冷 ($268)
西冷切面呈粉紅色,相當誘人!肉質軟腍,肉汁豐盈,牛味濃厚。
好日子梗係香蒜龍蝦炒粉絲 ($258)
豆腐豆腐豆腐咖啡 ($56)
最廣為人知的必點飲品,當然不會錯過啦!
腐雪糕creamy,帶陣陣豆香,與咖啡互相融合,風味十足。
提拉米蘇聽過未(常温)($56)
2024-06-25 64 瀏覽
我這個朋友好喜歡搵一些趣怪攪笑嘅餐廳吃飯的。今次也是一樣不例外,這間西餐廳位於尖沙咀市中心地帶很方便。除了餐廳裝修佈置很攪鬼之外,連餐牌內的食物也是令你捧腹大笑。北海道蠔仔拿破崙意粉🍝這款意粉用上拿破崙醬汁調配非常多汁鮮味,蠔仔🦪酥炸也是鬆脆鮮甜,伴拿破崙醬汁一起吃非常搭配。芝士牛扒火鍋🫕已經很少餐廳推出芝士火鍋,這裡有真的非常驚喜,滿滿材料圍住芝士火鍋🫕,有牛扒🥩西蘭花🥦薯仔🥔大蝦🍤麵包粒等。芝士醬汁非常之濃郁,厚厚芝士醬包著牛扒特別滋味,而配大蝦就非惹味。今日飲益力多柚子沙冰🍹顏色雪白的益力多柚子沙冰,味道很清新啖啖益力多香味在口腔內徘徊,還有柚子果肉非常清新配合一起喝很開心滿足。德國水蜜桃花茶(熱)🫖精緻的茶壺內放着水蜜桃花茶,用上小巧的杯子感覺很優雅,而味道很清香撲鼻,酸酸甜甜特別開胃。
北海道蠔仔拿破崙意粉🍝
芝士牛扒火鍋🫕
今日飲益力多柚子沙冰🍹
德國水蜜桃花茶(熱)🫖
  • 芝士牛扒火鍋
  • 今日飲益力多柚子沙冰
  • 德國水蜜桃花茶
  • 北海道蠔仔拿破崙意粉
[ #尖沙咀美食 #caloriefoodie尖沙咀 ] • 𝙶𝚘𝚘𝚍𝙳𝚊𝚢 𝙱𝚊𝚍𝙳𝚊𝚢 𝙼𝚊𝚖𝚊𝙳𝚊𝚢 •🐿-​ 一直都好鐘意呢間玩味重嘅𝙼𝚊𝚖𝚊𝙳𝚊𝚢✨今次再次到訪 見多咗唔同年齡階層嘅客人🥳大概佢地唔單止著重打卡元素 更著重食物質素眼見另一間分店7月就結業真係好唔捨得🥹希望呢間可以一直撐落去💪🏻💛💛💛-🫕 瑞士名物芝士火鍋 💰$298| 安格斯牛扒 | 大蝦 | 西蘭花 | 法包粒 | 薯仔卡路去瑞士食芝士火鍋人均HKD300得薯仔同包(咁當然地點、環境、氣氛各樣野都唔同啦😹)之不過如果想係香港食芝士火鍋 呢度都幾抵食安格斯牛扒肉質粉嫩 有牛味 沾上芝士醬都幾邪惡大蝦就有4隻 口感爽口彈牙 法包粒有預先烘脆而薯仔都有預先炸過 份量大約3-4人分享都可以因為芝士火鍋始終免不了食到有啲滯嘅感覺🙈-🦀 蟹GOGO甲羅燒龍蝦汁燉飯 💰$139一定要將甲羅燒內嘅蟹膏撈埋燉飯一齊食個人覺得龍蝦汁味道唔算好濃 帶點蕃茄味🍅食完芝士火鍋再食個飯 有種解膩感覺🤣-🐥 記住, 期望越大, 失望越大...雞翼 💰$69有3款味道可以揀︰微辣原味、蜜糖芥末、芝士粉我地揀咗芝士粉味 應該係喺微辣原味上
[ #尖沙咀美食 #caloriefoodie尖沙咀 ]
希望呢間可以一直撐落去💪🏻💛💛💛

🫕 瑞士名物芝士火鍋 💰$298

| 安格斯牛扒 | 大蝦 | 西蘭花 | 法包粒 | 薯仔
卡路去瑞士食芝士火鍋人均HKD300得薯仔同包
(咁當然地點、環境、氣氛各樣野都唔同啦😹)
之不過如果想係香港食芝士火鍋 呢度都幾抵食

再加上酸酸maymay嘅芒果醬 成個感覺都幾清新
底下係甜甜嘅瑞士餅乾🍬
☕ 豆腐豆腐豆腐咖啡 💰$56

豆腐雪糕+豆腐花形成呢杯豆腐豆腐豆腐咖啡
唔知係唔係豆腐雪糕融咗 咖啡濃度還好~
🥭 芒椰奶西 💰$68

來自香港本地嘅精釀啤酒 意外地真係有陣芒椰味
雖然只出現係餘韻 但都已經夠特別!
📍 尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
#caloriefoodie
尖沙咀樓上玩味西餐廳,每次一進去看到趣怪搞鬼、又有很多心思細緻位的裝潢心情都豁然開朗,重點是食物質素一直維持高水準,低迷的市道下平日Dinner Time也幾近Full House!海鮮拼盤 Seafood Platter $398海鮮控看到Menu上的海鮮拼盤立刻心心眼!擺盤精美,食材豐富,全部都很新鮮美味,還配上白酒2杯!澳洲波士頓龍蝦、日本磯燒鮑魚、新西蘭青口、法國虎蝦及加拿大翡翠螺足夠2人Share,特別喜歡開邊龍蝦,蝦膏閃令令,肉質爽口鮮甜。記住,期望愈大,失望愈大…雞翼 $69Nothing Special Chicken Wings熱辣辣的單骨脆香炸雞翼,比預期中辣,但不嗜辣的倆口子也很受落這個惹味的香辣,加上蜜糖芥末醬下得大方,作為香口Starter很不錯。 唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯 $128 + $28 升級原條鰻魚MamaDay Unagi Omurice值得Encore的人氣Item,鄰座客人看到原條鰻魚的巨大都充滿羨慕的眼神!飯底以鰻魚汁炒過,粒粒分明又惹味,使用日本進口雞蛋的炒蛋滑溜香濃,與飯底Perfect Match!焙茶芝士蛋糕 $68Hojicha
海鮮拼盤 Seafood Platter $398
記住,期望愈大,失望愈大…雞翼
記住,期望愈大,失望愈大…雞翼 $69
Nothing Special Chicken Wings
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
MamaDay Unagi Omurice
焙茶芝士蛋糕 $68
Hojicha Cheesecake
之前吃過紫薯Cheesecake非常喜歡,今次再Encore Cheesecake系列,同樣是濃郁而不太甜。蛋糕紮實棉滑,上面灑滿焙茶粉,帶有微微的茶澀味,很有內涵。
芒椰奶西
芒椰奶西 $68
MamaDay x 吹吹啤 Hong Kong Whistle的精釀啤酒,大膽嘗試芒椰奶西與啤酒這個新奇創意的組合,結果又不錯呢!啤酒微澀,容易入口,也真的有淡淡芒椰奶西的味道,有趣,無伏。
記住,期望愈大,失望愈大…雞翼
唔好抱咁大期望蒲燒鰻魚蛋包飯
芒椰奶西
2024-06-20 41 瀏覽
餐廳環境設計有特色,好多名人富創意既掛畫,餐枱有LEGO設計,都花左唔少心思喺布置上,📸鐘意打卡既朋友可以盡情打卡🌊 海鮮拼盤配兩杯白酒 💰$398澳洲波士頓龍蝦、日本磯燒鮑魚、新西蘭青口、法國虎蝦、加拿大翡翠螺海鮮好新鮮,份量都唔少,原隻澳洲波士頓龍蝦肉質夠彈;日本磯燒鮑魚入味又煙韌;四隻青口size唔細,點埋個醬辣辣地更好食;四隻虎蝦都夠爽彈;加拿大翡翠螺少有見到好大件,有咬口白酒改無酒精飲品 每杯+$18叫左德國水蜜桃花茶+擺烏龍既……Lychee🍑德國水蜜桃花茶,蜜桃味出,花茶好足料,每啖都飲到花粒🍹擺烏龍既……Lychee,飲品造型幾靚,有一串荔枝放杯面,飲落都重荔枝味🐮 英國熟成28天西冷 💰$268熟成28天意思指頂級西冷會靜置喺熟成櫃,於紫外線殺菌器下經28日乾式處理,咁樣牛肉既天然酵素會自行分解令肉質嫩滑。西冷叫左5成熟,牛肉juicy唔乾身,份量都適中;配菜會有南瓜薯餅、薯蓉、沙律;薯餅炸得夠脆,薯蓉creamy,沙律味道唔錯

🌊 海鮮拼盤配兩杯白酒 💰$398

白酒改無酒精飲品 每杯+$18
叫左德國水蜜桃花茶+擺烏龍既……Lychee
🍑德國水蜜桃花茶,蜜桃味出,花茶好足料,每啖都飲到花粒

🐮 英國熟成28天西冷 💰$268

ღ 海上芝士火鍋個set入面有波士頓龍蝦尾 特大軟殼蟹同埋魷魚圈🫕芝士底好香濃🧀波士頓龍蝦尾🦞好鮮甜 肉質鮮嫩同特大軟殼蟹個蟹殼脆身肉嫩 炸到金黃酥脆🦀魷魚圈韌度啱啱好 保持咗鮮嫩嘅口感🦑全部都同芝士味好夾 好正!!🤤評分: 9/10ღ 蜜糖芥末雞翼新鮮熱辣既炸雞翼香脆肉嫩配埋蜜糖芥末冇得輸~評分: 8/10ღ今日咩心情關你咩事先咁搞鬼嘅名即刻吸引到我嘅注意🤣今日係牛油果鹹蛋黃蟹肉pizza🍕呢個配搭特別得嚟又好食😋薄餅底夠脆夠薄!!不過牛油果就有少咗啲🥲評分: 8.5/10ღ可能會失望溫泉霍明太子扁麵明太子嘅咸鮮味同醬嘅奶香味搭配得恰到好處🥴扁面口感偏硬身👍🏻冇失望到 好味~評分: 8/10➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖Overall食物質素:🤍🤍🤍🤍環境服務:🤍🤍🤍🤍打卡指數:🤍🤍🤍➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖📍 GoodDay BadDay MamaDay 尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
ღ 海上芝士火鍋
全部都同芝士味好夾 好正!!🤤
評分: 9/10

ღ 蜜糖芥末雞翼
新鮮熱辣既炸雞翼香脆肉嫩
配埋蜜糖芥末冇得輸~
評分: 8/10

ღ今日咩心情關你咩事先
咁搞鬼嘅名即刻吸引到我嘅注意🤣
今日係牛油果鹹蛋黃蟹肉pizza🍕
呢個配搭特別得嚟又好食😋
薄餅底夠脆夠薄!!
不過牛油果就有少咗啲🥲
評分: 8.5/10

ღ可能會失望溫泉霍明太子扁麵
明太子嘅咸鮮味同醬嘅奶香味搭配得恰到好處🥴
扁面口感偏硬身👍🏻
冇失望到 好味~
評分: 8/10

➖➖➖➖➖➖➖➖➖➖
📍 GoodDay BadDay MamaDay
尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地舖及1樓
2024-06-11 58 瀏覽
今日嚟到尖沙咀呢間西式餐廳,好有特色,餐廳嘅菜式同名字都好有創意~~😌豬頸肉柚子沙律配柚子醋 🥗豬頸肉的咬勁和柚子沙律清新爽脆的口感一定很棒,柚子醋的酸甜剛好能中和肉的油膩🍡今日飲益力多柚子沙冰 🍧 柚子的酸甜滋味融入冰涼沙冰,加埋益力多完美清涼解渴~蕃茄湯 🍅 濃郁香醇的湯底,恰到好處的酸甜,一定綿密順口☺️☺️黃金軟殼蟹忌廉意粉🍝 軟殼蟹的鮮嫩加上忌廉醬汁的香滑,搭配意粉的滑順,是絕配組合~~~海鮮拼盤 🦞 🌊 入面有龍蝦!青口!蝦仔🍡新鮮肥美的海鮮~豆腐豆腐豆腐咖啡 ☕ 濃郁的咖啡香氣配上綿密的豆腐雪糕~正啊🍚👨‍🍳 GoodDay BadDay MamaDay (尖沙咀)📍 尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓📞餐廳電話:9424 1449💞#hkfoodie #hkfood #香港美食 #foodie #hkigfood #hkfoodstagram #foodporn #yummy #尖沙咀美食 #美食 #尖沙咀 #正 #l4l #like #love #相機食先 #food#西餐 #玩味#高質

😌豬頸肉柚子沙律配柚子醋 🥗

今日飲益力多柚子沙冰 🍧
柚子的酸甜滋味融入冰涼沙冰,加埋益力多完美清涼解渴~

蕃茄湯 🍅
濃郁香醇的湯底,恰到好處的酸甜,一定綿密順口☺️☺️

黃金軟殼蟹忌廉意粉🍝

海鮮拼盤 🦞
🌊 入面有龍蝦!青口!蝦仔🍡新鮮肥美的海鮮~

豆腐豆腐豆腐咖啡 ☕
濃郁的咖啡香氣配上綿密的豆腐雪糕~正啊

📍 尖沙咀加連威老道27-27A號嘉榮大廈地下及1樓
📞餐廳電話:9424 1449💞

2024-06-04 65 瀏覽
細味品嚐精緻玩味之西餐,格局和菜式古靈精怪新鮮感很高,坐位和牆上裝飾,都令人目不暇及。菜式方面以西式料理為主,選擇豐富。鰻魚旦包飯上面鋪著焦香金黃之鰻魚,熱辣辣,滿滿香濃味,是炙燒香味,肥美感覺滿,滑嘟嘟的旦包住咬口日本米,鰻魚燒汁,好好下飯芝士薯條非常有薯香,炸到脆脆,非常棒,芝士粉甜中帶香濃牛油果沙冰口感係杰撻撻怎可不試,牛油果味香,熟成很足,滿滿甜味喔,飲到有香濃牛油果味道,層次滿滿有驚喜。夏日熱辣辣,沙冰造型精緻,棒手工紫薯旦糕分三層之快樂,滿滿的紫薯蓉,香滑的芝士忌廉,脆脆餅底,帶來身心靈的快樂與舒適,展開一趟獨特文化的療癒之旅
細味品嚐精緻玩味之西餐,格局和菜式古靈精怪

鰻魚旦包飯

芝士薯條
非常有薯香,炸到脆脆,非常棒,芝士粉甜中帶香濃

牛油果沙冰口感係杰撻撻

手工紫薯旦糕

2024-06-02 82 瀏覽
琴日同老婆行去尖沙咀買嘢,經過呢間餐廳門口,見餐廳個名咁特別,就行左入去試環境方面:餐廳主打hiphop潮流風格,各種各樣嘅飾品同打卡位營造咗個幾養眼嘅環境。加上啲裝飾唔少驚喜,氛圍真心唔錯。服務方面:職員好有禮貌,態度良好,耐心介紹食物,更加推薦唔同既食法比我地。職員講英文,令餐廳既質素高咗一級。上菜速度亦都好快,餐廳質素實在唔差。食物方面:主菜-- 2人份spanish paella味道層次非常之豐富,一啖落去首先係淡淡地嘅甜酸,然後係jalapeno peppers 嘅衝擊,加上唔同海鮮作為配菜,尤其是係炭燒魷魚嗰陣濃郁嘅炭香味令到成道菜更上一層樓。-- 好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比薩餅底係薄低,鹹蛋同埋蟹肉既組合好特別,意外地好食。加上比薩上面有沙律解膩,搭配牛油果既濃鬱,令到成個比薩好多層次,個人一定會encore。飲品:我哋總共嗌咗兩杯嘢,一杯 荔枝烏龍茶 同一杯strawberry milkshake。杯milkshake就真心正常嘢,冇咩特別,係唔差嘅。杯烏龍茶有肉桂條增加香味,同埋頂上兩粒新鮮既荔枝都加左肉桂粉,令成杯茶好有香味,好解膩。總結:環境舒適,服務都好好,味道一流

環境方面:

服務方面:

食物方面:

主菜
-- 2人份spanish paella

-- 好邪惡鹹蛋牛油果蟹肉比薩

飲品:

總結:環境舒適,服務都好好,味道一流,價錢雖偏貴,但考慮到環境,食物質素和地段,亦算合理,不妨一試。

2024-05-26
  • 好邪惡咸蛋牛油果蟹肉比薩
今次出左尖沙咀同朋友lunch,搵到呢間《Goodday badday mama day 》除左餐廳裝修玩味Feel,大量打卡位比你影打開個餐牌真係會笑左出嚟,d食物名真係好盞鬼✨豆腐豆腐豆腐咖啡好特別嘅搭配,香濃咖啡+豆腐雪糕有一球豆腐雪糕在咖啡上,淡淡既豆腐味配上香濃既咖啡✨摩卡咖啡(凍)口感濃郁,同出面飲嘅完全唔同,好特別,飲完想再飲又滿足既一杯摩卡✨香煎美國安格斯西冷配薯菜牛扒厚薄度岩岩好,5成熟口感軟腍,配上輕烤薯仔及沙律菜✨香辣虎蝦香辣肉腸意粉少少辣味唔係好辣,好惹味虎蝦大大隻,爽口彈牙,辣肉腸微微辣,意粉有口感✨原味雞翼炸得香脆乾身嘅芝麻雞翼灑上少少芝士粉,食落香脆又Juicy✨自家製手工蛋糕咖啡味濃,岩哂我地呢啲咖啡愛好者食完個甜品周圍影下呢度環境,為呢餐劃上原美又攪鬼嘅句號
今次出左尖沙咀同朋友lunch,搵到呢間
《Goodday badday mama day 》
除左餐廳裝修玩味Feel,大量打卡位比你影
打開個餐牌真係會笑左出嚟,d食物名真係好盞鬼
✨豆腐豆腐豆腐咖啡
好特別嘅搭配,香濃咖啡+豆腐雪糕
有一球豆腐雪糕在咖啡上,淡淡既豆腐味配上香濃既咖啡
✨摩卡咖啡(凍)
✨香煎美國安格斯西冷配薯菜
牛扒厚薄度岩岩好,5成熟口感軟腍,配上輕烤薯仔及沙律菜
✨香辣虎蝦香辣肉腸意粉
少少辣味唔係好辣,好惹味
虎蝦大大隻,爽口彈牙,辣肉腸微微辣,意粉有口感
✨原味雞翼
炸得香脆乾身嘅芝麻雞翼灑上少少芝士粉,食落香脆又Juicy
✨自家製手工蛋糕
咖啡味濃,岩哂我地呢啲咖啡愛好者
食完個甜品周圍影下呢度環境,為呢餐劃上原美又攪鬼嘅句號
午餐
  • 豆腐豆腐豆腐咖啡
  • 香辣虎蝦香辣肉腸意粉
  • 香煎美國安格斯西冷配薯菜
  • 摩卡咖啡(凍)
  • 原味雞翼
2024-06-01 64 瀏覽
星期五晚好多地方都full哂爭係book到呢間 所以就試下但真心全部都below麻麻地叫咗一個pizza 同龍蝦炒粉絲2樣野都無咩味 仲要好少料 最後成個粉絲食剩哂服務仲要麻麻地
星期五晚好多地方都full哂
爭係book到呢間 所以就試下
但真心全部都below麻麻地
叫咗一個pizza 同龍蝦炒粉絲
2樣野都無咩味
仲要好少料 最後成個粉絲食剩哂
服務仲要麻麻地

2024-05-31 152 瀏覽
尖沙咀非常人氣搞鬼cafe西餐廳,裝修同餐牌都充滿金句及創意,主打意粉及pizza等西餐菜式!! 🤩- 點解個個都叫軟殼蟹比薩架 HK$145 🦀🍕大大隻蟹超誇張!!超香脆椒鹽軟殼蟹配上多汁菠蘿及蟹柳,鮮味豐富!!薄底香脆餅底加入酸酸甜甜千島海鮮醬及拉絲芝士,超惹味!!- 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 HK$158 🦑🍝鮮香甜美墨汁意粉!!墨汁鮮甜香濃。原條汁燒魷魚燒得香噴噴又鮮香嫩滑。最驚喜係魷魚鬚炸得非常酥脆,絕對值得一試!!- 三文魚牛油果莎莎 HK$88 🍣🥑莎莎好食但脆餅普通!!慢煮三文魚肉質嫩滑充滿油香,可惜牛油果不夠熟香氣久缺。配搭莎莎食用的脆餅過厚,搶過莎莎溫順口感。- 普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 HK$69 🦑可以不點!!魷魚同樣非常鮮味,可惜粉漿太厚。- 牛油果沙冰口感係杰撻撻 HK$56 🥑🥤沒有驚喜牛油果!!同樣,牛油果不夠熟欠缺應有香氣及甜味。
點解個個都叫軟殼蟹比薩架

- 點解個個都叫軟殼蟹比薩架 HK$145 🦀🍕
超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵

- 超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵 HK$158 🦑🍝
三文魚牛油果莎莎

- 三文魚牛油果莎莎 HK$88 🍣🥑
普通到無得再普通嘅炸魷魚圈

- 普通到無得再普通嘅炸魷魚圈 HK$69 🦑
可以不點!!魷魚同樣非常鮮味,可惜粉漿太厚。
牛油果沙冰口感係杰撻撻

- 牛油果沙冰口感係杰撻撻 HK$56 🥑🥤
沒有驚喜牛油果!!同樣,牛油果不夠熟欠缺應有香氣及甜味。
點解個個都叫軟殼蟹比薩架
超級污糟大大條魷魚墨汁扁麵