2022-12-30 1931 瀏覽
天氣開始涷,食啲熱辣辣又香口既野就最好不過。見間餐廳午市每位都138+10% 可以食120分鐘 價錢親民 而且內部裝潢骨子,就放手一試吧。當日午市食客不算多,我同朋友兩人都可獲分一張4人卡位,坐落好夠位吾洗迫。一安頓好就即刻出去睇睇有咩食先~取餐區主要分左涷食 肉類 熟食 同甜品 由於涷食區當日午市只供應少部手握壽司同中華沙津。我地集中睇睇涷肉。一睇即刻有種:咁似漢X苑既感覺既? 因為大部分肉類不外乎香腸午餐肉雞翼多春魚龍脷柳,而燒肉就只有一款牛腹肉同豬五花,勝在蔬菜選擇都有6至7種,正好可以中和燒肉油膩感。吾想食太多燒肉怕熱氣,餐廳熟食區亦有4至5款餸菜:扒時蔬,蘿蔔牛腩,咖哩雞肉等等。另外亦有人參雞湯同糖水(當日係芋頭西米露)。食完正餐自然要食埋甜野作結。餐廳甜品區有提供啲迷你件裝蛋糕同杯裝啫喱。不過吾知係米俾職員遺忘左,我出去兩轉都冇乜refill。所以行多幾次雪糕櫃食多條雪條就算。總結:餐廳樓底高,通風亦不錯,吾怕食完會成身油煙味。食物方面雖然好多係bbq貨仔,味道平實無華,勝在選擇都算多,$138哩個價格定位算合理。如果閣下純粹三五知已吾想迫 平平地任飲任食既話,可以不

取餐區主要分左涷食 肉類 熟食 同甜品

總結:餐廳樓底高,通風亦不錯,吾怕食完會成身油煙味。食物方面雖然好多係bbq貨仔,味道平實無華,勝在選擇都算多,$138哩個價格定位算合理。如果閣下純粹三五知已吾想迫 平平地任飲任食既話,可以不妨考慮下。
2022-11-26
2022-12-01 7015 瀏覽
放工同班同事一齊食飯,我地就揀左呢間性價比高嘅餐廳🏬 價錢$158加一,我地6點到,限時食到10點⏰ 環境都幾寛闊,我地4個人安排坐大卡位,中間都有適當距離,傾計好舒服🥰 食物就分佈係唔同區域➡️熟食🍜、炸物🍤、小食🍢、烤肉🥩、沙律🥗、壽司🍣、刺身、甜品🍦、飲品🧃配料都有好多款~烤肉嘅話,雞中翼醃完超入味!!😍 而且雞牛豬全部都有,仲有海鮮、蔬果等等,我地加錢叫左個黑毛和牛 $60/4塊,呢個真係入口即融,但薄左D,塊牛肉仲可以用生菜包住食😝 有一個貼心位係電話無電仲有差電器可以借😃 飲品仲有我最愛嘅梅酒飲,一於不醉無歸🤩 可惜個加洲卷放係窒溫耐左D,味道有少少變左質,建議係下面放D冰凍住佢😎 甜品真心唔錯,除左有雪糕,仲有donut、抹荼撻👉🏻呢個一定要推介俾大家,抹茶控必食😻 款式多,價錢平,諗唔到食咩可以試下!❤️ BTW 溫馨提示,放肉果陣可以留意下有無野係入面,因為咁啱見到有鐵絲係肉入面👀 下次可以注意返~ 總括而言 (5個🤎係最高)好味指數 : 🤎🤎🤎🤍🤍服務態度 : 🤎🤎🤎🤍🤍環境打卡 : 🤎🤎🤎🤍🤍回頭指數 : 🤎🤎🤎🤍🤍📍Grill n More🏢油塘高超道38號大本型地
放工同班同事一齊食飯,我地就揀左呢間性價比高嘅餐廳🏬 價錢$158加一,我地6點到,限時食到10點⏰ 環境都幾寛闊,我地4個人安排坐大卡位,中間都有適當距離,傾計好舒服🥰 食物就分佈係唔同區域➡️熟食🍜、炸物🍤、小食🍢、烤肉🥩、沙律🥗、壽司🍣、刺身甜品🍦、飲品🧃配料都有好多款~

總括而言 (5個🤎係最高)
好味指數 : 🤎🤎🤎🤍🤍

🕗星期一至日 11:30 - 22:00

#油塘美食 #油塘必食 #燒肉 #食好西 #美食 #放題
2022-11-23
2022-12-01 1650 瀏覽
第一次去油塘大本型食燒肉放題2600尺好大間 食物款式豐富到食唔晒包括炸物 中式餸菜 肉類 蔬菜 壽司 甜品 連酒都有呀 價錢親民適合一家大細或者大班人一次過試到各種食材啦❅ 肉類 ❅韓式護心肉 炭燒燒汁雞翼 推介五花腩 蜜汁叉燒 牛舌❅ 蔬菜 ❅生菜 冬菇 翠玉瓜 菠蘿 金菇 雞脾菇 ❅ 海鮮 ❅只係燒左韓式八爪魚 鯖魚 壽司刺身就無食到❅ 甜品 ❅最正係雪條雪糕 全部都想食呀有脆皮mega雪條同melona 果汁冰食完條oreo 飽晒 留返五甜甜圈同抹茶撻下次啦
第一次去油塘大本型食燒肉放題

最正係雪條雪糕 全部都想食呀
有脆皮mega雪條同melona 果汁冰
食完條oreo 飽晒 留返五甜甜圈同抹茶撻下次啦
2022-11-22 1371 瀏覽
大約7點鐘左右黎到店舖,唔算多人,好快就入到去舖頭個樓底好高,位同位之間都有適當距離,傾計好舒服。野食分左甜品、熟食、炸物、小食、自助飲品、燒嘢、沙律、壽司🍣刺身。甜品除左有donut、奶凍外仲有雪糕,款式以呢個價位係好有誠意!❤️熟食都有5種以上,有花生炆豬手、西蘭花、椒鹽三文魚…連豬腳薑都有🐷!仲要有好多蛋蛋,入晒味,超好味😋!炸物就有薯條、雞塊、咖哩角春卷,每樣都試晒好邪惡😈跟住就到大佬,BBQ! 基本款式都有,全部都醃晒好有味,尤其牛肉片、雞扒燒到香脆就好味✨其他野飲都有梅酒、清酒,呢個價位咩都有得試下都真係好抵食!
大約7點鐘左右黎到店舖,唔算多人,好快就入到去

舖頭個樓底好高,位同位之間都有適當距離,傾計好舒服。

炸物就有薯條、雞塊、咖哩角春卷,每樣都試晒好邪惡😈

其他野飲都有梅酒、清酒,呢個價位咩都有得試下都真係好抵食!

超舒服環境加任飲任食韓燒三個鐘位於油塘大本營 Grilln More食三個鐘午市,冇聽錯呀 $118一位成人我仔屬於小童$88元(佢高過110cm)只限平日,另外有加一服務費我年輕嘅時候曾經食類似嘅漢陽苑(已結業)但係俾我發現到性價比不錯嘅高級版韓燒Grilln More係全港其中一間好抵食放題店 抵食之餘,佢韓燒嘅食物質素唔錯今次我就請喺大本營返工嘅老竇食午飯係時候要做下孝順女我老竇好幽默,佢一坐低就問我阿女! 請問有冇啲「唔係燒」嘅野食🤣(我老竇怕熱氣(健康第一),唔會全食燒嘢)我講放心啦,呢度熟食嘅種類都好多我最欣賞佢嘅地方係坐得非常舒服樓底比較高,同佢個裝修都幾靚仔張枱夠大,俾我放好多碟食物都得呢間餐廳大到成2600呎空調做得唔錯,唔會食到成面油煙總好過要我出去搶啱啱開燒烤場嘅爐位我隔籬班50-60歲食客們都係食好多熟嘢但係估唔到佢哋食燒嘢食,比我食得更多韓燒方面我最鍾意食燒雞翼、咖喱雞、叉燒、菠蘿、茄子及雞髀菇🥰已醃雞翼亦較為出色同埋入味我老竇都食咗好幾隻佢羅馬生菜都好新鮮,新鮮到可以即食噉熟食方面: 我推介食牛腩蘿蔔、豬手和豬腳薑勝在味道啱啱好,又啖啖肉另外有炸物、蛋糕、水
超舒服環境加任飲任食韓燒三個鐘
位於油塘大本營 Grilln More
食三個鐘午市,冇聽錯呀 $118一位成人
我仔屬於小童$88元(佢高過110cm)

只限平日,另外有加一服務費
我年輕嘅時候曾經食類似嘅漢陽苑(已結業)
但係俾我發現到性價比不錯嘅高級版韓燒

Grilln More係全港其中一間好抵食放題
抵食之餘,佢韓燒嘅食物質素唔錯
今次我就請喺大本營返工嘅老竇食午飯
係時候要做下孝順女
我老竇好幽默,佢一坐低就問我
阿女! 請問有冇啲「唔係燒」嘅野食🤣
(我老竇怕熱氣(健康第一),唔會全食燒嘢)
我講放心啦,呢度熟食嘅種類都好多

我最欣賞佢嘅地方係坐得非常舒服
樓底比較高,同佢個裝修都幾靚仔
張枱夠大,俾我放好多碟食物都得
呢間餐廳大到成2600呎

空調做得唔錯,唔會食到成面油煙
總好過要我出去搶啱啱開燒烤場嘅爐位

我隔籬班50-60歲食客們都係食好多熟嘢
但係估唔到佢哋食燒嘢食,比我食得更多
韓燒方面我最鍾意食燒雞翼、咖喱雞、
叉燒、菠蘿、茄子及雞髀菇

🥰已醃雞翼亦較為出色同埋入味
我老竇都食咗好幾隻
佢羅馬生菜都好新鮮,新鮮到可以即食噉
熟食方面: 我推介食牛腩蘿蔔、豬手和豬腳薑

勝在味道啱啱好,又啖啖肉
另外有炸物、蛋糕、水果、雪糕杯、壽司手卷
飲品方面有罐裝啤酒、清酒、梅酒、可樂、
五花茶、清涼爽同大咖啡機嘅熱咖啡

食成三個鐘真係可以慢慢燒,慢慢食同傾計
出去攞嘢食可以分好幾次
真係好抵食,但係記住唔好做大嘥鬼
切勿浪費食物啊😘
2022-08-25 2193 瀏覽
很一般肉種類唔多,味道都一般,有隻牛靭到根本咬唔郁,常見嘅肥牛亦見唔到,反而熟食ok,啲炸物擺咗陣都仲脆環境唔太掂,張梳化潮到阿媽都唔認得,枱枱凳凳都黐立立價錢算抵食,不過想食好嘢嘅唔推薦呢間
很一般
環境唔太掂,張梳化潮到阿媽都唔認得,枱枱凳凳都黐立立
價錢算抵食,不過想食好嘢嘅唔推薦呢間
2022-07-19 3386 瀏覽
本來同朋友試左一次晚餐覺得幾高質素,所以過兩日再試佢午餐雖然餐牌上面有部分肉類係冇左但啲食物質素都有保證而且有驚喜特別係前菜都好用心機做芽菜、木耳甚至鳳爪都好掂~全部都入晒味,超開胃熱食誠意推介:炆牛尾、蘿蔔牛腩 開始燒嚕,野飲以楊協成為主打以清熱為主,馬蹄爽、涼粉爽同菊花蜜都有,咁就唔怕太熱氣嚕~ 酒類就有獅威啤酒、清酒同梅酒個人怕甜,但梅酒堅甜,可能要溝少少有氣水飲會易入口啲 我最最最欣賞係啲醃肉,全部唔會俾醬汁覆蓋晒啲肉,食肉有肉味、食魚都有魚嘅美味個人誠推牛仔骨叉燒八爪魚🐙牛舌魚塊 環境就可圈可點啦,抽煙系統唔太好,食完會好大陣油煙味,同埋真係有少少熱,怕熱人士要注意⚠️ 總括來說,係升級版嘅漢X苑,會推介俾朋友去試呀,但會提佢帶一把好風扇
本來同朋友試左一次晚餐
覺得幾高質素,所以過兩日再試佢午餐
雖然餐牌上面有部分肉類係冇左
但啲食物質素都有保證而且有驚喜
特別係前菜都好用心機做
芽菜、木耳甚至鳳爪都好掂~
全部都入晒味,超開胃

熱食誠意推介:炆牛尾、蘿蔔牛腩

菠蘿

開始燒嚕,野飲以楊協成為主打
以清熱為主,馬蹄爽、涼粉爽同菊花蜜都有,咁就唔怕太熱氣嚕~

酒類就有獅威啤酒、清酒同梅酒
個人怕甜,但梅酒堅甜,可能要溝少少有氣水飲會易入口啲

我最最最欣賞係啲醃肉,全部唔會俾醬汁
覆蓋晒啲肉,食肉有肉味、食魚都有魚嘅美味

個人誠推

牛仔骨
叉燒
八爪魚🐙
魚塊

牛舌
7:30-9:30燒烤放題時段,有壽司bar,但無剌身供應,收費明明同5:30-7:30時段一樣。員工表示話得返一碟(係上輪時段剩下)。我問佢地咁你地刺身,唔會再切啦?佢地話要等師傅得閒先切🤬🤬🤬!同樣收費,差天共地🤬🤬。飲品區款式唔多亦唔refill!野食味道又差,燒烤食物選擇少!😮‍💨😮‍💨俾$554埋單都唔知自己食過d咩!絕對唔會再幫襯😤😤😤😤!熱食/湯類/甜品選擇亦唔多!
已經等得耐,唔知點解全部生野都要執咁耐咁好啦,當你員工好忙唔得閒執啦,都體諒既結果等到差唔多半個鐘,唔係好對路wor ,唔通漏單?跟住先催下佢,點知一催即刻有,應該放入面好耐冇人理返到去開仲要發現佢執漏左燒肉汁,燒肉冇汁真係點搞啊打去舖頭電話十次冇人聽,結果打完問下佢有咁既情況點算,聽電話個人答「咁我道歉?」我想要解決方法啊😑最後要我問係咪有得補返,佢先話「咁你落黎補返囉」唔問既係咪冇得拎返應有既野?但等半個鐘又落雨濕濕抽上去,如果要再落去拎返又真係好on居咁,最後冇要到🙄本身都係為方便先買,野食又唔係特別好食唉 無下次!
已經等得耐,唔知點解全部生野都要執咁耐
咁好啦,當你員工好忙唔得閒執啦,都體諒既
結果等到差唔多半個鐘,唔係好對路wor ,唔通漏單?
跟住先催下佢,點知一催即刻有,應該放入面好耐冇人理
返到去開仲要發現佢執漏左燒肉汁,燒肉冇汁真係點搞啊
本身都係為方便先買,野食又唔係特別好食
唉 無下次!
外賣自取
𝙂𝙍𝙄𝙇𝙇 𝙉 𝙈𝙊𝙍𝙀 🍴呢間我推薦🥳 親民嘅價錢加不錯嘅質素!!• 肉類超級豐富!🥓有極上牛肋骨, 韓式護心肉, 牛舌,五花腩, 香茅豬扒, 韓式雞中翼, 燒汁豚肉眼, 鯖魚, 龍利柳, 和風一口牛,蜜汁叉燒同七味黑毛豚肋骨等等🥩📌極力推薦: 和風一口牛,蜜汁叉燒同七味黑毛豚肋骨超好食🤩 尤其蜜汁叉燒, 經醬醃完超入味!!😍• 新鮮食材好好🐙有咖喱魷魚,青口同韓風八爪魚📌推介: 韓風八爪魚, 不煙靭有嚼口👍🏻• 熟食款式多元化🫕有木瓜雪耳糖水嘅滋潤, 人蔘雞湯, 薑醋豬腳薑;另外有咖喱薯仔炆雞, 椒鹽三文魚頭腩, 家鄉炒飯, 蘿蔔牛筋, 豆腐炆魚柳, 蒜蓉西蘭, 生炒骨同花生炆豬手🥰食完燒肉可以食中式湯水同菜餚😋📌推介: 所有中式湯水都係每日親自煲煮🥣 極力推介👍🏻• 甜品方面🍩有覆蓋莓甜甜圈, 迷你抹茶撻,椰子撻; 有椰汁糕,啫喱同朱古力奶凍🍮 也有韓國牌子嘅雪條🍭• 日本料理🍣有厚切三文魚😚太好食所以我食左八舊😂📎值得一提價錢合理, 在時限之下唔會食得太倉卒🤣 加上環境座位舒服,同服務員態度不錯👍🏻 同朋友一起食一定好好😚#油塘美食 #大本營 @grillnmore.hk
𝙂𝙍𝙄𝙇𝙇 𝙉 𝙈𝙊𝙍𝙀 🍴
呢間我推薦🥳 親民嘅價錢加不錯嘅質素!!
• 肉類超級豐富!🥓

• 新鮮食材好好🐙
有咖喱魷魚,青口同韓風八爪魚
📌推介: 韓風八爪魚, 不煙靭有嚼口👍🏻

• 熟食款式多元化🫕
📌推介: 所有中式湯水都係每日親自煲煮🥣 極力推介👍🏻

甜品方面🍩

• 日本料理🍣
有厚切三文魚😚太好食所以我食左八舊😂

#油塘美食 #大本營 @grillnmore.hk
2022-04-26 1904 瀏覽
fb 優惠148 3小時任食, 原本零期待, 出去夾肉時也是漢陽院或校長燒肉feel, 但真係燒來食時, 味道不得了, 有驚喜,本人常去韓國,呢間野既五花肉竟然同當地的連鎖燒肉品牌新村食堂一樣味道, 又香又有肉味, 燒豬排骨又有釜山西面燒排骨個隻口感同肉質, 燒牛骨也是超好味, 本來都唔想寫的, 真的好味不寫不行, 其他的還有叉燒好味, 其他一般
2021-12-17 2387 瀏覽
本身見上網 做緊團購優惠 就買咗兩張同朋友去試 本身仲諗住夜晚有三文魚 又有得韓燒 熟食 但係真心麻麻 唔夠員工不特止 成晚都無人切三文魚 有都變冇 唔建議去試 冇咩嘢飲揀 泡菜前菜好似擺咗勁耐 已經酸酸地
本身見上網 做緊團購優惠
2021-12-16
用餐優惠
團購
2021-11-29 2106 瀏覽
見open rice 好評不斷今晚咁啱經過試吓!最特別係所有牛種類醃成一個味道!!「乾抄牛河」大量味精。飲品選擇不多,食物質數劣!服務態度差(不過心裡有數)我們2人只拎了一round 已停。不想放垃圾入口!絕無下次!講完。其實3xx提供這些一點都不值得,所以不要光相信食評去食,分分鐘仲伏
絕無下次!講完。

2021-11-08 2352 瀏覽
好耐冇來油溏食嘢,主要係因為油塘嘅餐廳選擇唔多,朋友介紹下來到呢間放題餐廳。我哋晚上8點入位,價錢$158加一,限時食到10點。可能係平日,所以看上去都比較冷清。環境都比較寛闊,我哋3個人安排坐大卡位,樓底都高,食物分佈於不同區域。烤肉類:韓式八爪魚,黑椒羊架、牛肋骨、牛舌、一口牛、五花腩、雞中翼、腸仔,紅腸,芝士場腸,雞柳扒,香茅豬扒、鯖魚、蜜汁叉燒、龍利樓、咖喱魷魚、青口。肉類醃得好入味,特別推薦牛舌、雞中翼、咖喱魷魚、蜜汁叉燒、牛肋骨蔬菜類:唐生菜、茄子、粟米、南瓜、洋蔥、雞髀菇、菠蘿、冬菇、金菇。特別推薦燒菠蘿,又甜又多汁。炸物類:網上話有炸雞中翼、麥樂雞、春卷、炸薯條、咖喱角,但唔知道係咪人少加上比較晏,我去到時都係剩餘少量炸雞中翼、炸薯條、咖喱角。熟食類:韓式豆角、韓式炒粉絲、蘿蔔牛筋腩、咖喱薯仔炆雞、花生炆豬手、薑醋豬腳薑,豬骨湯壽司類:三文魚刺身,加少量卷物,還有擺放一啲西式沙律及韓式前菜。甜品 : 雀巢雪糕 、 韓式雪條、啫喱。用$158食到咁多種類的食物,都覺不錯呢。適合一班朋友燒烤聚會的其中一個選擇,但限時2個鐘都不太足夠,食物還要燒,感覺比較趕。

烤肉類:

蔬菜類:

炸物類:

熟食類:

甜品 : 雀巢雪糕 、 韓式雪條、啫喱。

2021-11-05
2021-10-30 1548 瀏覽
油塘嘅餐廳選擇真係唔多,仲要係講放題嘅話就係得數一數二嘅餐廳🙈所以今晚就嚟到呢一間Grill n More,諗住可以食飽啲同埋多啲🤣-先講燒肉,我覺得以呢個價錢來講選擇已經算唔錯,雞牛豬全部都有,仲有少少嘅海鮮、蔬果,值得一讚嘅係佢哋醃肉嘅味道都唔錯👍❤️-除咗燒肉之外佢哋亦都提供唔少嘅熟食,我個人試咗佢嘅豬腳薑同埋椒鹽三文魚,都幾似出面餐廳食到嘅味道🤣佢哋仲有提供三文魚刺身,同埋小小嘅甜品🍮雪條嘅選擇亦都算唔錯,有Mega👍