2022-09-21 59 瀏覽
和朋友行完附近的商場,正值晚飯時間,又係時候坐低chill一chill。 餐廳喺正港鐵出口,輕鬆享受晚餐又得,和朋友坐在室外飲酒閒聊也很好feel。餐廳先送來一碟麵包作頭盤, 鬆軟鬆軟的,口感很好。Fish & Chips Fries $148炸魚薯條永遠冇得輸,兩條厚切魚柳,炸得金黃香脆,魚肉鮮美不帶腥,沾上沙拉醬更滋味。薯香脆可口,超誘惑的一道菜。Black Truffle Mushroom Carbonara $188面層有不少松露醬,而松露醬調得超濃稠,意粉都能掛著滿滿的忌廉松露醬,松露味清香撲鼻,味道超濃郁的,意粉硬度剛好,還有火腿絲,更添味道。Foie Gras and Duck Confit $238這個鵝肝配油封鴨薄餅真夠特別,這樣的pizza配搭還是第一次吃,每塊薄餅都平均分配了鵝肝和鴨肉,鵝肝紮實綿密,味道較濃,淡淡的鴨肉 味,在帶皮的位置有微脆口感,餅底是薄薄的一塊,口感酥脆,帶有鵝肝的餡料令pizza整體的檔次也提升了。

Fish & Chips Fries $148

2022-09-19 436 瀏覽
尖東海旁有很多酒吧餐廳,每間都各有特色,今次和友人約到了一間意大利菜酒吧餐廳共進晚餐。餐廳正門望進去就是酒吧,可以看到調酒師為客人精心調製飲品。各式各樣的酒類放置在調酒師身後的櫃上,可見酒品種類繁多。餐廳分為室内和室外,因為正值夏天,所以我們選擇在室內坐着舒適的沙發涼冷氣😀。每張枱之間也有一定的空位,所以感覺不會太逼夾,梳化亦十分大和舒適。Paloma這是一杯由tequila調製的雞尾酒,加入西柚汁和青檸汁,口味比較清新,酸酸的很開胃,男女都很適合的一杯雞尾酒。Bacon and scallop skewer煙肉帶子卷串燒這個燒烤串十分推薦,煙肉不會太鹹,非常的香,包裹着新鮮的帶子,大大粒很鮮嫩。而且還有各式各樣的燒蔬菜: 紅椒、黃椒、蘆筍、車厘茄,非常健康和清新。另外一個我非常喜歡這個菜式的原因,是因為底部還有沙律菜,除了影相會更好看,更重要的是整個感覺會很健康,因為西餐的主菜會比較多肉類,前菜吃多些沙律菜會減膩。Lobster risotto原隻波士頓龍蝦燴意大利飯這個必點!龍蝦尾十分彈牙,龍蝦膏已加入在飯裏,配合香濃的芝士,味道在口腔中徘徊,令人滿足。Pan-fried Hali

Paloma

Bacon and scallop skewer
煙肉帶子卷串燒

Lobster risotto
原隻波士頓龍蝦燴意大利飯

Pan-fried Halibut
香煎比目魚
比目魚的魚肉十分細嫩,魚皮經過烹調後,變成脆皮!廚師條配出幼滑忌廉汁,無論配搭魚或蔬菜也很合適。魚扒是一人份量,配搭粟米芯、蘿蔔條、蘆筍、新薯等蔬菜,而我最喜歡的是烤車厘茄,酸酸甜甜的。

Sautéed mushrooms
香炒雜蘑菇
廚師用牛油和香蒜來炒蘑菇,一上菜的時候已經十分香蒜香牛油味,雖然看似少少一份,但已足夠兩至三人分享。

整體而言這間餐廳環境舒適,有不同的酒類選擇,食物質素高,適合和朋友來歡聚時光。

2022-09-17 389 瀏覽
講咗好耐想去呢一間chill chill 終於坐言起行book咗平日夜晚比起週末平日相對人流較少 係時候好好享受下街頭意大利vibe😁😁嚟之前已經睇咗Menu一幾次一坐低就已經有心水 😁決定叫一個平時出面少有嘅龍蝦pizza再加一個waiter熱情推介嘅蜆肉意粉😚龍蝦pizza 一上枱就有些許震撼的感覺😲因為平時啲Pizza都係比較2D 今次嘅立體感大增 一嚟到已經有好重嘅龍蝦香味🤩就咁睇大家都見到個Pizza係薄底 😁我覺得啱啱好 因為我本人不太好澱粉質龍蝦多肉多汁 唔會因為焗完之後乾爭爭配上淡淡的芝士香不會太搶風頭本身想食三重芝士意大利雲吞好可惜今日已經賣晒🥹但蜆肉意粉都絕不失望全是真材實料㗎每隻蜆都好大隻 新鮮爽口啖啖肉 意粉彈牙 白酒味好突出 仲帶些許辛辣 絕對係開胃菜式最後叫咗件朱古力蛋糕嚟完結美好嘅一天濃郁嘅朱古力feel到有漸層感覺雖然唔係入口即溶款但都非常滿意🤭我仲額外叫咗杯sake 來一趟意大利日本fusion之旅(自我陶醉mode)

講咗好耐想去呢一間chill chill

雖然唔係入口即溶款
但都非常滿意🤭

2022-09-13
2022-09-12 159 瀏覽
Gusto - Taste Italian地址: 尖沙咀麼地道61號冠華中心地下3A, 5及6號舖電話: 35759991💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛餐廳私隱度高,去享受二人世界絕對一流😉😉 播放的音樂亦唔會好似一般酒吧嘈吵,好有情調氣氛😍😍🥰🥰🍴白酒煮紐西蘭青口 $168開心指數:🍭🍭🍭🍭🍭(5️⃣🍭最開心)☺️香甜軟嫩,青口肉好軟淋淋係嫩滑嘅口感🤤🤤 跟青口果幾片蒜蓉多士點埋啲白酒青口汁真係高層次嘅享受😍😍 白酒汁味道好香濃,用來點香蒜麵包一流,仲可以撈埋意粉一齊食🤤🤤好正🍴 蜆肉扁意粉 $188開心指數:🍭🍭🍭🍭(5️⃣🍭最開心)白酒汁煮貝類海鮮真係唔會錯架😆😆鮮香味俱全,意粉煮得剛剛好,唔會太硬或太淋,係我最鍾意嘅質地🤩🤩d蜆肉好新鮮肥美,配上泰式辣汁烹調,胃口大開🥰🥰🍴 安格斯牛肉串燒 $238開心指數:🍭🍭🍭🍭🍭(5️⃣🍭最開心)哩個真心推介,無論係打卡定大飽口福都值得叫🤣🤣賣相很有睇頭,牛肉滑嫩,入囗鬆化!🍞坐低就有嘅麵包跟油醋開心指數:🍭🍭🍭🍬(5️⃣🍭最開心)係正常發揮嘅麵包同油醋組合,我冇食哂,留肚吃主菜😎😎😆😆🥂Peachy Bubble $128開心指數:🍭🍭🍭🍭🍭(5️⃣🍭最開心)哩
Gusto - Taste Italian
地址: 尖沙咀麼地道61號冠華中心地下3A, 5及6號舖
電話: 35759991

💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛💛

🍴白酒煮紐西蘭青口 $168

🍴 蜆肉扁意粉 $188
開心指數:🍭🍭🍭🍭(5️⃣🍭最開心)

🍴 安格斯牛肉串燒 $238

🍞坐低就有嘅麵包跟油醋
開心指數:🍭🍭🍭🍬(5️⃣🍭最開心)
係正常發揮嘅麵包同油醋組合,我冇食哂,留肚吃主菜😎😎😆😆

🥂Peachy Bubble $128
開心指數:🍭🍭🍭🍭🍭(5️⃣🍭最開心)
哩杯飲品係桃味氣酒,果味重🤤最適合女士飲用😎😎

🍸Ice Volcano $128
開心指數:🍭🍭🍭🍭🍭(5️⃣🍭最開心)
Ice Volcano 係一杯菠蘿+熱情果+青檸汁,酒保會在客人面前倒入rum酒再用火燃燒,狀似火山爆發,冰火相融的感覺,隻杯亦有一個人型火山襯托🔥🔥🌋🌋
蜆肉扁意粉
蜆肉扁意粉
安格斯牛肉串燒
Peachy Bubble
2022-09-11 74 瀏覽
近日開始有秋天嘅感覺,天氣非常晴朗又乾爽,約同朋友黃昏時候閒遊尖東海旁一帶非常舒服,然後在附近這間 Gusto意大利餐廳晚餐, 因剛踏出尖東站時已經俾佢吸引住,覺得餐廳好chill,打算行完海旁就返轉頭到這間餐廳食好西。餐廳真係幾有氣氛,喜歡他們播放住輕鬆英文歌令到身心舒暢,6~7點鐘開始有好多人放工後落嚟happy hour坐outside飲嘢,氣氛不錯。餐廳內有酒吧梗係要叫番兩杯酒精飲品chill下,朋友叫了1664 blanc pint配上 超凍冰生啤杯非常夠凍,朋友超讚。我就試下佢哋嘅cocktail,這個Passionito 喜歡有熱情果加上Rum酒和薄荷,味道清新,調得不錯。Angus Beef Skewer 串燒外觀已非常吸引,安格斯牛肉燒得剛剛好,內裏粉嫩有肉汁配上甜椒沙律菜 陪酒一流。白酒煮青口,個白酒汁調較得很好,酒味香濃加埋蒜蓉非常惹味, 青口bb size略為細,但很鮮甜嫩口配上蒜蓉包不錯。Seafood pizza 海鮮非常豐富,喜歡 pizza餅底是薄底外脆加上小小Tabasco 好滋味又不會膩口。

Angus Beef Skewer 串燒

行開尖東,見到呢間店面幾舒服,幾開揚,入去試一試。 Four Cheese Raviolis[意大利四色芝士餛飩 🧀🥟]與其他意大利式餐廳不同,這家的餛飩不是四角形的,而是小圓餅型,像花朵一樣的擺碟,加分吸睛。芝士味剛好,口感比較有嚼口。Parma Ham [意大利巴馬火腿薄餅 🍕]廚師推介🧑🏻‍🍳,Parma Ham非常靚,配上我喜愛的火箭菜,口感保持清新,零舍開胃。 Roasted Whole French Spring Chicken[香烤原隻法國春雞 🐓 ]火候很夠,肉質結實乾身,配上迷你馬鈴薯🥔、迷你椰菜、蘆筍和玉米芯🌽,特別高營養價值。Ice Volcano 🌋 (Signature drink) - 燃點Rum酒, 菠蘿🍍熱情果 mix 青檸 🍋,酒味不算重,口味特別,而且重點係視覺效果很好👍🏻 冰火二重天🧊🔥🍹
行開尖東,見到呢間店面幾舒服,幾開揚,入去試一試。

[意大利四色芝士餛飩 🧀🥟]

[意大利巴馬火腿薄餅 🍕]
Parma  Ham

[香烤原隻法國春雞 🐓 ]

Ice Volcano

燃點Rum酒, 菠蘿🍍熱情果 mix 青檸 🍋,

酒味不算重,口味特別,

而且重點係視覺效果很好👍🏻

冰火二重天🧊🔥🍹

Parma  Ham
2022-09-06 440 瀏覽
今日出尖沙咀睇戲, 入場前先來個午餐醫肚, Gusto Taste Italian 位於尖沙咀港鐵站出口, 由於時間關係, 今日冇慢慢影下餐廳場內環境及餐牌, 一坐低就拿拿林叫嘢食🤪脆多士 (送的)意大利餐廳傳統配搭, 餐包配橄欖油及意大利陳醋, 先來醒醒個胃。巴拿馬火腿pizza ($218)Gusto pizza全部即叫即焗, 包保上檯還熱辣辣香噴噴的, 而且顏色奪目, 令人食指大動。Pizza為薄底, 塗上艷麗紅色番茄醬後, 再放上大量芝士, 面層鋪滿西班牙火腿及火箭菜, pizza底可能係薄底緣故, 非常脆口, 酸香清新嘅茄醬配上鹹香濃烈既芝士, 巴拿馬火腿既油香, 肉既鹹香, 最後在口腔內混合埋清新的火箭菜, 食pizza就要這樣的混合美味。芝士及西班牙火腿同樣分量十足old school fish and chips ($148)個人就好少食fish and chips, 為食友想食, OK啦, 叫!兩件大大件的魚件, 炸得乾身, 粉漿算簿, 入口脆卜卜的, 魚肉件厚度足夠, 炸後也不乾, 爽彈的肉質結實juicy, 拈少許白色的酸瓜沙律醬食, 酸酸甜甜又脆口、又爽彈, 不

脆多士 (送的)

巴拿馬火腿pizza ($218)

芝士及西班牙火腿同樣分量十足

兩件大大件的魚件, 炸得乾身, 粉漿算簿, 入口脆卜卜的, 魚肉件厚度足夠, 炸後也不乾, 爽彈的肉質結實juicy, 拈少許白色的酸瓜沙律醬食, 酸酸甜甜又脆口、又爽彈, 不錯。

薯條炸得乾身不油膩, 很香口, 薯條當然跟茄汁最夾吧, 熱氣? 食完先算啦
午餐
  • PIZZA
2022-09-04 103 瀏覽
尖東港鐵站不遠處有間酒吧餐廳,地點非常就腳,而且環境唔錯,地方闊落,放工和朋友來把酒談天食過din都充充電。意大利蕃茄香草麵包餐包軟淋配橄欖油和醋,酸酸地幾開胃。白酒煮紐西蘭青口 $ 168青口味道鮮甜,肉質爽口,白酒煮加埋洋蔥個汁味道好香濃,伴上幾片蒜蓉包,牛油蒜香味再醮埋白酒汁,盡吸精華美味不浪費。意大利四色芝士雲吞 $168雲吞皮煙韌扁身,餡料芝士滿滿,味道唔錯的,啱晒不好肉的朋友吃,建議趁熱食,凍了雲吞皮會變硬。份量不少足二人分享,一啖一口食下食下都幾飽肚。 黑松露蘑菇芝士燴意大利飯 $188松露味芳香,都食到菇菌的,個汁收得好好都好creamy,整體唔錯。 House Prosecco $ 98意大利有氣白酒味道清爽輕巧,甜度適中,相當易入口,好飲。

意大利蕃茄香草麵包
餐包軟淋配橄欖油和醋,酸酸地幾開胃。

白酒煮紐西蘭青口 $ 168

意大利四色芝士雲吞 $168
意大利四色芝士雲吞

黑松露蘑菇芝士燴意大利飯 $188
黑松露蘑菇芝士燴意大利飯

House Prosecco $ 98
意大利有氣白酒味道清爽輕巧,甜度適中,相當易入口,好飲。
House Prosecco
2022-08-29
5 分鐘 (堂食)
意大利四色芝士雲吞
黑松露蘑菇芝士燴意大利飯
House Prosecco
2022-09-02 420 瀏覽
最近看到網上有很多人討論尖東永遠停留在80年代,禁不住要到那裏懷緬一下最有香港味道的黃金時光當年其中一大特色便是商業大廈地下的露天酒吧尖東地鐵站P2出口外面的意大利餐廳空間闊落,還有一個很大的酒吧絲絨沙發座位好感覺高級,加上發光招牌成為打卡位就坐後待應便送上暖暖的餐前麵包、橄欖油和意大利香醋 既然是來蒲吧,當然要先來一杯酒精類飲料!意大利白葡萄酒Trebbiano  d’Abruzzo入口酸度漂亮,酒體凛冽挺拔飲飽就要食醉!餐牌上的意粉及意大利粉款式吸引,更有不少素食菜式選擇墨汁海鮮意粉份量不少,有魷魚、帶子、海蜆、青口、深海螯蝦等墨汁意粉煮至軟硬適中,還伴有加了番茜及檸檬皮的海鮮汁,鮮味濃厚最重要的是不會吃至滿嘴墨汁,跟心儀對象約會也無需畏懼招牌菜原隻波士頓龍蝦意大利飯賣相美觀又吸引已開殼的龍蝦肉質爽滑鮮甜,更有很多蝦膏意大利飯粒口感外軟內韌,剛好熟透而分明駕車的朋友可要Ginger Beer!薑啤加入一片新鮮檸檬,清爽暢快
當年其中一大特色便是商業大廈地下的露天酒吧
絲絨沙發座位好感覺高級,加上發光招牌成為打卡位
餐前麵包
就坐後待應便送上暖暖的餐前麵包、橄欖油和意大利香醋
Trebbiano  d’Abruzzo
墨汁海鮮意粉
墨汁海鮮意粉份量不少,有魷魚、帶子、海蜆、青口、深海螯蝦等
墨汁海鮮意粉
最重要的是不會吃至滿嘴墨汁,跟心儀對象約會也無需畏懼
招牌菜原隻波士頓龍蝦意大利飯賣相美觀又吸引
原隻波士頓龍蝦意大利飯
已開殼的龍蝦肉質爽滑鮮甜,更有很多蝦膏
原隻波士頓龍蝦意大利飯
意大利飯粒口感外軟內韌,剛好熟透而分明
Ginger Beer
2022-09-01
餐前麵包
Trebbiano  d’Abruzzo
Ginger Beer
2022-08-31 73 瀏覽
尖沙咀意大利餐廳很多選擇,但我個人比較喜愛這一間,環境情調一流,價錢合理,最緊要食物質素好座位夠闊落,環境開揚,特別喜歡紅色沙發設計,凸顯出整間餐廳色調Happy hour當然先來兩杯啤酒chill 下正宗意大利蕃茄香草麵包餐牌選擇很多,喜歡有圖片的餐牌,吸引眼球皇帝蟹他他配日式蛋黃醬 $168底層牛油果,面上鋪滿蟹肉,再配上日式蛋黃醬,清新味道,蟹肉新鮮甜美原隻龍蝦意大利飯 $288整條龍蝦好吸引,豐富視覺,刺激味蕾龍蝦超級新鮮,意大利飯軟硬適中,每粒飯滲入香濃龍蝦汁,一流安格斯肉眼扒 $3384成熟恰到好處,燒焦肉眼表皮,香脆外層,內裏鎖實牛肉汁,食一口外脆內軟,配上酸醋汁,醒神開胃跟朋友經常來這間happy hour, 因為食物質素好之外,又可以chill 下,賞心樂事

Happy hour當然先來兩杯啤酒chill 下

正宗意大利蕃茄香草麵包

餐牌選擇很多,喜歡有圖片的餐牌,吸引眼球

皇帝蟹他他配日式蛋黃醬 $168

原隻龍蝦意大利飯 $288

整條龍蝦好吸引,豐富視覺,刺激味蕾
龍蝦超級新鮮,意大利飯軟硬適中,每粒飯滲入香濃龍蝦汁,一流

安格斯肉眼扒 $338

配上酸醋汁,醒神開胃

2022-08-25
2022-08-31 58 瀏覽
今日去尖東staycation 嚟咗附近呢間酒吧style嘅西餐廳食少少嘢先check in因為唔係特別肚餓 我哋只係簡簡單單一個New york buffalo chicken tulip同埋Grilled sucking pig rollNew york buffalo chicken tulip - 係炸雞搥配上水牛城醬 炸雞搥外皮做得好好唔油膩而且超鬆脆 雞肉嫩滑 調味適中 配埋酸酸地嘅水牛城醬 超開胃又好味Grilled sucking pig roll - 呢個香烤乳豬卷外皮做到好Crispy 豬肉未至於太軟淋 而係算係軟硬適中 有D咬口但絕對唔會起渣 味道唔錯 另外佢本身跟嘅係薯蓉 而店員好好 畀我哋轉做薯條 開心死我呢個薯條怪 伴碟仲有啲蔬菜包括蘆筍 粟米仔 蕃茄仔 紅蘿蔔同埋豆豆添 烤得好香 整體嚟講呢間餐廳算係幾好 店員亦幾有禮貌 座位亦舒適 我見有幾檯晏晝就開始同朋友喺度飲下酒Chill下 都幾寫意

2022-08-31 51 瀏覽
去開尖東搭地鐵必定會見過D間Gusto,次次都覺得D鬼佬好CHILL咁, 好想試下, 但又怕價錢好貴今次經過睇下, 原來同出面都係差唔多, 所以去試下!位置係尖東站P2一出就係, 超級無敵方便入面既裝修都幾外國FEEL, 令你可以忘記工作一天的煩腦一入到黎唔好理咁多, 叫支啤酒啤啤佢先!美國棒棒雞槌-$128為左送酒吹水, 叫D個棒棒雞槌就岩晒啦, 佢炸粉都幾薄, 雞肉都幾嫩滑多汁, 而且調味岩岩好! 如果要比意見既話, 我想佢比埋泰式辣醬, 咁會更加岩我胃口!肉醬意粉-$188絕對唔係快餐店能比, 佢既肉醬我覺得似係牛腩咁, 清楚食得出肉既味道同質地, 個汁幾重肉味, 少少甜, 而且粗意粉好掛汁, 令每一條意粉好入味, 唔錯鵝肝配油封鴨薄餅-$238鵝肝配油封鴨薄餅好特別, 所以好想試下, 薄餅係偏向薄底, 所以好脆, 好感幾好, 而且一拎起塊薄餅, 就好易有拉絲, 而且就算凍左D都仲可以, 芝士控一定勁開心。而鵝肝同油封鴨都係大味既野, 就算分開食左, PIZZA個底都仲有個陣, 同PIZZA好夾。我最鐘意就係個鵝肝, 真係又香又好味又邪惡。總結, CHILL得黎又好味, 有去左外
去開尖東搭地鐵必定會見過D間Gusto,
今次經過睇下, 原來同出面都係差唔多, 所以去試下!
位置係尖東站P2一出就係, 超級無敵方便
入面既裝修都幾外國FEEL, 令你可以忘記工作一天的煩腦
一入到黎唔好理咁多, 叫支啤酒啤啤佢先!

美國棒棒雞槌-$128

肉醬意粉-$188

鵝肝配油封鴨薄餅-$238

總結, CHILL得黎又好味, 有去左外國既感覺, 會想再黎試其他野!
2022-08-30
2022-08-29 58 瀏覽
經過尖東有間有戶外坐位的酒吧,我覺得有點餓,所以就地選擇了這間。雖然有戶外坐位,但我都是喜歡坐在室內。這裡的選擇亦不少,有pizza,西式和意大利菜式。我們點了個海鮮Pizza, 青口和虎蝦意粉,最後來個甜品!在這裡除了飲酒外,談談笑笑,飲飲食食,又過一個晚上!- 紐西蘭青口 青口用白酒調煮, 相當清甜- 虎蝦意大利粉 有成隻虎蝦上碟,用了番茄醬汁 烹調,還有鮮茄和鮮蘆筍,所以味 道相當清新。 - 海鮮pizza 用海鮮有配料,有蝦,魷魚和蜆肉 等,配上香汁。味道鮮甜唔會膩。- Tiramusu- Butter Beer
- 紐西蘭青口
青口用白酒調煮, 相當清甜
- 虎蝦意大利粉
有成隻虎蝦上碟,用了番茄醬汁
烹調,還有鮮茄和鮮蘆筍,所以味
道相當清新。
- 海鮮pizza
用海鮮有配料,有蝦,魷魚和蜆肉
等,配上香汁。味道鮮甜唔會膩。
- Tiramusu
- Butter Beer
2022-08-28 46 瀏覽
😊Gusto! 今次來到尖東麼地道一間酒吧餐廳𝗚𝘂𝘀𝘁𝗼 𝗧𝗮𝘀𝘁𝗲 𝗜𝘁𝗮𝗹𝗶𝗮𝗻,開揚嘅餐廳設計,可選室內室外用餐,店內以火紅色調配合意大利格調,Happy hour飲下野,或者食下晚飯都好適合呢!👧🏻Caca今次食乜嘢?🍝Prawn Linguine $228 -虎蝦扁意粉,虎蝦大隻又彈牙,蝦頭仲好香呢!🦆DuckBreast with foie gras $238 - 香煎鵝肝配鴨胸,鵝肝咁香,油脂豐富,配濃郁鴨胸肉非常滋味。🥂House Brut (1 Glass) $88 - 淡淡嘅酒味好岩淺嘗餐酒嘅朋友仔。🍨Tiramisu $98 - 口感偏似Yogurt。

👧🏻Caca今次食乜嘢?
🍨Tiramisu $98 - 口感偏似Yogurt。
2022-08-18
2022-08-28 52 瀏覽
平時放工間中都會同同事去尖東嗰邊,食個晚飯飲杯酒,貪呢度氣氛九熱鬧。今次嚟咗GUSTO食晚餐,好有氣氛,店員招呼亦都周到。叫咗兩份主食,燒乳豬卷幾正,開頭都擔心會唔會笑得好乾,不過又唔會,幾鮮嫩幾Juicy🐷配嘅醬汁算係中式嗰種,有一款係黃芥辣,另外一款就係平時嗰種乳豬醬,所以都幾解膩。配菜就有粟米仔,焗薯,同埋雜菜。另一款就係黑松露意粉,好香,每一啖都有濃濃嘅醬汁,而且唔會好稠,食到最後都唔會乾晒咁。另外仲加咗芝士,蛋同埋煙肉。所以味道都幾有層次。仲叫咗一個小食炸魷魚🦑優勝嘅地方係魷魚夠新鮮,炸粉夠薄,唔會太油膩,不過略嫌炸得唔夠脆。甜品揀咗Cannoli,卷中間係奶油,加埋藍莓同朱古力醬,我幾鍾意。我哋都飲咗兩杯酒,不過都係基本款啦,唔特別講啦。整體來講氣氛一流,服務唔錯,食物質素OK,價錢少少貴。

整體來講氣氛一流,服務唔錯,食物質素OK,價錢少少貴。