招聘中
月薪 (面議)
$14,000-$18,000
月薪 (面議)
2019-01-25 149 瀏覽
喺海港城行行吓,突然間醒起今日Häagen-Dazs有買一送一嘅優惠!之後即刻同同事一齊仆過去海運中心買!點知去到海運中心先醒起要用八達通先有得買一送一!當下我哋兩個錢又無八達通又負左錢,但去到咁遠又唔甘心就咁樣空手而回,所以就去附近係咁問人有冇八達通幫我地買雪糕,我地再微信或者pay me俾返錢佢!終於搵到好心人肯幫手拍八達通幫我地買雪糕!真係好感激佢哋!原來為咗杯雪糕我哋真係可以去到咁盡!但可以順利食到優惠價既Häagen-Dazs,真係好滿足!乜都值得~
終於搵到好心人肯幫手拍八達通幫我地買雪糕!真係好感激佢哋!
乜都值得~
兩客雪糕
兩客雪糕
2018-12-27 171 瀏覽
衝着麻糬系列而來,但試食左一啖覺得粒麻糬仔幾甜,於是揀左新味Hazelnut Crunch!Hazelnut Crunch係好甜既雲呢拿雪糕,然後再加d榛子粒粒 ,榛子味不濃。焦糖脆餅係朋友揀既,唔肯定有冇記錯隻味個名😂 都係個隻好甜既雲呢拿雪糕,然後再加好多焦糖脆脆, 除左焦糖味仲有薑餅味,呢個好食d !

Hazelnut Crunch
係好甜既雲呢拿雪糕,然後再加d榛子粒粒 ,榛子味不濃。

焦糖脆餅
2018-11-20 209 瀏覽
從尖沙咀到海港城經常路過isquare地下,負一層面積不大有華潤堂和一家意大利蛋糕店有光顧,這家哈根達斯就在電梯旁邊,面積比較細小大概容納10張連同疏化的小桌,和朋友路過就想品嚐下。不過入到發現顧客超多南亞人拖家帶口菲律賓阿姐和白人👱男友,都沒有任何空位。趁著八達通買一送一買咗四支單球,只要68港幣而且還是小杯裝配布朗寧蛋糕粒朱古力醬😘😘超抵食。
而且還是小杯裝配布朗寧蛋糕粒朱古力醬😘😘超抵食。
2017-11-17
2 分鐘 (外賣自取)
用餐優惠
信用卡優惠
2018-09-29 264 瀏覽
9月份仍天氣炎熱,走過尖沙咀各商場仍感到悶熱,所以經過雪糕店就想坐低食雪糕嘆冷氣。今次揀左心太軟蛋糕配雪糕的組合,雪糕可自選其他口味,蛋糕有兩款,分別朱古力或抹茶。【抹茶樂園】$58,我揀抹茶口味心太軟蛋糕配雲尼拿焦糖雪糕。即點即焗熱蛋糕,所以可以感受到凍熱交融的滋味。但可能我唔太幸運,個蛋糕焗得過火或其他原因,已經無流心效果,不似餐牌上的相。蛋糕中間只有軟心質感,抹茶味係幾濃幾有茶甘,味道幾好,不過蛋糕亦不鬆軟,硬硬一個。雪糕味道一向好好,又滑又香,雲尼拿味簡單配香甜焦糖,甜而不膩。整個雪糕甜品敗筆之處就是配搭的食材,其實只食雪糕係最好。下次都係只係雪糕好了。【夏威夷果仁脆糖雪糕華夫筒+士多啤梨+杏仁碎+士多啤梨醬】$52上次係旺角食既好足料,用既都是新鮮材料,因為個脆筒無潮到,仲保持脆口感,士多啤梨多汁新鮮微微酸帶果香,醬料亦剛好,杏仁碎份量十足好正。所以可能間間都有點不同,要睇運氣。

抹茶樂園

即點即焗熱蛋糕,所以可以感受到凍熱交融的滋味。

所以可能間間都有點不同,要睇運氣。
2018-09-19
2018-09-10 209 瀏覽
之前喺超級市場買雪糕送咗兩張單球雪糕券 今日就嚟同朋友一齊用咗佢☺️見到有好多味可以選擇 我地揀咗一輪 最終決定要 士多啤梨芝士餅 同 雲呢嗱焦糖朱古力蛋糕味 配甜筒 😗因為呢兩款味道都係家庭裝雪糕冇嘅 得呢啲分店先有得食呢間舖有好多位 可以坐低慢慢享用 唔似得其他舖咁得一兩張檯 買完都冇位坐低食🤧我朋友係士多啤梨嘅狂迷 佢話呢個味冇純士多啤梨味咁甜 啱佢口味多啲 而雲呢嗱焦糖朱古力蛋糕就好濃朱古力 加埋蛋糕就好有口感 個cone好脆 幾好食😋間唔中食吓雪糕都幾開心嘅 不過減肥無望啦...😅

間唔中食吓雪糕都幾開心嘅 不過減肥無望啦...😅
用餐優惠
優惠券
2018-05-26 384 瀏覽
這是我吃過最最最難吃的芒果沙冰!除了那一小球雪糕ok,剩下飲的部分絕對比差評!去Hagen-Dazs不點雪糕點沙冰是最錯的決定,要吃芒果類應該去許留山,此杯東西已列入黑名單,沙冰類真的好伏~原本落的order係Sorbet Freeze(雪菓浮冰),點知比錢時D職員話雪菓用曬,轉芒果底o唔ok,好後悔答佢ok~杯嘢真係難飲到爆!!!!
2018-05-26
5 分鐘 (堂食)
$69 (其他)
2018-03-20 340 瀏覽
周末在尖沙咀溜达,吃完甜品吃个冰淇淋,这家哈根达斯的位置还是挺方便的,位于i square地下往地铁口方向。位置很小,座位不多,也不知道是运气比较好还是人不多,没有等位。要了三个冰淇淋球,草莓,香草,曲奇味道的,口味不过不失吧,分量比较小,总体而言一般般吧。

2017-12-21 287 瀏覽
外帶兩舊cake去食閨蜜生日飯,見黑芝麻個樣咁雲石就揀左,另外一舊係cheesecake。估唔到黑芝麻有意外驚喜,本身自己都好中意食芝麻,啲慕士食完都唔覺漏,正呀
黑芝麻慕絲蛋糕
2017-12-12
黑芝麻慕絲蛋糕
  • 熱帶風情芝士蛋糕
2017-10-23 260 瀏覽
朋友仔生日食打邊爐......所以訂個雪糕蛋糕配合一下啦.....4個人.....當然訂個 mini 蛋糕就夠晒喇....我們選了PASSION FRUIT WONDER .....哩款有2隻味既雪糕.....啱晒心多多既香港人......蛋糕顏色鮮艷......睇見都開心.......已預早請餐廳取出來.....係室溫放了20分鐘.....再加上自拍了一陣.......蛋糕仍然堅挺.....所以我們也把刀浸熱水, 才可分切.....表面黃色的是熱情果......酸酸地....有一粒粒黑色既火龍果籽.....中間是士多啤梨雪糕及藍莓雪糕.....餅底是脆脆餅底......味道不錯......亦是較受歡迎既味道.........大家也容易接受既雪糕蛋糕.....
朋友仔生日食打邊爐......
所以訂個雪糕蛋糕配合一下啦.....

4個人.....當然訂個 mini 蛋糕就夠晒喇....

哩款有2隻味既雪糕.....啱晒心多多既香港人......
蛋糕顏色鮮艷......睇見都開心.......
PASSION FRUIT WONDER

已預早請餐廳取出來.....係室溫放了20分鐘.....
再加上自拍了一陣.......蛋糕仍然堅挺.....
所以我們也把刀浸熱水, 才可分切.....

表面黃色的是熱情果......酸酸地....
有一粒粒黑色既火龍果籽.....

中間是士多啤梨雪糕及藍莓雪糕.....

餅底是脆脆餅底......

2017-10-19
外賣自取
慶祝紀念
生日
2017-10-03 163 瀏覽
It should be Autumn season now, but Hong Kong still very hot, just like Summer.So, I need some ICE CREAM😍😍😍😍Whenever I want some icecream, I definitely will think of Haagen Dazs first. As its soooooo yum💕.I have order a set which include 12 scoops of icecream 💕 barely have try all the flavour. My favourite is Tiramisu 😋😋

So, I need some ICE CREAM😍😍😍😍
2017-09-03 176 瀏覽
八月的香港氣溫可不是說笑的高, 別說是一杯雪糕, 人踏出商場已頃刻汗如雨下. 雪糕?坐低慢慢吃吧!Coffee Break 無飲咖啡習慣的人其實不用擔心, 因為原來係nothing to coffee的: 一個Tall size塑膠杯內以兩球雪糕伴以鮮忌廉, waffle餅的甜品, 我揀了牛奶拖肥和焦糖味雪糕, 牛奶味夠濃, 加入拖肥增加甜味, 面頭撒上花生粒增加口感, 的確比單叫一, 兩球雪糕多幾重享受. 一口waffle餅夾一口雪糕, 隨意選擇和配搭的paradise.

Coffee Break

2017-08-20
2017-07-23 207 瀏覽
真是有趣,有人在排長龍,但是你在雪櫃前,店員便會問你要什麼,當你落完單之後,竟然又會叫你去排隊。然之後,再排隊的時候,又有店員叫你上前來,先付款,然後給你雪糕。什麼焦糖、芝士蛋糕、等等太甜太膩的味道我也不太喜歡,還要痴牙的,於是點了一個綠茶、一個是最新的韓國金橘柚子雪糕。兩隻味也不太甜,溶的速度也不快,坐著吃二球也挺悠閒。這間雪糕店,還算是座位非常多,但是有很多遊客,也坐滿了,可能吃一兩杯雪糕,然後就坐很久,幸好也沒有出現等位的狀況。

真是有趣,有人在排長龍,但是你在雪櫃前,店員便會問你要什麼
,當你落完單之後,竟然又會叫你去排隊。

綠茶、一個是最新的
韓國金橘柚子雪糕。

兩隻味也不太甜,溶的速度也不快,坐著吃二球也挺悠閒。

宵夜
2017-04-07 258 瀏覽
雖然Haargen Daz不時推出買雙球送雙球優惠,但由於之前每一次星仔都不在港,趁今次星仔終於來了香港,我們就一同來哈記甜一甜。***************由於最近哈記推出了兩全新春限定的花果味道雪糕-接骨木花黑加侖子及玫瑰紅桑子荔枝味,所以優惠中的四球雪糕入面也要最少選其中一款花果味雪糕,兩杯雙球雪糕只需$63,非常抵食。Tiramisu+接骨木花黑加侖子雪糕Tiramisu雪糕咖啡味香濃,接骨木花黑加侖子雪糕側帶點酸甜味,非常開胃。冧酒提子+比利時朱古力雪糕兩款都是我的至愛,幾乎每一次到哈記都會選這兩樣口味。冧酒提子甜中帶淡淡酒香味,比利時朱古力濃味得得來又不會過甜,朱古力控必吃。總結,哈記雪糕味道有一定保証,雖然今次優惠可以堂食,但店內氣溫竟然比近日回暖的天氣更高,令我們熱得寧願站在店外吃,而且不知是否優惠期間多人光顧,雪糕櫃長期打開掏雪糕,雪糕基本上一拿上手已經開始融化,吃得有點狼狽。

***************

2017-04-01 169 瀏覽
haagan-dazs 全民皆瘋狂…用8達通俾錢 63蚊4球雪糕 限制就係其中一款 要係新口味 玫瑰紅荔枝, 接骨木花黑加侖子味我手上就係百利甜酒味加接骨木花黑加侖子口味諗住要一甜一酸 綜合下。百利甜酒酒味都幾濃,感覺真係好似飲緊甜酒甘。接骨木花一向已花香味突出取勝,配搭黑加侖子清新酸溜溜,不錯大少要晒2款新口味。第一次發現原來玫瑰同荔枝係可以甘夾,玫瑰花味同荔枝2者同樣突出,但味道不突兀。可見呢2款新口味都依然靠得住。cheers
我手上就係百利甜酒味加接骨木花黑加侖子口味
接骨木花一向已花香味突出取勝,配搭黑加侖子清新酸溜溜,不錯
cheers
2017-03-26
2017-03-30 134 瀏覽
最鐘意食佢哋嘅新口味,通常都有驚喜!之前係便利店一直搵唔到呀,今日咁啱等人食晚飯,就嚟咗試下!荔枝味道唔錯,但少咗啲玫瑰味(我覺得)。堂食個杯同一般好唔同,花花嘅幾靚(適合女仔多啲啦)。另一款 elderflower 我都試過,還是始終鍾情荔枝口味呢!唔知幾時又再有新口味比我試呢?哈哈
最鐘意食佢哋嘅新口味,通常都有驚喜!

之前係便利店一直搵唔到呀,今日咁啱等人食晚飯,就嚟咗試下!

荔枝味道唔錯,但少咗啲玫瑰味(我覺得)。

堂食個杯同一般好唔同,花花嘅幾靚(適合女仔多啲啦)。

唔知幾時又再有新口味比我試呢?哈哈
2017-03-10