2022-04-06 292 瀏覽
有看過《糖果屋》應該對 Hans & Gretel 不會陌生?他們在全世界不同地方都開設了魔法糖果屋,而這間真實版糖果屋3月尾那時就登陸香港囉!官網標示下間分店則會開在將軍澳 ✨糖果屋樓高兩層,下層可以和Hans and Gretel合照!上層有少量的座位,還有糖果牆可打卡。食物方面,當然不能少了自選糖果和棒棒糖!另外還有煙囪蛋糕、特色雞蛋仔、甜甜圈和意大利雪糕。飲品本來想試意大利雪糕奶昔,但竟然說暫時沒有凍飲 QAQ🍦 Bubble Waffle with Gelato ($90) - 可自選一款雪糕 + 兩款糖果碎 + 朱古力醬。雪糕選了椰子味,偏甜、有椰子絲。配甜上加甜的扭扭紋棉花糖和糖豆,幸好朱古力醬是微苦那種。雞蛋仔口感則幾軟綿,和朋友Share吃都開心!
他們在全世界不同地方都開設了魔法糖果屋,
而這間真實版糖果屋3月尾那時就登陸香港囉!
官網標示下間分店則會開在將軍澳 ✨
上層有少量的座位,還有糖果牆可打卡。

食物方面,當然不能少了自選糖果和棒棒糖!
另外還有煙囪蛋糕、特色雞蛋仔、甜甜圈和意大利雪糕。
飲品本來想試意大利雪糕奶昔,但竟然說暫時沒有凍飲 QAQ

可自選一款雪糕 + 兩款糖果碎 + 朱古力醬。
雪糕選了椰子味,偏甜、有椰子絲。
配甜上加甜的扭扭紋棉花糖和糖豆,幸好朱古力醬是微苦那種。
雞蛋仔口感則幾軟綿,和朋友Share吃都開心!
Bubble Waffle with Gelato
2022-04-02
5 分鐘 (堂食)
$45 (其他)
2022-03-28 253 瀏覽
💖銅鑼灣新開左間真實糖果屋甜品店🥰🍭全球擁有多間分店的國際魔法糖果店 Hans &Gretel有幾個打卡位 2樓仲可以堂食☺️D甜品都可以加Gelato雪糕 綿花糖 橡皮糖Toppings同醬♥️🧇Bubble Waffle雞蛋仔加Gelato雪糕 岩曬打卡我地揀左開心果同藍莓味Gelato開心果同平時食既味道唔太一樣 重d果仁味(不過要小心d醬漏出黎)🤎Chinmey Cake肉桂煙囪蛋糕 加左Lotus同Kinder Gelato😍🍫個蛋糕有啲硬 用匙羹食唔到要準備好濕紙巾 用手食~配雪糕幾夾🍩Donut有朱古力味 同士多啤梨味朱古力味加醬Toppings對我有d太甜 食少少就夠個人鍾意食士多啤梨味多啲🍓
💖

🧇Bubble Waffle
雞蛋仔加Gelato雪糕 岩曬打卡
我地揀左開心果同藍莓味Gelato
開心果同平時食既味道唔太一樣 重d果仁味
(不過要小心d醬漏出黎)

🤎Chinmey Cake
個蛋糕有啲硬 用匙羹食唔到
要準備好濕紙巾 用手食~配雪糕幾夾

🍩Donut
有朱古力味 同士多啤梨味
朱古力味加醬Toppings對我有d太甜 食少少就夠
個人鍾意食士多啤梨味多啲🍓

2022-03-25
銅鑼灣最近新開左一間行童話式風格嘅雪糕店,個名已經話俾你知係糖果屋依個格林童話故事,不過去到其實仲做緊少少裝修,但係都大緻上睇得出佢魔幻嘅裝修風格~💙 2scoops+2candies💙💵$95 original price ($81 promo)舖頭係可以試味嘅~我分別就試咗3隻味:雜莓、開心果同希臘乳酪~雜莓完全係伏嘅藥水味🤯但係開心果味同希臘乳酪都好好食😍😍😍佢係意大利雪糕嗰種gelato質地,偏向更加綿密幼滑嘅口感😋開心味果好足料,好香果仁味,仲要食到啲開心果碎增加口感🥰希臘乳酪就一試愛上,好重乳酪味😍😍😍偏酸,最啱我依啲鍾意食酸嘢嘅人!!特別解膩🥰糖果可以揀2款,我都係揀咗啲有酸粉嘅糖,質地偏硬身少少,味道係好食嘅😛💕overall💕記得試味~價錢就可能有少少偏貴?🤔新開張優惠,like佢哋fb/ig有85折優惠~

💙 2scoops+2candies💙

💕overall💕
記得試味~價錢就可能有少少偏貴?🤔
新開張優惠,like佢哋fb/ig有85折優惠~
Pistachios  +  greek  yoghurt
Pistachios  +  greek  yoghurt
銅鑼灣開咗間新嘅甜品店😍 Hans & Gretel唔知大家知唔知佢喺全球各地都有分店🌍以夢幻又富有魔法感嘅糖果同雪糕而聞名🪄每間店嘅裝飾都好有童話感🍭可以話係一間國際魔法糖果店.今次去試咗gelato、bubble waffle 同donut 另外佢地有賣手工棒棒糖、多款色彩繽紛嘅糖🍬同棉花糖,仲有今次去已經賣晒嘅肉桂煙囪蛋糕🧁.📍Gelato(2 scoops)($95)雪糕嘅口味選擇好多🍦,今次揀嘅咖啡☕️同士多啤梨🍓味道都唔錯。窩夫筒好脆,唯一係雪糕球比較細價錢有啲貴。.📍Donut with 2 toppings & chocolate syrup($65)估唔到冬甩係最驚喜嘅一款😍口感鬆軟🍩,冬甩中間仲有軟心朱古力醬🍫,真係好好食。另外仲可以自選配料,嚟到記得試吓。.📍Bubble waffle with 2 toppings & chocolate syrup ($75 + $35 extra scoop)呢個西式雞蛋仔即叫即整,雖然冇蛋香,但食落去外脆內軟。另外配有朱古力醬同2款自選配料,我哋仲加錢要咗球紅莓雪葩,不過感覺都係單調咗啲👉🏻👈🏻,定價好進取。.整體上味道唔錯

銅鑼灣開咗間新嘅甜品店😍 Hans & Gretel
唔知大家知唔知佢喺全球各地都有分店🌍
以夢幻又富有魔法感嘅糖果同雪糕而聞名🪄
每間店嘅裝飾都好有童話感🍭可以話係一間國際魔法糖果店

📍Gelato(2 scoops)($95)

整體上味道唔錯,不過對比起外國同店嘅出品賣相就好似爭咗少少,而且價錢唔係平,希望運作可以盡快順暢啲同時提高品質啦❤️。