2023-09-12
旺角朗豪坊新開咗一間甜品店🍮🍧🧁,甜品種類好豐富,有超特別嘅薄脆牛角酥🥐外,仲有曲奇🍪、蝴蝶酥🥨、多款甜品杯同蛋糕🍰,琳瑯滿目,款款都咁吸引🤩!! 依家仲有新開店優惠,晚上6點後所有杯裝甜品第二杯半價~♡ Apple Crumble XL Pressed Croissant HKD$58♡ Almond XL Pressed Croissant HKD$58全港首創😍,特大壓熨牛角酥薄脆!!‼️大過我塊面,壓扁後嘅牛角酥🥐,口感十分鬆脆,食落有啲似蝴蝶酥嘅感覺;薄脆配上多種不同配料✨,各有特式,大大塊最適合同人開心share🤗~♡ THE HAPPY CUP HKD$68色彩繽紛,🌈彩虹脆脆餅乾、奶油忌廉、蛋糕一層一層整成嘅蛋糕甜品杯🧁,口感富層次,味道唔會好甜,絕對係我杯茶👍🏻。♡ CARMEL CHEESE CUP HKD$68用上比利時🇧🇪經典餅乾Lotus Biscoff焦糖脆餅,忌廉芝士搭配肉桂、焦糖餅乾碎🍪、焦糖醬,一層層相間交融😚,口感軟滑,而甜度亦會高少少。♡ Chocolate / Cheese / Matcha Mochi HKD$48/6粒三款口味都買哂試下
♡ THE HAPPY CUP HKD$68
色彩繽紛,🌈彩虹脆脆餅乾、奶油忌廉、蛋糕一層一層整成嘅蛋糕甜品杯🧁, 口感富層次,味道唔會好甜,絕對係我杯茶👍🏻。
♡ CARMEL CHEESE CUP HKD$68
用上比利時🇧🇪經典餅乾Lotus Biscoff焦糖脆餅,忌廉芝士搭配肉桂、焦糖餅乾碎🍪、焦糖醬, 一層層相間交融😚,口感軟滑,而甜度亦會高少少。
三款口味都買哂試下,朱古力🍫、芝士🧀、抹茶🍵麻糬波波, 口感煙韌,建議叮熱嚟食🔥,朱古力同抹茶用咗😍流心朱古力醬同流心抹茶朱古力醬軟心😋。
📍Happy Glaze
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖