旺角朗豪坊新開咗一間甜品店🍮🍧🧁,甜品種類好豐富,有超特別嘅薄脆牛角酥🥐外,仲有曲奇🍪、蝴蝶酥🥨、多款甜品杯同蛋糕🍰,琳瑯滿目,款款都咁吸引🤩!! 依家仲有新開店優惠,晚上6點後所有杯裝甜品第二杯半價~♡ Apple Crumble XL Pressed Croissant HKD$58♡ Almond XL Pressed Croissant HKD$58全港首創😍,特大壓熨牛角酥薄脆!!‼️大過我塊面,壓扁後嘅牛角酥🥐,口感十分鬆脆,食落有啲似蝴蝶酥嘅感覺;薄脆配上多種不同配料✨,各有特式,大大塊最適合同人開心share🤗~♡ THE HAPPY CUP HKD$68色彩繽紛,🌈彩虹脆脆餅乾、奶油忌廉、蛋糕一層一層整成嘅蛋糕甜品杯🧁,口感富層次,味道唔會好甜,絕對係我杯茶👍🏻。♡ CARMEL CHEESE CUP HKD$68用上比利時🇧🇪經典餅乾Lotus Biscoff焦糖脆餅,忌廉芝士搭配肉桂、焦糖餅乾碎🍪、焦糖醬,一層層相間交融😚,口感軟滑,而甜度亦會高少少。♡ Chocolate / Cheese / Matcha Mochi HKD$48/6粒三款口味都買哂試下
旺角朗豪坊新開咗一間甜品店🍮🍧🧁,甜品種類好豐富,

♡ THE HAPPY CUP HKD$68

口感富層次,味道唔會好甜,絕對係我杯茶👍🏻。

♡ CARMEL CHEESE CUP HKD$68

一層層相間交融😚,口感軟滑,而甜度亦會高少少。

三款口味都買哂試下,朱古力🍫、芝士🧀、抹茶🍵麻糬波波,
口感煙韌,建議叮熱嚟食🔥,朱古力同抹茶用咗😍流心朱古力醬同流心抹茶朱古力醬軟心😋。

📍Happy Glaze
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
2023-08-31
2023-09-11 39 瀏覽
行過朗豪坊見到哩間甜品幾有特色,牛角酥款式好少見,咁試試。哩間牛角酥唔係出面果樣,好似一款薄餅果款,好得意。原味特大牛角酥,話原味,其實焦糖味好重。牛角酥壓到薄薄一片,食落好脆口,同埋食得出牛角酥層次,唔錯。玉桂蘋果脆脆特大牛角酥,買嘅時候,侍應特別出聲話玉桂味會好濃,如果唔太鐘意食玉桂味建議換其他。我同屋企人都勁鐘意玉桂味,咁一定要試試啦。哩款食落同原味好似,不過多咗蘋果脆脆豐富咗口感,同埋勁香濃嘅肉桂味,好味。麥提莎曲奇,曲奇好厚身,差唔多1CM厚,食落一件都飽曬。特濃朱古力曲奇,落咗好多朱古力,食落都有少少朱古力粒,鐘意食朱古力嘅一定唔好錯過哩款曲奇。肉桂蘋果曲奇,蘋果糖漬同埋風乾咗,加入到曲奇裡面,同肉桂味曲奇好夾。海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇,焦糖味好突出嘅一款曲奇,就算加入少少海鹽,食落都唔會覺得鹹,OK。
行過朗豪坊見到哩間甜品幾有特色,牛角酥款式好少見,咁試試

2023-09-10
  • 玉桂蘋果脆脆特大牛角酥
  • 特濃朱古力曲奇
2023-09-09 263 瀏覽
這間新開的甜品店位於旺角的朗豪坊,所有甜品均由店家每日自家新鮮製作,百分百香港製造。甜品種類非常豐富,包括薄脆牛角酥、曲奇、蝴蝶酥、蛋糕,還有甜品杯等。新開張期間,曲奇買五送一及六點後甜品杯買第二杯半價優惠。原味特大牛角酥 - $48必叫的招牌首創甜品,壓扁成薄脆的牛角包,有一層香甜亮麗的焦糖,口感更加鬆脆,充滿牛油香氣。玉桂蘋果脆脆特大牛角酥 - $58還有多款特別口味,其中這款比較受歡迎,除了濃香微甜的肉桂香之外,一邊更淋上濃郁的朱古力醬,另一邊更有香脆的蘋果乾及脆脆,口感好豐富。菠蘿椰絲曲奇 - $40多款口味大塊厚重的美式曲奇,外脆內軟帶嚼勁,混有香甜酥脆的椰蓉,帶濃濃奶香味,更有酸甜的菠蘿解膩。榛子朱古力醬曲奇 - $40整塊充滿著特濃朱古力香,黏著一粒粒榛子,帶有堅果香氣,中央更有軟心朱古力,口感層次豐富。海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇 - $40特濃的朱古力曲奇,帶有一粒粒朱古力,苦中帶甜的海鹽焦糖甜而不膩,再鋪上多塊香脆的蝴蝶脆餅添口感。

新開張期間,曲奇買五送一及六點後甜品杯買第二杯半價優惠。
玉桂蘋果脆脆特大牛角酥 & 原味特大牛角酥

原味特大牛角酥

原味特大牛角酥 - $48
玉桂蘋果脆脆特大牛角酥

玉桂蘋果脆脆特大牛角酥 - $58
菠蘿椰絲曲奇 & 榛子朱古力醬曲奇 & 海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇

菠蘿椰絲曲奇 - $40
榛子朱古力醬曲奇 - $40

海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇 - $40

2023-09-09
2023-09-07 212 瀏覽
朗豪坊新開甜品小店 Happy Glaze最有特色當然要推薦佢地招的 Croissants 窩夫脆餅, 雖然都係叫Croissants, 但一睇就知完全唔係傳統牛角包或食慣左的Kroffle,這裡的Pressed Croissants就好似用燙斗燙平左的牛角包,壓過的牛角包外表層層金黃,咬落脆卜卜又鬆脆,食落仲有陣陣牛油香,吃起來口感十足,估唔到同樣都係牛油空氣同麵粉,都可以做到層層硬而鬆化的脆皮,無論是士多啤梨味定係杏仁味都令人難忘。--除左Croissants,小店仲有各式各樣凍品Dessert同Cake,十分推薦Passion Fruit Mango Mousse Cup,Mousse入口 柔軟順滑,帶有熱情果的酸香同埋粒粒芒果的香甜,非常合夏天享受😍😍-另一款大推Apple Crumble Cup,Whipped Cream 同蘋果蓉互相交織,蘋果蓉甜而不膩仲帶點清新,加埋脆脆粒粒完全無得輸啊~
朗豪坊新開甜品小店 Happy Glaze

雖然都係叫Croissants,
但一睇就知完全唔係傳統牛角包或食慣左的Kroffle,

壓過的牛角包外表層層金黃,咬落脆卜卜又鬆脆,
食落仲有陣陣牛油香,吃起來口感十足,

估唔到同樣都係牛油空氣同麵粉,

都可以做到層層硬而鬆化的脆皮,
無論是士多啤梨味定係杏仁味都令人難忘。

除左Croissants,
小店仲有各式各樣凍品Dessert同Cake,

Mousse入口 柔軟順滑,

帶有熱情果的酸香同埋粒粒芒果的香甜,

非常合夏天享受😍😍
另一款大推Apple Crumble Cup,

Whipped Cream 同蘋果蓉互相交織,

蘋果蓉甜而不膩仲帶點清新,

加埋脆脆粒粒完全無得輸啊~
2023-09-02 26 瀏覽
鍾意食香口野的朋友注意啦!旺角朗豪坊最近新開左間甜品店「Happy Glaze」🥳🥳小店主打薄脆牛角酥、美式曲奇、蛋糕同甜品杯等多款創意甜點,當中「特大薄脆牛角酥🥐」仲係佢地首創架~~📍特大薄脆牛角酥呢個係小店的招牌產品!將鬆脆的牛角包🥐壓扁製成焦糖薄脆😍😍薄脆大大塊,口感酥脆、帶濃郁的牛油香!今次試左杏仁同玉桂蘋果味~~杏仁味真係超正!杏仁加上牛角酥,味道層次豐富~面層的杏仁片仲可以增加口感👍🏻👍🏻📍經典美式曲奇口味選擇好多,我就揀左玉桂蘋果🍎同朱古力榛子味🍫~~曲奇咬落外酥內軟、有嚼勁,而且甜度啱啱好!曲奇控必試❤️❤️📍甜品杯全部賣相都好吸引!最後揀左蘋果啫喱🍮同熱情果芒果慕絲杯🥭~~蘋果啫喱選用有氣蘋果汁製成,入口軟滑、好清甜!熱情果芒果慕絲杯都唔錯,味道酸酸甜甜、重果香😋😋

📍特大薄脆牛角酥
呢個係小店的招牌產品!將鬆脆的牛角包🥐壓扁製成焦糖薄脆😍😍

📍經典美式曲奇
口味選擇好多,我就揀左玉桂蘋果🍎同朱古力榛子味🍫~~

📍甜品

2023-09-01 21 瀏覽
由本地製造的甜品,充滿香港的特色,咁獨一無二的產品當然要支持下!未食過咁大塊牛角酥,全港首創,鬆脆又香甜,吃起來不油膩,一個人當下午茶☕️就岩晒。Chocolate XL dressed croissant 很邪惡,整塊都沾滿朱古力醬~朱古力控必點!Original XL pressed croissant 味道似原味的蝴蝶酥,多層次的口感,人氣之選。曲奇🍪款式眾多,好彩有得試食,今日就係試朱古力味和海鹽脆脆焦糖朱古力味,試完即刻買咗兩塊~ 拳頭般的大小,軟曲奇,前者的朱古力味好濃,香甜誘人。後者以微鹹平衡焦糖甜味,形成絕妙配搭~值得一讚係紙袋/包裝紙不會滲啲油出嚟,食完隻手仍然保持乾淨。另外,手快有手慢冇,我個日6點去,有8款味道已sold out!🫠Kit Kat mousse cup朱古力Mousse入口順滑,朱古力味濃郁,仲有脆卜卜嘅Kitkat增添口感,整體唔會太甜,一個人食晒一杯都冇問題。益力多布甸今日飲咗未?未飲益力多都唔緊要,食呢杯布甸都係一樣。神還原益力多,無論造型、味道、顏色都做到同樣效果,好厲害!6點後,所有甜品杯買一件,第二件半價,好抵食,我相信好快會試齊晒所有味

很邪惡,整塊都沾滿朱古力醬~朱古力控必點!

Original XL pressed croissant
味道似原味的蝴蝶酥,多層次的口感,人氣之選。

Kit Kat mousse cup

益力多布甸

6點後,所有甜品杯買一件,第二件半價,好抵食,我相信好快會試齊晒所有味道🤭
外賣自取
我同朋友去了旺角行街,我們購物之餘,看見朗豪坊地庫有間新開的烘焙店,色彩繽紛「Happy Glaze」,美食俘虜了我們,打算進去外賣覓食。特大的燙平牛角酥是全港首創,仲有同曲奇、甜品、特色慕絲杯、布甸杯、蛋糕及奶凍,全部香港製造。玉桂蘋果脆脆特大牛角酥香港首創把牛角包壓扁成大大塊薄脆,感到好得意,肉桂味香濃甜蜜,仲有脆脆及蘋果乾,香脆無比。原味特大牛角酥當零食幾正,大大塊酥皮,表層的焦糖非常薄脆,食出酥脆的牛油味。蘋果果凍蘋果果凍上面有蘋果泡沫,質感幼滑,喝後感到舒適。益力多布甸第一次食益力多味的布甸,下層是慕絲,滑溜可口。斑斕曲奇曲奇好特別,斑斕香味,感到軟滑,彈牙豐盈。麥提莎曲奇麥提莎味特濃,曲奇香脆,不會好甜,我很鐘意食。新張期內優惠:曲奇買五送一及18:00後所有杯裝甜品第二杯半價。Happy Glaze(旺角)地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖

玉桂蘋果脆脆特大牛角酥

原味特大牛角酥

蘋果果凍

蘋果果凍上面有蘋果泡沫,質感幼滑,喝後感到舒適。

益力多布甸

第一次食益力多味的布甸,下層是慕絲,滑溜可口。

斑斕曲奇

曲奇好特別,斑斕香味,感到軟滑,彈牙豐盈。

麥提莎曲奇

麥提莎味特濃,曲奇香脆,不會好甜,我很鐘意食。

Happy Glaze(旺角)
地址:旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
2023-08-27
2023-08-30 26 瀏覽
旺角朗豪坊新開咗呢間特色甜品店,成間店舖用上螢光顏色,好光鮮亮麗好吸睛!甜品種類多樣化,有薄脆牛角酥、朱古力脆脆、曲奇餅、蝴蝶酥、原個蛋糕,仲有各式各樣甜品杯,真係包羅萬有!講到最特別一定係呢一款巨型熨平牛角酥,店員介紹佢係全港首創嘅,將牛角包壓扁成焦糖薄脆,真係好新奇有趣!🥐Apple Crumble XL Pressed Croissant牛角酥壓扁後非常鬆脆,口感過癮,每啖充滿牛油香味,上面配料好多,有蘋果脆脆同朱古力醬,非常滋味。🥐Sweet Berry XL Pressed Croissant呢款鋪上滿滿草莓乾同士多啤梨醬,味道酸酸甜甜,口感超酥脆,口感層次更加豐富,值得一試!🍪Chocolate Cookies & Butter Cookies 自家製曲奇餅鬆脆可口,入口即溶超鬆化,原味充滿濃郁牛油香味,另一款朱古力味道香濃,甜度剛好,好鍾意佢鬆脆得嚟又有空氣層次感!加用上zip袋包裝,非常方便

2023-08-30 18 瀏覽
XL Pressed Croissant🥐 original 🍫chocolate賣相:🐧🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧牛角包經特製壓扁,變成超巨型大大塊的牛角酥片,非常特別又搶眼,打卡送禮都十分合適。牛角包咬落酥脆香口,層次感豐富,感覺有點像拿破崙中的酥皮,但比它更扎實和煙韌,嚼口不錯。原味牛角包帶有濃郁的焦糖甜味,以及牛油的奶脂香味,味道經典又出色,皇道之選。朱古力口味牛角包上有海量的朱古力粒粒和朱古力醬,味道香醇甜膩,朱古力迷必食。Passion Fruit MousseYakult Yogurt Pudding賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧熱情果慕絲由熱情果醬和牛奶慕絲組成,熱情果醬酸香出眾,與奶香順滑的慕絲配搭食用,酸酸甜甜的十分開胃。另外附上的椰子乾粒,令慕絲更添香氣,口感更加豐盈。益力多乳酪布甸入口滑溜水嫩,益力多獨有的酸香滿溢,感覺清新又醒胃。🐧❣️各式甜品杯晚上6點後第二杯半價❣️海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇賣相:🐧🐧🐧🐧味道:🐧🐧🐧🐧曲奇又厚身又大件,面積比手掌還要大,非常抵食。曲奇味道層次豐富,入口先是馥郁的朱古力味襲來,慢慢能嘗出焦糖的甘美,最後海鹽的鹹中和了前兩者的甜膩,滋味滿分
XL Pressed Croissant (original)
XL Pressed Croissant (chocolate)
XL Pressed Croissant
🥐 original 🍫chocolate

賣相:🐧🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

Passion Fruit Mousse, Yakult Yogurt Pudding

Passion Fruit Mousse
Yakult Yogurt Pudding

賣相:🐧🐧🐧🐧

🐧❣️各式甜品杯晚上6點後第二杯半價❣️

賣相:🐧🐧🐧🐧
味道:🐧🐧🐧🐧

曲奇又厚身又大件,面積比手掌還要大,非常抵食。

曲奇味道層次豐富,入口先是馥郁的朱古力味襲來,慢慢能嘗出焦糖的甘美,最後海鹽的鹹中和了前兩者的甜膩,滋味滿分。

🐧❣️各款曲奇買5送1🍪🍪🍪🍪🍪➕🍪❣️

🐧❤️結語:牛角包創意十足,驚喜之作。

2023-08-30 12 瀏覽
新開甜品舖🫶🫶🫶大愛巨型版牛角酥,好得意😍😍😍,仲有多款蛋糕🍰同特色慕絲杯、布甸杯同奶凍,all made in HK!!!🫶🫶🫶好重要大家要睇三次!🫡🫡🫡所有甜品杯六點後第二杯仲有半價優惠😀😀😀😀香港首創牛角包壓扁,成為大大塊薄脆☺️☺️☺️食落真係好脆🤤🤤🤤原味杏仁特大牛角酥都好正,一路煲住劇一路當零食食🤣🤣🤣🤩繽紛樂慕絲杯$48朱古力迷一定要試吓!甜而不膩,食完冇罪惡感添啊🫣🫣Lotus 慕絲杯最佩服緊係因為佢係全港獨家首創,仲要喺香港製造,要大大力支持💪💪💪💪
新開甜品舖🫶🫶🫶大愛

🤩繽紛樂慕絲杯$48
朱古力迷一定要試吓!甜而不膩,食完冇罪惡感添啊🫣🫣

Lotus 慕絲杯

2023-08-30 12 瀏覽
@happyglazehk located inside @langhamplace specializes in viral xl pressed croissants - crispy, flaky, buttery, and caramelized 🥐 also offers an array of dessert cups 🍮 cookies, cakes, and more 🍪@happyglazehk 位於朗豪坊 @langhamplace 裏面 主打特大壓扁牛角包 酥脆可口 滿滿牛油香 表面焦糖甜蜜 🥐 亦有一系列嘅甜品杯 🍮 曲奇 蛋糕等 等 🍪🍫 chocolate xl pressed croissant HKD$58朱古力碎碎特大牛角包海量朱古力碎 朱古力醬 雙重朱古力 朱古力控必試🥧 apple crumble xl pressed croissant HKD$58肉桂蘋果脆脆特大牛角包肉桂香濃 鋪滿蘋果乾同餅碎 朱古力醬酸酸甜甜 有啲似蘋果批🍎 apple cider jelly HKD$48蘋果果凍 - 賣相似啤酒 上面仲啲氣泡 蘋果味清甜🥭 passio

朱古力碎碎特大牛角包
海量朱古力碎 朱古力醬 雙重朱古力 朱古力控必試

肉桂蘋果脆脆特大牛角包
肉桂香濃 鋪滿蘋果乾同餅碎 朱古力醬
酸酸甜甜 有啲似蘋果批

🍎 apple cider jelly HKD$48
蘋果果凍 - 賣相似啤酒 上面仲啲氣泡 蘋果味清甜

🥭 passion fruit mango mousse cup HKD$58
熱情果芒果慕絲杯 - 酸酸甜甜 慕絲順滑

📍 @langhamplace 旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖 🇭🇰
2023-08-27 11 瀏覽
Happy Glaze 朗豪坊內新開甜品舖頭💥店面裝修吸晴😎以螢光顏色🌈為主調~感覺型格又歡樂主打全港首創特大熨平牛角酥🥐甜品控嘅我😝當然不能錯過。特大脆脆牛角酥係把原個牛角包壓扁成薄脆~😋入口脆鬆帶牛油香🧈配上多款不同配料😎入手左兩款口味~玩味十足又好味🍎Apple Crumble XL Pressed Croissant🍫Chocolate Chips XL Pressed Croissant 。🍮 Caramel Chesse Cup 焦糖芝士杯用上來自比利時🇧🇪經典餅乾Lotus Biscoff焦糖脆餅🍪香口美味~搭配軟滑忌廉芝士加上肉桂、焦糖同餅碎香而不膩😍層次豐富。🥥Passion fruit mousse 熱情果慕士杯用上椰汁慕士搭配酸甜熱情果~酸甜交錯味道好清新。🍪自家製曲奇餅口味多元化~除左日常原味/朱古力曲奇更有好多款不同口味😝好值得一試。Pandan Kava Cookie班蘭咖映曲奇 ~ 係有咖映餡料曲奇。Carmel chocolate Chip Pretzel海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇~夠哂香脆店內除左signature 🥐特大脆脆牛角酥外仲有多款口味曲奇餅、
Happy Glaze

朗豪坊內新開甜品舖頭💥店面裝修吸晴😎
以螢光顏色🌈為主調~感覺型格又歡樂
主打全港首創特大熨平牛角酥🥐
甜品控嘅我😝當然不能錯過

。特大脆脆牛角酥
係把原個牛角包壓扁成薄脆~

。🍮 Caramel Chesse Cup
搭配軟滑忌廉芝士加上肉桂、焦糖同餅碎
香而不膩😍層次豐富

。🥥Passion fruit mousse 熱情果慕士杯
用上椰汁慕士搭配酸甜熱情果
~酸甜交錯味道好清新

。🍪自家製曲奇餅
口味多元化~除左日常原味/朱古力曲奇
更有好多款不同口味😝好值得一試

。Pandan Kava Cookie

班蘭咖映曲奇 ~ 係有咖映餡料曲奇

海鹽脆脆焦糖朱古力曲奇~夠哂香脆

店內除左signature 🥐特大脆脆牛角酥外

仲有多款口味曲奇餅、蝴蝶酥、甜品

更有原個蛋糕🎂宜家仲做緊優惠🈹

🌟曲奇🍪買5送1
🌟甜品杯6點後買第2杯半價優惠

happyglazehk
📍旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
2023-08-27 37 瀏覽
最近發現朗豪坊新開左一間甜品店,有蛋糕布甸等等,另外仲有好少見嘅巨型壓扁咗嘅牛角包,所以即刻入去買試吓牛角包揀咗士多啤梨同杏仁味,真係超巨型!兩個人share一片都夠,估唔到原來口感係咁脆,好似食緊餅乾咁🥰士多啤梨味比較甜,杏仁味好香好脆,最緊要嘅係打卡一流👍🏻👍🏻👍🏻另外試咗一隻益力多味嘅布甸,呢個配搭好創新,好少有益力多味嘅布甸,呢個配搭幾Fresh,乳酸味同埋忌廉味中和得啱啱好焦糖芝士蛋糕杯分量十足,芝士味香濃,同焦糖係絕配🥰.📍 Happy Glaze (旺角)旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
焦糖芝士蛋糕杯分量十足,芝士味香濃,同焦糖係絕配🥰
📍 Happy Glaze (旺角)
旺角亞皆老街8號朗豪坊B2層18號舖
2023-08-27 22 瀏覽
本地手工甜品品牌 Happy Glaze ,堅持嚴選最佳原材料,所有產品均為當日小批量製作,確保產品質素,而且甜品種類、款式豐富精美十分吸睛。旺角朗豪坊新店開張,我也急不及待去朝聖一下!店內放滿林林總總的甜品,例如Pressed Croissant薄脆牛角酥、麻糬曲奇、多款蛋糕和不同口味的甜品杯。新店開張期間,曲奇買五送一及晚上六點後甜品杯買第二杯半價優惠❤️✨皇牌產品Pressed Croissant 🥐 首創超巨型燙壓牛角包,將金黃牛角包壓平成焦糖薄脆,焦糖加上牛油香配上海量杏仁片,香脆double up,非常滋味。設多款不同口味,士多啤梨、朱古力、鹹蛋味,非常特別。✨夏日推介高質泰式奶茶蛋糕 🧋 蛋糕以意大利雞蛋,法國牛油製作而成,今次買了招牌泰式奶茶蛋糕,外觀美美的,層次豐富,清新怡人既泰式奶茶蛋糕,配上面層特濃泰式奶茶奶涷,蛋糕鬆軟有彈性,甜度適中,每層也散發岀陣陣奶茶之幽香,整體口感滋味無窮,感覺充實豐富。✨清新精選#甜品杯蘋果脆脆忌廉杯配有脆脆,亦有粒粒蘋果肉粒,加上玉桂韻味清香,令人感覺非常清新,增加咗口感層次同質感。下次二訪必會試試經典美式曲奇,多款口味也十分吸引,包括

✨皇牌產品
Pressed Croissant 🥐

✨夏日推介
高質泰式奶茶蛋糕 🧋

✨清新精選
#甜品

下次二訪必會試試經典美式曲奇,多款口味也十分吸引,包括港式口味鹹蛋黃、奶黃、紅絲絨,特濃朱古力等,送禮自用皆宜
慶祝紀念
生日
  • Pressed Croissant
  • 蘋果脆脆忌廉杯
2023-08-27 62 瀏覽
A new dessert 🍨 shop called Happy Glaze in Langham Place, Mong Kok. They offer a wide variety of options, including crispy croissants, cookies 🍪 , butterfly pastries, and special pudding cups, mousse cups, jellies, and tiramisu. 🧁✨During the grand opening period, they also have special promotions, such as half-price on the second dessert cup after 6 PM.✨Furthermore, their XL Pressed Croissant 🥐 caught my attention! 🤩🤩Its appearance resembles flattened croissants and is quite unique. There are ma

Its appearance resembles flattened croissants and is quite unique. There are many flavors to choose from. I tried the original and cinnamon apple flavors, and the bottom crust was delightfully crispy.🥳

I tried their Mousse Cup, which uses my favorite Kinder chocolate 🍫 to create .
It had a smooth and delicate texture, exuding a gentle hazelnut aroma that was captivating.

If you're a dessert lover, I highly recommend giving Happy Glaze a try for a delightful and sweet experience.