2024-06-14 123 瀏覽
想試依間人氣麵包店好耐!!尖沙咀分店長期都好多人排隊,位置方便,啱晒行完街嚟買包包😆 主打少糖少鹽、無人造色素及防腐劑,質素高 好評眾多,款式特別 味道出眾,值得一試♨️今日試咗招牌撻同幾款麵包酥,款款都好正呀😋柚子千層撻 細膩香濃嘅口感味道令人驚艷😍😍 外層酥皮夠晒脆👍🏻 柚子忌廉芝士餡清甜而不會膩,味道酸酸甜甜,好啱夏天食🥰 Size算大 絕對夠食~歐陸煙肉酥 $26 大大件~ 麵包鬆軟香脆,帶有濃濃的鹹香口味,搭配脆口嘅煙肉同兩款濃郁嘅芝士,好香口😋蘋果金寶酥 $25酥皮焗到金黃酥脆,蘋果餡料甜而不膩,非常清香,啖啖滋味😋朱古力丹麥酥 $25 好香甜!🥰 好酥口,有超多朱古力粒粒,絕對足料,啖啖都食到濃郁嘅朱古力內餡!

今日試咗招牌撻同幾款麵包酥,款款都好正呀😋

歐陸煙肉酥 $26

蘋果金寶酥 $25
酥皮焗到金黃酥脆,蘋果餡料甜而不膩,非常清香,啖啖滋味😋

朱古力丹麥酥 $25

2024-06-13 106 瀏覽
Hashtag B地址:尖沙咀加拿芬道49號夏蕙樓地下C號舖長期支持既麵包店!😍每次黎到尖沙咀都一定要幫襯既麵包店,依間麵包店人氣持續高企,款式又多,味道又好,連內地既遊客都會特登過黎支持,作為香港人既你又點可以唔過黎支持吓呢?😆 每次我都會試吓唔同款既包,但由於店舖既款式真係多,所以一直試都未試晒!同埋每次黎都會比店舖既撻吸引!因為真係好正!由於招牌拿破崙焦糖千層撻已經售罄,咁所以今次就食佢既柚子千層撻☺️😊蘋果金寶酥Apple Crumble Danish明太子牛奶包 Mentaiko Milk Bun芋泥麻糬包 Taro Mochi Bun柚子千層撻
Hashtag B
地址:尖沙咀加拿芬道49號夏蕙樓地下C號舖

蘋果金寶酥Apple Crumble Danish
明太子牛奶包 Mentaiko Milk Bun
芋泥麻糬包 Taro Mochi Bun
柚子千層撻
由佢第一間舖頭幫襯到而家,好鍾意佢卜卜脆蛋撻,就算凍咗一樣咁脆咁好食!今次佢出咗期間限定嘅柚子蛋撻,點都一定要試吓!撻皮酥脆,蛋漿味道幾清新,每一啖都有柚子香味!另外仲買咗三款麵包,淨係睇個樣已經好吸引!個人最鍾意係開心果酥,入邊包住好多開心果醬,味道微酸幾醒神!芋泥麻糬包紫薯麻糬包入邊亦包住好大嚿麻糬,重點係佢D麵包都唔會太甜!嚟緊將軍澳有新分店,無論係買蛋撻或者麵包又更方便啦!⊃✎⁾⁾俾個心心+分享給愛吃嘅朋友仔啦( ´͈ ᗨ `͈ )◞‎♡⃛⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

1993 瀏覽

另外仲買咗三款麵包,淨係睇個樣已經好吸引!

嚟緊將軍澳有新分店,無論係買蛋撻或者麵包又更方便啦!

⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯

5 分鐘 (堂食)
其他
  • 蘋果金寶酥
  • 開心果酥
  • 芋泥麻糬包
2024-06-11 96 瀏覽
長期經過HashtagB都見到長長的人龍排緊隊🤣🤣今次要等人的關係我就去左朝聖一下😳我覺門口玻璃位影相都幾靚 但太多人有點怕羞🫣🫣相信大定都係為左個tart!咁我緊係試多幾款啦~拿破崙焦糖千層撻 $18 外型係星星狀 好岩打卡!出面嘅酥皮好脆 雖然係焦糖,但整體唔會太甜~ 明太子熱狗 $28明太子醬 法蘭克福腸 車打芝士 入面仲有青瓜~炭燒咖啡菠蘿包 $16100%日本麵粉製造 原本以為入面有流心 但只有花生口味先流心喔!蘋果金寶酥 $25蘋果蓉 檸檬醬 金寶 個人最鐘意呢款 因為我好鍾意食蘋果批同埋檸檬醬酸酸甜甜好開胃~PS: 將軍澳開分店 多一間分散人流🤣#搵到首好岩主題的歌😌#你會唔會排隊試先@hashtagbhk
長期經過HashtagB都見到長長的人龍排緊隊🤣🤣
今次要等人的關係我就去左朝聖一下😳
我覺門口玻璃位影相都幾靚 但太多人有點怕羞🫣🫣
相信大定都係為左個tart!
咁我緊係試多幾款啦~

拿破崙焦糖千層撻 $18

PS: 將軍澳開分店 多一間分散人流🤣
#搵到首好岩主題的歌😌
#你會唔會排隊試先

@hashtagbhk
最近一撻難求嘅網紅餅店~相信大家應該一啲都唔陌生🤣🤣終於俾我買到佢哋嘅蛋撻 真係好酥脆 個酥皮非常出色👍🏻👍🏻如果容易啲購買會比較友好~~另外仲試咗佢哋幾個麵包🥖🥯(煙肉酥 $26, Apple Crumble $25同埋伯爵菠蘿包$15)超級推薦佢哋嘅煙肉酥🌟🌟(坦白說我覺得比蛋撻更出色)🫶🏻媽媽嘅comment係一食就知係靚酥皮 唔係cheap嘢😂😂🫶🏻📍Hashtag B (尖沙咀)尖沙咀加拿芬道49號夏蕙樓地下C號舖

📍Hashtag B (尖沙咀)
尖沙咀加拿芬道49號夏蕙樓地下C號舖
2024-06-04
  • 煙肉包
2024-06-11 134 瀏覽
呢間綠色招牌嘅Hashtag B 經常都大排長龍,但我唔會因為咁而卻步‼️每次去親尖沙咀都一定會嚟買件千層撻食佢嘅焦糖蛋香味道真係獨一無二❤️原來最近多左一款口味柚子千層撻一心抱住試下嘅心態,結果係無試錯呢個其實係柚子芝士撻,入口味道好清新,平衡左芝士嘅膩,中間仲有流心質感酥皮有別於一般芝士撻皮嘅實淨質感,用返呢度signatue嘅千層酥皮,千層酥皮勁有脆度,係鬆脆果種脆,真係大愛呢個酥皮❤️好多人都嚟買千層撻,啲撻流動得好快,仲有好多麵包款‼️原來最近將軍澳都開左分店
呢間綠色招牌嘅Hashtag B 經常都大排長龍,

但我唔會因為咁而卻步‼️
每次去親尖沙咀都一定會嚟買件千層撻食

佢嘅焦糖蛋香味道真係獨一無二❤️

原來最近多左一款口味
柚子千層撻
一心抱住試下嘅心態,
結果係無試錯

呢個其實係柚子芝士撻,
入口味道好清新,平衡左芝士嘅膩,
中間仲有流心質感

酥皮有別於一般芝士撻皮嘅實淨質感,
用返呢度signatue嘅千層酥皮,
千層酥皮勁有脆度,係鬆脆果種脆,
真係大愛呢個酥皮❤️
好多人都嚟買千層撻,啲撻流動得好快,

仲有好多麵包款‼️
原來最近將軍澳都開左分店
2024-06-07
下午茶
2024-06-11 42 瀏覽
📍Hashtag B (尖沙咀)📍尖沙咀加拿芬道49號夏蕙樓地下C號舖🟡柚子千層撻 HKD$24🟡明太子酥 HKD$21🟡芋泥麻糬包 HKD$18🟡芝士貝果HKD$19柚子千層撻酥脆的外皮帶有柚子的清新酸甜。餡料豐富,每一口都會爆發出柚子的清香。明太子酥的外表金黃酥脆,咬下去會聞到好大陣明太子香氣。不會過於油膩,好食!芋泥麻糬包餡料的芋頭香味濃郁,綿密順滑。麻糬好Q彈,同芋泥好夾!芝士貝果外表金黃,芝士好香濃。麵包鬆軟適中,沒有過於乾硬。Btw聽講 7/6 將軍澳會開分店,太好了,成日喺嗰邊工作可以去食!開心!
📍Hashtag B (尖沙咀)
📍尖沙咀加拿芬道49號夏蕙樓地下C號舖

🟡柚子千層撻 HKD$24
🟡明太子酥 HKD$21
🟡芋泥麻糬包 HKD$18
🟡芝士貝果HKD$19

芝士貝果外表金黃,芝士好香濃。麵包鬆軟適中,沒有過於乾硬。

我都唔知點解每次想食嘅嘢都要排長龍,係咪應該讚自己好識去搵食呢😅今次間嘅麵包舖又係排到好誇張,不過排隊嘅速度快過上次嗰間好多👍🏻排咗大概20分鐘左右就輪到我💕排到我嘅時候聽到有店員出去同後邊嘅客人講蛋撻準備買晒佢哋未必買到🙈我覺得我自己真係好好彩🥹見佢哋有新既柚子口味蛋撻,但我本人對柚子冇咩興趣,所以我最後都係揀咗拿破崙焦糖千層撻,同埋買咗個酥皮包🙈排咁耐先買得兩樣嘢覺得自己都有啲蠢,不過買太多又食唔晒😂撻皮好脆,焦糖味好香💕個酥皮包煙肉味都好濃,同樣都係好脆口👍🏻之前聽食過嘅同事講佢哋嘅麵包正常冇咩特別,但今次食佢個酥皮包就覺得幾出色👍🏻可能因為都係酥皮嘅緣故🤔

排咁耐先買得兩樣嘢覺得自己都有啲蠢,不過買太多又食唔晒😂

2024-06-09
20 分鐘 (堂食)
其他
  • 拿破崙焦糖千層撻
2024-06-05 100 瀏覽
都開咗一段時間都仲成日都人山人海終於扚起心肝去試 大推!柚子千層撻💛拿破崙撻皮,拎返屋企焗熱嚟食撻皮酥脆,過足口癮!內涵質感Creamy,味道有少少似new York cheese cake不過帶着濃濃嘅柚子香,所以食完都唔會好滯! 必食款黎架!另外仲買咗幾個包款試 其他都唔錯喎又🥐伯爵茶菠蘿包 - 伯爵茶fans必叫🥐芝士煙肉酥 - 超足料好好食🥐Apple Crumble - 甜度適中水準之上 下次encore試埋個開心果味先!
都開咗一段時間都仲成日都人山人海
終於扚起心肝去試

大推!柚子千層撻💛

另外仲買咗幾個包款試 其他都唔錯喎又
🥐伯爵茶菠蘿包 - 伯爵茶fans必叫
🥐芝士煙肉酥 - 超足料好好食
🥐Apple Crumble - 甜度適中

水準之上 下次encore試埋個開心果味先!
2024-05-25 219 瀏覽
呢間烘焙店開幕之後長期當紅次次經過都好多人排隊適逢今日落雨天無咩人,終於可以去試吓🤭除左最出名嘅拿破崙焦糖千層撻呢度麵包款式都幾多,味道都幾特別~人氣產品拿破崙焦糖千層撻果然好味😋 就算唔返熱個千層撻都好鬆脆,雖然係焦糖但唔會太甜,牛油和蛋味香濃,比起另一間出名烘焙店,size 比想像中大😛 個人認為值得回購另外都試左幾款麵包,覺得玄米茶鬆餅偏厚實,但好啱配咖啡☕️~蘋果金寶酥同開心果酥的酥皮仍是夠脆香的,味道比千層撻偏甜~
呢間烘焙店開幕之後長期當紅
次次經過都好多人排隊
適逢今日落雨天無咩人,終於可以去試吓🤭
除左最出名嘅拿破崙焦糖千層撻
呢度麵包款式都幾多,味道都幾特別~

2024-05-24 168 瀏覽
🥧拿破崙焦糖千層撻🫖伯爵茶菠蘿包🍞明太子酥⚫竹炭腸仔包.⚡終於嚟朝聖超人氣嘅hashtag b ,星期日嘅12點半左右嚟到,人龍已經長到要打蛇餅🫠不過無阻小女子勢要食到嘅決心😤🥧拿破崙焦糖千層撻比想像中大件呢,有成隻手掌咁大,性價比好高😳即便唔係新鮮出爐,就咁咬都非常酥脆,唔會好重牛油油膩感,食得出好豐富嘅層次,蛋層嫩滑,咬完先知原來底層有焦糖液😳幾令人驚喜✨.⚡順便入手幾枚麵包做早餐,全部都非常不錯呢~尤其🍞明太子酥超正der🥳
🥧拿破崙焦糖千層撻
🫖伯爵茶菠蘿包
🍞明太子酥
⚫竹炭腸仔包

2024-05-22 203 瀏覽
⚠️利申沒有用餐優惠⚠️未開門人龍已經長到打曬蛇餅🥲好彩都可以趕喺佢出爐食到個新鮮滾熱辣嘅花花蛋撻🌼 拿破侖焦糖千層撻 ($18)蛋撻外型好似一朵花,賣相吸引撻皮看似曲奇餅底;實際系酥脆嘅千層酥皮蛋液焗起充滿蛋香,特別之處系底部有一層焦糖醬,唔算太甜,同蛋液好夾💯鋪頭除咗有人氣蛋撻,仲有好多款飽點,口味眾多好吸引🤩我都買咗幾款番屋企試🤭其中芝士Bagel夠實淨,有淡淡燒芝士味;明太子酥好香牛油味,明太子醬配青瓜條味道好夾!腸仔竹炭包夠鬆軟,配法蘭克福腸加芝士好惹味😋

⚠️利申沒有用餐優惠⚠️

🌼 拿破侖焦糖千層撻 ($18)
蛋撻外型好似一朵花,賣相吸引
撻皮看似曲奇餅底;實際系酥脆嘅千層酥皮

2024-05-22 169 瀏覽
去親尖沙咀都會經過依間餅店,不時有人排長龍,剛好早幾日下晝見無乜人排,去睇下有咩麵包啱食,佢哋嘅拿破侖焦糖千層撻好出名,可惜已經賣哂,如果想食要一早黎排隊先會買到😢所以買左另一款柚子千層撻同牛角酥、明太子熱狗同伯爵忌廉芝士貝果返到屋企再翻焗左一下先食,柚子千層撻外皮千層酥皮非常酥脆,柚子芝士餡質感滑嫩,食落微酸同食到淡淡芝士香,唔會覺得好漏,唔錯明太子熱狗中間有滿滿明太子醬,夾左酸瓜,面層芝士焦令整體味道更惹味香口伯爵忌廉芝士貝果比一般食到嘅硬身少少,但可接受,伯爵茶味道好突出,粒粒芝士餡又唔會有負擔,茶香配芝士啱啱中和左

• 柚子千層撻
每次經過呢間舖都好多人,今次難得見到冇咩人,所以就買咗嚟試吓!今次試咗佢哋嘅拿破崙焦糖千層撻同埋柚子千層撻,質素同以前一樣都係咁好食!———————————拿破崙焦糖千層撻一樣都係咁鬆軟,一層層嘅酥皮令到佢咬落好有口感,酥皮非常之鬆化,蛋漿又好嫩滑,加上焦糖同埋中間嘅蛋黃形成外脆內軟嘅感覺,食落唔會太膩!香甜而好食🫶🏻而柚子千層撻都好特別,咬落去唔油膩!加上柚子醬,令到成個撻都好清新🥰呢個配搭有創意又有驚喜~

———————————

2024-05-21 80 瀏覽
今日同朋友去咗尖沙咀嘅 Hashtag B 買麵包,聽聞呢間麵包店經常大排長龍,我就係想試吓點解咁人氣。我哋大約下午兩點幾去到,已經排咗條長長嘅隊。好在店員手腳都好快,排咗廿幾分鐘就買到喇。明太子酥 :呢款酥皮好鬆脆,裏面嘅明太子餡料好足料,啖啖都係鮮味,配上酸瓜,惹味得黎帶點清新。蘋果金寶酥:酥皮焗到金黃酥脆,裏面嘅蘋果餡料甜而不膩,非常清香。腸仔竹炭包 :呢款包用咗竹炭粉整成,食落鬆軟。裏面嘅法蘭克福好juicy,配埋芝士,好惹味。柚子千層撻 :柚子餡料酸甜得宜,好清新,酥皮夠香脆,無論口感或味道都非常出色,令人食到唔停口。

明太子酥 :

蘋果金寶酥:
酥皮焗到金黃酥脆,裏面嘅蘋果餡料甜而不膩,非常清香。

腸仔竹炭包 :

柚子千層撻 :