2022-11-08 40 瀏覽
#ftf_佐敦真有heart coffee shop環境光猛,開陽舒適,食物健康得來又好味,仲有Keto menu,減肥都完全唔會有剝奪感!完全感受到小店嘅誠意!生酮意式煎雞配牛肝菌汁 $98⭐️⭐️⭐️⭐️有得揀烚菜或者沙律,沙律配有牛油果、沙律菜配上醋汁好新鮮爽嫩,雞扒肉質鮮嫩又juicy,外皮煎得香脆!燒澳洲羊後腿 配黑椒汁 $179⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️羊後腿肉鮮味十足,一啲都唔會膻,而且肉質軟腍,推介!配菜係四季豆同埋茶漬蘿蔔,蘿蔔超入味!洋蔥湯 $69⭐️⭐️⭐️⭐️份量十足,比較特別嘅係湯入面有兩塊餐包,上邊有熱溶左既芝士,呢種食法有幾夾!生酮朱古力豆腐蛋糕 $79⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️蛋糕質地好creamy,朱古力味香濃,唔會死甜,生酮令罪惡感大大減低!最緊要係冇膩感,減肥都仲可以食甜點,開心!回頭率🤡🤡🤡🤡性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕#HeartJordan #Heartfromhome #HeartC #Heartattention #heartcoffeehk #jordancoffee #heartcoffee #brunch #coffeetime #cof
#ftf_佐敦

⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️

回頭率🤡🤡🤡🤡
性價比🤰🏻🤰🏻🤰🏻🤰🏻

#feedtiffood #吃吧孩子 #吃到懷孕
#HeartJordan #Heartfromhome #HeartC #Heartattention #heartcoffeehk #jordancoffee #heartcoffee #brunch #coffeetime #coffeehk #ketomenu #ketocoffee #hongkongcoffeeshop #healthynewyear #heartcoffeehk #佐敦 #佐敦咖啡 #好有heart
Heart Coffee☕️|佐敦 鬧市中清新小角落 文青cafe🍀|✅呢間Cafe位於佐敦同尖沙咀中間,佢哋嘅裝修亦都好文青,可以選擇坐喺門口外面嘅小木枱飲下咖啡食下嘢,又或者入去Cafe入邊坐下又得✅呢間Cafe主打Keto Menu,適合進行Keto Diet嘅朋友,佢哋仲有多款嘅Keto dessert,就算唔可以食咁多澱粉質嘅朋友,都可以享受甜品嘅美味💕🍝牛油果大蝦蟹肉意粉 $159意粉份量都幾多,蝦肉口感好彈牙,食得出都幾新鮮。意粉方面煮得啱啱好,而我自己就幾鍾意佢嘅牛油果蟹肉醬,牛油果嘅creamy,當中夾雜住一啲蟹肉絲,所以個成個意粉都好掛住醬🥩美國肉眼 黑椒汁 $239呢份肉眼都幾有驚喜, 肉眼份量都幾大,煎得啱啱好,肉眼除咗口感好嫩,同時牛味都好重,牛脂肪好香。另外我都幾鍾意佢嘅黑椒汁,望落雖然個醬汁唔似我哋平時印象中嘅黑椒醬,但食落去黑椒味好重,同時忌廉味都幾濃,唔錯🥧法式焦糖燉蛋 $58法式焦糖燉蛋上面都有啲一啲水果,亦都有一層薄薄地嘅焦糖脆,燒到金黃色。味道方面都幾creamy,食到有少少蔗糖嘅甜味,唔似平時嘅砂糖味。不過份量就相對少
Heart Coffee☕️
|佐敦 鬧市中清新小角落 文青cafe🍀|

🍝牛油果大蝦蟹肉意粉 $159

🥩美國肉眼 黑椒汁 $239

🥧法式焦糖燉蛋 $58

2022-10-28 33 瀏覽
廟街有間裝修簡約,以灰白色為主的《Heart Coffee》,環境舒適,店員亦會悉心推介不同菜式供選擇!價錢亦合理,可以休閒坐低慢慢品嚐美食的地方!我哋試咗Chef Special 的自家製《煙三文魚pizza 》,熱辣辣薄底加上酸甜蕃茄和香濃芝士,配合煙三文魚好惹味😋另外Today Special 香茅豬扒意粉配青咖喱汁!意粉硬身又彈牙,香茅豬扒夠晒入味,分量足夠,朋友好鍾意青咖喱,今次亦都讚不絕口!套餐加$10可選是日餐湯或雜菜沙律。餐湯係洋蔥薯蓉湯,味道香濃都唔錯!飲品揀咗泰茶鴛鴦,柚子香橙咖啡梳打,兩杯都好特別!泰茶加了玉桂味道好香甜!我就鍾意咖啡梳打,柚子蜜配香橙味道好夾👍 #HeartJordan #Heartfromhome #HeartC #Heartattention #heartcoffeehk #jordancoffee #heartcoffee #brunch #coffeetime #coffeehk #ketomenu #ketocoffee #hongkongcoffeeshop #healthynewyear #heartcoffeehk #佐敦 #佐敦

我就鍾意咖啡梳打,柚子蜜配香橙味道好夾👍

2022-10-26 32 瀏覽
好耐冇去過廟街搵食😅記得以前同朋友多數都係食煲仔飯😆仲試過天寒地凍排隊添🫣而家廟街多咗好多唔同餐廳,個人認為呢間純白Cafe喺咁多餐廳比較出眾😍除咗普通Cafe一般供應嘅食物例如意粉、all day、甜品同咖啡,另外設有生酮飲食餐牌📝迎合唔同人士嘅需要😇🤍大蝦蟹肉牛油果意粉意粉份量十足👍🏻有4隻微微煎過嘅蝦🦐食落都算新鮮😌牛油果醬好惹味🥑每一啖意粉都充滿牛油果同埋蟹肉😋超級值得推介💯🤍雞柳野菌忌廉汁長通粉長通粉彈牙有咬口,雞柳同惹菌嘅份量都唔少而且好入味😙忌廉汁非常滋味🤤🤍Matcha latte拉花係一朵花🌻好靚好啱打卡🥹入口抹茶味比奶突出🍵非常適合抹茶愛好者🤍法式焦糖燉蛋味道及外型都屬於正常發揮😉食落都有蛋香味🤍Homemade Tiramisu造型非常吸睛👀用咗Cocktail杯放Tiramisu 🍸打卡一流📸而且都好大杯好抵食😙味道都唔錯,表面有士多啤、梨藍莓同朱古力碎增加口感🍫

🤍大蝦蟹肉牛油果意粉

Matcha  latte
Cream brulee
Tiramisu
2022-10-26 22 瀏覽
自製左日假 ,係等緊睇戲既空檔,黎左呢間Cafe hea 下,佐敦最近開左好多coffee shop 。Mocha 配Chocolate cake 又出奇地夾。呢間仲有keto 選擇,下次試下先。☕️🙂

2022-10-25 28 瀏覽
呢間喺佐敦嘅Heart Coffee,感覺幾特別,仲會有生酮餐牌選擇,室外嘅座位都幾有feel,而家開始涼涼地,同朋友喺出面吹水食野都不失為一個好選擇😯-法式鴨脾卡邦尼意粉🦆🍝 好少可卡邦尼意粉會配搭鴨脾,幾特別,啲肉好嫩😋雖然鴨脾唔算太大隻,不過真係啖啖肉👍🏻 卡邦尼意粉味道唔會太漏,亦都好多配料🤞🏻-雜菜野菌番茄汁長通粉🍄🍅 呢個款式可以自由配搭要意粉、長通粉或者飯都得,味道酸酸地,好開胃🥰-Keto Black Sesame Tofu cheese cake🍰 佢哋嘅cake櫃入面有好多款蛋糕,今次就試咗呢款黑芝麻豆腐芝士蛋糕,味道唔會太甜,芝麻同豆腐味都好突出🤤好啱飯後同朋友一齊share嚟食😚-檸檬特飲🍋 lemonade味道好fresh,可以幫助開胃😎整體嚟講呢間餐廳價錢唔算特別貴,店員亦都好Nice,有回頭嘅價值😗

-法式鴨脾卡邦尼意粉🦆🍝

-雜菜野菌番茄汁長通粉🍄🍅

-檸檬特飲🍋
lemonade味道好fresh,可以幫助開胃😎

平時去廟街感覺總係熱熱鬧鬧,估唔到在比較少人嘅街口內發現了這間感覺好舒服嘅白色主調cafe!cafe名都好特別,叫heart coffee。cafe內白色牆身主調感覺好舒服,與外面嘅繁華鬧市成對比。餐廳選擇都幾多,仲有生酮main+dessert menu!🦀️焗蟹肉多士外表看似其貌不揚,但其實食落去真係厚厚一層嘅啖啖鮮拆蟹肉,配上脆香麵包,的確幾好食。旁邊嘅沙律菜新鮮,還加了香醋更開胃。🦐大蝦蟹肉牛油果意粉本來見網上對呢個意粉評價一般,點嘅時候有d hesitation。但唔食過又點知原來咁有水準呢?意粉條條都充滿著creamy嘅牛油果香,仲有蟹肉粒粒,好滿足😋更值得讚嘅係,意粉上竟用了質素比較好嘅彈口鮮蝦而非蝦仁,好有誠意!🐟脆香金目鱸魚柳配紅咖哩汁脆香金目鱸魚柳配紅咖哩汁嘅魚肉嫩香有口感,外層煎到脆香,但肉質keep到juicy,好難得!而咖哩汁係幾濃嘅紅咖哩香茅香。☕️鴨腳木蜜鮮奶咖啡去cafe必點signature coffee,鴨腳木蜜鮮奶咖啡係比較重蜜糖味嘅咖啡,配上咖啡香+奶香味道,幾balance。呢到真係好好靜下,食下野,飲下咖啡,放空嘅好地方

🦀️焗蟹肉多士

🦐大蝦蟹肉牛油果意粉

🐟脆香金目鱸魚柳配紅咖哩汁
脆香金目鱸魚柳配紅咖哩汁

☕️鴨腳木蜜鮮奶咖啡
鴨腳木蜜鮮奶咖啡

呢到真係好好靜下,食下野,飲下咖啡,放空嘅好地方
脆香金目鱸魚柳配紅咖哩汁
鴨腳木蜜鮮奶咖啡
2022-10-19 54 瀏覽
又到All Day breakfast時間, 今日週六, 平時我會在家躺平, 不過最近看到身邊人都積極恢復運動,連我都開始覺得自己不能再躺下去, 於是今早起身就外出, 先在私藏的咖啡地圖內找一家目標,諗住吃飽飽就去找家博物館逛逛。今次去的咖啡店在佐敦,是在家也能步行到的, 雖然花了一定的時間, 但天氣開始轉涼,也不覺辛苦。這家服務員都很有禮貌很Helpful,我如常地點了All Day Breakfast配Flat White。然後就邊看小說邊等。All Day Breakfast比我想像的要豐富,份量很大, 我覺得還是兩個人分享再加點別的比較好。內容有磨菇炒蛋, 腸,煙肉,一片Sour Dough, 沙律菜,牛油果蓉,煙三文魚及一粒小薯,食材味道都很佳,而且每款都是兩件起跳的, 吃完我感覺晚飯也不用吃了耶!Flat white 是柔和的味道, 如果咖啡味再濃一點更好。不過這也可能是因為我平常在家都是喝手沖吧, 口味較重。

2022-10-15
早餐
2022-10-18 34 瀏覽
好朋友推介下黎左呢間到享用晚餐環境乾淨舒適 好適合同三五知己談天說地💬•炸脆炸香辣魷魚🦑炸至金黃色魷魚咬落脆口又惹味連埋醬汁一齊享用 令到味道再昇華•番茄西班牙辣肉腸飯將個蛋黃吉穿蛋漿連埋濃濃番茄汁沾滿粒粒分明既飯粒好濃好重番茄味 配埋辣肉腸好好味 推介🧡•草飼西冷扒牛肝菌汁西冷扒熟度剛剛好 仲保留到肉汁嫩滑 配埋個汁一齊享用 加分🫶🏻•法式鴨脾卡邦尼意粉鴨脾都好嫩滑 外皮微脆而且唔會好咸非常好意粉軟硬適中 配埋濃濃卡邦尼汁 都好高質•檸檬特飲🍋簡簡單單既鮮甜檸檬味即刻FRESH哂🧡
好朋友推介下黎左呢間到享用晚餐

•檸檬特飲🍋
簡簡單單既鮮甜檸檬味
即刻FRESH哂🧡

2022-10-16 29 瀏覽
< Heart Coffee>白色為主題嘅Cafe🤍 地方寬闊 坐得舒服 平日夜晚唔算好多人 可以同朋友傾吓計🤭 由地鐵站行過去都唔算好遠😉-大蝦蟹肉牛油果意粉 $159上網見好多人都係嗌呢個意粉 直程係餐廳人氣菜式就試試佢啦😛 份量算多 而且蝦同蟹肉俾得一啲都唔孤寒 基本上每啖都食到🦀 有少少牛油果碎粒同蓉撈埋一齊 個口感都非常之豐富🥑 味道啱啱好😚雞柳野菌忌廉汁燴飯 $89初頭好驚啲雞肉會好似鞋底咁韌🙈 但竟然唔係 呢個反而更加有驚喜 個汁幾好食 不過個人覺得鹹左少少😳 材料方面都係好多 雞肉同蘑菇都一樣大大啖👍🏻Matcha latte $50靚嘅拉花真係買少見少🥹 今次仲要勁有心機咁拉左🦄 啲少女心即刻湧哂岀黎😆💕 有時好驚飲著啲綠茶味超重然後成杯會好苦 但呢度完全冇呢個問題🥰 打卡同埋味道都係一流☕️📷Ice pineapple passionfruit tea $56上面嗰杯賺到天上有地下無✨ 當然呢杯就會有少少比下去🤣 味道都唔錯 水果味都好岀 唔會話好甜 少少酸酸地都幾開胃😚 都可以一試😝-📍 Heart Coffee佐敦廟街285號地舖
< Heart Coffee>
大蝦蟹肉牛油果意粉 $159

雞柳野菌忌廉汁燴飯 $89

Matcha latte $50

📍 Heart Coffee
佐敦廟街285號地舖
2022-10-14 43 瀏覽
佐敦既Cafe小店,環境舒服,特別係📜住梳化同朋友傾下計,邊食野,時間過得好快~~❤️忌廉汁煙三文魚意粉 可以自選意粉 / 長通粉 / 意大利飯,唔同主菜同醬汁配搭~ 煙三文魚意粉除左鋪面既煙三文魚之外,意粉仲有大量熟三文魚碎碎,加埋好creamy 既忌廉汁,味道有層次又有唔同口感~唔錯唔錯!!🧡法國粟飼春雞配牛肝菌汁 好貼心已經切好兩邊既春雞,share食好方便~春雞肉質嫩滑,配牛肝菌汁調味岩岩好~ 配菜既蘿蔔又冧又入味,好加分!!💛蜜桃芒果水果茶 有幾件蜜桃果肉再加芒果香甜味,茶味清香,甜度岩岩好!!💚伯爵拿鐵 香濃幼滑,特別係伯爵茶味好香好突出

💚伯爵拿鐵 香濃幼滑,特別係伯爵茶味好香好突出

2022-10-13 56 瀏覽
☕️老婆話想食生酮cake,所以帶咗佢去呢間café 食Lunch☕️All day breakfast每件食物份量都好大,質素對得起價錢,味道唔錯。男人吸收蛋白質嘅好選擇😂呢個all day係食得飽一個男人嘅!☕️石斑魚意大利粉魚好新鮮,魚皮煎得好香口。個意粉唔好以為無味,佢都有調過味。出色嘅係佢啲醃蘿蔔,好入味,應該係用咗日式醬料烹調。☕️生酮cheese cake此行重點,個人認為略甜,口感麻麻。入邊有好多果乾,想問下果乾唔係有果糖㗎咩?生酮人士食得咁多生果㗎咩?Btw去café 千祈唔好嗌牛排,我地咁唔好彩食到塊唔新鮮的牛扒,最後換左份all day,間餐廳無補番差價比我地🥲

☕️All day breakfast

☕️石斑魚意大利粉

☕️生酮cheese cake

今日嘅我想走一點文青風格。。。於是就嚟咗佐敦呢一間以白色做主題,簡單簡約為主嘅室內design,同朋友飲下咖啡食下自家製意粉咁過一個寫意既afternoon😎🤍睇吓我叫咗啲咩🙋🏻‍♀️個人對於墨魚汁黑蚊蚊嘅嘢好有興趣,喺Menu上就揀咗墨魚汁海鮮意粉試一試😌食物上枱真係除咗黑色都係黑色😂少量嘅蕃茄仔同蔬菜都叫有其他顏色睇吓😂視覺上幾特別😎老實講墨魚汁真係冇想像咁驚喜,食落似係有顏色嘅蒜香汁,墨魚味唔多出。配料方面都算係幾豐富,有大蝦、青口、帶子同埋魷魚圈!可能顏色上嘅關係,食落去感覺都幾單一,食緊嘅時候有諗過下如果係正常顏色嘅話應該食感會再豐富啲😂之後仲叫咗個牛肝菌黑松露雞肉意大利飯👍🏻呢個反而唔錯,牛肝菌味道濃郁,相比起黑松露就唔係太食到,但係由於牛肝菌味道都強烈,所以味道都可以的☺️意大利飯煮起上嚟口感都唔錯,有creamy漿口既口感😉少少可惜係啲雞肉有啲嚡口,呢個就有啲扣分🫡飲品都係叫咗兩款咖啡,cafe黎講呢兩杯咖啡都係中上質素!Cafe環境好加分,鍾意打卡影相嘅你好容易就會搵到角度影到張靚相😍👍🏻佢仲有蛋糕有清新水果味清水提供,用餐感覺唔錯👍🏻

墨魚汁海鮮意粉

牛肝菌黑松露雞肉意大利飯

Dirty  &  Iced  Latte

飲品都係叫咗兩款咖啡,cafe黎講呢兩杯咖啡都係中上質素!

墨魚汁海鮮意粉
牛肝菌黑松露雞肉意大利飯
Dirty  &  Iced  Latte
┊@heartcoffee.hk ┊ ♬ 反對無效早排去開佐敦物色cafe時已經留意到呢間型格嘅Heart Coffee🫶🏿最近發現原來佢哋有做埋晚巿 仲有唔少keto食物選擇 決定放工去試試!🤤◍「燒澳洲羊後腿肉配牛肝菌汁」🐏 $179好耐冇食過羊啦~呢個羊後腿肉好特別 食落好腍又保持到羊嘅鮮味 加埋一齊食牛肝菌汁好配合🤤◍「生酮 泰式青咖喱 金目鱸魚」🐟 $125見呢度係主打keto食品 一定要叫嚟試吓 結果真係好好食😍青咖喱嘅辣帶出鱸魚嘅鮮甜 冇澱粉成份食多啲都唔怕肥😌◍「生酮豆腐芝士蛋糕」🧀 $65最後叫多一個keto甜品作結 食落一啲都唔甜 啱晒食完豐富嘅一餐就之後食!🤪📍Heart Coffee (佐敦) #lala_foodie_jordan 佐敦廟街285號地舖
┊@heartcoffee.hk ┊ ♬ 反對無效

◍「燒澳洲羊後腿肉配牛肝菌汁」🐏 $179

◍「生酮 泰式青咖喱 金目鱸魚」🐟 $125

◍「生酮豆腐芝士蛋糕」🧀 $65

佐敦廟街285號地舖
返工喺附近,所以其實呢間Cafè已經去過幾次,之前特登嗌咗手沖咖啡,質素唔錯!雖然今次無嗌,但都想推介俾大家試吓!順帶一提,孕婦每日可攝取不超於200-300毫克嘅咖啡因,每日飲一杯咖啡都未會超標,你仲可以選擇同老公share添☺️(呢個係我偷飲咖啡嘅方法!😂)好,入正題!🌟All Day Breakfast 黑松露炒蛋份量好多,黑松露味道濃郁。牛油果份量都好多,啱晒我呢啲牛油果迷!將炒蛋同牛油果配上酸種麵包,絕對係Perfect match!孕婦唔食得煙三文魚,所以俾晒老公食!不過又咁講,如果Cafè整All Day唔好食,真係可以執笠🙂🌟石斑意粉 $89石斑魚調味足夠,覺得有少少偏鹹,但係整體嚟講煮得幾好食。佢成個主食都用咗日系style,側邊嘅白蘿蔔好入味,加埋啲荷蘭豆感覺好健康!意粉都唔係白烚意粉,有味,唔錯。🌟西冷牛扒配薯菜 $138Um…可能係我唔好彩,咁岩呢塊牛扒唔新鮮。可能都係因為我錯,去Cafè唔應該食牛扒,應該要食All Day🥹(2個人之所以有三個主食都係因為我哋換咗個All Day番嚟,牛扒食咗兩啖就冇食啦!)🌟Keto cheese cake $65呢間餐廳都幾

好,入正題!

🌟All Day Breakfast

🌟石斑意粉 $89

🌟西冷牛扒配薯菜 $138

🌟Keto cheese cake $65
呢間餐廳都幾多生酮食材選擇,對於減肥人士嚟講係天大嘅喜訊。不過呢舊cheese cake似住自己用嘅糖食得,就唔使本咁係咁落😂食落太甜,減50%都得!而且好似溶唔到咁,一路食一路都有啲咬到糖嘅感覺。不過都理解生酮朋友平時無得食甜品,宜家有得食嘅話應該都已經好開心好滿足🥹

🌟其實佢啲意粉價錢幾平,外賣仲有折,都推介大家嚟試吓👍🏻最緊要嗌杯手沖咖啡😝
  • 全日早餐