2020-01-11 1780 瀏覽
地點方面方便位於尖沙咀厚福街的這間Helen's , 如果係尖沙咀食完晚飯再上去飲番一杯確實幾就腳, 而且這間bar 的飲品價錢不算貴, 平均一杯cocktail 都係$60 ~ $70.而且waiter 亦很nice很細心, 他說可以將menu上所有cocktail 的飲品都可以特別轉做mocktail, 啱晒平時不太喝酒的我😊點了杯 ($68)🤤 ~ 被定為強度5的cocktail, Waiter將酒和酒杯拿過來時, 亦細心講解下倒緊酒既時刻係最好看最好影. 這杯yesterday 入口微苦帶甜, 跟平時甜酸的cocktail 味道有點不同😎 ❤店舖 : 💙地址 : 尖沙咀厚褔街8號H8 3樓

點了杯[Yesterday ] ($68)🤤 ~ 被定為強度5的cocktail, Waiter將酒和酒杯拿過來時, 亦細心講解下倒緊酒既時刻係最好看最好影. 這杯yesterday 入口微苦帶甜, 跟平時甜酸的cocktail 味道有點不同😎

❤店舖 : [Helen's]
💙地址 : 尖沙咀厚褔街8號H8 3樓
2020-01-10
2019-11-13 534 瀏覽
Went here with my boyfriend and found this is such a spacious bar that is nice for happy hour and food as well! Located at the heart of Tsim Sha tsui, easy to reach yet not too crowded at all! Feel free to hang with your friends after work and have some snacks over here. Ordered one of their signature cocktail, it’s so “instagram-able” and the taste is so special as well! not to mention the food here are nice in general, spaghetti, skewers, chickens wings, chicken cartilage are all delicious and
not to mention the food here are nice in general, spaghetti, skewers, chickens wings, chicken cartilage are all delicious and with speedy food preparation time, not bad! Waiters are nice here, worth coming to have a try!
2019-11-09 2253 瀏覽
話說今日放工約咗朋友食飯,見大家都唔係太肚餓,朋友就建議不如喺附近搵間Bar,食啲小食飲杯野啦!呢間Bar嘅裝修好特別,充滿着異國風情。感覺好似去緊旅行,係當地嘅酒吧飲酒咁!除咗裝修特別之外,呢度嘅酒水都充滿特色!其實Drink List上面有好多款酒我都好有興趣,可能係因為佢哋嘅名改得好特別。我今次就叫咗杯Yesterday。(最主要係因為佢個Description寫得好好,好有詩意,哈哈😄)朋友就叫咗呢杯My Orchard,好香濃嘅百里香味,幾易入口。呢度嘅炸雞軟骨超級好食,送酒一流,$48仲要咁大碟,CP值好高阿!!!呢度嘅忌廉意粉同出面嗰啲有少少唔同,佢覺得反而多咗少少酸酸地同青椒味,食落反而冇咁膩,我同朋友都幾鍾意食!呢度嘅炸魚炸得好香脆,薯條份量都好多,都係果句啦,CP值好高呀!不忘同朋友玩返兩手,哈哈!呢間酒吧絕對值得回頭,無論係佢嘅走同埋小食都好價錢真係好抵,而且質素都好高,最重要呢度係冇加一服務費👍🏻

呢間Bar嘅裝修好特別,充滿着異國風情。
感覺好似去緊旅行,係當地嘅酒吧飲酒咁!

除咗裝修特別之外,呢度嘅酒水都充滿特色!

酥炸雞軟骨

海鮮忌廉意粉

炸魚薯條

不忘同朋友玩返兩手,哈哈!

2019-10-29
酥炸雞軟骨
海鮮忌廉意粉
炸魚薯條
  • 海鮮忌廉汁意粉
2019-11-02 398 瀏覽
上次去完H8後發現那裡有很多食店選擇,今次難得放假,所以想選擇輕鬆的地方chill一chill上網見到這裡的裝修帶點異國風情,本身都特別喜歡這種設計,燈光昏暗,適合晚上過來飲下酒食小食,和朋友談談天。若果可以放置小蠟燭就更有格調。忘記拍照餐牌,大家可以參照其他人分享的餐牌,暫時沒有改動。飲品的選擇很多元化,由於友人不喝酒精飲品,所以點了一杯baileys,加4款小食。 四款小食我會評為不過不失酥炸魷魚圈 - 香脆可口,有咬口,送酒一流Fish and chip - 薯條是某記走鹽的味道,我特別喜歡它的炸魚塊,有隱約的洋蔥香味。炸雞塊 - 可能是用來送酒,調味略咸,但雞塊非常嫰滑串燒(豬)- 一碟有8串,份量不少,充滿孜然粉,十分惹味。總括來說,食環境、食小食、飲返杯,這裡是不錯的選擇,值得一來。

四款小食我會評為不過不失
酥炸魷魚圈 - 香脆可口,有咬口,送酒一流
炸雞塊 - 可能是用來送酒,調味略咸,但雞塊非常嫰滑
串燒(豬)- 一碟有8串,份量不少,充滿孜然粉,十分惹味。

2019-10-28 326 瀏覽
在尖沙咀想和朋友飲下野,search到這間Helen’s,所以試一試。Helen’s 位於尖沙咀的食街食街厚福街,是一間的樓上酒吧。酒吧的裝修有異國特色,空間闊落,有多個坐位。而且,侍應風趣幽默,面帶笑容,亦會主動解釋食物內容。我們點了5.2.0,侍應亦會提醒我們味道比較甜一點。5.2.0,充滿少女風味,用椰絲裝飾酒杯,還有一片紅玫瑰🌹,充滿着愛意。而Helen’s Tea 海倫T,味道清甜,容易入口。還有小食和骰盅配酒,好有氣氛。香烤辣雞翼十分惹味。雞翼用烤的方式能夠鎖住水份,辣的味道刺激味蕾,令食物更有層次。而唐揚魷魚圈作另一佐酒小食,炸得剛好,魷魚不會太乾身,好味到很快吃完。炸魚薯條,魚有鮮味,不會太乾身,薯條分量亦足夠海鮮忌廉汁意粉,忌廉汁帶有菇味,味道不錯

炸魚薯條,魚有鮮味,不會太乾身,薯條分量亦足夠

海鮮忌廉汁意粉,忌廉汁帶有菇味,味道不錯
2019-10-17 378 瀏覽
呢間酒吧位置都幾方便位於厚福街 同Poly都幾近 有時落堂都會同朋友嚟呢度飲酒chill下 價錢亦都唔貴性價比幾高每次嚟到都一定會叫呢杯My orchard $68飲酒來講呢個價錢一啲都唔貴最緊要係呢個係酒吧自己調製嘅唔係平時成日見到嘅公廁嘢飲強度唔算太高 唔太飲到酒嘅朋友都可以試吓Helens tea $68酒嘅強度都唔算太高 入面嘅果香味都幾重 幾適合同朋友飲酒唔係真係想劈嘅 呢杯亦都係呢度嘅自己調製飲品 出面唔係成日見到所以值得一試唐揚魷魚圈$68份量都幾多可以當係食少少小食墊肚炸魚薯條 $68份量都幾多 炸魚點沙律醬一流串燒 $48呢個價錢有六串每樣味道都可以試下 正其實都嚟咗好多次鍾意呢度嘅原因就係覺得呢度嘅環境唔錯性價比高最緊要係侍應嘅態度都好好會認得你仲會同你傾計大家下次嚟到尖沙咀飲嘢都可以試吓呢間唔使次次都去諾士佛台🍸🥃

每次嚟到都一定會叫呢杯

串燒 $48
呢個價錢有六串每樣味道都可以試下 正

• Helen’s  tea
2019-10-16 1432 瀏覽
黎到尖東,見到間樓上bar,睇落唔錯,於是上去飲下。上到去環境唔錯,坐得舒適唔會迫,燈光幾暗,配合英文舊歌,幾有feel。我同朋友坐窗口位,仲有鬧市夜景陪襯。服務員態度很友善,為我們送上nuts同耐心地推介酒吧的cocktail。飲酒前都叫下小食:串燒 skewers HK$48雖然係一間酒吧,但係佢串燒嘅質素都媲美 出面嘅泰國餐廳,好有香料嘅味,而且醬汁亦都配合適中,沙嗲味配上肉汁,相當適合飲酒😃🍺香烤辣雞翼 HK$68熱辣辣新鮮出爐,食落入面好juicy,可以將啲肉汁緊緊咁鎖住喺入面,加上少少辣嘅感覺,係好適合配酒!會encore啊!海鮮忌廉汁意粉 HK$68李小龍除了說過Be water之外,也曾說過 「我不害怕曾經練過一萬種踢法的人,但我害怕一種踢法練過一萬次的人。」我相信入廚也一樣。Helen’s全個餐牌只有一個意粉可以選擇。我自然也對這個海鮮忌廉汁意粉抱有一定期望,結果亦沒有令我失望。份量適中,意粉軟硬適中,醬汁ᴄʀᴇᴀᴍʏ香濃,材料種類多,有蝦、梘、魷魚、蘑菇等配菜,味道可口。Yesterday 昨天 HK$68Yesterday屬於helen’s signat
黎到尖東,見到間樓上bar,睇落唔錯,於是上去飲下。

飲酒前都叫下小食:
串燒 skewers HK$48

香烤辣雞翼 HK$68

海鮮忌廉汁意粉 HK$68

Yesterday 昨天 HK$68

Yesterday屬於helen’s signature cocktail,以bourbon, rosso amaranto vermouth, aperol, kumquat和oat chips調製,是定為強度5的cocktail。上酒時有一隻酒杯和一個裝載了yesterday的瓶子,把酒塞打開,煙霧四溢。Yesterday微苦帶甜,後勁凌厲,一不留神就會飲多咗。
但飲飲吓…..
"All my best memories come back clearly to me
Some can even make me cry, just like before
It's yesterday once more"

Maze HK$68
迷離既粉紫色,好似置身迷宮中既迷霧咁,係好夢幻既色彩。由gin, butterfly syrup, luxardo maraschino, lime juice調製而成。

Lime juice既味好出,好似一杯帶甜而唔咸既 margarita咁。酒味比甜味輕,整體都易入口。跳入迷宮之中,一杯過後就能夢醒了嗎?還是只係先甜後苦既小把戲呢?

• 海鮮忌廉汁意粉
  • 香烤辣雞翼
  • Yesterday
  • Maze
2019-10-16 277 瀏覽
朋友介紹試下e間店,去到叫左雞軟骨,串燒(牛,雞),腸仔骨,意粉,兩杯野飲,200蚊左右,兩個人本身諗住唔夠食想叫多d,但原來已經好足夠,個意粉剛剛好唔會太重味,雞軟骨又夠脆,串燒好入味,個腸仔好特別,位置又方便,好易搵,環境好好清潔又衛生,好有氣氛,服務員都好熱情的招待,又有酒飲,不過雖然食物少d選擇,但都好岩香港人口味,大家可以黎試下,食飽飲野同朋友一直坐係到傾計,無人打擾,推薦大家可以去試下.

2019-10-15
2019-10-14 270 瀏覽
來到放工時間 要放鬆一下休息一會兒吧在厚福街逛逛的時間發現這家店所以決定一試看看餐牌發現是沒有加一服務費 挻不錯呢😍這裡是先付款後待送餐的 等待期間拍拍照片吧然後店員會送上餐前小食給我們 小食是免費的~·5.2.0 Cocktail HKD$68 ·野人Cocktail HKD$68 ·唐揚魷魚圈 HKD$68 ·香烤辣雞翼 HKD$68 ·串燒牛肉 HKD$48 Cocktail的賣相挻漂亮很吸睛 用來打卡確實不錯特別是5.2.0 Cocktail這一杯 杯身還有椰絲圍著~我們還點了幾個小食用來伴酒 食物即叫即做😋😋食物素質不錯 份量也算是多的 雞翼很好味❤
來到放工時間 要放鬆一下休息一會兒吧
在厚福街逛逛的時間發現這家店所以決定一試
看看餐牌發現是沒有加一服務費 挻不錯呢😍

這裡是先付款後待送餐的 等待期間拍拍照片吧
然後店員會送上餐前小食給我們 小食是免費的~

·5.2.0 Cocktail HKD$68

我們還點了幾個小食用來伴酒 食物即叫即做😋😋
食物素質不錯 份量也算是多的 雞翼很好味❤
2019-10-09
2019-10-10 240 瀏覽
第一次來到Helen’s!十分有驚喜啊!一黎野飲全部好平$68蚊一杯我點左百里香 係眾多cocktail 一見到係百香果口味就忍不住即刻點左 味道好易入口 好香百香果同好creamy 的口感 不過後勁都還是有的 飲完開始有點累其實menu上仲有好多傳統的cocktail 同啤酒 rum 不過我就無點啦野食其實點左 雞翼 意粉同雞骨腸Haha 但太心急食左就無影相全部味道都好好啊!原價都係每樣$68覺得好抵食🥰🥰店內環境都好舒服飲野傾計!Waiter 都服務好好!下次會再黎!
第一次來到Helen’s!
十分有驚喜啊!一黎野飲全部好平$68蚊一杯

不過我就無點啦

野食其實點左 雞翼 意粉同雞骨腸
Haha 但太心急食左就無影相
全部味道都好好啊!原價都係每樣$68
覺得好抵食🥰🥰

店內環境都好舒服飲野傾計!
Waiter 都服務好好!下次會再黎!
2019-10-06 243 瀏覽
這間小酒吧坐落於尖沙咀厚福街,地點非常方便,而且較其他酒吧寧靜,一班朋友聚會聊天的好地方,而且價錢相宜。我們叫了幾杯飲品,包括沒有酒精的fruit punch,感覺很fresh。另外點了杯5.2.0.($68)以野莓及榛子為主,粉紅色的飲品,杯的外層鋪滿了椰絲,飲品的上面以一塊玫瑰花瓣襯托,打卡必選。它的酒精味不重,朋友們都一致認為,它有點像藥水的味道。反而另外一杯飲品Savage ($68),雖然外表較平凡,卻帶着濃郁的青檸味,酸酸的,很是開胃。小食選擇不是太多,但因為我們很肚餓,所以點了多個小食。香烤辣雞翼($68),每隻小小的,不是經常吃辣的,可能要注意一下它的辣味。它的辣味把雞翼原先的味道都覺蓋過了。酥炸雞軟骨($48)及串燒($68)很好吃,串燒加惹味的沙茶醬,非常適合配酒。海鮮忌廉汁意粉($68)的汁較為稀及淡,一般而已。整體而言,我覺得食物及飲品質素一般,不過地點及環境確實適合一班朋友聚會談心,枱面上還有骰盅,而且真的非常抵食。

• 串燒
2019-10-05 296 瀏覽
香港地人多地少,食完飯想搵個地方吹下水享受港下嘢都唔容易,不過係尖沙嘴商業大廈就唔驚人多擠迫。鋪頭環境舒適,坐嘅位置十分寬敞,加哂分油你出𨋢就有侍應帶位,我哋坐低冇耐,就嗌左光係睇樣就知好食既辣雞翼 海鮮忌廉汁意粉唔會復既串燒同杯cocktail.香辣雞翼一嚟到,骰鐘都未搖就即刻食返幾隻,港真好香口同辣得過癮。串燒叫左牛雞串,燒得時間啱啱好,帶少燶得黎變得香口又唔會苦,想袋走幾串添到最後上埋個碟海鮮忌廉汁意粉,革住個mon都知creamy成晚飲下嘢搖下骰仔,命運有時就係要唞下先再有動力去拼。黎開尖嘴想遠離煩囂既就快啲黎喇

到最後上埋個碟海鮮忌廉汁意粉,革住個mon都知creamy
成晚飲下嘢搖下骰仔,命運有時就係要唞下先再有動力去拼。

黎開尖嘴想遠離煩囂既就快啲黎喇
串燒
香辣雞翼
海鮮忌廉汁意粉
$200 (宵夜)
串燒
香辣雞翼
海鮮忌廉汁意粉
2019-10-03 142 瀏覽
5.2.0. $68Wanna try the taste of love? haha ... Romance your taste buds with this strawberry cocktail on a Friday night out . I can easily down three classes of it .   Try licking the glass at the same time. LOL it is bloody delicious . You will fall in love with it too .Roasted Spicy Chicken Wings $68Chicken wings are surprisingly tender and juicy . Not bad for a pub dish. Fish n' Chips $68The batter is just think and crispy . Tartare sauce was made up to standard . Such a good bites to pair wi

5.2.0. $68

Roasted Spicy Chicken Wings

Fish n' Chips

Fish n' Chips $68
The batter is just think and crispy . Tartare sauce was made up to standard . Such a good bites to pair with the drinks. Massive portions--in fact we should have just shared one!

Not a fine dining but it is an interesting place and mostly staffs are very warm. Worth coming back again .
2019-09-29
Roasted Spicy Chicken Wings
Fish n' Chips
2019-09-30 869 瀏覽
喺尖沙咀食完飯約咗朋友飲杯野先返屋企 , 🤗🤗 朋友介紹黎 H8 3 樓嘅 Helen's ! 第一次黎 , 一打開𨋢門 , 感覺良好 , 地方闊落 , 乾淨 , 而且一啲煙味都冇 !! 😲😲😲 好少見到酒吧係咁乾淨 (岩曬我呢 d 有潔癖人士) , 而且係一啲煙 / 臭味都冇 !! 餐牌 :望望餐牌 , 酒類選擇都幾多 , 最特別嘅就係有自家雞尾酒 ! 😏😏基本的佐酒小食都有齊 , 例如炸魷魚圈 , Fish and chips , 雞翼 , 炸雞 , 串燒 , 薯條等等特別想提呢度嘅酒類同小食價錢親民又合理 , 重點係唔使加一 !!!!!!!!! 😱😱😱喺尖沙咀 $68 就有一杯 cocktail , 地方又乾淨 , 仲想點呀 ~ 性價比超高 !!枱上放咗骰盅 , 好耐冇玩 , 見到就手痕 😂😂 平日晚上食店環境唔會太嘈 , 傾計唔洗嗌破喉嚨 🤫Prairie 大草原 ($68)西柚味都幾重 ~ 酸酸的 , 好 fresh , 強度屬 3  (最強為 5)5.2.0. ($68)外面佈滿椰絲 , 中間放咗玫瑰花瓣 , 上面有幾粒銀珠 , 賣相討好 , 粉紅控嘅我即刻心心眼莓味比榛子
餐牌 :
枱上放咗骰盅 , 好耐冇玩 , 見到就手痕 😂😂
平日晚上食店環境唔會太嘈 , 傾計唔洗嗌破喉嚨 🤫
Prairie 大草原 ($68)
5.2.0. ($68)
莓味比榛子味重 , 強度有 1 , 唔係好飲得嘅我表示酒味甚濃 😂😂
Savage 野人 ($68)
飲到菠蘿味 , 強度係 3
Fish and Chips ($68)
份量都幾大 , 有 2 大塊魚柳 , 熱辣辣 , 炸得岩岩好 , 魚肉嫩滑 , 外層香脆 ! 👍👍
薯條係幼身 , 好似麥當勞嗰隻 , $68 好抵食 ! 🤭🤭

酒精飲品同小食質素都唔錯 , 地方乾淨 , 而且店員好有禮貌 !!
如果下次係 TST 要搵地方飲野傾計 , 一定會再黎 !! 😌😌
10 分鐘 (堂食)
$136 (宵夜)
  • Fish and chips
  • 5.2.0.
2019-09-28 166 瀏覽
厚福街H8多野食就唔駛講 但諗唔到原來喺3樓有間好舒服嘅小酒館一出𨋢已經見到個大招牌全層都係佢哋嘅 地方唔算話好大但同其他bar唔同 座位間嘅距離係好闊落嘅店員安排筆者坐喺窗邊位置 飲住杯酒咁望住繁榮嘅厚福街都幾寫意餐牌就得兩頁 主要都係酒精飲品 亦都有小量嘅野食嘅✨Maze $68粉紫色好靚 啱晒女仔打個卡再飲酒精濃度有4 飲落都好順口 筆者唔係好識形容個味 簡單講係帶有草本香嘅cocktail✨ My Orchard $68呢個酒精濃度得2 飲落果味好重鍾意熱帶水果嘅話好啱飲✨唐揚魷魚圈 $68份量都唔少 味道上筆者覺得比起好多街邊小食店更好食✨ 香烤辣雞翼 $68呢個小食又係好好食 夠熱又夠辣好似食緊pizza hut隻辣雞翼咁整體嚟講 呢間bar嘅環境好舒適 乾淨衛生 仲要唔會有煙味 飲品同食物質素都幾好價錢仲好抵添 無加一無min charge真係好適合一班朋友食完飯後再嚟傾下偈玩下骰盅 推介俾大家👍🏽

一出𨋢已經見到個大招牌

全層都係佢哋嘅 地方唔算話好大