2023-01-23 160 瀏覽
食過咁多次,都是因為個疏乎厘昨日年初一帶埋小朋友,諗住開開心心食開年飯食完正餐,叫左兩個梳乎厘,一個士多啤梨,一個綠茶這兩款我地大大話話以前食過好多次今次我同小朋友都發現個汁好奇怪綠茶汁係酸的,士多啤梨嗰個好怪,又無左士多啤梨蓉汁猶豫左一陣,最後同個waiter講,綠茶個汁酸,佢開頭問我再整要好耐(30-60分鐘),我話咁唔要了可以嗎?佢開頭話得,但跟住攞左入廚房,返來又話廚房話個汁無問題,轉左廚師,佢用芝士忌廉,所以酸大年初一,我無同佢爭論了聽完,心諗轉左廚師,亂咁煮?定食物變壞左仍死撐?算!唔緊要,我錢照俾,但永不再幫襯個pancake難食到咁,都可以砌詞死撐!自己打爛自己招牌!
食過咁多次,都是因為個疏乎厘
昨日年初一帶埋小朋友,諗住開開心心食開年飯
食完正餐,叫左兩個梳乎厘,一個士多啤梨,一個綠茶
這兩款我地大大話話以前食過好多次
今次我同小朋友都發現個汁好奇怪
綠茶汁係酸的,士多啤梨嗰個好怪,又無左士多啤梨蓉汁
佢開頭話得,但跟住攞左入廚房,
返來又話廚房話個汁無問題,轉左廚師,佢用芝士忌廉,所以酸
大年初一,我無同佢爭論了
聽完,心諗轉左廚師,亂咁煮?定食物變壞左仍死撐?

算!唔緊要,我錢照俾,但永不再幫襯
個pancake難食到咁,都可以砌詞死撐!
自己打爛自己招牌!
2023-01-22
2023-01-21 94 瀏覽
餐廳環境以粉色系為主,部分位置用霓虹燈作背景好吸晴,影相打卡一流平時繁忙時間每次見都排哂隊,今日難得我咁我即刻搵時間過嚟一試餐廳有不同類型食物,小食、拼盤、沙律、Burger、意粉、Risotto、All day breakfast、甜品都齊全,而且每一個項目都多款式選擇野飲揀左凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶🍵鮮奶好滑好香,抹茶味同埋士多啤梨亦都好夾,唔會蓋過味道西柚錫蘭紅茶出邊好少有咁重西柚味既特飲小食揀左單骨蜜糖芥末雞翼同薯餅波波雞翼炸粉好薄,炸得好脆,蜜糖芥末汁調配得啱啱好黑松露雜菌春雞燴意大利飯春雞燒得好嫩滑多汁,Rissotto加左黑松露同雜菌味道非常豐富來到最重點就係想試呢個日式梳乎厘😍我揀左楓樹糖漿梳乎厘班戟🥞梳乎厘班戟做到空氣感十足,食落比較重蛋味,無論配特製忌廉或楓樹糖漿都好夾

西柚錫蘭紅茶
出邊好少有咁重西柚味既特飲

小食揀左單骨蜜糖芥末雞翼同薯餅波波
雞翼炸粉好薄,炸得好脆,蜜糖芥末汁調配得啱啱好

黑松露雜菌春雞燴意大利飯

2023-01-17
  • 黑松露雜菌春雞燴意大利飯
2023-01-17 83 瀏覽
餐廳係綠楊坊門口去到就望到,鋪內裝潢以粉紅色調為主,再配上花花、心心等少女味既布置,打卡味十足。呢到主打西餐及甜品,以往食過幾次水準穩定,味道唔錯。炸薯格($48),即叫即炸,香脆,味道適中唔會過咸,配上酸忌廉及泰式辣醬食可中和油膩感同無咁熱氣。建議二人以上先叫,太大碟兩個人食完好熱氣。單骨雞翼配蜜糖芥末醬($55),單骨雞翼最岩我呢種懶人,雞炸外皮炸得香脆而且保持到肉汁,蜜糖芥末醬帶甜酸,芥末味唔會好搶好刺激,溫和得黎十分開胃。法式香草燒雞配日式薯仔沙律($118),以往次次黎都食呢到既燒雞,次次都皮脆肉嫩,今次都唔例外。燒雞即叫即燒可能要等耐小小,春雞以香草、甜椒粉等香料醃製,食落帶甜及小小香辣,雞皮燒到小小焦脆,雞肉保持到肉汁,就算雞胸都唔會鞋口。配菜既薯仔沙律就相對失色,調味淡左小小。紅花海鮮燴意大利飯 ($110),上菜時勁香,飯鋪上煎香既海鮮如帶子、海蝦、魷魚及蜆仔。意大利飯以忌廉、茄味及蝦殼煮成既汁煮熟再加上紅花上色,汁味濃而唔死咸而且飯粒飽滿,口感十足。除左主食,呢到既飲品同甜品都值得一試,當日叫左兩款:OREO奶昔($48),以前飲過勁濃勁好飲,不過今日呢杯就相對淡左

呢到主打西餐及甜品,以往食過幾次水準穩定,味道唔錯。

除左主食,呢到既飲品同甜品都值得一試,當日叫左兩款:
OREO奶昔($48),以前飲過勁濃勁好飲,不過今日呢杯就相對淡左小小。總體奶味夠,OREO份量亦十分慷慨,不過甜味就差小小。個人推介另一款:燕麥乳酪奶昔,味道酸酸甜甜十分開胃而且食到粒粒燕麥片。

士多啤梨梳乎厘PANCAKE配焦糖脆脆($98),以前無食過,好似係新出,鬆餅蛋香味濃,食落空氣感十足,配上焦糖脆脆及生果食就無咁悶,PANCAKE擺盆好靚,岩哂鐘意打卡靚靚們。

總體食物唔錯,坐得舒適,而餐廳裝潢適合朋友聚會或情侶拍拖食飯。
2023-01-16 669 瀏覽
這餐廳就在荃灣港鐵站旁,交通🚈極之方便,店內以粉紅色作主調,有一種浪漫🌷的感覺,情侶談心吃飯合適不過,但三五知共進晚餐也是不錯的。大蝦柚子沙律,蝦🦐很爽口彈牙,夠鮮味,沙律菜🥬新鮮爽脆,配合沙律油十分美味,而且有淡淡的柚子清香。辣味蕃茄大蝦多士,醬汁微辣惹味,配上香脆多士,再加上大蝦🍤,真是很惹味,口腔充滿著香濃的蕃茄味🍅,大蝦的鮮,很不錯。蜜糖芥末雞翼,芥末蜜糖淋在酥脆我雞翼🐥上,看見已覺好吃,外皮鬆脆,芥末醬不辣,帶微甜味,好香。份量相當多,55元有那麼多隻雞翼,確實便宜。煎三文魚蕃茄意粉🍝,三文魚超厚,外皮煎到微脆,很香口,肉質嫩滑,難得。茄醬🍅香濃,意大利粉煙韌爽口,很好味。芒果拿破侖,很大塊,酥皮鬆脆,夾雜著冰涼的芒果忌廉🥭,令人回味無窮🥰,必定要試試。楓糖梳乎厘🥞,賣相吸引,入口感覺超軟,十分香滑,有一種氣泡感,很難形容。你想甜些可以多加楓糖,不想吃太甜又可少加一些,適隨專便。抹茶草莓鮮奶🍹,顏色鮮艷吸引,紅紅綠綠好靚,抹茶是我的至愛,抹茶鮮奶混和草莓🍓,更能提升抹茶的香味,好好飲。

2022-12-19
2023-01-14 519 瀏覽
💕最近搵到一間裝飾pink pink超lady嘅餐廳🌼餐廳仲🈶️一幅靚靚嘅花花特色添❤👫環境咁靚💯除🈶️主菜之外✅值得推介仲有超吸引嘅特式甜品🍮同埋特飲添❤打卡一流呀📷🥗沙律🍅蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片 $85🌈鍾意食牛油果嘅朋友呢沙律你一定會鍾意❤️佢最底層係充滿住軟滑嘅牛油果醬🥑第二層係拆左骨啖啖肉又鮮甜味美嘅蟹肉同埋蕃茄🍅配埋甜甜地又帶點酸嘅醬汁🫙勁開胃呢🥳🥳🍴主菜🐔黑松露雜菌春雞燴意大利飯 $118🌈我都好鍾意黑松露嘅香味😋佢呢個黑松露雜菌春雞燴意大利飯嘅黑松露香味撲鼻🔥令不平凡嘅焗雞再加添一份驚喜喔🥳喜歡佢地飯嘅口感偏濕潤而且比一般嘅燴飯淋身一啲👍從一啲都唔漏✅春雞嘅外皮烤得又夠香脆🔥仲非常之入味添💯正👍👍🐷燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律 $118🌈呢個用燒烤醬醃得超惹味嘅BB豬肋骨🔥烤得又軟腍又香口❤骨頭吮得一滴醬都🈚️剩呀😋而且豬肋骨仲「外焦內嫩」✅可口嘅肉質細嫩爽甜👍飽滿又肥美🥳BBQ 味又濃又香👍推介推介🥳🥳🍮甜品🧇楓樹糖漿疏乎厘班戟 $78🌈梳乎厘班戟係我最鍾意食嘅甜品之一❤️呢個疏乎厘班戟嘅口感係鬆軟綿滑😋加埋楓樹糖漿🍯同埋牛油一齊食🍮更加🈶️滿滿嘅幸福感呢🥳佢哋仲有好幾款

🥗沙律

🍅蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片 $85

🍴主菜

🐔黑松露雜菌春雞燴意大利飯 $118

🐷燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律 $118

🍮甜品

🧇楓樹糖漿疏乎厘班戟 $78

🌈梳乎厘班戟係我最鍾意食嘅甜品之一❤️呢個疏乎厘班戟嘅口感係鬆軟綿滑😋加埋楓樹糖漿🍯同埋牛油一齊食🍮更加🈶️滿滿嘅幸福感呢🥳佢哋仲有好幾款口味可以揀✅一定要留肚食埋呢個甜品呀🥳🥳

☕️特飲

提拉米蘇牛奶咖啡 $58

🌈呢杯係係網絡上爆紅嘅特飲💯咖啡豆🫘嘅香氣同美味完整保留住噃🥳風味濃郁嘅濃縮咖啡☕️配埋滑嘟嘟嘅牛奶🥛呢杯提拉米蘇牛奶咖啡真係好正呢🥳🥳

• 楓樹糖漿梳乎厘班戟
2023-01-09 412 瀏覽
今日約阿女放工食晚飯,佢話想食西餐同疏乎厘,於是即刻諗到呢一間鄰近地鐵非常方便嘅西餐甜品打卡店,我之前都食過回味無窮!坐低由佢睇餐牌發辦!芝士年糕放入口熱辣辣,個面炸得脆脆地,入面有滿滿嘅芝士,可以做到拉絲效果,而且感覺唔會好膩。炸珍寶蟹棒大大條,配埋個蛋黃醬,另味道的層次大大題升了不少!蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士好出色,雖然有幾條辣椒仔,蕃茄味好濃但唔辣,阿女唔食辣都食到,蒜蓉多士非常香脆,滔一大羹蕃茄醬料放上去一齊食超正,而大蝦就非常彈牙好食!炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯係幾驚喜,厚切黑毛豬超厚仲要好大塊,就咁沾燒汁食就好好食。滑蛋飯都好唔錯,不過可能食完厚切豬扒已經唔係太食得落飯。阿女主要想食甜品,所以我地叫咗2個梳乎厘班戟share黎食!一個係士多啤梨焦糖脆脆,將焦糖脆脆放喺班戟上面一齊食就啱啱好,都唔會話太過甜!另一個係抹茶黑芝麻,而抹茶班戟配黑芝麻忌廉幾新穎,仲有小丸子、紅豆同蕨餅呢啲經典抹茶配搭做伴碟,食完都好滿足!兩種班戟各有千秋,好似棉花咁極之軟熟!飲品方面,我地揀咗個宇治抹茶士多啤梨鮮奶,最底有啲士多啤梨醬,飲前要攪勻佢,呢杯飲品抹茶味好香,飲飲下又會飲到啲士多啤梨果

炸珍寶蟹棒,芝士年糕

蒜香辣椒蕃茄大蝦,配蒜蓉多士

炸厚切黑毛豬滑蛋意式蓋紅飯
滑蛋飯都好唔錯,不過可能食完厚切豬扒已經唔係太食得落飯。

士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘pancake

宇治綠茶黑芝麻疏乎厘pancake

兩種班戟各有千秋,好似棉花咁極之軟熟!
凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶

飲品方面,我地揀咗個宇治抹茶士多啤梨鮮奶,最底有啲士多啤梨醬,飲前要攪勻佢,呢杯飲品抹茶味好香,飲飲下又會飲到啲士多啤梨果肉,好豐富!
2023-01-05
炸珍寶蟹棒,芝士年糕
蒜香辣椒蕃茄大蝦,配蒜蓉多士
炸厚切黑毛豬滑蛋意式蓋紅飯
士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘pancake
宇治綠茶黑芝麻疏乎厘pancake
凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶
2022-12-31 101 瀏覽
Hello 大家好👋🏻!今日我嚟到位於荃灣綠楊坊嘅「He She Eat」,晏左起身好想食個豐富嘅Brunch同飲杯咖啡,就去試吓佢哋嘅全日早餐。美食攻略:其實佢哋個名叫「happy Together」Brunch 足足夠二至三人食,大部份食物都會有三件絕對三個人分享。今次得兩個人食,所以絕對夠食!Brunch裏面有煙三文魚、德國鮮肉腸、巴馬火腿、沙律、薯餅、大蘑菇、茄汁豆、特別一提佢嘅炒蛋好香好滑,咁多種材料加埋一定係超級大滿足。令人有一個精神嘅一日。美食指數:5🌝最高味道:🌝🌝🌝🌝🌚環境:🌝🌝🌝🌜🌚服務:🌝🌝🌝🌚🌚賣相:🌝🌝🌝🌝🌚

美食指數:5🌝最高
味道:🌝🌝🌝🌝🌚
環境:🌝🌝🌝🌜🌚
服務:🌝🌝🌝🌚🌚
賣相:🌝🌝🌝🌝🌚
2022-11-30
5 分鐘 (堂食)
2022-12-27 150 瀏覽
就到聖誕同友人去買禮物,由於友人好喜歡食甜品,我就帶佢嚟呢度食晚餐先叫咗一杯士多啤梨奶昔,厚厚嘅忌廉,味道香濃,再灑上乾果和士多啤梨醬,酸酸甜甜好開胃另一杯凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶,抹茶味濃加上香甜士多啤梨,配搭新鮮小食:蟹肉棒跟芝士年糕-蟹棒好巨型,圓碌碌嘅年糕外皮炸到金黄微脆而內軟,咬開都見到滿滿芝士呈流心,層次感分明燒烤BB 豬肋骨配日式薯仔沙律-豬肋骨夠厚肉烤得嫩滑,BBQ醬汁更加提升豬肋骨嘅香味,配埋薯仔沙律更加fresh 清新黑松露雜菌春雞燴意大利飯-意大利飯煮得軟腍,雞肉多汁嫩滑,配埋濃郁的黑松露,正士多啤梨焦糖脆脆疏乎厘班㦸-面層嘅焦糖脆脆,甜得嚟好香,咬落去非常有空氣感,似軟綿綿嘅棉花,味道不太甜,再配上酸酸甜甜士多啤梨,簡直大滿足

依間HeSheEat係正荃灣地鐵站對面,位置都幾方便,服務態度就一般般‍,大家都唔係好想做野咁,明明見到舉手都行左去🤦🏻‍♀️。——————————♥——————————- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ♥️ 烤羊西冷扒配芥末薯蓉 $1487成熟既羊扒帶點粉紅色,羊肉軟熟冇乜羶味,軟綿綿芥末薯蓉有驚喜。♥️ 海鮮龍蝦汁燴鮮蛋麵 $138龍蝦肉爽口,鮮蛋麵冇乜特別,唔覺好重蛋味。♥️ 薯餅波波配車打芝士汁 脆煙肉 $45滿滿一大杯份量,目測差唔多有2x粒,一口一粒熱辣辣薯波,外皮炸得超脆,車打芝士醬濃郁。♥️ 黑白朱古力Oreo 梳乎厘班戟 $88✨班戟即叫即整需時35分鐘本來最期待甜品,點知味道非常一般🤦🏻‍♀️,Pancake面既朱古力醬份量太少唔足以每一件班戟都點到,而且冇咩朱古力味,質感好實在零空氣感,好似食緊海綿蛋糕咁既質地,整體甜味不足而且完全冇蛋香味。- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - ————————
——————————♥——————————

♥️ 烤羊西冷扒配芥末薯蓉 $148

♥️ 海鮮龍蝦汁燴鮮蛋麵 $138
龍蝦肉爽口,鮮蛋麵冇乜特別,唔覺好重蛋味。

♥️ 薯餅波波配車打芝士汁 脆煙肉 $45

♥️ 黑白朱古力Oreo 梳乎厘班戟 $88
✨班戟即叫即整需時35分鐘

——————————♥——————————
2022-12-20 87 瀏覽
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 $58非常香濃嘅蒜蓉味搽滿咗多士上面,旁邊有啲酸酸甜甜嘅蕃茄醬,加埋啲蒜蓉多士喺上面,都好惹味。啲大蝦都真係幾大隻,而且都好入味,呢碟嘢好似有六隻大蝦,都算抵食。紫薯鮮奶 $32熱飲的話份量有分大同細,我地要左一細杯來試試。一杯小小既熱飲,好適合咁凍嘅天時暖一暖個身。而紫薯鮮奶,紫薯味充足,而且好適合打卡,紫紫的~青瓜抹茶沙冰 $48同個朋友講笑話要呢杯飲品,去完廁所返嚟估唔到佢真係幫我點咗呢杯飲品……但估唔到出奇嘅好飲,口感清新,同綠茶好夾,唔會太甜,非常驚喜!宇治金時心太軟配豆腐雪糕 $64將個心太軟切開,啲綠茶朱古力醬已經急不及待咁湧出嚟,啲朱古力甜而不膩,而且唔會有綠茶嘅苦澀味。將啲豆腐雪糕加埋心太軟度食,一冷一熱,非常配合。宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟 $104賣相非常之吸引,送到上枱嘅時候兩層疏乎厘郁吓郁吓,動L動L,疏乎厘入口即溶,充滿蛋香味,非常之好味!
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士 $58

• 青瓜抹茶沙冰
  • 宇治金時心太軟配豆腐雪糕
  • 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
2022-12-19 63 瀏覽
環境好適合打卡,少女心爆發。荔枝梳打特飲 $46 白桃烏龍茶 $32荔枝梳打好清香,有大大粒果肉。白桃烏龍有好多白挑蓉,好足料。兩杯都甜度剛好,微甜。燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律$118肉質嫩滑,BBQ燒烤汁十分惹味,另上一小碟燒烤汁,十分細心。薯仔沙律好綿,沙律味清爽平衡味道濃郁既ribs。黑松露雜菌春雞會意大利飯$98鷄脾不得了,皮脆肉juicy ,意大利燴飯份量大,夠creamy黑松露味香濃,飯質唔會太硬,推介!檸檬忌廉班㦸卷$68幾年前第一次食Hesheeat食到呢個檸檬班㦸卷一試難忘。忌廉偏酸十分醒神,配以honeycomb 碎味道好夾,多年來仍然保持水準!宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班㦸$108有驚喜!梳乎厘班㦸有蛋香,口感充滿空氣。最驚喜係mochi 同蕨餅超煙韌,高水準之作!主菜同甜品同樣出色,下次可以再來Xmas 小派對。
環境好適合打卡,少女心爆發。

荔枝梳打特飲 $46 白桃烏龍茶 $32
荔枝梳打好清香,有大大粒果肉。
白桃烏龍有好多白挑蓉,好足料。兩杯都甜度剛好,微甜。

燒烤BB豬肋骨配日式薯仔沙律$118

黑松露雜菌春雞會意大利飯$98

檸檬忌廉班㦸卷$68

宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班㦸$108

主菜同甜品同樣出色,下次可以再來Xmas 小派對。
2022-12-06
  • 荔枝梳打特飲
  • 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
  • 燒烤bb豬肋骨配日式薯仔沙律
  • 黑松露雜菌春雞燴意大利飯
2022-12-17 51 瀏覽
擁有不可抵抗的魅力粉系顏色風情簡單基本材料製作過程選擇多喜歡新派、新口味食物的我 ! 願意花上時間追求極致的美食令自己大大滿足感,鍾情款式賣相多樣大熱甜食和西式主菜不僅約隨三五知聚餐或單獨品嚐同樣符合自已的口味「士多啤梨焦糖脆脆梳乎里班戟」膨脹後蛋香味濃兼空氣感十足,內裹鬆軟質感軟綿切開夠彈力企身拼上糖漿香滑豐富「火辣墨魚汁意粉」帶來視覺上的新鮮感麵條爽口煙韌加入醃製材料炒至軟身,保留味鮮既滋味「薯餅波波配車打芝士汁/脆煙肉」輕巧不油膩質感令人一口接一口,軟綿薯波和香濃車打芝士交融,想過口癮又香口是最好不過「牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律」鬆軟酥脆不馬虎外皮鹹香、味道豐富,足料食材各樣配合加上碎蛋牛油果沙律好夾「朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕」僅有內層又有層次極有賣相特色加上飲埋「泡沫咖啡」「檸檬柚子沙冰」極有滿足又愉快的一夜

擁有不可抵抗的魅力粉系顏色風情
簡單基本材料製作過程選擇多
「士多啤梨焦糖脆脆梳乎里班戟」
「火辣墨魚汁意粉」

「薯餅波波配車打芝士汁/脆煙肉」
「牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律」
「朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕」
僅有內層又有層次極有賣相特色加上飲埋
「泡沫咖啡」「檸檬柚子沙冰」極有滿足又愉快的一夜

2022-12-13
2022-12-16 62 瀏覽
Soufflé pancake with maple syrupBecause of my sweet tooth, I dined out with my friend today in search of tasty desserts. The restaurant looked fancy on the outside with an overall pink tone. We were seated quickly by a polite waiter. The waiter is well-trained and reminded us that we had to wait for 30 minutes for the pancake to be ready as they freshly make every dish on spot. After 30 minutes, ta-da-! We were served delicious soufflé pancake with maple syrup. The pancake is hot enough and soft

After 30 minutes, ta-da-! We were served delicious soufflé pancake with maple syrup. The pancake is hot enough and soft on both the inside and the outside. The maple syrup isn’t too sweet or overbearing.

Overall, I was quite surprised by how delicious the pancake was as it cost only $78.
2022-12-08 64 瀏覽
今日起行到人氣爆登的 @hesheeatcafe 😝 裝修全部以淺粉色為主, 裝修外貌似少女甜品店,啱晒鍾意去靚餐廳食嘢嘅朋友!! 環境舒適, 坐得舒服,可以再嚟:)慢煮bbq豬肋骨一咬下去已經骨肉分離, 軟綿綿的非常入味,bbq汁獨特又突出,有驚喜!!雙重芝士和牛漢堡好震撼,有勁多層勁足料~🤤厚厚的漢堡,啱哂我呢啲食肉獸!🤤牛肉味濃,咬落有肉汁夠軟熟紫薯鮮奶 淨係賣相已經呃曬like! 奶味重,好濃郁!甜度啱啱好,又香又滑 橙酒朱古力梳乎厘 🍵梳乎厘班戟,鬆軟綿滑的,配上橙酒,是滿滿的幸福感📍He She Eat荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舗
, 坐得舒服,可以再嚟:)

慢煮bbq豬肋骨

一咬下去已經骨肉分離, 軟綿綿的
非常入味,bbq汁獨特又突出,有驚喜!!

雙重芝士和牛漢堡

好震撼,有勁多層勁足料~

紫薯鮮奶

橙酒朱古力梳乎厘 🍵

梳乎厘班戟,鬆軟綿滑的,配上橙酒,是滿滿的幸福感

📍He She Eat
荃灣蕙荃路22-26號綠楊坊地下G15-16舗
  • 燒烤bb豬肋骨配日式薯仔沙律
  • 牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律
  • 慢煮bbq豬肋骨
  • 紫薯鮮奶
2022-12-08 456 瀏覽
我一向都幾鐘意食HESHEEAT,因為質素一直都KEEP得幾好, 價錢又合理, 而且位置幾就腳,最近聽朋友講佢有個梳乎厘幾正, 就同佢一齊去嚐新其實我之前一直食開銅鑼灣店, 原來荃灣店都係一入綠楊就見到, 好方便, 而且店鋪入面都好企理蜜糖芥末單骨雞翼-$55我個咀細, 又懶, 就特別鐘意單骨雞翼, 進食好方便, 雞翼外皮脆, 裡面多汁, 而且蜜糖芥末好惹味。牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律-$74牛角包上到枱仲係好脆的, 一啖咬落去, 第一下好出係煙三文魚味, 之後蛋, 牛油果味就出現, 整體口感多層次, 口感好好。而個沙律菜好新鮮, 再加上D陳醋, 好開胃墨魚汁魷魚意粉-$88D個炒得好香, 而且少少辣, 非常好味, 而且D汁好掛意粉, 每一條意粉都食到好味道, 而且魷魚都好新鮮, 我覺得比我上次食到既更有進步!士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘PANCAKE-$108D個一上枱見到個梳乎厘微震已經令我地好想食, 放落口有種入口即溶既感覺, 個感覺係超正, 而且唔算過甜, 加上士多啤梨去食, 係好好味, 而旁邊既焦糖脆脆有D似細細個食既叮叮糖, 好特別宇治金時厚焗鬆餅-$60因為個梳乎厘太
我一向都幾鐘意食HESHEEAT,
最近聽朋友講佢有個梳乎厘幾正, 就同佢一齊去嚐新

蜜糖芥末單骨雞翼-$55

牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律-$74

墨魚汁魷魚意粉-$88

士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘PANCAKE-$108

宇治金時厚焗鬆餅-$60

因為個梳乎厘太好味, 我地好似唔夠喉咁, 所以叫多個厚焗鬆餅黎食, D個個蛋味係香D, 食落會FIRM D, 加埋紅豆, 白玉, 黑糖, 雪糕去食, 令人回味無窮。

荔枝梳打特飲-$48
D個特飲荔枝味係極濃, 非常正, 推薦!

總結, HESHEEAT真係幾唔錯, 特別係甜品, 令人有第二個胃去裝多D食物!
2022-12-07