2023-04-07 89 瀏覽
原本一心打算去試下HeSheEat的疏乎里,可惜卻無緣試食...進到店𥚃面,即時感染到濃濃的少女味道,由裝修到餐牌,整間店充滿了粉色系的裝潢。三個人每人選了一個餐,整體味道不差:- 烤紐西蘭肉眼扒配燒汁: 牛扒薄身但煮得剛剛好,不會太韌- 煙鴨胸菠菜忌廉燴長通粉:汁有點咸- 牛油果,芒果蝦沙律牛角包配薯條:以為食緊早餐食完正餐,原本打算叫兩個出名的疏乎厘,奈何被告知,焗爐壞咗,所以停售...唯有等下次...

三個人每人選了一個餐,整體味道不差:
- 烤紐西蘭肉眼扒配燒汁: 牛扒薄身但煮得剛剛好,不會太韌

- 煙鴨胸菠菜忌廉燴長通粉:汁有點咸

- 牛油果,芒果蝦沙律牛角包配薯條:以為食緊早餐

2023-04-06 58 瀏覽
辛苦左成個月,決定去食甜品開心下。經過呢間餐廳被餐廳門前既日式梳乎厘班戟宣傳牌吸引左!加上覺得內裡粉紅色系裝修好適合打卡,見價錢唔貴,決定試下。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟($108)由於我太想食甜品所以未食主餐已經叫呢個先 店員貼心提示指即叫即做要等15-20分鐘。上枱時已經賣相好吸引,擺碟及顏色都好吸睛,加上厚厚的而且震騰騰的梳乎厘班戟,令人超想食一食落去蛋香湧岀黎,口感超鬆軟,空氣感十足!配搭香甜多汁既士多啤梨,同埋味道香濃既焦糖脆脆一齊食,加上面層既芝士脆片同芝士奶蓋,口感同層次好豐富,無論味道、質感、賣相都一流視覺味覺都超滿足。黑松露春雞燴意大利飯($98)上碟時黑松露香味已經飄岀,令人食指大動!春雞份量唔少,味道微辣好惹味,切落去仲有肉汁流岀,超級嫩滑多汁!Risotto米飯口感做到正宗既半生熟,粒粒分明又充滿醬汁,加上黑松露味道好香好濃郁 整體味道同層次都一流,令人忍唔住一啖接一啖食哂成碟。炸珍寶蟹棒芝士年糕 ($48)每款小食各有兩件,炸得非常香脆,食落完全唔油膩。芝士年糕炸至外脆內軟糯,加埋內餡芝士係半溶狀態,層次感好豐富。炸珍寶蟹棒非常大條足料,外皮又香又酥又脆,加上

。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟($108)
由於我太想食甜品所以未食主餐已經叫呢個先

視覺味覺都超滿足

。黑松露春雞燴意大利飯($98)
整體味道同層次都一流,令人忍唔住一啖接一啖食哂成碟

。炸珍寶蟹棒芝士年糕 ($48)
每款小食各有兩件,炸得非常香脆,食落完全唔油膩。芝士年糕炸至外脆內軟糯,加埋內餡芝士係半溶狀態,層次感好豐富。炸珍寶蟹棒非常大條足料,外皮又香又酥又脆,加上內裡蟹棒既絲絲質感,口感一流

。凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶($52)
賣相層次好分明。未搞拌前飲,先係飲到香濃突岀既宇治抹茶味,之後係牛奶味,最後飲到香甜既士多啤梨味,整體超真材實料!搞匀再飲係另一番感覺,非常順滑而且味道好夾。

總結:環境乾淨整潔,粉紅色系環境同柔和既燈光令人覺得好舒適,加上食物好味賣相又靚,特別係個梳乎厘班戟真係令視覺、味覺都超滿足
好享受既一餐,會再黎

2023-04-05 64 瀏覽
鵝肝牛肉漢堡配薯條, HeSheEat 的薯條從不失望, 沙律也很新鮮,  鵝肝煎得外脆香內軟, 漢堡及芝士也很濃郁, 當然包也烹得外脆好吃.Ice Banana Chocolate Coffee, 好飲, HeSheEat 無論冷飲熱飲都調製得不錯.是日餐湯, 每次餐湯, 都沒失望, 真材實料.

是日餐湯, 每次餐湯, 都沒失望, 真材實料.
鵝肝牛肉漢堡配薯條
Ice Banana Chocolate Coffee
是日餐湯
2023-04-01
20 分鐘 (堂食)
鵝肝牛肉漢堡配薯條
是日餐湯
今日放工竟然係地鐵撞到中學時期既鄰座大家出左黎做野之後,真係一年都未必約到一次🥹擇日不如撞日,我地決定即興食個靚晚餐!為左快啲坐低傾計,我地揀左出地鐵站就即刻見到既HeSheEat🤣🛎 $118 燒BB豬肋骨配日式薯仔沙律豬肋骨肉質鮮嫩份量好多,有成4個骨位🐖肉面搽滿左燒烤醬,酸酸甜甜咁有助解膩,令我地一啖接一啖咁好快食曬🤣伴碟既沙律係用黑醋撈既🥗亦都非常開胃🛎 $98 黑松露春雞燴意大利飯一上台就聞到香噴噴既黑松露味飯粒煙韌🤤有蘑菇,又有芝士味,咸香充足~而春雞係雞髀+雞胸!雞肉好滑😚一切開就流曬肉汁出黎雞皮就香燒過,脆脆地😈🛎 $108 士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟其實食左主食已經夠飽🤣但聞到隔離枱個梳乎厘班戟,真係好香忍唔住都叫返個佢係即叫即整,空氣感十足,好鬆軟🥞而且有濃濃既蛋香加埋啲焦糖脆脆同新鮮士多啤梨🍓一啖咁食~口感層次好豐富😚🛎 $58 芒果拿破崙拿破崙就係法文既「千層」呢到既芒果拿破崙都好似平時食既一樣,有三層千層酥皮,中間夾住忌廉😋唯獨是份量,係比平時食既大左一倍🤣酥皮香脆鬆化,食到焦糖及牛油味中間忌廉係吉士味&芒果味,好滑🤤伴碟亦有芒果肉同芒果醬呢~🛎 $52 Ic
今日放工竟然係地鐵撞到中學時期既鄰座
大家出左黎做野之後,真係一年都未必約到一次🥹
擇日不如撞日,我地決定即興食個靚晚餐!

🛎 $118 燒BB豬肋骨配日式薯仔沙律
豬肋骨肉質鮮嫩
份量好多,有成4個骨位🐖
肉面搽滿左燒烤醬,酸酸甜甜咁
有助解膩,令我地一啖接一啖咁好快食曬🤣
伴碟既沙律係用黑醋撈既🥗亦都非常開胃

🛎 $98 黑松露春雞燴意大利飯
一上台就聞到香噴噴既黑松露味
飯粒煙韌🤤
有蘑菇,又有芝士味,咸香充足~
而春雞係雞髀+雞胸!
雞肉好滑😚一切開就流曬肉汁出黎
雞皮就香燒過,脆脆地😈

🛎 $108 士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
其實食左主食已經夠飽🤣
但聞到隔離枱個梳乎厘班戟,真係好香
忍唔住都叫返個
佢係即叫即整,空氣感十足,好鬆軟🥞而且有濃濃既蛋香
加埋啲焦糖脆脆同新鮮士多啤梨🍓一啖咁食~口感層次好豐富😚

🛎 $58 芒果拿破崙
拿破崙就係法文既「千層」
唯獨是份量,係比平時食既大左一倍🤣
酥皮香脆鬆化,食到焦糖及牛油味
中間忌廉係吉士味&芒果味,好滑🤤
伴碟亦有芒果肉同芒果醬呢~

🛎 $52 Iced Matcha Strawberry Latte
記得要攪勻低部既士多啤梨醬及果肉🍓
咁就可以同時飲到抹茶既茶香、鮮奶既絲滑、士多啤梨既酸甜🤩
味道幾幾夾~
漸層都好靚📸打卡一流!

🛎 $38 Summer Fruit Ceylon Tea
呢杯水果茶除左飲到天然既果香
仲飲到錫蘭茶既澀味👍🏻👍🏻👍🏻
入面仲有好多大大片既果肉,飲得又食得!

🌐 環境/服務
呢到座位闊落光猛💡
位置方便,一出地鐵站就係!
服務亦都唔錯,坐低後店員會先斟水俾我地😳而家已經好少餐廳會咁做
裝飾偏粉紅系,好岩少女打卡📸
  • 士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
  • 黑松露雜菌春雞燴意大利飯
2023-03-19 79 瀏覽
今日同朋友行街,見到呢間裝修好夢幻、好少女嘅餐廳,於是吸引左我地入去食晚餐。 首先個餐湯係營養價值高嘅南瓜湯,啖啖都有好幼細南瓜蓉! 主菜係龍蝦汁芝士焗海鮮飯,上面鋪滿海鮮:蝦、蜆等,份量都唔少。飯粒硬度適中,唔會太硬,亦唔會太淋。 烤美國安格斯肉眼牛扒,雖然唔厚身,但都好juicy,牛味重,表面有烤香嘅味道,肉質嫩。同香脆嘅薯條簡直係絕配! 特飲都有好多選擇,我最後揀咗宇治抹茶士多啤梨鮮奶,呢個配搭好夾,飲倒少少酸酸甜甜嘅士多啤梨味,幾特別!我朋友揀咗蜜桃茶,佢話既有甘醇嘅茶香,又有甜甜嘅果香,味道清新! 最後點了個原味梳乎厘班戟,賣相好吸引,淋上蜜糖、好好味,蛋味濃郁,甜度適中,好鬆軟! 我哋都覺得呢間餐廳唔係「虛有其表」,食物方面有質素、有驚喜,款式很多,下次一定要再來試試其他! 提外話,侍應好細心,會主動拎個鈎比我地鈎住個袋,讓我們坐得更舒服!
首先個餐湯係營養價值高嘅南瓜湯,啖啖都有好幼細南瓜蓉!

• 龍蝦汁芝士焗雜錦海鮮燴飯
2023-03-17 77 瀏覽
冲着他家的焦糖脆脆舒芙蕾来的结果被其他菜品也一并惊艳到了〰️『🥙番茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片』🍅🦀️🥑🥠搭配很经典,好吃到想要尖叫那种〰️『🍗牛油香草烧春鸡配日式薯仔沙律』价格实惠,没想到春鸡烤的这么嫩〰️『🥞士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟』爱吃绵绵梳乎厘的不要错过!空气感十足!
冲着他家的焦糖脆脆舒芙蕾来的

结果被其他菜品也一并惊艳到了

〰️
『🥙番茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片』
🍅🦀️🥑🥠搭配很经典,好吃到想要尖叫那种

〰️
『🍗牛油香草烧春鸡配日式薯仔沙律』
价格实惠,没想到春鸡烤的这么嫩

〰️
『🥞士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟』
爱吃绵绵梳乎厘的不要错过!空气感十足!
#開餐好去處 ❣️荃灣綠楊坊精緻浪漫西餐廳HeSheEat ❣️尋日白色情人節💞同爸爸一齊去左佈置勁浪漫嘅HeSheEat撐枱腳💟呢度以粉紅色為主題💗留底勁高!空間感十足😍有多款主食、小食、甜品、飲品選擇🌟 🥑牛油果蟹肉凱撒沙律唔單止個碟大!周年嘅份量都超級多!牛油果唔會好林,亦都唔會好碟!口感啱啱好😚 沙律菜新鮮爽脆🥗蟹肉份量都好多!撈勻嚟食,每一啖都有齊沙律菜、蟹肉同芝士🧀口感層次非常豐富😋🍗黑松露雜菌春雞意大利飯 落單嘅時候,職員𥅽提醒我哋要等大約 20 分鐘 ⏰ 因為燒春雞即叫即整😍所以嚟到嘅時候燒春雞外皮香!裏面肉質嫩滑juicy!意大利飯 每粒飯都沾滿黑松露醬汁,配合埋粒粒菇菌!口感豐富,而且非常惹味!🍯 單骨蜜糖芥末雞翼我最鍾意就係食單骨雞翼!因為唔使擘大個口咬雞翼!好方便😆 雞翼外層香脆!仲沾滿蜜糖芥末醬!味道甜甜中帶微辣💗非常開胃!🍓凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶底部有一層士多啤梨醬,有半粒士多啤梨做裝飾💓抹茶味香濃🍵🍵宇治金時心太軟有豆腐雪糕、白玉、同蕨餅伴碟😍白玉煙煙韌韌!抹茶心太軟外脆內軟,切開後抹茶醬緩緩流出!配合埋紅豆一齊食😚超級滿足🍰Homemade Tiramisu

🥑牛油果蟹肉凱撒沙律

🍗黑松露雜菌春雞意大利飯

🍯 單骨蜜糖芥末雞翼

🍓凍宇治抹茶士多啤梨鮮奶
底部有一層士多啤梨醬,有半粒士多啤梨做裝飾💓抹茶味香濃🍵

🍵宇治金時心太軟

🍰Homemade Tiramisu
香醇濃郁可可咖啡香,配合柔軟綿密mascarpone cheese🧀仲有酸酸甜甜既士多啤梨鋪喺上層🍓口感層次非常豐富😚

2023-03-14
  • 單骨蜜糖芥末雞翼
  • 牛油果蟹肉凱撒沙律
  • 黑松露雜菌春雞燴意大利飯
烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁配薯條Grilled New Zealand Rib Eye Steak with Gravy & Fries薯條很出色. 肉眼牛扒也好吃, 當時沙律也不錯.Tiramisu Latte Tiramisu 牛奶咖啡, 甜品及甜點, 也是一流, 不可錯過!
烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁配薯條
薯條很出色. 肉眼牛扒也好吃, 當時沙律也不錯.

烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁
2023-03-02
10 分鐘 (堂食)
烤紐西蘭肉眼牛扒配燒汁
2023-02-25 1191 瀏覽
喺荃灣地鐵站附近搵嘢食,一出閘喺綠楊坊就見到間門面好靚好粉紅的西餐廳,價錢合理而且仲有好多甜品選擇。我哋坐到張好特色的卡位,三面有鏡,花花牆紙好適合打卡。牛油果蟹肉凱撒沙律沙律菜好新鮮,配上凱撒沙律,醬汁好開胃。主角牛油果同蟹肉,份量也唔少,一齊食好夾。燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯紅麴飯比一般米飯有口感,是健康之選。鋪上滑蛋,增添了色彩和層次,滑蛋煮得好滑。主角鰻魚好厚肉,份量足。白酒牛油汁蜆肉扁意粉好香牛油味,蜆肉份量多而且蜆肉大隻同新鮮。扁意粉同樣份量足,唔會太多醬汁黐住,感覺吾油膩,又唔會太乾,做得唔錯。單骨蜜糖芥末雞翼新鮮炸起,非常香脆,皮好香口,芥末醬唔會好辣。由於雞翼已切開一半,容易上口,唔會食得論盡。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟賣相好靚,打卡之選,有士多啤梨同焦糖脆脆做伴碟。色彩豐富。疏乎厘班戟非常鬆化,彈吓彈吓,食落軟綿綿唔會太甜,配上蜜糖脆脆,增添了層次,口感豐富,值得推介。
我哋坐到張好特色的卡位,三面有鏡,花花牆紙好適合打卡。
2023-02-16
2023-02-21 82 瀏覽
都是看了食評來試, 我還肯定還有得落單, 才入坐. 沒失望, 好好味! 還有外在美, 職員們也很有禮貌. 會再來試午餐及下午茶餐, 我見其他食客食的TEA SET也很吸引.
楓樹糖漿梳乎厘班戟
2023-02-21
10 分鐘 (堂食)
楓樹糖漿梳乎厘班戟
2023-02-20 78 瀏覽
朋友住荃灣所以佢特意揀近荃灣地鐵站出口這間HeSheEat食店可以方便大家真夠細心,店內環境不錯,整潔又火猛,裝修又是我喜歡的粉紅色感覺好舒適,先點幾款菜式跟住便可慢慢聊天🥑牛油果蟹肉凱撒沙律$78牛油果蟹肉沙律,餐前吃份外醒神,嘅清新又滋味。🍗法式香草燒雞配日式薯仔沙律$118-香脆的燒雞真的外脆內軟不鞋口就連雞胸都不鞋蘸跟上的少少辣汁加添味道。🍝香煎三文魚扒蕃茄燴扁意粉$95-濃濃的蕃茄醬令每條意粉都充滿濃郁的蕃茄味酸甜適中不多不少加上煎香的三天魚真係錦上添花,好味美!🥞宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班㦸$108最後終於等到梳乎厘喇由於製作需要半小時所以要預早少少order,軟綿綿而帶有十分強烈的蛋香味,伴甜甜的紅豆蓉及煙煙韌韌的麻糬,好睇又好食!整體來講滿意這頓晚餐😋
🥑牛油果蟹肉凱撒沙律$78
牛油果蟹肉沙律,餐前吃份外醒神,嘅清新又滋味。
🍗法式香草燒雞配日式薯仔沙律$118-
🍝香煎三文魚扒蕃茄燴扁意粉$95-
🥞宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班㦸$108
整體來講滿意這頓晚餐😋
2023-02-19 58 瀏覽
今日夜晚諗住嚟到食甜品叫咗一杯凍朱古力同一份班戟班戟都還好但唔知點解個凍朱古力上面啲cream 有啲膠膠地既泥膠味真係唔好飲未試過咁難飲既凍朱古力🫠🫠兩年前食覺得好好食🤤但依家真係不了
今日夜晚諗住嚟到食甜品
未試過咁難飲既凍朱古力🫠🫠

兩年前食覺得好好食🤤
但依家真係不了
2023-02-09 81 瀏覽
今晚到荃灣HeSheEat 食晚餐,店內環境舒適,而且在荃灣港鐵站🚉側,交通極為方便,十分聚腳。店員很有禮貌,態度殷勤👍,令人有賓至如歸之感🥰。蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士,辣椒🌶️蕃茄醬🍅微辣濃郁,大蝦🦐很爽口彈牙,配以香脆的蒜蓉🧅多士,香脆可口,味道豐富。燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯🍛,燒鰻魚🐟味道香濃,有彈性,滑蛋🍳配以意式紅飯,入口軟滑惹味,不單賣相吸引,食味亦佳。扒虎蝦芝士鮮蛋意大利麵,虎蝦🦐很大隻,新鮮彈牙,芝士🧀汁濃厚有質感,而鮮蛋意大利麵🍝很特別,扁扁幼幼,有蛋味🥚,出奇的爽口,味道很平衡,值得試試。芒果拿破崙,比想像中大件,幾層酥皮很鬆脆,夾雜著凍的芒果醬,又脆又軟滑,十分美味😋,是一款很值得吃的甜品🍮。楓樹糖漿梳乎厘班戟🥞,賣相已吸引,加上一些楓糖漿很香甜,入口超鬆軟,有一種泡沫的感覺,最好的就是不會太甜,所以吃了不少,哈🤩。綠茶紅豆忌廉特飲🍹,看見已好想飲,忌廉配上綠茶,軟滑有茶味🍵,加上紅豆更好味。

2023-02-09 72 瀏覽
荃灣CP 極高少女CAFE新年後咗朋友屋企拜年,臨走前餓餓地,見到荃灣綠楊有HeSheEat,就去試下Cafe 都以少女粉紅心做主題,座位都以梳化椅為主,坐得舒服。小食叫個飛天薯條配秘製辣椒茄汁,熱辣辣炸到金黃香脆薯條絕對無得輸,配埋香辣茄汁就更惹味!單骨水牛城雞翼水牛城雞翼的Buffalo醬汁是雞翼的靈魂,雞翼脆到脆卜卜,配埋醬汁,蒜香同芝士味十足!單骨雞翼更方便進食,好貼心!紅花燴海鮮意大利飯,海鮮種類有好多,帶子、粒粒大蝦🍤、鮮魷魚、大蜆等等,燴飯索哂湯汁,仲有拉絲效果,讚朋友叫咗火辣扒虎蝦墨汁意粉,大蝦🍤經香煎非常香口惹味,蕃茄酸甜味,越食越開胃!楓樹糖漿梳孚里班㦸,梳孚里絕對迷倒萬千少女既心,鬆軟彈牙,蛋香味十足,食多幾塊都唔會膩飲品同朋友一人一杯特飲士多啤梨奶昔,凍香蕉🍌朱古力咖啡,飲品甜度唔會好高適合番香港人口味好好
荃灣CP 極高少女CAFE

單骨水牛城雞翼

2023-02-08 860 瀏覽
Hesheeat 佈置以淺粉紅色為主調, 粉紅絲絨的卡位, 粉紅色的牆身, 簡約明亮, 充滿夢幻色彩。單骨蜜糖芥末雞翼 $55單骨雞翼外表炸至十分酥脆, 入口熱燙燙, 雞肉多汁嫰滑,表面被香甜的蜜糖芥末包裹著,令雞翼更加誘人, 讓人停不了口。 煎三文魚扒配意粉 $90 三文魚扒煎到魚皮香脆, 魚肉鮮味 滑溜, 跟配的意大利粉,軟硬適中 , 每條意粉掛滿酸酸甜甜的蕃茄醬汁, 惹味開胃。黑松露燒春雞燴意大利飯 $98肥美的燒春雞,烤到油光亮澤, 雞皮散發著陣陣焦香, 雞肉嫩滑, 充滿肉汁 ,意大利飯,口感濕潤,軟硬適中, 每一口帶淡淡芝士鹹香, 加上黑松露幽香, 令人食指大動。厚焗鬆餅配士多啤梨乳酪、士多啤梨雪糕 $60即叫即製的鬆餅,上枱時, 熱燙燙 、香噴噴,充滿誘人蛋香, 鬆餅厚實綿彈, 鬆餅表面放上一球士多啤梨 雪糕, 看著它慢慢溶化,並融入厚鬆餅中,真是讓人喜歡, 再倒上 草莓醬 , 更具別一番滋味 , 不愧餐廳人氣必點甜品。楓樹糖漿梳乎厘 $78兩層震騰騰的梳乎厘, 賣相令人心心眼, 入口超級鬆軟,空氣感十足, 加上幼滑的忌廉,令人無法抗拒 ! 士多啤梨奶昔 $40先拌勻面層

單骨蜜糖芥末雞翼 $55

煎三文魚扒配意粉 $90

黑松露燒春雞燴意大利飯 $98

厚焗鬆餅配士多啤梨乳酪、士多啤梨雪糕 $60

楓樹糖漿梳乎厘 $78

士多啤梨奶昔 $40
先拌勻面層滑溜忌廉, 再啜一口,清新冰涼, 慢慢沁出士多啤梨的甜香, 香甜吸引。

西柚錫蘭紅茶 $28
醇厚的錫蘭紅茶, 配上新鮮西柚 片, 酸酸地, 口感相當清新, 冰爽解膩。