2022-12-07 58 瀏覽
薯餅波波配車打芝士汁脆煙肉烤羊西冷扒配芥末薯蓉黑白朱古力OREO梳乎厘班戟牛油果奶昔Feel free to followIG📩: xypiggy.eat#荃灣美食 #銅鑼灣美食
薯餅波波配車打芝士汁脆煙肉

烤羊西冷扒配芥末薯蓉

黑白朱古力OREO梳乎厘班戟

牛油果奶昔

Feel free to follow
IG📩: xypiggy.eat

#荃灣美食 #銅鑼灣美食
相信HeSheEat是不少90後的集體回憶,以前中學放學後不時都會相約朋友到旺角店品嘗甜品,由最初一間特色甜品小店到後來兼備小食、意粉等,面面俱圓。最近得知旺角總店已經結業,雖然大感可惜但慶幸仍有荃灣及銅鑼灣兩間分店,而荃灣店裝潢更以粉紅色為主,充滿少女風。紅花海鮮燴意大利飯 ($110) 真材實料佈滿帆立貝、魷魚、蜆及蝦,每款海鮮均已煎香。意大利飯口感綿密稠厚且軟硬適中,充滿番茄甜香及芝士醇香。鮮魷魚火辣墨魚汁意粉 ($88) 雖然與紅花海鮮燴意大利飯同樣用上魷魚,但兩者明顯迥然不同,相比之下這份魷魚明顯更加鮮美軟嫩。醬汁蒜香濃郁且辛辣惹味,另外加上檸檬汁更是畫龍點睛令層次有所昇華。炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯 ($88) 豬扒炸得酥脆之餘保留肉汁毫不乾韌。炒蛋嫩滑恰到好處,飯底加入茄汁烹調味道偏甜但自然。士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟 ($98) 鬆軟綿密有如棉花一樣,空氣感十足同時亦保留彈性。淋上忌廉與班戟結合充滿蛋奶香,可惜伴碟之焦糖脆餅不夠乾爽鬆脆略為黏牙。檸檬柚子沙冰 ($48) 細緻幼滑並無粗大冰粒,檸檬與柚子平分秋色,酸甜清爽。宇治抹茶鮮奶 ($40) 味道甘香溫醇,配上鮮忌
最近得知旺角總店已經結業,雖然大感可惜但慶幸仍有荃灣銅鑼灣兩間分店,而荃灣店裝潢更以粉紅色為主,充滿少女風。
紅花海鮮燴意大利飯
意大利飯口感綿密稠厚且軟硬適中,充滿番茄甜香及芝士醇香。
炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯
炒蛋嫩滑恰到好處,底加入茄汁烹調味道偏甜但自然。
檸檬柚子沙冰
檸檬柚子沙冰 ($48) 細緻幼滑並無粗大冰粒,檸檬柚子平分秋色,酸甜清爽。
宇治抹茶鮮奶
宇治抹茶鮮奶 ($40) 味道甘香溫醇,配上鮮忌廉口感更加細滑。
宇治抹茶鮮奶
2022-12-04 58 瀏覽
今天假日我和好朋友去到荃灣綠楊坊想吃一間特別的餐廳,於是我們才看到這一間餐廳的環境挺吸引、很粉系的感覺,又有甜品又有主菜吃,所以我們就揀選了這一間餐廳食飯。😝進入這間餐廳後,我們便看到這個環境非常夢幻,整個餐廳的主色也是粉紅色的,所以很有少女風的,感覺也很適合給一班少女們在這裏打卡。🥰我們看完餐牌後,便分別點了厚焗鬆餅朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕、雜菌蘑菇溫泉蛋和黑松露雜菌春雞意大利飯。下單後不到5分鐘就上菜了。黑松露雜菌春雞意大利飯的雞很入味,飯也很香,自己超喜歡黑松露的味道。😋雜菌蘑菇溫泉蛋飯的溫泉蛋真的有流心的感覺,拌飯一起吃真的很棒❣️而蘑菇也很香,讓飯也有很香的蘑菇味。最後當然少不了我們最愛吃的甜品-厚焗鬆餅朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕,這個厚焗鬆餅真的很特別,是自己第一次吃的鬆餅,很鬆軟、也很香奶油,再配上朱古力花生醬和杏仁雪糕,簡直真的是一流!整體而言,整個用餐過程也挺好👍因為有美味的食物和舒服的環境,只是價格稍為貴,是適合平日放假才和朋友一起來吃的餐廳🤣🙏🏻

2022-12-03 76 瀏覽
約了朋友在荃灣吃飯小聚,因為時間尚早,出了荃灣地鐵站進入綠楊坊商場走走,立即就被這間名叫📍HeSheEat 的餐廳所吸引,餐廳以粉紅色做主色調,配以木製枱椅和裝飾,洋溢著一片年輕、浪漫、舒適的情調氣氛。面積不算大但在餐廳有一個梳化打卡位,尤其惹情侶和少女們的鍾愛。😊🍽侍應安排入座後坐下看看這裏的餐牌,主要是供應西餐食品, 但應該以甜品最為出色。今日點了🦐扒虎蝦芝士意大利麵、🐷燒烤bb豬肋骨配日式薯仔沙律、宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟、朱古力花生醬焦糖香蕉配杏仁雪糕、 荔枝梳打特飲。最先到的是🦐扒虎蝦意大利麵,麵質煙韌、爽口和彈牙,配以濃郁的芝士味道很香,混和🍄冬菇、野菌菇等更加濃味。蝦個頭不算大;但肉質結實咬落彈牙, 整個意大利麵與虎蝦同吃有兩種不同層次味道和口感。隨著的是🐷燒烤bb豬肋骨,大大的豬肋骨份量十足,綠綠的沙律菜配褐黃色豬肋骨、襯以淡黃白的薯蓉,賣相很是吸引食慾。因豬肋骨帶一點油脂,所以肉質酥嫩一切就開又夠juicy,燒烤醬汁味道香濃甜中帶點酸十分醒胃和惹味口感一流。😋既然是出色甜品又怎可以不試,這個🍰宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟,黄、綠、白相間,上面襯以薄荷葉、脆片做裝飾,在碟

既然是出色甜品又怎可以不試,這個🍰宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟,黄、綠、白相間,上面襯以薄荷葉、脆片做裝飾,在碟旁配以紅豆蓉、綠和白的麻薯,整個班戟外表非常吸睛外、又有雪糕中濃濃的芝麻和抹茶粉的香味。因為班戟十分之軟綿且裏面充滿著空氣泡,輕輕一切綠茶醬汁就流入班戟當中來吃口感一流。再加上軟綿的紅豆蓉和煙韌的麻薯塊,真是又甜美又軟滑,賣相和味道都是滿分的甜品

另外的朱古力花生醬焦糖香蕉🍌,整個甜品外表是黃澄澄的金色,頂上面襯以🍧白色的杏仁雪糕 ,賣相很吸引更有濃濃的朱古力和花生醬的香味。因為班戟另加了麻薯做底所以變得更厚些,淋上朱古力和糖醬,真是兩種甜味甜到入心,口感既軟綿又煙韌。沾滿了焦糖的香蕉外脆甜内軟帶點酸,亦給人雙重的口感,這又是一個色香味俱全的甜品。😋

🍹在飽餐一頓之後來一個荔枝梳打特飲,荔枝味夠濃郁亦不會太甜、有助去滯解膩。🤗
總括今次餐廳環境舒適,情調浪漫氣氛又夠,食材質素和味道都很好💕,可說是性價比很高的食肆,喜歡甜品的朋友更應該來一試。(最後一提的是甜品製作需時 ,所以要及早下單哦!)😆
2022-11-30
  • 宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
2022-12-01 292 瀏覽
今晚約了朋友去荃灣happy dinner…今次又再encore HeSheEat….荃灣呢間分店非常之方便,位於綠揚坊,對正荃灣地鐵出口,好方便。而且餐廳既食物都相當好味,好多款唔同既西式意粉、小食、甜品、飲品,又香又惹味。我們點了一些食物來開心分享。呢碟白菌、煙腩肉、溫泉蛋芝士汁鮮蛋意大利麵,這款意大利麵以鮮蛋配製,口感相當特別,而且充滿濃濃蛋香,又creamy,相當好味。仲有一些配料混和,整碟意粉又香又惹味,正。另外點了水牛城單骨雞翼,單骨雞翼炸得金黃香脆,中間部分的雞肉嫩口多汁,十分好味。最值得欣賞是淋上的水牛城醬汁與沙律醬,酸酸甜甜,令雞翼更為惹味,好有特色好好味。水牛城醬汁份量恰到好處。黎呢間餐廳當然一定要點甜品來吃啦。宇治金時心太軟配豆腐雪糕。呢個綠茶甜品真係超級好味,宇治金時綠茶超香超濃,所以滿滿都是濃郁的綠茶味,而且心太軟焗得岩岩好,外皮少少脆身,中間仍保持著流心既狀態,一切下去,綠茶醬一湧之出,熱呼呼的又香又濃,好吸引。以綠茶醬跟蛋糕再配上豆腐雪糕來吃,一冷一熱,又香又濃,甜甜的,口感跟味道都超讚。另外一款點了士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘pancake….賣相都相當精味,

我們點了一些食物來開心分享。
白菌煙肉溫泉蛋芝士蛋汁意大利麵

單骨水牛城雞翼

黎呢間餐廳當然一定要點甜品來吃啦。
宇治金時心太軟配豆腐雪糕

士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘pancake

另外一款點了士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘pancake….賣相都相當精味,兩層彈彈的梳乎厘pancake…又鬆軟又Q彈,上面仲淋了醬汁,好吸引。碟上仲放了士多啤梨跟蛋白脆脆。啖啖的梳乎厘充滿空氣感,入口即融,蛋香又鬆軟,好好味。這款梳乎厘甜品都相當出色。
除了甜品出色,我們有點今期的特飲。
荔枝梳打特飲

一杯是荔枝梳打特飲。荔枝味好香好清新,甜甜的荔枝梳打,好refresh,正
檸檬柚子沙冰

另一杯是檸檬柚子沙冰,成杯賣相好精美。大杯裝的沙冰,一飲下去好fresh,因為檸檬跟柚子都好清新,令人醒胃,清爽,冰涼,好正。
2022-11-30
白菌煙肉溫泉蛋芝士蛋汁意大利麵
單骨水牛城雞翼
宇治金時心太軟配豆腐雪糕
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘pancake
2022-11-30 76 瀏覽
荃灣又是個美食天堂,今次去左綠楊坊食西餐又有梳乎厘班戟。餐廳門口望入去好粉紅,好適合用來打卡一流,座位又舒適,燈光明亮。呢個打卡位好靚,又有梳化座位舒適。荔枝梳打特飲,香濃荔枝味道仲有一粒荔枝。凍紫薯鮮奶,上面是cream加上紫薯粉,鮮奶幼滑紫薯味十足。雜菌磨菇溫泉蛋意大利粉雜菌蘑菇溫泉蛋意大利粉,溫泉蛋是流心撈埋茄意大利粉一起食好香濃,意大利粉吸收汁的精華加埋雞蛋好入味,意大利粉又軟硬適中。蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士。蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士,蝦大大隻,又爽彈,甜甜辣辣幾開胃,配上蒜容多士多士好鬆脆又香蒜容味。燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯,仲配上沙律菜。燒鰻魚大大塊,鰻魚肥美,紅飯是用蕃茄煮的,飯粒軟硬適中。沙律菜好fresh,菜碧綠又爽脆,配上黑醋更美味。宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟,有紅豆,丸子,抹茶麻糬,黑芝麻cream,梳乎厘班戟又鬆軟。
荃灣又是個美食天堂,今次去左綠楊坊食西餐又有梳乎厘班戟。
呢個打卡位好靚,又有梳化座位舒適。
荔枝梳打特飲
荔枝梳打特飲,香濃荔枝味道仲有一粒荔枝。
雜菌磨菇溫泉陰意大利粉
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士
蒜香辣椒蕃茄大蝦配蒜蓉多士。
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯
燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯,仲配上沙律菜。
燒鰻魚蓋意式紅飯
燒鰻魚大大塊,鰻魚肥美,紅飯是用蕃茄煮的,飯粒軟硬適中。
燒鰻魚蓋意式紅飯
沙律菜好fresh,菜碧綠又爽脆,配上黑醋更美味。
宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
2022-11-24
雜菌磨菇溫泉陰意大利粉
宇治抹茶黑芝麻梳乎厘班戟
2022-11-23 50 瀏覽
朋友食過話佢個疏乎厘好正,捉埋我再食多次~食物選擇多,裝修雅致,座位舒適~餐湯配蒜蓉包 $48朋友話呢度嘅餐湯係必飲,今日係忌廉南瓜湯,好濃郁的湯底配香脆蒜蓉包,真係幾正~三重芝士安格斯牛漢堡包 $95好有誠意嘅漢堡包!!包身係即烘脆身的,安格斯牛大約七成,仍然保持Juicy,配埋芝士啡菇同秘製醬汁,誠意之作~香辣墨魚汁意粉 $88好香口的意粉,雖然話香辣,但食落只係微微嘅辣,幾過癮,食到成口黑色墨汁~蜜糖BBQ醬豬肋骨配薯仔沙律 $118大大舊好抵食,bbq醬唔會太咸太甜,肉質juicy唔乾身~荔枝梳打特飲 $46期間限定特飲可以,我叫咗少甜,好驚喜地真係唔會太甜,唔似其他餐廳甜到剩係得糖漿味~士多啤梨疏乎厘pancake $108一定要食嘅甜品!打卡靚,又好食,完美~
朋友食過話佢個疏乎厘好正,捉埋我再食多次~

食物選擇多,裝修雅致,座位舒適~

餐湯配蒜蓉包 $48

三重芝士安格斯牛漢堡包 $95

香辣墨魚汁意粉 $88

蜜糖BBQ醬豬肋骨配薯仔沙律 $118
大大舊好抵食,bbq醬唔會太咸太甜,肉質juicy唔乾身~

荔枝梳打特飲 $46

士多啤梨疏乎厘pancake $108
一定要食嘅甜品!打卡靚,又好食,完美~
2022-11-21
2022-11-22 48 瀏覽
有人講化悲憤為食量,香港人平時咁忙碌,食甜品舒壓系其中一個選擇。🍽HESHEEAT🍽以琳瑯滿目的打卡甜品既提供。其擺盤精美❗再加上有數十款小食和主食,一直有唔少情侶或少女來光顧。店內不論系牆身顏色或梳化,枱等都以粉紅色為主色,情侶座更是一流既打卡位置。同朋友食飯傾計嘅好地方。蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片-$85(必叫)其賣相既精美又好食!表面果層系矜貴魚子醬,以碎粒蟹肉同蕃茄鋪滿表面,最底果層就系好creamy既牛油果醬,再用上脆片一齊食,味道同口感都相當豐富,又健康!黑松露燒春雞燴意大利飯-$85兩件燒春雞髀同雞扒,入口嫩滑, 烤到油光亮澤,食落唔’鞋‘口 ,而意大利飯偏軟淋,口感濕潤, 又有黑松露幽香。火辣墨魚汁鮮魷魚意粉-$88除左墨魚汁味夠濃,唔乾身,意粉有少少辣,都幾惹味。黑白朱古力OREO梳乎厘班戟-$88最期待一項,將menu同件梳乎厘一比一咁大,蛋味香濃,口感鬆軟。足夠二人分享。必點甜品之一。檸檬柚子沙冰-$48 & 芝士奶蓋芒果紅茶-$42總括而言:這裡的服務員態度誠懇,主動為客人加水及收拾碗碟。各食物賣相吸引,味道有水準。

蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片-$85(必叫)

黑松露燒春雞燴意大利飯-$85
黑松露燒春雞燴意大利飯
黑松露燒春雞燴意大利飯

火辣墨魚汁鮮魷魚意粉-$88
除左墨魚汁味夠濃,唔乾身,意粉有少少辣,都幾惹味。
火辣墨魚汁鮮魷魚意粉
火辣墨魚汁鮮魷魚意粉

黑白朱古力OREO梳乎厘班戟-$88

檸檬柚子沙冰-$48 & 芝士奶蓋芒果紅茶-$42

2022-11-20 86 瀏覽
今天晚上約了朋友出荃灣買東西,買了大家想買的東西,我們就行去吃晚餐,晚餐我們直接行了去這間,之前吃過幾次,味道同環境不錯,坐位舒服,看了一回餐牌,今次叫了單骨蜜糖芥未雞翼細細件,易嘴嚼同脆口,好甜蜜糖味,有芥未香牛油果蟹肉凱撒沙律大碟,濃郁牛油果香,蟹肉好有鮮味,清新蔬菜味,爽脆燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯鰻魚大條,入口特別鮮鰻魚香,滑蛋好香蛋味,飯軟軟硬硬,有彈牙感燒烤bb豬肋骨配日式薯仔沙律大件,燒烤得特別霖同嫩香豬肋骨味,好重薯仔味朱古力梳乎厘班戟 (含橙酒)一切軟軟綿綿,濃朱古力香,清甜橙酒味,味道好特别
單骨蜜糖芥未雞翼

細細件,易嘴嚼同脆口,好甜蜜糖味,有芥未香
牛油果蟹肉凱撒沙律
大碟,濃郁牛油果香,蟹肉好有鮮味,清新蔬菜味,爽脆

燒烤bb豬肋骨配日式薯仔沙律
大件,燒烤得特別霖同嫩香豬肋骨味,好重薯仔味
朱古力梳乎厘班戟 (含橙酒)

一切軟軟綿綿,濃朱古力香,清甜橙酒味,味道好特别
2022-11-17
  • 單骨蜜糖芥末雞翼
2022-11-17 340 瀏覽
行完街想早些吃晚餐,去了綠楊坊的HeSheEat。店內的裝修大部份都是粉紅色,椅子和餐桌都是木製的,店子給人一種年輕感,又帶點浪漫溫馨。店不是很大,座椅擺得密,不是繁忙時段來,感覺會舒適些。看到仍有下午茶餐供應,就選了一份酥炸魷魚鬚,加錢配了一杯朱古力咖啡。朱古力咖啡,奶泡質感豐厚,入口軟綿綿。魷魚鬚炸得香脆,旁邊的沙律菜也爽口。蜜糖芥末單骨雞翼,雞翼的面上間間斷斷地塗滿了蜜糖芥末醬,金黃色的雞翼很香口,真是可以吃不停。炸厚切黑毛豬滑蛋蓋意式紅飯。黑毛豬大大塊,外層上了薄薄一層炸粉,內層豬肉充滿油光,口感鬆軟。大片滑蛋蓋著紅飯,紅飯是用茄汁炒出來的飯,酸酸甜甜令人開胃。正餐後,吃了一個貴過吃一個飯的甜品,宇治抹茶黑芝麻梳乎厘斑戟。待應說這甜品要預半小時製作,所以要早點落單。我們也早早落單,吃完鹹點,甜品就剛好送到檯上。擺盤的式樣與餐牌的圖片相符,兩層厚的斑戟,面層注滿宇治抹茶的醬汁,頂層又有一圏黑芝麻忌廉,芝麻味濃郁。另外插上薄荷葉及薄脆做裝飾,碟旁伴有甜甜的紅豆蓉,還有煙韌的麻糬。一刀下來,斑戟像一片軟綿的氣墊,具有空氣感。入口香甜軟滑,宇治抹茶的醬汁像流心一樣瀉到碟子上,沾上斑戟同

朱古力咖啡,奶泡質感豐厚,入口軟綿綿。

魷魚鬚炸得香脆,旁邊的沙律菜也爽口。

擺盤的式樣與餐牌的圖片相符,兩層厚的斑戟,面層注滿宇治抹茶的醬汁,頂層又有一圏黑芝麻忌廉,芝麻味濃郁。另外插上薄荷葉及薄脆做裝飾,碟旁伴有甜甜的紅豆蓉,還有煙韌的麻糬。一刀下來,斑戟像一片軟綿的氣墊,具有空氣感。入口香甜軟滑,宇治抹茶的醬汁像流心一樣瀉到碟子上,沾上斑戟同吃很是滋味。這款甜品價格較高,不過味道不錯。
朱古力咖啡
蜜糖芥末單骨雞翼
黑毛豬
宇治抹茶黑芝麻梳乎厘斑戟
2022-11-16 42 瀏覽
由於食物擺盤精美及店內裝修偏向打卡風,所以於網上相當有名,今次我終於約齊班姐妹去到荃灣出曬名嘅打卡名店。餐單方面,晚餐單點價格大多落於雙位數,以地鐵站旁邊的地段而言,價格相當有競爭力。我先點了份燒鰻魚滑蛋蓋意式紅飯,賣相固然精美,屬於打卡級別。就味道而言,燒鰻魚魚油豐富,經燒烤後,更帶出焦香的味道,配上嫩滑的雞蛋包裹著的以鮮番茄製的意式紅飯,三者混在一起,相當出色。然後是Oreo奶昔,以鮮奶打製成的企身忌廉,奶味香濃,不似坊間食數口便溶化於飲品中的忌廉,而且Oreo本身的獨有巧克力口感,配上打碎了的餅乾碎,製成有一點點口感的飲品。最近是新品推介的Oreo班戟,由於班戟是即點即製,所以點單後大約需等侯20-30分鐘,但我認為是相當值得。就像食棉花糖一樣,班戟可完美演繹出入口鬆化的口感,再加上本身的蛋香及Oreo巧克力醬,為本身有點清淡的口感帶來甜味,又可用蛋香中和,很得我們歡心。

整個荃灣都有行人天橋連貫一齊, 行到腳軟, 當然要搵個地方下午茶!HeSheEat 門口啲餐牌好鬼吸引, 見到佢有梳乎厘班戟, 立即入去試一試!可能唔係太多人, 個士多啤梨梳乎厘班戟唔使15分鐘就做好, 侍應一拎埋嚟已經見到佢非常跳彈, 賣相非常討好!一隻叉篤落去, 軟綿綿! 班戟本身唔係好甜,蛋香味濃沃, 配合忌廉醬汁啱啱好。脆卜卜嘅焦糖脆粒, 同軟綿綿非常滑溜嘅班戟成強烈對比, 口感層次豐富! 士多啤梨都好甜又新鮮!我仲叫咗杯柚子檸檬沙冰, 賣相好靚, 個杯都好靚,基本上唔甜(唔知關唔關我食咗個甜嘅士多啤梨班戟), 一粒粒嘅柚子係啲沙冰裏面有啲怪怪哋, 如果啲味濃啲可能會好飲啲!值得一讚佢哋用蘆葦飲管, 環保得未有配合清新嘅飲品, 值得一讚!

柚子檸檬沙冰

2022-11-06
士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟
平日同好姊妹食飯,大家都會揀可以打卡又可以有美食既CAFE💖🌸呢一晚同好友食飯,佢好鍾意粉紅色💕我揀左呢間位於荃灣既HE SHE EAT📍係一間好夢幻好粉紅色CAFE呢!🤩-地點都好方便,‼️食物以西餐為主,有唔同選擇!🔍重點係整個環境都好粉紅同夢幻呀!🌸💖小食方面,我點了飛天薯條配秘製辣椒茄汁🍟好驚喜既秘製辣椒茄汁,有微微帶辣🌶食落酸酸辣辣,會讓人不自覺一條接一條呢!😋加上薯條好脆身,真係岩晒本身好鍾意食薯條既我!😙我覺得係平凡但驚喜既小食💯-好友點了蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片🥙滿滿既蟹肉加上牛油果🥑,絕不欺場!而且一層層口感好豐富!🤩整個莎莎醬既份量都好多,如果墨西哥脆片都多都再D會更加好😛-主食方面,我們點了意式蕃茄水牛芝士意粉配巴馬臣火腿🍝原來意粉配巴馬臣火腿都幾夾!🥓加上水牛芝士,係開胃同唔會太膩既小清新之選!🧀岩晒鍾意食蕃茄既朋友呀!我覺得好開胃!🍅🍅-我們都點了牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律🥐以CAFE泥講份量好多呀!真係滿滿既牛油果蛋沙律 超豐富🥙而且煙三文魚都好大塊呢!🥨-去CAFE最期待當然係甜品呀!🍧我們決定點了楓樹糖漿梳乎厘班戟🥞pancake一向好鍾意
呢一晚同好友食飯,佢好鍾意粉紅色💕
我揀左呢間位於荃灣既HE SHE EAT📍
係一間好夢幻好粉紅色CAFE呢!🤩
地點都好方便,‼️食物以西餐為主,有唔同選擇!🔍
重點係整個環境都好粉紅同夢幻呀!🌸💖
小食方面,我點了飛天薯條配秘製辣椒茄汁🍟
好驚喜既秘製辣椒茄汁,有微微帶辣🌶
食落酸酸辣辣,會讓人不自覺一條接一條呢!😋
加上薯條好脆身,真係岩晒本身好鍾意食薯條既我!😙
我覺得係平凡但驚喜既小食💯
好友點了蕃茄蟹肉牛油果莎莎配墨西哥脆片🥙
滿滿既蟹肉加上牛油果🥑,絕不欺場!
而且一層層口感好豐富!🤩
整個莎莎醬既份量都好多,
如果墨西哥脆片都多都再D會更加好😛
主食方面,我們點了意式蕃茄水牛芝士意粉配巴馬臣火腿🍝
原來意粉配巴馬臣火腿都幾夾!🥓
加上水牛芝士,係開胃同唔會太膩既小清新之選!🧀
岩晒鍾意食蕃茄既朋友呀!
我覺得好開胃!🍅🍅
我們都點了牛油果蛋沙律煙三文魚牛角包配田園沙律🥐
以CAFE泥講份量好多呀!
真係滿滿既牛油果蛋沙律 超豐富🥙
而且煙三文魚都好大塊呢!🥨
去CAFE最期待當然係甜品呀!🍧
我們決定點了楓樹糖漿梳乎厘班戟🥞
pancake一向好鍾意╴配上楓樹糖漿真係又甜又順口!🤤
而且梳乎厘班戟一啖咬落去滿滿空氣感😙
好軟又順又好甜!🍯
仲有埋cream, 令到咬落時口感更加豐富同好食!
我覺得一定要試呀!🍯🍯
最後飲品我點了荔枝梳打特飲🍹
唔會太甜既荔支梳打,好飲!
好友點了檸檬錫蘭紅茶🧃
我地都好滿足呀! 而且呢間都好抵食,份量比想像中多!😆
加上好粉紅,岩晒女仔去呢💕💕💕
飛天薯條配秘製辣椒茄汁
意式蕃茄水牛芝士意粉配巴馬臣火腿
檸檬錫蘭紅茶
  • 白桃白茶
2022-10-29 69 瀏覽
今日約咗朋友去荃灣近地鐵一間西餐廳HeSheEat。餐廳環境都比我覺得好舒服,而我坐個位置就最啱打卡。見到menu都有好多種類選擇。我就叫了單骨蜜糖芥末雞翼,啲雞翼內嫩外脆加上有蜜糖和芥末味吃落味道非常豐富。燒烤bb豬肋骨配薯仔沙律,豬肋骨啲肉好冧而且骨同肉之間唔會太黐好輕易就可以吃到,加埋薯仔沙律一齊吃就能中和咗啲肉嘅油膩。繼續有扒虎蝦pasta,啲蝦好大隻而且肉質好彈牙,而意粉加埋蕃茄仔有酸酸甜甜感覺,以及有香濃墨魚汁令意粉味道大大提升。甜品朱古力梳乎pancake,啲pancake口感鬆軟而且加埋碎朱古力同香濃橙酒以及橙皮香味簡直係絕配。特飲有檸檬柚子沙冰,檸檬加柚子有酸甜感覺 ,配埋沙冰真係非常解渴。夏日水果紅茶,有生果味 配埋濃郁茶味飲咗覺得好fresh嘅感覺。
今日約咗朋友去荃灣近地鐵一間西餐廳HeSheEat。

2022-10-26
$248.5 (晚餐)
2022-10-28 53 瀏覽
今天下午和老婆去荃灣行街到晚上,我就係附近食晚飯。之前見到綠楊坊地下的HeSheEat粉紅色設計好靚,今晚就打算去這間食晚餐。我們好幸運,可以坐到最美的打卡位。我們散叫了以下食物。凍紫薯鮮奶:賣相吸引👍🏻,頂層有厚厚的忌廉,忌廉上灑上紫薯粉。鮮奶香滑,與紫薯配搭恰到好處,甜度適中,口感一流😋如果唔飲凍的,也可以飲熱的,同樣吸引芝士汁扒虎蝦意大利麵:蝦好彈牙,麵軟硬適中,芝士汁濃郁,味道好豐富!牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律:大大份的燒春雞,食落啖啖肉帶點辣味,雞髀位肉質嫩滑,好有雞肉味。單骨蜜糖芥末雞翼:蜜糖和芥末混合之後,帶微微芥末香而唔會辣,帶點甜味,比較特別!單骨雞翼食得非常方便!士多啤梨焦糖脆脆梳乎厘班戟:外型相當吸引,班戟鬆軟,而焦糖脆脆很脆,兩者配搭相當適合。這一餐好滿足!
我們好幸運,可以坐到最美的打卡位。我們散叫了以下食物。
牛油香草燒春雞配日式薯仔沙律: