HeySoNuts已經是區內屹立多年的小店~這店的窩夫甜品一直讓我念念不忘,時隔數年再來,仍然美味依舊♡⧐ 蕃茄芝士肉醬辣肉腸印度香飯 HK$108 ⧏沒想到假日也有Set Meal餐牌供應,點了是羊肉的印度香飯,十分惹味~印度香飯夠乾身,羊肉肉質軟腍♡⧐ 黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯 HK$138 ⧏​必試人氣黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯~​即叫即做,上桌時出晒煙.ᐟ煙燻豬腩肉味道獨特惹味,令人一試難忘♡⧐ 黑蒜醬炸薯條 HK$88 ⧏小食點了一份黑蒜醬炸薯條,每條薯仔都裹滿香濃的黑蒜醬♡份量很多,適合大伙人一起分享~⧐ 脆炸雞軟骨配四川醬 HK$98 ⧏帶點微微辣度,不能吃辣的也可以輕鬆carry~辣粉很惹味,特製四川醬很好吃♡⧐ 窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕 HK$96 ⧏窩夫可選半份或全份,我們點了全份的~選的口味也是最經典的香蕉朱古力♡HeySoNuts的窩夫果然出色,外脆內軟.ᐟ
Flat White
番石榴手搖冰茶
HeySoNuts已經是區內屹立多年的小店~
這店的窩夫甜品一直讓我念念不忘,
時隔數年再來,仍然美味依舊♡
蕃茄芝士肉醬辣肉腸印度香飯
⧐ 蕃茄芝士肉醬辣肉腸印度香飯 HK$108 ⧏

沒想到假日也有Set Meal餐牌供應,
點了是羊肉的印度香飯,十分惹味~
印度香飯夠乾身,羊肉肉質軟腍♡
黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯
⧐ 黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯 HK$138 ⧏

​必試人氣黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯~
​即叫即做,上桌時出晒煙.ᐟ
煙燻豬腩肉味道獨特惹味,令人一試難忘♡
黑蒜醬炸薯條
⧐ 黑蒜醬炸薯條 HK$88 ⧏

小食點了一份黑蒜醬炸薯條,
每條薯仔都裹滿香濃的黑蒜醬♡
份量很多,適合大伙人一起分享~
脆炸雞軟骨配四川醬
⧐ 脆炸雞軟骨配四川醬 HK$98 ⧏

帶點微微辣度,不能吃辣的也可以輕鬆carry~
辣粉很惹味,特製四川醬很好吃♡
窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕
⧐ 窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕 HK$96 ⧏

窩夫可選半份或全份,我們點了全份的~
選的口味也是最經典的香蕉朱古力♡
HeySoNuts的窩夫果然出色,外脆內軟.ᐟ
2024-10-12
Flat White
番石榴手搖冰茶
蕃茄芝士肉醬辣肉腸印度香飯
黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯
黑蒜醬炸薯條
脆炸雞軟骨配四川醬
窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕
究竟土瓜灣嘅呢一間餐廳有啲乜嘢咁吸引小編呢?小編已經幫襯過好多好多次了😹😹😍佢哋無論係主菜定甜品都做得好出色😍尤其是佢哋人氣疏乎厘班戟同埋超級大份嘅窩夫 🧇 仲有佢哋嘅千層酥全部都好出名😭🤣幾乎入到去餐廳嘅每一台都會叫🤣🤣 真心好味 而且小編覺得價錢都幾合理 咁多年來都冇話加咗好多價😭😭😭😭.🐷脆炸雞軟骨配四川醬今次係第一次食呢一個小食 覺得都幾有驚喜喎 個雞軟骨當然係炸得好味 外脆內有嚼勁😍 然後個醬料竟然都真係幾特別😆 個感覺似係去咗一啲食米線嘅舖頭 嗰啲小食個辣油🌶️就係咁嘅味😂 不過大家放心 辣嘅程度唔算好勁 所以應該大部份人都接受到㗎😹.🐷松露油忌廉惹菌貓耳朵意粉呢個貓耳朵意粉都係非常之特別 因為冇乜餐廳會有🤣 感覺上個意粉嘅口感都幾特別 因為比較厚身 帶一點點嘅煙韌 成個汁好Creamy 上面仲加咗啲合桃增加整體口感豐富度😆 不過小編本身就麻麻哋食合桃🤣但係都不礙呢道菜嘅美味😍.🐷黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯個飯係有黑啤嘅味道 真心幾特別🤣 而且係有經過煙燻嘅豬腩肉肉 經過煙燻 果然係別有一番風味😂豬腩肉嘅大小切到細細粒啱啱好 同啲飯炒埋一齊 一齊食口感好豐富 而且啲意大利粉
🐷脆炸雞軟骨配四川醬

🐷松露油忌廉惹菌貓耳朵意粉

🐷黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯
個飯係有黑啤嘅味道 真心幾特別🤣 而且係有經過煙燻嘅豬腩肉肉 經過煙燻 果然係別有一番風味😂豬腩肉嘅大小切到細細粒啱啱好 同啲飯炒埋一齊 一齊食口感好豐富 而且啲意大利粉粒粒都脹卜卜🇮🇹 仲要朔晒啲汁嘅精華😍

🐷開心果茉莉花醬日式疏乎厘鬆餅
咁多年來呢間餐廳最出名嘅都係佢哋嘅疏乎厘鬆餅🥞 每次食之前小編都會郁吓隻碟 睇住碟疏乎厘鬆餅動L動L咁🤣 個鬆餅入面真係勁creamy😍😆 成個口感超級之順滑架😆
個開心果醬都算係幾香 唔知係咪因為加咗茉莉花嘅香味 所以開心果嘅味道唔算超級濃郁但係小編覺得咁樣都唔錯 因為對比其他超級超級濃郁嘅開心果醬嚟講 咁樣整法相對地冇咁油膩

🐷茶漬橙朱古力慕絲千層酥🍫
小編今次都係第一次食呢一個味道嘅千層酥 平時都係食開香蕉朱古力味🤣 小編今次真係要教吓大家 千層酥咁難被切開 其實只要90度掉轉個千層酥 然後切開佢就可以輕易地切開 而且唔會散修修😍 酥皮嘅口感好鬆化 上面嘅橙都幾足果肉 而果醬都有好香濃嘅朱古力味🍫

🐷玫瑰蜜桃果茶🍑🌹
小編覺得熱茶有一大壺 而且可以keep住自己斟出黎都幾好 佢嘅呢個果茶甜甜地 而且玫瑰嘅香味好正 聞到都覺得舒服🌹
再者就係呢個茶可以輕輕幫助解除油膩感(雖然本身都冇乜)

🐷白桃手搖冰茶🍑
小編嘅朋友就揀咗呢一個手搖冰茶 唔算超級甜 而且唔會因為有茶底而令人覺得好澀

HeySoNuts
📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖
#吃貨日常#香港#茶餐廳#Cafe#麵包#西餐#heysonuts#疏乎厘#好西#食#香港美食 #hkfoodie #foodiehk #土瓜灣#土瓜灣好去處 #土瓜灣美食
2024-10-15 164 瀏覽
悠閑的星期天,來到土瓜灣,經過「HeySoNuts」,餐廳有沙律、意粉、漢堡、主菜…等等,還有甜品可供客人選擇。😋是日選擇:1️⃣自家製煙燻豬腩芥末籽醬意大利粉🔸餐湯(跟餐加18元)🔸番石榴手搖冰茶(跟餐加18元)🍽豬腩散發煙燻香氣,意大利粉吸附了醬汁,帶點微妙的辛辣,令整道菜味道更豐富。2️⃣自家製喇沙汁海鮮扁意粉🍽魷魚、蜆、蝦配搭喇沙汁,味道更鮮美。扁意粉夠彈性,不會讓人感覺油膩。3️⃣提拉米蘇日式梳乎厘班㦸🍽提拉米蘇香氣撲鼻,梳乎厘班㦸柔軟棉密、質地輕盈。4️⃣咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕🍽咖啡的苦香、榛子的堅果香,以及朱古力甜中帶苦,很邪惡啊!5️⃣蘋果汁🍽香濃蘋果味,清新感覺。

😋是日選擇:
1️⃣自家製煙燻豬腩芥末籽醬意大利粉
🔸餐湯(跟餐加18元)
🔸番石榴手搖冰茶(跟餐加18元)
2️⃣自家製喇沙汁海鮮扁意粉
3️⃣提拉米蘇日式梳乎厘班㦸
🍽提拉米蘇香氣撲鼻,梳乎厘班㦸柔軟棉密、質地輕盈。
4️⃣咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕
🍽咖啡的苦香、榛子的堅果香,以及朱古力甜中帶苦,很邪惡啊!
5️⃣蘋果汁
🍽香濃蘋果味,清新感覺。
2024-10-13
10 分鐘 (堂食)
午餐
2024-10-12 272 瀏覽
土瓜灣的人氣餐廳,屹立多年仍不減人氣,是一間用心經營的小店💖✂︎❥$𝟭𝟯𝟴 自加製喇沙汁海鮮扁意粉:店員一端來香氣撲鼻的氣味便迎面而來🍝🫶🏻 扁意粉Q彈爽口,每根都裹上濃郁的喇沙汁,口感ᴄʀᴇᴀᴍʏ滋味十足,相當美味🥢😻 海鮮(蜆、魷魚、蝦)頓時成為了配角🙊✂︎❥$𝟮𝟴𝟴 香料牛油烤春雞伴印度香飯:春雞烤得嫩滑無比,雪白的雞肉熱乎乎冒著煙,極為誘人🐥👍🏻 雞皮薄薄一層沒有多餘的脂肪,讓平時不吃雞皮的友人也可以大口大口的吃肉,充滿著食慾🫦 雞的表面微微帶點咸,沾上濃郁的醬汁,惹味十足😚印度香飯粒粒分明,很喜歡這種口感🍚🫶🏻✂︎❥$𝟱𝟴 湯:濃郁的南瓜湯🎃 質感濃稠,喝一口暖乎乎的熱湯讓人身心舒暢🥣✂︎❥$𝟭𝟬𝟰 提拉米蘇日式梳乎里班戟:鬆鬆軟軟蛋香十足,入口即化🫦 淋上甜滋滋的楓糖漿,美味滿分👍🏻✂︎❥$𝟰𝟱 ᴅɪʀᴛʏ:咖啡和牛奶漸層分明,繼而滲透交融,香滑濃郁☕️
❥$𝟭𝟯𝟴 自加製喇沙汁海鮮扁意粉:

❥$𝟮𝟴𝟴 香料牛油烤春雞伴印度香飯:
印度香飯粒粒分明,很喜歡這種口感🍚🫶🏻

❥$𝟱𝟴 湯:
濃郁的南瓜湯🎃 質感濃稠,喝一口暖乎乎的熱湯讓人身心舒暢🥣

❥$𝟭𝟬𝟰 提拉米蘇日式梳乎里班戟:

❥$𝟰𝟱 ᴅɪʀᴛʏ:
咖啡和牛奶漸層分明,繼而滲透交融,香滑濃郁☕️

2024-10-11 172 瀏覽
網上見到呢間好似幾好食,於是乎就同朋友嚟試吓!我哋點咗:🧅 炸洋蔥圈$72熱辣辣新鮮炸起嘅洋蔥,粉漿唔會太厚,保留洋蔥甜味🐐 香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 $328羊膝比較少地方食到,一上枱已經聞到好香,羊肉外層沾有香草醬味,入面嘅肉仍然保留肉汁👍🏻 完全無羊羶味!配菜好鮮甜!有翠玉瓜、茄子等。跟主菜仲有一個迷你青瓜沙律同醬汁、食完更加開胃呢!🍰 咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕 $88✨推介!✨ 千層酥夠晒脆,面頭有咖啡味忌廉,中間有朱古力味忌廉,兩款都好香滑,再加埋榛子🌰,多重口感層次,味道好好3🥞 72%黑朱古力日式疏乎厘班戟 $102好有空氣感!好有蛋香,72%朱古力夠晒濃!呢個食完好飽!☕️ Dirty $45無冰嘅凍咖啡,特濃咖啡加上奶,好rich好濃
網上見到呢間好似幾好食,於是乎就同朋友嚟試吓!我哋點咗:

🧅 炸洋蔥圈$72
熱辣辣新鮮炸起嘅洋蔥,粉漿唔會太厚,保留洋蔥甜味

🐐 香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 $328

🍰 咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕 $88

🥞 72%黑朱古力日式疏乎厘班戟 $102
好有空氣感!好有蛋香,72%朱古力夠晒濃!呢個食完好飽!

☕️ Dirty $45
無冰嘅凍咖啡,特濃咖啡加上奶,好rich好濃
  • 咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕
2024-10-10 185 瀏覽
呢間餐廳bookmark 左好耐,今日終於有機會食到啦,店內面積唔算好大,但勝在食物質素幾好,亦其係千層酥同疏乎厘班戟,真係好正。自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉:第一次食四川醬既意粉,辣辣地食落幾過癮;鮮鮮大大粉,食落爽口彈牙;意粉煮到軟硬適中。黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯:用煲裝住熱辣辣既意大利飯,食落好creamy,洋蔥味突出,煙燻豬腩肉爽脆可口,配上意大利飯一齊食,軟綿得黎帶點嚼勁。追加:香草牛油雞扒+三文魚雞扒外皮烤到微焦,連皮食都可以,真係可以用皮脆肉嫩黎形容;煙三文魚砌成玫瑰花形狀,好有心思。開心果茉莉花醬日式疏乎厘班戟:點左個開心果味疏乎厘班戟,食完人都開心D。班戟外用左士多啤梨圍繞住,班戟食落鬆軟可口,唔會太甜而且富空氣感,好正。朱古力香蕉法式千層酥配朱古力雪糕:賣相精緻,層次分明,咬落超酥脆,朱古力配香蕉味道好夾;濃郁既朱古力雪糕再沾上朱古力碎,雙重朱古力享受,好滿足啊。🔎HeySoNuts (土瓜灣)📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖

自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉:

黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯:

追加:香草牛油雞扒+三文魚

開心果茉莉花醬日式疏乎厘班戟:

朱古力香蕉法式千層酥配朱古力雪糕:

🔎HeySoNuts (土瓜灣)
📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖
2024-10-10 225 瀏覽
土瓜灣北帝街出名美食多,今天到訪悠閒風 Cafe「HeySoNuts」,簡約咖啡廳裝修風格,餐廳門外設有數個座位,適合帶同寵物用膳;午市套餐低至 $94 享用自家製煙燻豬腩芥末籽醬炒意大利粉及 $108 可享用番茄芝士羊肉醬辣肉腸配印度香飯 ,小店更有提供精品手沖咖啡;現累積惠顧六個午市套餐,即免費送一個-🔹Set Meal: 凱撒沙律配煙三文魚 $106配飲品,+$16 轉凍泡沫咖啡;+$18 配是日餐湯是日餐湯南瓜薑湯熱度十足,淡雅的南瓜香跟暖胃的薑味道融和,稀稠度剛好,質感細滑沙律擺盤得體用心,沙律菜新鮮爽甜,煙三文魚啖啖燻香而油脂豐腴,加入香脆麵包粒及以微燶而肉香濃郁的燒肉取替常用的煙肉,有意想不到的美味,配合芝士及醬汁更添滋味泡沫咖啡啡香醇厚帶咖啡的微酸,尾韻深長也具層次-🔹香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 $328原隻羊膝配上大量蔬食,賣相一流;附以燒汁 (加入芥末籽醬及香草)及乳酪醬 (加入薄荷葉及青瓜粒)羊膝大隻肉厚,經慢煮後肉質軟嫩緊緻帶點筋膜,充滿羊肉鮮香卻沒有羊羶味,沒有過度調味能吃到食物的原味道;蘸上燒汁有提鮮作用,乳酪醬則是清新的味道蔬食翠玉瓜及茄子皆鮮嫩輕脆,
🔹Set Meal: 凱撒沙律配煙三文魚 $106
配飲品,+$16 轉凍泡沫咖啡;+$18 配是日餐湯
泡沫咖啡啡香醇厚帶咖啡的微酸,尾韻深長也具層次
🔹香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 $328
蔬食翠玉瓜及茄子皆鮮嫩輕脆,感覺健康
🔹Tea Set: 開心果茉莉花醬日式梳乎厘班戟 $104
半價加配 72% 鮮奶黑朱古力 (+$23,轉燕麥奶 +$5)
梳乎厘班戟上淋滿開心果醬,灑上開心果碎,再以士多啤梨圍碟邊
班戟鬆軟空氣感十足帶帶蛋香,甜度不高;配搭開心果及清香茉莉花醬,開心果迷定必滿足
鮮奶黑朱古力質感細滑,每一口均充滿可可香,是個人喜歡的甜度
2024-10-08
下午茶
  • 香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪
~ Meat Ball ($98)🍗肉丸粒粒都夠哂彈牙爽口🤓,配埋芝士同蕃茄醬好融洽😙。有時愈簡單既食材就愈加食得出餐廳既用料🫶🏻,真心幾欣賞佢地既肉丸係有醬汁都蓋唔住既肉香🥳。~ Beer Risotto ($138)🍛平日就咁Risotto就食得多,但係配黑啤豬腩肉就真係初次嘗試😌。估唔到會咁夾,油香配埋D飯真係一絕🤤。最正係上碟個陣個Risotto仲係熱到冒泡🔥,夠哂新鮮出爐😚,小心唔好掛住食辣到手啊🥹。~ MAC Nuts ($156)🍔店入面其中一個signature就係呢款大啡菇牛肉芝士漢堡🍔。黎到超大份😯,薯條都係新鮮炸起無油溢味😏。個包最過份既位係無可能一口食得哂😂,因為佢D用料太實在🙂‍↕️,本身想用力壓實佢黎食啦😝,點知完全禁唔低個包🤣。~ Souffle Pancake ($104)🥞梳乎厘好唔好食真係未食都睇得出🙂‍↕️,夠唔夠fluffy真係無得呃啊😎。入口鬆軟,Tiramisu都入哂味落去,空氣感十足😝。仲有款咖啡拖肥榛子朱古力千層酥我都好想試😋,決定有機會要再黎試下呀🤪。~ 70% Belgiam Milk Chocolate ($46)🍫細細一杯以為平平無奇
~ Meat Ball ($98)🍗

~ Beer Risotto ($138)🍛

~ MAC Nuts ($156)🍔

~ Souffle Pancake[Tiramisu] ($104)🥞

~ 70% Belgiam Milk Chocolate[Hot] ($46)🍫
細細一杯以為平平無奇🫣,點知一飲好似成舊朱古力放左落口咁😯。超級濃郁但係一D苦澀味都無🙂‍↕️,真係平衡得超級好啊💕。而且70%甜度岩岩好😙,更加揮發到可可香味🤗推介!

~ Caffe Americano[Cold] ($43)☕️
入門口已經見到好大部專業級既即磨咖啡機🙌,身邊個coffeeholic即刻要叫返杯嘆下😌。咖啡豆係比較fruity得黎又唔會好酸身🙂‍↕️,岩哂大多數人既口味☺️。

✨ 有個烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪好似好正咁🤤,但我地得2個人食完呢個2人份量就冇咩再試到🥲。大家有機會試完話比我聽好唔好食
2024-10-08 126 瀏覽
香料牛油烤春雞伴印度香飯 $288米飯粒粒分明,散發著淡淡的香料氣息🇮🇳與烤春雞相得益彰~~///—————————————-———————-手打西冷牛肉原隻大啡菇漢堡配薯條 $156漢堡包鬆軟可口,手打牛肉煎至表面焦香,中間呈粉色,肉汁豐富,大啡菇都很juicy,一啖都咬唔哂,加上熱熔芝士,再配上沙律菜和番茄,味道清新開胃///—————————————-———————-窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕 $94全份切開2大塊同4小塊,對成一個小山丘,擺盤落咗啲小心思 o(≧v≦)o 🧇脆而輕盈,蛋味豐富🫶🏻🫶🏻///—————————————-———————-超級推薦呢度嘅甜品,款款都好吸引,可惜只有一個胃 (;´༎ຶД༎ຶ`)

香料牛油烤春雞伴印度香飯 $288
米飯粒粒分明,散發著淡淡的香料氣息🇮🇳
與烤春雞相得益彰~~

手打西冷牛肉原隻大啡菇漢堡配薯條 $156

窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕 $94

🧇脆而輕盈,蛋味豐富🫶🏻🫶🏻

2024-10-06 192 瀏覽
昨天在土瓜灣工作,同事帶我去這間Cafe午餐,由門口到進入店內裝潢都給人很溫馨入屋的感覺。小店柔合精品咖啡、西餐及新派甜品於一身🥰◾️香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪同事特意點小店signature之一的烤焗羊膝,大大份果然有驚喜! 七成熟的羊膝用香草醬醃製,肉質粉嫩彈牙且不騷; 另奉上2款醬汁: 青瓜薄荷Yogurt和羊肉燒汁。碟邊更鋪滿美味的燉菜(南瓜、翠肉瓜和茄子)😋◾️白酒煮活蜆配蒜蓉包熱辣辣香噴噴上檯,蜆肉肥美飽滿,白酒煮法更能帶出鮮味; 另伴香脆可口的蒜蓉包,沾下底汁勁可口🤤◽️Homemade tiramisu小鴨仔造型勁可愛,望到心心眼嘩嘩聲。入口好creamy,酒味適中,令人著迷的甜點🦤🍮◽️榛子鮮奶咖啡我每天都飲咖啡,今天就點了這杯加入榛子的香氣,入口幼滑細膩☕️◽️番石榴手搖冰茶怕熱的同事當然來一杯手搖冰茶,清甜解暑🍹㊙️發現小店仲有好多美食,已經諗定下次要試埋:▪️香草牛油烤春雞伴印度香飯▪️手打雞肉蝦漢堡配薯條▪️咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕

◾️香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪

◾️白酒煮活蜆配蒜蓉包

◽️Homemade tiramisu

◽️榛子鮮奶咖啡

◽️番石榴手搖冰茶
怕熱的同事當然來一杯手搖冰茶,清甜解暑🍹

㊙️發現小店仲有好多美食,已經諗定下次要試埋:
▪️香草牛油烤春雞伴印度香飯
▪️手打雞肉蝦漢堡配薯條
▪️咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕
2024-10-03
5 分鐘 (堂食)
2024-09-29 315 瀏覽
上午一場實習,下午一場實習,中間只有1.5小時午膳,選了這間cafe。內裏不大,但坐得算舒適。lunch set 菜單特別,口水雞配窩夫,口水雞飯就聽得多,朱古力窩夫甜品都聽得多,但加起來也是第一次嘗試,由於是口水雞,所以它是又辣又甜又鹹,但是體驗不錯。另一個是黑啤味的飯,有少許酒苦味的飯,而肉的大小合適直接吃掉,十分好。😊
2024-09-27
慶祝紀念
生日
自家製喇沙汁海鮮扁意粉 $138每一啖意粉掛滿汁,喇沙汁嘅意粉好少見〜酸酸地幾開胃🙆🏻‍♀️ 海鮮嘅份量都好足夠,有蝦、花枝和蜆,同個喇沙味都好夾👍🏻 松露油忌廉野菌汁猫耳朵意粉 $102口感偏硬少少,不過醬汁依然好濃郁!呢款食落相對會漏少少,悶少少🤏不過都足以證明呢間啲意粉做得出色🙌🏻 因爲最中意食掛滿汁嘅意粉🤣 煙三文魚牛油果醬沙律$124留意👀只係牛油果醬而唔係牛油果🥑煙三文魚同牛油果不嬲都係好夾!再加埋佢有啲青蘋果有清爽嘅口感,非常清新✨ 款沙律醬汁都係偏酸,但係清新個類,唔會好膩!極速就清晒🤣 如果份量多少少就好🥺72%鮮奶黑朱古力 $46要叫呢款嚟試嘅真係要做定心理準備佢真係好濃好濃🍫 不過絕對唔會過於苦澀嘅〜 同埋由於佢真係好濃嘅關係,係比一般嘅嘢飲細杯嘅🤣Tiramisu日式疏乎厘班戟 $104賣相靚靚 動L動L的疏乎厘🥰 蓬鬆柔軟,口感輕盈,入口即溶☃️由主食到甜品都好掂,已經食左兩次〜〜不過環境略嫌有一點點擠迫,枱同枱之間的距離比較較近
自家製喇沙汁海鮮扁意粉 $138

松露油忌廉野菌汁猫耳朵意粉 $102
口感偏硬少少,不過醬汁依然好濃郁!
呢款食落相對會漏少少,悶少少🤏
不過都足以證明呢間啲意粉做得出色🙌🏻
因爲最中意食掛滿汁嘅意粉🤣

煙三文魚牛油果醬沙律$124
留意👀只係牛油果醬而唔係牛油果🥑

72%鮮奶黑朱古力 $46

Tiramisu日式疏乎厘班戟 $104
賣相靚靚 動L動L的疏乎厘🥰
蓬鬆柔軟,口感輕盈,入口即溶☃️

由主食到甜品都好掂,已經食左兩次〜〜
不過環境略嫌有一點點擠迫,枱同枱之間的距離比較較近
2024-08-05 735 瀏覽
為咗試佢嘅開心果疏乎厘而去,但佢呢個疏乎厘開心果味唔太重,有少少苦澀味,有啲失望😟不過佢嘅Tiramisu味疏乎厘反而有驚喜,個人覺得呢一個好好食💓另外佢嘅主食都好好食,松露油雜菌貓耳朵粉好香松露味,鍾意食菌類嘅朋友一定好鍾意,貓耳朵粉好有咬口,我之前未試過食貓耳朵粉,第一次食幾鍾意❤️叫咗個炸洋蔥圈小食,呢個覺得幾有驚喜,洋蔥圈好大個,唔會炸到好乾身,佢配咗個蜜糖芥末醬好夾,下次佢一定會再叫呢個🤤
2024-08-03
2024-08-04 634 瀏覽
餐廳員工禮貌好好,有笑容又常常主動添水。主食兩款意粉都好好味。留肚一人一份甜品開心果窩夫,味道一般朱古力窩夫,味道正常Tiramisu班戟超超好味好香,好滑,好空氣自攜朱古力格仔餅,簡直錦上添花
餐廳員工禮貌好好,
有笑容又常常主動添水。
主食兩款意粉都好好味。
留肚一人一份甜品
開心果窩夫,味道一般
朱古力窩夫,味道正常
Tiramisu班戟超超好味
好香,好滑,好空氣
自攜朱古力格仔餅,簡直錦上添花
2024-08-02
網上睇到好多😀,所以想試一試。見門口有錶位專登揸車去,等咗半個鐘錶位先泊到,時間係13:40午市尾聲,呢個時間最好,唔使同人迫。一入去就見到近門口有兩張兩人木枱,另外最入面廁所隔離有一張四人枱。我哋一家四口兩大兩細,詢問可否拍埋兩張兩人枱。店員表示唔可以,指示我哋坐最入面廁所隔離嘅四人枱。我哋望一望鐘,表示其實都已經就快完lunch,再問一次可否拍埋木枱坐。店員堅持要預留兩人枱……..所以我哋轉身就走咗。結果行一陣就去咗1986,服務環境完勝👍🏾👍🏾👍🏾1. 唔想坐廁所隔離係常識。2. 預留俾未知客人而得失現成客?3. 13:40午市尾聲都要留位?4. ⁠可以學1986加塊屏風遮蔽廁所👍🏾食物幾好食都無用,唔係以顧客為先,係佢加屏風之前決不堂食…如果有機會先考慮試試外賣。
網上睇到好多😀,所以想試一試。
店員堅持要預留兩人枱……..
所以我哋轉身就走咗。

結果行一陣就去咗1986,服務環境完勝👍🏾👍🏾👍🏾

1. 唔想坐廁所隔離係常識。
2. 預留俾未知客人而得失現成客?
3. 13:40午市尾聲都要留位?
4. ⁠可以學1986加塊屏風遮蔽廁所👍🏾

食物幾好食都無用,唔係以顧客為先,係佢加屏風之前決不堂食…
如果有機會先考慮試試外賣。