•tiramisu soufflé pancakes $104 (⭐️8/10)一定要試佢哋嘅招牌Soufflé pancakes🔥,好鐘意fing 個pancakes,好fluffy😽,面頭有有mascarpone同cocoa powder,真係好似食緊tiramisu🤎😛•waffle w/ pudding and vanilla ice cream $94 (⭐️8/10)私心大推❤️!!Waffle好鬆脆✨,配埋雪糕🍦同蛋香十足嘅布甸🍮,好好食哦😋份量好多,啱開心share🙌🏻•lamb meat Bolognese $148 (⭐️6/10)意粉係貓耳朵🐱,口感煙韌偏硬,調味剛好👌🏻,羊肉有少少味🐑,介意羊蘇味可能要試其他•mac nuts burger w/ french fries $156 (⭐️7/10)好厚身🍔,有大大塊好juicy嘅beef patty🥩,同portobello mushroom 🍄‍🟫 ,即炸薯條🍟,好食😆😆•hand-drip coffee $75 / dirty $45 (⭐️7/10)試咗款店員推介嘅Kenya 水洗手沖☕️✨,味道好不錯,用兩款唔同嘅杯

試咗款店員推介嘅Kenya 水洗手沖☕️✨,味道好不錯,用兩款唔同嘅杯身飲都有不同風味🥰。仲有提供oat milk~

📍HeySoNuts
土瓜灣北帝街147號地下3號舖
  • dirty
  • 手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條
  • Tiramisu  soufflé  pancakes
  • waffle w/ pudding and vanilla ice cream
2024-11-10 2710 瀏覽
週末午餐時光,就是要好好款待自己!今天我來HeySoNuts,他們的午餐優惠簡直太誘人了!只要選購main course,就會送熱的黑咖啡和Earl Grey Tea,其他飲品也可以補差價!而且只要$18就可以加購是日餐湯,$25加購是日甜品,真是好抵!### 茶漬橙朱古力慕絲干層酥千層酥最上面是鮮黃的橙肉,中間夾著朱古力慕絲,好誘人!將濃郁的朱古力慕絲與清新的橙味相結合,香甜而不膩,真是一道視覺與味覺的雙重享受!### 自家製喇沙汁海鮮扁意粉喇沙醬的濃郁香氣及其獨特的椰漿風味,與新鮮的海鮮相得益彰,讓每一口都充滿海洋的鮮味。海鮮有蝦、蜆和魷魚等,搭配上彈牙的扁意粉,口感豐富多樣!### 自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉將傳統的意粉與四川風味巧妙結合,四川醬的辛辣與香氣,為這道菜添加了獨特的風味,給人耳目一新的感受!### 自家製提拉米蘇是我吃過的提拉米蘇中最可愛的一款,下面用鴨子做杯底,提拉米蘇做成羽毛造型,層層疊疊,口感輕盈柔滑,超愛!### 香草牛油雞扒將雞肉的鮮嫩與香草的清香巧妙結合,簡單卻美味!### 煙三文魚煙熏使三文魚的肉質更加鮮嫩,散發出獨特的煙香!### 白桃/番石榴手

### 茶漬橙朱古力慕絲干層酥

### 自家製喇沙汁海鮮扁意粉

### 自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉

### 自家製提拉米蘇

### 香草牛油雞扒
將雞肉的鮮嫩與香草的清香巧妙結合,簡單卻美味!

### 煙三文魚
煙熏使三文魚的肉質更加鮮嫩,散發出獨特的煙香!

### 白桃/番石榴手搖冰茶
白桃味比較甜美,番石榴味比較酸爽解膩

有兩款main香草牛油烤春雞伴印度香飯和香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪都好吸引,下次我一定要來品嚐!而且他們還推出了lunch set印花卡,只要儲滿6個印花,隔日就可以享免費Lunch Set的Main和附送的黑咖啡!這個活動太吸引人了,我一定要多來吃飯儲印花卡!
2024-10-14 3721 瀏覽
土瓜灣人氣cafe店 HeySoNuts,星期六未開門出面已經排哂隊🚶‍♂️🚶‍♂️🚶‍♂️真係有夠誇張。我當然唔執輸,排隊入去試下。手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條 $156漢堡包🍔熱辣辣又軟熟,西冷🥩漢堡扒煎至焦香,肉味濃肉汁滿滿,配埋非常香濃又juicy嘅大啡茹🍄,新鮮生菜🥬、蕃茄🍅、芝士🧀及沙律醬,非常邪惡,勁好食。粗身薯條炸得香脆,十分香口惹味😋。香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 $328羊膝🐏大件厚肉無騷味,燉煮時間啱啱好,大約7️⃣成熟成度,肉質細滑軟腍有口感😋,點配由燉羊膝嘅肉汁再煮成濃郁醬汁,令肉味更香🤤,或點配薄荷青瓜yogurt🥒,增添清新味道,味道各具特色同樣好食。配菜有燉至軟腍入味嘅茄子🍆、翠玉瓜及青瓜🥒。黑蒜醬炸薯條 $88薯條🍟炸得十分鬆脆乾身,内層粉糯香甜,滿滿的薯香味,混上濃郁嘅黑蒜醬,每食一口都充滿濃濃的蒜香味🧄,好食到停唔到口。BBQ汁焗肉丸 $98肉丸一口一粒,混入洋蔥🧅、大蒜🧄及羅勒等香料,口感鬆軟腍滑,味道豐富,配上酸酸甜甜的鮮蕃茄醬汁🍅及巴馬臣芝士🧀,增添鹹香及鮮味,醒胃又好味🤤。咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕 $88千層酥非常酥脆,搭配

手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條 $156

香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪 $328

黑蒜醬炸薯條 $88

BBQ汁焗肉丸 $98

咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕 $88
千層酥非常酥脆,搭配口感輕盈幼滑的咖啡忌廉☕️及朱古力忌廉,加上新鮮香脆的榛子🌰,非常香口又好味😋。香草雪糕口感幼滑creamy,連埋面層的拖肥醬一齊食,味道特別香甜😍。

美式咖啡 $38
唔好睇少呢杯會看似普通嘅美式咖啡☕️,其實係用咗今日先到嘅新house blend 😍,咖啡豆充滿酒同埋提子味,非常好飲,另外仲有每日唔同款式嘅手冲咖啡,吸引😍。

2024-10-06
午餐
5天前 0 瀏覽
收工想休閒食個dinner,好好慰勞自己,揀咗呢間Cafe,環境都幾舒服🩷❥ 嬉酥甩靚湯今日靚湯係甘筍湯,甜甜地幾好飲☺️❥ BBQ汁焗肉丸肉丸一啖一粒,酸酸甜甜蕃茄醬配上拉絲芝士,邪惡得得尼好開胃🤤❥ 黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯意大利飯經過黑啤煙燻醃製,口感軟綿帶有陣陣啤酒味,真係好特別👍🏻❥ 手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條手打牛肉厚實多汁,配上生菜、蕃茄、大啡菇,好fresh好juicy,麵包經過烘焗後十分脆口,薯條熱辣辣新鮮炸起,仲要大大份🍔🍟❥ 窩夫配開心果茉莉花醬及香草雪糕窩夫即叫即整,大量開心果醬&茉莉花醬配上士多啤梨伴碟,仲有一球雲呢拿雪糕,每一啖都帶嚟幸福嘅感覺💕❥ 白桃冰茶白桃冰茶吾會過甜,好啱我口味🍑❥ 四季橘冰茶四季橘味道清香,酸酸地好解膩🍊

❥ 嬉酥甩靚湯
今日靚湯係甘筍湯,甜甜地幾好飲☺️

❥ BBQ汁焗肉丸

❥ 黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯

❥ 手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條

❥ 窩夫配開心果茉莉花醬及香草雪糕

❥ 白桃冰茶
白桃冰茶吾會過甜,好啱我口味🍑

❥ 四季橘冰茶
四季橘味道清香,酸酸地好解膩🍊
🌟🍴 【土瓜灣 •HeySoNuts 】 🍴🌟  📍 北帝街147號地下3號舖🍖🥟🍟🥚🍰🍲🍇 • 🥪🍓🍤🍪🍜🍡🍹  @heysonuts @media.vasBaked Lamb Shanks w/Ratatouille & Yogurt *中香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪🌟 羊膝嫩滑多汁,法式燉菜鮮甜,乳酪添香!😋👌 Spice Butter Roasted Spring Chicken Biryani 香料牛油烤春雞伴印度香飯🌟 春雞香辣入味,香飯粒粒分明,好滿足!🔥🍚 兩道菜融合西式同印度風味,口感豐富,超讚!👍🍙🥤 餐廳評分🥤🍙  🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥  ⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄  🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾  🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️  💰 消費:HKD 680✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨  #土瓜灣美食 #HeySoNuts #web3土瓜灣 #HeySoNuts #土瓜灣 #土瓜灣美食 #宋皇臺站 #香港cafe #foodie #高質 #cafe關注組 #甜品關注組 #香港美食 #打卡
🌟🍴 【土瓜灣 •HeySoNuts 】 🍴🌟
📍 北帝街147號地下3號舖

*中香草醬烤焗羊膝配法式燉菜及乳酪🌟
羊膝嫩滑多汁,法式燉菜鮮甜,乳酪添香!😋👌

香料牛油烤春雞伴印度香飯🌟
春雞香辣入味,香飯粒粒分明,好滿足!🔥🍚

兩道菜融合西式同印度風味,口感豐富,超讚!👍

🍙🥤 餐廳評分🥤🍙
🔥 餐廳環境:🔥🔥🔥🔥🔥
⛄ 服務質素:⛄⛄⛄⛄⛄
🍾 食物味道:🍾🍾🍾🍾🍾
🎟️ 性價比:🎟️🎟️🎟️🎟️🎟️
💰 消費:HKD 680

✨🥢🍣🍕🍜🍴🍰✨
6天前 0 瀏覽
Heysonuts 呢間cafe 我bookmark 左好耐㗎啦🥰終於搵到朋友仔啱時間可以一齊去試✨嗰日係晏晝時間,仲有埋lunch set揀添!性價比好高!👻🥜慢煮手撕豬腩窩夫三文治 呢個配搭夠哂新奇😂之前都係食甜嘅窩夫,第一次食鹹嘅窩夫😗估唔到夾埋好似一個漢堡包咁有幾夾喎🫶🏻手撕豬腩肉質好嫩滑,一啲都乾身😆🥜凱撒沙律配煙三文魚呢個沙律超級足料 !有煙肉乾、合桃同埋麵包脆脆配料🍞上邊仲配有煙三文魚花🐟沙律仲有好多芝士粉喺上面!😍🥜羊肉醬炒貓耳朵粉本身貓耳朵粉喺出邊就已經唔係好常見😗呢度仲配搭埋羊嘅肉醬!🤩貓耳朵粉非常掛汁👍🏻仲配有一粒粒嘅忌廉芝士🧀食落好 Creamy🥜黑啤自家製煙熏豬腩肉意大利飯呢個意大利飯係成個煲仔咁上🤣一打開個蓋啲黑啤味勁香濃😗豬腩肉又經過黑啤嘅醃製同埋煙燻✨飯粒煮得啱啱好唔會太硬同太淋👍🏻🥜是日甜品( 焦糖菠蘿千層酥🍍)呢個是日甜品只需要套餐,另外加$25就可以有啦🥰千層酥超有驚喜!咬落去勁鬆化😍入邊配有吉士醬同埋焦糖菠蘿🍍🥜自家製提拉米蘇佢哋嘅Tiramisu係自己自家製嘅😛係咪唔算太大杯,做飯後甜品啱晒🥰酒味好重🤪鍾意飲酒嘅朋友就啱哂!🥜薑味麻糬窩夫配黑芝

🥜慢煮手撕豬腩窩夫三文治

🥜凱撒沙律配煙三文魚

🥜羊肉醬炒貓耳朵粉

🥜黑啤自家製煙熏豬腩肉意大利飯

🥜是日甜品( 焦糖菠蘿千層酥🍍)
呢個是日甜品只需要套餐,另外加$25就可以有啦🥰
千層酥超有驚喜!咬落去勁鬆化😍入邊配有吉士醬同埋焦糖菠蘿🍍

🥜自家製提拉米蘇

🥜薑味麻糬窩夫配黑芝麻蓉及香草雪糕
最後我哋仲叫咗呢個麻糬窩夫share🥳呢個甜品好有創意!薑味麻糬窩夫好煙韌🫚,黑芝麻蓉好香濃,加埋香草雪糕🍧,冷熱交替嘅口感好正,食落去好有驚喜!

📣而家仲推出咗印花卡,儲滿六個印花即可享免費lunch set 的main一份及附送黑咖啡☕️

性價比:8/10
好食程度😚: 9/10
回頭指數💗:8/10
2025-03-04 0 瀏覽
想食呢間好耐,今日有時間黎食午餐Set lunch 選擇有好多想飽肚既有意大利飯/pasta 想無咁heavy, 又有凱撒沙律‼️午餐 set lunch $88up✨送熱黑咖啡或Earl Grey Tea(其他飲品可補差價)✨加$18仲可以有是日餐湯/柚子汁沙律✨加$25可以加購是日甜品✨ 儲滿6個印花即隔日可享免費 Lunch Set 的Main一份及附送黑咖啡🔹慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治壽司豬腩肉嘅醬汁甜甜地中間夾住:青瓜、生菜🥬、蕃茄窩夫帶有蛋香,口感鬆軟一齊食真係多重口感享受‼️🔸凱撒沙律配煙三文魚配有豬腩肉條,仲有合桃😍😍有別於一般既凱撒沙律 有驚喜 落芝士🧀都毫不吝嗇,正丫💕🔹松露油忌廉菌汁貓耳朵意粉松露味勁重 勁香‼️每一粒貓耳朵粉都掛滿醬汁味道超濃郁😻🔸72%黑朱古力日式疏乎厘班戟女人食甜品絕對有第二個胃🤣黑朱古力🍫好香濃疏乎厘好有蛋香味底部仲有朱古力餅碎😍配搭埋軟綿綿嘅疏乎厘,夾雜着唔同口感🔹自家製Tiramisu酒味x Creamy😍😍 好味甜品🔸☕️精品手沖咖啡(不定期更新)在場咖啡師會詢問你鍾意咩口味再為我地推介我鍾意酸甜平衡啲既口味,果然好介紹👍🏻
想食呢間好耐,今日有時間黎食午餐
Set lunch 選擇有好多
想飽肚既有意大利飯/pasta
想無咁heavy, 又有凱撒沙律‼️

午餐 set lunch $88up
✨加$18仲可以有是日餐湯/柚子汁沙律
✨加$25可以加購是日甜品

🔹慢煮手撕豬腩肉窩夫三文治
壽司豬腩肉嘅醬汁甜甜地
中間夾住:青瓜、生菜🥬、蕃茄
窩夫帶有蛋香,口感鬆軟
一齊食真係多重口感享受‼️

🔸凱撒沙律配煙三文魚
配有豬腩肉條,仲有合桃😍😍
有別於一般既凱撒沙律 有驚喜
落芝士🧀都毫不吝嗇,正丫💕

🔹松露油忌廉菌汁貓耳朵意粉

女人食甜品絕對有第二個胃🤣
黑朱古力🍫好香濃
疏乎厘好有蛋香味
底部仲有朱古力餅碎😍
配搭埋軟綿綿嘅疏乎厘,夾雜着唔同口感

🔹自家製Tiramisu
酒味x Creamy😍😍 好味甜品

🔸☕️精品手沖咖啡(不定期更新)
在場咖啡師會詢問你鍾意咩口味
再為我地推介
我鍾意酸甜平衡啲既口味,果然好介紹👍🏻
  • 松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉
2025-03-04 0 瀏覽
知道土瓜灣好多有水準小店,而呢間cafe係呢區都非常出名,之前一直都好想試下,今次終於約齊朋友去!紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉$298份量十足,牛面頰好入味而且牛味重,口感軟腍唔會有渣,配上濃濃嘅紅酒汁同埋好creamy嘅薯蓉,絕對係招牌菜!黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯$138黑啤酒香而且味帶甜味滲入意大利飯,口感煙韌,豬腩肉煙燻層次豐富,而酸菜就中和濃味油膩嘅感覺,恰到好處!自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉$138未食已經聞到蒜香味,意粉彈牙,每啖都蒜同麻辣香味,辣度微辣唔係好食得辣嘅朋友都可以接受,蝦肉鮮甜爽口,份量再多d就好喇!手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條$156漢堡包好大個,薯條即炸熱辣辣,無論大蘑菇定係漢堡都非常厚身,肉質juicy,配合埋蘑菇同配菜一齊食就最滿足!BBQ汁焗肉丸$98BBQ汁好有水準,肉丸夠惹味而且有肉汁,如果可以配埋意大利粉或者飯一齊食就更開心!窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕$94即叫即整,窩夫份量多蛋味重,朱古力濃郁甜度適中,真心推介!咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配以香草雪糕$88千層酥勁香同脆身,食落口感唔會硬身,入口即溶!咖啡同榛子朱古力味道好夾,加埋香草雪糕

紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉$298

黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯$138

自家製蒜香四川醬大蝦炒意大利粉$138

手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條$156

BBQ汁焗肉丸$98

窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕$94
即叫即整,窩夫份量多蛋味重,朱古力濃郁甜度適中,真心推介!

咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配以香草雪糕$88
千層酥勁香同脆身,食落口感唔會硬身,入口即溶!咖啡同榛子朱古力味道好夾,加埋香草雪糕就唔會單調得濟喇!

飲品方面私心推介精品手沖咖啡,果味濃郁,散發陣陣咖啡香,唔係邊到都飲得到!另外仲有新推出嘅手工啤選擇,同樣出色!
  • 紅酒慢煮牛面頰肉配薯蓉
  • 黑啤自家製煙燻豬腩肉意大利飯
  • 咖啡拖肥榛子朱古力千層酥配香草雪糕
  • 手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條
2025-02-26 0 瀏覽
🙋🏻‍♂️餓底探員去咗土瓜灣調查呢間cafe,小店揉合西式餐飲,法式甜品及精品咖啡,將新派元素結合傳統烹調技巧,呈現出不一樣嘅咖啡室🍔手撕豬漢堡配薯條 $132🙋🏻‍♂️表示外脆內軟嘅麵包夾住芝士,番茄同生菜,仲有爆餡嘅手撕豬,食落有一疏疏肉絲,口感鬆軟幼細,加上香濃醬汁,仲配上香脆薯條,必食推介👍🏻🍄‍🟫松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉 $102🙋🏻‍♂️表示貓耳朵口感煙韌,用上幾款菇菌,配上松露油同忌廉野菌汁,食落香滑creamy,充滿濃郁菇菌香味🧅炸洋蔥圈 $72🙋🏻‍♂️表示一圈圈洋蔥圈炸到金黃酥脆,口感外脆內軟,配上芥末醬,食落有咖哩辛香,味道特別🍏肉桂蘋果金寶法式千層酥配香草雪糕 $72🙋🏻‍♂️表示法式千層酥口感鬆化,咬落香口酥脆,夾住香甜嘅吉士醬,面頭放上肉桂蘋果金寶,香濃嘅肉桂蘋果加上香脆嘅金寶,完美地將兩款甜品融合,再配上香草雪糕,多重滋味😋🧇窩夫配焦糖布丁及香草雪糕 $94🙋🏻‍♂️表示厚厚嘅窩夫砌起嚟好大份,口感鬆脆,充滿蛋香,配埋香草雪糕一齊食,冰火交融嘅感覺好過癮,再配埋香濃軟滑嘅焦糖布丁,超滿足🥰☕️手沖咖啡☕️宏都拉斯藝伎 $75☕️瓜地馬拉波旁 $75🙋🏻‍♂️表示現場有咖啡師
手撕豬漢堡配薯條

宏都拉斯藝伎
☕️手沖咖啡
☕️宏都拉斯藝伎 $75
☕️瓜地馬拉波旁 $75
🙋🏻‍♂️表示現場有咖啡師沖製咖啡,藝伎咖啡經水洗處理,可突顯咖啡嘅酸度,飲落有橙皮/榛果香味,波旁咖啡經日曬處理,能帶來出強烈果香口感,飲落有黑莓/葡萄果乾嘅香甜味,咖啡師仲介紹咗用唔同杯口嘅杯,口感味道都有分別,窄杯口飲落口感厚實,味道會甜啲,闊杯口飲落帶茶感,味道偏酸

📈吃貨指數
😋好味度 9/10
🔙返啅度 9/10
手撕豬漢堡配薯條
松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉
炸洋蔥圈
宏都拉斯藝伎
~ 香草醬烤焗羊膝 ($328) 🐑超大嘅羊膝呀😋,焗到岩岩好叉都插得入😝。配埋燉到軟淋嘅茄子🍆,翠玉瓜等蔬菜又可以解下膩🙂‍↕️。~ 香料牛油烤春雞 ($288) 🐔個雞皮燒到好靚仔🤓,入面又唔會煮到太乾🙂‍↕️,個人就鍾意配埋炸蒜頭🧄一齊食。印度香飯就吸晒牛油🧈香同肉汁,配埋醬汁一齊食冇咁乾身又更加滋味😙。~ BBQ汁焗肉丸 ($98) 🍗呢個之前食完掛住好耐🥹,今次再嚟梗係要再叫肉丸😎。肉丸粒粒脹卜卜充滿肉汁🤤,配埋蕃茄🍅同芝士🧀,濃味邪惡得來又唔會太滯口。~ 松露野菌貓耳朵 ($102) 🍝貓耳朵掛汁力MAX呀😝,每一啖都充滿晒醬汁😋。除咗菇菌類🍄‍🟫之外仲加咗少少合桃增加口感添。最後梗係唔少得呢度嘅疏乎厘啦🥞,我哋叫咗招牌提拉米蘇梳乎厘 ☕️($104) 同開心果茉莉花斑戟 🌸($104) 。兩款都各有特色,而且疏乎厘做得好好勁鬆軟😚。不過我自己就更加鍾意提拉米蘇😛。~愛爾蘭咖啡 ($98) ☕️含酒精嘅咖啡,啱晒各位大朋友😎。 威士忌香加埋香料味夠哂特別😝,飲厭咗普通咖啡嘅不妨一試🤓。~髒髒咖啡 ($45) ☕️視覺效果同味道都一流嘅dirty。~ Affogato($64)
~ 香草醬烤焗羊膝 ($328) 🐑

~ 香料牛油烤春雞 ($288) 🐔

~ BBQ汁焗肉丸 ($98) 🍗

~ 松露野菌貓耳朵 ($102) 🍝

~愛爾蘭咖啡 ($98) ☕️

~髒髒咖啡 ($45) ☕️
視覺效果同味道都一流嘅dirty。

~ Affogato($64) ☕️
呢到仲有啲脆脆可以自己加上去,飲嗰陣更加有口感👍🏻。

~ Green Tea Latte($40)🍵
2025-02-24 0 瀏覽
星期日想休閒咁食個lunch,揀左呢間餐廳,環境都幾舒服!❤️白酒煮活蜆配蒜蓉包每隻蜆都好大隻仲漲卜卜,食落好鮮甜🤩! 醬汁亦好入味,配香脆蒜蓉包好正呀!😋自家製喇沙汁海鲜扁意粉喇沙汁嘅意粉好少見,但又估唔到幾襯喎😝! 味道好香仲有好多海鮮,意粉又彈牙,整體都好豐富!😚黑蒜醬炸薯條好大盤呀真係😲! 黑蒜醬夠哂香濃,配薯條真係啱哂🤗,本身都好夠味但沾埋茄汁估唔到感覺冇咁漏仲香左!😋薑味麻糬窩夫配黑芝麻蓉及香草雪糕呢到甜品都好多選擇🥳🥳,窩夫入面全部都係麻糬,口感好好🤤。另外仲帶有淡淡薑味,又唔會覺得辣,配搭黑芝麻蓉同雪糕甜甜地味道好豐富🤩肉桂蘋果金寶法式千層酥配以香草雪糕呢個真係有驚喜,千層酥超級鬆脆🤩🤩🤩! 一層層嘅口感完全食得出,肉桂蘋果金寶味酸酸甜甜好解膩,食哂都冇問題🤤👏🏻👍🏼Americano食咁多甜野配返杯咖啡就啱哂啦,仲要都幾大杯架☕玫瑰蜜桃果茶甜甜地非常香果味,飲落好舒服🍵🥰

白酒煮活蜆配蒜蓉包

自家製喇沙汁海鲜扁意粉

黑蒜醬炸薯條

薑味麻糬窩夫配黑芝麻蓉及香草雪糕

肉桂蘋果金寶法式千層酥配以香草雪糕

Americano
食咁多甜野配返杯咖啡就啱哂啦,仲要都幾大杯架☕

玫瑰蜜桃果茶
甜甜地非常香果味,飲落好舒服🍵🥰
2025-02-23 0 瀏覽
土瓜灣Cafe 店內空間感十足坐得舒服 而且餐牌上選擇都幾多👍🏻🌟炸薯條配自家製醬料薯條即叫即炸夠晒熱辣辣另外加左煙肉及芝士 🧀 🥓瞬間變成邪惡版🍟🌟香料牛油烤春雞伴印度香飯烤春雞醃得好入味 香料同牛油味十足切開肉質嫩滑又香口配上印度香飯都好襯💯🌟番茄辣肉腸貓耳朵揀左lunch set 貓耳朵軟硬度適中 每粒都沾滿咗蕃茄醬汁加埋辣肉腸更滋味Lunch set 會送熱黑咖啡及 Earl Grey Tea其他飲品可補差價 另外可加 $18 加購是日餐湯及 $25 加購是日甜品仲可儲印花卡 儲滿 6 個即隔日可享一個 免費 Lunch Set 的 Main 及附送黑咖啡🌟窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕窩夫口感酥脆 配上濃郁既朱古力醬朱古力雪糕🍦🍫同香蕉🍌好味
土瓜灣Cafe

🌟窩夫配朱古力香蕉及朱古力雪糕
窩夫口感酥脆 配上濃郁既朱古力醬
朱古力雪糕🍦🍫同香蕉🍌好味
2025-02-22 0 瀏覽
呢間位於土瓜灣/宋皇臺站嘅Cafe,開業超過十年仍然䇄立不倒,一定有佢嘅魅力所在🧡🧡🧡🌼 炸洋蔥圈即叫即炸熱辣辣,粉漿厚薄適中🌼 手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條漢堡包皮搽上牛油再烘到香脆大蘑菇咬開爆汁,手打西冷牛扒充滿肉汁,配搭生菜蕃茄同千島醬,口感豐富🌼 松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉白汁意粉十分Creamy,意粉口感煙韌彈牙🌼 提拉米蘇日式疏乎厘班㦸招牌甜品之一 蛋香十足嘅梳乎厘極具空氣感,鬆厚動L~🌼 朱古力鮮奶咖啡/ 四季橘手搖冰茶而家鋪頭推出午餐優惠,凡選購 main course 即送熱黑咖啡及 Earl Grey Tea(其他飲品可補差價);另加$18有是日餐湯 / $25 仲有是日甜品!另外,埋單嘅時候記得拎張印花卡,只要儲滿 6 個印花,隔日就可享一個免費 Lunch Set 的 Main 及附送黑咖啡☕️(沒用餐優惠)

🌼 炸洋蔥圈
即叫即炸熱辣辣,粉漿厚薄適中

🌼 手打西冷牛肉原隻大蘑菇漢堡配薯條
漢堡包皮搽上牛油再烘到香脆

🌼 松露油忌廉野菌汁貓耳朵意粉
白汁意粉十分Creamy,意粉口感煙韌彈牙

🌼 提拉米蘇日式疏乎厘班㦸
招牌甜品之一 蛋香十足嘅梳乎厘極具空氣感,鬆厚動L~

🌼 朱古力鮮奶咖啡/ 四季橘手搖冰茶

(沒用餐優惠)
2025-02-21 0 瀏覽
🥞HeySoNuts (土瓜灣)約會絕不失禮的西餐廳🍴📍位於土瓜灣嘅cafe西餐我中學時期已經開始係度食喇😝✨羊肉醬炒貓耳朵意粉✨羊肉醬嘅味道香濃‼️非常特別貓耳朵意粉口感好煙靭😝芝士嘅鹹香點綴得非常好👍🏻推介俾鍾意食羊嘅朋友❤️(唔鍾意食羊嘅建議揀另一款貓耳朵意粉🤣🤣)✨紅酒慢煮牛面頰配薯蓉✨慢煮牛面頰煮到好腍😍紅酒汁好濃‼️薯蓉非常出色👍🏻煮得極creamy😛建議食法:肉+薯蓉+醬汁 一啖過😜✨BBQ汁焗肉丸✨餐廳嘅推介菜色🥰肉丸多汁&入味‼️不錯的小食選擇🥰✨鮮奶朱古力✨精緻拉花🥰晚餐唔敢飲咖啡🤣✨番石榴手搖冰茶✨淡淡嘅果香🥰毫無死甜‼️✨開心果茉莉花醬日式疏乎厘班戟✨鬆軟嘅疏乎厘‼️香濃開心果加上淡淡花香😍非常滿足❤️📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖
🥞HeySoNuts (土瓜灣)

約會絕不失禮的西餐廳🍴

📍位於土瓜灣嘅cafe西餐
我中學時期已經開始係度食喇😝

✨羊肉醬炒貓耳朵意粉✨
羊肉醬嘅味道香濃‼️非常特別
貓耳朵意粉口感好煙靭😝
芝士嘅鹹香點綴得非常好👍🏻
推介俾鍾意食羊嘅朋友❤️
(唔鍾意食羊嘅建議揀另一款貓耳朵意粉🤣🤣)

✨紅酒慢煮牛面頰配薯蓉✨

鬆軟嘅疏乎厘‼️
香濃開心果加上淡淡花香😍
非常滿足❤️

📍土瓜灣北帝街147號地下3號舖
多年前曾經去過這家人氣cafe 吃甜品一直念念不忘 最近和友人一起再去吃晚餐~ 原來除了甜品之外,主菜也不錯👍🏻𝑫𝒆𝒔𝒔𝒆𝒓𝒕♥ 72% Dark Chocolate Soufflé Pancakes 72% 黑朱古力日式梳乎里班㦸 $102口感綿密 蛋香十足 滿滿朱古力 啖啖滿足🤤♥ Waffle w/ Pudding & Vanilla Ice-cream窩夫配焦糖布丁及香草雪糕 $94我和友人也超愛這個配搭! 窩夫外脆內軟 布甸Q彈軟滑 非常好吃😋𝑴𝒂𝒊𝒏♥ Spice Butter Roasted Spring Chicken Biryani香料牛油烤春雞伴印度香飯 $288烤春雞份量很大 而且雞肉很嫩滑~ 配上印度飯 十分惹味🔥𝑷𝒂𝒔𝒕𝒂♥ Mixed Seafood Linguine w/ Homemade Laksa Sauce自家製喇沙汁海鮮扁意粉 $138意粉微辣 很香口 喜歡喇沙的朋友一定也會喜歡 蝦肉彈牙 意粉掛汁🍝𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐♥ Pan-Seared Scallop Risottow/ Homemade Pesto Sauce自家製青醬帶子意大利飯 $148

多年前曾經去過這家人氣cafe 吃甜品

𝑹𝒊𝒔𝒐𝒕𝒕𝒐
♥ Pan-Seared Scallop Risotto
w/ Homemade Pesto Sauce
自家製青醬帶子意大利飯 $148
意大利粉飯軟硬適中 帶子新鮮~
自家製青醬帶子意大利飯

香料牛油烤春雞伴印度香飯