2024-10-24 439 瀏覽
我今日約同好友去位於荃灣大壩街21號地舖的 Hikari 食午餐,環境舒適,因為早到,可以安排於閣樓的榻榻米,坐得舒服。我和好友點左個 Hikari lunch set for two $338,前菜係迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍$20(跟餐),2個主菜係 西班牙黑毛豬風腿無花果酸種多士+檸檬忌廉芝士醬,蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯,餐飲係凍美式咖啡 $4(跟餐),熱芒果草莓茶(跟餐)。係迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍賣相吸引,沙律菜新鮮,配料豐富好味;多士配風腿無花果好食,蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯好美味,咖啡香濃,芒果草莓茶果味濃郁好飲。

• 西班牙黑毛豬風腿無花果酸種多士+檸檬忌廉芝士醬
  • 蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯
  • 迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍
2024-10-23 383 瀏覽
荃灣大壩街靚靚cafe 之選!其實呢條街雖然係好多食肆但都比較麻甩風, 幸慶呢度有間靚靚cafe , 可以lunch過黎尋找下慰藉, 安撫下上班既不幸呢度樓高, 所以感覺唔會話好迫咁 , 坐得好舒服原來呢度係有lunch set 不過同友人都唔係好岩, 所以揀左散嗌香草蕃茄燴西班牙黑毛豬肉丸黑毛豬肉丸肉質鬆軟,味道香濃原來仲連埋薯條一齊上, 薯條連埋蕃茄肉碎汁食,好好食呢hikari超級碗友人話都要食得健康d, 呢道就非常合適啦, 因為係用薄荷蜜糖希臘乳酪做醬, 新鮮既沙律菜, 豬柳,煙三文魚, 小蕃茄,紅洋蔥,食完感覺個人都輕盈D~ 岩哂LUNCH唔想食太Heavy 既朋友呢三文魚子醬油漬海膽醬意大利飯強烈推介!! 係每一啖意大利飯都包住濃郁既海膽醬呀! 非常之鮮 ,加上醬油潰三文魚, 係鮮上加鮮呀! 令人食唔停口的意大利飯亦煮到恰好mocha & flat white上班人最愛之咖啡, 係本人最愛既Nutty , 恰到好處凍mocha即使加左冰都好夠啡味同朱古力味
荃灣大壩街靚靚cafe 之選!

呢度樓高, 所以感覺唔會話好迫咁 , 坐得好舒服

香草蕃茄燴西班牙黑毛豬肉丸
黑毛豬肉丸肉質鬆軟,味道香濃
原來仲連埋薯條一齊上, 薯條連埋蕃茄肉碎汁食,好好食呢

hikari超級碗

三文魚子醬油漬海膽醬意大利飯
意大利飯亦煮到恰好

mocha & flat white
上班人最愛之咖啡, 係本人最愛既Nutty , 恰到好處
凍mocha即使加左冰都好夠啡味同朱古力味
2024-10-19 510 瀏覽
📍HIKARI (荃灣)荃灣大壩街21號地舖食過覺得環境好舒服🤭🤭💙所以帶咗frd嚟,佢有個2人lunch set,唔錯💕💕💕👉2人lunch set💰$338😋😋😋😋.8/5💙Starter+$20✨迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍牛油果同蔬菜都好多!加上芝士🧀️好正😊另外用黑醋好開胃💙main✨西班牙黑毛豬風腿無花果酸種多士,檸檬忌廉芝士醬西班牙黑毛豬風腿肉質鮮嫩,加上香甜既無花果,配上清新檸檬忌廉芝士醬,加埋外脆內軟既酸種多士,正👍加外side仲有黑醋沙律菜好fresh ✨蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯豬腩食落似煙肉,意大利飯真係好正。米飯煮得剛剛好,軟硬適中,粒粒分明!💙drinks ✨ice americano ✨flat white 兩款我都好滿意💕💕💕回頭: Yesyes,$300送一杯咖啡可以下次飲!有效期一個月😆😆😆再嚟都依舊覺得佢環境好舒服#kermit食在荃灣#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
📍HIKARI (荃灣)
荃灣大壩街21號地舖
+$20
✨迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍
牛油果同蔬菜都好多!加上芝士🧀️好正😊另外用黑醋好開胃
💙main
✨西班牙黑毛豬風腿無花果酸種多士,檸檬忌廉芝士醬
✨蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯
💙drinks
✨ice americano
✨flat white
兩款我都好滿意💕💕💕
#kermit食在荃灣
2024-10-16 529 瀏覽
餐廳行木系文青風格,落地玻璃門投射陽光入嚟感覺好舒服。午市有二人lunch set $338,可以揀一款小食,兩款main,兩杯飲品,甜品就可以另外以優惠價加配。我哋兩個女仔驚食唔晒,又覺得甜品比小食更吸引,於是最後散叫咗冇叫餐。唔飲咖啡嘅我一向去Cafe 都係叫焙茶latte,呢杯香月園焙茶又真係幾香,濃淡適中,仲有好可愛嘅狗狗拉花。朋友叫咗一杯Dirty ,我就唔識飲咖啡,但同我想像中嘅Dirty唔係好似樣😂嘢食好快嚟齊,我哋叫咗一份雲吞同一份意大利飯。呢個黑松露雲吞係非常之香,重忌廉,不過有啲菠菜餡中和下,一啖接一啖停唔到口。好少係出邊食呢種雲吞,個皮好煙韌有嚼口。如果可以多啲菇仲好,因為好好食。醬油漬意大利飯都幾濃味,不過配埋頂頭嘅三文魚子都好夾,一食你就會知落咗海膽醬,因為海膽有些微苦味有啲失色。但整體都ok。叫埋份甜品填飽第二個胃😆焦糖脆脆餅冇得輸啦,中間嘅吉士都好正,但下面嘅Tiramisu我就覺得太酸太苦。一定要撈埋啲焦糖醬食先得。
餐廳行木系文青風格,落地玻璃門投射陽光入嚟感覺好舒服。

香月園焙茶鮮奶
Dirty
嘢食好快嚟齊,我哋叫咗一份雲吞同一份意大利飯。
黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞
三文魚籽醬油漬海膽醬意大利飯
2024-10-14
香月園焙茶鮮奶
黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡介子雲吞
三文魚籽醬油漬海膽醬意大利飯
2024-10-14 541 瀏覽
假期前夕,相約朋友到荃灣食好西。這餐廳樓高兩層,裝修簡約,充滿文青feel。📌迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍 $98這款前菜沙律中,蕃茄凍係一樣幾特別嘅食材,質地結實似紅菜頭,跟新鮮蕃茄大不同。沙律蔬菜新鮮,牛油果棉滑飽肚,加埋煙韌嘅迷你水牛芝士波波,多樣性材料照顧到味蕾又提供飽足感。Dressing 係厚身黑醋汁,酸酸甜甜好開胃。📌油封法式羊架雞油菌意大利飯 $168羊架上脂肪與瘦肉嘅比例恰到好處,熟度剛剛好,口感甘香軟嫰,唔羶又有充滿羊味。雞油菌口感煙韌有嚼勁,菇味濃郁。意大利飯煮至al dente,索哂上湯嘅精華非常入味,再混和了濃郁芝士,整碟飯係十分惹味。📌百利甜酒朱古力咖啡 $48 (凡惠顧主食,飲品可享$30折扣)將咖啡酒加入朱古力咖啡嘅配搭相當有趣。整杯飲品嘅咖啡與朱古力味都好香濃突出,飲後更有酒香嘅回甘,層次十分豐富。📌軟心巴斯克 $78呢個甜品令人驚喜,輕輕一切,中心嘅忌廉芝士便流出來。蛋糕入口清新軟滑,外皮焦糖化至深褐色後帶點煙靭,搭配絲滑嘅芝士,帶來多重口感。正當享受美食嘅同時,耳邊傳來美妙歌聲,原來餐廳每晚都會邀請不同註場歌手獻技娛賓,估唔到響呢間文青cafe

📌迷你水牛芝士球牛油果沙律配蕃茄凍 $98

📌油封法式羊架雞油菌意大利飯 $168
油封法式羊架雞油菌意大利飯

百利甜酒朱古力咖啡

📌軟心巴斯克 $78
軟心巴斯克
軟心巴斯克

正當享受美食嘅同時,耳邊傳來美妙歌聲,原來餐廳每晚都會邀請不同註場歌手獻技娛賓,估唔到響呢間文青cafe能聽到現場busking,無需到酒吧便可在舒適嘅環境一邊聽中外新舊名曲,一邊享受美食,令人心情放鬆,一定會再來幫襯。

🍽️HIKARI (荃灣)
📪荃灣大壩街21號地舖

#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處 #香港美食 #香港探店
2024-10-10
  • 百利甜酒朱古力咖啡
  • 煎封法國油鴨髀牛肝菌意大利飯
2024-10-13 426 瀏覽
HIKARI位於大壩街,由地鐵站行到店鋪大概約十分鐘。餐廳裝修是以日式為風格,舒適放鬆。另外,富士山倒影的水杯,亦帶來一種療癒感。日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉意粉相當令人驚喜,醬汁濃郁,非常CREAMY,而意粉亦非常掛汁,食落每淡都好入味。另外,意粉食落有一絲WASABI的微辣味,增強了食慾。蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯配料的豬腩比較似煙肉,亦不太有蘋果木燻味,而豬腩搭配雜菌的組合,令整體味道偏淡了一點,但當中的意大利飯不錯,口感煙韌髒體提拉米蘇這個提拉米蘇非常令人驚喜,底層的手指餅充分吸收了咖啡酒味,面層鋪滿了厚厚的可可粉,而當中的焦糖海鹽風味,咸中帶甜,非常之有層次君度橙酒朱古力咖啡這杯咖啡一上枱就令人眼前一亮,拉花用心,帶來視覺享受。口感上,橙酒搭配朱古力帶來微甜味,平衡咖啡苦澀味,讓人非常易入口
日本櫻花蝦蟹肉蘆筍扁意粉

蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯
髒體提拉米蘇
君度橙酒朱古力咖啡
2024-09-26
午餐
𝐂𝐚𝐟𝐞有𝟐層,行日系簡約風☕️(淺色木系🪵 𝐱 淺水泥灰🩶)而我最鍾意就係依個望街既高枱位🤩中午時間有陽光☀️照射入黎,採光度十足,感覺幾舒適😌~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~•~• ▪日本櫻花蝦海鮮飲管粉 山葵忌廉汁櫻花蝦有一大堆,上枱時勁重蝦香🦐雖然睇落唔係青𝐛𝐢𝐛𝐢,但食落𝐖𝐚𝐬𝐚𝐛𝐢味幾重嫁💚海鮮份量都唔少(蜆肉 • 魷魚 • 蝦...)。飲管粉中間有細細既通心管子,(比意粉粗身)口感更彈牙🍝.▪黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡戒指雲吞黑松露汁好香好濃,粒粒雲吞都掛滿汁🖤𝐒𝐢𝐳𝐞一啖一隻岩岩好🥟隻數多到數唔晒,食極都仲有好多😂.▪水牛城炸雞翼外皮炸到脆卜卜,好香口💥醬汁係旁邊自己點,可以自己控制辣度🌶️(溫馨提示💕食得辣既先好全隻浸汁).▪野飲 部份咖啡類仲有帶酒🥃既款式,幾特別。另有無啡類選擇。為左個精緻拉花,𝟐杯都揀左熱飲🔥▫️君度橙酒朱古力咖啡 Cointreau Nocha Latte細個好鍾意食香橙朱古力🍫見到幾得意就揀左,橙香味好出🍊酒🥃 + 啡☕️飲落唔會苦,配左片香橙乾。唔洗擔心,飲完冇醉🤪.▫️香月園焙茶鮮奶焙茶香味幾濃,飲落滑滑🤎.~•~
𝐂𝐚𝐟𝐞有𝟐層,行日系簡約風☕️
(淺色木系🪵 𝐱 淺水泥灰🩶)
而我最鍾意就係依個望街既高枱位🤩
中午時間有陽光☀️照射入黎,採光度十足,感覺幾舒適😌

▪日本櫻花蝦海鮮飲管粉 山葵忌廉汁
海鮮份量都唔少(蜆肉 • 魷魚 • 蝦...)。
飲管粉中間有細細既通心管子,(比意粉粗身)口感更彈牙🍝

▪黑松露忌廉汁煮芝士菠菜餡戒指雲吞
隻數多到數唔晒,食極都仲有好多😂

▪水牛城炸雞
(溫馨提示💕食得辣既先好全隻浸汁)

▪野飲
部份咖啡類仲有帶酒🥃既款式,幾特別。另有無啡類選擇。

為左個精緻拉花,𝟐杯都揀左熱飲🔥
細個好鍾意食香橙朱古力🍫見到幾得意就揀左,橙香味好出🍊

▫️香月園焙茶鮮奶
焙茶香味幾濃,飲落滑滑🤎

🔺每晚𝟏𝟗:𝟑𝟎 - 𝟐𝟏:𝟑𝟎,會有歌手 & 𝐋𝐢𝐯𝐞 𝐁𝐚𝐧𝐝現場表演。

🔺需加𝟏𝟎% 服務費
2024-10-09 441 瀏覽
講到主打文青嘅cafe,Hikari 係不二之選。 呢間餐廳喺荃灣西站同荃灣廣場附近, 好易搵。 店舖裝修好有日系風情, 感覺好清新。 今日同朋友行街, 肚餓就搵咗呢間咁特別嘅餐廳。入到去氣氛好好, 因為有駐場歌手獻唱, 用溫柔嘅聲調唱歌, 聽落好舒服。我同朋友就叫咗幾樣菜, 質素都唔錯!1) 日本櫻花蝦海鮮飲管粉- 山葵忌廉汁賣相好靚, 櫻花蝦好多, 味道濃郁, 每條粉都掛滿wasabi汁2) 西班牙風腸八爪魚新奧爾良汁飯-好特別既菜式, 八爪魚好大條, 整體都好香口3) 明太子薯條香脆可口, 明太子醬突出仲叫咗杯抹茶鮮奶, 拉咗個狗狗嘅花, 真係好驚喜!想spend 一個好chill既晚上, 就嚟呢間咁特別嘅餐廳!

我同朋友就叫咗幾樣菜, 質素都唔錯!

1) 日本櫻花蝦海鮮飲管粉- 山葵忌廉汁

2) 西班牙風腸八爪魚新奧爾良汁飯-
好特別既菜式, 八爪魚好大條, 整體都好香口

3) 明太子薯條
香脆可口, 明太子醬突出

仲叫咗杯抹茶鮮奶, 拉咗個狗狗嘅花, 真係好驚喜!

2024-10-08 392 瀏覽
收工約咗朋友嚟到呢間好文青嘅Busking Cafe環境好chill 好日系 夜晚仲有live music一路食一路聽 好舒服同朋友兩個人叫咗個Dinner Set for TwoStarter 點咗個水牛城雞翼雞翼炸得皮脆肉嫩啖啖都好juicy 再點埋醬汁無懈可擊Main Course 叫咗慢煮美國安格斯牛肩肉眼肉眼扒8安士一上枱就覺份量十足入口略嫌有啲韌 感覺比較普通牛油浸北海道帆立貝黑松露意大利飯帆立貝好大粒 食落去鮮甜意大利飯亦都滲出淡淡嘅牛油香味同黑松露味甜品就叫咗焦糖海鹽髒髒提拉米蘇擺盤好靚😂成碟都係朱古力粉上面仲有餅乾 加上中間幼滑嘅吉士底層再配上充滿咖啡味嘅手指餅 Markyu Koyamaen Matcha Latte抹茶拿鐵好重綠茶味 加上唔算好甜 唔錯!Orange soda鮮橙梳打十分解渴 橙味亦都十足佢真係有幾片橙而唔係落糖水😋
收工約咗朋友

擺盤好靚😂成碟都係朱古力粉
上面仲有餅乾 加上中間幼滑嘅吉士
底層再配上充滿咖啡味嘅手指餅

Markyu Koyamaen Matcha Latte
抹茶拿鐵好重綠茶味 加上唔算好甜 唔錯!
Orange soda
鮮橙梳打十分解渴 橙味亦都十足
佢真係有幾片橙而唔係落糖水😋
呢間一直都好多人排隊,終於一試-竟然細細間都有Live band,又唱得唔錯,只係響左啲會聽唔清朋友講野-點左二人餐1️⃣肉丸都正常,薯條偏軟-2️⃣羊架Risotto 唔錯,肉質軟熟,外面香口,陣陣油份散發,意大利飯煙韌入味竹3️⃣牛扒❌❌真的不推介,我果塊雖然7成熟,但肉質有啲「鞋口」,無咩肉汁,係好失望下,自己買塊普通$100-200香口好多,味道又偏淡。-4️⃣甜品,呢個又好抵讚😂 Tiramisu咖啡味好濃郁!上面嘅Cream Cheese 軟滑,罪惡感滿滿,曲奇稍軟,整體表現不錯-呢個位置裝潢二人餐$500左右,性價比較低,可能咁岩我果日唔好彩🥹
呢間一直都好多人排隊,終於一試
點左二人餐
1️⃣肉丸都正常,薯條偏軟

• 髒髒提拉米蘇
  • 焦糖海鹽髒髒提拉米蘇
2024-10-06 449 瀏覽
呢期個bucket list 好多都喺荃灣!其中一間係每次黎親荃灣都會諗起既Hikari! 呢間日小清新既意粉真係好得!今次嚟見到Menu轉左,落完order後,又上菜到食完個感覺依然咁正!佢哋嘅意粉真係冇得輸!今次叫咗兩個lunch set再加一碟小食,都只係三百零蚊!我今次發現到原來OpenRice收藏佢哋仲有折扣優惠添!🤩【日本櫻花蝦海鮮飲管粉,山葵忌廉汁】$118跟餐 薑黑糖latte $18超級Creamy嘅意粉,山葵忌廉汁非常惹味,佢特別得黎又非常之夾!加埋日本嘅櫻花蝦脆卜卜,呢個Texture真係冇得輸,呢個意粉私心大推!!在嘆埋杯拉花咖啡,我獲得了一個非常之good嘅Morning🩷【蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯】$108跟餐 桃肉冰茶 $15賣相100分!同樣食落creamy!呢個既口味同日本櫻花蝦海鮮飲管粉好唔同,鍾意食肉香既你絕對要揀呢道蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯! 木燻豬腩真係非常之香口!【水牛城炸雞翼】鍾意食辣嘅朋友呢一道buffalo wings 同好啱你!醬汁調味非常到位,雞翼亦炸得非常之脆口,正❤️

【日本櫻花蝦海鮮飲管粉,山葵忌廉汁】$118
跟餐 薑黑糖latte $18

【蘋果木燻豬腩雜菌意大利飯】$108
跟餐 桃肉冰茶 $15

【水牛城炸雞翼】
2024-10-05 361 瀏覽
今次同朋友黎荃灣嘅HiKari Cafe聚下Cafe有兩層 我地安排左坐2樓嘅榻榻米👘位置寬闊,坐得舒服,同朋友傾下計(樓上只有兩張榻榻米座位噢)我地今次叫左個2️⃣人lunch set $338包括:1. Starter 一款 🍟明太子薯條2. Main 2款 🐽蘋果木燻豬腩雜菌義大利飯 🧀黑松露忌廉汁煮煮芝士菠菜餡介子雲吞3. Drink $36兩杯(超過則補回差價) 🍵Hojicha Latte 🥭芒果茉莉綠茶 (2人套餐加購甜品享$20折扣優惠)另外仲Order左:🍎軟心巴斯克🌸日本櫻花蝦海鮮飲管粉總括而言,環境:5/5 2樓環境舒服,好適合同朋友傾下計味道:3/5 明太子薯條幾好食,份量都大同frd一齊share👍🏻其他都正常發揮,海鮮偏韌,有待改善服務:4/5 有個男Staff keep住fill水👍🏻有禮貌抵食:2/5 價錢有啲偏貴,2人set包嘅$36飲品基本上得幾款熱茶,其他都係要補差價(Cafe設有加一服務費)
今次同朋友黎荃灣嘅HiKari Cafe聚下

我地今次叫左個2️⃣人lunch set $338
包括:
1. Starter 一款
🍟明太子薯條
2. Main 2款
🐽蘋果木燻豬腩雜菌義大利飯
🧀黑松露忌廉汁煮煮芝士菠菜餡介子雲吞
3. Drink $36兩杯(超過則補回差價)
🍵Hojicha Latte
🥭芒果茉莉綠茶
(2人套餐加購甜品享$20折扣優惠)
另外仲Order左:
🍎軟心巴斯克
🌸日本櫻花蝦海鮮飲管粉

總括而言,
環境:5/5 2樓環境舒服,好適合同朋友傾下計
(Cafe設有加一服務費)
📍HIKARI荃灣大壩街21號地舖好中意呢間餐廳嘅木系裝修☺️坐落都覺得好舒服lunch time過黎食個寫意嘅午餐🍽️咁岩當日天氣好好有陽光☀️坐吧枱都好舒服 我點左三文魚子醬油漬海膽醬意大利飯賣相都唔錯☺️三文魚籽夠多👍🏻又唔腥好開心食到底見到有粒海膽🤣🤣證明真係有海膽,唔係淨係醬🤪焙茶鮮奶有好可愛嘅🐶🐶拉花見到嗰下都開心左一下!🤣焙茶味都濃☺️同埋中意佢微甜,唔會太漏☺️👍🏻#荃灣必食 #荃灣餐廳 #荃灣好去處 #荃灣美食地圖 #餐廳推介#假日好去處
📍HIKARI

我點左三文魚子醬油漬海膽醬意大利飯
賣相都唔錯☺️

三文魚籽夠多👍🏻又唔腥
好開心食到底見到有粒海膽🤣🤣
證明真係有海膽,唔係淨係醬🤪

焙茶鮮奶有好可愛嘅🐶🐶拉花
見到嗰下都開心左一下!🤣

焙茶味都濃☺️同埋中意佢微甜,唔會太漏☺️👍🏻

2024-10-04 323 瀏覽
Book marked呢間café好耐,今日放假終於可以入荃灣試下啦,位置都好容易搵到😄!今日嚟到剛有live music,好適合一個人嚟坐低邊食邊享受,估唔到可以喺café聽到彈琴的自彈自唱(今日嘅歌手唱歌超好聽👍🏻)餐點不算太多,有主食、小食、甜品同飲品,因為一個人所以叫咗一個小食,又忍唔住口叫多個甜品😆😆😆!價錢嚟講係有點小貴,但食物的品質非常好,有驚喜,物有所值!會再約埋朋友一齊試下其他菜式😋
2024-10-01
  • 丸久小山園抹茶鮮奶
2024-10-03 469 瀏覽
今日假期前一日同朋友黎荃灣食飯原來呢間餐廳有人屋駐場唱歌 ,唱得好好聽呀😍仲係唱廣東歌 正正!丸久小山園抹茶鮮奶 熱(跟餐有$30 可以減)$17職員拉咗一個好可愛嘅狗仔喺上邊,我同朋友見到嗰陣時都即刻讚 ,好可愛呀😂 拉花好有心思呀味道都唔錯,抹茶夠濃。西班牙風腸八爪魚新奥街良飯 $148日本櫻花蝦海鮮飲管粉 $1182款主菜 個人較鍾意 飲管粉個個比較特別 , 飲管粉係意粉係加粗版, 每條粉較食到有山葵味,入面仲有啲海鮮,好味明太子薯條 🍟 $68滿滿既明太子醬放係薯條上面最正係有live 有歌聽,好有feel,時間可以睇番佢地社交平台

今日假期前一日同朋友黎荃灣食飯
丸久小山園抹茶鮮奶 熱(跟餐有$30 可以減)$17
味道都唔錯,抹茶夠濃。
西班牙風腸八爪魚新奥街良飯 $148
日本櫻花蝦海鮮飲管粉 $118