2016-04-11 941 瀏覽
韓國餐廳出名貴,有時想食韓餐但又唔想洗咁多錢,呢到真係一個唔錯嘅選擇!之前試過尖沙咀店,今次試下旺角店先! 呢個<<豆腐湯>>有大量豆腐,食極都仲有!雖然豆味唔算濃,但豆腐質感嫩滑!湯底小小辣幾開胃,配埋個白飯,可以自制泡飯!有時食得肉多,清清地食下豆腐,感覺比較健康! 呢個年糕,個質感好煙韌,食落好有咬口,唔會好似有d韓國餐廳嘅年糕好鬼硬!味道偏辣,啱哂鐘意辣嘅朋友!食開10小辣嘅我,表示需要狂飲水!

之前試過尖沙咀店,今次試下旺角店先!

想平平地 又想食韓國菜?😌come.......…推介: 炒粉絲$34👍👍👍👍推介: 牛肉湯$75👍👍👍👍😍推介: 芝士壽司 $34 👍👍👍(5分滿分).............1.個人非常喜愛韓國 炒粉絲粗身彈牙有咬口😁炒粉絲 有蛋絲 紅蘿白條 菠菜 小量芝麻味道吾太濃 清清的 岩怕辣的朋友.................2.牛肉湯配白飯一碗😁😝牛肉湯想不到是甜甜的 內裡有不小肉條和肉碎 用spoon撈埋湯食好好味😁.................3.壽司 其實可配牛,海鮮 等等但都係芝士吸引點😁😝味道不錯哦內裡的配料同 粉絲相似 當小吃幾好.......… 推介: 炒辣年糕$34 👍👍👍👍(5分滿分).............食親韓國菜 必點年糕年糕熟度剛好,帶煙靭口感😁咬下咬下 練下牙力haha最開心是 配上蛋蛋一隻😍全熟蛋加辣醬也好吃.......…推介: 鐵板牛小排$80 👍👍👍👍😚(5分滿分).............想不到外表咁lon的牛小排咁好食😂值得我俾4個like你😚也值得係餐牌上最貴的菜式扣了其中一個like 因為外表太lon了牛小排共5-6塊 每塊薄身軟嫩吃

想平平地 又想食韓國菜?😌come
推介: 炒粉絲$34👍👍👍👍

推介: 牛肉湯$75👍👍👍👍😍

推介: 芝士壽司 $34 👍👍👍(5分滿分)

1.個人非常喜愛韓國 炒粉絲

粗身彈牙有咬口😁

炒粉絲 有蛋絲 紅蘿白條 菠菜 小量芝麻

味道吾太濃 清清的 岩怕辣的朋友

.................
2.牛肉湯配白飯一碗😁😝

.................
3.壽司 其實可配牛,海鮮 等等

但都係芝士吸引點😁😝味道不錯哦

內裡的配料同 粉絲相似 當小吃幾好
.......…
 推介: 炒辣年糕$34 👍👍👍👍(5分滿分)

食親韓國菜 必點年糕

年糕熟度剛好,帶煙靭口感😁

咬下咬下 練下牙力haha

最開心是 配上蛋蛋一隻😍全熟蛋加辣醬也好吃
.......…
推介: 鐵板牛小排$80 👍👍👍👍😚(5分滿分)

想不到外表咁lon的牛小排咁好食😂

值得我俾4個like你😚也值得係餐牌上最貴的菜式

扣了其中一個like 因為外表太lon了
牛小排共5-6塊 每塊薄身軟嫩

吃時不需咬很久😌調味岩岩好
-----

第一次食hungry korean 係4年前的一次考完試 一班女仔一齊去食 食完仲去海旁吹水😍可
惜友誼不再 👧👧👧👧👧 😢了
2016-03-31
2016-04-02 436 瀏覽
講到韓食第一時間必定諗到炸雞,而Hungry Korean打破傳統韓式餐廳做法,以秘製燒汁甜炒雞肉,做雞的方法果然有好多種! 甜雞肉鐵板配飯: 鐵板上鋪滿成座山咁高嘅椰菜,甜燒汁非常惹味,跟飯真係冇得輸,配埋嫩滑嘅雞肉,的確引人入勝, 扒到一粒飯都冇得剩,高度推薦俾怕辣嘅朋友!
甜雞肉鐵板配飯

2016-03-26 447 瀏覽
日前經過旺角看到hungry korea新開張了以前朋友也有向我介紹過這間餐廳說是又便宜又好吃。今天終於可以試一下了。餐廳的光線十分充足,環境十分整潔。看看食物價錢大約是$32至$80,有飯卷、石鍋飯、年糕、餃子、鐵板飯等食物。價錢也相宜。今天想吃一下石鍋飯就點了這個,我們選了牛肉,如果不喜歡吃牛肉的話還有豬肉、雞肉和魷魚。畢竟不是人人都喜歡吃牛吧,食物種類也大眾化,可以迎合不同人的需要。 牛肉石鍋飯$44元,大約一人的份量吧~不會太多亦不會太小。石鍋飯內有芽菜、紅蘿蔔絲、牛肉、蔥和蛋等等,我先等它再熱一下,飯會有些焦啊~我是比較喜歡這樣吃 然後就可以把飯撈起來啊,飯旁邊會配一支辣椒醬,可以按自己吃辣的程度去加,這樣很細心呢因為我也不是很吃得辣,我就只是加了一點點作為調味。撈起來的飯很好吃啊,牛肉醃得好香而且肉質尚算淋,好吃啊而且價錢不貴 另外我們叫了一客炒粉絲小吃$34元,份量不算多。當小吃去吃差不多,有時候吃飯時總想叫些小吃才覺得夠飽和滿足😁炒粉絲有牛肉、菠菜、蔥、雞蛋絲、紅蘿蔔絲等等。粉絲炒得很香口,有咬口,粉絲不會淋仍然保留它的彈性,好吃啊。下次再來可以試一下韓式壽
日前經過旺角看到hungry korea新開張了

以前朋友也有向我介紹過這間餐廳說是又便宜又好吃。

今天終於可以試一下了。

餐廳的光線十分充足,環境十分整潔。

下次再來可以試一下韓式壽司和鐵板飯,也很吸引我呢
2016-03-24 423 瀏覽
有時出旺角行下街🤓行下行下又肚仔餓,緊係食返個飯填飽個肚啦😬本來諗住依間係連鎖店韓國快餐店,都唔諗住有好大期望,估唔到出乎意料地,質素有幾好喎🙈😐🔺🔻📌魷魚石鍋飯🐙HKD44💰飯面上有魷魚,波菜,茄子,芽菜,泡菜,重打左隻生雞蛋係面,睇落去已經好唔錯🙂佢重會比一支細細支既韓式辣椒醬,你落幾多都得😍😍我依啲食醬唔洗本既人,係開心既😂不過對男仔黎講份量可能有啲少。 (大食嘅我重食左佢地個飯卷😂,我真心覺得幾好味,不過份量就細啲,比較適合女仔叫來食🙈)

🔺🔻

2016-03-18
10 分鐘 (堂食)
2016-03-13 403 瀏覽
想吃韓國菜, 又不想錢包出血, 我最愛到Hungry Korean, 價錢相宜, 吃多點也不肉赤。雞肉石鍋飯$44石鍋飯熱辣辣, 天氣凍吃一流, 有雞肉、配菜, 還有生蛋, 加少許辣醬, 然後不斷撈! 石鍋飯味道豐富, 雞肉甜甜的依然很嫩滑, 配菜帶來爽脆口感, 連同辣醬更加惹味, 甜甜辣辣很開胃!芝士壽司 $34壽司飯酸酸甜甜, 卷着豐富的餡料, 十分爽脆, 芝士帶淡淡咸香, 未算濃郁。辣年糕 $34炒年糕辣度頗高, 帶微甜, 煙煙韌韌, 魚片軟彈, 還有一隻雞蛋, 都不錯。人參茶 $14人參茶參味不太重, 帶微甜, 帶清潤。玉竹茶 $14玉竹茶帶淡淡茶香, 同樣微甜, 冬天喝很不錯。飽吃一頓豐富韓國菜, 也不用$150, 太便宜了, 質素亦不錯, 找天要再來!!
雞肉石鍋飯$44
芝士壽司 $34
辣年糕 $34
人參茶 $14
人參茶參味不太重, 帶微甜, 帶清潤。
玉竹茶 $14
玉竹茶帶淡淡茶香, 同樣微甜, 冬天喝很不錯。

2016-03-12 324 瀏覽
平價韓國菜近日司令係旺角發掘到韓式快餐平、靚、正之選,平均每碟野都係三四十蚊😏,鐘意食韓國野嘅朋友就唔好錯過喇。 石鍋牛肉飯($42)滿滿嘅泡菜、芽菜、青菜、紅蘿蔔同牛肉🐮,仲有隻窩蛋,加上韓式風味醬拌埋黎食,滋味十足。 芝士壽司($34)數款蔬菜加上芝士🧀製成嘅韓國壽司🍙,用左芝麻油同少量鹽黎吊味,食落爽口清新,芝士味唔算太重,屬於健康之選。 辣炒年糕($34)韓國年糕加上薄切魚糕,配埋韓式辣醬黎炒,另外仲有隻水煮蛋。整體調味唔錯🤔👌🏻,夠香夠辣,炒得好煙韌同有口感嫁。 香蔥芥末雞翼($34)芥未醬味道帶點甜,後勁有少少刺鼻,配上香炸嘅雞翼都幾開胃🖖🏻,但司令略嫌香蔥唔太夠味。 總共叫左5樣野食加2杯飲品,埋單$200有找😛,性價比都幾高。
平價韓國菜

石鍋牛肉飯($42)

芝士壽司($34)

辣炒年糕($34)

香蔥芥末雞翼($34)

2016-03-01 321 瀏覽
第一次光顧這間韓食店~ 一入店內以為已經滿座了, 點知原來仲有上層的~ 去到上層就好像閣樓一樣, 環境依舊乾淨企理, 吃飯的時候還會安靜點 同埋應該比下層涼快, 同埋唔怕油煙~不錯~MENU上不算太多選擇 但每款都幾吸引, 價錢也相宜, 我叫了個豬肉石鍋飯 ($44) 加一杯凍奶茶. 凍奶茶先到, 本身對這裡的凍奶茶沒什麼期望, 始終不是茶餐廳~ 但都有少少驚喜 因為味道不錯 奶味夠重 啱我口味! 石鍋飯的賣相都幾好~食落都夠熱~因為我等左一陣先攪拌吃 所以吃到飯焦~~脆卜卜幾好咬口~石鍋飯入面的餸菜都算幾多呀~起碼最後唔會剩係食白飯~都會有餸菜撈埋一齊吃~但我就略嫌佢既白飯份量有點偏少了, 好快便食完了, 而且唔覺得飽...如果可以加底就好餸菜和豬肉味道一般, 沒什麼特別~ 店員仲會另外比一樽醬落入石鍋飯度食, 我開頭未落醬時覺得太淡, 係落左醬汁先好味, 所以呢樽醬汁反而係成個飯既靈魂下次都會試下佢石鍋飯以外既套餐~希望會飽肚一點

下次都會試下佢石鍋飯以外既套餐~希望會飽肚一點
豬肉石鍋飯
2016-02-29
2016-02-17 455 瀏覽
同朋友收工食消夜見hungry korean未收,而且入面都有幾枱客人都幾熱鬧就揀左食呢間韓國野,之前成日係街見到呢間野但都係第一次食。三個人分別叫左三樣食物,黎到份量偏小,不過味道都ok,食消夜唔會食太飽都還好,但如果lunch同dinner就應該要嗌好多份先夠飽啦哈哈。魷魚石鍋飯$44同平時食的石頭鍋飯差唔多味道,望落去魷魚份量都幾多,每一啖都伴到餸黎食,蛋混合飯焦食落去脆卜卜,我都幾鐘意食飯焦所以覺得呢個飯都唔錯。韓國壽司$34普普通通冇咩特別,加上燒汁有點點甜味。中間包住的料都好多,咬落去口感豐富。韓國餃子$32個人認為餃子係三樣之中最好味,微熱的餃子皮包住肉汁豐富的餡料,餃子係炸過所以食落咁香脆可口,皮脆肉嫩。真係忍唔住越食越多。

魷魚石鍋飯$44

韓國壽司$34

韓國餃子$32

2015-12-08 827 瀏覽
『娃會再去』聽人講旺角開左間新野不錯,咪去試下,真係不錯,不過02-石鍋雞肉飯的份量少左D。男仔去食差少少。但味道是可以的!!!!配料都係正常果D無物特別野講,雞肉嫩口又唔乾OK。我朋友叫了10-鐵板泡菜豬肉豆腐飯,佢話辣左D,就算她食得辣都頂唔到。肉片入口無問題,豆腐是街市果隻硬豆腐但無物味,靠辣醬調味,跟碗白飯。每個餐均跟一份泡菜和一杯可樂,如果可以跟些紙包飲品仲好一些。
『娃會再去』
配料都係正常果D無物特別野講,雞肉嫩口又唔乾OK
02-石鍋雞肉飯
10-鐵板泡菜豬肉豆腐飯
題外話/補充資料: 食完成身油煙味,希望可以改善。
2015-12-08
2015-12-07 783 瀏覽
之前一直在此店堂食, 食物質素和份量算是可以。今天,因要趕上班,於是決定外賣一份午市雞肉石頭鍋飯,落單時收銀問我要不要將辣醬和飯混合,我說好,盛惠四十四。外賣用的器皿是可以放入微波爐的食物盒。回到公司一打開,份量很少,因為所有配料,醬和飯已混在一起,起初我以為配料都在飯裡,但用筷子拌開後,發現雞肉只有五至六小粒,茄子皮一塊 (茄子肉拌爛了我明白),一小段菠菜,有兩塊燶了的蛋塊和幾條芽菜,其餘都是橙色的醬和飯,醬比飯還要多,我真的不知自己在吃甚麼,這其實跟我自己在家用韓式辣醬撈飯無分別!我不知道是不是因為外賣的成本貴了,所以份量會少得這麼離譜,如果是,我寧願加錢也不要食到一肚氣!
之前一直在此店堂食, 食物質素和份量算是可以。

2015-12-07
10 分鐘 (外賣自取)
2015-11-08 1076 瀏覽
今日lunch同同事食飯,去左呢間韓國菜環境麻麻地,店舖細,裝修唔算舒服點左牛肉石鍋飯lunch time送泡菜同可樂,$44 呢個價錢算幾抵如果無送野飲的話我覺得偏貴,因為份量唔多,一個女仔食都夠食,但唔會覺得飽,所以男仔食應該唔夠食泡菜唔太辣,味道都唔錯,不過個人認為同韓國正宗的相比就唔夠濃味,可能係想迎合香港人的口味啦個飯賣相幾好,食落都夠熱,等一等再攪勻的話仲有飯焦食,好味餸菜味道反而普通,牛肉食落質感無特別,味道都唔係太濃郁D菜同配料都幾新鮮,食落口感都唔錯成個飯我首先唔落醬汁去食,覺得味道偏淡,落完醬汁就食醬汁的香味,變左飯同醬汁係主菜,餸菜反而係配菜整體而言間中可以一去,但並不算是很喜愛的店舖
今日lunch同同事食飯,去左呢間韓國菜
環境麻麻地,店舖細,裝修唔算舒服
點左牛肉石鍋飯
lunch time送泡菜同可樂,$44 呢個價錢算幾抵
牛肉石鍋飯
個飯賣相幾好,食落都夠熱,等一等再攪勻的話仲有飯焦食,好味
餸菜味道反而普通,牛肉食落質感無特別,味道都唔係太濃郁
D菜同配料都幾新鮮,食落口感都唔錯
整體而言間中可以一去,但並不算是很喜愛的店舖
2015-11-02
2015-10-20 1122 瀏覽
係旺角放左工,行左陣先達睇下iphone6有冇得平結果係 無個肚又有d餓,心諗快快翠翠食左個dinner番屋企訓入到去個餐廳,好乾淨,好光猛叫左個小牛排套餐 有個飯跟驚喜既時候就黎啦一個鐵板上的小牛排,炸炸炸(自己可以幻想一下)香氣佈滿整間餐廳,所有人的目光都集中於你既小牛排身上食落去牛肉汁吱哂出黎,又有小小甜甜地非常開胃我總共食左兩碗飯超正
係旺角放左工,行左陣先達睇下iphone6有冇得平

結果係 無

個肚又有d餓,心諗快快翠翠食左個dinner番屋企訓

入到去個餐廳,好乾淨,好光猛
叫左個小牛排套餐 有個飯跟
驚喜既時候就黎啦
一個鐵板上的小牛排,炸炸炸(自己可以幻想一下)
香氣佈滿整間餐廳,所有人的目光都集中於你既小牛排身上
食落去牛肉汁吱哂出黎,又有小小甜甜地非常開胃
我總
小牛排
共食左兩碗飯超正

2015-10-19
2015-10-15 1048 瀏覽
宜家先知原來旺角開咗間,噚曰930pm去,有可能比較夜所以唔駛排隊仲坐得好舒服。以前去開尖沙嘴要一入門口就要落order, 噚日可以坐低先慢慢揀,同埋有waiter幫我地落單。叫咗個豆腐湯試下,唔會太辣,用枝長spoon飲下飲下竟然飲晒。另外唔會太齋,有一枝蝦同一隻青口。另外叫咗個牛肉壽司同雞肉石鍋飯,壽司都幾多舊幾抵,平均$3.4一舊。 石鍋飯個賣相好好,雞肉唔「鞋」。野飲跟餐+$8就有,杯凍茶牛奶值得一試。

另外唔會太齋,有一枝蝦同一隻青口。

石鍋飯個賣相好好,雞肉唔「鞋」。
野飲跟餐+$8就有,杯凍茶牛奶值得一試。
2015-10-14
2015-10-10 1006 瀏覽
首先環境都好舒適,不會坐得太擠迫!Lunch 很ok, 有soft drink and 泡菜跟,我Order 了甜雞,味道很不錯,但雞的大小有點小,不過雞都很嫩,不會太老!友人order 了辣豬肉,不會太辣! 很開胃!
首先環境都好舒適,不會坐得太擠迫!
我Order 了甜雞,味道很不錯,
但雞的大小有點小,不過雞都很嫩,不會太老!
友人order 了辣豬肉,不會太辣! 很開胃!
甜雞鐵板拌飯
甜雞鐵板拌飯