2023-02-14 324 瀏覽
呢間餐廳真係幾適合放工過嚟玩 可以掟飛鏢 Beer Pongq🍻玩攰咗又可以同朋友傾吓偈 食吓野 比較似bar restaurant🍴.📌Shake shake海鮮袋食物如其名 店員有個袋將所有熱辣辣嘅海鮮倒入去 同牛油蒜茸醬瘋狂搖勻🧈🧄味撈得好勻循 每一樣海鮮都好夠味 超重蒜同牛油香 仲帶點辣 好惹味呀🌶️.📌Shake shake海鮮Platter B $558Total有四個價位 呢款可以選擇5款海鮮 選擇都幾多🥰1️⃣活波士頓大龍蝦 +$368有少少overcook 唔算話特別容易咬 有啲靭🥺但係都算大隻 啖啖肉 仲有蝦膏 蟹鉗入面都好多肉🦞2️⃣活鮑魚3pcs肉質彈牙嫩口得嚟又帶點咬口 好新鮮 呢個價錢嚟講真係唔錯🦪3️⃣大元貝4pcs鮮甜甘香 熟度適中 唔會話食到一絲絲嘅纖維感 有醬汁嘅味道之餘 仲保留到元貝本身嘅鮮甜🤍4️⃣八爪魚仔8pcs掛晒醬汁 細細隻非常爽脆🐙通常八爪魚仔中間會有一粒好硬嘅嘢 呢到清理得好乾淨 基本上可以成粒食👍🏻5️⃣游水海蝦8pcs蝦肉鮮甜 一啲都唔腥 冇雪藏味 爽口彈牙 唔會霉🦐6️⃣活大蜆8pcsSize唔算特別大隻飽滿 好細隻 鮮甜味唔算突出 仲有碎殼 但都算新鮮😆

📌Shake shake海鮮袋

6️⃣活大蜆8pcs
7️⃣芝心腸仔
腸仔甜甜地 咬開爆哂芝士 加埋個醬 辣辣地好好食 好夾🧀

8️⃣粟米
原有嘅清甜味 再加埋醬汁嘅蒜蓉香同辣味 變左BBQ風味嘅粟米🌽
📌椒鹽粟米 $88
呢個其實係粟米芯嚟 即叫即炸 好脆口🤤再喺外面灑左一層椒鹽粉調味 加埋黑芝麻好香口 又保留到粟米芯本身清甜味🌽不過食到底有少少油🤏🏻
椒鹽粟米

📌鮮榨果汁 $free
係老闆送嘅果汁🍹加左橙同西柚 唔酸甜度剛好 夠晒新鮮 仲食到西柚嘅果肉🍊仲好有心思咁切咗一片西柚掛左喺隻杯上面🫶🏻
鮮榨果汁
活波士頓大龍蝦
椒鹽粟米
鮮榨果汁
中意海鮮,又有選擇困難症?Shake Shake 海鮮餐,鮮活海鮮包羅萬有!🥳矜貴嘅原隻波士頓龍蝦,🌊大元貝,鮮鮑魚,大蜆,游水海蝦,新鮮青口,八爪魚仔等,配上秘製醬汁超正🤤咁多款海鮮,連埋粟米、司華力腸等配料加入秘製醬汁搖勻,✨所有食物沾滿醬汁,特別開胃惹味! 跟餐仲有前菜、主菜同2杯酒精飲品跟埋~🔥現場即製火焰雞翼同樣有驚喜😍呢個2人餐都只係$798!📍尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓*另設加一服務費

呢個2人餐都只係$798!

📍尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓

*另設加一服務費
2023-01-09 250 瀏覽
食物 : 味道正常, 海鮮好味, 前菜選了雞泡魚乾, 主菜選了夏威夷風情薄餅, 白酒2杯, 份量足夠, 兩個人都食得飽 環境 : 餐廳是酒吧形式, 有吧枱及飛鏢靶, 也有播放音樂, 整體環境舒適, 可以打卡, 只是陳設有點舊 服務 : 員工有禮貌 價錢 : $788/2人份, 己包10%服務費
服務 : 員工有禮貌
價錢 : $788/2人份, 己包10%服務費
雞泡魚乾
夏威夷風情薄餅
2023-01-07
1 分鐘 (堂食)
好耐冇食過shake shake海鮮,呢間喺iSquare對面嘅樓上酒吧餐廳幾好食,個醬汁好惹味,好多蒜蓉好香,海鮮幾新鮮,又唔會樣樣好細隻,所以好值得食下仲食咗明太子龍蝦意粉,啖啖龍蝦肉如果麵包唔係賣哂,應該更加正!
Shake Shake 海鮮

仲食咗明太子龍蝦意粉,啖啖龍蝦肉
如果麵包唔係賣哂,應該更加正!
明太子龍蝦意粉

Shake Shake 海鮮
明太子龍蝦意粉
2022-11-18 452 瀏覽
萬聖節前夕,去朋友介紹嘅餐廳食飯,位置都好方便,响 iSquare 對面,晚市係海鮮主題餐廳,10 點後就會變身酒吧。點咗呢度嘅招牌菜 Shake Shake 海鮮拼盤,將海鮮缙混入海鮮之中,搖呀搖,特別惹味,拼盤有三款、五款同八款海鮮揀,睇你幾多人食啦,不過記得要預先訂啊。另外我哋又點咗 龍蝦包,凍食龍蝦肉混入沙律,幾清新幾特別,另外點咗小龍蝦、Pizza 等,整體嘅食物質素相當唔錯。餐廳裝修都幾型,有鳥籠卡座,有兩個大房,有 Beer Pong 同飛鏢玩,另外仲有個大平台,可以食水煙。原本諗住同另一位最近生日嘅朋友一齊食飯慶生,點知餐廳做咗 萬聖節 佈置,仲要係非常逼真嘅靈堂佈置,好似唔係好挾生日飯喎,哈哈!不如當係 Halloween 飯局啦!
2022-10-28
5 分鐘 (堂食)
  • Shake Shake 海鮮拼盤
2022-09-25 748 瀏覽
地方細,人流不多,得幾張枱假日週末唔full都知……價錢講真 不算平,叫了幾樣嘢食,竟然一次過嚟曬,食都食唔切!難堪!張枱又唔係大,個staff係都要夾硬放低走人,比我哋的感覺係快點食完快點走吧!完全並不舒服,搞到相都唔想影。飲品方面,見到menu有數款signature cocktail 本身有興致想試,點知話全部都無,係一款都整唔到。失望!其他cocktail睇落都係普通,無景的環境下,價錢真係不太合理。員工不行又不問 不睬既不理,唔知做咩咁。環境舒適都無用😢。Ps.本身不留意OR食評的。但睇返近幾個月,這次體驗了 那些負評都頗為中肯!亦同前面的好評數量相比,擺明……………不會有下次了。
地方細,人流不多,得幾張枱
假日週末唔full都知……
員工不行又不問 不睬既不理,唔知做咩咁。
環境舒適都無用😢。
不會有下次了。
2022-09-24
環境夠chill,約朋友同事飲野食飯都可以,仲有Shake Shake海鮮袋可以大飽口福🥰如果坐到鳥籠位置好方便圍埋傾吓偈😊🎈Shake Shake 海鮮袋-選3款 $388-選5款 $558-選8款 $808樣樣都想食,正所謂小朋友先做選擇,我全部都要晒😂😂我地既Shake Shake袋有齊鮑魚、翡翠螺、青口、大元貝、大蜆、海蝦 、小龍蝦&八爪魚仔🥰仲有埋芝士司華力腸同埋粟米,真係成座海鮮山咁大份,份量超足👍🏻👍🏻仲有貼心職員幫忙shake,一打開個袋真係超香,食落個香蒜辣汁非常惹味😋🎈明太子龍蝦包 $248+$38呢個龍蝦包非常之真材實料,真係會食到一舊舊既龍蝦肉🥰焗香左既微甜麵包真係好加分😋😋因為朋友想食薯條,所以加錢要埋薯條,薯條熱辣辣新鮮炸起,超正👍🏻🎈火焰蜜糖雞翼 $98鍾意打卡既朋友真係唔好錯過呢一個火焰雞翼,仲有多種口味選擇😋😋雞翼炸得好脆,火炙過後微微帶有酒香,推介👍🏻👍🏻🎈Apple yogurt $138🎈Four seasons $138有時飲野我會鍾意叫bartender幫我整一杯,仲可以為自己製造下驚喜🥰兩杯都非常好飲易入口👍🏻👍🏻不過drink list

🎈Shake Shake 海鮮袋
-選3款 $388
-選5款 $558
-選8款 $808

🎈明太子龍蝦包 $248+$38

🎈火焰蜜糖雞翼 $98

🎈Apple yogurt $138
🎈Four seasons $138
有時飲野我會鍾意叫bartender幫我整一杯,仲可以為自己製造下驚喜🥰兩杯都非常好飲易入口👍🏻👍🏻不過drink list 上面唔見有,你叫唔擔保有架🤣🤣
2022-08-22
  • 火焰雞翼
  • shake  shake海鮮
  • 龍蝦包
  • 海鮮袋
  • shake shake 海鮮袋
朋友介紹,見啲打卡好似好靚所以就試下價錢其實都叫中上,一份雞翼得8隻都要舊水跟住叫左幾份小食啲份量少到唔夠飽不在話下時間等得又長,叫左隻豬手真係...........service又差,完全無人理要係咁揮手先有個女仔行過黎唔識去主動換碟,斟水原來有happy hours,又無問我地需唔需要食哂成餐飯叫個waiter拎個menu先知唔講以為請啲waiter返黎企同自己友傾計一句講哂 : 垃圾
朋友介紹,見啲打卡好似好靚
所以就試下
價錢其實都叫中上,
一份雞翼得8隻都要舊水
跟住叫左幾份小食
啲份量少到唔夠飽不在話下
時間等得又長,叫左隻豬手真係...........

service又差,完全無人理
要係咁揮手先有個女仔行過黎
唔識去主動換碟,斟水
原來有happy hours,又無問我地需唔需要
食哂成餐飯叫個waiter拎個menu先知
唔講以為請啲waiter返黎企同自己友傾計

一句講哂 : 垃圾
2022-08-22
用餐優惠
團購
2022-07-11 896 瀏覽
原來⋯⋯尖沙咀嘅樓上酒吧都有好野食!爬文見到唔少人推介佢嘅海鮮shake shake plate 揀咗五款海鮮 $588 海鮮算幾新鮮 調味超惹味香得黎有少少辣辣地 幾過癮😋另外本身想叫佢哋龍蝦包但係嗰日冇晒包所以轉左意粉🍝蝦肉好多配上明太子撈意粉幾正
原來⋯⋯
尖沙咀嘅樓上酒吧都有好野食!

爬文見到唔少人推介

另外本身想叫佢哋龍蝦包
但係嗰日冇晒包所以轉左意粉🍝
蝦肉好多配上明太子撈意粉幾正
2022-06-28 724 瀏覽
海鮮袋可以自選三種海鮮,醬汁有少許辣味,亦都好新鮮,店員亦都好用心咁幫我哋攪拌海鮮袋。龍蝦包更加係打卡首選,味道都算唔錯,但係龍蝦肉略嫌不足。總括嚟講價格稍為貴。
2022-06-28 633 瀏覽
呢間餐廳充滿少女風格,好啱同姐妹👭一齊嚟打卡。嘢食唔錯,份量比想像中多。🏷 白酒蜆肉彩椒意粉🍝($108)意粉係偏幼款,軟硬適中,條條分明,油滑細膩;蜆肉好多,帶淡淡白酒味;配料有黃椒、紅椒和青椒。🏷 麻辣小龍蝦🦞($188)有好多隻小龍蝦🦞,麻辣味好開胃,越食越過癮,非常惹味😋。餐廳會提供手套🧤,如果剝剝吓龍蝦爛咗,可以問職員拎返套新嘅。🏷 避風塘雞翼🐥($98)雞翼好大隻,一共有八隻。雞翼唔會炸得太乾身,充滿水份,肉質嫩滑可口😋。炸蒜份量好多,雞翼帶微辣。*晚餐*另收加一服務費

🏷 白酒蜆肉彩椒意粉🍝($108)
白酒蜆肉彩椒意粉

🏷 麻辣小龍蝦🦞($188)
麻辣小龍蝦

🏷 避風塘雞翼🐥($98)
避風塘雞翼

*晚餐
*另收加一服務費

麻辣小龍蝦
避風塘雞翼
2022-06-24 445 瀏覽
1️⃣SHAKE SHAKE海鮮有鮑魚,青口,小龍蝦,螺,腸仔,粟米. 調味辣辣地,份量都多. 2️⃣海鮮pizza海鮮都多,個餅都脆脆地,醬汁夠多👍🏻😋3️⃣火焰雞翼雞翼好脆,甜甜地 佢會用火即場燒,所以叫火焰雞翼kkday買的💰$HKD396(包加一)依個價錢食到咁高質野 真係驚喜 店員態度又好
1️⃣SHAKE SHAKE海鮮

2️⃣海鮮pizza
海鮮都多,個餅都脆脆地,醬汁夠多👍🏻😋

3️⃣火焰雞翼
雞翼好脆,甜甜地 佢會用火即場燒,所以叫火焰雞翼

kkday買的💰$HKD396(包加一)
依個價錢食到咁高質野 真係驚喜 店員態度又好
2022-06-19 468 瀏覽
標題好簡潔 兩個字總結就係‘唔掂’佢比較麻煩你要俾咗訂金先 咁我照book俾錢啦招牌寫住海鮮 但現實係冇期望就冇失望shake shake海鮮袋份量其實好細 唔緊要重點個醬汁都唔夾 完全唔覺得係好食……呢個價錢真係建議大家出去打邊爐好過之後上嚟嘅牛扒同冬陰功意粉仲差有乜理由冬陰功都可以整到咁難食㗎 汁偏酸煮個位請問有冇試過味?牛扒個肉質都好難咬開 totally 很伏的一餐小龍蝦賣相正常味道一般全晚最好係杯檸檬水咁嘅質素都可以開餐廳 好似冇食過嘢落肚大家決定轉場
標題好簡潔 兩個字總結就係‘唔掂’
佢比較麻煩你要俾咗訂金先 咁我照book俾錢啦
招牌寫住海鮮 但現實係冇期望就冇失望

shake shake海鮮袋份量其實好細 唔緊要
重點個醬汁都唔夾 完全唔覺得係好食……
呢個價錢真係建議大家出去打邊爐好過

之後上嚟嘅牛扒同冬陰功意粉仲差
有乜理由冬陰功都可以整到咁難食㗎 汁偏酸
煮個位請問有冇試過味?
牛扒個肉質都好難咬開 totally 很伏的一餐
小龍蝦賣相正常味道一般
全晚最好係杯檸檬水
咁嘅質素都可以開餐廳
好似冇食過嘢落肚大家決定轉場

好少會對一間餐廳甘火滾真係食到成肚氣坐低 叫左3樣野等左15分鐘 先同人講焗爐壞左要食其他野好 👌🏻 再叫第二樣 雞泡魚干20分鐘後同你講 雞泡魚干賣哂前後等左35分鐘 你以為有嘢食諗多左啦意粉🍝等足50分鐘 都未有得食又唔係坐滿客 但可以咁都得趕時間 恭喜你 真。玩猿 間餐廳究竟有咩係有 無 唔緊要 一早講 要隔甘耐先知?唔知想點 坐係到凍足咁耐有嘅 無限飲水任飲 望住餐牌 又唔係好揀得落手128 避風塘魷魚鬚 數過 總共有6條仔其他都係d乾蒜 笑左其他野你諗啦 免費都唔食 食過咁多間餐廳 第一次呢d經歷 催單催左4次 有冇快到 ?諗多左啦。
好少會對一間餐廳甘火滾
前後等左35分鐘 你以為有嘢食
諗多左啦
意粉🍝等足50分鐘 都未有得食
又唔係坐滿客 但可以咁都得
趕時間 恭喜你 真。玩猿
間餐廳究竟有咩係有
無 唔緊要 一早講 要隔甘耐先知?
唔知想點 坐係到凍足咁耐
有嘅 無限飲水
任飲 望住餐牌 又唔係好揀得落手
128 避風塘魷魚鬚 數過 總共有6條仔
其他都係d乾蒜 笑左
其他野你諗啦 免費都唔食
食過咁多間餐廳 第一次呢d經歷
催單催左4次 有冇快到 ?
諗多左啦。
食到火都嚟真係仲晒伏,喺KKday買咗個買一送一嘅coupon去食,打電話去約實時間,一上到去話KKday嗰個老細即刻走開,好嫌棄,當晚得兩個職員,照顧全場及兩間包房及戶外幾枱客,我一定要讚個經理同另一個職員佢地好好㗎,忙到甩轆仍然keep 住,見佢咁忙都幫我哋shake 個海鮮袋,嗰晚我哋個情況就係話佢有兩間房包咗場,外出燒烤亦都有幾枱客,我哋在場喺個廳嗰度有幾台客,我哋完全就喺度等等等等等,乜都要等,左催右催,一見佢個兩個一定要捉住佢,否則唔知等幾耐先見到佢哋再係個場出現,個老細當晚有個friend嚟食飯,佢淨係掛住同個friend吹水傾偈,完全唔幫手,簡直未見過呢啲老細,我哋好難得見到經理行過,但…..我哋真係經過無人理,有啲客入嚟真係好好禮貌,見無人接待,就係水吧附近等人出現接待,原來個老細就係你前面幾張枱同人吹緊水咋,有段時間完全唔見咗個職員同經理,我哋呢幾枱客就on 瓜瓜坐喺度唔點好,可能佢兩個要出戶外幫客人燒烤。套餐有海鮮袋預期味道係好嘅但份量就好少,鮑魚,翡翠螺,小龍蝦,粟米,連腸仔都有,笑死,個沙律就咁得啲洋蔥絲,沙律菜,仲有個超級迷你pizza,個pizza先嚇死人

套餐有海鮮袋預期味道係好嘅但份量就好少,鮑魚,翡翠螺,小龍蝦,粟米,連腸仔都有,笑死,個沙律就咁得啲洋蔥絲,沙律菜,仲有個超級迷你pizza,個pizza先嚇死人,衰到無人有,我哋另外加咗碟意粉同兩杯Mocktail。

總結:除咗「等」最另我大開眼界有個咁book guide 老細,阿經理阿經理你快啲搵過份工,跟住呢種老細你唔會好,只係做到你趴街,呢種老細真係另我大開眼界,你咁唔想做咪執咗去囉,有啲嘢唔係坐係度自吹自擂就掂,啲客有眼睇,我係客都睇唔過眼,好懷疑廚房可能都得一個廚師
最後我比一粒星係比你啲同事,嗰晚佢哋做得特別辛苦。
海鮮袋  pizza

2022-05-25