2022-04-06 449 瀏覽
海鮮睇落唔大袋但都好夠4個人食,鮑魚一人一隻,仲有青口、蝦等,全部都好新鮮,同埋鮑魚驚喜地洗得好乾淨,食得安心。見到腸仔果下個頭有啲問號,但咬落爆汁又有芝士味就覺得好好食🤣另外仲叫左豬手,唔食豬嘅朋友都有食,話冇豬壓味。都幾入味,食落d脂肪都係爽口唔肥膩。黑松露意粉,黑松露味好足,牛油落得好重,有d漏!

黑松露意粉,黑松露味好足,牛油落得好重,有d漏!
2022-02-24 412 瀏覽
人越大就想生活越簡單,今年生日沒大興祝,簡單就好,但都冇理由留家煮飯仔。老公就神秘約我到尖沙咀上樓食晚飯餐廳位置十分方便,原來有海鮮shakeshake, 而且配以獨家調配的馬來西亞辣汁,我們先點了小辣試試看。海鮮以袋包住,侍應會shakeshake把醬汁shake勻,務求所有海鮮都被醬汁包住,海鮮類有鮑魚,大蝦,扇貝,大腸,青口,大蜆,栗米,餐廳是用新鮮的海鮮,所以是特別鮮美,而小辣的醬汁也十分惹味,把海鮮帶出鮮味外更有刺激感,餐廳很細心有圍裙跟手套用,所以我也不顧儀態用手吃起來龍蝦包除了龍蝦吸引外,麵包上也打上餐廳logo, 特別要提就係麵包是特別鬆軟,配上滿滿龍蝦肉,入口啖啖肉,十分滿足火燄雞翼十分吸晴的一道小食,真的火燒雞翼,經火烤過油脂香滑,外層甜甜帶脆皮,送酒一流簡簡單單過生日,身邊人平平安安就足夠了

火燄雞翼
2022-01-15 279 瀏覽
尖沙咀有好多樓上酒吧,環境好舒服,好岩一班朋友聚會。今次要介紹依間位於北京道環球商業大廈嘅酒吧餐廳I Leisure,好岩情侶或者朋友聚會一齊嚟。樓上酒吧一向都有優勝之處,就係私隱度夠高,唔會有鬧市噪音,同太子酒吧街感覺好唔同。另外I Leisure裝修都好靚,有部分卡位裝上金色鳥籠座椅配上水晶燈,打卡一流,一定要預早book定!😍-酒吧主打香港罕見嘅SHAKE SHAKE海鮮包,非常推介!海鮮包裏面有好多款海鮮可以選擇,包括鮑魚、大蜆、活青口、貴妃蚌、龍蝦、翡翠螺等等,再配上酒吧獨特醬汁調味。店員會預先幫忙密封搖晃,等啲海鮮均勻吸收醬汁,海鮮包有唔同辣度任君選擇,味道非常惹味,食唔停口!海鮮全部都好新鮮,好爽口,想食嘅朋友記得要早一日預約,因為新鮮海鮮供應有限!😋-另外酒吧嘅其他食物都唔錯㗎,依款蜜糖雞翼打卡必備!廚師原先淋上玫瑰露酒,上菜時候會配火燒,視覺享受100分!味道甜甜地,好開胃容易入口,最適合佐酒。明太子龍蝦包都好正,一端上桌已經香氣撲鼻,由原隻龍蝦拆肉,份量好大,仲有大大隻巨型龍蝦頭,龍蝦肉食落肉質唔會死實實,食到鮮甜味道。麵包很軟熟,鬆軟。薯條好好食,炸得乾爽唔油膩。
另外酒吧嘅其他食物都唔錯㗎,依款蜜糖雞翼打卡必備!廚師原先淋上玫瑰露酒,上菜時候會配火燒,視覺享受100分!味道甜甜地,好開胃容易入口,最適合佐酒。明太子龍蝦包都好正,一端上桌已經香氣撲鼻,由原隻龍蝦拆肉,份量好大,仲有大大隻巨型龍蝦頭,龍蝦肉食落肉質唔會死實實,食到鮮甜味道。麵包很軟熟,鬆軟。薯條好好食,炸得乾爽唔油膩。I Leisure裏面仲有飛標機和酒Game枱,動靜皆宜,岩哂朋友聚會。🍻
味道評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
抵食評分▶️🌕🌕🌕🌕🌗 (4.5)
回購評分▶️🌕🌕🌕🌕🌑 (4)
➡️ I Leisure (尖沙咀)
📍 尖沙咀北京道65至69號環球商業大廈12樓
呢間餐廳私隱度非常高,環境又靚又chill,真係好啱同朋友飲酒傾計食飯。不過呢種類型既餐廳成日俾人個感覺係得個樣,或者只係俾人飲酒多,野食唔會好食,但係呢間食物質素真係好高。首先黎呢碟蜜糖雞翼,真係視覺味覺都滿分。輕輕用火一彈,味道即刻出哂黎,香味美味,仲帶有少少酒味,雞翼肉嫩,估唔到咁簡單既雞翼都可以整得咁好食。跟住呢個明太子龍蝦包又係無得彈既,龍蝦肉勁足料又勁好味,啖啖龍蝦肉既感覺實在太美妙。最後個主菜Shake Shake Seafood都真係好正,我叫左5款海鮮,全部都勁新鮮,份量又多,加埋佢個特別係佢個馬來西亞辣汁少少辣得黎勁惹味。另外個袋仲可以保持到d海鮮溫暖既感覺,加埋仲有d配菜好似粟米腸仔,配埋杯酒一路食一路慢慢傾計真係一流。

2021-12-25 159 瀏覽
就黎到聖誕開始多約會了!聖誕咁開心嘅日子又點可以唔食餐好嫁呢!今次朋友就帶左我黎試一間佢食過嘅酒吧餐廳,地理位置都好方便,大家放工過去都就腳。呢度提供嘅野食都幾多元化,就算我地第二日要返工唔想飲酒都岩食~聽朋友講佢上次黎同今次嘅餐牌唔同左,所以試下佢上次冇試過嘅新野!火焰雞翼,雖然佢擺盤簡單,但火焰效果非常犀利,打卡一流!雞翼外皮焗得香脆,入面就好嫩滑,配埋蜜糖香香甜甜,簡單好食,印象中都有起碼8隻雞翼,適合一大班人share~龍蝦包配薯條,呢個係今晚mvp! 龍蝦包睇落唔算好大份,但爆餡嘅程度簡直係嚇親,材料一D 都唔吝嗇,龍蝦肉都好多,雖然醬嘅份量都有返咁上下但完全唔會覺得膩,忍唔住一啖又一啖!麵包焗得脆身,充滿牛油香!薯條份量好多,而且係有辣味粉嘅,超級高質,唔點茄汁都完全冇問題!慶祝聖誕攞正牌可以食豪D! 問餐廳職員有咩介紹嘅時候,佢就大推呢個Shake shake 海鮮,話佢地嘅醬汁係自己調配嘅特色馬來西亞辣汁,咁就試下啦。我地唔太食得辣所以就叫小辣,呢個辣度岩岩好,有辣味之餘又唔需要係咁飲水,酸酸甜甜好開胃。我地叫左蝦,帆立貝,大蜆,青口同鮑魚,其中最推介鮑魚同大蜆,雖然海

慶祝聖誕攞正牌可以食豪D! 問餐廳職員有咩介紹嘅時候,佢就大推呢個Shake shake 海鮮,話佢地嘅醬汁係自己調配嘅特色馬來西亞辣汁,咁就試下啦。我地唔太食得辣所以就叫小辣,呢個辣度岩岩好,有辣味之餘又唔需要係咁飲水,酸酸甜甜好開胃。我地叫左蝦,帆立貝,大蜆,青口同鮑魚,其中最推介鮑魚同大蜆,雖然海鮮嘅甜味比醬汁蓋過左,但係口感上食得出係新鮮,唔係個D放左好耐梅梅地咁嘅口感!
2021-12-23 130 瀏覽
位於尖沙咀isquare對面的樓上酒吧餐廳因為鳥籠位勁igable 常常見到ig好多朋友去打卡最近發現出了新餐牌 有我最愛的龍蝦包馬上訂位去試試原隻龍蝦包 超級大份 麵包烘得好香脆 味道微甜原隻龍蝦拆肉 再加入特調沙律醬和生菜蕃茄整體效果很清新附有大量即炸粗薯條 兩三個朋友分享最適合必試特式海鮮籃自選五款海鮮 店家特製馬來西亞海鮮辣汁同海鮮完美配搭 火焰蜜糖雞翼蜜糖雞翼變奏版 加入玫瑰露再點火甜蜜滋味再提升一個層次海鮮薄餅薄餅用上餅乾批底 非常香脆面層加上大量海鮮和芝士 愛芝士朋友必點
位於尖沙咀isquare對面的樓上酒吧餐廳

海鮮薄餅
薄餅用上餅乾批底 非常香脆
面層加上大量海鮮和芝士 愛芝士朋友必點

2021-12-21 115 瀏覽
今日輪到尖沙咀朋友帶隊搵食,佢帶咗我哋去到北京道一座商業大廈,估唔到呢度都有一間隱世餐廳I Leisure。呢度環境寬敞,而且都幾打卡able,除咗有餐廳專用嘅座位,旁邊亦有地方俾其他客人玩樂。今次嚟嘅目的就係要食佢嘅海鮮袋,朋友話呢度算係佢食過性價比最高嘅海鮮袋。喺食seafood platter之前,我哋首先揀咗個蜜糖雞翼做小食。雞翼炸得非常脆口,外面均勻地包着蜜糖,非常惹味。而令我最驚喜嘅,就係佢嘅雞翼原來係火焰雞翼,店員會喺客人面前淋上酒精再點火,場面震撼。然後跟住就到主角Seafood Platter出場,店員會稍作處理,打開袋之前會先再搖動海鮮袋,確保入面嘅醬汁平均分布喺每一件海鮮之上。入面嘅海鮮熱辣辣,而且醬汁分布均勻,一打開已經聞到香味,而佢嘅醬汁帶有明顯嘅辣味,如果唔食得辣嘅朋友,建議可以提出走辣。海鮮可以任食客自己選擇,我哋order $588嘅Seafood Platter可以揀5款海鮮,我哋就揀咗海蝦、鮑魚、大蜆、元貝同青口,而入面亦都會預設配搭埋粟米同香腸。特別值得一提嘅就係店員嘅服務非常殷勤周到,店員會另外提供一個大桶,俾我哋棄置各類型海鮮嘅貝殼,而且仲有圍
Seafood Platter
特別值得一提嘅就係店員嘅服務非常殷勤周到,店員會另外提供一個大桶,俾我哋棄置各類型海鮮嘅貝殼,而且仲有圍裙、濕紙巾等等,方便我哋盡情進食。
店員仲推介我哋食明太子龍蝦包,我哋另外加咗$38配埋薯條,估唔到薯條嘅份量多得咁驚人,而且佢係新鮮炸起,外脆內軟,真係好好食。
明太子龍蝦包
龍蝦包有厚厚嘅明太子龍蝦肉放喺番茄同生菜之上,啖啖都咁有口感,而且用料十足,呢個價錢絕對唔貴。
明太子龍蝦包
呢個份量,我哋一行三人食啱啱好,下次約多幾個朋友,就可以試多幾款食物啦。
2021-12-18 108 瀏覽
聖誕節將會忙於親朋好友聚會,趁著今晚有空,同老公二人世界撐枱腳,去了尖沙咀環球商業大廈上樓餐廳,好味有驚喜👍🏻餐廳有吸睛鳥籠座位,餐廳有分室外及室內,有飛鏢機。7:00已有不少食客,餐牌選擇多,我們2個點了海鮮搖籃2人份、火焰雞翼、明太子龍蝦包拼薯條、及2杯飲品House Single Mix 及 Cosmopolitan 。shake shake海鮮籃有5款新鮮海鮮,包括鮑魚、青口、大元貝、大蜆及海蝦,當中還有粟米及司華力腸。服務員端上海鮮籃時還在我們面前搖勻海鮮袋,食材配上秘製醬汁十分夾,我們揀了小辣,非常惹味。火焰雞翼一客有8隻,服務員會在我們面前點火,淋上雞翼,雞翼香甜有洒香,外脆內juicy,食唔停口。明太子龍蝦包配薯條份量多,兩片厚多士夾著青瓜片、番茄片及生菜片、啖啖龍蝦肉,非常滋味,多重口感。餐廳座位舒適,服務態度好。

餐廳有吸睛鳥籠座位,餐廳有分室外及室內,有飛鏢機。

餐廳座位舒適,服務態度好。
2021-12-18 78 瀏覽
今日嚟到尖沙咀iSquare對面有一間西餐廳入到黎見到裝修幾別字除咗有趣受女士歡迎嘅雀籠座位打卡之外佈置亦都好似一間酒吧令人驚喜嘅係除了華麗裝修外食物都非常出色..首先我哋叫咗火焰雞翼份量都幾多好似有八件。佢用BBQ將調味再加上火焰燒一宵有少少窿邊.咬落口感非常獨特同埋由於剛被火焰燒過果皮同埋機身入邊係非常之熱辣辣嘅..之後就有好耐冇食過龍蝦包啦..幾年前香港好多Cafe都有樣嘢可能因為亞龍蝦內科太貴啦越來越少啦現在值得一提嘅係衣蝶份量都幾多..下除咗滿滿嘅薯條外龍蝦包份量亦都好大份..最後當然係今日嘅主角啦色色海鮮袋要預訂依項食物嘅你嘅朋友記得事先預訂啊我哋揀咗幾款海鮮味道都非常新鮮再加埋佢獨門炮製嘅嘢味醬汁非常好吃令我好想下星期再約朋友吃多次..此外裏面亦都有配菜例如薯仔
2021-12-18 79 瀏覽
喺OpenRice搵到呢間隱世西餐廳喺isquare對面大廈嘅樓上鋪~餐廳亦好貼心準備咗手套同圍裙 仲有個垃圾桶方便處理骨同殼~Shake Shake seafood platter B可以揀五款海鮮 我地揀咗 活鮑魚 大元貝 游水海蝦 活青口同活大蜆亦可以揀辣度~ 我哋就揀咗微辣店員喺面前加上獨創嘅馬來西亞辣汁幫我地shake好辣汁非常惹味 帶香濃蒜香 但會有少少cover咗海鮮嘅鮮味海鮮同樣好新鮮 好豐富 除咗自選嘅五款海鮮入面仲有司華力腸同埋粟米~另外仲嗌左餐廳嘅兩款新產品火焰雞翼店員喺雞翼面頭淋上酒後再後喺我哋面前點火~雞翼帶微微酒香 外層焗至微脆 龍蝦包麵包微脆 加上牛油內餡好豐富 大量嘅龍蝦肉 鮮甜、肉質彈牙 啖啖肉

喺OpenRice搵到呢間隱世西餐廳
喺isquare對面大廈嘅樓上鋪~

餐廳亦好貼心準備咗手套同圍裙
仲有個垃圾桶方便處理骨同殼~

Shake Shake seafood platter B
亦可以揀辣度~ 我哋就揀咗微辣
店員喺面前加上獨創嘅馬來西亞辣汁幫我地shake好
辣汁非常惹味 帶香濃蒜香 但會有少少cover咗海鮮嘅鮮味
~
另外仲嗌左餐廳嘅兩款新產品

火焰雞翼
店員喺雞翼面頭淋上酒後再後喺我哋面前點火~
雞翼帶微微酒香 外層焗至微脆

龍蝦包
麵包微脆 加上牛油
內餡好豐富 大量嘅龍蝦肉 鮮甜、肉質彈牙 啖啖肉
2021-12-16 75 瀏覽
經朋友🕺介紹,知道有間樓上酒吧🍺有好野食,環境又好又有野玩,所以今日帶埋老婆💃嚟試下,呢間嘢長期full,所以要提前預約先有位。入到去發覺個環境過氣氛真係好正,而且裝修🛠️好特別用鳥籠設計做於位,好有私人空間,同埋佢地有個玩樂區,有2台飛鏢機🎯(自費)同埋有台Beer Pong🏓任人玩,啱曬一大班人喺度係度食下野🦪飲下野🍺之餘有d娛樂。餐廳除左環境好之餘,嘢食都好特別,最出名就係佢地既shakeshake海鮮🦀🦞🦐🦪。二人份量餐廳特色海鮮🦐盤(五款海鮮+配料),佢哋shake shake海鮮🦐用個醬汁係餐廳自己獨家研製創作嘅馬來西亞特色辣汁,而且仲有微辣🌶️/小辣🌶️🌶️/中辣🌶️🌶️🌶️/大辣🌶️🌶️🌶️🌶️不同嘅辣度選擇,啱曬食得辣又唔想咁辣嘅朋友可以自由選擇辣度。海鮮盤包括有鮑魚/青口🦪/帶子/大蜆/海蝦🦐(全部都好新鮮😋),侍應首先會攞到黎喺你面前將個海鮮袋係咁shake,將入面啲醬汁同海鮮完全融合,然後再幫你打開個袋等你慢用,一打開個袋已經嗅到好濃牛油🧈蒜蓉🧄味,再睇番原來個份量都唔少,最重要係每一個海鮮都沾滿曬佢哋嘅馬來西亞特式辣汁,仲要係超級多蒜蓉🧄。除咗五款海鮮佢哋仲配咗啲脆皮腸同粟米🌽,非

二人份量餐廳特色海鮮🦐盤(五款海鮮+配料),佢哋shake shake海鮮🦐用個醬汁係餐廳自己獨家研製創作嘅馬來西亞特色辣汁,而且仲有微辣🌶️/小辣🌶️🌶️/中辣🌶️🌶️🌶️/大辣🌶️🌶️🌶️🌶️不同嘅辣度選擇,啱曬食得辣又唔想咁辣嘅朋友可以自由選擇辣度。海鮮盤包括有鮑魚/青口🦪/帶子/大蜆/海蝦🦐(全部都好新鮮😋),侍應首先會攞到黎喺你面前將個海鮮袋係咁shake,將入面啲醬汁同海鮮完全融合,然後再幫你打開個袋等你慢用,一打開個袋已經嗅到好濃牛油🧈蒜蓉🧄味,再睇番原來個份量都唔少,最重要係每一個海鮮都沾滿曬佢哋嘅馬來西亞特式辣汁,仲要係超級多蒜蓉🧄。除咗五款海鮮佢哋仲配咗啲脆皮腸同粟米🌽,非常夠二人👩‍❤️‍👨食。

龍蝦🦞包🥪:店員講依個係佢哋餐廳嘅最新出品,亦都係招牌之一,佢哋入面啲餡料係用原隻龍蝦🦞拆肉配上特製沙律醬而成,上下層就用烘到超脆既麵包🍞夾住,好大個,食落去有種冰火交融既感覺,除左個包🍞有創意外,佢地既薯條好好好食,唔係出面連鎖式既款,香脆同薯味濃好多,似原隻薯仔🥔切條炸成。

火焰🔥雞翼🐓:呢個又係一個好味之餘又可以打卡嘅食物,店員首先將焗好嘅蜜糖🍯雞翼上枱,跟住就會攞住個杯🍸,入面裝住玫瑰露酒🍹,喺你面前淋上去再點火🔥,個效果超級靚,除咗靚之餘仲令到成個雞翼我層次升級,每一啖雞翼都食到淡淡酒香,外皮香脆做到焗同炸match埋一齊既口感,最估唔到玫瑰露酒會同個蜜糖雞翼咁夾,真係又長見識。

總結:依間酒吧餐廳無論情侶/一大班人都好適合聚餐。
2021-12-08
2021-12-15 60 瀏覽
去酒吧唔一定係飲酒嘅都有好多好西食㗎今次呢間i Leisure 環境好 啱晒打卡又有飛鏢玩 啲野食都好好味呀火焰雞翼一嚟到就點火 即刻影相呃like先食落好脆皮 有好香甜嘅蜜糖味 仲有啲酒香原隻龍蝦包用左成隻龍蝦嘅肉 啖啖都咁鮮味仲配左好多新鮮炸起嘅薯條Shake shake海鮮籃用左秘製嘅醬嚟shake五款海鮮 味道辣辣地 海鮮全部都好新鮮 我最鍾意貴妃蚌 夠晒鮮甜爽口西冷牛扒伴黑椒汁要左五成熟 好嫩又好重牛味仲好貼心咁切埋先上枱避風塘墨魚咀呢個真係必點呀墨魚咀爽脆得嚟又有咬口夠晒惹味 送酒一流
去酒吧唔一定係飲酒嘅

呢個真係必點呀
墨魚咀爽脆得嚟又有咬口
夠晒惹味 送酒一流
2021-12-15 937 瀏覽
諾士佛台 尖東海傍有多間酒吧相信大家都知👆🏻而呢間樓上bar真係可以話係卧虎藏龍😼位置喺正I Square對面📍裡面除左有酒飲之外 仲有多款特別嘅主食🍽今次試左三款野食 值得推介俾大家😎.最特別嘅一定係佢地嘅海鮮搖籃☺️可以自選多款海鮮 配以餐廳獨創嘅馬來西亞特色辣汁一齊撈匀品嚐😋呢個辣汁實在係超級惹味 可以揀辣度🌶重點係好多蒜 一入口已經搶佔味覺🤣鍾意嘅朋友必定愛上 辣味又香口 lamlam脷👅👅今次嘅海鮮要左鮑魚 海蝦 青口 大蜆 元貝💁🏻‍♂️每樣都唔係細Size 尤其係鮑魚 口感仲要好爽口架🙆🏻‍♂️大蜆 青口食落都覺得新鮮 無腥味又無起沙 處理得好好👍🏻配菜仲有粟米同司華力腸片 個Combination幾攪笑😂.明太子龍蝦包又係另一驚喜🦞龍蝦肉非常彈牙 食落feel到有肉汁嘅 味道都鮮甜😈個包用多士形式上 烘得夠脆 要讚🤟🏻明太子味道偏淡 唔算好出好鹹😌反而咁樣唔會搶晒focus 可以俾食客真正享受到最期待嘅龍蝦肉🥰薯條調過味好惹味 又用粗薯喎 堅正🍟.火焰雞翼即場淋酒再點火 打咭值爆分🔥建議唔好由佢自己燒完 影完相盡快整熄佢🤪如果唔係好易燒燶 因為雞翼佈滿蜜糖🍯而且個人經驗覺得保
諾士佛台 尖東海傍有多間酒吧相信大家都知👆🏻

價錢睇落雖然好似偏高😬
不過都算係幾特別 環境又幾有feel👻
可以玩埋Beerpong同掟鏢架🤩
2021-12-14 528 瀏覽
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:首推佢地招牌嘅Shake Shake海鮮配埋獨創嘅馬拉西亞辣汁,入味又惹火🔥餐廳設計方面都幾有心思有鳥籠設計嘅卡座,好岩打卡呃Like😍另外仲有廂房同outdoor場地適合一大班Friend gathering🥳◈ 新登場:火焰雞翼 - ©3.5/5分份量同造型都比到我Surprise 😂一份有成8塊雞翼,3人Share都夠👍雞翼炸到酥脆,外層再塗左一層蜜糖上枱時,店員會淋上玫瑰露即時黎個「火燒雞」,夠哂型格😆好似有層玻璃模咁包圍住雞翼咬落脆脆地,甜甜地入面嘅雞肉依然係好嫩滑🙊◈ Shake Shake海鮮 - ©3/5分一份Shake Shake 海鮮有2隻大鮑魚,3~4隻青口,2隻大元貝4~5隻大蜆,8隻大蝦,粟米,芝士司華力腸首先廚師會煮熟哂D海鮮再淋上佢地秘製嘅獨創嘅馬來西亞特色辣汁最後會放係個防漏大袋到係我地面前Shake Shake,將D醬汁撈均😎海鮮蘸上醬汁,愈食愈惹火,辣得好過癮!特別係鮑魚,大元貝,口感彈牙~而粟米甜甜地又夠香辣😘◈ 新登場:明太子龍蝦包拼薯條 - ©3/5分呢Set龍蝦包堅係好抵食🙊勁足料酥炸粗薯條,又脆又薯仲有少少辣龍蝦包表面
☀︎ 𝗦𝘂𝗺𝗺𝗮𝗿𝘆:
首推佢地招牌嘅Shake Shake海鮮
配埋獨創嘅馬拉西亞辣汁,入味又惹火🔥
餐廳設計方面都幾有心思
有鳥籠設計嘅卡座,好岩打卡呃Like😍
另外仲有廂房同outdoor場地
適合一大班Friend gathering🥳

◈ 新登場:火焰雞翼 - ©3.5/5分
份量同造型都比到我Surprise 😂
一份有成8塊雞翼,3人Share都夠👍
雞翼炸到酥脆,外層再塗左一層蜜糖
上枱時,店員會淋上玫瑰露
即時黎個「火燒雞」,夠哂型格😆
好似有層玻璃模咁包圍住雞翼

4~5隻大蜆,8隻大蝦,粟米,芝士司華力腸
首先廚師會煮熟哂D海鮮
再淋上佢地秘製嘅獨創嘅馬來西亞特色辣汁
最後會放係個防漏大袋到
係我地面前Shake Shake,將D醬汁撈均😎
海鮮蘸上醬汁,愈食愈惹火,辣得好過癮!
特別係鮑魚,大元貝,口感彈牙~
而粟米甜甜地又夠香辣😘

◈ 新登場:明太子龍蝦包拼薯條 - ©3/5分
呢Set龍蝦包堅係好抵食🙊
勁足料酥炸粗薯條,又脆又薯仲有少少辣
龍蝦包表面印左「Leisure」嘅logo
煎到軟熟又鬆脆仲有好香嘅牛油味
而中間夾左好多龍蝦肉,大大粒好有咬口
加埋青瓜同蕃茄,解膩又Fresh
2021-12-13 57 瀏覽
朋友知道我鐘意食海鮮 即刻帶我黎試下呢間大熱餐廳😆😆😆首先梗係必叫shake shake 海鮮搖盤我地叫左5款海鮮 仲有其他配料😆老闆介紹呢個shake shake 海鮮用既醬汁係佢地餐廳獨創既~係一個馬來西亞既特式辣汁 我地都好怕辣既 要左少辣 食到最後大家都食到噴哂火😆五種海鮮我最鐘意食蝦同埋扇貝😆蝦超級鮮甜 扇貝大大隻 配合埋辣汁 非常夾另外我地仲叫左龍蝦包 老闆話係全新產品 呢到龍蝦來貨好新鮮 完全無苦味~ 另外薯條係新鮮即炸 配合香草好Match❤️另外仲叩左火焰雞翼 呢個真係有被驚艷到首先佢出場已經好eye catching 老闆用酒再加火槍點火 打卡一流啊 唔好以為得個樣 表面脆博博 裹面非常多汁 呢個我真係喜出望外😆😆雖然我地今次坐唔到打卡位 但整體環境都舒服既 期望下次可以再黎girls talk🤩
朋友知道我鐘意食海鮮 即刻帶我黎試下呢間大熱餐廳😆😆😆
首先梗係必叫shake shake 海鮮搖盤