菜單上面主要全部都係梳乎厘有好多唔同配法多端變化好吸引熱情一直未有減退,有甚麼鬱悶煩惱都一掃而空堪稱治癒系甜點相信必定是視覺系少女們的大愛每天不少人慕名而來要嚐 的嚐嚐味道一流烤得飽滿飄然扎實,份量面層平滑,質地回彈輕身慢慢膨脹升起微甜外燒成金黃裡面濕潤感鬆軟綿密,帶濃蛋香牛油重簡直一流既混合體配上大量忌廉/雪糕混合倍添不太膩配搭簡單但完美 !本人怕甜所以刻意試咗雜莓口味,為確保味道和質感在食店內也會嚴選材料/工夫(價錢$72)食個甜不過中規中矩蓬鬆魔鬼梳乎厘讓人想一吃再吃濃郁的朱古力內裡軟綿又溶化的巧克力繼而在嘴裡煙韌爆發慢慢滲 .... 虜獲不少甜魔的心靈可愛喔!溫馨提示還是建議叫多幾個朋友開心分享可以試多幾款口味嘛

菜單上面主要全部都係梳乎厘有好多唔同配法

相信必定是視覺系少女們的大愛

每天不少人慕名而來要嚐[I Love You Dessert Bar] 的嚐嚐

裡面濕潤感鬆軟綿密,帶濃蛋香牛油重簡直一流既混合體
配上大量忌廉/雪糕混合倍添不太膩配搭簡單但完美 !
(價錢$72)食個甜不過中規中矩

蓬鬆魔鬼梳乎厘讓人想一吃再吃
2019-06-21
  • 雜莓梳乎厘
2019-06-24 12 瀏覽
今日同男朋友去銅鑼灣行街我同佢講話好懷念啱啱去完日本東京旅行食到Soufflé pancake 🥞 咁我地就去咗一間出名食Soufflé pancake嘅一間小店當日係星期日嘅四五點入面都差唔多坐滿晒人而我就叫咗個紫薯口味男朋友就叫咗個朱古力口味係件pancake方面 真係好軟綿綿而且入口即溶而係配料方面 有日本甜番薯而且豆腐雪糕 番薯都真係好甜雪糕係真係食得出有豆腐味淡淡地配合返紫薯真係一流朱古力口味方面 有甜甜嘅爆谷同埋朱古力雪糕 男朋友都覺得好滿意
今日同男朋友去銅鑼灣行街
而且豆腐雪糕 番薯都真係好甜
雪糕係真係食得出有豆腐味
淡淡地配合返紫薯真係一流
2019-06-23 18 瀏覽
—希雲街係甜品嘅集中地呢度有齊晒出名好食嘅雪糕 刨冰 同埋梳乎厘班戟鋪頭雖細但排隊人龍絡繹 所以邊間快有位就食邊間😂蘋果肉桂梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕($72)即叫即整 所以都等咗陣一如既往具蛋香 綿密且輕盈肉桂蘋果粒煮至軟身酸酸地 中和返忌廉嘅甜膩Tiramisu梳乎厘班戟($72)迫人地揀同自己唔同嘅味 咁就可以試多樣 kekee跟足平時Tiramisu有嘅材料嚟整還原度幾高 有埋手指餅乾—————————————I Love You Dessert Bar銅鑼灣希雲街28號希雲大廈地下30號舖

希雲街係甜品嘅集中地
呢度有齊晒出名好食嘅雪糕 刨冰 同埋梳乎厘班戟
鋪頭雖細但排隊人龍絡繹 所以邊間快有位就食邊間😂
蘋果肉桂梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕($72)
即叫即整 所以都等咗陣
一如既往具蛋香 綿密且輕盈
肉桂蘋果粒煮至軟身酸酸地
中和返忌廉嘅甜膩
Tiramisu梳乎厘班戟($72)
迫人地揀同自己唔同嘅味
I Love You Dessert Bar
銅鑼灣希雲街28號希雲大廈地下30號舖
下午茶
2019-06-23 39 瀏覽
要食好野唔想中伏當然要倚賴米人去幫忙講緊的係位於銅鑼灣的米芝蓮小店I love you dessert bar.雖然店內環境唔算大, 但勝在店裡獨沾一味: Soufflé這裡的Soufflé有很多種配搭與味道可供選擇, 每份pancake都係即叫即做,  製作需時, 但其實只係等10-15到食到, 都算幾快!!-雜莓Soufflé pancake配雲呢拿雪糕Soufflé pancake食落超soft, 輕而蓬鬆, 震下震下, 有質感又唔會真係好似食空氣,雜莓有士多啤梨同藍莓, 再配冰凍的雲呢拿雪糕, 與及燒過帶焦糖的香蕉, 帶微甜之中又帶點冰冷,酸酸甜甜冷冷熱熱,好開胃----意大利芝士梳乎厘班戟$72梳乎厘蛋味香濃,鬆軟富彈性夠棉密之餘, 忌廉芝士仲令到味道更加提昇, 配埋朱古力粉同漿, 與及一大球朱古力雪糕及旁邊的吉士漿, 好味之餘最緊要係唔會太甜, 所有配料都配合得好好, 果然攞米芝蓮係實至名歸。--
要食好野唔想中伏當然要倚賴米人去幫忙
雖然店內環境唔算大, 但勝在店裡獨沾一味: Soufflé
這裡的Soufflé有很多種配搭與味道可供選擇,

意大利芝士梳乎厘班戟$72

意大利芝士梳乎厘班戟

所有配料都配合得好好, 果然攞米芝蓮係實至名歸。
2019-06-22 15 瀏覽
今晚早左食完晚飯,就同女朋友喺銅鑼灣附近行吓,行到咁上下我哋都好想食甜品,所以就睇吓銅鑼灣有咩甜品舖最後就嚟到呢一間,好彩一去到就有位坐,唔使等~裏面賣嘅甜品全部都係班戟,而當中最出名嘅就係疏乎厘班戟,於是我哋就叫咗其中一款再加多一個拿破崙首先嚟嘅係芒果吉士拿破崙,賣相好靚,邊隻碟都好有心思,不過就好似同餐牌張相有少少分別,中間嗰層好似冇咗咁。而食落個脆皮又真係幾脆,裏面既吉士都幾多,不過芒果反而少咗啲啲跟住係天使疏乎厘班戟,咬落去好似咬空氣咁,的確係軟綿綿,而且上面有焦糖粒,不過個醬就無乜特別,有少少失望感覺係唔錯既,但未稱得上係米芝連推薦

最後就嚟到呢一間,好彩一去到就有位坐,唔使等~

鮮芒果吉士班戟拿破崙

天使疏乎厘班戟

感覺係唔錯既,但未稱得上係米芝連推薦
2019-06-15
5 分鐘 (堂食)
$70 (其他)
鮮芒果吉士班戟拿破崙
2019-06-22 19 瀏覽
I love you dessert bar.終於有人帶我去一直想試嘅米芝蓮甜品店💕..士多啤利拿破崙吉士班戟.一上枱,就覺得賣相好吸引呀,好有草莓風的感覺,上層係拿破崙,中層係草莓菓肉加吉士,最底又有一層拿破崙,拿破崙好鬆脆,配合菓肉、吉士、香草雪糕,一齊會有百花齊放的感覺,口感非常豐富,份量十足,其實完成一個都已經7成飽。...熱情果芒果果凍souffle配香草雪糕.兩個Souffle軟乎乎的感覺,好幸福呀,比某日本過江龍的更厚實,底面更有質感,中意口感既朋友仔一定會中意啦,旁邊的芒果肉幾甜,而果凍入口有齊芒果與熱情果的味道,非常香濃,份量都係十足。.
I love you dessert bar
終於有人帶我去一直想試嘅米芝蓮甜品店💕
士多啤利拿破崙吉士班戟

熱情果芒果果凍souffle配香草雪糕
2019-06-20 22 瀏覽
食完飯行多陣街就去左食甜品。黎到銅鑼灣呢條出名既甜品街,行到街尾見到呢間有大大個米芝蓮公仔既甜品舖,好多人,就即管係度食啦。呢度每人最低消費一杯飲品或甜品,咁我地就每人一個甜品。<鮮芒果吉士拿破崙配雲尼拿雪糕> ($58)兩塊酥皮餅底夾住一塊pancake,中間仲有一粒粒吉士同芒果粒,上面仲有icing,層次豐富,又靚又好食。<魔鬼梳乎厘配朱古力雪糕> ($72)面頭係滿滿既朱古力醬,仲有楓糖漿爆谷。仲配左脆脆朱古力雪糕。簡直超邪惡,作為朱古力控簡直大滿足。值得一提既係呢度啲碟係有個手型,上面仲有米芝蓮公仔紙,搵啱角度簡直打卡一流啊。

呢度每人最低消費一杯飲品或甜品,咁我地就每人一個甜品

<鮮芒果吉士拿破崙配雲尼拿雪糕> ($58)
鮮芒果吉士拿破崙配雲尼拿雪糕

<魔鬼梳乎厘配朱古力雪糕> ($72)
魔鬼梳乎厘配朱古力雪糕

2019-06-15
15 分鐘 (堂食)
$70 (其他)
鮮芒果吉士拿破崙配雲尼拿雪糕
魔鬼梳乎厘配朱古力雪糕
2019-06-19 13 瀏覽
星期日去開銅鑼灣記得有朋友介紹有間食梳乎里超正既小店生活幾乎日日負能量要食返d甜品個人先有返精神同能量呢間店雖然細但梳乎厘款式都幾多款選擇我就最鐘意食紅豆綠茶之類既野一睇見menu就忍唔住叫左「日式紅豆綠茶圓子黑芝麻忌廉梳乎里班戟配豆腐雪糕 $72」呢度即叫即製 要等25分鐘為左食好味既野等都係值得既等左一陣已經聞到超香梳乎厘味👍🏻我流哂口水喇🤤終於來到了厚厚既梳乎厘比起我之前食過某間口感實在好多唔會好似一陣風食緊空氣咁就無左啖啖蛋香味超濃郁超鬆軟梳乎厘上面灑了綠茶粉配合紅豆及圓子來食層次超豐富仲有豆腐雪糕清清地又唔會太甜好好味👍🏻而老公就叫左呢個「魔鬼梳乎厘班戟配香濃朱古力雪糕 $72」(楓糖漿爆谷、脆朱古力蛋糕)朱古力香濃梳乎厘上鋪滿濃濃既朱古力醬及脆口爆谷加上朱古力雪糕下有可可粉伴碟層次分明味道的確一流
星期日去開銅鑼灣

呢間店雖然細
但梳乎厘款式都幾多款選擇
我就最鐘意食紅豆綠茶之類既野
一睇見menu就忍唔住叫左
「日式紅豆綠茶圓子黑芝麻忌廉梳乎里班戟配豆腐雪糕 $72」

呢度即叫即製

仲有豆腐雪糕
清清地又唔會太甜
好好味👍🏻

而老公就叫左呢個
「魔鬼梳乎厘班戟配香濃朱古力雪糕 $72」
(楓糖漿爆谷、脆朱古力蛋糕)
朱古力香濃
梳乎厘上鋪滿濃濃既朱古力醬及脆口爆谷
加上朱古力雪糕下有可可粉伴碟
層次分明
味道的確一流
雖然梳乎pancake 開左一段時間、 但實在我是第一次食。 開頭已經好甜同一陣風。 朋友叮足我唔好食咁飽來食。 果然~好好味之餘都真係可以當正餐。芒果拿破崙皮好脆,啲cream 好滑, 呢個對比一齊食好正~呢個比利時朱古力好魔鬼,所以真係叫魔鬼梳乎~ 入口好驚喜, 以為甜到爆嗎?! 錯了~ 係微微的dark chocolate. Taste 😋😋超級正! tiramisu taste,夾埋個雪糕又係好滿足丫~ 雜莓焦糖, 個焦糖蕉加雲哩拿雪糕好好味。整體無諗過 細細間 但都碟碟都好食! 值得推~

tiramisu taste,夾埋個雪糕又係好滿足丫~
2019-06-18 13 瀏覽
自從pancake 係香港開始盛行,都試過唔少pancake店。無意中試左呢個甜品店,驚覺係咁好食。試左意大利芝士梳乎厘班戟,魔鬼梳乎厘班戟同埋雜莓味。首先講下個梳乎厘班戟真係好好食,即叫即整的。等緊既時候已經有陣陣蛋香味傳出黎。食落真係好有蛋香,質感好鬆軟,但又唔會好似淨係食左空氣咁,呢樣係值得一讚。tiramisu味,好食,唔會太漏。魔鬼即係朱古力味,係邪惡滿瀉既朱古力呀,本身我好怕甜,好彩佢唔會太甜,好驚喜係有d似係用左黑朱古力。實在有d覺得太遲先認識呢間pancake店🤤
試左意大利芝士梳乎厘班戟,魔鬼梳乎厘班戟同埋雜莓味。
實在有d覺得太遲先認識呢間pancake店🤤
梳乎厘班戟係香港確係歷久不衰,自興起以來年輕人對佢既熱愛冇少過,知道旺角有間平民店食梳乎厘班戟好岀名,仲拎米芝蓮推介!旺角店只係外賣店,但係銅鑼灣開左間有座位既分店,今日同另一半食晚飯食8點幾,仲有成2,3小時,又肚餓,醒起呢間甜品店,咁就不如先食個梳乎厘填下肚。環境位於銅鑼灣甜品巷仔「希雲街」,要行到比較入既位置,小店細細間座位不多。餐牌款式不少,有水果類、朱古力、抹茶,仲有一款叫拿披崙梳乎厘,梳乎厘同拿披崙梳乎厘兩款都想試!但因為第一次食就揀返正常款式既梳乎厘先,揀左個特別啲流心奶皇餡。蓮蓉馬卡龍·流心奶皇梳乎厘班戟配豆腐雪糕 $72落單時店員會告知製作時間約25分鐘,因為都係即叫即整,店內亦貼滿提示牌叫食客們耐心等候,由於店舖範圍不大,一開爐煮就成間店充斥住蛋香,令我餓上加餓,確係等咗25分鐘,我既流心奶皇梳乎厘上枱啦!碟底有雙手捧住既圖案,幾得意,仲有米芝蓮圖案既米紙,梳乎厘皮煎至咬落有啲煙韌,内裡就係質感鬆軟,口感濕潤,入口即化,內藏流心奶皇餡,不過唔係爆漿果種,奶皇餡比預期中少,但味道不錯,鹹度配梳乎厘既蛋香好夾,配埋凍既豆腐雪糕一齊食,再沾啲餅糠,味道仲豐富!至於蓮蓉馬卡

餐牌

蓮蓉馬卡龍·流心奶皇梳乎厘班戟配豆腐雪糕 $72
蓮蓉馬卡龍·流心奶皇梳乎厘班戟配豆腐雪糕

落單時店員會告知製作時間約25分鐘,因為都係即叫即整,店內亦貼滿提示牌叫食客們耐心等候,由於店舖範圍不大,一開爐煮就成間店充斥住蛋香,令我餓上加餓,確係等咗25分鐘,我既流心奶皇梳乎厘上枱啦!碟底有雙手捧住既圖案,幾得意,仲有米芝蓮圖案既米紙,梳乎厘皮煎至咬落有啲煙韌,内裡就係質感鬆軟,口感濕潤,入口即化,內藏流心奶皇餡,不過唔係爆漿果種,奶皇餡比預期中少,但味道不錯,鹹度配梳乎厘既蛋香好夾,配埋凍既豆腐雪糕一齊食,再沾啲餅糠,味道仲豐富!至於蓮蓉馬卡龍有助擺盤,味道確係有蓮蓉味,但我就覺得呢粒馬卡龍可有可無。

總括而言,價錢相比好多梳乎厘店價錢平好多,款式亦不少,銅鑼灣又一飯後甜品店之選。
2019-06-17
25 分鐘 (堂食)
2019-06-17 54 瀏覽
2019年6月1日。銅鑼灣。雨。近年來梳乎厘班戟大行其道,但係一直都未去過元老級嘅呢間I Love You Dessert Bar聽過佢個大名好多次,不過梳乎厘班戟一開始盛行嘅時候,舖頭經常大排長龍,所以一直未有朝聖呢日經過附近,終於可以一睹佢嘅風彩店面喺希雲街,唔係特別華麗入面坐滿晒,所以都要等一陣出面嘅易拉架印咗大大隻美芝蓮車胎仔!等咗十分鐘左右就有位坐啦~Menu上面選擇多多,花多眼亂,流晒口水~~~原味梳乎厘班戟,$54來一個反樸歸真,嗌個原味嘅試試味道一啲都唔花巧,班戟質感超正!!軟綿綿,但係絶對唔似食空氣~比起嗰幾間日本梳乎厘班戟專門店嘅班戟,呢個有過之而無不及!味道亦好原始,好香濃嘅蛋味,非常好味~日本柚子抹茶吉士班戟拿破崙,$45呢個就特別嘅,除咗口味獨特之外,拿破崙班戟都係第一次食~果然係做到拿破崙多層鬆脆嘅效果,好有趣~中間嘅cream就真係好香嘅柚子同抹茶味,味道清新,但口感濃郁~~雲呢嗱味雪糕亦值得一讚~好滑溜香濃~爆檸茉莉綠茶,$37最後再叫晒杯嘢飲為炎炎夏日增加一點涼意~~
2019年6月1日。銅鑼灣。雨。
呢日經過附近,終於可以一睹佢嘅風彩

店面喺希雲街,唔係特別華麗

入面坐滿晒,所以都要等一陣
出面嘅易拉架印咗大大隻美芝蓮車胎仔!

等咗十分鐘左右就有位坐啦~
Menu上面選擇多多,花多眼亂,流晒口水~~~
原味梳乎厘班戟

原味梳乎厘班戟,$54
來一個反樸歸真,嗌個原味嘅試試
味道一啲都唔花巧,班戟質感超正!!
軟綿綿,但係絶對唔似食空氣~
比起嗰幾間日本梳乎厘班戟專門店嘅班戟,呢個有過之而無不及!
味道亦好原始,好香濃嘅蛋味,非常好味~
日本柚子抹茶吉士班戟拿破崙

日本柚子抹茶吉士班戟拿破崙,$45
呢個就特別嘅,除咗口味獨特之外,拿破崙班戟都係第一次食~
果然係做到拿破崙多層鬆脆嘅效果,好有趣~
雲呢嗱味雪糕亦值得一讚~好滑溜香濃~

爆檸茉莉綠茶,$37
最後再叫晒杯嘢飲
為炎炎夏日增加一點涼意~~
2019-06-01
10 分鐘 (堂食)
原味梳乎厘班戟
日本柚子抹茶吉士班戟拿破崙
2019-06-15 44 瀏覽
I Love You Dessert Bar - 甜入心甜品店門面是以英文撩草所寫的發光燈箱招牌,配以黑鐵框的落地玻璃,內裡悠和的燈光,以木色、綠色和白色作主調,平靜舒適的感覺。蘋果肉桂梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕厚度十度的梳乎厘,空氣感十足,按一按下後立即彈回,內裡忌廉感豐富,蛋白又香,新鮮的蘋果肉桂蓉的醬汁,醬汁中有軟軟的蘋果粒,再配冰凍的雪糕,立即溶在暖暖的梳乎厘中。鮮芒果吉士班戟拿破崙配雲呢拿雪糕造型與漢堡相當相似,首先是圓柱型的,另外有很多Layer,頂部底部是香脆的拿破崙,中央是熱熱的班戟,在拿破崙和班戟之間的是芒果粒和吉士醬。拿破崙脆脆的口感、班戟蛋糕感、吉士醬的忌廉感和新鮮芒果的果甜,層次味道豐富的甜品。

蘋果肉桂梳乎厘班戟配雲呢拿雪糕

鮮芒果吉士班戟拿破崙配雲呢拿雪糕
2019-06-14 31 瀏覽
甜品是我的第二個肚,所以無論食飽了,或是想吃甜品時候,都可以隨時去吃😬😬😬梳乎厘,是很難可以食到好吃的,曾經食過一間都可以,但食過今次呢間之後,一吃就真係l love you,一試難忘,同之前食過的完全不能比較,呢到隨左賣相吸引之外,食都一樣甘好味,完全食到好味到,又置身飄飄然的感覺😬😬👿魔鬼梳乎厘———簡直名符其實的魔鬼🦹‍♂️,朱古力的誘惑、梳乎厘的彈口軟綿綿的感覺,面頭鋪上脆卜卜的爆谷,如果你喜歡吃薄荷,旁邊的薄荷葉是可以吃的,咀嚼著清新清涼的感覺,wow,食到好有fresh 的感覺,我自己就好鐘意👍👍👍👍👍藍莓梳乎厘———伴著多種什果,,香蕉🍌鋪有薄薄的蕉糖,味道不太甜,配合埋其他生果,士多啤梨及其他...........等等,又係滋味無窮,梳乎厘個種又有口感又軟熟又有一種似彈弓的感覺,真是令人越食越開心🥳一個對於食物,甜品有要求的我,包括服務環境都有要求的我,這𥚃就比到我👏👏👏👏👏如果你地都鐘意食有要求既甜品——-梳乎厘🍨🍧🥞⋯⋯甘就一定要去試下。食完見到隻碟一對手都一樣甘吸引❤️❤️如果唔熟路,教埋你點去,因為我都係朋友帶我行先識路😅😅😅😅銅鑼灣站F1出口,出左向左手邊向前行,見

如果你地都鐘意食有要求既甜品——-梳乎厘
🍨🍧🥞⋯⋯甘就一定要去試下。
食完見到隻碟一對手都一樣甘吸引❤️❤️

如果唔熟路,教埋你點去,因為我都係朋友帶我行先識路😅😅😅😅
銅鑼灣站F1出口,出左向左手邊向前行,見到聖保祿學校,後面條街就係👏👏👏👏👏✌️✌️✌️✌️✌️
必吃甜品🍮梳乎厘👍👍😋

2019-06-13 24 瀏覽
地點確實不近大路, 鬧市, 但小店有種隱世而寧靜嘅感覺。稍為注目的是米芝蓮推介甜品店~~時間尚早,人流唔算多, 店內彌漫著誘人嘅蛋香,餅香~意大利芝士梳乎厘班戟$72製作需時,等咗差唔多十幾分鐘。 賣相唔使講, 靚到似藝術品 多過甜品。梳乎厘鬆軟富彈性, 但質地又唔會又濕又軟, 似bbq棉花糖, 夠棉密, 晚飯食到幾飽都很想自私獨享! 配上芝士味嘅吉士醬, 唔會過甜過咸, 絕對冇喧賓奪主嘅感覺。自家加了一球豆腐雪糕$15, 好有日式風味, 香滑味濃,絕對係超滿足嘅一道甜品。柑桔柚子綠茶梳打$35柑桔,柚子和綠茶味道平衡, 茶味濃得嚟又唔會 澀, 大熱天時解暑一流!

地點確實不近大路, 鬧市, 但小店有種隱世而寧靜嘅感覺。
稍為注目的是米芝蓮推介甜品店~~
時間尚早,人流唔算多, 店內彌漫著誘人嘅蛋香,餅香~

意大利芝士梳乎厘班戟$72
製作需時,等咗差唔多十幾分鐘。
賣相唔使講, 靚到似藝術品 多過甜品

柑桔柚子綠茶梳打$35