2024-09-24 370 瀏覽
在灣仔發現一間超靚純白粉藍色Cafe🩵!門口樓梯設計,坐係度飲杯咖啡☕️,再望住街景🏙️食野,零舍寫意!今次我過黎me time 一下,唔想諗咁多煩惱野,抖下放空一下,飲完杯咖啡☕️真係放鬆唔少😎,加上呢度除咗環境靚,食物都好精緻!影相📸打卡真係一流🩵!食物同飲品都好吃😋!下次可以再encore!⭐️明太子海膽汁蟹肉意粉🍝Mentaiko Sea Urchin Crab Pasta超級多蟹籽同蟹肉!加埋淋上明太子海膽汁係面,真係好match!⭐️士多啤梨🍓牛奶麻糬窩夫🧇Strawberry with Milk Mochi呢個超級驚喜!一來外觀已經好精緻!可以瘋狂打卡影相📸!二來真係好好味🤤!窩夫🧇好香脆,而且超重料有兩層!重有一球雪糕🍦,一口冰涼的雪糕🍦再黎一口熱辣辣的窩夫🧇一齊食,雪糕溶化與窩夫連成一體,味蕾中的高級享受😋!最緊要入面有麻糬,食落去煙煙韌韌又好香甜,口感一流!女生至愛❤️!⭐️若竹抹茶🍵北海道紅豆麻糬貝果🥯Watatake Matcha With Hokkaido Redbean Mochi Bagel 輕食之選又點少得貝果🥯!好味之餘又健康!使用了日本若竹的抹茶粉和日本北海道的

⭐️明太子海膽汁蟹肉意粉🍝

⭐️士多啤梨🍓牛奶麻糬窩夫🧇
Strawberry with Milk Mochi

⭐️若竹抹茶🍵北海道紅豆麻糬貝果🥯
輕食之選又點少得貝果🥯!好味之餘又健康!
使用了日本若竹的抹茶粉和日本北海道的紅豆🫘行作而成,入面係煙煙韌韌的麻糬!喜歡吃麻糬的朋友可以一試!

⭐️巧克力🍫咖啡☕️
Mocha
(使用原粒法國🇫🇷Valrhona 70%黑巧克力🍫)
巧克力🍫味道非常香濃,咖啡☕️好幼滑!

行得路多攰攰地都可以過隔離間按摩店,一路按摩💆🏻‍♀️一路嘆住In:Joi的咖啡☕️,真係人生大享受😎!
  • 士多啤梨🍓牛奶麻糬窩夫🧇
最近都成日出入灣仔區,因為我真係太中意去唔同既coffee shop做廢青🤭今次黎到呢間距離地鐵站5分鐘左右既in:joi,剩係行過門口已經被迷住了😍白色藍色為主題,為出面既馬路聲帶左一絲寧靜,門口位置仲可以帶埋毛孩黎hea下chill下(必點)手工山藥雞肉丸焗意粉👍🏻👍🏻呢個意粉真係unexpected甘好味,由於我朋友係唔係山藥既,佢食左落口都唔知自己食左xp餐廳自家製既山藥雞肉丸味道岩岩好,高蛋白質得黎又飽肚(必點)士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫🧇重頭戲黎啦xp一間coffee shop除左咖啡要好飲之外又點少得一個好味又打卡able既甜品呀!首先佢外表100分已經好吸引,再加上牛角包窩夫我真係食到停唔到,再配埋雪糕同麻糬,有少女心既你一定要試!!重點係佢一d都唔甜!!岩岩好雜莓蜜糖穀麥乳酪🥣每日我都一定要食一杯yogurt先安落~黎到café都係必點item啦=)有士多啤梨,藍莓,紅莓,用料絕不手軟明太子海膽汁蟹肉意粉🍝一上菜已經聞到好香明太子既味道啦,再配埋海膽汁,個意粉吸曬d汁勁正呀!而蟹肉同蟹籽都唔會有腥味,成件事好夾好好味=)All Day Breakfast🍳配料好足,有

(必點)士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫🧇

雜莓蜜糖穀麥乳酪🥣
明太子海膽汁蟹肉意粉🍝
All Day Breakfast🍳
配料好足,有煙肉,牛油果,煙三文魚等等常見既材料,最特別既係可以自選麵包,中意食bagel既朋友就一定係揀bagel架啦xp好軟熟,夾埋個炒蛋同牛油果好正<3而另一款就可以揀酸種麵包
仲叫左綠茶拿鐵同百香果青金桔蘇打🥤

整體食物份量都大份,2個人叫一個主食一個甜品兩杯飲品都真係飽曬xp有機會我帶埋我隻狗狗黎玩下~
4天前 53 瀏覽
本身很喜歡吃牛角包層層酥脆的質感,知道這家有牛角包作窩夫,立即找朋友來吃。巧克力咖啡巧克力味道非常濃郁,因為使用了原粒法國Valrhona 70%黑巧克力,不嗜甜巧克力的愛好者應該非常喜歡這個。沖繩手摘香檸本地蜜糖蘇打店家使用沖繩手摘香檸及香港本地的蜂蜜,微酸帶檸檬的清香,甜甜潤喉蜜糖再配上Soda為之醒神。明太子海膽汁蟹肉意粉明太子和海膽的醬汁味道非常濃郁惹味,提起不少食慾,意大利麵順滑但掛汁,再配上少許鮮甜的蟹肉,完美的融合。士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫主角來了,牛角包的酥脆配上窩夫做法,味道層次提升。三大粒新鮮士多啤梨加上豐富的奶油,層層疊疊,中間夾住自家製的牛奶麻糬,再配上雲呢拿雪糕,冷熱交融,口感豐富。這麼用心的小店絕對要支持哦,另外下午茶時段到餐廳,post及tag餐廳社交平台更可以$78換購士多啤梨牛奶麻糬或香蕉朱古力牛角包窩夫($128)。👍

巧克力咖啡

沖繩手摘香檸本地蜜糖蘇打

明太子海膽汁蟹肉意粉

士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫

4天前 0 瀏覽
In:Joi是灣仔新寵咖啡店天藍x白色為的裝修色調配門口梯級座位 很有格調像街邊chill chill 的感覺.餐廳主打牛角包窩夫 、自家麵包 貝果 意粉每款賣相又很不錯. ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆ 🧀杏果烤布里乾酪超邪惡 但不能不推介的!一磚布里乾酪 烤得很香 半融化配杏果醬 不會太膩 要配香脆麵包條.🥐焦糖香蕉咖啡凍牛角包窩夫 牛角包窩夫是餐廳必食系列 可選4款口味 選擇了焦糖香蕉咖啡凍味 牛角包窩夫外酥內軟 牛油味濃濃🧈兩層窩夫內夾有咖啡果凍 表面是焦糖香蕉旁邊配上豆腐雪糕 不會過甜 很好吃.🥯貝果每日口味都會隨時更換 亦會因季節而有限定口味鹹甜口味都有 黑碳雙重芝士貝果+ 北海道紅豆麻糬抺茶2款 外脆內軟 麻糬 軟糯十足雙重芝士 不得了.🥤飲品🍋沖繩手摘香檸本地蜜糖蘇打水使用了沖繩手摘香檸 加入本地香港蜂蜜口味清爽 蜜糖提升香檸味道酸酸甜甜 很解膩.☕️湯力咖啡湯力水與咖啡 酸味與微苦非常配合清清爽爽
In:Joi是灣仔新寵咖啡店
天藍x白色為的裝修色調
配門口梯級座位 很有格調
像街邊chill chill 的感覺

餐廳主打牛角包窩夫 、自家麵包 貝果 意粉
每款賣相又很不錯

. ⋆_ᴛᴏᴛᴀʟ ᴏʀᴅᴇʀ__ ⋆
🧀杏果烤布里乾酪
超邪惡 但不能不推介的!
一磚布里乾酪 烤得很香 半融化

湯力水與咖啡
酸味與微苦非常配合
清清爽爽

2024-11-12 0 瀏覽
餐廳的外貌已好吸引,明亮的燈光,梯級而上,兩旁設置座位,帶有小毛孩嘅主人就最愛,大家能共享悠閒時光。店內以粉藍色為主調,二至四人枱,約朋友傾偈或帶小毛孩,嘆下午茶都感覺舒服。自家制黑糖薑拿鐵粉藍色杯,飲到黑糖味不會過甜,而薑味特出香且濃,飲落香滑又順喉。椰子拿鐵配搭自家製咖啡凍每口咖啡都感到椰奶的香甜味,質感滑溜,配上特色咖啡凍,啫喱質感,亦增添口感。素食早餐素食早餐內有爽脆嘅蔬菜,係我鐘意嘅配上黑醋汁,酸甜醋汁令人胃口大開,新鮮嘅車厘茄、牛油果、顏色配搭鮮明,蘑菇好香、焦糖香蕉甜甜脆脆、燕麥杯的蜂蜜帶清甜,加入水果酸奶,好味又有飽肚感。迷你酸種貝果,焗得香香的,非常脆口。士多啤梨牛奶麻糬士多啤梨和奶油層疊,一紅一白間色好靚,中間係牛奶麻糬,奶味唔重,以牛角包窩夫再配搭上凍冰冰的豆腐冰淇淋,一冷一熱,口感超爽又豐富。HandmadeSourdough Bagel黑炭麵包切開一半,佢外面裡面都有香濃嘅芝士,背果口感Q彈,食落好有飽足感。

自家制黑糖薑拿鐵

椰子拿鐵配搭自家製咖啡凍

素食早餐
迷你酸種貝果,焗得香香的,非常脆口。

士多啤梨牛奶麻糬

Handmade
Sourdough Bagel
2024-11-11 0 瀏覽
.同朋友太耐冇見知道永遠都雞啄唔斷🥰所以搵咗一間坐得舒服又靚嘅Cafe🤪喺灣仔鬧市中心竟然有間靚嘅Cafe👍🏻又可以打卡又可以超chill下‼️超靚既粉藍白韓系既裝修✨都幾唔錯舒服🙋🏻‍♀️手工山藥雞肉丸焗意粉🍝呢個意粉好特別‼️中西合壁🤣第一次聽意粉落山藥加雞肉丸🤗出奇地好配合而且又夾到士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫🧇必嗌甜品🙋🏻‍♀️🌟上邊有一塊麻糬口感好好1再加上牛角包窩夫我真心好味到停唔到,再配埋雪糕同麻糬,重點係佢一d都唔甜!!辣肉腸貝果🥯嚴選辣肉腸,帶來火辣刺激‼️每日現做貝果🥯保證新鮮鬆軟接骨木花與青瓜梳打🥤第一次飲青瓜🥒嘅飲品‼️有幾特別,配合埋接骨木花甜甜地唔錯📍 in:joi (灣仔)灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖

手工山藥雞肉丸焗意粉🍝

士多啤梨牛奶麻糬牛角包窩夫🧇
必嗌甜品🙋🏻‍♀️🌟上邊有一塊麻糬口感好好

辣肉腸貝果🥯
嚴選辣肉腸,帶來火辣刺激‼️每日現做貝果🥯保證新鮮鬆軟

接骨木花與青瓜梳打🥤
第一次飲青瓜🥒嘅飲品‼️有幾特別,配合埋接骨木花甜甜地唔錯

📍 in:joi (灣仔)
灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖
2024-11-11 0 瀏覽
今日同朋友響灣仔行街果陣路過呢間cafe,見到門口既樓梯位同藍白白既設計真係好打卡able🤩即刻要衝入去試下,好彩我地咁岩響tea time 時間唔算多人,可以響樓梯位打卡,不過入面的枱位背景好多花花打卡都靚😊野食方面,叫左個沙律,意粉同牛角包窩夫沙律揀左香烤嫩牛排沙律 $128牛肉配上清新綠色葉菜、蕃茄、青瓜及紅洋葱,配搭香醋及第戎芥未醬汁。fresh startMain 揀左明太子海膽汁蟹肉意粉 $148明太子海膽汁配搭蟹肉與蟹籽,啲汁掛面正常發揮牛角包窩夫係成個餐牌最想食既,本身想揀士多啤梨牛奶麻糬因為限相show 左又好靚,好彩呢個焦糖香蕉咖啡凍都冇令我失望焦糖香蕉咖啡凍 $128兩層酥脆的牛角包窩夫配搭焦糖香蕉與咖啡凍和濃郁的奶油,淋上巧克力並配上冰淇淋。走之前發現咗原來下午茶時段post同tag 返餐廳injoi 社交平台就可以$78換購士多啤梨牛奶麻糬Croffle或香蕉朱古力Croffle (原價$128) 咁下次就可以嚟試士多啤梨味🤪🤪
野食方面,叫左個沙律,意粉同牛角包窩夫

沙律揀左香烤嫩牛排沙律 $128
Main 揀左明太子海膽汁蟹肉意粉 $148
明太子海膽汁配搭蟹肉與蟹籽,啲汁掛面正常發揮
焦糖香蕉咖啡凍 $128
~ Everything Bagel ($48) 🥯面頭佈滿左厚厚一層芝麻同nuts,配埋佢哋自家嘅cream cheese黎食真係幾唔錯😝。不過食完已經覺得有少少飽既感覺,所以兩個人分/當lunch咁食就岩哂🙂‍↕️。~ 青醬日本雞扒意粉 ($128)🍝日本雞扒真係特別有雞味😙,仲有好多肉汁。而今日個青醬食落其實有少少意外😮,因為食得出佢有好重既香草味☘️,但係松子仁既味道就唔係好出😌,應該係鋪頭特登再研究過既自家青醬,同長通粉都幾夾❤️。~ 焦糖香蕉咖啡凍牛角包窩夫 ($128)🧇去Cafe點都要叫D邪惡既野食😈,呢個窩夫D配料好足,焦糖醬落到成碟都係🤤。窩夫都有好香麵粉味,食落有D Q彈既口感,食得出係鋪頭自家制幾特別😝。加埋咖啡凍食可以中和返本身既膩感👍🏻。~ 開心果芝士蛋糕 (78)🍰開心果味都幾出,同cheese嘅味道大概係一人一半咁,唔會太喧賓奪主😗。cake身就好實在係好solid個種cheesecake黎🙂‍↕️,所以食完真係會好飽下😂😂。~ 打泡美式咖啡 ($48)☕️泡泡好綿滑,有D飲緊咖啡版生啤既感覺🤔。味道就同平日既Americano差不多,好奇寶寶值得一試🤓。~ 熱巧
~ Everything Bagel ($48) 🥯

~ 青醬日本雞扒意粉 ($128)🍝

~ 焦糖香蕉咖啡凍牛角包窩夫 ($128)🧇

~ 開心果芝士蛋糕 (78)🍰

~ 打泡美式咖啡 ($48)☕️

~ 熱巧克力 ($60)🍫
岩岩好既朱古力味,香濃得黎唔會似甜品🙂‍↕️。幾鍾意佢奶同可可之間既平衡感😌,個日咁岩m come所以飲落特別舒服😚。
2024-11-09 0 瀏覽
佢哋以輕食為主 主推croffle、自家製bagel、scone 亦都有意粉做主食藍白嘅設計令到成個環境坐落好舒服✧ 明太子海膽汁蟹肉意粉 意粉嘅醬汁好濃郁而且整得好入味 好creamy 意粉嘅質感Q彈 有咬口而且啲明太子醬超掛汁的✧ 玄米茶豆腐牛奶麻糬牛角包高夫 牛角包窩夫係即叫即整的 烘得好脆口而兩塊牛角包窩夫中間嘅麻糬好軟糯令到整體口感好有層次~份量都幾大 食完都幾飽肚✧ 抹茶朱古力麻糬酸種包曲奇 裏面嘅麻糬好煙韌 好有咬口而曲奇焗得好鬆化 有濃濃嘅抹茶味 同朱古力碎✧ 椰子拿鐵配搭自家製咖啡凍 咖啡飲落好有椰子香 仲有咖啡凍可以配埋一齊飲 味道更有層次✧ 咖啡拿鐵 味道偏nutty 而且拉花好靚哦⭑.ᐟ原來佢哋而家做緊下午茶時段post同tag 返佢哋IG就可以$78換購士多啤梨牛奶麻糬croffle/香蕉朱古力croffle 🥐 原價要$128㗎!真係抵食好多
佢哋以輕食為主
主推croffle、自家製bagel、scone
亦都有意粉做主食

而且啲明太子醬超掛汁的

✧ 玄米茶豆腐牛奶麻糬牛角包高夫
牛角包窩夫係即叫即整的 烘得好脆口
而兩塊牛角包窩夫中間嘅麻糬好軟糯
令到整體口感好有層次~
份量都幾大 食完都幾飽肚

✧ 咖啡拿鐵
味道偏nutty
而且拉花好靚哦⭑.ᐟ

2024-11-08 0 瀏覽
今日黎到灣仔依間tiffany blue 嘅靚靚高質cafe🤩 全場一片蒂芙尼藍,好夢幻勁迷人😍 內設超有特色嘅樓梯座位🤗 啱曬鐘意打下卡嘅朋友仔😆 黎到當然要試下餐廳主力推介嘅牛角包窩夫🤤 㨂咗玄米茶牛奶麻糬口味❤️ 底面兩層牛角包窩夫新鮮即製,食落酥脆香口😚 中間夾滿餐廳自製嘅牛奶麻糬,煙韌軟糯嚼感十足👍 一旁附有醇香嘅玄米茶味奶油、爽滑彈牙嘅玄米茶奶凍,同埋清香可口嘅蜂蜜🥳 一齊食用口感層次非常高質😎 飲品就配返杯同樣茶味出眾嘅焙茶鮮奶❤️ 表層嘅海馬拉花精緻又可愛🥰 拿鐵飲落富有濃郁嘅茶味🤭 甜度恰到好處✅ 順滑細膩嘅質感令人回味無窮🤝 🐧❣️ 於下午茶時段,只要post 同埋Tag 餐廳社交平台 @injoi.hk, 就可以優惠價$78, 換購士多啤梨麻糬Croffle 或者香蕉朱古力Croffle😍 超值👍
玄米茶牛奶麻糬牛角包窩夫

焙茶鮮奶

下午茶
玄米茶牛奶麻糬牛角包窩夫
焙茶鮮奶
這間Café 經常都在社交平台見到其蹤影,最令人印象深刻的是門口梯級座位的設計,還有店內淺藍和純白色為主調的裝修🩵🤍,從踏進門口的那一刻起,就感受到一股悠閒愜意的氛圍。Café 以輕食為主,主打咖啡、Croffle等,手工製的酸種麵包和貝果全天然無添加劑,新鮮又健康。❥ Mentaiko Sea Urchin Crab Pasta 明太子海膽汁蟹肉意粉 ($148) 🍝意粉口感彈牙,每條意粉掛滿濃郁的明太子海膽汁,加上蟹肉和蟹籽的鮮味,鮮甜味在口中迸發。❥ Caramelized Banana Coffee Jelly 焦糖香蕉咖啡凍牛角包窩夫 ($128) 🥐Croffle 是這裡的必食 Item,牛角包窩夫外酥內軟,充滿濃厚的牛油香,兩層窩夫均舖上厚厚的忌廉,配上咖啡果凍及焦糖香蕉,再在表面淋上朱古力醬,加上旁邊的雲呢拿雪糕,口感層次豐富。❥ Pistachio Cheesecake 開心果芝士蛋糕 ($78) 🍰芝士蛋糕口感綿密細滑,芝士味道濃郁而不膩,加上口感鬆化的餅底,整體表現不錯,如果開心果味再突出一點會更完美。❥ Elderflower & Cucumber Soda 接

❥ Elderflower & Cucumber Soda 接骨木花與青瓜蘇打 ($54) 🍹
清爽的青瓜配上接骨木花清新宜人的花香味,兩者的結合清甜解渴。

◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦♡.﹀﹀﹀.♡◦•◦

𖠿 in:joi @injoi.hk
𖤣𖤥 灣仔皇后大道東141-145號恆山中心地舖

❤️喜歡我的分享,記得follow我:@peggie.dailylife

#peggiedailylife_wanchai
#injoihk #coffee #coffeehk #coffeebeans #coffeeshop #cafehk #hkcafe #cafe #wanchai #灣仔 #灣仔咖啡店 #灣仔美食 #灣仔好去處 #咖啡廳 #咖啡店 #咖啡 #croffle #牛角包窩夫#甜品 #dessert #cafehopping #coffeeshop #打卡 #美食推薦 #香港美食 #foodie #foodstagram #foodiehk #hkfoodie
呢間Cafe係今年先新開業,不過成日喺IG都見到佢縱影。最有印象係門口嘅韓式梯級設計,仲有店內粉藍x白色Tone嘅裝修🩵🤍,成個氛圍都好寧靜🍀,好舒服。呢度偏向輕食為主,有Croffle、自家製Bagel同Scone🥯,亦有幾款主食選擇。簡單嗌杯咖啡坐低慢慢傾偈都得☕️,所以好啱Tea Time嚟坐吓。🩵 明太子海膽汁蟹肉意粉 $148呢個意粉係唔會伏嘅選擇。啲醬超掛麵,整得好入味、好Creamy,意粉嘅質感都啱啱好。估唔到呢度主食都整得唔錯,呢個係推介要嗌🙌🏻!🩵 士多啤梨牛奶麻糬窩夫 $128Cafe一定要有打卡甜品,鎖定嗌Croffle🥐!士多啤梨大大粒好清甜,牛角包窩夫即叫即烘好脆口,但嫌略價錢有啲偏貴🤏🏻,不過打卡嚟講都好有Value嘅。🩵 蔓越莓英式鬆餅 $38呢度好出名仲有佢哋自家製嘅Bagel同Scone,選擇都有好多款。店員就推介呢款Cranberry Scone畀我,有驚喜啵😳!質感綿密勁飽肚,但又幾鬆軟✨,食落好香口,一場嚟到值得要試吓💁🏻‍♀️🩵 Latte $50🩵 Iced Latte $44 咖啡凍熱都整得好唔錯拉花整得好靚😍💡 提提大家:下午茶時段過嚟嘅話,

🩵 明太子海膽汁蟹肉意粉 $148

🩵 士多啤梨牛奶麻糬窩夫 $128

🩵 蔓越莓英式鬆餅 $38

🩵 Latte $50
🩵 Iced Latte $44
咖啡凍熱都整得好唔錯
拉花整得好靚😍

💡 提提大家:下午茶時段過嚟嘅話,出Post同Tag返餐廳IG就可以🌟$78 換購士多啤梨牛奶麻糬Croffle🍓或者香蕉朱古力Croffle🍫 (原價$128),抵食好多㗎💁🏻‍♀️!

2024-11-03 153 瀏覽
in:jo 係一間位於灣仔,以精品咖啡☕️和搭配自家製酸種麵包/貝果🥯 (酸種麵包嘅發酵過程可以分解部分麩質對腸道溫和,更易消化) 嘅Cafe店☕️,麵包全天然冇加添加劑或者穩定劑,加上低脂低卡,全手工製作,真係勁吸引😍。Mentaiko Sea Urchin Crab Pasta 蟹肉🦀蟹籽份量唔少加上明太子海膽醬汁非常香濃,口感層次非常豐富😋。Fresh Green Salad 沙律菜🥗新鮮脆嫩,味道清新又醒胃😋。Genmaicha with Milk Mochi 兩層窩夫🧇外脆內軟,中間有自家製牛奶麻糬,再配上大大球嘅豆腐雪糕,鹹中帶甜,非常好食🤤。Signature Creme Brulee 布丁充滿濃郁奶香味,面層焦糖焦香香脆,側邊仲有球雲呢拿😋。Matcha Latte Flat White 兩杯咖啡拉花超靚,後來才知道,隔離連住一間按摩店, 係可以叫in:joi既飲品過去嘆㗎😍。

Fresh Green Salad
沙律菜🥗新鮮脆嫩,味道清新又醒胃😋。

Genmaicha with Milk Mochi

Signature Creme Brulee
布丁充滿濃郁奶香味,面層焦糖焦香香脆,側邊仲有球雲呢拿😋。

Matcha Latte
Flat White

2024-10-24 226 瀏覽
主打精品咖啡 全手工製作自家酸種麵包 貝果等酸種麵包的發酵過程可以分解部分麩質對腸道更溫和 ᴄᴀꜰᴇ 連住一間按摩店 亦可以叫 In:joi 既飲品過去雙重享受 🩷 𓍼 素食早餐 $128食材非常豐盛 包括車厘茄 炒蘑菇 牛油果 焦糖香蕉配迷你水果酸奶同酸種麵包感覺元氣滿滿 𓍼 日本山藥雞肉丸焗意粉濃厚番茄醬焗製既自家手工山藥雞肉丸 加上長通粉 款式特別 味道亦好好食 𓍼 玄米茶豆腐牛奶麻糬 $148兩層酥脆的牛角包窩夫夾住自家製牛奶麻糬玄米茶奶油 玄米茶凍 豆腐雪糕 口感非常豐富 甜度唔太高 就算隔咗一段時間先食croffle 依然好香脆 極力推介.ᐟ.ᐟ 𓍼 再點左杯 Iced Americano 就係咁樣渡過咗一個舒適嘅Tea time ˁ˙˟˙ˀ
主打精品咖啡

玄米茶奶油 玄米茶凍 豆腐雪糕

𓍼 再點左杯 Iced Americano
就係咁樣渡過咗一個舒適嘅Tea time ˁ˙˟˙ˀ
2024-10-14 188 瀏覽
今次去呢一間打卡Cafe 位於的灣仔皇后大道東,之前搭車經過見到已經好想試🌟 入到去周圍都係打卡位~店員推介我哋試吓窩夫同埋貝果,樣樣都好靚好吸引❤️🌟牛角包窩夫-日本柚子芒果牛角包高夫配搭清新的日本柚子奶油+新鮮的葡萄柚+芒果並配上淋上百香果汁的雲呢拿冰淇淋🍨雖然係甜品,但店家用嘅材料全部都低脂低卡,甜而不膩好好食🥰另外佢哋嘅麵包全部都冇添加劑或者穩定劑👍🏻咁就可以食得健康又放心啦🥰 而且隔離仲有間按摩店,可以直接買杯過去邊嘆咖啡邊揼骨添🌟

🌟牛角包窩夫-日本柚子芒果