2021-05-19 569 瀏覽
無意之中喺旺角鬧市街頭搵到哩間Cafe shop鋪面細細,無乜客人,岩曬需要寧靜既我們傾下計👭-忌廉明太子三文魚意粉呢個意粉真係好好味!好creamy,明太子一啲都唔吝嗇每一啖意粉都被明太子醬包圍住第二次再去食,介紹俾朋友仔都一致認為好食推介🔥-黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉冇乜特別黑松露唔算特別突出意粉亦都唔係炒得好香🧐-招牌漢堡炸物拼盤都係正常發揮-有時候都會想念佢地既忌廉明太子意粉🍝大家如果經過一定要試下呀!🔥🔥🔥不過呢間餐廳員工有限,出餐都比較慢客人如果有幾臺會較難兼顧😩
無意之中喺旺角鬧市街頭搵到哩間Cafe shop
鋪面細細,無乜客人,岩曬需要寧靜既我們傾下計👭
忌廉明太子三文魚意粉

呢個意粉真係好好味!

好creamy,明太子一啲都唔吝嗇

每一啖意粉都被明太子醬包圍住

第二次再去食,介紹俾朋友仔都一致認為好食

推介🔥

炸物拼盤

都係正常發揮

有時候都會想念佢地既忌廉明太子意粉🍝
大家如果經過一定要試下呀!🔥🔥🔥
不過呢間餐廳員工有限,出餐都比較慢
客人如果有幾臺會較難兼顧😩
同朋友打算去cafe 食完靜靜地做野 就來到呢間樓上cafe 環境舒適好闊落又靜靜地💛叫左個salmon & cream cheese bagel with chips ($118) 同杯caramel macchiato ($39) 野食方面 煙三文魚bagel 好好食 配合埋芝士好夾😋 薯條都好好食😆 係粗薯條有少量香草係上面 可以點茄汁食🤤 至於野飲方面 杯caramel macchiato 有靚靚拉花😍 不過可惜影兩張相之後個拉花圖案好快就消失不見了🙈 飲落去都唔算話好甜😙 但都有好香嘅焦糖味😛

caramel macchiato
2021-03-01
caramel macchiato
  • salmon&creamcheesebagelwithchips
  • caramelmacchiato
2021-02-25 353 瀏覽
呢間喺旺角家樂坊對面嘅樓上黃cafe,我哋食過幾次,見住佢由疫情前要book先有位,到疫情嚴重時成晚得2-3枱好冷清😢~啱啱睇到佢哋IG話業主唔續約,所以3月15號last day😭,希望佢哋快啲搵到新舖,大家都可以趁呢段時間上去支持下‼️佢食物質素唔錯之餘,成個環境同座位都坐得幾舒服,好啱同朋友聚會傾吓計💛▪️黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉 $108▪️帶子同虎蝦都超大隻😍,仲有啲什菌做配菜,配埋黑松露意粉冇得輸‼️▪️忌廉明太子三文魚意粉 $128▪️煙三文魚砌左一朵花嘅形狀出黎係幾靚,好夠咸算係幾好食,但個汁就有啲稀,令到意粉同明太子食落唔太夠味😳~▪️黃金雞球配手搖薯條 $112▪️炸雞份量都唔少,食落超香口好juicy好有肉汁,薯條都係新鮮炸起,熱辣辣好脆口🤤,強力推薦👍🏻。▪️灰姑娘 $49▪️入面係朱古力、棉花糖、曲奇,飲落唔會太甜,加埋上面有好大舊cream超正🤤▪️熱鮮奶抹茶配日式紅豆 $49▪️抹茶同紅豆不嬲都超夾🤤,抹茶味都幾濃,唔會太甜/太苦,味道剛好!▪️自家製蜜糖班戟配鮮果 $68▪️有好多鮮果比你自己配搭,我地揀左蜜桃、香蕉、士多啤梨~班戟係好薄嗰種,入面包住超多cream,外面再加咗士多啤

▪️黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉 $108▪️

▪️忌廉明太子三文魚意粉 $128▪️

▪️黃金雞球配手搖薯條 $112▪️

▪️灰姑娘 $49▪️

▪️熱鮮奶抹茶配日式紅豆 $49▪️

▪️自家製蜜糖班戟配鮮果 $68▪️
有好多鮮果比你自己配搭,我地揀左蜜桃、香蕉、士多啤梨~班戟係好薄嗰種,入面包住超多cream,外面再加咗士多啤梨醬,同埋畀你自己加適量嘅蜜糖🍯~全部嘢配埋一齊都幾夾幾好食😋
2021-02-19 272 瀏覽
入到去企左陣都冇人serve 眼望望繼續做野明明好多位 都要出到聲叫先有反應 叫我等陣嘢食一般 對唔住個價格女服務員黑面神態度差到爆 長期唔見人 10點閂門 9點半叫佢斟多次水都無視我 叫左幾次先幫我斟好失望 唔會再幫襯。。。
入到去企左陣都冇人serve
眼望望繼續做野
明明好多位 都要出到聲叫先有反應
叫我等陣

嘢食一般 對唔住個價格

服務員黑面神態度差到爆 長期唔見人
10點閂門 9點半叫佢斟多次水都無視我 叫左幾次先幫我斟

好失望 唔會再幫襯。。。
2021-02-19
2021-02-13 239 瀏覽
Infinity Workshop Cafe❤️1️⃣Little green alien latte HKD 45三眼仔熱鮮奶抹茶🍵“𝕋𝕙𝕖 𝕔𝕝𝕒𝕨𝕨𝕨𝕨𝕨𝕨” 💚味道分(tastefulness):⭐️⭐️⭐️⭐️打卡分(photogenicity):⭐️⭐️⭐️⭐️⭐️份量分(Size):⭐️⭐️⭐️環境(Environment):⭐️⭐️⭐️服務(Service): ⭐⭐⭐⭐️➡️🤍The alien latte was colourfully made as if it was trying to bring “toy story “ to life and recreating movie scene inside the coffee cup☕️. But it was less earthy and nutty compared to other green tea latte I have tried🤣👌. Still pretty decent. ✅Infinity Workshop Cafe (旺角, Mong Kok)旺角登打士街43H號登打士廣場5樓
Infinity Workshop Cafe❤️

份量分(Size):⭐️⭐️⭐️
環境(Environment):⭐️⭐️⭐️
服務(Service): ⭐⭐⭐⭐️

旺角登打士街43H號登打士廣場5樓
本身都無太大期望 諗住係正常cafe 因為無乜太多人 但食落好唔錯!• 招牌和牛貝果🥯 配手搖薯條🍟 $138呢個burger係用左bagel做包 bagel整得好脆 底哥塊吸哂漢堡同溫泉蛋既汁 好好吃!薯條炸到好脆 私心點左和牛蕃茄醬黎食• 濃香和牛鮮茄意粉🍝 $102意粉口感唔係茶餐廳一咬就爛/好淋既 係相對硬/有咬口蕃茄汁係偏向酸 加埋和牛味好濃 調節得不錯• 玫瑰可可 🌹🍫 $49玫瑰味同朱古力味平衝得唔錯 個cream既味好味 若果係黑朱古力味我會仲開心• 田園蜜桃鴨胸沙律 🥗 沙律個罐頭味既桃酸酸地 要夾住鴨胸食中和返鴨胸既油 咁食比較好遺憾食唔到甜品 因為實在太飽可以再戰!

• 招牌和牛貝果🥯 配手搖薯條🍟 $138

2020-10-30
  • 香辣腸煙肉炒意粉
  • 招牌和牛貝果🥯 配手搖薯條🍟
2020-11-21 287 瀏覽
星期五放左工緊係要去好好食下野,happy Friday下!😚 今次朋友搵到呢間係旺角既少女風cafe,仲要係黃店添呀🤤本身無諗住嗌個咁heavy既野食,但見到隔離枱嗌左,好似真係好吸引咁,最後都忍唔住嗌左佢個招牌貝果!一上到黎勁大份勁岩打卡😍 佢最頂層係一堆煙肉包住舊和牛漢堡,仲要個餡有芝士係入面🤤 下一層係芝士加大啡菇,平時已經好中意食大啡菇,加埋芝士真係不得了!下面就係蕃茄生菜,可以解下膩,而佢個bagel就正正常常🤭 個手搖薯條好似加左紫菜粉入去,不過加得唔多,所以食落紫菜味唔太出。但整體黎講最surprise一定係佢個芝士和牛漢堡😋身為明太子控去到邊都要嗌明太子意粉,今次都唔例外🤣 佢呢個明太子意粉都一樣好岩打卡,用一堆三文魚砌左朵花出黎,就咁睇都知佢好足料😋 而明太子忌廉份量亦都岩岩好,每條意粉都好掛汁好creamy,不過美中不足既就係我覺得明太子汁同啲菇唔多夾,其他都好滿意😌為左消滯,我地特登嗌左壺洛神花茶,酸酸甜甜咁,都幾解到膩,特別係我地食左啲咁heavy既野之後飲就岩岩好啦☺️呢間野整體黎講野食幾唔錯,特別係個招牌貝果😋 環境亦都幾靚,偏少女風,基本上在場既好多都係女

招牌和牛貝果配手搖薯條

洛神花茶

呢間野整體黎講野食幾唔錯,特別係個招牌貝果😋 環境亦都幾靚,偏少女風,基本上在場既好多都係女仔,岩哂一班閨密黎食,仲無時限,可以坐到佢閂門🤣 但係野食就等左好耐先到,有少少美中不足🙈
招牌和牛貝果配手搖薯條
忌廉明太子三文魚意粉
今日小編約咗一位新認識既朋友去到旺角想搵一間cafe食飯😊,因為可以坐得耐,環境亦都比較安靜🤫,係傾計詳談好地方👏。而係旺角出名多cafe既大廈就係登打士廣場,小編當然要搵返一啲香港人小店食飯㗎啦😳。而今次去既呢間cafe係位於5樓「Infinity Workshop Cafe」,唔講咁多,即刻入去食下佢哋既招牌菜先啦🍽。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈香煎鴨肝西班牙火腿貝果 配 手搖薯條 $128呢款菜式既漢堡包皮比較硬身🍔,入口就變得有啲硬又乾。不過都要睇下入面既材料係有幾咁豐富既🤩,而小編今日係第一次食鴨肝,味道方面同鵝肝大同小異🧐,而鴨肝既內臟味較濃郁,而且都幾大件🥰,好抵食。裡面仲有羽衣甘藍、西班牙火腿,口感一層比一層豐富,雖然各有特色,但唔會夾唔到😻。成個份量係超值,絕對夠一個人食👄,除咗有鴨肝漢堡包食,仲有粗實薯條食🍟,想唔飽都幾難喇🤭。✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦🎈沙冰「茉莉」 $49另外,飲品小編叫咗杯「茉莉」🥤,主要以藍莓為主題,整個賣相、顏色都十分靚✨,好似星空咁🎇。入面除咗加咗藍莓外,仲應該有菠蘿都荔枝汁🥛,甜度稍為提升,味道亦無咁單調😳。小編每一啖都飲到藍莓皮,
🎈香煎鴨肝西班牙火腿貝果 配 手搖薯條 $128
🎈沙冰「茉莉」 $49
另外,飲品小編叫咗杯「茉莉」🥤,主要以藍莓為主題,整個賣相、顏色都十分靚✨,好似星空咁🎇。入面除咗加咗藍莓外,仲應該有菠蘿都荔枝汁🥛,甜度稍為提升,味道亦無咁單調😳。小編每一啖都飲到藍莓皮,非常好飲👍,呢杯「茉莉」果汁誠意推介✔。
✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦✦
小編今次嚟到cafe都接近八點幾,所以人流都唔算太多,可以慢慢咁食😊。整個環境都充滿畫同一啲懷舊飾物,座位之間亦都好寬敞,燈光好有格局💡。小編最後差唔多食咗接近兩小時,傾得好開心💬,坐得亦好舒服,員工好有禮貌🕴。小編認為要搵cafe就要嚟登打士廣場,就一啲都唔難搵到間適合🤲,不過最緊要就緊係識得幫襯好食又係香港人支持既小店啦💪。
沙冰「茉莉」
2020-09-16
沙冰「茉莉」
  • 茉莉
  • 香煎鴨肝西班牙火腿貝果配手搖薯條
旺角性價比很不錯的樓上 Cafe 今次真係刨曬文先搵到這間旺角樓上cafe, 平時好少會揀樓上cafe , 因為伏已中多次。Infinity workshop cafe 比我第一印象頗好的,環境超寬躺,枱與枱之間保持相當大距離,衛生都ok,勁怕一入去已經聞到陣味,雖然係 open kitchen 但室內抽風合格,沒有太大味油煙味。Menu 上以咸食為主,特別想推薦「三菇」大啡菇烤至 juicy 放上三款不同的 topping 「帶子黑松露」、「水波蛋煙肉」、「芝士吞拿魚蛋沙律」。三種味道難分高下,如果真系要揀一款我最鍾意系墟到成坐山既 「芝士吞拿魚蛋沙律」味道好濃郁,蛋沙律真心好好味,仲要加埋芝士喎,點頂呀!加埋軟軟綿綿咁口感 和juicy 菇菇,絕對超乎預期 ☺️黑松露虎蝦鮮帶子意粉 $128食材超新鮮又豐富。以蒜、橄欖油炒意粉,沒有任何醬汁同樣美味,意粉也爽口彈牙,只系油多左小小。依杯「三眼仔 latte」 $48絕對是因為個拉花靚而叫,估唔到抹茶味也相當濃郁,微微的回甘,好似三眼仔的笑容一樣,令人回味。
旺角性價比很不錯的樓上 Cafe

今次真係刨曬文先搵到這間旺角樓上cafe,

平時好少會揀樓上cafe , 因為伏已中多次。

Menu 上以咸食為主,特別想推薦「三菇」

大啡菇烤至 juicy 放上三款不同的 topping

「帶子黑松露」、「水波蛋煙肉」、「芝士吞拿魚蛋沙律」。

三種味道難分高下,如果真系要揀一款

我最鍾意系墟到成坐山既 「芝士吞拿魚蛋沙律」

黑松露虎蝦鮮帶子意粉 $128

食材超新鮮又豐富。

依杯「三眼仔 latte」 $48

2020-09-06
  • 三菇
2020-08-21 724 瀏覽
// IGable Matcha Latte 🍵 //.Nothing’s more appealing than this matcha latte that resembles the squeeze toy alien character LGM from Toy Story!👽.▪️Little Green Alien▪️A matcha latte that has an instagrammable presentation; but with an ordinary taste.👻Worth ordering if you’re a fan of Toy Story tho.👾.▪️Mount Tomato▪️A cheesy spaghetti that consists of minced wagyu, sliced tomatoes, a bit bell pepper and cheese powder.🍅🧀Quite savory for the taste, but not too worthy for the price here.🙃.▪️All Mush▪️Mushr
// IGable Matcha Latte 🍵 //
▪️Little Green Alien▪️[HK$45]
▪️Mount Tomato▪️[HK$102]
▪️All Mush▪️[HK$98]
Mushroom lovers would love how mushy this is~🍄 Luscious combination that includes chopped white mushrooms, cherry tomato, bell pepper; and a juicy portobello mushroom to top off the dish.💦
// 10% Service Charge 💞 //
  • Mount Tomato
  • 濃香和牛鮮茄意粉
  • 三眼仔熱鮮奶抹茶
2020-08-19 579 瀏覽
      這次趁周末跟友人相約見面,原本約好前往旺角一家赫赫有名的熱門文青Café朝拜,怎料在這個翳熱得令人只想躲在冰箱的正午時分,那家Café門外卻是一條長長的人龍。我們排了一會兒,半步也沒向前移動,額角卻開始滴汗,於是決定轉場。上網搜尋了這家Infinity Workshop Cafe,致電留位後,便立即前往該店。     我們很快便入座了,店裏環境舒適,桌子之間相隔疏落,木調裝潢明麗,沒有絲毫壓迫之餘,更令人放鬆不少。我們點了:黑松露鮮帶子虎蝦沙律、忌廉明太子三文魚意粉及忌廉鮮果班戟配楓糖醬。黑松露鮮帶子虎蝦沙律:虎蝦味香肉甜,帶子肉質嫩滑肥美,配上濃香的黑松露及清新的菜蔬,美味!忌廉明太子三文魚意粉,忌廉汁奶味濃郁,覆蓋了明太子的淡淡腥味,配上彈牙意粉,甚佳!而自家製蜜糖班㦸則較普通。     後來我們又點了美顏水果冰茶和健美水果冰茶,邊喝邊聊,坐了許久,店員也沒有任何反感。這家Café的店員不是那種熱情奔放,時刻笑面迎人的,而是有單就寫、有餐就送、有要求就回應,是基本有禮的那類,或許因人手不足,有時回應較慢,但這不礙事,因為我們選擇到咖啡店而不是快餐店,難道不就是為了享受不
     後來我們又點了美顏水果冰茶和健美水果冰茶,邊喝邊聊,坐了許久,店員也沒有任何反感。這家Café的店員不是那種熱情奔放,時刻笑面迎人的,而是有單就寫、有餐就送、有要求就回應,是基本有禮的那類,或許因人手不足,有時回應較慢,但這不礙事,因為我們選擇到咖啡店而不是快餐店,難道不就是為了享受不徐不疾的用膳時刻嗎?
忌廉鮮果班戟配楓糖醬
2020-06-20
5 分鐘 (堂食)
2020-07-18 695 瀏覽
試左呢間樓上Cafe,6點上到去,由於空間比較細,枱好少,之後Booking好full,所以8點就要交枱。黑松露炒鮮帶子虎蝦意炒味道及賣相都唔錯,一啲都唔hea,好大隻虎蝦,亦唔似普通雪藏帶子,整碟意粉都好味黑松露味。香煎鴨肝西班牙火腿貝果 配手搖薯條呢道菜好多網上食評都係5粒星,當然要試下。好少食以Bagel配肉既組合(多數都係Burger),原來可以咁好食,Bagel煙靭有咬口,鴨肝有d油,所以配合火腿食就冇咁漏,好好味,薯條亦都好多,不過Bagel想同朋友分享比較難切開。整體食物味道不錯,但等上餐都需要一段時間,女服務員很細心,原先叫多款小食,幸得佢提醒有機會食唔哂,令到冇浪費食物。

黑松露炒鮮帶子虎蝦意炒

香煎鴨肝西班牙火腿貝果 配手搖薯條

2020-07-15 557 瀏覽
同朋友想坐耐d,於是乎搵左間樓上cafe去支持一下~入去前店員會幫客人量體溫,而且仲有消毒啫喱可以消毒雙手。入到去發現環境都幾好,坐得都幾闊落叫左杯餐廳嘅signature,佢賣相好得意,好岩打卡味道都唔錯,偏奶味重d~三眼仔熱鮮奶抹茶我自己想飲d養生野,所以叫左壺茶。點知原來可以無限續杯!店員幫我前前後後都添左三次水,姐係我都飲左三壺真係啱晒我呢d中意吹水嘅人,可以keep住補充水分粉紅玫瑰桂花茶呢個沙律好大碟,帶子仲好嫩虎蝦大隻得黎,燒得好香,d肉仲係好彈牙健康又好味之選~仲要份量都唔少架,可以兩、三個人share都冇問題!黑松露鮮帶子虎蝦沙律呢個我要用生命去推薦!外面嘅明太子意粉通常都冇乜明太子味,但佢呢個好明顯食到!而且個汁夠晒濃,好掛麵,仲要濃得黎唔膩忌廉明太子三文魚意粉呢個炸雞夠脆,而且食落都幾多~雞肉質地都唔會炸到老晒,幾岩一班人叫黎分享不過個薯條就淋左少少。黃金雞球配手搖薯條可以自己選擇唔同嘅鮮果配搭,感覺健康啲班㦸皮好香牛油味,不過個人覺得厚左少少。而且感覺成碟冇乜特別,似夾硬幾D唔同材料拼埋一碟咁,所以都係中規中矩。忌廉鮮果班㦸配楓樹糖漿
同朋友想坐耐d,於是乎搵左間樓上cafe去支持一下~
入去前店員會幫客人量體溫,而且仲有消毒啫喱可以消毒雙手。
入到去發現環境都幾好,坐得都幾闊落

叫左杯餐廳嘅signature,佢賣相好得意,好岩打卡

味道都唔錯,偏奶味重d~
三眼仔熱鮮奶抹茶

我自己想飲d養生野,所以叫左壺茶。
點知原來可以無限續杯!

店員幫我前前後後都添左三次水,姐係我都飲左三壺

真係啱晒我呢d中意吹水嘅人,可以keep住補充水分

粉紅玫瑰桂花茶

呢個沙律好大碟,帶子仲好嫩

虎蝦大隻得黎,燒得好香,d肉仲係好彈牙

健康又好味之選~
仲要份量都唔少架,可以兩、三個人share都冇問題!
黑松露鮮帶子虎蝦沙律

呢個我要用生命去推薦!
外面嘅明太子意粉通常都冇乜明太子味,但佢呢個好明顯食到!

而且個汁夠晒濃,好掛麵,仲要濃得黎唔膩

忌廉明太子三文魚意粉

呢個炸雞夠脆,而且食落都幾多~
雞肉質地都唔會炸到老晒,幾岩一班人叫黎分享

不過個薯條就淋左少少。
黃金雞球配手搖薯條

可以自己選擇唔同嘅鮮果配搭,感覺健康啲

班㦸皮好香牛油味,不過個人覺得厚左少少。
忌廉鮮果班㦸配楓樹糖漿
忌廉鮮果班㦸配楓樹糖漿
題外話/補充資料: 服務好好,店面雖然好忙,但係店員都仲係留意到客人需要,會好主動咁提供服務! 而且仲比人坐勁耐,我地坐左成3個幾鐘都冇趕過我地走,真心一流!
2020-07-10
黃金雞球配手搖薯條
這是我吃過最好吃的忌廉明太子三文魚意粉!!🔥當然其他菜品都非常好吃,看圖就知道了💕只是因為這個意粉把我喜愛的忌廉芝士+明太子+三文魚完美結合在一起,太對我的口味了,我待會要著重介紹它!!炸物拼盤 💰HK128聊天必備的炸物拼盤,裡面有炸春捲、炸洋蔥圈🧅、炸蟹棒🦀、炸蝦多士🍤和扭扭薯圈,有多豐富看圖就知道了~讓你們慢慢吃慢慢聊。全部都炸得非常松脆,也不會太油🤤熱騰騰地上桌招牌漢堡配薯條 💰HKD138不知道有沒有人跟我一樣😂看到招牌兩個字都會想點。牛油竹炭的漢堡皮,串著免治和牛、煙肉、芝士和蕃茄等等配蜜糖芥末醬👍🏻也是即叫即做奶油芝士千層薯 💰HKD88即叫即做👍🏻輕食黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉 💰HKD128純看這個名字就非常霸道😎再看看實物,更霸道!大大只虎蝦,快比手掌大了,再看看圓蓬蓬的帶子😋再細看帶子上的黑松露,絕了✨可以跟明太子意粉媲美的熱度,也是必點的菜品!忌廉明太子三文魚意粉!它來了!! 💰HKD178用料絕不敷衍!看看滿滿的忌廉芝士!不像有些意粉最後醬汁已經沒了🌚還剩下很多意粉,這個是完全相反,我把意粉全吃了,還有很多醬汁剩下來👍🏻因為濃濃的醬汁很足,所以每一根意粉都可以裹上

這是我吃過最好吃的忌廉明太子三文魚意粉!!🔥

炸物拼盤 💰HK128

招牌漢堡配薯條 💰HKD138
炸物拼盤和招牌漢堡配薯條

奶油芝士千層薯 💰HKD88
即叫即做👍🏻輕食
奶油芝士千層薯

黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉 💰HKD128
純看這個名字就非常霸道😎再看看實物,更霸道!
黑松露炒鮮帶子虎蝦意粉

忌廉明太子三文魚意粉!它來了!!
💰HKD178
用料絕不敷衍!看看滿滿的忌廉芝士!不像有些意粉最後醬汁已經沒了🌚還剩下很多意粉,這個是完全相反,我把意粉全吃了,還有很多醬汁剩下來👍🏻因為濃濃的醬汁很足,所以每一根意粉都可以裹上,所以根根都有濃濃的忌廉芝士味又不乾,面的彈性很好,不硬不軟,配合粒粒分明的明太子🤩一口下去口感滿分!忌廉芝士吃膩再來一口微咸的三文魚解膩,完美!!🤤跟我一樣愛這幾樣配料的朋友們一定要點!!如果怕太膩的話,可以兩個人吃一份~而且它的用料真的太足了,一個人吃的話會有點太飽🤔

2020-05-26 843 瀏覽
餐廳好快就爆滿左, 所以真係卜左先好去, walk-in都未必有位🙈 招牌蜜糖雞翼🍯($88)雞翼整得好入味, 滿滿蜜糖既香甜味🍯 雞翼既外皮炸得好脆, 肉質夠juicy💦 重點佢係單骨雞翼, 啱曬我呢啲唔太識食雞翼既人😌 德國辣腸煙肉意粉🍝🇩🇪($98)我個人比較鐘意食乾身既意粉, 叫既時候我以為淨係辣肉腸會辣, 點知連個意粉都好辣😂 我個人鐘意食辣, 不過最近少食左辣野, 突然間食返真係覺得太辣🥵 鐘意食辣既人絕對要試下👍🏽 辣肉腸同燈籠椒既份量都算多蒜香蘿勒青口意粉🧄($118)呢間啲意粉都係乾身既款式, 完全啱曬我既口味😌 呢個意粉物如其名, 蒜香味超濃, 仲食到粒粒蒜頭碎, 夾埋青口簡直係冇得輸香煎鵝肝西班牙火腿貝果配手搖薯條🥯($123)Bagel既魅力真係沒法擋, 我又忍唔住叫左😂 Bagel 面頭烤到少少脆🤏🏾 不過下面果塊就偏硬身, 餡料方面有鹹香既西班牙火腿, 騷味偏重既匈牙利鵝肝, 生洋蔥🧅 羽衣甘藍🥬同埋黑醋汁做調味, 其實成個組合係唔錯, 食完都唔會覺得有負擔, 不過bagel再鬆軟啲會好啲🤔 薯條方面就用左紫菜粉做調味, 超級好食😋 忌廉鮮果班戟配楓糖醬🍁(

招牌蜜糖雞翼🍯($88)

德國辣腸煙肉意粉🍝🇩🇪($98)

蒜香蘿勒青口意粉🧄($118)

香煎鵝肝西班牙火腿貝果配手搖薯條🥯($123)

忌廉鮮果班戟配楓糖醬🍁($88)
呢款甜品可自選三款水果, 我地揀左少少酸既藍莓, 香甜既士多啤梨🍓同埋未熟透既奇異果🥝 Pancake 偏厚身, 味道冇咩特別

餐廳既鹹食比較出色, 雖然價錢略嫌偏貴, 不過店員既服務都幾好, 所以都俾得抵既👍🏽 $300以上先收信用卡💳
2020-05-22
  • 蜜糖雞翼