2022-04-20
疫情既關係真係好耐無外出用膳,復活節假期明顯外出人流多左,所以就選擇左地方遠少少但會有接駁巴士既國際展貿中心食復活節假期的第一個午餐😂去到果時見到餐廳既人唔算好多,不過係差唔多食完就開始人多,相信大家都係選擇避開繁忙時間食野。蒜香牛油烤海鮮龍蝦汁米形意粉套餐跟左餐湯 - 呢仲米形意粉係香港好少見,但係意大利就好常見,佢口感堅韌,唔講你未必知係意粉。另外,意粉上面既海鮮有龍利柳、蝦同埋青口,呢個價錢食到都真係唔錯。煙燻豬肉雜菜絲竹炭漢堡配薯條 - 呢個漢堡係用竹炭,俾人感覺食油膩野都可以健康,另外煙燻豬肉好厚身,食落豬味好重,而且唔會乾身。著條都炸到好脆身。值得一讚嘅係雜菜絲都唔會馬虎,同埋薯條漢堡一齊食減低左油膩感👍🏻嘢飲叫咗士多啤梨奶昔同埋香蕉朱古力奶昔,唔會有伏味,但食西餐點都要飲埋野先完美,加20幾有一杯比出面抵飲