2021-09-28 31 瀏覽
餐廳以白色為主調,裝修別緻走簡約宮廷風。雖然餐廳唔算好大,但餐廳環境清新、簡約,令人舒服。食物方面選擇都唔少,有小食、意粉、意大利飯、牛扒、豬手、羊鞍、甜品同飲品等等...食物嘅擺盤靚,而且食物質素都唔差。澳洲肉眼扒8安士配薯菜牛扒表面煎到深褐色,帶微焦,肉香四溢,牛味香濃,搭配新鮮炸起嘅薯條同沙律,味道唔錯。榛子朱古力香蕉棉花糖忌廉班戟呢款班戟係最多人order嘅一款甜品!賣相相當吸睛,班戟大大片,皮薄餡正,班戟有香蕉、棉花糖、脆脆嘅椰子片、香橙乾嚟裝飾,咬落去煙韌,榛子味濃郁,果然冇令人失望!士多啤梨藍莓奶昔混合藍莓同士多啤梨攪拌而成,入口順滑,冇一般奶昔嘅甜膩,每一啖都飲到藍莓同士多啤梨嘅果味,味道天然。

澳洲肉眼扒8安士配薯菜

榛子朱古力香蕉棉花糖忌廉班戟

士多啤梨藍莓奶昔

2021-09-27
  • 法式班戟
2021-09-28 19 瀏覽
餐廳充滿法國宮廷風,裝修以白色為主調,用上白色雲石枱、藤椅,配上高貴嘅水晶燈⋯環境好舒服,打卡一流!餐牌選擇唔算太多,甜品、意粉、意大利飯、扒類樣樣都有齊,實行貴精不貴多!是日餐湯 - 南瓜湯超濃郁嘅南瓜湯,味道香甜濃郁順滑,口感豐富,好rich,好啱我口味。澳洲肉眼扒8安士配薯菜.燒汁個分量真係無得輸,沙律菜、薯條都有齊。沙律菜新鮮爽脆,薯條就熱辣辣新鮮炸起,呢度係採用粗薯條,條條夠晒質感,而且外脆內軟,非常好食。牛扒肉質偏硬,有嚼頭,牛味濃郁⋯香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯隻龍蝦的確好吸睛!蝦味濃郁,帶海水味。意大利飯煮得外軟內韌,口感creamy,都唔錯。整體嚟講食物質素唔錯,而且裝修用心,經過開嘅朋友都可以去試吓!

是日餐湯 - 南瓜湯

澳洲肉眼扒8安士配薯菜.燒汁

香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯

2021-09-27
  • 香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯
2021-09-27 26 瀏覽
估唔到原來元朗都有一間咁有特色嘅西餐廳,因為見到OpenRice好多人嚟試食,所以都book咗今晚你試吓呢一間網紅打卡文青風嘅西餐廳先睇佢嘅裝修,真係估唔到元朗都會有一啲咁有風格嘅餐廳,環境裝修一流,食起西餐想來都特別有feel,如果鍾意影相嘅都可以朝早嚟,如果有陽光應該都幾靚。餐牌上都有好多唔同嘅菜式揀,好多都好似好好食,今次就叫咗一個Fish and chips, 帶子意粉同埋肉眼扒來試吓首先就係呢一個香橙西柚梳打,個西柚味都幾特別,飲起嚟都幾消暑解渴,個樣都幾靚個Fish and chips炸得好趣,作為開胃菜,真係幾夾,佢配左個他他醬同茄醬,兩個醬汁都幾好食😋帶子意粉都幾好食,個帶子好新鮮,啲蘑菇同埋個油分都好充足,味道超夾最後個重點就係個牛扒,個芥末醬好好食,啲薯條好趣,牛扒嘅肉質都不錯,味道足夠,唔係好使點醬都好好食

2021-09-20
2021-09-27 24 瀏覽
通常去得元朗雞地食飯,多數都係target雞煲﹑邊爐或者各式小炒,無意中係巷尾近yoho town 果邊見到開左間café, 竟然係上次係荔枝角食過既INN元朗分店,裝修風格都一致行庭園路線,就即刻約朋友搵晚放工試下呢間分店鋪頭入邊既空間感覺比荔枝角既細D,始終地鋪同工廠大廈都好難比較,但餐牌既選擇都係大同小異,今次就試一D未試過架啦小食order左一份fish and chips,魚柳不算超巨型,但絕對是即叫即炸,一切開內裏熱氣騰騰,配埋他他醬,兩工啖就KO了呢份前菜,薯條都一樣係粗身版本,裏面滿滿薯蓉,正!主菜今次就試左北海道帶子香蒜辣味意粉,帶子煎得剛剛好,並沒煎得過熟,蒜片橄欖油同辣椒都平衡得好好,唔會過油或過辣,係一道幾清新又唔係咁易食濟既意粉朋友揀咗食扒,試咗佢一啖都ok, 入邊好多肉汁飲品方面就揀左杯凍matchalatte,白色綠色兩層好靚,飲落去唔算太甜,但都唔會有抹茶粉過多而有粉卡係喉嚨既情況朋友嘅西柚茶聽佢講都好清新,入邊仲有果肉可以食Tim

朋友揀咗食扒,試咗佢一啖都ok, 入邊好多肉汁

飲品方面就揀左杯凍matcha

朋友嘅西柚茶聽佢講都好清新,入邊仲有果肉可以食Tim

2021-09-26 21 瀏覽
上次去咗九龍灣分店食dinner 今次去咗佢哋元朗分店試埋個set lunch 包咗餐湯同嘢飲 另外仲有得以優惠價錢加配薯條或者甜品等等 非常抵食🤤是日餐湯今日係磨菇湯 好夠熱亦都好濃🍄蟹肉南瓜意大利飯 $88蟹肉蟹籽嘅份量都幾多 南瓜汁調味啱啱好 唔會話過咸又或者太膩🎃飯裡面仲加左蘆荀 令到個飯嘅口感更豐富🤩香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬 $98豬扒好大塊好淋 仲燒得好香 另外配咗薯蓉 西蘭花同甘筍 有營養得嚟又唔驚食唔飽👍🏻酸酸甜甜嘅玉桂蘋果醬同豬扒味道好夾 食落好fresh 係一個好有驚喜嘅配搭💯西柚檸檬梳打 ($46 跟餐半價)賣相好靚嘅粉紅色梳打 飲落去酸酸甜甜 好解渴🍹Expresso Tonic ($48 跟餐半價)平時飲到嘅多數都係用偏酸嘅咖啡豆 呢度嘅咖啡味道會比較濃郁 用嚟提神一流🤓

是日餐湯
今日係磨菇湯 好夠熱亦都好濃🍄

蟹肉南瓜意大利飯 $88

香燒焗豬肉眼配玉桂蘋果醬 $98

西柚檸檬梳打 ($46 跟餐半價)
賣相好靚嘅粉紅色梳打 飲落去酸酸甜甜 好解渴🍹

Expresso Tonic ($48 跟餐半價)

午餐
2021-09-25 42 瀏覽
價格好相宜🤑豬手勁大份😋好鍾意個蕃茄水牛芝士😍個蜆鹹左啲而野飲都比較遜色…..🍝但個意粉就有啲SAD黎嘅時候Supposed有4粒蝦的但Waiter拎嘅時候跌左粒落地😦咁就冇左LU…..而我地4個人就變左分贓不均🥲店員又冇咩表示🤷🏽‍♀但我地又好難開叫佢比返粒蝦黎😮‍💨成件事有啲難堪…呢個係呢餐飯嘅敗北之處經Openrice訂座送crepes So Nice😙 揀左焦糖蘋果味好味😋
價格好相宜🤑豬手勁大份😋

好鍾意個蕃茄水牛芝士😍

個蜆鹹左啲

而野飲都比較遜色…..

🍝但個意粉就有啲SAD

黎嘅時候Supposed有4粒蝦的
Waiter拎嘅時候跌左粒落地😦
咁就冇左LU…..
而我地4個人就變左分贓不均🥲
店員又冇咩表示🤷🏽‍♀
但我地又好難開叫佢比返粒蝦黎😮‍💨
成件事有啲難堪…
呢個係呢餐飯嘅敗北之處

經Openrice訂座送crepes
So Nice😙 揀左焦糖蘋果味
好味😋
2021-09-24 50 瀏覽
之前經過見到餐廳環境幾好,好適合打卡!係OpenRice訂座 總有crepes/生蠔送,就Book左晚餐時間去試下入到餐廳有三至四枱客人用餐,等左一陣先有招呼。♥️是日餐湯-蘑菇湯蘑菇味都算濃,會飲到蘑菇碎,入口都算細滑,幾好飲。♥️澳洲肉眼扒8安士配薯菜、燒汁 $158落單時侍應話轉左西冷牛扒,叫左5成熟,牛味極為不足,食第一啖已經吃力,咬唔開,無奈之下只好退返去。♥️奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $118意粉比較硬身,菠菜唔多。♥️法式班戟 $68(榛子朱古力·香蕉·棉花糖·忌廉)Crepe餘溫令到棉花糖溶溶地,夾埋一齊食好好味。♥️士多啤梨藍莓奶昔 $48 (跟餐就可以半價加配)顏色好靚,味道偏淡,少許果味。
之前經過見到餐廳環境幾好,好適合打卡!

入到餐廳有三至四枱客人用餐,等左一陣先有招呼。

♥️是日餐湯-蘑菇湯
蘑菇味都算濃,會飲到蘑菇碎,入口都算細滑,幾好飲。
是日餐湯-蘑菇湯

♥️澳洲肉眼扒8安士配薯菜、燒汁 $158
澳洲肉眼扒8安士配薯菜、燒汁

♥️奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉 $118
意粉比較硬身,菠菜唔多。
奶油大蝦嫩菠菜煙肉忌廉意粉

♥️法式班戟 $68
(榛子朱古力·香蕉·棉花糖·忌廉)
Crepe餘溫令到棉花糖溶溶地,夾埋一齊食好好味。
法式班戟 (榛子朱古力·香蕉·棉花糖·忌廉)

♥️士多啤梨藍莓奶昔 $48 (跟餐就可以半價加配)
顏色好靚,味道偏淡,少許果味。
士多啤梨藍莓奶昔

2021-09-04
法式班戟 (榛子朱古力·香蕉·棉花糖·忌廉)
2021-09-24 30 瀏覽
這間餐廳是朋友網上看到的,便約起一齊去食。我們三個人,點了炸魚薯條、Benedict Egg pancakes、雞肉漢堡,前2個餐好好食,就是個漢堡內的雞肉有點乾柴,扣分了。不過,炸薯條就非常讚,外脆內軟好好食,我把對面的都包辦了我加錢轉了餐飲,點了Cappuccino,他們的咖啡偏酸,雖然我不喜歡偏酸的咖啡但okay,油脂、拉花都 餐廳雖然細,但內裝修是宮廷式,餐枱餐椅都是小型但尚算舒服,整體滿意我會再去
這間餐廳是朋友網上看到的,便約起一齊去食。

我會再去
2021-09-23
2021-09-24 29 瀏覽
3人行 2大1BB員工都好細心好nice,食物都好好食,可惜係每樣食物一上枱都已經係微温,一啲熱都無,感覺怪怪。唯一美中不足係食物温度,希望下次能有改進。期待下次再去元朗食
3人行 2大1BB
員工都好細心好nice,
食物都好好食,
可惜係每樣食物一上枱都已經係微温,
一啲熱都無,感覺怪怪。

唯一美中不足係食物温度,
希望下次能有改進。

期待下次再去元朗食
2021-09-23 16 瀏覽
約了朋友係元朗食個lunch,揀了位於元朗雞地附近鳳攸南街的這家文青Café。店面裝修清新乾淨,店內裝潢勁靚,以白色為主,整個感覺簡約而有格調,雖然店舖較細,但也不會坐得太逼,枱與枱之間亦有適當的距離。餐湯南瓜湯 - 南瓜湯味道濃郁,配上忌廉,正!蟹肉南瓜意大利飯 - Risotto的軟硬適中,是我喜歡的口感。適量蟹肉加上濃厚的南瓜汁,整碟飯都充滿豐富口感。香燒焗豬肉眼配肉桂蘋果醬 - 肉質不錯,配上蘋果醬後,味道出眾,只稍嫌醬汁較少。另外,配菜的薯蓉很好吃!香蕉朱古力奶昔 - 第一啖已經飲到濃濃香蕉味,配上朱古力,好豐富好飽肚。士多啤梨藍莓奶昔 - 味道較為清新,相比之下,我比較喜歡這杯。 店員服務態度友善,還會主動放置竹藍讓客人可以擺放手袋。而且餐牌內的食物價錢合理,實在是一個適合和朋友聯誼的好地方,所以已經決定要再book埋過幾日同另一個朋友來食。

餐湯南瓜湯 - 南瓜湯味道濃郁,配上忌廉,正!

2021-09-23
其他
2021-09-20 15 瀏覽
雞地出名多野食,今次就試下呢間有格調既西餐廳秘制蜜糖燒豬手配酸椰菜🐷 $158隻豬手好巨型,size 足足有我塊面咁大,食落無最怕既雪藏味,肉質鮮嫩,好容易切開,份量大,適合多人分享。澳洲肉眼扒8安士配薯菜,燒汁 $158叫左7成熟,扒質比較實,🔸建議接受到既可以叫5成熟可以加$38轉套餐,配是日餐湯同$28內既飲品,或者其他飲品就有半價優惠士多啤梨藍莓奶昔🍓 $48雜莓味重,唔會太甜,下次會再叫👍🏻香蕉巧克力奶昔🍫 $48好濃既巧克力味,香蕉味好出,不過飲得多有啲滯🔸晚上餐廳內較暗,比較浪漫有氣氛🔸店內座位唔多,建議先預約🔸設有室外座位,適合有寵物或者吸煙既人士
雞地出名多野食,今次就試下呢間有格調既西餐廳

秘制蜜糖燒豬手配酸椰菜🐷 $158

澳洲肉眼扒8安士配薯菜,燒汁 $158
叫左7成熟,扒質比較實,🔸建議接受到既可以叫5成熟

士多啤梨藍莓奶昔🍓 $48
雜莓味重,唔會太甜,下次會再叫👍🏻

香蕉巧克力奶昔🍫 $48
好濃既巧克力味,香蕉味好出,不過飲得多有啲滯

🔸晚上餐廳內較暗,比較浪漫有氣氛
🔸店內座位唔多,建議先預約
🔸設有室外座位,適合有寵物或者吸煙既人士
Girl date👩🏽👩🏻👩🏼當然要搵間環境靚啲嘅餐廳啦❤️❤️咁岩朋友之前食過話好味,所以就去咗食啦,係Open Rice訂位仲有班戟/生蠔送👍🏻👍🏻香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯$148Risotto隻龍蝦係新鮮好味既,值得一提嘅係啲龍蝦肉好容易就超到👍🏻個汁都係濃滑嘅,但係啲飯係偏硬咗小小🤏🏻低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁$208我地order咗5成熟,牛柳入面好多肉汁好鮮味,值得一讚係個紅酒汁調得好好果同牛肉好夾,因為個汁太好味所以我地叫店員refill咗😝以上兩個係主菜+$38 (轉套餐:1份是日餐湯+1杯$28以下飲品)*套餐轉特飲半價🫕忌廉磨菇湯我地果日嘅餐湯係磨菇湯,雖然係餐湯但真係驚艷到我(唔係用罐頭湯煮的),啲磨菇係打碎曬放落個湯到煮,所以係可以食得岀有磨菇粒,成個湯好濃味好正👍🏻👍🏻🍹朱古力香蕉奶昔朱古力同香蕉味平均,飲落唔太甜👍🏻🍟黑松露薯條$58薯似厚切好好食,上到黎係熱辣辣既,有小小黑松露粉係上面,食落唔會heavy👍🏻👍🏻因為我地係Openrice訂位,所以送咗客班戟😋班戟有4種味可以揀,我地就揀咗:芒果青提忌廉班戟皮都薄,個cream不太甜

香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯$148

低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁$208

以上兩個係主菜
+$38 (轉套餐:1份是日餐湯+1杯$28以下飲品)
*套餐轉特飲半價

🫕忌廉磨菇湯

🍹朱古力香蕉奶昔
朱古力同香蕉味平均,飲落唔太甜👍🏻

🍟黑松露薯條$58

因為我地係Openrice訂位,所以送咗客班戟😋
班戟有4種味可以揀,我地就揀咗:芒果青提忌廉
班戟皮都薄,個cream不太甜

2021-09-16
10 分鐘 (堂食)
  • 香煎牛油波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯
  • 黑松露薯條
  • 低溫慢煮澳洲牛柳8安士配紅蔥頭紅酒汁
  • 香蕉朱古力奶昔
2021-09-17 16 瀏覽
今個星期五終於可以放早,咁難得當然要搵間西餐廳同老公慶祝一下,順便食返餐好嘢!本身都知道元朗一帶好多好餐廳,見呢間餐廳好多人like,就決定一試.餐廳環境唔算大,好彩當日放早,唔使等位就可以直接入去坐。我哋叫咗一個七成熟的肉眼扒加一份炸魚薯條同兩杯凍嘢飲。首先講咗飲品先,唔知係唔係因為兩杯都係朱古力底嘅關係,(老公嗰杯係凍朱古力,我個杯係香蕉朱古力奶昔),兩杯味道好似。不過我都飲得出我個杯有香蕉味,加上cream滑d, 好飯d炸魚薯條好抵食,而且唔細碟,薯條係粗條,脆卜卜。炸魚切開之後炸粉同魚唔散開,似外國的Fish and Chips。值得一題,佢仲有好多沙律菜,感覺好似健康啲.主菜到啦,肉眼扒,好香。好有牛味,油脂分配好平均。牛扒仲配有好多配菜,包括有我最愛嘅蘆筍紅蘿蔔仔,火箭菜同勁多滑溜溜薯蓉,賣相好靚!

諗左好奈想搵間靚靚餐廳又要就返住新界西既朋友仔,INN真係一個唔錯既選擇餐廳歐陸風格,我地預訂平日6點半鐘,唔洗等位直入就得 我地總共叫左4個主食奶油大蝦菠菜煙肉意粉正常意大利粉,蝦都爽口彈牙肉眼扒8安士餐廳可安排3,5,7成熟,我地選擇7成都 唔太韌,保持到肉汁波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯牛肝菌味好出👍🏻呢個原隻豬手真係極力推薦,真係仲大過我個頭,又淋又好味 配埋酸椰菜食 簡直100分,真係必須要叫最後透過openrice book位,仲會送每位一隻生蠔 除返開餐飯都係200蚊位 真係抵食

餐廳歐陸風格,我地預訂平日6點半鐘,唔洗等位直入就得

我地總共叫左4個主食

奶油大蝦菠菜煙肉意粉
正常意大利粉,蝦都爽口彈牙

肉眼扒8安士

波士頓龍蝦牛肝菌意大利飯
牛肝菌味好出👍🏻

慶祝紀念
生日
  • 秘製蜜糖燒豬手配酸椰菜
好靚呀~比佢既餐廳裝修吸引左見到booking好full 咁岩有空位先入到 (提早預約就安全d)入到餐廳雖然細細地同咁岩坐window side都唔會太逼 人同人都仲有空間感既~👍室外仲有幾個位~ 如果秋天應該幾CHILL~🤘🏻🥰黑松露薯條 $58薯條都唔會乾 有大量黑松露沙律醬 食到停唔到口呀🥳澳洲肉眼配薯菜 $158薯條炸得好脆 肉眼扒整得岩岩好(只有3成/7成熟)好有肉汁 份量都好足 兩個人食都好full 仲有埋沙律食岩岩好 食完大量肉 食返d菜 冇咁滯~士多啤利藍莓奶昔 $48賣相都好吸引 夏天必飲 健康又清涼甜道似係微甜 幾好👍 入口有濃郁既生果甜味
好靚呀~比佢既餐廳裝修吸引左
見到booking好full 咁岩有空位先入到
 (提早預約就安全d)

入到餐廳雖然細細地同咁岩坐window side
都唔會太逼 人同人都仲有空間感既~👍

室外仲有幾個位~ 如果秋天應該幾CHILL~🤘🏻🥰

黑松露薯條 $58
薯條都唔會乾 有大量黑松露沙律醬 食到停唔到口呀🥳
黑松露薯條

澳洲肉眼配薯菜 $158
薯條炸得好脆 肉眼扒整得岩岩好(只有3成/7成熟)
好有肉汁 份量都好足 兩個人食都好full 仲有埋沙律食
岩岩好 食完大量肉 食返d菜 冇咁滯~
澳洲肉眼配薯菜

士多啤利藍莓奶昔 $48
賣相都好吸引 夏天必飲 健康又清涼
甜道似係微甜 幾好👍 入口有濃郁既生果甜味
士多啤利藍莓奶昔
2021-09-13
10 分鐘 (堂食)
黑松露薯條
澳洲肉眼配薯菜