2024-04-21 36 瀏覽
中午同朋友行過裕民坊商場,俾呢間歐陸風裝修餐廳吸引,室内室外放著滿滿攻瑰花 好浪漫🌹🌹🌹好適合約會或朋友聚會👫Lunch menu食物選擇豐富,包一份是日餐湯及飲品整體食物質素有水準,價格合理👍 🧡是日餐湯 黑松露蘑菇湯 口感幼滑,重有靚靚奶油拉花😄🫶 🧡煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁 $148 🐷🥩🥩 豬扒外皮好香脆,肉質鮮嫩,好有咬口但唔會過韌,非常好味😋😋👍忌廉汁再配白胡椒粒同豬扒非常夾,令味道更添層次,鍾意食豬扒嘅朋友仔一定要試下🤤✨✨ 配菜有時蔬同薯蓉,薯蓉都好順滑,充滿牛油香🥦🧈🧈 🧡牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯 $138 🍲🧀🧀 廣島蠔鮮甜,經過牛油煎香外脆內軟。意大利飯口感Creamy,粒粒米煮得煙韌,順滑忌廉汁配上芝士片,而且份量十足,好味又飽肚!! 總括整體用餐體驗不錯,店員主動有禮貌,食物好味而且環境舒適,經過觀塘值得一試😋❣️ 📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號I舖
好適合約會或朋友聚會👫
Lunch menu食物選擇豐富,包一份是日餐湯及飲品
整體食物質素有水準,價格合理👍
🧡是日餐湯 黑松露蘑菇湯
口感幼滑,重有靚靚奶油拉花😄🫶

📍觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號I舖
  • 香煎焗厚切豬肉眼配水瓜柳忌廉汁
喺觀塘裕民坊商場有間靚靚法式宮廷風餐廳Inn -I’m not nothing 室內外佈置精美用心,用上雕像、華麗吊飾、花束等建構成滿滿藝術氣息環境,約閨蜜或女朋友食飯啱晒,女士們肯定心心眼. 😍除咗室內座位,室外座位都好chill,全部都係打卡之選.📸💥🉐之前食過佢嘅下午茶層架唔錯,今次約附近返工嘅朋友試吓佢個lunch Menu. 嘩都有成10個套餐選擇幾豐富,有意粉、意大利飯、豬牛羊扒等,價錢由$100頭至尾不等,主食以外包咗餐湯同餐飲,性價比相當之高. 是日餐湯係蘑菇忌廉湯,質感幾香濃幼滑,蘑菇味好香. ⭐️法式自家製煙肉蛋批配田園沙律沙律新鮮清新開胃. 呢個quiche有驚喜好好味. 蛋香味濃, 面層焦香但內裏口感棉滑,煙肉鹹香唔會過鹹,夾雜洋蔥、芝士等配料,仲有香脆餅皮,食落可口惹味. 食晒成個都唔會覺得膩. ⭐️煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁擺盤優雅. 個豬肉眼肉質厚實,外皮煎得焦香但係竟然好嫩滑好易咬開,啖啖肉,豬味濃郁,而且鎖緊肉汁唔會乾,幾難得.忌廉汁好creamy, 加埋白胡椒粒夠晒香,撈埋伴碟嘅薯蓉入口溶化. 餐廳環境食物都係水準以上,絕對要回頭啊!

⭐️法式自家製煙肉蛋批配田園沙律

⭐️煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁

餐廳環境食物都係水準以上,絕對要回頭啊!

• 法式自家製煙肉蛋批配田園沙律
  • 煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁
2024-04-20 34 瀏覽
我同屋企人3個執食lunch, openrice 有訂座優惠4送1我地一去到,店員問我地想坐室內定室外本來想坐出面,但感到有啲熱,就話坐出面可能會熱,店員即刻話可以安排風扇,不過女仔長頭髮都真係最怕風扇,我地最後話坐室內。店員都好好招呼呀!入到去我地人齊就落單3個set lunch.因為唔知4送1即係第四個餐免費就冇理到點知店員好有心特登提我地,同埋有詳細講解❤️餐廳仲可以比我地外賣第四份餐講完服務,講下食物先因為太肚餓,冇影就食左😂我地分別叫左豬扒,牛扒同羊架豬係好出色,juicy 同冇臊味,厚切!牛扒就唔會再試啦….冇牛味,有啲膠咁,唔值個價唔建議羊架就正常發揮第四個餐我地叫左豬扒拎走,晚餐翻熱再食都唔鞋口,好難得呀。4個餐,又食又拎,都係$560都真係抵食
我地一去到,店員問我地想坐室內定室外
入到去我地人齊就落單3個set lunch.
因為唔知4送1即係第四個餐免費就冇理到
講完服務,講下食物先
因為太肚餓,冇影就食左😂
我地分別叫左豬扒,牛扒同羊架
豬係好出色,juicy 同冇臊味,厚切!
牛扒就唔會再試啦….冇牛味,有啲膠咁,唔值個價
唔建議
羊架就正常發揮
第四個餐我地叫左豬扒拎走,晚餐翻熱再食都唔鞋口,好難得呀。
4個餐,又食又拎,都係$560都真係抵食
  • 香煎焗厚切豬肉眼配水瓜柳忌廉汁
2024-04-18 35 瀏覽
今日約咗朋友係觀塘見面食飯傾偈, 上網見到啲間餐廳裝修得好靚好fancy , 花花為主題, 好有宮庭feel , 非常適合girls talk , 我地都不停打咭.Lunch time 既lunch set 都價錢合理, -百蚊鬆啲已經有一個餐, 已包是日餐湯, main dish 和一杯餐飲.芝士黑松露野菌班戟: 開頭見到個餐牌第一眼以為係甜品, 仔細睇發覺係咸點, 覺得幾特別同創新, 叫咗黎試, 無失望, 好味, 芝士味又唔會遮蓋咗黑松露既味道, 值得一試煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁: 忌廉汁唔會好流, 加咗你少少白胡椒, 味道更出, 個厚切豬肉眼, 冧身, -啲都唔鞋口, 我同朋友-路食都-路讚不絕口.

2024-04-08
2024-04-17 41 瀏覽
獲邀請而前往體驗,但東西非常好吃美味鴨腿,非常軟嫩(表皮脆),燉飯更是完美,帶子蟹膏奶油(超濃郁)店家安靜舒適,我認為環境很高級,十分適合放鬆店內的服務態度非常好跟友善!我身為台灣人,在講普通話的狀況下店員還是非常熱心的配合語言跟我溝通。十分感謝座落在地鐵站旁邊,步行過去很方便。身為Taiwanese 我必須說, very relaxing, delicious, friendly, high quality food, and environment
獲邀請而前往體驗,但東西非常好吃美味
店家安靜舒適,我認為環境很高級,十分適合放鬆
座落在地鐵站旁邊,步行過去很方便。
2024-04-17 27 瀏覽
之前已經比觀塘嘅依間餐廳嘅裝飾吸引,感覺好有華麗歐洲風格,又有好多花嘅擺設。今次黎到餐廳食,發覺連食物都非常華麗,擺得好靚好有心思,連味道都相當唔錯,幾適合約會聚餐嘅時候黎食。牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯帶子用牛油煎到金黃色,食落去仲好嫩滑。意大利飯軟硬適中,係我喜歡嘅口感,食到蟹膏嘅鮮香,加埋啲芝士食落幾creamy. 另外兩塊嘅黑色嘅墨汁脆片都好香脆,加埋意大利飯一齊食,好有口感。法式油封鴨脾配砵酒蘋果鴨髀都幾大件,食落好香鴨味,肉質細嫩,皮香脆不油膩。砵酒蘋果開胃香甜,加埋鴨髀一齊食好夾。另外仲有好多配菜,包括薯仔蘆筍椰菜花粟米,全部都好新鮮。仲有擺碟都好有心思,放左啲鮮艷嘅花瓣,望落更加吸引。另外加左 $38配埋野菌忌廉湯,個湯幾濃野菌味,口感幾smooth幾順口。

牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯

法式油封鴨脾配砵酒蘋果

2024-04-15 37 瀏覽
INN-Im Not Nothing 這個名字非常獨特且有個性,它位於ym2商場二樓,充滿了迷人的氛圍。餐廳內部分成了室內和室外用餐區域,而室外用餐區域則佈置著美麗的花草,彷彿置身於歐洲風情之中。我和朋友選擇了晚市套餐,點了兩道精緻的主菜,分別是法式紅酒燴牛面頰肉意大利飯和牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯。牛面頰肉在法式紅酒的燴煮下,口感鮮嫩多汁,搭配著香氣四溢的意大利飯,令人回味無窮。而煎至金黃的北海道帶子則搭配了豐富的牛油和蟹膏,帶來了濃郁的海鮮風味,與意大利飯的搭配絕對是絕妙的組合。除了主菜,我們還享用了一碗精心調製的湯品,以及兩杯飲料,分別是冰涼的可樂和清新的檸檬茶。湯品的口感濃郁,帶著微妙的調味,為整餐增添了豐富的層次感,讓整個餐飲體驗更加完整。
女仔食飯,少不免要搵d靚靚地方打下咭📸不妨考慮下觀塘區呢間。法式宮廷花系風格,有室內室外位置。天氣好既時候,建議坐outdoor位。室外裝修勁靚!好多靚靚影相打卡位!宮廷噴水池 、 宮廷式梳化椅、 仲有好多好靚嘅紫色花,環境好fancy,超靚!室外位置亦坐得舒服,景觀開揚。lunch set本身包咗餐湯同餐茶,是日餐湯係南瓜湯,上面都有好靚嘅忌廉拉花。🍴牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯$138唔單止環境靚,菜式擺盤都好靚!上面會有一啲食用花裝飾,賣相一流😍三隻好大肥美新鮮嘅蠔、濃郁creamy意大利飯,仲要唔吝嗇嘅芝士片,好味!🍴煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁$148 豬肉眼好厚,但係肉質超淋。白胡椒忌廉汁超香,配埋個薯蓉,都係好味既選擇。
女仔食飯,
少不免要搵d靚靚地方打下咭📸
不妨考慮下觀塘區呢間。

法式宮廷花系風格,
有室內室外位置。

天氣好既時候,
建議坐outdoor位。
室外裝修勁靚!
好多靚靚影相打卡位!
宮廷噴水池 、 宮廷式梳化椅、 仲有好多好靚嘅紫色花,
環境好fancy,超靚!
室外位置亦坐得舒服,景觀開揚。

lunch set本身包咗餐湯同餐茶,
是日餐湯係南瓜湯,
上面都有好靚嘅忌廉拉花。

🍴牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯$138
唔單止環境靚,菜式擺盤都好靚!
上面會有一啲食用花裝飾,
賣相一流😍
三隻好大肥美新鮮嘅蠔、
濃郁creamy意大利飯,
仲要唔吝嗇嘅芝士片,
好味!

🍴煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁$148
豬肉眼好厚,但係肉質超淋。
白胡椒忌廉汁超香,
配埋個薯蓉,
都係好味既選擇。

2024-04-12 28 瀏覽
今日喺觀塘裕民坊行街諗住睇下有咩食比呢家餐廳嘅圖片吸引咗所以最後揀咗呢間餐廳食晚餐呢間餐廳裝修好靚有好多花做裝飾而且佢哋嘅燈飾都好靚配埋餐廳播嘅音樂餐廳成個環境、氣氛好舒服今次我就揀咗意大利煙肉面頰肉卡邦尼意粉甜品我就揀咗香蕉榛子朱古力忌廉班戟加雪糕個卡邦尼意粉嘅味道唔錯佢嘅汁好濃👍🏻仲放咗好多芝士煙肉味道好好食落去鹹鹹地 脆脆地份量都足夠飽而且佢個擺盤好靚 好有心思會加咗一啲花瓣做裝飾👍🏻但我最鍾意食嘅係佢嘅甜品🤤佢嘅班戟係即叫即整班戟食落去仲係熱熱地配上溶咗嘅榛子朱古力🤤味道一流👍🏻再加上班戟入面放咗好多片香蕉香蕉連埋朱古力一齊食 味道超夾超級好食🤤雪糕係香草味 味道都唔錯👍🏻
今日喺觀塘裕民坊行街
諗住睇下有咩食
比呢家餐廳嘅圖片吸引咗
所以最後揀咗呢間餐廳食晚餐
呢間餐廳裝修好靚
有好多花做裝飾
而且佢哋嘅燈飾都好靚
配埋餐廳播嘅音樂
餐廳成個環境、氣氛好舒服

今次我就揀咗意大利煙肉面頰肉卡邦尼意粉

再加上班戟入面放咗好多片香蕉
香蕉連埋朱古力一齊食 味道超夾超級好食🤤
雪糕係香草味 味道都唔錯👍🏻

2024-04-12 25 瀏覽
每一次嚟呢一間宮廷風嘅西餐廳,都有種少女心大爆發嘅感覺,就算係lunch hour一個鐘過嚟食個飯,都覺得特別relax!❤️❤️牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯🦪$138一碟意大利飯有三隻好大隻嘅蠔,蠔味非常濃郁,意大利飯嘅醬汁濃厚度適中,唔會太膩~煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁 🐷$148呢個豬扒真係非常厚切,目測足足有2cm以上,所以咬落都非常有口感,但係又唔會韌嘅~可能因為佢係厚切嘅關係,真係特別有豬味🙈🙈每個餐都已經包咗餐湯同$28以下嘅飲品,我哋今日嘅餐湯係蘑菇湯🥣,味道都算可以~飲品方面,我哋就叫咗凍檸茶同埋凍latte(+$21),兩杯飲品都算係正常發揮,凍檸茶嘅茶底幾好飲嘅~

牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯🦪

煎焗厚切豬肉眼配白胡椒忌廉汁 🐷$148

2024-04-11 24 瀏覽
仲記得上次嚟食brunch覺得質素唔錯,今次再訪食dinner❤️花園座位好靚,整體係宮廷風格,夜晚燈光幾有氣氛🫶🏻🫶🏻🫶🏻.晚餐主菜加HKD38可以加配餐湯同飲品,今日嘅餐湯係蘑菇湯,餐湯上面有拉花,好打卡able🥰🥰.主菜揀咗煙豬面頰肉卡邦尼意粉,芝士味道濃郁,意粉爽口,整體味道唔錯!北海道帶子蟹膏意大利飯都好出色,味道濃厚,意大利飯粒粒分明.飲品推薦smoothie ,今次揀咗牛油果同朱古力香蕉,兩杯都好好飲❤️.📍 INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
花園座位好靚,整體係宮廷風格,夜晚燈光幾有氣氛🫶🏻🫶🏻🫶🏻
觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2024-04-06 66 瀏覽
適逢假期約朋友tea一tea,當然要搵間又靚又坐得舒服嘅餐廳relax下。知道裕民坊2樓有間叫‘I 'm not nothing" 幾有宮廷式格調嘅西餐廳好似又靚又好食可以試下。餐廳分左indoor 同outdoor區。我哋被安排坐outdoor,今日天氣還算涼涼地都幾舒服。最開心見到menu有全日早餐,份早餐賣相鮮豔見到已胃口大開份量亦相當十足,有牛油果、蕃茄、什菌、沙律菜、煙肉、多士仲有德國白肉腸。食材夠晒新鮮,豐富嘅早餐再加上宮廷式環境感覺自己去左外國渡假一樣,好chill好有幸福感。是日餐湯係忌廉磨菇湯,磨菇味道濃郁好creamy,又夠熱好好飲另外點左個牛油煎廣島蠔鮮蠔汁意大利飯,有3隻好肥美蠔,煎到黃金色外脆但內裡仍嫩滑,不會過熟,蠔汁滲透意大利飯好美味,超水準

2024-04-05 33 瀏覽
1. 牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯 $188帶子大粒,好厚身同結實,外皮煎到香口,保持到肉質鮮嫩!意大利飯軟硬度適中,口感煙靭,每一啖飯都有啖啖既蟹膏味。🌟 評分: 7/102. 香煎銀鱈魚柳配露笋茸鮮魚忌廉汁 $198銀鱈魚煎到啱啱好,煎到表面少少焦香,保持到銀鱈魚既肉汁同魚油味,而且冇骨又厚切,啖啖肉;底下仲有一個薯蓉,薯蓉吸收忌廉汁,入口好creamy 。🌟 評分: 8/103. 提拉米蘇 $58所有嘢味道調配都啱啱好,咖啡味、酒、cream、cheese既比例都控制得岩岩好,唔會有任何一樣蓋過左其他味!口感好絲滑,好似食Cream咁,而且又唔會太甜。🌟 評分: 8/10🎖️整體評分🎖️❤️ 味道: 8/10🧡 環境: 8/10💛 服務: 8/10💙 性價比: 8/10 📍INN - I’m Not Nothing (裕民坊YM²) (觀塘)觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖

1. 牛油煎北海道帶子蟹膏意大利飯 $188

💛 服務: 8/10
💙 性價比: 8/10

觀塘協和街33號裕民坊YM² 2樓205號舖
2024-04-05 36 瀏覽
裝修好靚好有格調,有室外同室內場,室外場感覺就係比花海包圍咁,十分浪漫😻無喺裝修上慳皮,擺設都好靚,打卡一流!-我地叫左兩個set lunch,All Day Breakfast 同埋紅酒燴牛肋條意大利飯。🍽️All Day Breakfast份量足夠,番茄都幾甜同幾多汁🍅煙肉煎得幾脆,腸仔係我鐘意個款🤣好食!法包,烘得幾好,菇加埋腸仔食啱啱好🍽️ 紅酒燴牛肋條意大利飯汁調得好好,意大利飯粒粒有咬口,牛肋條入口幾淋,亦都幾入味,同個汁同埋意大利飯配合得好好,亦都有幾片紅蘿蔔同埋蘑菇,整體唔錯!🍽️薯條有別於其他餐廳嘅黑松露醬,呢間嘅黑松露薯條係將黑松露粉滲上薯條上面!仲可以點茄汁,雙重享受~
裝修好靚好有格調,
有室外同室內場,
室外場感覺就係比花海包圍咁,
十分浪漫😻
無喺裝修上慳皮,
擺設都好靚,打卡一流!
我地叫左兩個set lunch,

🍽️All Day Breakfast
份量足夠,
番茄都幾甜同幾多汁🍅
煙肉煎得幾脆,
腸仔係我鐘意個款🤣好食!
法包,烘得幾好,
菇加埋腸仔食啱啱好

🍽️ 紅酒燴牛肋條意大利飯
汁調得好好,意大利飯粒粒有咬口,
牛肋條入口幾淋,亦都幾入味,
同個汁同埋意大利飯配合得好好,
亦都有幾片紅蘿蔔同埋蘑菇,
整體唔錯!

🍽️薯條
有別於其他餐廳嘅黑松露醬,
呢間嘅黑松露薯條係將黑松露粉滲上薯條上面!
仲可以點茄汁,雙重享受~
2024-04-05 36 瀏覽
坐室內定室外好似幾有格調, d擺盤又令, 睇起幾吸引但整體食物質素一般, 份量又少, 依個價好唔抵食冇需要為左打卡去食囉 始終香港仲有其他又係花花環境 價錢唔貴又好食過佢 最起碼食得飽先 首先青口 係前排做優惠, book左檯送意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉煙豬面頰肉鹹香味夠, 帶啲煙燻香 醬汁濃郁, 麵條全部都索曬, 好掛汁手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁黑松露唔知點解冇上網睇到既咁澎湃,雲吞皮偏煙韌,好彩忌廉汁都creamy不過pancake冇諗到個皮咁硬,同想像中好有出入
坐室內定室外好似幾有格調, d擺盤又令, 睇起幾吸引
但整體食物質素一般, 份量又少, 依個價好唔抵食

首先青口 係前排做優惠, book左檯送

意大利煙豬面頰肉卡邦尼意粉
煙豬面頰肉鹹香味夠, 帶啲煙燻香
醬汁濃郁, 麵條全部都索曬, 好掛汁

手工黑松露雲吞配野菌黑松露忌廉汁

不過pancake冇諗到個皮咁硬,同想像中好有出入