2008-12-30 11 瀏覽
12.25與好友下午來了這裡茶聚, 晚上才去慶祝聖誕節。點了新飲品, 椰子朱古力咖啡(好像是這個名字)。很冰涼冰凍, 充滿椰子香。 杯上的忌廉淡淡的, 不會太甜, 入口即溶。很甜的朱古力, 喝到最後, 很想要一杯水。 咖啡味欠奉。$28 一杯, 有點貴, 倒不如去星巴克喝一杯。侍應可能借了盲公炳的眼及聾耳陳的耳,落單及埋單也看不到聽不到, 只顧自己談天。有待改善。
12.25

與好友下午來了這裡茶聚, 晚上才去慶祝聖誕節。

點了新飲品, 椰子朱古力咖啡(好像是這個名字)。
很冰涼冰凍
, 充滿椰子香。
杯上的忌廉淡淡的, 不會太甜
, 入口即溶

很甜的朱古力, 喝到最後, 很想要一杯水。 咖啡味欠奉。

$28 一杯, 有點貴, 倒不如去星巴克喝一杯

侍應可能借了盲公炳的眼及聾耳陳的耳,
落單及埋單也看不到聽不到, 只顧自己談天。有待改善

很多cream 呢
2008-11-09 33 瀏覽
朋友生日,我地就近近地係apm揾呢間同佢慶祝,食野!自己平時經過見到佢d cake好想買黎食.因為好靚好attractive.但廿幾蚊就覺得有點貴......所以1直無試過....但食夜晚又ok bo計返.$76, 有湯.包,main dish,飲品同埋1件cake!我地6個人,叫左2個pizza.4個dishes先上包同湯.都ok.無話特別好味唔好味.因為食黎都係頂下個肚pizza方面,巴拿馬火腿薄餅較好味! 味道較rich ! cheese,火腿好味!dishes方面,叫左忌廉煙肉雞蛋意粉,鮮蝦焗飯,三文魚意粉同埋鮮茄意粉.忌廉煙肉雞蛋意粉好好味!!d蛋同d汁同意粉好match.滑滑香香的.正!鮮蝦焗飯芝士好香好好味!唔會太濃!但蝦得2.3隻..好似小左d..-v-''三文魚意粉唔太好味.因為d三文魚食落感覺似火腿@@!唔通熟左就係咁?!..鮮茄意粉都ma ma...個汁好水....好似食緊雜菜湯撈意粉咁-___-食完就食cake啦!!!最期待的1part我地叫左1件意式芝士餅,1件咖啡蛋糕,1件士多啤梨蛋糕,1件mango黑森林蛋糕同埋2件朱古力蛋糕.芝士餅都ok.但個底好似硬左
朋友生日,我地就近近地係apm揾呢間同佢慶祝,食野!
但廿幾蚊就覺得有點貴......所以1直無試過....
我地6個人,叫左2個pizza.4個dishes

三文魚意粉唔太好味.因為d三文魚食落感覺似火腿@@!
唔通熟左就係咁?!..
食完就食cake啦!!!最期待的1part

芝士餅都ok.但個底好似硬左d.同埋芝士味唔多.
咖啡蛋糕好味!好重咖啡味!自己鍾意咖啡味所以覺得正!但朋友唔鍾意咖啡味就覺得好苦

士多啤梨蛋糕,cream味好重.感覺好creamy同有d油膩..-v-''朋友最後食剩1大堆cream..
mango黑森林蛋糕,嘩.d mango勁酸!!!!!酸到平日最鍾意食mango的朋友都食唔哂件cake..
朱古力蛋糕應該係最好味的..朱古力味好重好香..好正呀!同埋佢外層有塊脆脆朱古力cover住.好味好味!!
overall都ok ga...都係食cake最開心!
但我就覺得佢呢d到dishes款式較小....變化唔多.
來來去去都係d白汁意粉.茄汁意粉.
pizza又得2款...
如果可以多d choose就好啦..

2008-09-12 16 瀏覽
日前於此店晚膳。有幾點不滿。第一.服務態度認真不好,叫幾次才有反應當你透明一樣。第二.意粉勁硬,難吃到不得了。第三.食具不潔,因此店喝水是自助的,當時的去斟水發現水柸不潔。 當場更換另一個水柸,就站在旁邊的女店員即時說(真麻煩)。 如此態度真受不了。所以此店請改善服務態度。
日前於此店晚膳。
有幾點不滿。
第一.服務態度認真不好,叫幾次才有反應當你透明一樣。
第二.意粉勁硬,難吃到不得了。
當場更換另一個水柸,就站在旁邊的女店員即時說(真麻煩)。
如此態度真受不了。

所以此店請改善服務態度。
2008-08-19 10 瀏覽
家姐食完晚餐加了錢換2件蛋糕.第一件係綠茶紅豆餅.可能用了紅豆的關係,所以覺得幾甜,最唔明點解這間店的蛋糕總是整到好鬼鞋.沒有軟綿綿的感覺.至於芒果芝士餅.這個都幾好味,可能有MOUSE關係吃落也不錯.不過,芒果幾酸,如果甜一點味道更加好.

味道不錯
太甜
2008-07-02 16 瀏覽
之前去過其他分店,蠻喜歡它的cake,跟老公路經此店,打算去食dinner buffet,怎知原來現在已經沒有buffet,就改食dinner set。二人都叫了茄汁蟹肉意粉,但二碟意粉的蟹肉份量竟然不同@@。賣相中規中距,味道普通,跟預期一樣,沒有什麼鮮甜蟹味。茄汁用茄肉弄不錯,只是太多水。意粉面的是醬,到碟底時就變成茄汁水。跟餐蛋糕選了藍莓撻及櫻桃芝士餅。前者味道不錯,甜度適中,撻面佈滿藍莓加醬,中間夾有蜜桃,略嫌批底不夠脆。而後者屬軟芝士餅類,芝味較淡,對芝士愛好者來說,會略為失望。而櫻桃方面…實在太少了。至於飲料,咖啡香濃不足,欠缺那種濃郁甘澀味(我是不落糖的,也不覺那味道),簡單來說,感覺太淡,也沒有提神感覺。服務方面,此店是自助形式,但未免過於「自助」了。問有沒有水時,只丟下一句「自己斟」。跟單進度平平,叫菜時已order飲品,食完很久亦不見飲品的蹤影,結果要催單2次。

2008-06-29 18 瀏覽
7/6/2008和朋友打羽毛球後,大隊移師apm找吃的。來了italian tomato,要了一個set dinner 加 cake。先談談那主菜,燒雞扒意粉。這個比快餐店還要做得差的雞扒意粉,先不說份量少的問題,那賣相已經很有問題。一眼看,就已經覺得不會好吃。雞扒燒得很乾,一點汁也沒有,一咬,的確很硬……乾乾的,難以入口。但是飲品和甜品卻有驚喜。先是熱檸檬茶。這裏的茶很香很香,味道香濃,很不錯。而我要了黑森林蛋糕,做得挺鬆軟,朱古力味道不算很濃,但挺香,但總覺欠缺一點東西…… (是酒嗎?正宗黑森林有酒嗎?)這次沒收加一,服務認真麻麻……下次來,還是只吃cake好~(笑臉給飲品和cake的~)
7/6/2008

這次沒收加一,服務認真麻麻……

下次來,還是只吃cake好~
(笑臉給飲品和cake的~)
雜菜湯
雞扒意粉
黑森林
黑森林
2008-06-10 17 瀏覽
  今日下晝同愛人黎食下午茶H餐雙份,每份$45蚊免加一,餐飲每杯加$8蚊轉飲忌廉咖啡,然後散叫一件$28蚊藍莓芝士撻兩份share。  煙三文魚蘑菇意粉-意粉好爽口,配料都好足,但係個忌廉茨汁真係非常之重奶味,食唔慣嘅人可能會受唔到。  忌廉咖啡-個忌廉直情係做蛋糕用嘅忌廉味,始終都係「士DA不」D忌廉好得多。咖啡未落糖水之前飲,有少少酸,落左糖水之後亦唔覺得特別好飲。  藍莓芝士撻-藍莓清甜新鮮,餅身芝士味較淡,但係蛋味好濃郁,可惜撻皮唔夠脆。食慣重芝士味嘅朋友一定覺得佢唔掂。  食完之後,我同意前文食家所講,呢間野只係D糕餅類靠得住,意粉同飲品都係麻麻地。

煙三文魚蘑菇意粉
忌廉咖啡
2008-05-28 7 瀏覽
這兒的意粉真是難吃之極,cream稀得像水,配料少得可憐,海鮮意粉居然只得兩三粒蚊型蝦和兩粒手指尾指甲大小的帶子,鹽好像貴得像黑松露那樣捨不得下,淡而無味,吃得人欲哭無淚......現在只會來吃蛋糕tea set,芝士系列最美味,尤其是藍莓芝士批,芝士餡滑溜、濃郁、厚實,配微酸的藍莓醬,十分清新和諧,批底鬆化,牛油香味恰到好處;朱古力系列水準遜色得多,曾經吃過黑森林和綠茶朱古力蛋糕,當中的海綿蛋糕乾乾的,感覺像隔夜貨......我吃蛋糕素來喜歡配咖啡,但這兒的咖啡不過爾爾,其他特飲甜得喉嚨痛,有時間的話,還是買外賣蛋糕回家自己泡咖啡比較愜意。服務完全是自助式的,水自己斟,蛋糕自己拿小牌子出去挑,挑好了自己捧回位。雖然不收加一,但這樣徹底的無服務,真是叫人歎為觀止。
2008-05-22 12 瀏覽
宵夜一位的甜品+飲品.....1. 蘆薈菊花柚子密--甜到你唔信......加左3次都好甜2.藍莓芝士批-- 個餅底好....."翠", 芝士味不多, 但可以接受, 藍莓好香, 都算幾好食!不過d 服務態度就........
宵夜一位的甜品+飲品.....

不過d 服務態度就........

甜到飛起....
好好味
好多料!!
$38 (宵夜)
好好味
好多料!!
2008-05-21 4 瀏覽
尋日我同女友去食晚餐,其實呢間餐店我們都經常光顧,不過就覺得愈來愈差,不論是食物的質素及員工態度均是.最差一樣,就是我們食了35分鍾之內,廚房竟然傳來一把男聲,最少五度破口大把同事,當中不斷夾雜粗口,我本身不算是斯文人,但聽了都覺得不好意思,話晒apm都算是同區較高格調的商場,這種服務態度真是差勁.
  • 沒~有
(非會員)
2008-03-13 7 瀏覽
很掛念這品牌的蛋糕, 今天接女友放工,一起去了這兒, 吃了兩個pasta加湯,tea和dessert的set, order時,waitress姐姐己好態度惡劣!唔知以為自已欠了她$!個湯ok,中規中矩,個煙肉蕃茄pasta,好像用茄水浸住般,水lai lai,吃到口乾,想要杯水,waitress一句{在那裡,自己拿!},然後又行入廚房吹水!當時全場只有我倆個客人,但個場一個伙記都無!好離譜!!伙記仲大聲過D客,之後個cake點好食都無用,當時我倆心態only想快快食完bye bye,實在頂佢地唔順,我今後絕對唔會再來這間店!!!
2008-02-26 12 瀏覽
而家特價食得過,食了咖啡,下次試下其他味
而家特價食得過,食了咖啡,下次試下其他味
2008-01-20 5 瀏覽
人有我有,Italian Tomato 都有Stick Cake,還有推介優惠,買3 送1 。共有四款口味,綠茶紅豆,濃牛奶朱古力,芒果芝士及特濃芝士(HK$12,1件)。因為奴隸獸對Cheesecake 情有獨鍾,所以主人就買了:1. 芒果芝士2 件:無芒果味,芝士味道淡,此出品令人失望。2. 特濃芝士2 件:質感仿如New York Cheesecake,味道尚算濃郁。

芒果芝士及特濃芝士
2007-12-24 3 瀏覽
二人去食平安夜午餐, 叫了$65之set lunch.餐湯是雜菌忌廉湯, 有大片磨菇和金菇, 不太膩.蕃茄海鮮意粉- 海鮮少得可憐, 幾乎以為只是蕃茄意粉.蛋糕選了櫻桃芝士餅, 是軟身芝士, 口感算滑溜輕盈, 惜芝味不足.
二人去食平安夜午餐, 叫了$65之set lunch.

餐湯是雜菌忌廉湯, 有大片磨菇和金菇, 不太膩.

蕃茄海鮮意粉- 海鮮少得可憐, 幾乎以為只是蕃茄意粉.

2007-12-21 17 瀏覽
K 君終於等到今日喇!升職加薪。當然,要請同事食蛋糕慶祝啦!K 君竟然毫不吝嗇,買了一個Blueberry New York Cheese Cake。Cheese cake口感結實幼滑,芝士味道濃郁,面層的blueberry 夠新鮮,所以食落唔會『漏』。大家食得好開心。主人與奴隸獸邊食邊恭喜她,希望她的事業一帆風順喇!

主人與奴隸獸邊食邊恭喜她,希望她的事業一帆風順喇!